هر کسی دلش میخواهد جذاب و مهربان به نظر برسد تا بتواند در جامعه دوستان بیشتری داشته باشد.
اما چند عادت و رفتار اشتباه وجود دارد که بدون اینکه خودتان متوجه شوید، جذابیت را از شما میگیرد و شما را از چشمها میاندازد. به گزارش «بیتوته» وقتی که شما فقط به فکر خودتان هستید و فقط راجع به خود حرف می زنید هیچکس دلش نمیخواهد با شما دوست باشد.
دوست یا دشمن
اگر دائم در حال رقابت هستید و احساس میکنید باید از همه بهتر باشید شما فرد جذابی نیستید. باید بیشتر به دوستانتان اهمیت بدهید و برای موفقیتهای آنها خوشحال باشید.
اگر میخواهید جذاب به نظر برسید باید یاد بگیرید که دوستان شما دشمنتان نیستند و طرف شما هستند.
اگر نگرانید که شاید برای دیگران اهمیتی نداشته باشید و این موضوع همیشه برایتان دغدغه شده که چرا دیگران آنطور که باید و شاید به شما اهمیت نمیدهند و به آن اندازهای که توقع دارید به شما توجه نمیکنند، یک آدم نچسب به تمام معنا هستید.
رئیس بازی ممنوع
در گروه دوستانه همیشه همه به یک اندازه سهم دارند. اگر شما یکی از آن افرادی هستید که همه تصمیمها را میگیرید، احساس میکنید دائم باید دستور بدهید و سعی دارید کارهای دیگران را کنترل کنید باید بدانید این رفتارتان هیچ جذابیتی ندارد.
بیشتر افرادی که رفتار ناخوشایندی دارند، به طور معمول صادق نیستند، درباره همه چیز دروغ میبافند. از کوچکترین سوالی که از آنها پرسیده میشود گرفته تا احساسشان درباره مسائل مختلف.
گستاخی باعث می شود از چشم همه بیفتید؛اگر فردی هستید که با رفتارها و سخنان بیادبانه یا گستاخانه دوستانتان را در جمع خجالت زده میکنید، همین حالا این عادت را کنار بگذارید. هیچکس دلش نمیخواهد کنار چنین آدمی باشد.
بدبینی ویژگی جذابی نیست. اگر دائم با دید ناامیدانه و منفی به همه چیز نگاه میکنید، سعی کنید دیدگاهتان را عوض کنید. هیچکس دلش نمیخواهد با آدمی دوست باشد که به جای لذت بردن از جنبههای مثبت زندگی دائم در حال آه و ناله از جنبههای منفی است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فرخ نژاد- از ابتدای سال جاری فعالیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی برای زدودن چهره محرومیت از 6 دهستان استان آغاز شد تا سیاه و تیرگی محرومیت در این نقاط بی رنگ شود و روستاییان محروم این نقاط هم رنگ آبادانی را ببینند.
21 آذر ماه سال گذشته مطلبی با عنوان «لبخند 9 دهستان خراسان جنوبی به توسعه و آبادانی» در روزنامه «خراسان» منتشر شد.
در این مطلب به خواسته رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر این که «من دوست داشتم در زندگی ام هزار نقطه آباد در تراز انقلاب ببینم» اشاره شد و خواسته ایشان ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر آن داشت تا عزم خود را جزم و خواسته رهبر انقلاب را عملی کند.
برای تحقق این خواسته ، قرارگاه توسعه و آبادانی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تشکیل شد و بعد از آن هم فرمانده سپاه به تمام استان های کشور ابلاغ کرد تا قرارگاه استانی هم شکل گیرد.
درخراسان جنوبی هم که سال هاست مهر محرومیت برپیشانی آن خورده است شش دهستان انتخاب شدند که ضریب محرومیت 9 یعنی آخرین ضریب بهره مندی از امکانات و زیرساخت ها را دارند و به اصطلاح جزو نقاط محروم به حساب می آیند مانند دهستان های شوسف و میغان نهبندان، درح سربیشه، قهستان درمیان، پترگان زیرکوه و منتظریه طبس. علاوه بر شش دهستانی که قرار است قرارگاه پیشرفت و آبادانی آثار محرومیت را از سیمای آن ها بزداید، آستان قدس رضوی هم در قالب همین کار سه دهستان بندان نهبندان، گزیک درمیان و لانو سربیشه را برای محرومیت زدایی، توسعه و آبادانی در دستور کار قرار داده است.
با احتساب شش دهستان قرار گاه پیشرفت و آبادانی و سه دهستانی که آستان قدس رضوی در دستور کار قرار داده، در سال اول اجرای این طرح 9 دهستان محروم خراسان جنوبی به روی توسعه و آبادانی لبخند می زنند.
«خراسان جنوبی» با شروع سال جدید از رئیس سازمان بسیج سازندگی استان پرسید با توجه به این که قرار بود تا پایان سال قبل عملیات اجرایی آبادانی در 6 دهستانی که برای این منظور انتخاب شده بودند آغاز شود و این کار تا چه مرحله ای پیش رفته است و او هم آخرین اقدامات انجام شده در این بحث را تشریح کرد.
شروع به کار
مهندس«محمد زهرایی» از شروع به کار قرارگاه پیشرفت و آبادانی برای 6 دهستان استان خبر می دهد و می گوید: شناسایی و ارزیابی های لازم برای دهستان های مورد نظر انجام شده است.
