زهرا خسروی-دنیایشان سرشار از سکوت استاما به اندازه سال ها نگفتن، حرف برای گفتن دارند و به اندازه تمام آواها و صداهای ناشنیده در آرزوی شنیدن.
آن ها که فقط حرکت دست و سر و صورتشان پلی است برای ارتباط با دنیای پر هیاهوی بیرون و تنها سهم شان از این صداها مشکلاتی است که آن را با تمام وجود لمس می کنند، مشکلاتی مانند هزینه بالای درمان و رفت و آمدهای کلافه کننده به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های اولیه در برخی شهرستان ها، نبود شغل مناسب و درآمدهای اندک و... که هر روز بر غم ناشنوایی شان می افزاید اما رنج سفر را به جان می خرند تا شاید چراغ امیدی برای درمان روشن شود.
والدین یکی از کودکان کم شنوا با اشاره به مشکلات فراوان برای درمان کودکش از هزینه های بالا و حمایت های اندک می گوید و می افزاید: حدود 15 میلیون تومان به سختی برای سمعک فرزندم تهیه و آن را هزینه کردم اما در نهایت یک میلیون و 700 هزار تومان کمک شده است.
«نهی مقدم» از ضرورت شرکت فرزندش در کلاس های گفتار درمانی در مرکز استان می گوید و با اشاره به نبود این مرکز در نهبندان ادامه می دهد: هر روز باید مسافت 200 کیلومتری را تا بیرجند طی و ماهانه حدود 600 هزار تومان برای شرکت در کلاس ها پرداخت کنم که با توجه به نداشتن شغل و درآمد ثابت برای هزینه ها با مشکلاتی مواجه هستم.
وی به تشخیص دیرهنگام مشکل شنوایی فرزندش هم اشاره می کند و با تاکید بر این که در صورت تشخیص به موقع پیشرفت بهتری در درمان وی حاصل می شد، اظهار می کند: حتی به دلیل مناسب نبودن سمعک تجویز شده برای فرزندم، مجبور به تهیه و هزینه کرد دوباره آن شدم.
او که آینده و بهبودی فرزندش به دغدغه شبانه روزی وی تبدیل شده است، با اشاره به مشکلات اقتصادی، شرایط کنونی و گرانی های روز به روز بازار از مراجعات مکرر برای حمایت می گوید و تصریح می کند: دیگر قادر به ادامه درمان نیستم و چنان چه نیاز به کاشت حلزون باشد هزینه ای برای پرداخت ندارم.
به گفته وی، هستند افراد زیادی که به دلیل هزینه های بالا حتی توان تهیه سمعک برای فرزندشان را ندارند.
یک کم شنوا هم مهم ترین مشکل برای این قشر از جامعه را اشتغال آن ها می داند و می گوید: بیشتر افراد ناشنوا بیکار هستند وعده ای که مانند من مشغول به کار هستند نیز دستمزد پایینی دارند.
«لطفی» با اشاره به این که تامین باتری سمعک از لوازم ضروری و مورد نیاز ناشنوایان است، از هزینه های بالا و حمایت های اندک برای تهیه آن گلایه دارد و خواستار حمایت های بیشتری در این زمینه است و می افزاید: هزینه های درمان بسیار بالاست و از طرفی باید برای دریافت هزینه ویزیت پیگیری های زیادی انجام داد و گاهی از شش تا 9 ماه منتظر ماند.
وی که دانشجوی کارشناسی ارشد است، از سختی های تحصیل ناشنوایان در مدارس و دانشگاه های عادی می گوید و ادامه می دهد: بیشتر از جزوه های دیگر دانشجویان در کلاس استفاده می کنم و برای موفق شدن باید تلاش بیشتری نسبت به بقیه انجام دهم.
مدیر عامل کانون ناشنوایان بیرجند هم بزرگ ترین مشکل استان به ویژه بیرجند را نبود مکان مناسب برای کانون ناشنوایان مطرح و اضافه می کند: باید یک دفتر و امکانات رفاهی برای رسیدن به هدف های مورد نظر برای ناشنوایان وجود داشته باشد.
«ظهر» با بیان این که فقط هفته ناشنوایان مسئولان متوجه می شوند ناشنوایی وجود دارد، می افزاید: هزینه های درمان این افراد بسیار بالاست و از طرفی پرداخت هزینه ویزیت پزشک حدود شش ماه تا یک سال طول می کشد.
وی با اشاره به افزایش قیمت سمعک از دو تا هشت میلیون تومان، از بالا بودن هزینه باتری سمعک و اتمام سریع آن خبر می دهد و قیمت هر بسته را حدود 12 هزار تومان اعلام و اضافه می کند: این وسیله از ضروریات زندگی این افراد است چرا که با نبود سمعک، ارتباط ناشنوا با دنیای بیرون به طور کامل قطع می شود.
