در پی چاپ گزارشی در خراسان جنوبی
تعداد بازدید : 0
دانشگاه پیام نور 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو را متقبل شد
پناهنده: 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو توسط دانشگاه پیام نور پرداخت می شود.
هفتم مهر ماه جاری گزارشی از گلایه های دانشجویان پیام نور بیرجند درباره افزایش هزینه های رفت و آمد به دانشگاه چاپ شد.
در این گزارش تعدادی از دانشجویان در گفت وگو با خبرنگار ما از افزایش هزینه های رفت و آمد به این دانشگاه گلایه کردند و خواستار پی گیری برای رفع این مشکل شدند، مسئول امور دانشجویی این دانشگاه هم در این گزارش به مکاتبات دانشگاه برای کاهش هزینه های رفت و آمد دانشجویان اشاره کرد و گفت: تا این لحظه تخفیف و کاهش این نرخ به نتیجه نرسیده است، ضمن این که دانشگاه به لحاظ سرویس رفت و آمد دانشجویان تعهدی ندارد.
بعد از گذشت حدود 20 روز از سال تحصیلی جدید اقدامات دانشگاه برای حل این مشکل را پی گیری کردیم.
رئیس دانشگاه پیام نور استان با اشاره به پی گیری های این واحد برای کاهش هزینه های رفت و آمد دانشجویان و برگزاری جلساتی در این رابطه توضیح داد: در جلساتی که برگزار شد سازمان اتوبوس رانی موضوعاتی از جمله استهلاک سرویس ها و به صرفه نبودن پرداخت هزینه های سابق و دانشگاه پیام نور هم مباحثی مثل نبود بضاعت مالی برای همه دانشجویان را مطرح کرد و در نهایت مقرر شد هر دانشجو بابت هر رفت و آمد هزار و 500 ریال پرداخت کند که این رقم نصف مبلغی است که دانشجویان قبل از پی گیری این موضوع پرداخت می کردند.
به گفته دکتر«تقی زاده» هزینه رفت و آمد هر دانشجو برای سازمان اتوبوس رانی همان 3 هزار ریال است که نصف این هزینه توسط دانشجو و 50 درصد دیگر توسط دانشگاه پرداخت می شود.
وی افزود: دانشگاه برای تامین 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو از استانداری درخواست کرده تا از محل مطالبات دانشگاه این هزینه ها کسر شود و در صورت غیر ممکن بودن این مسئله دانشگاه ناچار است از محل کمک خیران این هزینه را تامین و پرداخت کند.
هزینه رفت و آمد در ردیف اعتبارات منظور نشده است
وی با بیان این که در ردیف اعتبارات دانشگاه پیام نور محلی برای تامین این هزینه وجود ندارد، اضافه کرد: 50 درصد هزینه رفت و آمد هر دانشجو که به عهده دانشگاه است از محل ردیف اعتبارات دانشگاه قابل پرداخت نیست و به ناچار این مبالغ باید یا از صندوق خیرین و یا استانداری تامین و پرداخت شود.
وی با بیان این که مراجعه نکردن دانشجویان برای پرداخت هزینه های رفت و آمد به دانشگاه باعث بروز این مشکل شده است، گفت: در ترم های تحصیلی گذشته هزینه های رفت و آمد دانشجویان توسط شورای صنفی و هنگام ثبت نام و انتخاب واحد دریافت می شد اما با اینترنتی شدن ثبت نام و انتخاب واحد و به تبع آن مراجعه نکردن دانشجویان به دانشگاه این مسئله با مشکل مواجه شدمطالبه 400 میلیون ریالی اتوبوس رانی از دانشگاه
وی با اشاره به مطالبه 400 میلیون ریالی سازمان اتوبوس رانی از دانشگاه پیام نور به دلیل پرداخت نکردن هزینه های رفت و آمد توسط تعدادی از دانشجویان افزود: این مطالبه به طریقی به دلیل پرداخت نکردن هزینه ها توسط برخی دانشجویان باید به سازمان اتوبوس رانی پرداخت می شد به این منظور گاهی اوقات سایت دانشگاه بسته می شد که این مسئله بین دانشجویان بازتاب خوبی نداشت و در مواردی که در زمان امتحانات مقرر می شد این هزینه از دانشجویان دریافت شود، دانشجویان مسائلی را عنوان می کردند.