بعلاوه کار اجرایی قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان از ابتدای سال جاری آغاز شد و قرارداد فاز اول پروژه های زیرساختی هم منعقد شد.
اما نگاه قرارگاه پیشرفت و آبادانی آن طور که او می گوید با نسخه هایی که تاکنون برای زدودن چهره محرومیت از روستاها توسط متولیان امر پیچیده شده متفاوت است و در نهایت این که بسیج سازندگی به روستاییان گفته بود با مردم یعنی مردم پای کار آمده و همان اندازه که مردم سهم داشتند بسیج سازندگی هم سهم بگذارد ولی قرارگاه می گوید: مردم یعنی به طورحتم خود روستاییان آستین های همت را بالا بزنند و پای کار بیایند تا قرارگاه پیشرفت و آبادانی هم گامی برای آن ها بردارد قرارگاه حتی مانند بسیج سازندگی نمی گوید با مردم.
بعلاوه کار اصلی قرارگاه پیشرفت و آبادانی فرهنگی است یعنی تسهیل گران در دهستان ها مستقر می شوند و در هر دهستان به طور متوسط سه نفر با مردم زندگی و کار می کنند، غذا می خورد، نماز می خوانند و طوری عمل می کنند که مردم آن ها را بپذیرند.
همچنین تسهیل گران ماموریت دارند اهالی روستاها را برای زدودن چهره محرومیت بسیج کنند واز آن ها بخواهند زمین های کشاورزی رها شده را به زیرکشت ببرند، اگر به عنوان مثال مرغداری رها شده دوباره آن را احیا کنند و...
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان ادامه می دهد: وقتی مردم روستاها همه توان خود را برای توسعه و آبادانی گذاشتند و دیگر رمقی برای ادامه کار نداشتند قرارگاه پیشرفت و آبادانی و بقیه دستگاه های اجرایی به کمک اهالی می آیند تا کار نیمه تمام را به اتمام برسانند.
به گفته «زهرایی» خراسان جنوبی اولین استانی است که با قرارگاه پیشرفت و آبادانی برای شروع عملیات اجرایی کار، قرار داد بسته است.
تشکیل 5 کار گروه
بعلاوه برای هر دهستان نیز یک مسئول شناسایی شده است که در مرکز آموزش های لازم را فراگرفته است و این افراد هم خیلی سخت گزینش شدند تا بتوانند از پس این کار به خوبی برآیند و به طور همه جانبه یعنی در زمینه های فرهنگی، سلامت، اشتغال، تعلیم و تربیت و عمران پا به میدان بگذارند.
به گفته وی از همه مهم تر این که مسئولان دهستان ها بتوانند مردم را همراه کنند چون این کار راحت نیست و هر کسی نمی تواند از پس آن برآید.
وی از تشکیل قرارگاه استانی و کارگروه های داخلی آن خبر می دهد و می گوید: 5 کار گروه این قرارگاه هم شامل فرهنگی، زیرساخت و عمران، سلامت ، اشتغال و تعلیم و تربیت است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان با اشاره به شناسایی 10 نفر تسهیل گر برای شروع فعالیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی در دهستان هدف می افزاید: 10 تا 15 تسهیل گر دیگر هم در حال شناسایی هستند.
مهندس«زهرایی» از پیگیری استقرار تسهیل گران و شروع عملیات اجرایی در روستاها خبر می دهد و می گوید:نیمی از آورده پروژه های زیرساختی با قرارگاه پیشرفت و آبادانی و بقیه هم با دولت است.
در زمینه 50 درصد سهم دولت ، قرارگاه پیشرفت و آبادانی تفاهم نامه ای با جهاد کشاورزی امضا کرده است زیرا بخشی از پروژه های زیرساختی به منابع آب برمی گردد و این نهاد تعهد کرده است 50 درصد هزینه پروژه ها را تامین کند.
علاوه براین تفاهم نامه پنج جانبه ای بین میراث فرهنگی، فنی و حرفه ای، تعاون روستایی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و بسیج سازندگی منعقد شده تا در زمینه های احیا و توسعه رشته های صنایع دستی، اشتغال روستایی و... هم کارهایی انجام شود.
همچنین تفاهم نامه هایی با تبلیغات اسلامی، منابع طبیعی و هر ارگانی که با روستا مرتبط است با نوع کاری که قرارگاه پیشرفت و آبادانی دارد منعقد خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد:با دست به دست هم دادن دستگاه هایی که به نوعی مرتبط با روستا هستند کار منسجمی در نقاط هدف انجام و از کارهای جزیره ای جلوگیری شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان ادامه می دهد: اقشار بسیج و سپاه هم قرار شده این دهستان ها را نقطه هدف قرار دهند و اردوهای جهادی هم دهستان های قرارگاه پیشرفت و آبادانی را اولویت اول حضورشان قرار دهند که نمونه آن 10 گروه جهادی اند که در تعطیلات عید آمده بودند و هر 10 گروه در 6 دهستان مستقر شدند.
بعلاوه گروه های جهادی بومی هم به همین سمت و سو هدایت شدند یعنی به طور کلی سعی کردیم یک هم افزایی بین اقشار بسیج و دولت به منظور توسعه روستاها حاصل شود.
