صفحات این شماره

تعداد بازدید : 38
مسجد جامع سده

این بنا در فهرست آثار ملی کشور با شماره 6733 به ثبت رسیده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 44
پلاتوی تئاتر قاین آماده پرده برداری
پلاتوی تئاتر قاین به مرحله بهره برداری نزدیک شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قاینات گفت: عملیات ساخت این پروژه فرهنگی حدود دو سال زمان برد و پروژه بیش از 95 درصد پیشرفت دارد و بخشی از نمای آن در حال انجام است که به دلیل مواجه شدن با یخ بندان و کرونا عملیات عمرانی آن متوقف شده بود.«میرزنگویی» وعده داد پلاتوی تئاتر تا دو ماه دیگر و البته با تصمیم اداره کل به بهره برداری برسد چرا که تجهیزات مورد نیاز هم با همکاری اداره فرهنگ وارشاد اسلامی استان تامین شده است و فقط باید فضای مناسبی برای جلوی پلاتو طراحی و اجرا شود که این کار حدود 60 میلیون تومان اعتبار می خواهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 111
منطقه نمونه گردشگری بند دره در بند مشکلات

به گزارش خبرنگار ما، طرح ایجاد منطقه نمونه گردشگری بند دره بیرجند سال 84 و در دور اول سفرهای رئیس جمهور وقت به تصویب رسید تا اجرای آن باعث توسعه، رونق اقتصادی و اشتغال زایی و راهی برای جذب گردشگر باشد اما در حالی که 14 سال از تصویب این طرح می گذرد هنوز خبری از عملیاتی شدن آن نیست. در این سال ها مشکلات کاهش زمین مد نظر، گرفتن مجوزهای زیست محیطی، تامین زیرساخت ها، پروانه شهرداری و... مانع انجام تحرک چشمگیر در انجام طرح شد. تصویب آن در شورای عالی معماری و شهرسازی هم بهانه دندان گیر دیگری شد که امید به ابلاغ آن قبل از سال 98 بود اما قبل از سال 99 به استان رسید ولی این بار کرونا سر راهش قرار گرفت. مردم اما مانند همه سال های گذشته برای هر تغییر روحیه ،راهی بند دره می شوند و هر چه حال خوب بخواهند، در ارتفاعات باقران و بند دره می جویند. مردم بیرجند سال هاست منتظر ایجاد یک منطقه گردشگری و تفریحی مناسب و در شان هستند تا روز تعطیل را آن جا سر کنند، مهمانی که به شهر بیاید جایی برای تفریح و یک روز شاد داشته باشد اما به نظر می رسد سدهای راه طرح منطقه نمونه گردشگری هنوز محکم است.
تصویب طرح منطقه نمونه
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پویش و مجری طرح منطقه نمونه گردشگری بند دره در پیگیری خبرنگار ما اظهار می کند که طرح مد نظر چند ماه قبل در شورای عالی معماری و شهرسازی مصوب و ابلاغ شد و در این مدت، شرکت پویش به دنبال سرمایه گذار بود که در نهایت قرار بر مشارکت شرکت و سرمایه گذاران دیگری شد اما کار به دلیل شیوع کرونا به تاخیر افتاد. با وجود این مهندس «ناصح» وعده شروع برخی اقدامات با هدف طرح را از حدود 20 روز دیگر مطرح می کند که در زمین های زیر بند و متعلق به شرکت شروع می شود و مرمت آسیاب آبی و شاه نشین و تسطیح منطقه در دستور کار است و سپس بررسی می شود که چه طرح تفریحی در این قسمت می توان اجرا کرد.
به گفته وی در طرح های مد نظر شرکت پویش احداث باغ پرندگان و حیات وحش طبیعی، مجموعه تفریحی و ... دیده شده اما نیاز به سرمایه گذار خارج از استان و حضورش در منطقه است. وی با این توضیح تاکید می کند که شرکت پویش در پی وقت ملاقات وجلسه با حضور استاندار است تا برای اصلاحات و رفع موانع اداری، همکاری دستگاه های دولتی و شروع اجرای طرح منطقه نمونه گردشگری بند دره هماهنگی لازم انجام شود چرا که هنوز برخی موانع سر راه اجرای طرح رفع نشده است.به عنوان مثال منطقه نمونه گردشگری نیازی به مجوز شهرداری ندارد زیرا در محدوده شهر نیست اما به عقیده مسئولان این نهاد، باید مجوزهای ساخت و ساز در منطقه نمونه گردشگری هم داشته باشد و دریافت این مجوز و پیگیری آن ها، افزون بر وقت، هزینه بر شرکت تحمیل می کند در حالی که در قانون مناطق گردشگری هم دریافت هزینه توسط شهرداری نیامده است.
