مدال آوران کاراته حریف کمبودها نمی شوند

حسینی نژاد- ماه گذشته 27 نفر از ورزشکارانش رتبه های برتر کشوری را از آن خود کردند و همین بهانه ای شد تا گفتگو با رئیس هیئت کاراته استان را کلید بزنیم و در کنار تمام پیشرفت ها، مشکلات و تنگناهای این رشته ورزشی را رصد کنیم. «رامین احمدی پیما» تمام رتبه ها و مدال ها را نتیجه تلاش و همت ورزشکاران می داند که با وجود تمام مشکلات و کاستی ها افتخاری برای استان شده اند.
او به استعدادهای خوبی که در بحث کاراته آزاد وجود دارد، اشاره و اضافه می کند: هیئت کاراته استان با برخورداری از هزار ورزشکار سازمان یافته جزو سه هیئت برتر استان در زمینه سازماندهی ورزشکاران است.
بنا بر اعلام وی، در بخش آقایان، بیرجند رتبه اول را داراست و در بخش بانوان هم طبس پیشتاز است و در زمینه بیمه های ورزشی بیرجند، قاینات و طبس رتبه های برتر را در بین دیگر هیئت ها دارند.
«احمدی پیما» که فعال کردن این رشته ورزشی با توجه به علاقه مندی جوانان مدنظرش قرار دارد، به این نکته اشاره می کند که در شهرستان های سربیشه و بشرویه هیئت کاراته هنوز راه اندازی نشده و با مکاتبه با ادارات ورزش این دو شهرستان فعالیت در آن ها پیگیری می شود.
10میلیون بدهی
او از ضعف زیرساخت ها در کاراته استان می گوید و اینکه با وجود تمام پتانسیل ها به دلیل کمبود منابع اعتباری حمایت ها آن طور که باید نیست.
به گفته وی در حالی که هیئت در چند ماه اخیر چند مورد اعزام به مسابقات کشوری و حتی بین المللی داشت اما فدراسیون در سال جاری حتی یک ریال واریز نکرد و تنها اعتبار هیئت 2میلیون تومان بوده است که توسط اداره کل واریز شد.
رئیس هیئت کاراته استان از 27 رتبه ورزشکارانش در ماه اخیر صحبت می کند و ادامه می دهد: فقط در همین ماه گذشته کاراته کاهای استان 2مدال در مسابقات کیوکوشین سبک آزاد، 3مدال در مسابقه کاراته کنترلی، 11مدال در رقابت های کیوکوشین شمال شرق کشور و 11 مدال در مسابقات کیوکوشین ماتسویی مشهد از آن خود کردند که در نوع خود بی نظیر بود.
با این حال «احمدی پیما» به 10میلیون بدهی هیئت اشاره و با بیان این که این مسئله باعث شد هیئت توانایی اجرای بسیاری از برنامه ها را نداشته باشد به این نکته تاکید می کند: اداره کل ورزش و جوانان برای کمک های مالی لازم قول مساعد داد و روز گذشته 2 میلیون تومان واریز شد.
رنگ پریده درخشش ها
آن طور که می گوید: خراسان جنوبی کاراته کایی دارد که به مسابقات جهانی ژاپن دعوت شده اما هیئت هیچ گونه کمکی برای اعزام او نمی تواند بکند و تمام هزینه ها بر ورزشکار تحمیل می شود. علاوه بر آن مهرماه سال جاری دو اعزام به مسابقات جهانی آلمان رقم خورد که به دلیل بودجه پایین از آن ها صرف نظر شد. وی با بیان این که با وجود افتخار آفرینی کاراته کاهای استان حامی مالی برای حمایت از این رشته ورزشی وجود ندارد، می گوید: در بحث زیرساخت ها هم مانند خیلی از رشته ها کمبودهایی بر این ورزش حاکم است طوری که تنها فضا که خانه کاراته بیرجند است، گرفته شد و هیئت مجبور است برای استفاده از سالن اجاره بپردازد.
وی میزان اجاره بهای سالن فعلی را 18میلیون ریال عنوان کرد که باید به حساب هیئت والیبال استان واریز شود اما به دلیل کمبود بودجه توان پرداخت آن را نداریم.
به گفته وی، خانه کاراته قاینات هم همین وضعیت را داشته و در مزایده در اختیار هیئت ورزش های رزمی قرار گرفته به همین دلیل ورزشکاران مجبورند در فضایی کوچک و غیر استاندارد و بدون امکانات تمرین کنند.
وی تاکید می کند: با توجه به ظرفیت خراسان جنوبی در کاراته و تعداد زیاد ورزشکاران سازماندهی شده اداره کل ورزش وجوانان فضای مناسبی در اختیار آنان قرار دهد.
رئیس هیئت کاراته استان با اشاره به برگزاری اولین دوره مسابقات سبک آزاد بعد از 12 سال در استان می افزاید: برای اولین بار در خراسان جنوبی بانوان و آقایان به رقابت های کشوری سبک آزاد اعزام شدند. او انتظار حمایت بیشتری از ورزش و جوانان دارد و می گوید: این ورزشکاران افتخار آفرین حق دارند از امکانات بهتری برخوردار باشند.
کلاس های ارتقای داوری
«احمدی پیما» از جمله برنامه های آینده خود به برگزاری کلاس های ارتقای داوری درجه 3 اشاره می کند و می گوید: با این که در بخش مربیگری آقایان مشکلی محسوس نیست اما در بخش بانوان کمبود مربی از معضلاتی است که باید برای رفع آن در سال آینده برنامه ریزی شود. به گفته وی، سال های گذشته در خراسان جنوبی یا دوره های مربیگری برگزار نشد و یا شرایط اعزام برای بانوان مهیا نبود. او معتقد است در شرایطی که می توان گفت استعداد بانوان در بخش کاراته از آقایان بیشتر است باید برای توسعه این رشته ورزشی در بین خانم ها با استفاده از مربی های قدر تلاش بیشتری کرد و علاوه بر آن برای حمایت از کاراته کاهایی که برای اعزام به مسابقات جهانی دعوت شده اند حامیان مالی وارد میدان شوند.