به گزارش«خراسان جنوبی» در مطلبی که 21 آذر ماه سال گذشته در روزنامه «خراسان» منتشر شد رئیس سازمان بسیج سازندگی استان در پاسخ به ملاک انتخاب دهستان ها و چرایی انتخاب 9 دهستان برای خراسان جنوبی گفت: ابتدا از 4 شهرستان مرزی هرکدام یک دهستان انتخاب شد و یک دهستان نیز از طبس زیرا شهرستان ویژه ای از لحاظ مساحت و گستردگی است.
«زهرایی» افزود: چون حضرت آقا سال 78 به نهبندان عزیمت کردند و فرمودند محروم است ، مکاتبه شد تا یک دهستان دیگر هم از این منطقه به فهرست افزوده شود که موافقت شد. شش دهستان خراسان جنوبی شامل شوسف ومیغان نهبندان،درح سربیشه، قهستان درمیان، پترگان زیرکوه و منتظریه طبس است.
حوزه های مدنظر
سوال دیگر این است که در چه حوزه هایی قرار است کار شود تا زدودن آثار محرومیت ملموس باشد؟
وی به این سوال این گونه پاسخ داد: در چهار حوزه در دهستان ها کار خواهد شد، حوزه فرهنگ که شامل مباحث ارزشی و فرهنگی با حضور یک روحانی تمام وقت در هر یک از دهستان هاست به طوری که هم اکنون برای هر دهستان یک روحانی در نظر گرفته شده است. حوزه دوم سلامت است و هدف این است که به سمت طب اسلامی و سنتی حرکت شود.
به عنوان مثال جمع آوری گیاهان دارویی منطقه یا توزیع آن و آموزش دادن به شیوه حکیم باشی های قدیم به این صورت که در هر چند روستا یک یا دو نفربه طور علمی و عملی آموزش ببینند تا بتوانند مردم را با گیاهان غیر شیمیایی درمان کنند.
علاوه براین در حوزه سلامت قرار است در روستاهایی که نیاز به خانه بهداشت دارند این مراکز بهداشتی و درمانی ایجاد شود.
حوزه عمران
بنابر اطلاعات «زهرایی » سومین حوزه مربوط به عمران است. دراین حوزه پروژه های کوچک اما تاثیرگذار که گرهی را از مشکلات مردم باز کند به اجرا در می آید.
به عنوان مثال شاید در روستایی امواج تلویزیونی دو شبکه را پوشش دهد که اگر شش شبکه را در بر گیرد بهتر است. یا 5 یا 10 کیلومتر از جاده ای آسفالت نیست و در کنار آن مزارع کشاورزی لوله گذاری نشده و آب هدر می رود و نمی توان سطح زیرکشت خوبی داشت. ابتدا باید اولویت بندی شود که از بین پروژه ها و نیازهایی که در روستاها وجود دارد کدام طرح ها عملیاتی شود اما براساس آن چه در این طرح مدنظر است پروژه هایی باید انتخاب شود که تاثیر مستقیمی بر ماندگاری مردم در روستاها ، اشتغال و تولید دارد .
رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی ادامه می دهد: دراین مقوله قرار شده قرار گاه سازندگی به هر دهستان 2میلیارد تومان بدهد و به همین میزان هم آورده استانی باشد که آورده استانی شامل پروژه هایی است که دولت برای آن دهستان تعریف می کند.
علاوه براین با خودیاری و مشارکت مردم قرار است کارهای فیزیکی پروژه ها را روستاییان انجام دهند تا برای دستمزد پروژه ها هزینه ای پرداخت نشود.
بسیج هم مدیریت اجرایی آن را به عنوان نیروی انسانی برعهده دارد که در این زمینه از گروه های جهادی کمک گرفته خواهد شد یعنی دولت، مردم و بسیج سازندگی با یکدیگر باید طرح ها و پروژه ها را به سرانجام برسانند.
توانمند سازی و اشتغال
بخش چهارم این طرح هم به گفته «زهرایی» مربوط به توانمند سازی و اشتغال در دهستان ها می شود که دراین زمینه قرار است وام های کمتر از 4 درصد فقط در حد کارمزد به ایجاد مشاغلی پرداخت شود که با فرهنگ کار منطقه همخوانی داشته باشد یعنی احصای توانمندی ها و قابلیت های منطقه.
همچنین برای هردهستان هم اکنون صحبت براین است که 10 میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 درصد پرداخت شود.
وی با بیان این که غیر از راه اندازی قرارگاه پیشرفت و آبادانی مذاکره و انعقاد تفاهم نامه با معاونان رئیس جمهور و چند وزارتخانه انجام شده است می افزاید: بسیج سازندگی هم این برنامه را با استاندارخراسان جنوبی و فرمانداران شهرستان های استان درمیان گذاشته است. کار دیگری که بسیج سازندگی استان انجام داد این بود که مطالعه کامل طرح تفصیلی و کاربردی تمام دهستان ها را انجام داد یعنی ابتدا اطلاعات را از دستگاه های اجرایی گرفت و با آنچه که در اختیار داشت تطبیق داد.
