واگویه های فرزندان ایثارگران
تعداد بازدید : 0
وقتی بازگشتی شهر تو را نشناخت
رها-وقتی بازگشتی شهر تو را نشناخت. همه گفتند این همان جوان رفته چند سال پیش است، همان جوانی که مدرسه را ترک کرد تا در برابر دشمن نشان دهد مکتب اصلی او حفظ دین و کشورش است و حالا بعد از گذشت 25 سال از ورودت به سرزمین مادریت روزی چند بار شهید می شوی با هر سرفه؟ و یا این که دختر کوچکت به جای دستت آستین پیراهنت را می گیرد و با هم راه می روید...
وصف رنج ها و مشکلاتشان کار آسانی نیست شاید زلالی قلم هم در توصیف خاطرات زندگی آن ها نتواند خوب بنویسد. اما آنچه در جمعشان دیده می شود چشمان پر اشک فرزندان ایثارگران و احساس خیسی است که در این چند سال زندگی از زبان فرزندان واگویه می شود.
فرزندان می گویند از قصه های شبی که با تمام قصه های دیگر فرزندان فرق داشت، قصه آدم بدهایی که پدر را می زدند و این قصه در ازای شب واقعیت پیدا می کرد، دردهایی که شبانه سراغ پدر می آید، جای شلاق هایی که هنوز روی کتف پدر باقی مانده و...
می گویند: نامه هایی از پدر که هنوز به دستشان نرسیده و خواب هایی که پدر در آن می گوید برایم بنویس من جواب همه را می دهم اما هنوز خبری نیست، پدر شهید شده است...
فرزندان تنها با گفتن دستت را می بوسم پدر، تشکر می کنند. این تصویری بود از لحظه هایی بکر و تکرار نشدنی در یک مراسم، مراسمی برای روز آزادگان و برای گفتن از دلتنگی ها.
خیلی از این مردان خدایی پس از گذراندن دوران اسارت و بازگشت به میهن اسلامی شهید شدند و غم فراق را یک بار دیگر برای خانواده ها به جا گذاشتند.
دیروز در گردهمایی بزرگ ایثارگران استان که به مناسبت 26 مرداد و سالروز بازگشت به میهن اسلامی برگزار شده بود یکی از ایثارگران گفت: یکی از اصلی ترین دغدغه ایثارگران پوشش بیمه های تکمیلی آنان است که با تصویب مجلس شورای اسلامی مقرر شده تا پرداخت هزینه های بیمه آنان به دستگاه های اجرایی مربوط که مشغول فعالیت هستند برگشت داده شود و این در حالی است که باید برای گرفتن هزینه درمان خود به این روش مراحل زیادی را طی کنند ضمن این که برخی از دستگاه های اجرایی از پرداخت طفره می روند.
«رخشانی» افزود: هم اکنون پرداخت حق هزینه های درمان ایثارگران براساس بیمه تکمیلی برعهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است که طبق این قانون مقرر شده از اول شهریور امسال به دستگاه های اجرایی برگشت داده شود.
وی به نمایندگی از تمام ایثارگران، از مسئولان و نمایندگان مجلس درخواست کرد نسبت به اعتراض ایثارگران برای بهتر شدن این قانون یا برگشت به حالت قبل اقدام کنند.
معاون بهداشت و درمان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هم با اشاره به بند «ب» ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه در سال 93 گفت: بر اساس این قانون که در حال حاضر از آن خارج شدیم همه دستگاه های اجرایی باید پاسخگوی بیمه تکمیلی ایثارگران و جانبازان باشند اما با درخواست افراد زیرپوشش این وظیفه برعهده بنیاد شهید گذاشته شده و قرار شد بودجه ای که به دستگاه های اجرایی در این زمینه پرداخت شده بود در اختیار بنیاد قرار دهند که این عمل ناقص انجام شده است. «عباس پور» ادامه داد: سرانه ای که برای بیمه تکمیلی هر ایثارگر توسط دولت پرداخت می شود 67 هزار تومان است که این مبلغ به بنیاد واریز نشده و دچار مشکل شده ایم.
