در بیانیه ۱۱ ماده ای پایانی نوزدهمین اجلاس سراسری نماز صورت گرفت
تعداد بازدید : 0
تاکید بر ایجاد زمینه حضور نوجوانان و جوانان در مساجد
در پایان نوزدهمین اجلاس سراسری نماز در خراسان جنوبی بیانیه ای به شرح ذیل منتشر شد.
نماز بالاترین ذكرخداوند، ستون استوار ارتباط انسان با مبداء هستی، شرط پذیرش اعمال، تعالی بخش شخصیت انسان ها در سیر الی ا... و مایه تقرب بندگان پرهیزگار به درگاه اوست این فریضه ارزشمند الهی، مایه بصیرت و عامل حركت در صراط مستقیم است.همان گونه كه انقلاب اسلامی با پیروی آموزه های قرآن كریم و با استفاده از ظرفیت نهادهای مسجد خانواده به پیروزی رسید، تداوم این حركت ارزشی تنها بر پایه پایبندی و عمل به فرایض الهی به ویژه نماز میسر است. مسلم است كه تعمیق و توسعه فرهنگ نماز، بركات دنیوی و اخروی فراوانی را نصیب جامعه خواهد كرد. با بهره گیری از توفیقات الهی، نوزدهمین اجلاس سراسری نماز با عنوان «نماز، مسجد و خانواده»، با مشاركت گسترده مدیران نظام و صاحب نظران كشور به ویژه مسئولان و مردم متدین استان خراسان جنوبی برگزار شد.
با سپاس از درگاه حضرت حق، امید است این اجلاس بتواند با عزم ملی و اراده متولیان امور و همراهی آحاد جامعه توسعه هر چه بیشتر فرهنگ نماز را محقق كند. از پیام جامع و كامل و راهگشای مقام معظم رهبری تشكر می كنیم و از همه مسئولان و آحاد مردم می خواهیم كه با جدیت، زمینه تحقق این آرمان ها، توصیه ها و برنامه ها را فراهم آورند.اجلاس با توجه به پیام جامع و كامل مقام معظم رهبری موارد ذیل را به عنوان راهبردها و راهكارهای مرتبط با امور نماز، مسجد و خانواده اعلام می دارد.
الف) مسئولان حوزه های علمیه بایستی برای تأمین ائمه جماعات برای هزاران مسجد در سراسر كشور برنامه ریزی لازم را انجام دهند.
ب) با توجه به مخاطره آمیز بودن و كمبود و فقدان مسجد در بسیاری از نقاط و نیازهای دیگری كه مطرح است، بایستی تشكیلات لازم توسط هر كس و یا هر دستگاه كه مقام معظم رهبری تعیین می فرمایند ایجاد گردد تا بتواند با تمركز بخشی به تصمیمات و هماهنگی بین دستگاه های دخیل در امر مسجد، سامان لازم را پدیدآورند.
پ) حوزه های علمیه و دستگاه های مسئول، نسبت به افزایش دانش كاربردی و مهارت ائمه جماعات اقدام كنند.
ت) همچنان كه در پیام مقام معظم رهبری آمده است محور طبیعی مسجد، امام جماعت است. بنابراین بایستی ساز و كار قانونی نیز در این موضوع تمهید گردد و مسئولیت ها به درستی تعریف و ابلاغ شود.ث) دست اندركاران برنامه های مساجد بایستی به گونه ای برنامه ریزی كنند كه اذان زنده و حلقومی از افرادی كه صدای خوش و جذاب دارند، به هنگام اذان پخش و از پخش صدای دیگری كه برای همسایگان مزاحمت ایجاد می كند اكیدا خودداری شود.ج) برای این كه ائمه جماعات ممحض در امر مسجد و ارتباط با مردم و برنامه های مسجد شوند بایستی تمهیداتی فراهم شود تا امام جماعت بتواند همه فرصت های خود را صرف مسجد نماید.
چ) اجلاس بر ضرورت انجام پژوهش های كاربردی پیرامون نماز و مسجد كه تاثیر گذار بر روند تصمیمات متولیان امور است تاكید می كند.
ح) تمام دستگاه های قانون گذار در سطوح مختلف بایستی با وضع قوانین، بستر مناسب را برای جلب و جذب كمك های مردمی در جهت احداث، تعمیر و احیای مساجد اقدام نمایند.
خ) چنان كه رهبر معظم انقلاب تاكید فرمودند بایستی متولیان امر مسجد با همكاری ائمه جماعات، زمینه ارتقای مساجد را به مدرنیته سزاوار خود فراهم آورند و آن را مدرس تفسیر، حدیث و معارف نمایند.