سپس یک تیم در روستا ها مستقر شد و اعضای شوراهای روستا ،دهیار، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج ، کانون های فرهنگی هنری مساجد، هیئت امنای مسجد و افراد تاثیر گذار را دعوت و از آن ها هم اولویت های زیرساختی، سلامت ،عمرانی و اشتغال را در هر منطقه ای دریافت کرد طوری که هم اکنون مجموعه ای در دست است که در فلان روستا چند کارگاه یا چه نوعی راه اندازی شود؟
به گفته «زهرایی» متاسفانه در خراسان جنوبی بیش از 60 دهستان وجود دارد که ضریب محرومیت بیشتر از 50 دهستان آن 8 و 9 است یعنی هر نقطه ای را انتخاب کنیم محروم محسوب می شود. به علاوه این حق هم برای همه وجود دارد تا تصور کنند که چرا فلان دهستان نباشد اما بسیج سازندگی حق انتخاب یک مورد از هر 10 تا را داشته است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
علیرضارضایی- مراکز ارسال پیامک های انبوه از تبلیغات زود هنگام خودداری کنند و در ایام انتخابات هر گونه تبلیغات انتخاباتی توسط آنان در چارچوب مقررات باشد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان با تأکید بر تامین امنیت مردم در فضای مجازی و حقیقی، درباره فعالیت های انتخاباتی در این شبکه ها به «خراسان جنوبی »گفت: تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی و حقیقی لحظه به لحظه رصد می شود.
به گفته سید «حسین مقدس» دادستانی و ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی خراسان جنوبی فعالیت های انتخاباتی و مسائل مربوط به انتخابات را با حساسیت خاص و به دقت در استان و از جمله در فضای مجازی با همکاری پلیس فتا و دیگر نهاد های مرتبط رصد می کنند.
اغماض نمی کنیم
وی افزود: با توجه به این که برخورد با مجرمان و اشخاصی که قصد اخلال در تامین سلامت و امنیت انتخابات را داشته باشند وظیفه دادستانی است در برخورد با این دسته از مجرمان هیچ گونه اغماض و چشم پوشی نخواهد بود چرا که خواسته و تلاش دشمنان انقلاب اسلامی نیز برنامه ریزی و توطئه علیه امنیت انتخابات به ویژه با سوء استفاده از فضای مجازی است . وی ادامه داد: درصورت وقوع و گزارش هرگونه جرم و یا تخلفی در این باره در عرصه فضای حقیقی و مجازی استان،برخورد مناسب و قانونی انجام خواهد شد.
وی عنوان کرد: به افرادی که به هر نحو در عرصه رقابت های انتخاباتی فعالیت خواهند کرد توصیه می شود از تخریب، توهین، افترا و افشای اسرار خصوصی در فضای استان بپرهیزند و به سمت وسوی تخلفات و جرایم انتخاباتی و مسموم وآلوده کردن فضا و تشویش اذهان عمومی حرکت نکنند و ضمن احترام به قانون بر مدار اخلاق، اسلام و قانون حرکت کنند تا شاهد حضور پرشور و گسترده مردم در فضایی سالم و قانونمدار در انتخابات پیش رو باشیم. سید «حسین مقدس» در ادامه سخنانش تصریح کرد: ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی در بیرجند و شهرستان های استان تشکیل شده است و روند برگزاری انتخابات ، تخلفات و جرایم احتمالی انتخاباتی در این مناطق توسط تمام دستگاه ها و نهادهای عضو ستاد به طور مستمر مورد پایش، رصد و بررسی و تحلیل قرار می گیرد.
وی به مسئولان مراکز ارسال پیامک های انبوه نیز هشدار داد از تبلیغات زود هنگام خودداری کنند و در ایام انتخابات هر گونه تبلیغات انتخاباتی توسط آنان در چارچوب مقررات باشد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان از راه اندازی شعب ویژه در دادسراها و دادگاه های استان خبر داد و گفت: این شعب ویژه به منظور رسیدگی دقیق ، فنی و فوری به جرایم انتخاباتی تشکیل می شود.
وی افزود: دادستانی در حد توان خود با قدرت و قاطعیت وظایف قانونی خود را در عرصه انتخابات به ویژه درباره پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی انجام خواهد داد .
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
زهرا خسروی-خراسان جنوبی در تاریخ کهن و دیرینه خود قلعه های تاریخی و سر به فلک کشیده ای با دنیایی حرف ناگفته دارد، قلعه هایی که اگر بتوان آن ها را دروازه ای برای ورود به تمدن این دیار کهن نامید، شاید سخن گزافی نباشد.
قلعه های تاریخی بر فراز کوه ها تبدیل به نمادهایی شده اند که هرچند ذوق ، هنر خلاقانه و سخت کوشانه گذشتگان را به تصویر می کشد و تحسین هر بیننده ای را به خود وا می دارد اما لرزه های طبیعی و غیر طبیعی ترک هایی بر اندامشان وارد کرده است، شیارهایی که عمق شان با گذر سال ها بی توجهی عمیق تر می شود.
حدود 150 قلعه که زمانی محل استقرار و امنیت و جزو بلندترین ها بوده اند حالا خودشان نیاز به مراقبت دارند و تنها و استوار بربلندی اما خراشیده از نامهربانی های روزگار ایستاده اند.