به گفته وی، ماده 13 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به صراحت اعلام کرده است که همه دستگاه های اجرایی باید پاسخگوی بیمه خدمات درمانی ایثارگران باشند و ما نیز تابع قانون هستیم و در صورتی که اعتراض هایی در این زمینه وجود داشته باشد شاید قانون گذار آن را اصلاح کند.
وی افزود: هر سال 6 میلیارد و 400 میلیون تومان بابت بیمه تکمیلی ایثارگران استان پرداخت می شود که باید اعتبارات مربوط به این امر به اداره کل تخصیص داده شود در غیر این صورت بنیاد شهید توان پرداخت هزینه ها را ندارد و پرداخت اعتبار فقط در صورت اجرای قانون و برگشت بیمه ها به بنیاد شهید و امور ایثارگران امکان پذیر است.
استاندار نیز در این گردهمایی به وجود 233 آزاده در استان اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی هزار و 810 شهید و بیش از 4 هزار جانباز را در طول 8 سال دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرده است که هر کدام از این افراد اسوه و الگو هستند.
«خدمتگزار» ضمن تبریک 26 مرداد به آزادگان و خانواده های آنان ادامه داد: خانواده های ایثارگران و جانبازان نیز اسوه های شجاعت و ایثار هستند. امام جمعه بیرجند گفت: آزادگان قدر خود را بدانند زیرا برای هر فرد سلامتی روحیه مهم است .
حجت الاسلام والمسلمین «رضایی» افزود: چهره آزادگان بهشتی است و این چهره باید حفظ شود.
اختصاص یک میلیارد ریال و قول سفر زیارتی استاندار به ایثارگران
نماینده ایثارگران در این مراسم ایده ای را از طرف ایثارگران به مسئولان دستگاه های اجرایی و استاندار مبنی بر سفر دو روزه به دو شهر زیارتی قم و مشهد ویژه ایثارگران مطرح کرد که با موافقت استاندار قرار شد تا طی دو ماه آینده این سفرها انجام شود. همچنین استاندار یک میلیارد ریال برای ساخت هیئت ایثارگران در جنوب شهر بیرجند اختصاص داد. براساس گزارش خبرنگار ما، در این مراسم از ایثارگرانی که یک متن و خاطره کوتاه ارائه داده بودند تقدیر و از فرزندان دختری که احساسات خود را نسبت به پدر بیان کردند هدایایی تقدیم شد.
سازمان تامین اجتماعی صادر کرد
تعداد بازدید : 0
مجوز تاسیس بیمارستان میلاد در بیرجند
مهدیه مودی- به منظور توزیع عادلانه امکانات بهداشتی و سلامتی از طرف سازمان تامین اجتماعی، بیمارستانی با برند میلاد در بیرجند افتتاح و خراسان جنوبی به زنجیره بیمارستان های این سازمان متصل می شود.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان به «خراسان جنوبی» گفت: بر اساس تصمیم ستاد مرکزی سازمان مقرر شد که بیمارستان تامین اجتماعی در حال ساخت بیرجند با برند میلاد 4 افتتاح شود.
دکتر «فیروزی» با اشاره به این که بیمارستان میلاد تهران بزرگ ترین بیمارستان سازمان تامین اجتماعی است و به عنوان بیمارستان مادر در کشور فعالیت می کند، افزود: طبق این برنامه مقرر شده است بیمارستان های زنجیره ای با برند میلاد در برخی از استان ها افتتاح شود تا به صورت زنجیره ای و هماهنگ با یکدیگر فعالیت و همکاری کنند که بیمارستان جدید تامین اجتماعی بیرجند نیز با عنوان «بیمارستان زنجیره ای میلاد 4» افتتاح می شود. وی ادامه داد: با افتتاح این بیمارستان یک نوع هم افزایی و هماهنگی در مناطق محروم ایجاد و خدمات دهی به بیماران بیشتر می شود.
وی هدف از اجرای این طرح را افزایش توانمندی بیمارستان ها دانست و عنوان کرد: با اجرای این طرح فعالیت های بیمارستان ها از حالت جزیره ای مستقل به یک شبکه متصل با یکدیگر تبدیل می شود و بیماران کمتر برای درمان به شهرهای بزرگ مراجعه می کنند.
