صفحات این شماره

تعداد بازدید : 34
رنگ موی طبیعی
مواد لازم: زرده تخم مرغ: یک عدد/ روغن کنجد: یک قاشق غذاخوری/ روغن سیاهدانه: یک قاشق غذاخوری/ حنا: یک قاشق غذاخوری/ وسمه: نصف قاشق غذاخوری/ پودر میخک: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه: ابتدا حنا را در آب بخیسانید تا مانند ماست نرم شود. سپس وسمه را کمکم به آن اضافه کنید و هم بزنید و وقتی یکدست شد، بقیه مواد را بیفزایید. ترکیب حاصل را به موها تا کف سر بمالید و سر را با کلاه رنگ بپوشانید و بگذارید دستکم چهار ساعت روی سر بماند.
دکتر «ناصر رضایی پور» متخصص طب سنتی ایرانی با اشاره به این که این رنگ مو آثار درمانی مانند کاهش ریزش و تقویت پیاز مو، رفع خشکی پوست سر و موها، رفع شوره سر و ... را به همراه دارد، گفت: حاصل این کار، رنگ بلوطی زیبا ست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 24
اذیت همسایه
ساختمان ما چهار طبقه است، می خواستیم به یکی از مالکان ساختمان که طبقه خود را به اجاره واگذار کرده است و حق شارژ و دیگر هزینه ها را تقبل نمی کند و موجب اذیت ساکنان دیگر طبقه ها می شود، طرح شکایت کنیم. باید از کجا شروع کرد؟ آیا استشهاد از همسایه های ساختمان لازم است؟
«ابراهیم صفری»- کارشناس حقوقی: در صورت داشتن مدیر ساختمان، او می تواند برای این کار اقدام کند، در غیر این صورت و ایجاد مزاحمت برای همه، با تنظیم استشهادیه از طریق قانون اقدام کنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 19
نهبندان از انتهای جدول مبتلایان جدا شد
روز گذشته با شناسایی 6 مورد جدید مبتلا به کرونا؛ آمار مبتلایان در استان به 685 نفر رسید. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از این تعداد نهبندان، سرایان و بیرجند به ترتیب هر کدام سه و دو و یک بیمار دارند. «مهدی زاده» از ترخیص 632 نفر با حال عمومی خوب و بستری هشت بیمار خبر داد و افزود: یک نفر بدحال و آمار جانباختگان هم بدون تغییر 45 نفر است. به گفته وی، بر این اساس، بیرجند، طبس و درمیان به ترتیب با 216، 154 و 83 نفر بیشترین آمار مبتلایان را دارند و قاینات، زیرکوه، سرایان، فردوس، بشرویه، نهبندان، سربیشه و خوسف به ترتیب هر کدام با 69، 46، 41، 27، 19، 17، هشت و چهار مبتلا در رده های بعدهستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 33
ماجرای 2 بانوی متفاوت
زهرا خسروی- عاشق جاده است، تفاوتی ندارد در دل شب باشد یا سپیده صبح، او پشت فرمان علاقه اش می نشیند تا نان همتش را بخورد و پا به پای همسر برای معاش خانواده تلاش کند. می گوید عشق رانندگی با خودروهای سنگین، به دوران کودکی اش برمیگردد، همان روزها که پدر ،پشت فرمان کامیون می نشست و دل به پیچ و خم جاده می سپرد. بزرگ تر که شد تصمیم گرفت مهارت پدر را با جدیت بیشتری بیاموزد و آن را در مسیر شغل و حرفه مورد علاقه اش به کار گیرد.
آدم فضایی
«بتول هوشیار مقدم» متولد 56 و اولین و تنها راننده زن اتوبوس درون شهری استان است. دیپلم انسانی دارد و 10 سال می شود که به طور رسمی وارد این حرفه شده است، شغلی که به دلیل حرفه پدری و از کودکی با عشق رانندگی با تریلی شکل گرفت و سبب شد چند سالی پا در رکاب همسر سوار بر کامیون به دل جاده ها بزند اما به دلیل نگهداری از فرزندان نتوانست، همراه همیشگی او در این کار باشد.