قلعه کوه قاین، شاهدژ نهبندان، فورگ درمیان، قلعه دختر بشرویه و... از این آثار هستند که هرچند مرمت شده اند اما گویا درمان آنها چندان کارساز نبوده و گرد و غبار کمبود اعتبار و فرسایش، این قلعه های تاریخی را محصور کرده و بر پیکره آنها خودنمایی می کند. مدیر پایگاه قلاع تاریخی خراسان جنوبی در تشریح وضعیت قلعه های تاریخی استان به ثبت 119 قلعه تاریخی در خراسان جنوبی اشاره می کند و می گوید: حدود 30 قلعه دیگر در استان شناسایی شده که پرونده آنها برای تکمیل و ثبت در مرحله آماده سازی است. به گفته «نصرآبادی» این آمار متغیر بوده و در حال افزایش است و کار بررسی و شناسایی ادامه دارد و بر این اساس پیش بینی می شود تا پایان سال جاری تعدادشان افزایش یابد.
آن طور که می گوید: قلعه های تاریخی استان بیشتر کوهستانی بوده و بر فراز کوه ها واقع شده و اغلب به دوره اسماعیلیه تعلق دارد و توسط اسماعیلیان تصرف یا خریداری شده و سپس مرمت و مورد استفاده قرار می گرفته است.
وی تعداد قلعه های خراسان جنوبی را بسیار زیاد برمی شمرد و این که در هر شهرستان به طور متوسط یک یا دو قلعه شاخص وجود دارد، چرا که در زمان گذشته و دوره های مختلف، حکومت مرکزی قوی وجود نداشته و مردم روستاها برای تامین امنیت خود قلعه ها را بنا می کردند بنابراین به دلیل مسائل دفاعی و امنیتی در هر روستا یک قلعه احداث می شد.
«نصرآبادی» شاهدژ نهبندان، قلعه کوه قاین، قلعه بند دره بیرجند، قلعه رستم خوسف، قلعه کوه و حسن آباد فردوس، قلعه دختر بشرویه، قلعه قلاع سرایان، قلعه کوه آبیز، قلعه کوه درح در سربیشه و... را از نمونه های شاخص مربوط به دوره اسماعیلیان برمی شمرد که کاربرد دفاعی داشته و مورد استفاده آن ها قرار می گرفته است. وی با تاکید بر این که بسیاری از قلعه های اسماعیلیه ریشه در قبل از اسلام دارند می افزاید: این بناها مدتی متروک بوده و یا اگر هم استفاده می شده توسط اسماعیلیان خریداری شده است اما پایه گذاری آن مربوط به اسماعیلیه نبوده و آن ها تنها قلعه را تصرف یا خریداری می کردند.
وی مرمت قلعه ها را کار بسیار دشواری می داند چرا که وسعت برخی از آن ها زیاد و از طرفی چون بالای کوه واقع شده اند و صعب العبور هستند راه دسترسی شان بسیار سخت و بردن مصالح دشوار است.
او در ادامه مشکل مهم و دایمی همه پروژه ها را اعتبار می داند و این را هم اضافه می کند که سرفصل جدایی به نام اعتبارات قلعه ها نداریم، از طرفی مرمت این بناها هزینه بر است به همین دلیل در بیشتر قلعه ها کار خاصی انجام نشده اما در برخی موارد مانند بخشی از قلعه کوه قاین، شاهدژ نهبندان، قلعه دختر بشرویه و قلعه فورگ کار مرمت انجام شده است. او اعتبارات تخصیص یافته از محل استانی و ملی را هم به هیچ وجه کافی نمی داند و تاکید می کند: این رقم های کم در بحث حفاظت و مرمت ما را با مشکل مواجه می کند هرچند بحث اعتبارات کشوری بوده و مختص خراسان جنوبی نیست.
با مثالی توضیح می دهد: قلعه شاهدژ نهبندان به تنهایی 5 هکتار وسعت دارد درحالی که 20 درصد این بنا مرمت شده و 80 درصد دیگر باقی مانده است البته در سال جاری از محل اعتبارات ملی 50 میلیون تومان برای مرمت آن ابلاغ شده و تخصیص یافته است و به زودی مرمت آن آغاز می شود، در گذشته هم برای این قلعه 40 میلیون تومان اعتبار تخصیص یافت. وی با بیان این که چند فصل فعالیت و مرمت در قلعه فورگ انجام شده است، می افزاید: سال گذشته 30 میلیون تومان اعتبار برای این قلعه تخصیص یافت و در سال جاری نیز از محل اعتبارات استانی 30 میلیون تومان مصوب شد که تاکنون مقداری از آن تخصیص یافته است.
وی همچنین از تصویب 110 میلیون تومان برای قلعه کوه قاین از محل اعتبارات استانی خبر می دهد که هنوز صد در صد تخصیص نیافته و اعتبار کمی از آن محقق شده است و به محض دریافت بودجه مرمت آن ادامه می یابد.
اعتبار برآورد نمی شود
مدیر پایگاه قلاع تاریخی استان از نیاز به رقم های بالا برای مرمت قلعه ها خبر می دهد و می گوید: هرچند امکان برآورد اعتبار برای این کار وجود ندارد اما از طرفی ابتدا باید متراژ قلعه ها تعیین شود که به دلیل کمبود اعتبار در بیشتر قلعه ها این اتفاق نیفتاده است.
