مدیر کل ستاد حوادث غیرمترقبه:
تعداد بازدید : 0
جبران خسارات سیل به 110 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
قاسمی-بازسازی خسارات سیل فروردین ماه 88 حدود 110 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.مدیر كل ستاد حوادث غیر مترقبه استان به پراكندگی خسارات از نظر جغرافیایی و تداوم بارندگی اشاره كرد و این كه عمده خسارات به ترتیب به شهرستان بیرجند بخش خوسف، گزیك، شهرستان درمیان، سربیشه و قاین وارد شده است.
مهندس آخوندی در گفت و گو با خراسان جنوبی خسارت برآورد شده در بخش برق را حدود 30 میلیارد ریال عنوان كرد كه با این توضیح حدود 8 كیلومتر شبكه ضعیف و متوسط، تعدادی تجهیزات و ترانسفورماتور های برق رسانی، شبكه انتقال و ... دچار آسیب شده است.
به گفته وی سیل به شبكه های آبرسانی، چاه ها، تجهیزات و تاسیسات آب و فاضلاب روستایی به مبلغ 11 میلیارد ریال، به تاسیسات و امكانات مخابرات 400 میلیون ریال، شهرداری ها، اماكن دولتی و عمومی حدود 8 میلیارد ریال خسارت وارد كرده است.
وی تلفات دامی را حدود 4 هزار و 500 راس دام سبك و سنگین، تعدادی كندوی عسل، حدود 6 هزار و 500 قطعه طیور و 8 هزار متر مربع اماكن دامی عنوان كرد كه ارزش ریالی آن، 10 میلیارد ریال برآورد شده است.
بخش راه های روستایی، ابنیه فنی شامل پل، آب نما، شانه های خاكی و ... نیز حدود 90 میلیارد ریال صدمه دیده است.
وی اضافه كرد: اراضی كشاورزی، محصولات و زمین های باغی، 4 حلقه چاه كشاورزی، 150 مورد استخر و كانال نیز دچار خسارت شده است.
وی به تخریب 2 هزار و 526 واحد مسكونی در دو شهر و 132 روستا اشاره كرد و این كه هزار و 762 واحد در روستا و 764 منزل در شهر تخریب شده و به دلیل ادامه بارندگی ها، بعضی منازل به طور قطع بعد از آن تخریب شده است.
به علت خشت و گلی بودن ساختار آن ها بعد از بارندگی و خشك شدن از هم می پاشد و این واحدها به عنوان نیازمند بازسازی شناسایی می شود.
آخوندی ادامه داد: برای بازسازی واحدهای مسكونی باید تسهیلات اختصاص یابد، برای هر واحد روستایی 980 و برای هر واحد مسكن شهری 100 میلیون ریال پیش بینی و افزایش تسهیلات بلاعوض از 15 به 20 میلیون ریال پیشنهاد شده است.
وی تصریح كرد: آمار افراد خسارت دیده در بخشداری و فرمانداری ها موجود است و از طریق آن به مردم خدمات داده می شود، همه نوع كمك از مركز درخواست شده است.
آخوندی گفت: سال قبل 41 میلیارد ریال سهم بیمه توسط دولت برای استان پرداخت شده و دولت حدود 4 برابر سهم كشاورزی را می پردازد، بنابراین انتظار می رود كشاورزان برای بیمه دام و محصولات خود اقدام كنند زیرا دولت با اقدام به بیمه محصولات، كمتر خسارت می پردازد.
وی تاكید كرد: اقدام نكردن برای بیمه، كوتاهی افراد است اگر چه بر حسب وظیفه دریافت كمك از مركز درخواست شده اما به طور قطع موارد بیمه شدنی، كمتر كمك می گیرند.
مردم باید برای بیمه محصولات خود اقدام كنند و كسانی كه محصولات خود را بیمه نكرده اند، توقعی هم نداشته باشند.
مانند سال های گذشته در صدد كمك به مردم هستیم و در صورت تخصیص اعتبار بلاعوض از طریق فرمانداری ها و طبق آمار توزیع می شود.
اعطای تسهیلات كم بهره برای استان هم درخواست شده كه بعد از محقق شدن به متقاضیان تحویل می شود و این كار زمان بر است.
وی از اقدامات انجام شده برای مدیریت بحران به حضور نمایندگان ویژه كشور (سازمان مدیریت بحران) نماینده های بنیاد مسكن كشور و معاون جمعیت هلال احمر اشاره كرد و این كه روند امداد رضایت بخش بوده است.
