موانع مالیاتی سرعت ورزش استان را می گیرد
زهرا قربانی - «با وجود اعلام آمادگی بخش خصوصی برای کمک یک میلیارد تومانی به توسعه ورزش و تجهیز سالن بدمینتون در مراجعه به سازمان های مربوطه گفته شد بر اساس آیین نامه ها درصدی از این رقم به عنوان مالیات کسر شده و این مبلغ در سرفصل هزینه های بخش خصوصی قرار می گیرد.»
این گلایه مشترک هیئت های مختلف ورزشی را رئیس هیئت بدمینتون استان در حالی مطرح می کند که به عقیده وی با قوانین جدیدی که در حال حاضر تصویب شده هیچ شرکت یا بخش خصوصی برای کمک به ورزش ترغیب نخواهد شد.
«ثانی»در ادامه از سنگ اندازی هایی که در حال حاضر به جای حمایت جلوی پای افرادی که تمایل به سرمایه گذاری در حوزه ورزش دارند صحبت و بر این نکته تاکید می کند که هنوز ساز و کار ورود بخش خصوصی به ورزش فراهم نشده و این موضوع توسط مسئولان به طور جدی پیگیری نمی شود. به گفته یکی از فعالان حوزه ورزش قانون گذاری ها ، معافیت ها و امتیازاتی که بتواند زمینه ساز ورود جدی بخش خصوصی به ورزش باشد، وجود ندارد.
وی با تاکید بر تامین زیرساخت ها برای فعال شدن اقتصاد ورزش ادامه می دهد: باید هزینه های بخش خصوصی در ورزش به عنوان هزینه های مالیاتی تلقی شود.
به گفته وی برای فعال شدن بخش اقتصاد ورزش باید موانع حضور بخش خصوصی در ورزش رفع و تسهیلات ارزان قیمتی برای سرمایه گذاران ورزشی در نظر گرفته شود.
وی به این نکته هم اشاره می کند که با فعال شدن بخش خصوصی در ورزش، این حوزه همان طور که در توسعه فرهنگی و اجتماعی نقش دارد، در اقتصاد هم نقش پررنگی خواهد داشت.
ماده قانونی
مشاور حقوقی مدیر کل ورزش وجوانان استان هم می گوید: در بند چ ماده 7 برنامه ششم توسعه به بحث معافیت های مالیاتی اشاره شده که بر اساس آن وجوه و هزینه هایی که توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور احداث، تکمیل و تجهیز فضاها ، اماکن و توسعه ورزش همگانی یا به عنوان کمک به وزارت ورزش وجوانان پرداخت می شود با تایید این وزارت به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی تلقی می شود.
به گفته «فیاض بخش» بر اساس قانون جدید متقاضیان مبالغی را که می خواهند کمک کنند به حسابی با عنوان حساب هدایا و سایر منابع که خزانه در وزارت ورزش وجوانان تعیین کرده و نزد ذی حسابی اداره های کل است باید واریز کنند و این مبلغ توسط ذی حسابی تایید و به اداره کل امور مالیاتی ارسال شود تا مشمول معافیت مالیات شود.
وی ادامه می دهد: این قانون تصویب شده و قابلیت اجرا دارد اما در حال حاضر وزارت ورزش وجوانان بر اساس این بند قانونی دستورالعملی را تهیه می کند که به استان ها ابلاغ شود که به چه نحوی اقدام کنند که البته هنوز این دستورالعمل ابلاغ نشده است. به گفته وی وزارت ورزش و جوانان در راستای تنظیم دستورالعمل از استان ها نظر خواهی کرده که یکی از موضوعاتی که خراسان جنوبی پیشنهاد داده این است که در این ماده قانونی گزینه هایی مشخص شود که حامیان مقصد کمک خود را هم مشخص کنند که به عنوان مثال به کدام حوزه می خواهند کمک کنند.
بهبود شرایط
وی با اشاره به این که بر اساس قوانین جدید شرایط برای کمک به ورزش بهبود یافته است ادامه می دهد: مشابه این قانون در برنامه سوم توسعه هم گنجانده شده بود که فقط مربوط به احداث اماکن ورزشی بود اما در قانون جدید موارد دیگری نظیر تکمیل و تجهیز اماکن ورزشی و توسعه ورزش همگانی و کمک به ورزش وجوانان هم مدنظر قرار گرفته است.
وی به این نکته هم اشاره می کند که در چند سال گذشته اشخاص بی واسطه به هیئت های ورزشی یا باشگاه ها کمک می کردند که اشکلات زیادی به این نحوه پرداخت ها بود وحتی ممکن بود نتوانند از مزایای معافیت های مالیاتی استفاده کنند.
وی با اشاره به این که این قانون زمینه حضور سرمایه گذاری را در ورزش تسهیل کرده است تاکید می کند: با ترویج این فرایند و اجرای آن بخش خصوصی می تواند از معافیت های مالیاتی آن بهره مند شود. به گفته وی این قانون سنگ جلوی پای سرمایه گذاران ورزشی نمی گذارد بلکه در صدد است بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه گذاری در این حوزه کند.
معافیت باشگاه ها
سرپرست اداره کل امور مالیاتی استان نیز در زمینه معافیت های مالیاتی برای توسعه ورزش می گوید: در بخشی از ماده 134 قانون مالیات های مستقیم مصوب اول تیر ماه سال 94 آمده باشگاه ها و موسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیت های ورزشی با شرط تکمیل اظهارنامه مالیاتی از پرداخت مالیات معاف هستند.
«پاک گهر» ادامه می دهد: این ماده قانونی مربوط به باشگاه ها و موسسات ورزشی است اما برای اشخاص حقیقی یا حقوقی که تمایل به سرمایه گذاری در حوزه ورزش داشته باشند بر اساس بند چ ماده 7 قانون برنامه ششم توسعه اقدام می شود.
وی در مورد تعریف هزینه های قابل قبول مالیاتی که در این ماده قانونی آمده است می گوید : همان طور که در ماده قانونی برنامه ششم توسعه مشخص است احداث، تکمیل و تجهیز فضاها ، اماکن و توسعه ورزش همگانی یا کمک به وزارت ورزش وجوانان با تایید این وزارت به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی تلقی می شود.
وی یادآور می شود: براساس ماده اشاره شده اشخاص حقیقی و حقوقی در سالی که هزینه هایی برای ورزش را انجام می دهند از درآمد مشمول مالیات شان این هزینه ها کسر خواهد شد به عنوان مثال اگر 2 میلیارد تومان درآمد سالانه داشته باشند و یک میلیارد تومان را صرف ورزش کنند و این مبلغ به تایید ورزش وجوانان برسد از پرداخت مالیات معاف هستند و بقیه درآمد مشمول مالیات می شود.