«نصرآبادی» اضافه می کند: اگر بخواهیم به صورت موردی قلعه ای مرمت شود اعتبار برآورد می شود اما برای تمام قلعه ها به طور کلی این کار انجام نشده است چرا که شاید یک قلعه برای مرمت 2 میلیارد تومان و دیگری 50 میلیون تومان اعتبار نیاز داشته باشد. علاوه بر این؛ جنس، موقعیت، استفاده و شرایط قلعه ها بسیار متفاوت است بنابراین برآوردها نیز متفاوت خواهد بود و چون باید برای تمام قلعه ها این اتفاق بیفتد کار سخت و زمانبری است.
مرمت 7 قلعه
بنا بر آماری که او می دهد از 150 قلعه شناسایی شده در استان تاکنون 7مورد مرمت و بازسازی شده است، برای مثال قلعه بیرجند به طور کامل مرمت شده، قلعه اسدیه نیز در مراحل پایانی مرمت است و پیش بینی می شود تا دو سال آینده به طور کامل بازسازی شود. به گفته او، قلعه دختر بشرویه، قلعه کوه قاین، فورگ درمیان، شاهدژ نهبندان و قلعه سده از قلعه های تاریخی هستند که مرمت قسمتی از آن ها سال های قبل انجام شده است.
او وضعیت قلعه ها را به دلیل واقع شدن بر فراز کوه ها و کوهستانی بودن، نبودن در مسیل سیلاب، نوع مصالح ساختمانی و... از آسیب و فرسایش احتمالی به وسیله بارندگی در امان می داند و ادامه می دهد: قلعه های خشتی با بارندگی های شدید دچار فرسایش می شود ولی در نقاطی که مصالح آن از سنگ است با بارندگی آسیب چندانی نمی بیند مگر این که آسیب ها انسانی باشد.
«نصرآبادی» تاریخی بودن، ارزش های معماری و میراث فرهنگی و دارا بودن شرایط برای کوهنوردی را از قابلیت های گردشگری قلعه ها عنوان می کند و می گوید: در بحث ورزشی نیز این آثار دارای قابلیت ها و جاذبه های فراوانی است.
او ساختار قلعه ها را بیشتر شامل مسیر دسترسی، برج و بارو، حوض و آب انبار ، فضاهای ذخیره مواد غذایی، مکان های اسکان پناه جویان و سربازان و تیرکش برای دیده بانی یا شلیک می داند.
در مورد ایجاد کاربری قلعه ها بعد از مرمت هم پاسخ می دهد: در حال حاضر بحث حفاظت و مرمت آن ها مورد نظر است تا از تخریب آنها جلوگیری شود و چون این آثار بناهایی هستند که بیشتر در ارتفاعات واقع شده و شرایط خاصی دارند بنابراین امکان ایجادکاربری خاص مانند فرهنگی، اقامتی و... در آن ها وجود ندارد اما در بحث گردشگری قابلیت دارند.
او هرچند شرایط قلعه بیرجند را با قلعه های کوهستانی استان متفاوت می داند، اضافه می کند: در این اثر تاریخی کارهای خوبی در زمینه مرمت انجام شدو امکان واگذاری به بخش خصوصی را داشت اما به عنوان مثال شاهدژ نهبندان سرمایه گذاری بسیار زیادی می خواهد که شاید بخش خصوصی توان آن را نداشته باشد بنابراین بیشتر به منظور بازدید موزه ای باید به آن نگاه کرد.
به گفته او، در ایام نوروز سال جاری 16 هزار نفر از قلعه بیرجند بازدید داشته اند.
وی تاکید می کند: از بسیاری بناهای داخل شهر می توان استفاده کرد، اما قلعه های کوهستانی مستثنی هستند چرا که به دلیل دور بودن از شهر و جاده ها و موقعیت دسترسی این امکان را ندارند.
وی پراکندگی قلعه ها را در استان به طور تقریبی یکسان می داند و می افزاید: این بناها بیشتر در نقاط کوهستانی واقع شده و در نقاطی که طبیعت کوهستانی هم دارد وجود دارند اما در بیشتر شهرستان ها یکنواخت است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رضایی - به مناسبت روز ارتش برای تسهیل در عبور و مرور محدودیت های ترافیکی شهر بیرجند اعلام شد. رئیس پلیس راهور استان به مناسبت فرا رسیدن 29 فروردین ماه روز بزرگداشت ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: پلیس راهنمایی و رانندگی استان در نظر دارد به منظور تسهیل در عبور و مرور و افزایش ضریب ایمنی برای شهروندان و جلوگیری ازمشکلات ترافیکی و بروز حوادث رانندگی در این روز محدودیت ها و ممنوعیت های ترافیکی را اجرا کند.
سرهنگ «علیرضارضایی » از ساعت 6 و 30 دقیقه صبح تا پایان مراسم روز سه شنبه 29 فروردین ماه تردد در خیابان پاسداران حدفاصل تقاطع تامین اجتماعی تا بلوار پیامبر اعظم (ص) و بالعکس و تردد و توقف در خیابان پاسداران حدفاصل میدان جانبازان تا بلوار پیامبر اعظم (ص) و بالعکس را ممنوع اعلام کرد.