به گفته این مدیر كل سه اردوگاه اسكان در نقاط سیل زده احداث شده كه 2 اردوگاه 200 خانواری در طبس مسینا و یك سكونت گاه 60 خانواری در دانشگاه پیام نور اسدیه مستقر شده است و سیل زدگان محمدآباد طبس هم در شهرك فیض آباد سكونت داده شدند.
منطقه خوسف با جمعیت كم و پراكندگی روستایی مواجه است بنابراین در كنار روستاها چادرهایی برپا شده است.
یكی از مشكلات منطقه این بود كه همه جا را آب گرفته بود و آب هم در خاك نفوذ نمی كرد، امكان نصب چادر هم وجود نداشت و مردم تمایلی به جابه جایی از روستا نداشتند، بنابراین در نزدیكی این روستاها شن ریزی شده و چادر ها روی آن برپا شد.
وی توزیع اقلام مورد نیاز در حد بیشتر از استانداردهای هلال احمر، توزیع غذای گرم و جیره خشك، ابلاغ حمایت از طرف بهزیستی و كمیته امداد امام (ره) از مددجویان، جمع آوری لاشه های دام تلف شده، ارائه خدمات پزشكی و بهداشتی و ... را از دیگر خدمات برشمرد.
آخوندی از خدمات همه دستگاه های فعال در امداد رسانی سیل اخیر شامل بخش خصوصی و دولتی مانند پیمانكار فرودگاه بیرجند، هلال احمر، فنی و حرفه ای و اورژانس را قابل تقدیر دانست كه با مساعدت خود باعث پوشش كمبودهای استان شدند.
وی علاوه بر درخواست مقاوم سازی مسكن توسط مردم اضافه كرد: امدادرسانی در هر نوع حادثه متفاوت است و هر حادثه ای یك سری محدودیت ها دارد، هیچ گاه اقدامات مورد نیاز در 2 حادثه مانند هم نیست.
برنامه و زمان امتحانات مقطع راهنمایی اعلام شد
برنامه و زمان امتحانات نوبت پایانی مقطع راهنمایی در خرداد ماه اعلام شد.به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش امتحانات مدارس استان از تاریخ 31 اردیبهشت تا 20 خرداد ماه برگزار خواهد شد.امتحانات پایه سوم این مقطع به طور هماهنگ استانی خواهد بود. همچنین امتحان درس ریاضی سوم راهنمایی یكشنبه، 9 خردادماه به طور هماهنگ كشوری برگزار می شود.برنامه امتحانات در سایت این سازمان برای اطلاع دانش آموزان و اولیای آنان اعلام شده است.به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش ارجاع دانش آموزان و اولیای آنان به پزشكان برای بهره مندی از خدمات رایگان از طریق كارشناس انجمن اولیا و مربیان شهرستان بیرجند انجام می گیرد.
در همین نزدیكی
تعداد بازدید : 0
معاینه فنی كیلویی چنده؟
برای گرفتن معاینه فنی خودرو یك روز مرخصی گرفتم و راهی شدم.
ابتدا ساعتی در صف پرداخت 5 هزار تومان پول برای معاینه خودروهای سواری ایستادم، همه فقط به این فكر می كردند زودتر از بقیه 5 هزار تومان را بدهند و خلاص و بروند دنبال كارشان.انتهای صف و بعد از همه خودروهایی كه زودتر از من مراجعه كرده بودند باید انتظار می كشیدم. البته در اولین روزهای سال برای گرفتن معاینه فنی خودروی خود اقدام كردم و الآن نمی دانم هنوز صف های طولانی وجود دارد یا نه؟ به هر حال با خود می گفتم دو پله اول كار این طور طاقت فرسا و طولانی است خدا رحم كند به اصل كار.نزدیك تر كه شدم فهمیدم معاینه خودرو چند دقیقه ای بیشتر طول نمی كشد. خیلی ها از این عملكرد سریع مركز معاینه خوشحال بودند، برگه را می گرفتند و می رفتند. معاینه فنی خودرو را الزامی كردند تا ایمنی خودروها را آزمایش كنند، تا تلفات جاده ها كاهش یابد، تا مردم با آرامش در جاده ها برانند و...اما آیا واقعا كاری كه در این مركز انجام می شود تمام این حرف ها را محقق می كند. خیلی جالب است كه در چند دقیقه بشود عیب و ایرادهای خودرو را فهمید و یا سالم بودن آن را با یك برگه تضمین كرد.آمار درستی از تلفات جاده ای نوروز 88 كه علت وقوع آن مشكل فنی باشد ندارم ولی ای كاش بود تا هم به من و هم به آقایان مراكز فنی و مسئولان راهنمایی و رانندگی و همه ثابت می شد، انجام این قبیل امور دقت، ظرافت، مسئولیت پذیری و سخت گیری بیشتری را می طلبد.آن ها كه به فكر خلاص شدن سریع از این مخمصه بودند گاز را می گرفتند و می رفتند اما خیلی ها هم راحت از كنار ماجرا نمی گذشتند و توضیح می خواستند پاسخ های سریع و كوتاه می شنیدند. اصلا همه چیز جز صف های طولانی فوری انجام می گرفت.نوبت به استارت زدن و چراغ خاموش وروشن كردن خودرو من رسید.