علل تاخیر در کار
وی تعامل با شهرداری و دستگاه ها را بخشی از هدف شرکت پویش بیان می کند و با ابراز خرسندی از این که استاندار برای بهبود وضعیت راه، آب و گازرسانی به منطقه تاکید کرده است، می گوید: از موانع سد راه شرکت برای اجرای طرح گردشگری، موضوع سرمایه گذار و بعد هم گره های اداری است که باعث تاخیر در انجام کار و تحمیل هزینه به شرکت شده است چرا که اگر مشکلات اداری نبود در گذشته طرح با هزینه کمتر انجام می شد اما در این سال ها با عنوان های مختلف، زمین شرکت کمتر شده که به یقین رفع این موانع در سیستم اداری زمان بر است.
وی با اشاره به این که از 12.8هکتار زمین مصوب طرح کم نشده است، اظهار می کند که متراژ اولیه در سال اول کار 150 هکتار از زمین های بند بود که از سازمان ها خریداری شد اما با تاخیرهای پیش آمده و با وجود پرداخت هزینه، قسمتی از زمین ها توسط بنیاد مسکن و منابع طبیعی خلع ید شد البته این اراضی قابل برگشت است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 28
اگر شُم مِبُو، پیش از نِما شُم مِبُو
« اگر شُم مِبُو، پیش از نِما شُم مِبُو» یکی دیگر از مثل های کتاب دستان ها و داستان ها و عبارتی قدیمی است. مولف کتاب درباره آن توضیح می دهد: در زبان معیار اگر شامی می بود باید پیش از نماز شام (سرشب) می بود یعنی وقت گذشته است و منتظر چیزی نباشید.
دکتر «زنگویی» میگوید: اگر فردی، کسی یا کسانی را به صرف شام دعوت کند اما به دلایلی نتواند زمینه پذیرایی را به موقع حاضر کند و از وقت مد نظر بگذرد دعوت شدگان به قصد اعتراض این عبارت را به کار می برند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 124
کمبود فضا مانع افزایش اعضای کتابخانه های فردوس
فردوس دو کتابخانه در حال بهره برداری در مرکز شهرستان و اسلامیه و دو کتابخانه هم در حال ساخت دارد اما فضای نامناسب کتابخانه عمومی در مرکز شهرستان مانع اساسی در افزایش تعداد اعضاست. رئیس اداره کتابخانه های عمومی فردوس، شاداب سازی کتابخانه عمومی علامه شیخ مفید اسلامیه را در جذب اعضای جدید موثر دانست و گفت که تعداد اعضای کتابخانه های عمومی فردوس در سال گذشته 1.7تا پایان آذر افزایش یافت.
«ملیحه اسدی» افزود: کتابخانه مرکزی شهرستان قدیمی است و به دلیل بعد مسافت با دیگر مناطق و نبود برخی منابع مورد تقاضای مخاطبان، تعداد اعضا به حد شاخص و افق چشم انداز نرسیده است. وی با یادآوری تاثیر شاداب سازی و تامین فضا در جذب اعضا تاکیدکرد: کتابخانه مرکز شهرستان با کمبود فضا و محدودیت سالن مواجه است و بسیاری از مراجعان از عضویت و استفاده از سالن منصرف می شوند. بنا بر آمار وی، اعضای کتابخانه های عمومی فردوس تا پایان آذر گذشته به دو هزار و 251 نفر رسیده است.
رونق گردشگری، اولویت میراث فرهنگی فردوس
گردشگری در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فردوس اولویت دارد.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فردوس گفت: با توجه به اختصاص بیشترین اعتبار سال قبل به این بخش و وابستگی های دو حوزه دیگر به آن، توجه بیشتر به این حوزه در دستور کار است تا آن جا که واگذاری بناهای تاریخی به سرمایه گذاران و بخش خصوصی به منظور تبدیل به اقامتگاه و مرکز گردشگری، توسعه گردشگری جهانی با تکمیل زیرساخت های قنات جهانی بلده، حرکت در مسیر گردشگری الکترونیک و بسترسازی در این زمینه امسال اولویت دارد.