وی متذکر شد: تمام این مسائل باعث شد تا سازمان اتوبوس رانی و دانشگاه به این نتیجه برسند که دریافت هزینه ایاب و ذهاب به دلیل مراجعه نکردن همه دانشجویان به دانشگاه به صورت کارت شارژی باشد.
دکتر«تقی زاده» درباره ازدحام جمعیت سرویس ها و گلایه دانشجویان در این زمینه به توافق انجام شده بین دانشگاه و سازمان اتوبوس رانی اشاره کرد و گفت: براساس توافق انجام شده بین دانشگاه و سازمان اتوبوس رانی همانند سال گذشته باید حداقل 5 دستگاه به دانشجویان سرویس دهی کند تا این مشکل امسال هم برطرف شود.
وی با بیان این که سازمان اتوبوس رانی، اتوبوس ها را به بخش خصوصی واگذار کرده است، افزود: بخش خصوصی معتقد است توافق انجام شده بین سازمان اتوبوس رانی و دانشگاه برای این بخش به صرفه نیست و برای حل این مشکل، دانشگاه مکاتباتی با سازمان اتوبوس رانی برای این که خود سازمان سرویس دهی را به عهده بگیرد، انجام داده است.
نقص فنی سرویس ها در 2 هفته گذشته
به گفته وی در 2 هفته گذشته چند دستگاه اتوبوس دچار نقص فنی بوده و این مسئله منجر به ازدحام جمعیت شده و امور دانشجویی دانشگاه پی گیر این قضیه است تا حداقل 5 دستگاه مثل سال گذشته در خط پیام نور فعال باشد.
طرح تجمیع دانشكده های دانشگاه بیرجند اجرا می شود
قربانی: دانشكده های مختلف دانشگاه بیرجند در قالب طرح جامع دانشگاه در 2 پردیس شوكت آباد و امیرآباد تجمیع می شود.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان این كه در قالب طرح جامع به مرور طرح های عمرانی مورد نظر برای تجمیع دانشكده های مختلف در 2 پردیس شوكت آباد و امیرآباد اجرایی می شود، به خبرنگار ما گفت: سال های قبل 70 هزار متر مربع فضای آموزشی در این دانشگاه وجود داشت كه در 5 سال گذشته 90 هزار متر مربع به مساحت قبلی اضافه شده است.
وی درباره تاثیر اجرای طرح هدفمند كردن یارانه ها بر این دانشگاه پاسخ داد: با توجه به این كه دانشگاه بخشی از جامعه است در بحث فرهنگ سازی در این رابطه باید كمك كند.
از مدت ها پیش اجرای طرح هدفمند كردن یارانه ها در ساخت و سازهای صورت گرفته در دانشگاه بیرجند مد نظر قرار گرفته است تا هدر رفت انرژی به حداقل برسد.دكتر «میری» اضافه كرد: همچنین با هدف اصلاح ساختار موجود اقداماتی برای تجمیع دانشكده های این دانشگاه در 2 پردیس شوكت آباد و امیرآباد انجام شده است و ماشینی شدن بعضی از فرآیندهای موجود در این دانشگاه در مراحل نهایی است به طوری كه دبیرخانه بدون كاغذ تا پایان سال در این دانشگاه به مرحله اجرایی می رسد.
وی با بیان این كه ثبت نام اینترنتی در این دانشگاه از سال های گذشته شروع شده است، گفت: از حدود 4 ماه پیش كارگروه هدفمند سازی یارانه ها برای امكان سنجی این موضوع در دانشگاه بیرجند تشكیل شده تا همگام با مردم برای كاستن تاثیرات و هزینه های مورد نظر اقدام شود.
به گفته وی 60 درصد پذیرفته شدگان این دانشگاه دختر هستند كه این مسئله با توجه به جمعیت كشور طبیعی بوده و در ارتقای مدرك و دانش افراد خانواده عامل بسیار مثبتی است.
وی متذكر شد: در آینده ممكن است در زمینه پذیرش دانشجو در بعضی از رشته ها مانند معدن تجدید نظر شود تا از پذیرش دختران در این رشته جلوگیری شود و پسران با ورود به این رشته ها بتوانند نیازهای جامعه را برطرف كنند.