می گوید: هفت خواهر و برادر هستیم که همراه دو نفر از آن ها شغل پدر را ادامه دادیم اما بقیه علاقه چندانی به آن نداشتند. البته پدر اوایل به دلیل آشنا بودن با سختی کار، مانع ورودم به این شغل و حرفه می شد چون بر این عقیده بود که کار برای مردان سخت است چه برسد به زنان اما کوتاه نیامدم و بعد از دریافت گواهی نامه، همسرم مشوقم شد تا با اعتماد به نفس بیشتری پشت فرمان خودروهای سنگین بنشینم.
به خاطرات چند سال قبل هم برمی گردد؛ روزهای ابتدای ورود به این حرفه که به گفته وی، مردم با دیدن او انگار با آدم فضایی مواجه شده بودند. این را با لبخند می گوید و ادامه می دهد: وقتی افراد در شهر کوچکی مانند قاین مرا پشت فرمان مشاهده می کردند انگار، فردی از کره دیگر آمده است و افراد زیادی به خیابان می آمدند تا از نزدیک مرا پشت فرمان اتوبوس تماشا کنند.
او کار با تریلی را راحت تر از کار کردن روی اتوبوس درون شهری می داند و دلایلی برای گفته اش دارد. در جاده هر وقت خسته شدی، می توانی کنار بزنی و استراحت کنی اما شهر ترافیک خاص خود و مسئولیت جان مسافران را دارد، البته باید استاندارد نبودن خیابان ها را هم به این مشکلات اضافه کرد.
او از سختی کار هم غافل نمی شود و با اشاره به این که اوایل این شغل برای یک خانم آن هم در شهر کوچک و مذهبی مانند قاین بسیار سخت پذیرش می شد و به مذاق برخی خوش نمی آمد، می افزاید: پای علاقه که در بین باشد، تحمل سختی ها هم آسان می شود.
حالا او از شغلی که آن را به واسطه عشق و علاقه دنبال کرده است و شاید تصور آن برای زنان دیگر سخت و غیرقابل باور به نظر آید، احساس رضایت دارد و برخورد افرادی که او را تحسین می کنند و گاهی با او عکس می گیرند؛ خوشحالی اش را دو چندان می کند. می گوید: وقتی خودم با اتوبوس به پمپ مراجعه و سوخت گیری می کنم، برای خیلی از آقایان جالب است چرا که به گفته آن ها، بسیاری از بانوان جرئت خیلی از کارها را ندارند.
برای او هر روز این شغل خاطره است که شیرین ترین آن به سال 94 برمی گردد که به واسطه شغلش به پایتخت و شبکه یک دعوت شد اما خاطره تلخی در ذهن ندارد و آرزو می کند هیچ وقت نداشته باشد. تصادف آن چنانی که به جراحت منجر شود هم در کارنامه کاری خود ندارد و می افزاید: به دلیل استاندارد نبودن خیابان ها، روزانه 12 تا 13 ساعت رانندگی، رعایت نکردن قوانین رانندگی توسط برخی شهروندان و ... گاهی پیش می آید که تصادف مختصری به وجود آید.
او یک بار به دلیل سختی کار، هماهنگ کردن زندگی و نگهداری فرزند کوچکش تا مرز استعفا هم پیش رفت اما عشق و علاقه به این حرفه، او را از این کار منصرف کرد تا جایی که می گوید: اگر دوباره عقربه های زمان به عقب برگردد همین شغل را انتخاب می کنم البته از نوع راننده تریلی.
هفت خان رستم
بانوی جوان دیگری هم که عشق به رانندگی با خودروهای سنگین به دوران کودکی اش برمی گردد، حالا هشت سال می شود که به آرزویش رسیده است و پا به پای همسر، از پله های تریلی 18 چرخ بالا می رود و پشت فرمان قرار می گیرد.
«لیلی صیفی» 41 ساله، شاید هیچ گاه تصور نمی کرد با وجود علاقه زیاد به این کار، روزی راننده تریلی شود و در تاریکی شب و روشنایی روز، دل به جاده های دور و دراز بسپارد اما دست تقدیر و پشتکار زیاد، او را به آرزوهایش رساند.