«صداقت» توسعه مشارکت های مردمی در بناهای تاریخی، ایجاد اشتغال خرد صنایع دستی و مشاغل خانگی را هم از دیگر اولویت ها برشمرد و افزود: در این باره تبدیل باغشهر اسلامیه به شهرک صنایع دستی، خانکوک به روستای سنگ و خانیک به روستای سفال در حوزه صنایع دستی برنامه ریزی شده است.
وی ایجاد موزه نسخ خطی در مدرسه تاریخی علیا، تامین راه های دسترسی به قلعه کوه، توسعه گردشگری سلامت با ایجاد دومین آبگرم معدنی را از دیگر اولویت های این اداره برشمرد و تاکید کرد: هر سه حوزه باید با هم پیش برود هر چند به طور معمول گردشگری اعتبار بیشتری دارد و در اولویت است زیرا رونق آن سبب توسعه دو بخش دیگر می شود.
تار و پود بافته شده
3 بازارچه صنایع دستی
احداث بازارچه های صنایع دستی مصوب سفر استاندار به شهرستان ها پیشرفت متفاوتی دارد. سال قبل در جریان سفرهای شهرستانی استاندار، ایجاد و احداث سه بازارچه صنایع دستی در شهرهای مود، سربیشه و شوسف با همکاری شهرداری این شهرها مصوب شد. معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این باره گفت که برای احداث بازارچه صنایع دستی مود، تامین آجر مورد نیاز بر عهده میراث فرهنگی و بقیه کار با شهرداری است که میراث فرهنگی تعهد خود را عملی کرده و 10 درصد کار انجام شده است و براساس برنامه، در صورت تامین اعتبار، دهه فجر امسال این پروژه به بهره برداری می رسد. «عباس زاده» افزود: در بازارچه صنایع دستی سربیشه هم تامین و پرداخت هزینه انشعابات آب، برق و گاز پس از اتمام پروژه بر عهده میراث فرهنگی است و فونداسیون این بازارچه ریخته شده است و حدود 15 درصد پیشرفت دارد.
به گفته وی ایجاد بازارچه صنایع دستی شوسف آخرین مصوبه و به این منظور ساختمان راهداری در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفته است اما نیاز به مرمت و بازسازی دارد در حالی که اعتباری برای این کار نیست و حدود یک میلیارد تومان نیاز است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 125
نسیم یتیم نوازی

فرزند دارند و می دانند دردی که یک یتیم به دلیل نداشتن پدر تحمل می کند چقدر سخت است. مهر و محبت پدر و مادری خود را تقسیم می کنند تا آن ها هم دغدغه کمتری از نداری را تجربه کنند. پدر تکیه گاه است و خیلی از فرزندان معنوی آن ها سال هاست که نداشتن اش را تجربه می کنند و غم سنگین آن را همیشه همراه خود دارند. شب های رمضان هر سال فرصتی برای تاسی به پدر یتیمان، حضرت علی(ع) است. در استان نیکواندیشانی پدر و مادر معنوی فرزندان یتیم شده اند و با پرداخت مقرری ماهانه در طرح اکرام ایتام به شیوه آبرومند تلاش می کنند گرهی هر چند کوچک از کار نیازمندان باز کنند، نیکو اندیشانی که کمتر حاضر به صحبت و طرح نامشان می شود اما حال و هوایشان می تواند نسیمی بر دل های دیگر و سبب رویاندن جوانه های اکرام شود.
احساس سبکبالی
بانویی که به دلیل نوع کارش با دانش آموزان و از جمله ایتام و مادران آن ها ارتباط مستقیم دارد، می گوید: بچه های یتیم و همسن فرزندم را که در کلاس او بودند می دیدم و کمبود و مشکلات آن ها را لمس می کردم و این تماس ها انگیزه ای شد تا به جز سه فرزند خودم، چند بچه یتیم را هم سرپرستی کنم.