نتایج را به فردی دیگر كه گویا سرهنگ بازنشسته نیروی انتظامی بود اعلام می كردند و او روی یك صندلی نشسته بود و حتی حاضر نشد از جایش بلند شود و گوشه چشمی به ماشین ما بیندازد. خلاصه با استفاده از وسیله ای لوله مانند كه در اگزوز ماشین می گذاشتند آلایندگی و با بالا بردن لاستیك ها و دستور ترمز گرفتن، قدرت ترمزها را كنترل كردند. كسی به تجهیزات حساس موتور خودرو نگاه نكرد. از جناب سرهنگ علت را جویا شدم. گفت: آقا پیكان شما مدل 74 است، تازه در حق تان ارفاق هم كرده ایم و جملات دیگر كه خیلی سوال برانگیز بود.
وی انجام معاینه فنی خودرو به این شكل را مطابق بخشنامه ارسالی دانست؛ از افرادی كه در محل برای معاینه خودروهایشان حاضر بودند خواستم كه مرا برای اعتراض كردن به مسئول مركز همراهی كنند. پاسخ آن ها خیلی جالب بود: برو بابا معاینه فنی كیلویی چنده؟
12 پزشك، دانش آموزان
بی بضاعت را رایگان درمان می كنند
»بهدانی« كارشناس مسئول انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش گفت: پس از امضای تفاهم نامه بین روسای سازمان آموزش و پرورش و نظام پزشكی استان و اعلام آمادگی 12 پزشك متعهد شامل متخصص مغز و اعصاب، عمومی، دندانپزشك و آزمایشگاه، دانش آموزان بی بضاعت و اولیای آنان رایگان درمان خواهند شد.
انشعاب گاز 95 درصد منازل بیرجند و قاین امسال نصب می شود
انشعاب گاز 95 درصد منازل بیرجند و قاین امسال نصب می شود.مدیر عامل شركت گاز استان گفت: در حال حاضر شهرهای بیرجند و قاین از نعمت گاز برخوردارند و اجرای شبكه تغذیه و توزیع در شهرهای فردوس، اسلامیه، بشرویه، نیمبلوك، خضری و آرین شهر در حال اجراست كه در مجموع 80 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.افتخاری افزود: اجرای شبكه تغذیه و توزیع شهرهای سرایان، آیسك، سه قلعه و خوسف هم در نیمه اول سال جاری آغاز می شود.به گفته وی سال گذشته 273 اشتراك رایگان برای خانواده های تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی و 146 انشعاب رایگان به جانبازان بالای 25 درصد واگذار شد.این جلسه 25 فروردین ماه، برای هم اندیشی با مدیران مسئول مطبوعات برگزار شد.
دومین آزمون مهارت های تفسیر قرآن برگزار می شود
دومین مرحله آزمون دوره مهارت های تفسیر قرآن كریم ویژه روحانیون اهل سنت و شیعه در خراسان جنوبی برگزار می شود.به گزارش روابط عمومی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین دوره مهارت های تفسیر قرآن كریم در خراسان جنوبی كه با حضور 35 نفر از خواهران و 100 نفر از براداران در آذرماه 86 برگزار شد جمعی از شركت كنندگان موفق به شركت در آزمون نشدند در نتیجه از غایبین این دوره آزمون مجددی از سوی مركز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی كشور توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام خواهد شد.برای كسانی كه در این آزمون شركت كنند امكان استمرار دوره و برگزاری دوره های تكمیلی و صدور گواهینامه پایان دوره فراهم خواهد شد.این آزمون 27 فروردین ماه سال جاری ساعت 10 در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی برگزار می شود.