وی تردد در خیابان امام موسی صدرحدفاصل تقاطع سیلو به سمت خیابان پاسداران و بالعکس را در محدوده طرح ترافیک برشمرد و افزود: مسیرهای خیابان جماران حدفاصل تقاطع جماران و معلم به سمت خیابان پاسداران و بالعکس ، خیابان محلاتی حدفاصل تقاطع محلاتی و 7 تیر به سمت خیابان پاسداران و بالعکس، حدفاصل میدان 7تیر به سمت خیابان پاسداران و بالعکس با ممنوعیت تردد مواجه خواهد بود.
وی اضافه کرد: تردد در خیابان محلاتی حدفاصل تقاطع 22 بهمن و محلاتی و تقاطع پاسداران- محلاتی ، خیابان 15خرداد حدفاصل تقاطع 22 بهمن و 15 خرداد و تقاطع15 خرداد -پاسداران ، بلوار پیامبر اعظم (ص) حدفاصل میدان دانشگاه آزاد و تقاطع بلوار پیامبر اعظم و پاسداران ممنوع می باشد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رحیم زاده -سهمیه ارزی هر مرزنشین استان 150 دلار تعیین شد.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سهمیه ارزی سال جاری مرزنشینان استان را بر اساس کارگروه ماده 12 قانون ساماندهی مبادلات مرزی 150 دلار برای هر مرزنشین اعلام کرد.
به گفته مهندس«سروری» 100 درصد جمعیت مرزنشین استان به تعداد 51 هزارو 547 خانوار شناسایی و برای دریافت سهمیه ثبت نام و از این تعداد 97 درصد اقدام به عضویت و شارژ کارت مرزی خود کرده اند.
وی با اشاره به دریافت کارت الکترونیکی مبادلات مرزی توسط 145 هزار و 649 مرزنشین استان روند صدور و فعال سازی کارت های الکترونیکی را در استان مطلوب ارزیابی کرد. وی تاکید کرد: در سال جاری بر اساس سهمیه اعلام شده مرزنشینان می توانند به میزان 150 دلار واردات و به همان میزان صادرات داشته باشند.
وی با بیان این که تعاونی های مرزنشین اجازه دارند علاوه بر صادرات نسبت به واردات 41 قلم کالا اقدام کنند به این نکته اشاره کرد که تمرکز بیشتر تعاونی های مرزنشین در خصوص واردات بر 3 قلم کالا شامل برنج، چای و شکر است.
وی میزان برنج وارداتی برای هر نفر را هم در سال جاری 25 کیلوگرم اعلام کرد و ادامه داد:مرزنشینان می توانند در زمینه واردات کنجد، خوراک دام و طیور، آبزیان، زیره سبز و سیاه، بادام زمینی، نارگیل و چلغوز اقدام و نیاز استان را تامین کنند.
وی تاکید کرد: کالاهای وارداتی فقط مجاز به استفاده در خود استان بوده و نمی توان آن را بدون عوارض گمرکی برای فروش به خارج از استان ارسال کرد چرا که مشمول کالای قاچاق است. به گفته وی بر اساس تصمیم کارگروه کارت های منقضی شده تا پایان شهریور ماه سال جاری تمدید شد و متقاضیان باید یک ماه قبل از انقضاء نسبت به تمدید مجدد کارت خود اقدام کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
حیدری – صلاحیت 72 نفر از نامزدهای پنجمین دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای خراسان جنوبی تایید نشد.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری در گفتگو با «خراسان جنوبی» با اشاره به ثبت نام 5 هزار و 678 نفر در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان این رقم را در چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 5 هزار و 695 نفر اعلام کرد.
«علی جزندری» با بیان این که مجموع افراد رد صلاحیت شده در هیات های اجرایی شوراهای شهر و روستای استان 72 نفر بوده است، افزود: تعداد رد صلاحیت شدگان در هیات های اجرایی در شوراهای شهر در این دوره ۶ نفر و در حوزه شوراهای روستایی ۶۶ نفر بوده است.
وی با بیان اینکه 1.27 درصد از ثبت نام کنندگان در شوراهای اسلامی شهر و روستا در دوره پنجم رد صلاحیت شده اند، به این نکته اشاره کرد که این میزان در دوره چهارم انتخابات شوراهای شهر و روستا 3.58 درصد بوده است. وی تعداد کل انصرافی ها در انتخابات شوراهای شهر و شوراهای روستایی استان را به ترتیب22 و 127 نفر اعلام کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
موسوی-یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان سرایان که بهار 96 با توجه به نزول باران رحمت الهی جذابیت آن دو چندان شده و گردشگران زیادی را به منطقه جذب کرده دشت لاله های رنگارنگ روستای بسطاق است.
به گزارش «خراسان جنوبی» این دشت در مجاورت محور بیرجند- سرایان و در 5 کیلومتری روستای بسطاق در میان جنگل طاق قرار دارد.
همزمان با فرا رسیدن فصل بهار «دشت لاله ها» زیبایی خاصی به بسطاق داده و طراوت و شادابی بهار در این دشت موج می زند. دشتهای لاله از جذابترین آثار طبیعی شرق ایران است.
آب و هوای معتدل و بهاری شهرستان سرایان در فصل بهار مسافران و گردشگران را فرا میخواند تا اوقاتی خوش و خرم و با آرامش را در این شهرستان سپری کنند.
در ایام بهار طبیعت بکر و مناظر زیبای دشت لاله ها به ویژه نزدیک غروب خورشید عده زیادی از مسافران نوروزی و مردم شهر سرایان و شهرها و روستاهای اطراف را به سوی خود کشاند.