به گفته وی، هزینه مشارکت خانواده ها برای تهیه سمعک بنا به نظر مددکار و توان خانواده متفاوت است اما برخی سمعک ها با قیمت بیشتر و فرکانس بالاتر باید توسط خانواده ها تهیه شود. به گفته وی، گاهی خانواده ها حدود 12 میلیون تومان برای درمان ناشنوایی هزینه می کنند اما سقف حمایت ها تا یک میلیون تومان است.
وی اشتغال ناشنوایان و کم شنوایان را از عمده ترین مشکلات این قشر مطرح و به فعالیت برای توانمند سازی این افراد هم اشاره می کند و این که با راه اندازی شرکت تعاونی هفت نفر از بانوان ناشنوا و کم شنوا در آن مشغول به کارند و خواستار حمایت بیشتری به ویژه در زمینه بازاریابی و فروش محصولات شد.
به گفته وی، نبود مدرسه ناشنوایان در مرکز استان برای مقاطع تحصیلی از دیگر مشکلات است که برخی از کم شنوایان و ناشنوایان مجبور به تحصیل در مدارس عادی یا استثنایی می شوند.
3 هزار و 832 ناشنوا
آن طور که مدیر کل بهزیستی می گوید: از جمعیت 21 هزار و 887 نفری افراد دارای معلولیت زیر پوشش بهزیستی استان، سه هزار و 832 نفر دچار نوعی از اختلالات شنوایی هستند و عامل 50 درصد ناشنوایی نیز ژنتیکی و مادرزادی است که ناشی از ازدواج فامیلی است.
«عرب نژاد» پرداخت کمک هزینه برای عمل جراحی کاشت حلزون برای مبتلایان واجد شرایط را از خدمات ارائه شده به افراد با معلولیت شنوایی مطرح و اضافه می کند: هم اکنون عمل کاشت حلزون در خراسان رضوی، تهران، شیراز، کرمان، یزد و اهواز انجام می شود و کودکان زیر شش سال با کمک یارانه دولتی به مبلغ شش میلیون تومان نسبت به عمل کاشت اقدام می کنند و سنین بالای شش سال نیز به صورت آزاد و با پرداخت 30 میلیون تومان انجام خواهد شد.
به گفته وی، اولویت اول کاشت حلزون نوزادان و کودکان تا دو سالگی، اولویت دوم کودکان تا سن پیش دبستانی و اولویت سوم دیگر متقاضیان کاشت حلزون در دامنه سنی بالاتر از شش سال است و سال گذشته 40 کودک از کمک هزینه کاشت حلزون و تعمیر و تعویض قطعات بهره مند شده اند.
وی ادامه می دهد: از ابتدای امسال 120 میلیون ریال کمک هزینه کاشت حلزون ابلاغ شده که در صورت ارائه فاکتور عمل کاشت، تعمیر و تعویض قطعات کمک هزینه به کودکان ناشنوا و کم شنوا در حد اعتبارات تخصیصی پرداخت خواهد شد.
خدمات بر اساس تایید نیازمندی
معاون امور توان بخشی اداره کل بهزیستی هم از فعالیت دو مرکز کودک خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوای آوای فرشتگان بیرجند و مرکز ترنم قاین خبر می دهد که طرح شنیداری در این مراکز انجام می شود و کودکان برای رفتن به پیش دبستانی آماده می شوند.
دکتر «رضازاده» با اشاره به واگذاری کلینیک های گفتار درمانی به بخش خصوصی و پرداخت هزینه و تخفیف خدمات ارائه شده توسط این نهاد حمایتی به ناشنوایان و کم شنوایان با توجه به مددکاری انجام شده می افزاید: هر سال بر اساس برآورد تعداد زیادی سمعک خریداری می شود و در مناطق کمتر برخوردار مانند عشق آباد، زیرکوه، خوسف و... باتری سمعک به طور رایگان در اختیار ناشنوایان و کم شنوایان قرار می گیرد.
وی با تاکید بر این که خدمات ارائه شده مستمر و غیر مستمر در این نهاد حمایتی بر اساس تایید نیازمندی افراد توسط مددکاری انجام می شود، ادامه می دهد: الزامی برای ارائه خدمات به افراد تنها بر اساس داشتن افت شنوایی وجود ندارد.
وی با بیان این که به طور معمول گروه هدف حمایت بهزیستی را بیمه شدگان سلامت تشکیل می دهند، به خریداری سالانه بیش از 200 دستگاه سمعک برای ناشنوای خفیف تا متوسط و شدید اشاره و اضافه می کند: بیمه های تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و... نیز سقف هایی برای تخفیف خدمات به این افراد مشخص کرده اند.
وی با تاکید بر برنامه ریزی برای ارائه خدمات توانپزشکی شامل گفتار درمانی، کار درمانی، شنوایی، بینایی و... در همه شهرستان ها، نبود مرکز گفتار درمانی در نهبندان و درمیان را تایید می کند و ادامه می دهد: برای ارائه و خرید خدمت به مددجویان این نهاد حمایتی با بخش های غیر دولتی در بیرجند، سرایان و بشرویه و... تفاهم نامه ای منعقد شده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
علیرضارضایی- ۶۰۲ فقره تصادف در محورهای برون شهری در طول اجرای طرح تابستانی پلیس راه استان رخ داده است. جانشین پلیسراه استان با اعلام این خبر گفت: در طول اجرای این طرح در سال گذشته تعداد تصادف ها 520 فقره بود که با توجه به این آمار تعداد تصادف ها در اجرای طرح تابستانه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 82 فقره معادل 16 درصد رشد داشته است.