دكتر «میری» با بیان این كه بعضی از رشته ها مانند تربیت بدنی به خودی خود از نظر پذیرش دانشجو تفكیك پذیر است، گفت: امكانات رفاهی و فرهنگی دانشگاه بیرجند نسبت به گذشته افزایش یافته به طوری كه امسال یك هزار و 700 ظرفیت در خوابگاه های این دانشگاه ایجاد شد كه این كار با توجه به فشار خانواده ها برای بالا بردن ظرفیت اسكان بوده است، البته این امر نیازمند گذشت زمان است تا با حداقل امكانات حداكثر آرامش برای خانواده ها و دانشجویان فراهم شود. از طرفی دیگر برای رفع مشكلات احتمالی درباره قطع برق و آب اقداماتی انجام شده و بعضی از ساختمان ها دارای برق اضطراری است و برای بهبود وضعیت آب شرب نیز مكاتباتی داشته ایم.
وی با تاكید بر این كه دانشجویان برای رفع مشكلات احتمالی باید با مسئولان دانشگاه همكاری كنند، افزود: هر چند دانشگاه بیرجند در مقایسه با دیگر دانشگاه های كشور مثل تهران و فردوسی مشهد دیرتر راه اندازی شده اما به طور قطع بعضی از امكانات تاسیس رشته های دانشگاه نسبت به تاسیس آن رشته در دانشگاه های دیگر بیشتر است و فاصله زمانی لازم برای فراهم كردن این امكانات خیلی كمتر می باشد.
وی از افزایش باند اینترنت دانشگاه با شروع سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: سال 84 پهنای باند اینترنت دانشگاه بیرجند 2 مگا بایت بوده است و امسال به 15 مگا بایت افزایش می یابد.
شهریه دانشجویان سابق مرکز علمی -کاربردی بهزیستی افزایش نیافت
شهریه دانشجویان سابق مرکز آموزش علمی -کاربردی بهزیستی استان افزایش نیافت.
رئیس مرکز آموزش علمی -کاربردی بهزیستی خراسان با بیان این مطلب از ایجاد رشته های کاردانی ناپیوسته مددکاری اجتماعی و رشته کارشناسی ناپیوسته اصلاح و تربیت در نظام ترمی این دانشگاه خبر داد.«محمدحسن اکبری مطلق» ظرفیت پذیرش این مرکز در 2 رشته تربیت مربی مرکز پیش دبستانی و اصلاح و تربیت برای هر رشته را 50 نفر اعلام کرد و افزود: در بهمن ماه امسال هم پذیرش دانشجو در رشته های تربیت مربی مرکز پیش دبستانی، مربی معلولان ذهنی، آسیب شناسی اجتماعی گرایش پیش گیری از اعتیاد، دوره جدید مددکاری اجتماعی و کارشناسی ناپیوسته اصلاح و تربیت هر کدام به تعداد 40 نفر انجام می شود.به گفته وی در این دانشگاه در رشته تربیت مربی پیش از دبستان در نظام پودمانی 70 دختر، رشته اصلاح و تربیت در نظام پودمانی 5 دختر و 13 پسر، تربیت مربی مرکز پیش از دبستان در نظام ترمی 21 دختر، رشته مربی معلولان ذهنی در نظام ذهنی 14 دختر و 6 پسر و در رشته پیش گیری از اعتیاد در نظام ترمی 10 دختر و 9 پسر پذیرش و مشغول به تحصیل هستند.وی به برنامه های این مرکز در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: تشکیل ستاد مهر، برنامه ریزی منسجم و فضاسازی مناسب و تبیین اهداف فرهنگی برای دانشجویان از جمله اقدامات امسال مرکز است.«اکبری مطلق» با بیان این که هم اکنون 155 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، گفت: امسال شهریه دانشجویان سابق مرکز افزایش نیافته است.
پذیرش دانشجو برای اولین بار در کارشناسی ارشد توسعه روستایی
جذب دانشجو در 5 رشته کارشناسی ارشد توسعه روستایی، کارشناسی برق کنترل، معماری، شیمی کاربردی و کارشناسی ناپیوسته تربیت بدنی برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند انجام شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند با اشاره به درخواست این واحد برای ایجاد برخی رشته های جدید افزود: برای سال آینده ایجاد دکترای زراعت و ترویج، کارشناسی معماری داخلی، برق قدرت و کارشناسی ارشد کشاورزی گرایش اصلاح نباتات مد نظر است و درخواست دانشگاه برای تحقق این امر به شورای گسترش آموزش عالی ارسال شده است.