این منطقه دشت بسیار وسیعی است که تمام سطح آن را لاله های زیبایی پوشانده است و امسال با توجه به نزولات جوی رویش این گیاه زیبا از سال های گذشته بیشتر نیز بود.این منطقه در ایام نوروز همه روزه پذیرای تعداد زیادی از مردم بود.
«عرب» مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان گفت:طبیعت زیبای دشت لاله های روستای بسطاق این شهرستان با مناظری منحصربه فرد همچنان پذیرای گردشگران است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، بهره برداری از 5 فاز منطقه گازی پارس جنوبی در عسلویه روز گذشته با حضور رییس جمهور آغاز شد.
رییس جمهور در آیین افتتاح رسمی فازهای ١٧، ١٨، ١٩، ٢٠ و ٢١ میدان گازی پارس جنوبی، از طریق ارتباط ویدئو کنفرانسی با سکوهای تولید گاز ضمن صدور فرمان آغاز بهره برداری از این سکوها با بیان اینکه این سکوها، سکوهای پرش ایران به سمت پیشرفتی است که مورد نظر و شایسته ملت است، گفت: دست مریزاد می گوییم به متخصصان و کارگرانی که این افتخارات را در معرض نمایش برای جهان گذاشته اند.
دکتر روحانی همچنین در فرمان افتتاح فاز یک طرح توسعه لایه های نفتی میدان مشترک پارس جنوبی نیز با اشاره به اینکه برداشت از لایه های نفتی در میدان مشترک پارس جنوبی یکی از آرزوهای دیرینه در حوزه نفت و گاز کشور است، اظهار داشت: امروز خوشحالیم این طرح بدست توانمندان صنعت نفت کشور به بهره برداری می رسد و امیدواریم با توسعه این طرح از تولید ٣٠ تا ٣٥ هزار بشکه در روز در این فاز به ٥٠ تا ٦٠ هزار بشکه برسیم.
رییس جمهور در بازدید از فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی با توضیح مسئولان و متخصصان اجرای این پروژه در جریان روند احداث، فعالیت ها و میزان بهره برداری این فازها از میدان گازی پارس جنوبی قرار گرفت. وزیر نفت هم در این مراسم گفت: پارس جنوبی نماد اقتصاد مقاومتی است وهیچ چیزی بهتر از این نمی تواند بیانگر اقتصاد مقاومتی باشد.
«بیژن زنگنه» افزود: عسلویه مایه افتخار و عزت ایرانی و مسیر اجرای قراردادهای نفتی است و صدها واحد تولیدی را فعال کرد و از هدررفت نفت ملت ایران جلوگیری کرد. وی اضافه کرد: بهره برداری از این فازها نشان داد که ما می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و می توانیم به همت ملت ایران و خوراکی که در عسلویه است قدرت اول پتروشیمی منطقه باشیم. وزیر نفت اظهارداشت: افتخاری که امروز حاصل شده فراتر از یک دولت و متعلق به ملت ایران و تقدیم به رهبر معظم انقلاب، شهدا و ایثارگران است. وی تاکید کرد: در این مسیر همه زحمت کشیدند و باید ملی نگاه کنیم و همه باهم برای آینده کشور تلاش کنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
خانه ملت - رئیس مجلس با بیان اینکه کاندیدای ریاست جمهوری صرفا نباید ایرانیالاصل و متدین باشد گفت: کاندیداهای ریاست جمهوری باید از رجال سیاسی و مذهبی باشند.
«دکتر علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته مجلس با اشاره به برگزاری سه انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره ای مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا در این فصل، عنوان کرد: خوشبختانه در مسیر کار تا اینجا مشکلی نداشته ایم و انتخابات شوراها و نام نویسی ها انجام شده که تقریبا به قاعده بود و هیئات اجرایی رسیدگی کردند و در حال حاضر نیز هیئات نظارت در حال کار هستند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه این مشکل مربوط به مجلس نیست و قانون آن به صورت مفصل در گذشته به تصویب رسیده است، افزود: مجلس شورای اسلامی ویژگی های افراد مدیر و مدبر را در سطوح مختلف تعیین کرده و یا حدود سوابق اجرایی کاندیداهای ریاست جمهوری و افرادی که باید این موضوع را به تأیید برسانند مشخص کرده است و حتی تعیین شده اگر فردی سابقه حضور در بخش خصوصی را داشته باید دارای چه شرایطی باشد.
دکتر لاریجانی در ادامه با بیان اینکه ویژگی های رجل سیاسی و مذهبی نیز در این قانون مشخص شد، عنوان کرد: این موضوعات روشن شده و قانون مفصلی دارد که بعد از تصویب در مجلس به شورای نگهبان رفت و شورا با این استدلال که تشخیص این ویژگی ها برعهده شورای نگهبان است، آن را رد کرد .
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ایسنا - طبق زمانبندی انتخابات ریاستجمهوری، فرصت 5 روزه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتهای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از 27 فروردین ماه جاری آغاز شد.
بر اساس ماده56 قانون انتخابات ریاست جمهوری، وزارت کشور موظف است پس از پایان مهلت قبول داوطلبی، بلافاصله مدارک داوطلبان را به دبیرخانه شورای نگهبان تسلیم کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.