سرهنگ «نیک مرد» با بیان این که تعداد تصادف های فوتی که در طرح تابستانی سال گذشته در جاده های استان رخ داده 42 فقره بود که منجر به فوت 54 نفر شده است، افزود: امسال در اجرای طرح ترافیکی تابستانه شاهد وقوع 37 فقره تصادف فوتی در جاده های استان بودهایم که منجر به فوت 50 نفر شد که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد تصادف های فوتی 12 درصد و از نظر تعداد متوفیان هفت درصد کاهش را نشان میدهد.
وی به تصادف های جرحی رخ داده در طول اجرای طرح ترافیکی تابستانه پلیس راه استان اشاره کرد و گفت: در طول اجرای این طرح امسال 426 فقره تصادف جرحی در جادههای استان رخ داد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که 367 فقره بود 16 درصد رشد داشته است.
سرهنگ «نیک مرد» ادامه داد: تعداد مجروحان در این تصادف ها در اجرای طرح امسال760 نفر و در سال گذشته 680 نفر بود که مقایسه این دو آمار نشان از رشد 12 درصدی تعداد مجروحان در طول اجرای طرح ترافیکی تابستانه پلیس راه استان دارد.
وی اضافه کرد: تعداد تصادف های خسارتی در محورهای برون شهری استان در طول اجرای طرح ترافیکی تابستانه امسال 139 فقره و با توجه به این که این میزان سال گذشته 111 فقره بود حدود 25 درصد رشد را نشان میدهد.
این مسئول با بیان این که بیشترین تصادف ها در اجرای طرح ترافیکی تابستانه پلیس راه در حوزههای پلیس راه نهبندان، بیرجند و قاین به وقوع پیوسته است افزود: از مجموع 50 تصادف فوتی در اجرای این طرح 41 نفر فوت کردند.
وی اظهار کرد: این طرح از 24 خرداد ماه امسال آغاز شد و تا دوم مهر ماه ادامه داشته است که با همکاری همه کارکنان پلیس راه به کار گرفته شد و دستگاه های اجرایی مانند حمل و نقل و راهداری، جمعیت هلال احمر و اورژانس مشارکت داشتهاند.
8 کشته در یک هفته
جانشین رئیس پلیس راه استان با اشاره به این که تصادف های هفته گذشته در جاده های استان، هشت کشته و 78 زخمی بر جا گذاشت، گفت: در هفته گذشته 49 فقره تصادف در راه های استان رخ داد که 47 درصد در راه های روستایی، 41 درصد در راه های اصلی و 12 درصد در جاده های فرعی اتفاق افتاد. سرهنگ «نیک مرد» با بیان این که بیشترین تصادف ها با 35 درصد در بازده زمانی 16 تا 20 اتفاق افتاده است افزود: توجه نکردن به جلو، تخطی از سرعت مطمئنه و رعایت نکردن حق تقدم از مهم ترین علل تصادف های هفته گذشته است .
وی از 10 هزار و 229 فقره تخلف در هفته گذشته در استان خبر داد و گفت: از این تعداد تخلف پنج هزار و180 فقره حادثه ساز بوده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار سه خبرمهم را روز گذشته در جلسه کارگروه اشتغال اعلام کرد که از این سه خبر یکی ناخوشایند بود و دو خبر دیگر برای استان می تواند مبارک باشد.
دکتر «مروج الشریعه» خبر داد که قاین، زیرکوه و درمیان در جذب تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری جاماندند.
( بنابراین از آمار بیکاران این شهرستان ها متاسفانه به میزان لازم کاسته نشده است).او توپ را به زمین مدیران اجرایی و به خصوص بانک ها انداخت. مدیران را در معرفی طرح هایی که می توانست قابلیت جذب اعتبار داشته باشد مقصر دانست و بانک ها را در سنگ اندازی و همکاری ضعیف.
زمان پایان عملیات محور بیرجند – قاین در این جلسه اعلام شد و مهم تر این که بانک ملی تعهد کرد 120 میلیارد تومان تسهیلات به این محور اختصاص دهد. استاندار از اقدام های انجام شده درباره راه آهن برای دریافت اعتبار نیز خبر داد که مشروح این خبر را فردا بخوانید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه، عربستان سعودی را با نام و نشان ترین حامی تروریسم در جهان نامید و گفت: ریشه و منشا تروریسمی که امروز تمام جهان به ویژه خاورمیانه را در کام خود کشیده جایی جز عربستان نیست.