به گفته«چهکندی نژاد» هر چند روند تصویب رشته ها در شورای گسترش آموزش عالی بسیار کند است اما راه اندازی رشته های جدید هر سال در این دانشگاه پی گیری می شود.
زمین چمن مصنوعی پیام نور بیرجند سال آینده به بهره برداری می رسد
گروه دانشگاه: زمین چمن مصنوعی دانشگاه پیام نور مرکز بیرجند سال آینده به بهره برداری می رسد.رئیس دانشگاه پیام نور واحد استان با اعلام این خبر گفت: پروژه زمین چمن مصنوعی از جمله طرح های در حال احداث این واحد دانشگاهی است که سال آینده به بهره برداری می رسد.
دکتر«تقی زاده» پیشرفت فیزیکی این پروژه را 35 درصد اعلام کرد و افزود: این زمین میدانی برای ورزش است که در سایت دانشگاه احداث می شود.به گفته وی مساحت زمین چمن مصنوعی هزار و 200 متر مربع است.
www.ccir.ru/iran-shenasi.com
این سایت مشتمل بر اطلاعات و دانسته هایی در مورد ایران است، برای دستیابی به جدیدترین اطلاعات در زمینه های ایران شناسی به این وب سایت مراجعه كنید.
http://medical -persian blog.com
دسترسی به جدیدترین و جامع ترین اطلاعات علم پزشكی از طریق این سایت امكان پذیر است، وب سایت بالا یك منبع اطلاعاتی مناسب برای دانشجویان رشته های پزشكی و پیراپزشكی و علاقه مندان مباحث پزشكی و سلامت است.
ضمن این كه برای جست وجوی اطلاعات پزشكی، پیراپزشكی می توان از لینك های مختلف سایت www.bums.ac.ir استفاده كرد.
www.ir.doe.org
برای آشنایی با روش های حفاظت از محیط زیست به این وب سایت مراجعه كنید.
http: //www.hwr.arizona.edu
نكته
تعداد بازدید : 0
ناكارآمدی مراكز تربیت معلم در تربیت معلم!
به گفته وزیر آموزش و پرورش از 300 مركز تربیت معلم در كشور فقط 70 مركز فعال است و به عبارتی 230 مركز تربیت معلم در كشور اضافی است! همچنین این مسئول در اظهاراتش به ناكارآمدی مراكز تربیت معلم هم اشاره داشته و گفته است كه هیچ كدام از دانشجویان این مراكز برای معلمی تربیت نمی شوند.این گفته ها در حالی است كه در شرایط حاضر بیش از 8 هزار دانشجو در مراكز تربیت معلم كشور مشغول به تحصیل هستند.اندكی تامل در گفته های این مقام عالی وزارت سهل انگاری های خواسته و یا ناخواسته در سیستم آموزش را در اذهان تلقی می كند چرا كه 8 هزار دانشجو در شرایطی تحصیل می كنند كه اطمینانی از كیفیت و نوع آموزش ها و مهارت های آن ها وجود ندارد و آینده و وضعیت مراكز تربیت معلم هنوز در هاله ای از ابهام است. بدون شك و همان طور كه از نام مراكز تربیت معلم مشخص است این مراكز برای آموزش و تربیت دانشجویان و به كارگیری آن ها در حرفه معلمی فعال بوده و این مقوله مهم ترین و اصلی ترین وظایف این مراكز است اما این كه چرا دانشجویی كه چند سال در این مراكز تحصیل می كند در نهایت برای معلمی تربیت نمی شود، سوالی است كه باید پاسخ آن را از زبان این مسئول شنید، هر چند نگاهی منطقی به نوع كارآمدی و تخصص دانش آموختگان این مراكز مهم می تواند این ادعا را تایید و یا تكذیب كند.اما جدای از این كه پاسخ به این سوال چه باشد و این مسئله مورد تایید هست یا نه باید پذیرفت به فرض صحیح بودن این ادعا نظام آموزش عالی و آموزش و پرورش و حتی خود دانشجویان در مواردی مقصرند و باید پاسخ گو باشند.از سوی دیگر بنا به ادعای این مسئول 230 مركز تربیت معلم در كشور اضافی است، احداث مراكز دانشگاهی و علمی و آموزشی گاه بدون توجه به نیازها انجام می شود و شاهد هستیم كه در موارد بسیار ظرفیت های این مراكز خالی می ماند و در نهایت متولیان ناچار می شوند به روش های مختلف نسبت به جذب متقاضی در این مراكز اقدام كنند.فعالیت 23 درصد مراكز تربیت معلم و به عبارتی غیر ضروری بودن 77 درصد این مراكز در كشور هم مسئله ای است كه نباید به سادگی از آن گذشت چرا كه برای هر مركز هزینه هایی انجام شده است كه اگر همین هزینه ها در امر آموزش صحیح و اصولی دانشجویان صرف می شد چه بسا در این برهه شاهد 230 مركز تربیت معلم غیر ضروری در كشور و ناكارآمدی دانش آموختگان این مراكز نبودیم.