او که مادر معنوی شش یتیم است این کار را در امور زندگی اش تاثیرگذار می داند و توضیح می دهد که چند سال قبل دچار سرماخوردگی شدید شدم و تا یک سال بعد نفس تنگی سختی را سپری کردم و بعد از سونوگرافی مشخص شد که تیروئیدم بزرگ و دنباله آن وارد ریه ام شده است و اگر متوجه نمی شدم عمل جراحی سختی پیش رویم بود که با دعای خیر مادران و یتیم های آن ها رفع شد. او تاکید دارد: یک کار کوچک برای یتیم پاداشی چند برابر دارد و واقعا در زندگی آن را حس کرده ام همان طور که ائمه و امیر المومنین(ع) سفارش کردند با پاداشی چند برابر جبران می شود.
او می گوید: ایتام تحت حمایتش در روستاها هستند و امکان دیدار رو در روی آن ها را ندارد البته به دلیل حفظ کرامت شان راضی به این کار نیست ولی اگر به چیز خاصی نیاز داشتند به واحد اکرام ایتام اطلاع می دهند و در حد توان به آن ها کمک می کنم اما اگر در شهر بودند به یقین برای دیدارشان می رفتم.
وی از احساس سبکبالی و آزادی فکرش می گوید که نتیجه حمایت از ایتام است، معتقد است هر جا نیت آدم خالص باشد خدا چندین برابر دستگیری و او را در مسیر درست هدایت می کند.او دلش می خواهد ایتام بیشتری را تحت حمایت قرار دهد اما می گوید: با این شرایط اقتصادی کمک و مستمری ما ارزش چندانی ندارد و شاید مشکلی از آن ها حل نکند. شرایط و مشکلات ایتام با فرزندان ما تفاوتی ندارد و به همان امکانات، کفش، لباس و ... بچه های ما نیاز دارند در حالی که خیلی ها این موقعیت ها را ندارند و کاش خدا آن قدر بدهد که بتوانم سرپرستی بچه های بیشتری را قبول کنم.
فشار اقتصادی و مشکلات هیچ گاه باعث نشده است که از کمک به فرزندان یتیمش سر باز زند یاحتی به آن فکر کند بلکه اولین چیزی که از حقوق شان جدا می شود سهم فرزندان یتیم است. سهمی که باعث خیر و برکت در زندگی او وخانواده اش شده است و هر ماه به حساب آن ها واریز می کند.
از دیگران هم می خواهد برای برکت در زندگی چند فرزند معنوی داشته باشند یا از طریق کانال مطمئنی به افراد و ایتام نیازمند کمک کنند. به نظرش کمک به ایتام باید با حس پدرانه و مادرانه باشد هرچند احساس مسئولانه مقدم تر است چرا که به جامعه و بچههای یتیم مسئول هستیم و وظیفه داریم.
تاثیر فوق العاده بر زندگی
خیر دیگری از یک شهرستان نیز می گوید: از 10 سال قبل و زمان ازدواج اولین فرزند معنوی را پذیرفتم اما از چهار سال قبل و با تولد فرزندم، هر سال سرپرستی یک فرزند یتیم دیگر را قبول کردم و حالا پنج فرزند معنوی دارم. این کار یک مسئولیت اجتماعی است و چنان چه هر فردی که شرایط و درآمدی دارد قسمتی از درآمد خود را به این کار اختصاص دهد در رفع محرومیت و فقر نقش خواهد داشت.
او اظهار می کند که با کمیته امداد امام خمینی (ره) و اهداف واحد اکرام آشنا بودم و به همین دلیل انتخاب فرزند معنوی را برگزیدم. این کار با افتخار، تاثیر بزرگی در زندگی ام داشته است، از تصادف سختی جان به در بردم و اعتقاد دارم که انسان هر جا دستی را بگیرد قدرتی فوق بشر، دست او را می گیرد و نجات می دهد آن تصادف چند دقیقه طول کشید اما به اندازه یک عمر بر فکرم تاثیر گذاشت.
او هم معتقد است خیر و برکت و موفقیتی که در زندگی و کارش وجود دارد حاصل توجه به ایتام است و اگرچه که دوست دارد تعداد بیشتری را سرپرستی کند اما باید به شرایط اقتصادی و مالی هم توجه داشت به همین دلیل هر سال و به صورت پیوسته و پایدار به تعداد آن ها اضافه می کند.
این پدر معنوی می گوید ضمن حفظ شان و کرامت ایتام، ارتباط عاطفی با آن ها می تواند منشأ کمک و حس های بهتر برای هر دو طرف شود بنابراین آن ها را می بینم اما خودم را معرفی نمی کنم. تاریخ تولد آن ها را مانند دخترم می دانم و با پیشنهاد همسرم برای آن ها هدایایی می گیریم و برای شروع سال تحصیلی و نوروز حواسمان هست تا دغدغه کمتری داشته باشند.