بهرام قاسمی با رد سخنان عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در مجمع عمومی سازمان ملل و ادعاهای واهی و تکراری وی علیه کشورمان گفت: بدون تردید عربستان سعودی با نام و نشان ترین حامی تروریسم در جهان است و ریشه و منشا تروریسمی که امروزه تمام جهان به ویژه خاورمیانه را در کام خود کشیده است، جایی جز عربستان سعودی و افکار و اندیشه های افراطی که توسط این رژیم تبلیغ، ترویج و تامین مالی می شود نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: این که عادل الجبیر با افتخار حمایت کشورش را از استراتژی ترامپ در مقابله با چندجانبه گرایی و تخریب توافقات و قراردادهای بین المللی اعلام می کند، موضوع عجیبی نیست چرا که کشورش از مهم ترین حامیان جریان وابسته به اندیشه های ترامپ در آمریکاست که در کنار و همراه با لابی رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی با صرف میلیون ها بلکه میلیاردها دلار می کوشند سیاست خارجی به حراج گذاشته شده آمریکا را در مسیر جنگ افروزی و بی ثبات سازی دلخواه خویش پیش ببرند.
وی با اشاره به رهبری عربستان سعودی در ائتلافی نظامی که حدود پنج سال است یک کشور مسلمان در خاورمیانه را با فاجعه ای بی سابقه روبه رو کرده است گفت: این که وزیر خارجه یک کشور متجاوز که سبب و بانی ویرانی یمن و فاجعه انسانی هولناک در این کشور است این گونه از تریبون سازمان ملل متحد که مبنا و چارچوب منشور آن را صلح و امنیت بین المللی تشکیل می دهد، سوء استفاده می کند و در شیپور افراط گرایی، خصومت، خشونت و جنگ افروزی می دمد ریشه در تفکر و اندیشه ای دارد که وی و آل سلمان در آن پرورش یافته اند.
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که عربستان از استراتژی جدید آمریکا برای مقابله با ایران از جمله برنامه هستهای، برنامه موشکهای بالستیک و آن چه حمایتهای ایران از تروریسم خواند، حمایت میکند. وی مدعی شد که محقق شدن صلح و ثبات در خاورمیانه نیازمند مقابله با سیاستهای توسعهطلبانه و تخریبی ایران است.الجبیر در ادامه مدعی شد که رفتارهای خصمانه ایران نقض آشکار تمام معاهدات بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت است که این امر سبب شد ایران در فهرست تحریمهای بینالمللی قرار گیرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فارس - سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان این که طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی منتفی نشده است، گفت: براساس قانون، طرح استیضاح باید در کمیسیون عمران بررسی شود چرا که این طرح از هیئت رئیسه به کمیسیون ارجاع شده است.
نعمتی نماینده مردم تهران و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: تا این لحظه به هیچ عنوان استیضاح آخوندی منتفی نشده است. وی با بیان این که اطلاعی از تصمیمات دولت درباره وزیر راه و شهرسازی ندارم، گفت: در هر صورت مطمئنم که طرح استیضاح آخوندی از هیئت رئیسه مجلس به کمیسیون عمران ارجاع شده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فارس - وزیر امور خارجه عراق در مجمع عمومی سازمان ملل از کشورهای عربی خواست برای حل مشکلات خود با ایران «گفتوگوی صریحی» داشته باشند.
«ابراهیم الجعفری»، وزیر امور خارجه عراق در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد. او با بیان این که «هیچ گزینهای جز گفتوگوی صریح با ایران وجود ندارد»، از کشورهای عربی خواست با ایران به صراحت وارد گفتوگو شوند. ابراهیم الجعفری همچنین به ادعاهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و گفت که ادعاهای او مبنی بر حضور نیروهای ایرانی در خاک عراق را محکوم میکند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
70 درصد آب نهرین ذخیره سازی شد. مدیر شرکت آب و فاضلاب طبس با بیان این مطلب توضیح داد: با بارندگی های سال قبل، ظرفیت سد نهرین تکمیل و امسال 30 درصد ظرفیت آن برداشت شده و هنوز 70 درصد از ذخیره آن باقی مانده که در پاییز و زمستان امسال قابل استفاده است و با توجه به کاهش مصرف در فصل های سرد، برنامه ریزی می شود تا قسمتی از آن برای تابستان آینده باقی بماند. «محمدزاده» نیاز شهر طبس را با توجه به سیر نزولی مصرف حدود 190 لیتر در ثانیه بیان کرد که از این میزان حدود 80 لیتر از تصفیه سد نهرین و بقیه از چاه های آب شیرین و آبرفتی تامین می شود و کمبودی در این زمینه نیست. وی کیفیت آب شرب طبس را در حد مطلوب و عالی خواند و اضافه کرد: سال های قبل حدود 50 درصد از نیاز منطقه از چاه های لب شور برای تامین آب شهرستان استفاده می شد در حالی که امسال این میزان از سد نهرین تامین شد و در بهبود کیفیت آب تاثیر فراوان داشت.
وی تاکید کرد: سه چاه آبرفتی در منطقه جابه جا شد که با این کار، برداشت آب از حدود هشت لیتر به 21 لیتر افزایش یافت که سبب افزایش تامین منابع آبرفتی منطقه و همچنین رفع مشکل کمیت شد.