خاطرات دانشجویی
تعداد بازدید : 1
دست بالای دست، بسیار است!
بعضی از آدما دوست دارن و تلاش می کنن تا کانون توجه هر جمع و محفلی باشن و حتی این مسئله رو یک حسن و امتیاز برای خودشون تلقی می کنن، این آدما از این که از بالا به بقیه نگاه می کنن لذت می برن و به نوعی احساس قدرت می کنن، این افراد قدرت طلب براشون اصلا مهم نیست بقیه راجع به اونا چه طور فکر می کنن و یا این که چه سرانجامی در ناخوشی ها خواهند داشت، هدف اصلی اونا فقط پیشتاز بودن در هر لحظه و مکان البته به حق و ناحق است.یکی از هم اتاقی های ترم دوم من هم جزو همین گروه آدما بود.
از همون روز اول به قول بچه ها شروع به رئیس بازی کرد و به هر کدوم از بچه های اتاق مسئولیتی سپرد و چنان جدی به کار هر کدوم از ما نظارت می کرد و از کوچک ترین مسئله ایرادهای بزرگ می گرفت که اگه کسی از بیرون اتاق وارد می شد فکر می کرد طرف صاحب اتاقه و بقیه مستاجرند! همه روزهای اول به حرفاش گوش می کردیم فقط به خاطر این که دلخوری به وجود نیاد اما هیچ کدوم از این که باهاش هم اتاقی بودیم رضایت نداشتیم تا این که نیمه های ترم یکی از بچه های اتاق به قول خودش به آخرین آستانه تحمل رسید و تصمیم گرفت اتاقش رو عوض کنه، پی گیری های این هم اتاقی با اعلام رضایت یکی از بچه های خوابگاه به نتیجه رسید، با اومدن هم اتاقی جدید شرایط برای من و دوستم سخت تر شد اما از این که می دیدیم چه طور هم اتاقی سابق خودخواه ما جلوی هم اتاقی جدید کم آورده به نوعی لذت می بردیم!با ورود هم اتاقی جدید مسئولیت های واگذار شده رئیس قبلی، تغییر کرده و شرایط ناخوشایندی بر اتاق حاکم شد.اون 2 نفر عقاید متفاوتی در همه زمینه ها داشتن، از تمیز کردن اتاق گرفته تا شرایط درس خوندن و ...و جالب این که همیشه شرایط به نحو دلخواه هم اتاقی جدید تغییر می کرد! بعد از مدتی متوجه شدیم هم اتاقی قبلی خودخواه ما برای تعویض اتاق اقدام کرده اما چون وسط ترم بوده و تعویض اتاق ناممکن، مجبور بود تا شروع ترم جدید با شرایط موجود خودش رو وفق بده، یک روز که اعصاب این هم اتاقی حسابی خرد شده بود و در حال گریه از وضعیت اتاق بود ناچار شدیم برای آروم کردنش حقیقت رو بهش بگیم.این که اخلاق این هم اتاقی جدید اون طور که فکر می کرده بد نیست و فقط به علت ادب کردن اون مجبور بوده حرف هایی بزنه که شنیدنش برای هم اتاقی ما سخت بوده و ...، با این ترفند ما می خواستیم به هم اتاقی خودمون نشون بدیم دست بالای دست بسیار است و تواضع در برابر گفته ها و خواسته های معقول و نامعقولش در طول ترم نشانه ضعف ما نبوده است.