د) هیئت امنا و دست اندركاران هر مسجد بایستی با پذیرفتن خدمت جوانان و افراد فرهیخته در امر مسجد، زمینه حضور بیشتر نوجوانان و جوانان را فراهم آورند.ذ) ائمه جماعات باید با حضور معنوی خویش در محل و ارتباط با خانواده ها، برگزیدگان و چهره های مختلف علمی، فرهنگی و مراسم مختلف و... زمینه حضور بیشتر آنان را در مساجد فراهم آورند. به گزارش خبرنگار ما این بیانیه در سالن برگزاری اجلاس خوانده نشد.
مدیر كل استاندارد:
تعداد بازدید : 0
اعتبار استانی برای تجهیز آزمایشگاه مشتقات نفتی هنوز اختصاص نیافته است
حسینی نژاد: اختصاص اعتبار از محل بودجه های استانی برای تجهیز آزمایشگاه مشتقات نفتی مقرر شده بود اما هنوز محقق نشده است.مدیر كل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان در پاسخ به سوال خبرنگار ما گفت: آزمایشگاه مشتقات نفتی و سوخت استان با 1200 متر زیربنا راه اندازی شده است اما تجهیز آن اعتبارات بیشتری می خواهد.«سعادتی» افزود: قرار بود از محل اعتبارات استان برای تكمیل آزمایشگاه بودجه اختصاص یابد اما هنوز تحقق پیدا نكرده است.وی تصریح كرد: امكان آزمایش فرآورده هایی مانند گازوئیل، تینر، روغن های صنعتی و... وجود دارد اما آزمایش موادی چون بنزین و قیر تجهیزات بیشتری را می طلبد.وی اعتبار لازم برای تجهیز این آزمایشگاه را یك میلیارد ریال عنوان كرد.وی در تشریح برنامه های 6 ماهه این اداره گفت: از 395 نمونه كالای واحدهای تحت پوشش نمونه برداری شده و 102 مجوز واردات صادر شده است.وی تعداد گواهی نامه های صادراتی را 46 فقره برشمرد و تصریح كرد: در 6 ماهه اول امسال 187 مورد بازرسی از جایگاه های سوخت استان، 11 مورد بازرسی از واحدهای سیلندر پركنی و 55 بازرسی از تعداد باسكول های ثابت انجام شده است.مدیر كل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان از صادر شدن 20 پروانه استاندارد برای واحدهای تولیدی استان خبر داد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه حدود صد در صد افزایش داشته است.
پیشنهاد نماینده مردم برای ارتقای محور بیرجند - نهبندان به بزرگراه
محمدیان: ارتقای محور بیرجند- سربیشه- نهبندان به بزرگراه باعث افزایش ضریب ایمنی این محور خواهد شد.نماینده مردم شهرستان های سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره تدابیر اندیشیده شده برای ارتقای ضریب ایمنی محور بیرجند سربیشه- نهبندان گفت: بر اساس رویکرد جدید نیروی انتظامی محورهای مواصلاتی باید با وسایل الکترونیکی و کنترل از راه دور به صورت نامحسوس نظارت شود و ایجاد پاسگاه، کیوسک و... چندان بازدارنده نیست.«صابری» با تایید کیفیت نامطلوب و کم عرض بودن جاده بیرجند- سربیشه نهبندان افزود: با توجه به تردد زیاد خودروهای سبک و سنگین در این محور بسیاری از رانندگان با وجود استقرار نیروی انتظامی در محل باز هم از رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تخطی می کنند و سوانح متعددی در این محور به وقوع می پیوندد بنابراین راهکار اصلی برای کاهش این گونه حوادث ارتقای این محور به بزرگراه است و در مجموع خراسان جنوبی در زمینه بهره مندی از بزرگراه از استان های کم برخوردار است.به اعتقاد وی افزایش عرض جاده برای کاهش حوادث محور بیرجند سربیشه- نهبندان جواب گو نیست و این محور باید دو بانده شود ولی به دلیل کمبود اعتبار نمی توان به زودی در این زمینه اقدام کرد.وی گفت: در برنامه چهارم توسعه وزارت راه و ترابری مقرر شد کل محورهای مواصلاتی مراکز استان ها به بزرگراه تبدیل شود که به دلیل نبود اعتبار این طرح اجرا نشد و وزارت راه در این زمینه موفق نبود.وی پیشنهاد کرد: در برخی پروژه های بزرگ مثل ایجاد بزرگراه با توجه به کمبود اعتبار وزارت راه و ترابری می توان با کمک سرمایه گذاران داخلی و خارجی به صورت فاینانس اجرا کرد.وی با بیان این که تعهدات وزارت راه و ترابری 5 برابر منابع این وزارت خانه است، گفت: بسیاری از تعهدات وزارت راه و ترابری کارشناسی شده نیست و کمبود منابع نیز مشکلات این وزارت خانه را تشدید کرده است.وی ادامه داد: بر این اساس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از وزارت راه و ترابری خواسته پروژه ها را اولویت بندی و سپس اجرا کند ولی هنوز این خواسته عملی نشده است.