به گفته وی طبس؛ تابستان امسال را بدون هیچ گونه قطعی آب پشت سر گذاشت و مشکلی از نظر کمی و کیفی نداشت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مردم نگران کمبود کالا نباشند.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در جلسه شورای اداری این سازمان با اشاره به شایعه این روزها مبنی بر کمبود برخی از کالاها در کشور گفت: سوق دادن مردم به سمت یک کالای خاص که بیشتر کار بیگانگان و معاندان است سبب شده که بخشی از جامعه این کالاها را در خانه ها بیش از نیاز انبار کنند و در نتیجه کمبود احساس و نظام توزیع دچار اختلال شود.
مهندس«شهرکی» تصریح کرد: مردم نباید نگران تامین کالاهای اساسی خود باشند چرا که دولت تمهیدات لازم را اندیشیده و کالاهای مورد نیاز مردم ذخیره سازی و به موقع توزیع می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
80 هزار متر مربع فرش دست باف در نیمه اول امسال به ارزش 23 میلیارد تومان در استان تولید شد. رئیس اتحادیه فرش دست باف با اعلام این خبر گفت: این فرش ها را 50 هزار بافنده تمام وقت، پاره وقت و فصلی در استان تولید کردند.«کامیابی مسک» افزود: فرش های بافته شده اغلب در نقشه های ریزه ماهی، ریزه ماهی کف ساده و لچک ترنج و سراسر، خشتی، نایین و فرش های ایلیاتی است.
به گفته وی حدود 60 درصد این فرش ها با نقشه ریزه ماهی، 20 درصد خشتی و 20 درصد با نقشه نایین و ایلیاتی بافته شده است.وی ادامه داد: آمریکا، آلمان، امارات، ایتالیا و اسپانیا عمده ترین مشتریان فرش های دست باف خراسان جنوبی هستند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در نیمه ابتدای امسال بیش از 429 میلیون دلار کالا از گمرکات استان صادر شد.مدیر کل گمرکات این خبر را اعلام و اظهار کرد: کالای خروجی از گمرکات استان بیش از یک میلیون و 908 هزار تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی 21 درصد و از لحاظ وزنی 11 درصد افزایش داشت.
«خاشی» افزود: در شش ماه گذشته عمده اقلام صادراتی از گمرکات استان شامل سیمان، خوراک کامل طیور، کاشی و سرامیک، گازوییل، هیدروکربن سبک، روغن سوخت تقطیری، صیفی جات، هیدروکربن سنگین و نمک بود.به گفته وی این اقلام به افغانستان، عراق، پاکستان، ترکمنستان و ارمنستان صادر شد. وی عمده اقلام وارداتی را در شش ماه گذشته به استان شامل برنج، دستگاه دمنده گاز موجود در تونل های زغال سنگ، تجهیزات مربوط به سیستم های زهکشی گاز متان، تری فسفات سدیم، گوسفند، تخم اسپند وشاهدانه بو داده اعلام کرد و ادامه داد: این اقلام از پاکستان، لهستان، چین و افغانستان و خراسان جنوبی وارد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مشمولی-در مراسمی با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی کمپ گردشگری عشایری خوسف کلنگ زنی شد که در این مراسم مسئولان خبر از اختصاص یک میلیارد و 700 میلیون ریال به این کمپ دادند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم با اشاره به جاذبه های طبیعی، فرهنگی و تاریخی، بافت تاریخی شهر خوسف، کویرها، تک بناها و دق اکبرآباد گفت: گواب خوسف یکی از جاذبه های طبیعی است که با اجرای طرح، کمپ گردشگری عشایری به یکی از مقاصد گردشگران استانی و خارجی تبدیل می شود.
«رمضانی» ادامه داد: امسال یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار برای کارهای اجرایی و زیرساخت های کمپ گواب پیش بینی و مصوب شد تا تکمیل کننده چرخه تولید و بازدید دهکده و بازارچه صنایع دستی خوسف شود. وی با بیان این که افق روشنی در گردشگری خوسف دیده می شود افزود: سال گذشته برای احیای بافت تاریخی شهر خوسف دو میلیارد ریال اختصاص یافت و دفتر تسهیل گری برای ساخت و ساز و راهکارهای مقدماتی طرح کف سازی و جداره سازی راه اندازی شد تا با همکاری شهرداری و شورای شهر انجام شود.
این مسئول در مورد اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری و تسهیلات روستایی به سرمایه گذاران برای ایجاد زیرساخت ها افزود: امسال برای تکمیل محوطه سازی و سکوسازی کمپ گردشگری آرک ۷۰۰ میلیون ریال و اجرای شبکه آب رسانی و حصارکشی سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به مجموعه آبگرم معدنی لوت اختصاص یافت که با وجود احداث جاده خوسف نایبند، مشکل جاده و برق سراسری مجموعه رفع می شود و آینده روشنی در انتظار آن است.