وی در پاسخ به این که آیا اعتبار خاصی برای افتتاح این بیمارستان نیاز است، گفت: بیمارستان جدید تامین اجتماعی به لحاظ ساختاری و تجهیز هیچ کمبود و نقصی ندارد اما برای اجرای این طرح در مرکز استان هماهنگی های مدیریتی در سطح کلان مورد نیاز است.
وی در پاسخ به این که آیا این بیمارستان تا پایان سال افتتاح می شود، تصریح کرد: در برنامه مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی افتتاح بیمارستان میلاد 4 وجود دارد اما تمام فرآیند انجام کار مربوط به داخل استان نیست و 100 درصد تضمین نمی دهیم که تا پایان سال افتتاح شود.
به گزارش خبرگزاری میزان، «همتی» معاون درمان سازمان تامین اجتماعی کشور اظهار داشت: امسال بیمارستان هایی با برند میلاد در شهرهای بیرجند و ایلام افتتاح می شود تا بیمه شدگان و بیماران از امکانات تخصصی آن ها بهره مند شوند و نیاز به مراجعه به بیمارستان میلاد تهران کمتر شود.
در همسایگی خورشید
تعداد بازدید : 0
دختر امروز و ضرورت شناخت حضرت معصومه(س)
نویسنده : غلامرضا بنی اسدی
فضا معطر به رایحه دل انگیزی شده است که از باغ عصمت بر می خیزد. از قم، از حرم فاطمه معصومه(س) و آغاز می شود بهاری 10روزه در دل تابستان به نام دهه کرامت. دهه ای که بسان فصل باران است برای یک سال عاشقی بر مدار امام رضا(ع).
برای یک سال بزرگ تر شدن. برای «رضا» شدن همه پسران و مردان و برای «فاطمه» شدن همه دختران و زنان. برای راضی به رضای خدا شدن و عزیز خدا ماندن. به باور این قلم اگر دختر را بخواهیم در یک تعریف کامل و جامع به تجسم بکشانیم به یقین خواهد شد «فاطمه معصومه(س)»، خواهد شد الگویی که در جایگاه خود ترجمان بی بی زینب سلام ا...علیهاست.
خواهد شد اسوه ای که نامش و مشی و مرامش آدمی را به یاد بی بی فاطمه زهرا(س) می اندازد.خواهد شد نمادی برای زندگی مومنانه. خواهد شد الگویی که بتوانیم به دختران خویش بگوییم «اینگونه باید بود...»، آری بی بی فاطمه معصومه(س) درس این گونه بودن است برای دختران همیشه تاریخ، دخترانی که می خواهند با بهره مندی از عصمت، خوب زندگی کردن را تجربه و در راستای اصلاح فرد و جامعه نیز تلاش کنند. می خواهند بهتر بودن را به عنوان درسی برگزینند که هر روز در آن درس افزون تر بخوانند تا ظهور بیشتری در رفتارشان داشته باشد.
دختر امروز «باید» دختر دیروز را بشناسد و اوج عاطفه را در او و رفتارش ببیند که «مهر خواهری» او را از مدینه به سوی خراسان می کشاند و در این راه هزاران مشکل را به جان می خرد اما گام به گام به برادر نزدیک می شود. دختر امروز باید بداند مهربانی با برادر و احترام متقابل آنان درس پذیری عملی از ساحت حضرت معصومه(س) و برادر ارجمندش امام رضا(ع)است. دختر امروز باید از رابطه زینب(س) و امام حسین(ع) و رابطه فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع) برای رفتار خود الگو بگیرد و حیف است که اسوه هایی چنین بزرگ داشته باشیم اما در وادی هویت یابی راه به برهوت بریم. دختر امروز باید از کوچه های رابطه عاطفی خواهر و برادری که میان بی بی معصومه و امام رضا(ع) است به فهم رابطه ظریف «امت- امامت» هم برسد که این خواهر سوای عشق خواهری، تعهد فردی از آحاد امت به امام خویش هم دارد و با جان و دل و با ایمان و یقین ولایت امام را پذیرفته و در این ولایت پذیری تمام قد ایستاده است.