حالا او عنوان اولین راننده زن ترانزیت خط اروپا را به نام خود ثبت کرده است. شغلی که به گفته وی، علاقه به آن، از کودکی و زمانی که هنوز پایش به پدال خودرو نمی رسید، در وجودش شکل گرفت. او ادامه می دهد: هشت سالم نشده بود که وانت پدرم را برداشتم و طوری به دیوار زدم که جرئت برگشت به خانه را نداشتم اما این موضوع هیچ وقت سبب ترس من برای انصراف از ادامه کار نشد. هنوز به یاد دارد، شبی که قرار بود 18 سالش تمام شود و روز بعد از آن، برای گواهی نامه رانندگی اقدام کند که تا صبح از خوشحالی خواب به چشمانش نیامد اما وقتی برای ثبت نام رفت، به او گفتند باید 18 سال و یک روز کامل شود.او ادامه می دهد: بعد از دریافت گواهی نامه به دلیل علاقه زیاد به رانندگی، چند سال مربی تعلیم رانندگی پایه 2 بودم اما بعد از آشنایی با همسر و ازدواج و تشویق او، برای گواهی نامه پایه یک اقدام کردم. برای گواهی نامه پایه یک هم هفت خان رستم را پشت سر گذاشتم. در همه آزمون ها به جز تپه، همان اول قبول شدم، در آزمون تپه هم باید سه تپه را با توقف، دنده کشی و ... پشت سر می گذاشتیم و وضعیت قبولی یا مردودی افراد با عبور از تپه اول و دوم، مشخص می شد، اما به دستور افسر راهنمایی و رانندگی سه مرتبه تپه ها را بدون مشکل با توقف، حرکت و دنده کشی صحیح پشت سرگذاشتم اما باز هم افسر مرا رد کرد در حالی که صدای کف و سوت آقایانی که برای شرکت در آزمون آمده بودند، به گوش می رسید.
او گاهی 15 ساعت همراه همسرش، پشت فرمان تریلی رانندگی می کند و در این باره قوانین داخل و خارج کشور را متفاوت می داند و می افزاید: رانندگی برای تریلی در اتوبان شنبه و یک شنبه ها در اروپا ممنوع است و باید یک روز در هفته هم تعطیلی داشته باشیم و این موضوع از صفحه «تاخوگراف» که نقش جعبه سیاه هواپیما را دارد، مشخص می شود.
او حمایت خانواده به ویژه پدرش را در رسیدن به آرزوهایش بسیار تاثیرگذار می داند و معتقد است: بانوان می توانند از پس هر کاری بر آیند اما برای ورود و ماندگاری در این حرفه و شغل، باید یک مرد در کنار آن ها حضور داشته باشد.
او حالا به واسطه شغلش تمام اروپا را رفته و هر روز کاری برای او خاطره است، خاطره های تلخ و شیرین فراموش نشدنی که برخی برای او ماندگارتر شده اند. می گوید:روزی پس از عبور از مرز بازرگان و در حالی که پشت فرمان تریلی نشسته بودم ناگهان دچار سرگیجه شدم و دیگر متوجه چیزی نشدم و وقتی چشمانم را باز کردم، خود را در آمبولانس دیدم.
او از این حادثه به معجزه ای یاد و اظهار می کند: پس از پرت شدن از تریلی با ارتفاع 2 متری به قسمت خاکی جاده و ... بعد از انتقال به بیمارستان خوی و گرفتن عکس از نقاط مختلف بدن، پزشکان و کادر درمانی از این حادثه به معجزه ای یاد کردند و برای اطمینان بیشتر مرا به بیمارستان دیگری ارجاع دادند.
او خاطره شیرینی هم دارد که به حمل بار سنگ به کشور فرانسه برمی گردد. وی می افزاید:موقع رسیدن به مقصد در حالی که پشت فرمان بودم، باید دنده عقب بار را وارد سوله می کردم؛ کاری که چندان راحت نبود چون جابه جا کردن تریلی آن هم دنده عقب کار بسیار سختی است اما من بدون صدمه به سقف سوله این کار را کردم و مورد تشویق کارگران خارجی و صاحب سوله قرار گرفتم. او خدا را شکر می کند که نه تصادف کرده و نه جریمه شده است اما سخت ترین قسمت کار را مربوط به معطلی های پشت مرز می داند که باید گاهی روزها یا یک هفته در نوبت و بدون چشم بر هم زدنی منتظر بمانند تا نوبت به آن ها برسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 20
10 شیرزن پشت فرمان غول های آهنی
10 بانوی راننده دارای گواهی نامه پایه یک در استان فعال هستند. رئیس انجمن صنفی رانندگان بیرجند با اشاره به این که این بانوان روی خودروهای سنگین مانند تریلی، ده چرخ و ... و در مسیرهای داخلی و برون مرزی فعالیت می کنند، به خبرنگار ما گفت: به طور عمده میانگین سنی این بانوان جوان تا میان سال و سابقه کاری آن ها 10 سال است. «مرکی» بیشترین آمار را مربوط به بیرجند دانست و افزود: رانندگی با خودروهای سنگین آن هم در دل جاده ها، کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است که بانوان استان به خوبی از پس آن برآمده اند.