رمضانی از پارچه ملّه به عنوان یکی از برندهای خوسف یاد کرد و ادامه داد: پنبه ملّه از گذشته های دور در خوسف کشت می شد و به دلیل تعطیل شدن پارچه بافی کشت این محصول نیز کم رونق شد ولی با احیای صنایع دستی و پارچه بافی با همکاری جهاد کشاورزی و کاشت این پنبه، بافت پارچه ملّه دوباره برای حوله، روانداز و ... احیا شد و به عنوان برند اختصاصی شهرستان است. وی مرمت ارگ شیبانی روستای ماژان، خانه های مشارکتی، نورپردازی مجموعه فرهنگی تفریحی ابن حسام و ... را از دیگر اقدامات به منظور رونق گردشگری خوسف نام برد.
فرماندار خوسف نیز در مورد گردشگری طبیعی و غیر طبیعی خوسف گفت: گواب خوسف یکی از جاذبه های بکر و دست نخورده ای است که با مشارکت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، امور عشایر، شرکت تعاونی عشایری شهید کامیاب و دستگاه های دولتی به یک مجموعه و کمپ گردشگری تبدیل می شود.
«شفیعی» افزود: ایجاد استخر مصنوعی، نصب سیاه چادرها، ایجاد کوله و خانه های چوبی و خاک و گلی بدون استفاده از آهن و آجر و ... و مسجد چوبی در حاشیه منطقه خواهد بود. «نوری» رئیس اداره امور عشایری خوسف هم با اعلام این که حدود ۲۰ درصد جمعیت شهرستان عشایر هستند، گفت: کمپ گردشگری عشایر در معرفی شهرستان، ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد برای خانواده های عشایر و کمک به رفع محرومیت آن ها از مهم ترین اهداف این طرح است.
«صالحی» مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوسف هم با تقدیر از فرماندار برای رونق گردشگری شهرستان گفت: طرح مشارکتی کمپ گواب نیز در بین بافت تاریخی شهر و دهکده گردشگری همانند دیگر طرح ها مورد استقبال خوب مردم قرار خواهد گرفت.
گفتنی است گواب خوسف دارای حدود ۱۶ هکتار زمین بکر و دست نخورده شوره زار، تپه های سنگی و بوته های گز و شوره است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
امسال حدود دو هزار و 100 هکتار از باغ ها و مزارع سرایان زیر پوشش مبارزه تلفیقی با آفات قرارگرفت.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان این خبر را اعلام و اظهار کرد: در زمان حاضر طرح مبارزه تلفیقی با آفات بر روی محصولات عمده شهرستان مانند پسته، انار و جالیز در دست اجراست.
مهندس«سلیمانی» ادامه داد: در سالهای اخیر با رویکرد ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و تولید محصول سالم، روشهای کنترل تلفیقی و بیولوژیک جایگزین روشهای مبارزه شیمیایی محض شده است. وی با بیان این که یکی از برنامههایی که واحد حفظ نباتات جهاد کشاورزی سرایان پیگیری میکند، مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری هاست افزود: هدف از اجرای طرح مبارزه تلفیقی با آفات کاهش مصرف سموم و افزایش سلامت محصولات کشاورزی و تولید محصول سالم است.
به گفته وی مهم ترین بحث در طرح مبارزه تلفیقی با آفات؛ ردیابی، پیش آگاهی آفات برای شناسایی نقاط آلوده و کنترل آن و عوامل خسارت زای گیاهی و در نهایت استفاده از سم به عنوان آخرین مرحله مبارزه با آفات است. وی با بیان این که طرح مبارزه تلفیقی با آفات؛ مصرف بهینه، به موقع و استفاده از سموم توصیه شده و کم خطر و با نظر کارشناس فنی است افزود: تغذیه باغ ها یکی از موضوعاتی است که کمک شایانی در کنترل آفات و بیماریها دارد، بنابراین توصیه میشود کشاورزان با استفاده از نظر کارشناسان در فصول مختلف سال برای تغذیه باغ های خود اقدام کنند.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان با اشاره به این که اجرای طرح تلفیقی مبارزه با آفات مصرف سموم را تا 30 درصد کاهش داده است، گفت: فعالیت دو کلینیک گیاه پزشکی با کادری مجرب در شهرستان، به کارگیری پنج ناظر گیاه پزشک در طول فصل زراعی و انعقاد قرارداد با باغداران و کشاورزان برای بازدید از باغ ها و کنترل آفات و ارائه خدمات فنی و توصیه در مورد مبارزه بیولوژیکی و مصرف سموم از جمله اقدامات مبارزه با آفات بوده است. همچنین برگزاری کارگاه و کلاس آموزشی برای آشنایی بهره برداران و توزیع کارت زرد، فرمون پروانه چوبخوار و تریکوکارت از اقدامات انجام شده واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی برای مبارزه با آفات است.
به علاوه پنج کارشناس ناظر طرح گیاه پزشکی در شهرستان سرایان براساس سطح زیر کشت محصولات و اهمیت آفات و بیماریها در شهرستانها تقسیم بندی شده اند و مشغول به کار هستند.