از هدیه ها خاطره ها دارد از عکس هایی که کمیته امداد پس از انتقال هدیه به فرزند یتیم برایش فرستاده است، از خوشحالی و خشنودی بچه با گرفتن عروسک، اسباب بازی یا وسایل مورد نیازش، که اشک شوق را بر چشم هر دو جاری کرده است. هدیه هایی که فرزند یتیم شاید بنا به شرایط اقتصادی قدرت خرید نداشته باشد. او می گوید: بین حس پدرانه و مسئولانه به آن ها تفکیک قائل نشدم همان طور که برای دخترم برخی مسئولیت ها را دارم برای آن ها هم حساس هستم و این حس باعث شده است آن ها را پایش کنم و دغدغه شان را داشته باشم.
پرداخت مقرری ماهانه را تعهد و وظیفه ای بر دوش خود و خانواده اش می داند تا آن جا که هر سال گزارش مالی حساب های خود را بررسی می کند مبادا که به دلیل مشکلی از آن ها غفلت شده باشد. او قصد دارد تا هر زمان که زنده است و شرایط مالی داشته باشد و لطف خدا همراهی کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 110
تکمیل کتابخانه بورنگ
نیازمند 170 میلیون تومان
تکمیل کتابخانه عمومی بورنگ نیاز به 170 میلیون تومان اعتباردارد. رئیس اداره کتابخانه های عمومی درمیان گفت: بخش اداری، امانت و سالن مطالعه این کتابخانه با هزینه 95 میلیون تومانی تکمیل شد و در حال بهره برداری است و برای حصارکشی و محوطه سازی آن به ترتیب 120 و 50 میلیون تومان نیاز است . «طاهره رمضانی» افزود: حصارکشی و محوطه سازی هم 60درصد پیشرفت دارد.

سه مجتمع گردشگری طبس سال قبل 50 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرد. این پروژه ها در کاروانسرای تاریخی جوخواه و دو مجتمع خدماتی رفاهی در ازمیغان و شهر طبس در حال انجام است و بنا به اعلام رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان، تا مهر امسال به بهره برداری می رسد. «کاظم نجاتیان» تاکید کرد: مجتمع رفاهی تفریحی داخل شهر به تسهیلات بیشتری نیاز دارد و سال آینده به اتمام می رسد.
بازسازی 80 درصدی سینما پارک قاین
حسین قربانی – 80 درصد عملیات بازسازی سینما پارک قاین انجام شد. به گزارش «خراسان جنوبی» سینما پارک قاین سال 72 با تغییرکاربری یک انباری راه اندازی و اولین بازسازی آن اوایل دهه 80 انجام شد و با توجه به گذشت سال ها از آن زمان و فرسودگی تجهیزات و مبلمان سینما، بازسازی آن از 25 بهمن سال گذشته در دستور کار قرار گرفت. مدیر سینما پارک قاین به خبرنگار ما گفت: 80 درصد بازسازی آن شامل دکوراسیون داخلی و راهروهای انتظار تمام شده است و قرار بود 15 اسفند بازسازی سینما به اتمام برسد اما به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی کار، 30 درصد شامل نماسازی انجام نشده است که هفته آینده اجرا می شود.
«محسن طحان» افزود: با توجه به استفاده از صندلی های جدید، ظرفیت 226 صندلی سینما به 200 صندلی کاهش یافت به همین دلیل امکان استفاده از بالکن و لژ به عنوان بخش های جداگانه فراهم نیست.
مرمت 70درصد آثار تاریخی
محدوده بافت سرایان
حدود 70درصد آثار تاریخی واقع در محدوده بافت تاریخی سرایان مرمت و بازسازی شده است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان گفت: در محدوده بافت تاریخی 12 اثر در فهرست ملی ثبت شده است که از این تعداد هشت بنا به طور کامل بازسازی شد.
«عرب» از آثار مرمت و ثبت شده در بافت تاریخی سرایان، دو آب انبار، کاروانسرا، حمام و ... را نام برد و افزود: افزون بر مرمت تک بناها کار محوطه سازی، جداره و کف سازی بافت هم انجام می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.