
توفان خرابی روی 1000 کیلومتر راه خاکی
تعداد بازدید : 105
به سازی 75 کیلومتر جاده روستایی اولویت امسال در نهبندان
اکبری
شهرستان کمتر توسعه یافته نهبندان بیش از هزار کیلومتر راه روستایی خاکی دارد و امسال برای به سازی و ساخت 75 کیلومتر آن برنامه ریزی شده است. خاکی بودن مسیرهایی که با کوچک ترین بارندگی تخریب می شود و رفت و شد را سخت می کند، در کنار مسیرهای با آسفالت فرسوده و دست اندازهای فراوان و کمبود تجهیزات راه سازی از معضلات جاده های روستایی این شهرستان است و به گفته روستانشینان و تردد کنندگان مسیرهای روستایی بیشتر این مسیرها در مسیر سیل قرار دارد و هر سال بخش زیادی از آن تخریب می شود و کمبود تجهیزات و ماشین های راهسازی سبب می شود تا مسیرهای تخریب شده برای مدت طولانی ناهموار باقی بماند. همچنین بیشتر مسیرهای آسفالته روستایی راه دسترسی به معادن است و تردد زیاد خودروهای سنگین و استفاده از آسفالت سرد و کم کیفیت سبب می شود تا مدت کوتاهی پس از بازسازی مسیرها دوباره تخریب و دست اندازهای زیادی در جاده ها ایجاد شود.
راه های ناهموار در راس گلایه ها
فرماندار نهبندان با اشاره به گلایه های متعدد از وضعیت راه های روستایی و روکش نامناسب مسیرهای آسفالته آن، گفت: این شهرستان با داشتن بیش از هزار کیلومتر راه روستایی، سخت ترین و بدترین مسیرهای روستایی را دارد که بخش زیادی از آن خاکی یا آسفالت با روکش نامناسب است. به گفته «بیکی» بخشی از راه های روستایی نهبندان در سال های گذشته آسفالت شده اما چون آسفالت آن گرم نبوده ، تخریب شده و عمر استفاده پایان یافته است و وضعیت نامناسبی دارد. وی افزود: امسال، سیل بیش از دو میلیارد تومان به راه های شهرستان خسارت وارد کرد و در برنامه است تا پایان سال، 50 کیلومتر از مسیرهای روستایی روکش و 25 کیلومتر راه روستایی در این حوزه احداث شود.
بنا به اظهار وی، نهبندان پراکندگی گسترده ای دارد بنابراین هزینه تمام شده اجرای پروژه ها بسیار زیاد است. وی همچنین به وضعیت نامناسب روکش و علایم و تابلوهای راهداری اشاره کرد و گفت: حجم درخواست و خرابی ها بالاست و هر چند در طرح ابرار سهم مناسبی برای نهبندان پیش بینی شده اما در پیشرفت فیزیکی عقب است.
هرسال 200 کیلومتر نیازمند آسفالت
سرپرست اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای نهبندان نیز گفت: برای افزایش ایمنی محورهای مواصلاتی شهرستان و جلوگیری از تخریب راه ها، طی 6 ماه گذشته 30 کیلومتر شامل راه اصلی، فرعی و روستایی با اعتبار پنج میلیارد و 500 میلیون تومان روکش آسفالت و 350 تن آسفالت برای عملیات لکه گیری در محور های شهرستان به کارگیری شد.
«کاووسی» افزود: نهبندان 2 هزار و 912 کیلومتر راه آسفالته و خاکی دارد و با در نظر گرفتن عمر مفید 10 ساله برای روسازی آسفالت راه ها، هر سال نیاز است 200 کیلومتر از راه های شهرستان روکش شود که اعتبار زیادی می طلبد. به گفته وی، راه های خاکی و شوسه شهرستان هزار کیلومتر و امسال برای احداث 25 کیلومتر مسیر روستایی برنامه ریزی شده است. همچنین برای به روزرسانی 250 متر مربع تابلوهای اطلاعاتی و هزار و 200 تابلوی اخباری اقدام شد.
او ادامه داد: طول راه های شهرستان بالاست و برای نگهداری، روکش آسفالت و ... نیاز به اعتبار زیادی است و با توجه به این که نیمی از مسیرهای شهرستان خاکی است این اداره با اولویت و منطقه به منطقه کار تیغ زنی راه های روستایی خاکی، لکه گیری و روکش آسفالت را انجام می دهد. به گفته کاووسی امسال طرح ابرار و اجرای آسفالت برای چهار روستای شهرستان انجام می شود و سال گذشته نیز طرح ابرار برای چهار روستا در مسیری 36 کیلومتری به اجرا در آمد.