این مسئول ادامه داد:کارشناسان ناظر با ارائه خدمات فنی در بخش پایش و ردیابی آفات و بیماریها به منظور افزایش توان علمی و فنی کشاورزان، زمان مبارزه دقیق با آفات، بیماریها و علفهای هرز، ارائه خدمات فنی و توصیههایی در مورد سموم مورد استفاده و بازدید از باغ ها و مزارع فعالیت می کنند.
وی به کشاورزان توصیه کرد: به منظور کاهش مصرف سم، سلامت جامعه و سلامت کشاورزان؛ از وجود کارشناسان ناظر در استفاده از سموم بهره بگیرند و در کارگاهها و کلاسهای آموزشی که توسط ناظران برگزار می شود شرکت کنند. «سلیمانی» با اشاره به این که چهار فروشگاه عرضه سموم کشاورزی در سرایان وجود دارد، اظهار کرد: کشاورزان و باغداران باید بر اساس نسخههای گیاه پزشکان سم را از فروشگاههای مجاز تحت نظارت سازمان حفظ نباتات با پروانه صلاحیت فنی از سازمان جهاد کشاورزی تهیه کنند.
وی مصرف سم را در بخش زیادی از محصولات کشاورزی شهرستان بسیار ناچیز اعلام کرد و ادامه داد: با آگاهی رساندن به کشاورزان و برگزاری کارگاههای آموزشی، سموم در برخی محصولات نیز که نیاز به سم دارد به طور کارشناسی شده مصرف میشود.
وی مبارزه غیرشیمیایی و بیولوژیک را یکی از برنامههای کاری واحد حفظ نباتات مدیریت اعلام کرد و گفت: پیگیری برای دریافت مجوز انسکتاریوم (تولید حشره مفید برای کنترل آفات) و انجام آزمایشات و استفاده از ترکیبات گیاهی به منظور مبارزه با آفات در دستور کار این مدیریت قرار دارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
حدود دو دهه خست آسمان در خراسان جنوبی سبب شد تا رمق و توان کشاورزان و دامداران به شدت تحلیل رود طوری که بیشتر آن ها مجبور به گرفتن تسهیلاتی از بانک ها برای از دست نرفتن سرمایه هایشان یا تامین نیازهای کشاورزی و دامداری خود شدند به امید این که شاید بهار سال های قبل از راه برسد و بتوانند با بازسازی دوباره زمین، باغ، دام و... رمق و توان گذشته را بازیابند اما مثل این که خبری از رخت بربستن خشکسالی ها و بازگشت به دوران طلایی بهار سال های گذشته نیست و کمر کشاورزان و دامداران زیر بار این بی مهری های آسمان خم شده است و توان بازپرداخت تسهیلاتی را که از بانک ها برای مرهم گذاشتن بر زخم های قهر طبیعت گرفته اند ندارند به همین دلیل استمهال وام های کشاورزان و دامداران که هر سال در برنامه دولت بود و به دلیل تامین نشدن منابع از سوی دولت عملیاتی نمی شد در برنامه ششم توسعه گنجانده شد و از امسال که سال اول شروع این برنامه است با ابلاغ آن از سوی بانک مرکزی به بانک های عامل از جمله کشاورزی در حال اجرا شدن است.
آن طور که مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی می گوید: دستورالعمل استمهال وام بانک کشاورزی به استان ابلاغ شد و با ابلاغ آن نیز کارگروه های استمهال در شهرستان ها تشکیل خواهد شد تا برای احصا و برآورد میزان بدهکاری کشاورزان و دامداران به بانک ها اقدام شود.
گنجانده شدن استمهال در برنامه ششم
مهندس«مهدی بهدانی» استمهال وام های کشاورزان را مربوط به بند خ ماده 33 برنامه ششم توسعه اعلام می کند و اشاره ای به این موضوع دارد که عملیاتی شدن این بند از امسال به عنوان اولین سال برنامه ششم توسعه به اجرا درمی آید آن هم با دستورالعملی که از سوی هیئت وزیران به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شده و این بانک نیز دستورالعمل مورد نظر را برای اجرا به بانک کشاورزی کشور ارسال کرده است.
به گفته وی در سال های قبل نیز دولت این دستورالعمل را ابلاغ می کرد اما به دلیل این که منابع آن از سوی دولت تامین نمی شد عملیاتی نشد ولی امسال به عنوان قانون در برنامه ششم توسعه گنجانده شده است تا عملیاتی شود. وی از دیگر بانک ها نیز درخواست کرد تا پیگیر ابلاغ دستورالعمل استمهال وام ها از سوی بانک عامل خود از مرکز باشند.
وی با بیان این که به موجب قانون ابلاغ شده؛ استمهال سود جرایم به مدت سه سال است می افزاید: استمهال، وام هایی را شامل می شود که تا قبل از ششم شهریور ماه امسال سررسید شده باشد.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه استمهال شهرستان ها برای احصای میزان استمهال هر شهرستان با حضور بانک ها ادامه می دهد: بعد از احصای میزان استمهال در کارگروه شهرستانی آمار به دست آمده به کارگروه استانی ارسال می شود که آن زمان می توان اعلام کرد میزان اعتبار مورد نیاز بخشودگی سود و کارمزد ناشی از استمهال وام های مشمول این بند در استان چقدر است.