وی درباره آخرین تحولات انجام شده در طرح توسعه نهبندان گفت: موافقت نامه این طرح در معاونت برنامه ریزی استانداری در حال مبادله است و شهرستان نهبندان با وجود این که اعتبارات امسال در مجموع نسبت به قبل کاهش یافته با منابع طرح توسعه از اعتبارات خوبی برخوردار است.وی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی نهبندان باید هر چه سریع تر پروژه ها را عملیاتی کنند و از نظر فنی تقویت شوند و فرمانداری باید در این زمینه نظارت دقیق و مستمر داشته باشد.«صابری» در زمینه گازرسانی به این 2 شهرستان گفت: در سفر سوم رئیس جمهور به استان گازرسانی به شهرستان های سربیشه و درمیان مصوب و با پی گیری های مکرر دستور گازرسانی به شهرستان نهبندان هم توسط وزیر نفت صادر شد و گازرسانی به این شهرستان هم در دستور کار قرار گرفت.وی افزود: مشاور برای نقشه برداری پروژه تعیین شده و امید است به زودی عملیات اجرایی از سمت بیرجند به طرف سربیشه و سپس نهبندان شروع شود.
وی اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای اجرای این پروژه از محل بودجه های شرکت ملی گاز تامین و بانک ها برای پرداخت تسهیلات اعلام آمادگی کرده اند.وی طول گازرسانی از بیرجند تا سربیشه را 65 کیلومتر و اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه را 500 میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: عملیات نقشه برداری هنوز به پایان نرسیده است و زمان روشن شدن مشعل گاز در شهرستان سربیشه مشخص نیست.
دانشگاه پیام نور 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو را متقبل شد
پناهنده: 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو توسط دانشگاه پیام نور پرداخت می شود.
هفتم مهر ماه جاری گزارشی از گلایه های دانشجویان پیام نور بیرجند درباره افزایش هزینه های رفت و آمد به دانشگاه چاپ شد.
در این گزارش تعدادی از دانشجویان در گفت وگو با خبرنگار ما از افزایش هزینه های رفت و آمد به این دانشگاه گلایه کردند و خواستار پی گیری برای رفع این مشکل شدند، مسئول امور دانشجویی این دانشگاه هم در این گزارش به مکاتبات دانشگاه برای کاهش هزینه های رفت و آمد دانشجویان اشاره کرد و گفت: تا این لحظه تخفیف و کاهش این نرخ به نتیجه نرسیده است، ضمن این که دانشگاه به لحاظ سرویس رفت و آمد دانشجویان تعهدی ندارد.
بعد از گذشت حدود 20 روز از سال تحصیلی جدید اقدامات دانشگاه برای حل این مشکل را پی گیری کردیم.
رئیس دانشگاه پیام نور استان با اشاره به پی گیری های این واحد برای کاهش هزینه های رفت و آمد دانشجویان و برگزاری جلساتی در این رابطه توضیح داد: در جلساتی که برگزار شد سازمان اتوبوس رانی موضوعاتی از جمله استهلاک سرویس ها و به صرفه نبودن پرداخت هزینه های سابق و دانشگاه پیام نور هم مباحثی مثل نبود بضاعت مالی برای همه دانشجویان را مطرح کرد و در نهایت مقرر شد هر دانشجو بابت هر رفت و آمد هزار و 500 ریال پرداخت کند که این رقم نصف مبلغی است که دانشجویان قبل از پی گیری این موضوع پرداخت می کردند.
به گفته دکتر«تقی زاده» هزینه رفت و آمد هر دانشجو برای سازمان اتوبوس رانی همان 3 هزار ریال است که نصف این هزینه توسط دانشجو و 50 درصد دیگر توسط دانشگاه پرداخت می شود.
وی افزود: دانشگاه برای تامین 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو از استانداری درخواست کرده تا از محل مطالبات دانشگاه این هزینه ها کسر شود و در صورت غیر ممکن بودن این مسئله دانشگاه ناچار است از محل کمک خیران این هزینه را تامین و پرداخت کند.