دختر امروز باید گل باشد ، فراتر از گل و رفتار خود را تا می تواند به الگویی چنین عزیز نزدیک کند و زندگی را رنگ خدایی بزند و در همه شئون به «بهزیستن» برسد.دختر امروز باید علاوه بر درس های زندگی خانوادگی، درس ولایت پذیری را هم از بی بی بیاموزد. دختر امروز دختری که پشتوانه شهود و شهادت دارد باید در اندازه خود یک فاطمه معصومه(س) باشد.
برای بیرجند و استانی که حتی یک لیگ داخلی هم ندارد داشتن ورزشگاه 15 هزار نفری به چه کار می آید؟ کاش مسئولان از روی احساس تصمیم نمی گرفتند و بودجه این ورزشگاه را در مجموعه فرسوده آزادی هزینه و آن را بازسازی می کردند.
بخشی از بولوار امام علی(ع) سربیشه از دادگستری به سمت حوزه علمیه خاکی است که با تردد خودروها گرد و خاک زیادی به هوا بلند می شود. شهرداری برای آسفالت بقیه مسیر اقدام کند.
مسئولان مخابرات استان می گویند آنتن دهی تلفن همراه در جاده های استان مطلوب است در حالی که در نقاط بسیاری از محور بیرجند – درمیان وسه راهی منصورآباد تا قهستان تلفن همراه آنتن نمی دهد.
هر روز که می گذرد تقاطع خیابان پرستار بیرجند شلوغ تر و تردد خودروها بیشتر می شود و تاکنون هم چند تصادف شدید در این محل رخ داده است. چرا راهنمایی و رانندگی برای نصب چراغ راهنما در این محل اقدام نمی کند؟
صعود
تعداد بازدید : 1
10ورزشکار معلول استان در جشنواره رضوی مقام آوردند
رضاپور-10ورزشکار معلول جسمی حرکتی استان در جشنواره فرهنگی ورزشی رضوی پس از رقابت با حریفان خود صاحب مقام و مدال های رنگارنگ شدند.
سرپرست کاروان ورزشی استان در این مسابقات به خبرنگار ما گفت: این مسابقات در رشته های مختلف به تفکیک زن و مرد برگزار شد که ورزشکاران خراسان جنوبی در 6 رشته پینگ پنگ، بدمینتون، باستانی، فوتبال 7نفره، بوچیا، پرتاب وزنه و پرتاب دیسک شرکت کردند.
به گفته «حسین لاجوردی»، در رشته بدمینتون یک مدال طلا و یک برنز کسب شد و 4 ورزشکار این رشته به اردوی تیم ملی دعوت شدند.
در رشته باستانی «جواد رضایی» عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد و در پرتاب وزنه «نرجس شکرویی»سوم و «زهرا محمدی» نیز در بوچیا صاحب این مقام شد.
وی افزود: در پرش طول نیز« علی اشتری» نفر دوم مسابقات شد و نقره گرفت، «امیر اسفهرودی»در پرتاب نیزه و «حمید الهیاری» در پرتاب دیسک دوم شد و «زهرا زحمتکش» نیز در رشته پرتاب وزنه مقام دوم را کسب کرد. جشنواره فرهنگی ورزشی رضوی با حضور معلولان جسمی حرکتی زیر 25سال طی روزهای 20تا 25مرداد به دعوت فدراسیون جانبازان و معلولان کشور و با همکاری آستان قدس در مشهد مقدس برگزار شد.
فردوس میزبان رقابت های تکواندوی دختران استان
زهرایی– جمعه این هفته فردوس میزبان رقابت های تکواندوی دختران استان است. مسئول روابط عمومی اداره ورزش و جوانان فردوس گفت: این مسابقات به مناسبت گرامیداشت هفته کرامت در رده دختران نونهال و نوجوان در مجموعه ورزشی شهید فخر این شهر برگزار می شود.
«عرب» افزود: برترین های این رقابت ها به مسابقات کشوری اعزام خواهند شد.