سرمایه گذاری 113 میلیارد تومانی
یکی دیگر از فعالیت های انجام شده برای حمایت از بخش کشاورزی و دامداری و در نتیجه اشتغال زایی در این بخش ها پرداخت تسهیلات به متقاضی است که به نوعی سرمایه گذاری نیز در بخش کشاورزی و دامداری استان به حساب می آید و آن طور که مدیر سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی اعلام می کند: در شش ماه ابتدای امسال در این بخش 113 میلیارد تومان سرمایه گذاری به متقاضیان پرداخت شد.
«بهدانی» یکی از منابع مهم برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را مربوط به صندوق توسعه ملی می داند و ادامه می دهد: از سال 90 هر ساله از این محل منابعی به استان ها اختصاص می یابد که 15 درصد منابع ریالی این صندوق را شامل می شود و به خراسان جنوبی نیز براساس جمعیت آن که نیم تا یک درصد جمعیت کشور را شامل می شود بر همین مبنا تخصیص می یابد.
وی با بیان این که از اعتبارات اختصاص یافته از محل منابع صندوق توسعه ملی خراسان جنوبی خیلی بیشتر از جمعیتش منابع جذب کرده است می افزاید: در سال های ابتدایی که برای استان از این محل سهمیه اختصاص می یافت حدود سه تا چهار درصد از ردیف های مختلف را برای خراسان جنوبی می گرفتیم اما از سال 94 به این طرف که جذب منابع از محل صندوق توسعه ملی شناور اعلام شده است محدودیتی برای جذب وجود ندارد.
وی ردیف های دریافتی از محل منابع صندوق توسعه ملی را در بخش کشاورزی سه ردیف اعلام می کند که یکی از آن ها مربوط به ردیف آب و کشاورزی است که این ردیف نیز دارای دو بخش، یکی سرمایه در گردش و دیگری سرمایه ای است. به علاوه از این محل ردیف های دیگر آن مربوط به صنایع تبدیلی و تکمیلی و سرمایه در گردش محصولات باغی می شود.
به گفته وی با توجه به شناور بودن منابع صندوق توسعه ملی، سازمان جهاد کشاورزی استان در حال معرفی متقاضیان برای دریافت تسهیلات است و هر استانی که بتواند تعداد پرونده واجد شرایط بیشتری را ارسال کند می تواند سهم بیشتری را از این محل جذب کند. وی با بیان این که نرخ سود تسهیلات دریافتی از محل صندوق توسعه ملی بین 10 تا 12 درصد است می افزاید: زمان بازپرداخت آن 84 ماهه است که تاکنون حدود 30 میلیارد تومان از ابتدای امسال از محل صندوق توسعه ملی پرداخت شده است.
به گفته وی از محل ردیف سرمایه در گردش کاشت، داشت و برداشت محصولات زراعی که از محل منابع داخلی بانک است چون نرخ سود آن بالا و بازپرداخت یک ساله است، پرداخت چشمگیری نداشته ایم.
معرفی 29 طرح مشاغل خانگی
وی ردیف دیگری را که به متقاضیان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت می شود مربوط به مشاغل خانگی می داند و ادامه می دهد: منابع این ردیف اعتباری به تازگی ابلاغ شده که تا قبل از ابلاغ آن 29 طرح به مبلغ دو میلیارد و 200 میلیون تومان به بانک ها معرفی شده است و هنوز پرداختی از این محل نداشته ایم.
همچنین از محل تسهیلاتی که برای خسارت دیدگان نیز در سال های گذشته به مبلغ 100 میلیارد تومان به استان اختصاص یافت در نیمه اول امسال متقاضیان 20 میلیارد تومان وام دریافت کرده اند که باید گفت حدود 90 درصد این منابع به آن ها پرداخت شده است.
852 شغل از محل منابع روستایی
به گفته وی از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری نیز در نیمه اول امسال 254 طرح به مبلغ 61 میلیارد تومان با اشتغال زایی 852 نفر پرداخت شد. وی سهمیه خراسان جنوبی را از این محل در سال گذشته و امسال 236 میلیارد تومان اعلام می کند که 45 درصد این سهمیه مربوط به بخش کشاورزی است و 106 میلیارد تومان را شامل می شود.
این مسئول می افزاید:40 میلیارد تومان از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی بخش کشاورزی مربوط به طرح های ملی است که متقاضیان در حال انعقاد قرارداد با بانک هستند و در یکی دو هفته آینده این طرح ها نیز نهایی شده و تسهیلات به متقاضیان پرداخت می شود.
به گفته وی تا پایان امسال به طور حتم میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان به 234 میلیارد تومان یعنی دو برابر شش ماه اول امسال می رسد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.