برگزاری اولین دوره آموزشی خمیرگیری نان سنتی
دوره آموزشی پخت نان و خمیرگیر نان سنتی در مركز آموزش فنی و حرفه های شهرستان سربیشه برگزار شد. سرپرست مركز گفت: این دوره برای اولین بار به مدت 70 ساعت برای بهبود كیفیت پخت نان و آشنایی با مسائل بهداشتی برگزار شد.»مهدی عباسی« افزود: 26 نفر از نانوایان شهرستان براساس استاندارد سازمان آموزش فنی وحرفه ای مهارت های شناخت انواع آرد، نگهداری آرد، نحوه خمیرگیری و پخت نان را آموزش دیده اند.به گزارش روابط عمومی اداره كل فنی و حرفه ای این دوره برای بقیه نانوایان برگزار خواهد شد.
از صداوسیمای خراسان جنوبی خواهشمندیم شبکه استانی را در زیرکوه راه اندازی کنند.
از مسئولان می خواهم سری به روستای هدف گردشگری این استان (افین) بزنند (فقط تلفن همراهتون تو این روستای هدف گردشگری آنتن نمیده)
یکی از اهالی
نزدیک یک سال است درخواست مجوز نشریه برای شهرستان سرایان داده ایم ولی هنوز خبری نشده است. اداره کل محترم فرهنگ و ارشاد استان، خواهشمند است پی گیری فرمایید.
چرا شبکه خراسان رضوی که سال ها از برنامه های مختلف به خصوص برنامه های دعا و نیایش آن استفاده می کردیم در شهر خضری محروم شدیم.
جمعی از مردم
با سلام، شبکه سه سیما در شهرستان قاین بعضی شب ها قطع می شود ما این مشکل را با که بازگو کنیم؟
با تشکر احمدی
* اداره هواشناسی شهر خوسف چه زمانی راه اندازی می شود؟ اگر مسئولان سازمان هواشناسی استان به فکر چاره ای برای کشاورزان و دام داران منطقه هستند باید بدانند که بیش از این مردم محروم منطقه نمی توانند بی توجهی به شهر خود را تحمل کنند.
یك زمین مخروبه كه محل انباشت زباله و نخاله های ساختمانی و... شده در انتهای كوچه آیت ا... سعیدی، جنب دیوار سپاه وجود دارد و چندین سال است اهالی با مشكلات ناشی از آن مواجهند. با وجود پی گیری هایی كه از طریق شهرداری انجام شده هیچ اقدامی صورت نگرفته است. تكلیف ساكنان این كوچه چیست؟
از ساكنان محل
نتایج مسابقات عكس دولت مهر توسط استانداری و حوزه هنری استان برگزار شد، هنوز با گذشت 2 ماه درخصوص اعلام نتایج یا اهدای جوایز اقدامی نشده است.
آرین پور
از ساكنان بیست متری سوم شرقی مدرس هستم مدتی پیش پیمانكار شركت گاز برای نصب علمك های منازل این محله اقدام كرد كه پس از اتمام كار محل حفاری شده را با شن و خاك پر كردند، با وقوع بارندگی های چند روز پیش، آب به داخل زیرزمین منزلمان نفوذ كرد. این موضوع را با مسئولان رده های مختلف شهرداری، استانداری و... در میان گذاشتم همه می گویند: چشم، حتما پی گیری می كنیم، ولی از هیچ كدام از آن ها خبری نیست.دو ماه از این حفاری ها می گذرد ولی پیمانكار برای آسفالت اقدامی نكرده است.
صادق پور
چند روز پیش كه پسر 6 ساله ام را به خاطر شدت تب و تهوع به بخش اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) بردم، دو نفر خانم در قسمت پذیرش گفتند: پزشك اورژانس الآن نیست و باید با ایشان تماس بگیریم. چند دقیقه بعد كه مجدد پرس و جو كردم گفتند آقای دكتر جواب تلفن را نمی دهد و خودتان بروید ایشان را پیدا كنید، وقتی پزشك آمد و موضوع را به او گفتم جواب داد: اصلا كسی با من تماس نگرفته است. رفتار نادرست و جوابگویی نامناسب آن دو نفر و صدای بلند خنده های آن ها در شرایطی كه بسیار ناراحت بودم عذاب آور بود، چرا پرسنل این بخش كه باید فوری كار بیمار را راه بیندازند این اندازه بی تفاوت هستند.
یك مراجعه كننده