هزینه رفت و آمد در ردیف اعتبارات منظور نشده است
وی با بیان این که در ردیف اعتبارات دانشگاه پیام نور محلی برای تامین این هزینه وجود ندارد، اضافه کرد: 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو که به عهده دانشگاه است از محل ردیف اعتبارات دانشگاه قابل پرداخت نیست و به ناچار این مبالغ باید یا از صندوق خیرین و یا استانداری تامین و پرداخت شود.
وی با بیان این که مراجعه نکردن دانشجویان برای پرداخت هزینه های رفت و آمد به دانشگاه باعث بروز این مشکل شده است، گفت: در ترم های تحصیلی گذشته هزینه های رفت و آمد دانشجویان توسط شورای صنفی و هنگام ثبت نام و انتخاب واحد دریافت می شد اما با اینترنتی شدن ثبت نام و انتخاب واحد و به تبع آن مراجعه نکردن دانشجویان به دانشگاه این مسئله با مشکل مواجه شدمطالبه 400 میلیون ریالی اتوبوس رانی از دانشگاه
وی با اشاره به مطالبه 400 میلیون ریالی سازمان اتوبوس رانی از دانشگاه پیام نور به دلیل پرداخت نکردن هزینه های رفت و آمد توسط تعدادی از دانشجویان افزود: این مطالبه به طریقی به دلیل پرداخت نکردن هزینه ها توسط برخی دانشجویان باید به سازمان اتوبوس رانی پرداخت می شد به این منظور گاهی اوقات سایت دانشگاه بسته می شد که این مسئله بین دانشجویان بازتاب خوبی نداشت و در مواردی که در زمان امتحانات مقرر می شد این هزینه از دانشجویان دریافت شود، دانشجویان مسائلی را عنوان می کردند.
وی متذکر شد: تمام این مسائل باعث شد تا سازمان اتوبوس رانی و دانشگاه به این نتیجه برسند که دریافت هزینه ایاب و ذهاب به دلیل مراجعه نکردن همه دانشجویان به دانشگاه به صورت کارت شارژی باشد.
دکتر«تقی زاده» درباره ازدحام جمعیت سرویس ها و گلایه دانشجویان در این زمینه به توافق انجام شده بین دانشگاه و سازمان اتوبوس رانی اشاره کرد و گفت: براساس توافق انجام شده بین دانشگاه و سازمان اتوبوس رانی همانند سال گذشته باید حداقل 5 دستگاه به دانشجویان سرویس دهی کند تا این مشکل امسال هم برطرف شود.
وی با بیان این که سازمان اتوبوس رانی، اتوبوس ها را به بخش خصوصی واگذار کرده است، افزود: بخش خصوصی معتقد است توافق انجام شده بین سازمان اتوبوس رانی و دانشگاه برای این بخش به صرفه نیست و برای حل این مشکل، دانشگاه مکاتباتی با سازمان اتوبوس رانی برای این که خود سازمان سرویس دهی را به عهده بگیرد، انجام داده است.
نقص فنی سرویس ها در 2 هفته گذشته
به گفته وی در 2 هفته گذشته چند دستگاه اتوبوس دچار نقص فنی بوده و این مسئله منجر به ازدحام جمعیت شده و امور دانشجویی دانشگاه پی گیر این قضیه است تا حداقل 5 دستگاه مثل سال گذشته در خط پیام نور فعال باشد.
معاون فرماندار فردوس:
تعداد بازدید : 0
مشارکت مردم ضامن اجرای درست هدفمندی یارانه هاست
باکمال: معاون فرماندار فردوس مشارکت مردم را در اجرای درست طرح هدفمندی یارانه ها ضروری دانست.«جوان» در جلسه ستاد هدفمندی یارانه ها با اعلام این مطلب گفت: باید با اطلاع رسانی صحیح به مردم از موانعی که برخی افراد بر سر راه این طرح مهم و حیاتی ایجاد می کنند جلوگیری شود.وی بر نظارت مستمر بازرگانی و تعزیرات بر قیمت کالاها تاکید کرد و افزود: اگر عده ای افراد سودجو خیال می کنند که قیمت ها افزایش خواهد یافت و بر همین اساس بخواهند برخی از کالاها را احتکار کنند در خیال باطل هستند چون ذخیره سازی بسیاری از کالاها انجام شده است و این گونه افراد متضرر خواهند شد.«کفاشی» با بیان این که زمان رسیدگی به شکایات به کوتاه ترین زمان ممکن کاهش یافته است، افزود: مردم نگران هیچ گونه کمبودی نباشند چون ذخیره سازی بیشتر کالاها انجام شده است.