جشنواره فیلم برای دانش آموز
ششمین جشنواره فیلم کوتاه دانش آموزی «مدرسه» هلال احمر برگزار می شود.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر گفت: این جشنواره در همه مقاطع تحصیلی در بخشهای اصلی شامل داستانی،پویانمایی، مستند، علمی و آموزشی، کلیپ، ویدئوبلاگ و تیزر تبلیغاتی با تاکید بر برند ایرانی و بخشهای جانبی شامل فیلمنامهنویسی و اقلام تبلیغاتی برگزار می شود. «رضایی» کشف استعدادهای هنری دانش آموزان، ایجاد زمینه برای بروز استعدادها و تربیت نیروهای خلاق و شبکه سازی مستعدان هنر را از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره دانست و افزود: علاقه مندان میتوانند آثار خود را تا ۳۱ تیر در سایت مد نظر بارگذاری کنند.

خسروی- وجود زمین های خالی و بدون حصار در بیرجند که با یک نگاه گذرا تعدادشان کم نیست، از چالش های چند ساله ای است که نه تنها مشکلات زیادی برای برخی شهروندان در نقاط مختلف شهر به وجود آورده بلکه در جلسه های مختلف بارها زبان سکاندار امور شهری را هم به گلایه باز کرده است اما حال معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند از حصارکشی بیشتر اراضی بزرگ و متعلق به بنیاد مستضعفان و اداره کل اوقاف و امور خیریه خبر می دهد و می گوید: سال گذشته برای 50 قطعه زمین مجوز حصارکشی صادر شد.«فخیم زاده» مساحت بیرجند را حدود 3 هزار و 300 هکتار مطرح می کند و با اشاره به وجود 500 هکتار اراضی بارگذاری نشده، آن را عدد قابل توجه و بالاتر از نرم کشوری می داند و می افزاید: یکی از مشکلات بزرگ، نبود قوانینی برای تعیین تکلیف بسیاری از اراضی مانند بنیاد مستضعفان و ... توسط مراجع بالادست است. از طرفی، زمین هایی با کاربری خدماتی و آموزشی بارگذاری نشده وجود دارد که نه اجازه تغییر کاربری داده و نه بی نیازی به آن اعلام می شود.وی با اشاره به این که اداره کل راه و شهرسازی به جز 400 هکتار اراضی حاشیه بولوار شهید ناصری و زعفرانیه، اراضی زیاد دیگری ندارد، می افزاید: بقیه زمین ها یا با کاربری فضای سبز و مربوط به شهرداری یا جزو ریز دانه هاست که باید تعیین تکلیف شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
سنجش کلاس اولی ها از اول مرداد
سنجش دانش آموزان بدو ورود از اول مرداد آغاز می شود. رئیس آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به این که امسال دستورالعمل جدیدی برای سنجش دانش آموزان پیش دبستانی و بدو ورود دریافت نشده است، به «خراسان جنوبی» گفت: ثبت نام دانش آموزان برای سنجش در 14 پایگاه شهری و روستایی از 15 تیر آغاز می شود. «بااطمینان» از آغاز به کار پایگاه های سنجش از اول مرداد بر اساس نوبت دهی به دانش آموزان خبر و ادامه داد: سال گذشته 42 نفر در پایگاه های بیرجند پذیرش می شدند اما امسال این تعداد به 20 نفر کاهش یافته است که باید پایگاه ها در دو شیفت فعال شود. وی با اشاره به این که سال گذشته 17 هزار و 200 دانش آموز بدو ورود و پیش دبستانی سنجش و کمتر از یک درصد آن ها به مدارس استثنایی ارجاع شدند، افزود: امسال پیش دبستانی ها از اول مهر سنجش خواهند شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.