اعضای شورا بعد از 11 جلسه به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند
تعداد بازدید : 448
پنج گزینه نهایی شهردار بیرجند
حسین قربانی –اعضای شورای شهر بیرجند در یازدهمین جلسه خود بعد از برگزاری انتخابات و جلسات غیر علنی پاسخگوی سوالات خبرنگاران بودند.
به گزارش «خراسان جنوبی» زمان انتخاب و معرفی شهردار، اعلام 5 گزینه مورد نظر اعضای شورا برای انتخاب شهردار، میزان بدهی و طلب شهرداری بیرجند، برپایی موکب اربعین از سوی شهرداری در کاظمین و... از جمله موضوع هایی بود که در اولین جلسه علنی شورای اسلامی شهر بیرجند مطرح شد. رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند با اعلام این که مهندس کمیلی دوست، مهندس رادنیا، مهندس رونقی، بیجاری و مهندس حمید رضا امینی 5 گزینه مورد نظر اعضای شورای اسلامی برای انتخاب شهردار هستند، گفت: شورای اسلامی شهر بیرجند تا دهه اول آبان برای انتخاب شهردار بیرجند فرصت دارد اما ممکن است قبل از این هم شهردار انتخاب و برای انجام کارهای اداری معرفی شود.
دکتر«تقی زاده» با تاکید بر این که شورا برای انجام این کار از اول شهریور تا آبان به مدت 3 ماه فرصت دارد افزود: به دلیل افزایش مصداق های مورد نظر در این زمینه به 30 مورد نتوانستیم در 45 روز ابتدای کار شورا شهردار را انتخاب و معرفی کنیم.
به گفته وی از افرادی مانند مهندس نخعی نژاد، مهندس اولیایی، دکتر عارف پور، دکتر انجمنی، صحراگرد، حسینی و... برای پذیرش این مسئولیت از سوی شورا دعوت شد اما بسیاری از این افراد به دلیل داشتن مسئولیت، سکونت در مکانی غیر از بیرجند و موافقت نکردن دستگاهی که در آن مشغول کار هستند انصراف دادند.
دکتر «عظیمی زاده» با تجربه ای که در شهرداری یزد داشت هم از گزینه های مورد نظر بود که برای ارائه برنامه های خود به شورا دعوت شد اما وی بعد از بررسی وضعیت فعلی شهرداری بیرجند و با توجه به فشارهایی که در این زمینه وجود داشت، انصراف داد.
مهندس «زهرایی» هم که یکی دیگر از گزینه های مطرح در این زمینه بود به دلیل موافقت نکردن سپاه با ماموریتش، انصراف داد.
اختلاف دیدگاه
وی در پاسخ به سوال «خراسان جنوبی» مبنی بر این که آیا اختلاف نظر بین اعضای شورا موجب طولانی تر شدن روند انتخاب شهردار بیرجند شده است، گفت: هر چند ممکن است از نظر دیدگاه، اختلافی بین اعضای شورا در زمینه انتخاب شهردار از بین گزینه های بومی و غیر بومی وجود داشته باشد اما اختلاف نظر محسوسی بین اعضا وجود ندارد و از طرف دیگر هنوز رای گیری در زمینه گزینه های مورد نظر انجام نشده است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در زمینه علت انتخاب مهندس «خانزاد» به عنوان سرپرست شهرداری بیرجند، اظهار کرد: ضرورت داشت که سرپرست از بدنه شهرداری بیرجند انتخاب شود، بر این اساس معاونت های شهرداری که تجربه بیشتری داشتند مورد بررسی قرار گرفتند و با توجه به این که مهندس «خانزاد»در گذشته یک دوره سرپرست شهرداری بیرجند بود برای این منظور انتخاب شد.
مهندس «میری» رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بیرجند هم با بیان این که بدهی شهرداری بیرجند زیاد نیست گفت: شورا برای انتخاب شهردار هم عجله دارد و هم نه اما رسالت اصلی ما آن است که اقدام مناسبی برای انتخاب شهردار انجام شود تا در آینده مورد سوال شهروندان واقع نشویم.
مهندس «یزدان شناس» دیگر عضو شورا هم با اعلام این که برای انتخاب شهردار کارگروه تخصصی تشکیل شده است، اظهار کرد: این کارگروه با حضور اساتید دانشگاه وکارشناسان تشکیل شده تا با توجه به شایستگی افراد، شهردار انتخاب شود. خبرنگار ما در ادامه از رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند پرسید آیا فکر نمی کنید که مشخص نشدن شهردار موجب می شود تا در مدیریت شهری بیرجند مشکلاتی به وجود آید؟ که دکتر «تقی زاده» از سرپرست شهرداری خواست در جلسه شورا حاضر شود.
بدهی 31 میلیارد تومانی شهرداری
سرپرست شهرداری بیرجند بعد از حضور با اعلام این که شهرداری دارای شخصیت حقوقی است گفت: برخی از کارهای شهرداری زیر نظر شورا انجام می شود به همین دلیل هرکسی که در راس باشد باید آن را انجام دهد اما بعضی از کارها نیاز به تصمیم گیری قاطع دارد که برای انجام آن با اعضای شورا مشورت می شود.
در این مدت نیز هیچ گونه مشکلی در شهرداری بیرجند و دیگر دستگاه های اجرایی برای انجام هماهنگی های مورد نظر به وجود نیامده است.
به گفته مهندس «خانزاد» مجموع بدهی شهرداری بیرجند بر اساس مستندات موجود 31 میلیارد تومان است که از این مبلغ 11 میلیارد تومان آن باید برای تملک پرداخت شود.
همچنین شهرداری از اداره ها و نهادها 8 میلیارد تومان طلبکار است که با رایزنی های انجام شده در صدد هستیم از طریق تهاتر، همه یا بخشی از آن را دریافت کنیم و اگر این تلاش ها به نتیجه نرسید از طریق ماده 77 برای گرفتن بدهی های شهرداری اقدام خواهیم کرد.
برآورد این است که شهرداری 3 میلیارد و 600 هزار تومان هم بابت عوارض نوسازی و حدود 3 میلیارد تومان هم برای عوارض خودرو طلبکار باشد.
توقف درکمک های دولتی
وی با اعلام این که از شهریور تاکنون وزارت کشور کمک مالی به شهرداری بیرجند نکرده است ادامه داد: بیشتر کمک دولت به شهرداری ها در بحث اعتبارات جاری است، با این وجود پرداخت حقوق نیروهای خدماتی به روز است، همچنین در این مدت به سازی میدان آزادی که در شورای اسلامی بیرجند مصوب شده بود شروع شد و اقداماتی هم در ورودی مهرشهر انجام و طبق سنوات گذشته با شروع سال تحصیلی جدید خط کشی خیابان های محوری در نزدیکی مدارس انجام شد.
«موسوی» مسئول ستاد اربعین شهرداری بیرجند هم گفت: موکب امام علی(ع) با 43 نیرو برای ارائه خدمات مورد نیاز زائران در کاظمین مستقر می شود و برای این منظور 10 چادر خریداری شد که بعد از این ایام برگشت داده می شود ودر اختیار ستاد بحران شهرداری بیرجند قرار می گیرد.