صفحات این شماره

تعداد بازدید : 54
درخواستی از وزیر و استاندار

مهندس«ضیائیان احمدی» رئیس سازمان تعاون روستایی اعلام کرد: برای جلوگیری از آفت زدگی زرشک سردخانه 30 هزار تنی استان روشن شد تا در بحران زرشک تا حدودی به تولیدکنندگان کمک شود.
روزنامه خراسان جنوبی در بحران زرشک 10 گزارش منتشر کرد و یک میزگرد برای ارائه راهکار مقابله با بحران تشکیل داد که حاضران همه اعتقاد داشتند باید در این بحران اقدامات اورژانسی از قبیل تسهیلات کرونا، مجوز ویژه صادرات و ... انجام شود. پس از آن سلسله مطالب، خبر بازشدن سردخانه 30 هزار تنی اولین واکنشی است که از سوی جهاد کشاورزی انجام می شود . از سویی خبر آمادگی سردخانه ها اعلام می شود و از سوی دیگر همین مدیر محترم خبر از کامل شدن ظرفیت سردخانه ها را می دهد و می گوید: همه سردخانه ها پر است به جز سردخانه اسفدن که آن هم کمی جا دارد. این خبر نشان می دهد که مدیران محلی دیگر نمی توانند کاری را انجام دهند و نوبت دولت است که وارد کارزار شود. با اعلام این خبر به خوبی مشخص می شود که وزیر جهاد کشاورزی باید به یاری مدیران محلی بیاید و عیار مدیریت و تدبیر دولت را به میدان آورد.اکنون باید وزیر کشاورزی به عنوان متولی ارشد دستگاه مربوط برای نجات کشتی به گل نشسته (زرشک) وارد شود و از این منجلاب، کشتی به گل نشسته را بیرون بکشد! و 18 هزار زرشک کار را به ساحل برساند .
یکی از زرشک کاران به خبرنگار گفت؛ بنویسد آقای وزیر لطفا اتاق شیک و زیبای خودتان را یک روز ترک کنید و مهمان زرشک کاران خراسان جنوبی شوید تا ببینید زرشک های مانده روی دست کشاورزان چه حال و روزی پیدا کرده است و در ادامه گفت :در همین روزنامه شما خواندم که استاندار به ماژان، آیسک، آرین شهر رفت و درخصوص بسیاری از مسائل و مشکلات دستوراتی داد اما ای کاش استاندار فرمان خودروی خود را در همین مناطق به سمت تالارهای زرشک هم می چرخاند تا شاید مرهمی برای هزاران بحران زده می شد.گزارش خبرنگار ما حاکی است که مردم از دولت و استاندار به عنوان نماینده عالی دولت انتظار دارند کشتی به گل نشسته را به سمت ساحل هدایت کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 21
از گوشه و کنار استان
نواختن زنگ ولایت در نهبندان
زنگ ولایت و آغاز رسمی برنامه های دهه امامت و ولایت و شروع به کار دفتر نمایندگی بنیاد بینالمللی غدیر نهبندان با حضور جمعی از مسئولان شهرستان نواخته شد. «بیکی» فرماندار نهبندان گفت: جایگاه ولایت و تبعیت از فرمان و دستورات ولی زمان از آموزه های این عید سعید و ایام غدیر است. حجت الاسلام و المسلمین«خزاعی» امام جمعه نهبندان هم درباره اهمیت و جایگاه والای عید سعید غدیر خم و دهه امامت و ولایت مطالبی بیان کرد. در پایان، حجت الاسلام« اسماعیل کمال» رئیس اداره تبلیغات اسلامی نهبندان به عنوان دبیر بنیاد بینالمللی غدیر شهرستان معرفی شد.
تشکیل ستاد سامان دهی جوانان
ستاد سامان دهی امور جوانان سربیشه با جمعی از مسئولان سربیشه تشکیل جلسه داد.فرماندار سربیشه در این جلسه گفت:ازدواج یکی از فرایض دینی است و باید روند روبه رشد آن همچنان ادامه داشته باشد .«محمدی» در پایان بر مشارکت حداکثری همه دستگاه های عضو ستاد برای تسهیل امور جوانان و ازدواج آنان تاکید کرد.
انهدام باند جعل اسکناس در سربیشه
فرمانده انتظامی سربیشه از شناسایی و دستگیری اعضای باند پنج نفره جعل اسکناس در این شهرستان خبر داد.سرهنگ« کارگر» گفت: با دریافت اخباری مبنی بر این که فردی در شهرستان اقدام به نگهداری و خرید و فروش اسکناس جعلی میکند، ماموران با انجام کارهای اطلاعاتی و تحقیقات گسترده موفق به شناسایی مخفیگاه این فرد شدند.او ادامه داد: پس از هماهنگی با مقام قضایی و بازرسی از منزل او 133 قطعه ایران چک ۵۰۰ هزار ریالی به ارزش ۶۵ میلیون ریال کشف شد.
وی افزود: در ادامه عملیات ماموران با انجام اقدامات پلیسی ،فردی را که در موضوع تهیه و توزیع اسکناسهای جعلی در یکی از شهرهای مرزی شرق کشور فعالیت داشت، مورد شناسایی قرار دادند و پس از تحت نظر گرفتن او سه نفر از همدستانش را در چند عملیات جداگانه دستگیر کردند.
به گفته او در مجموع این عملیات 541 قطعه ایران چک جعلی ۵۰۰ هزار ریالی به ارزش ۲۷۰ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال کشف و اعضای این باند پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و روانه زندان شدند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
با خبرنگاران
کمک مومنانه برای کارگران قاین
ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در ادامه اهدای کمک های مؤمنانه به قشرهای آسیب پذیر، 2 تن گوشت مرغ و برنج به انجمن صنفی کارگران ساختمان قاین برای تحویل به این قشر اهدا کرد.رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی قاین ارزش ریالی این هدایا را 340 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: این هدایا بین 670 کارگر ساختمانی قاین به صورت رایگان توزیع شد.« محمد زحمتی» افزود: در مرحله اول نیز 5 تن برنج پاکستانی به قیمت تمام شده دولتی در اختیار 500 کارگر قرار گرفت. او از توزیع 100 سبد غذایی دیگر با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) بین کارگران خسارت دیده از کرونا خبرداد و گفت: هزار و 800 کارگر ساختمانی عضو انجمن صنفی کارگران و 400 نفر عضو خانه کارگر قاین هستند.
کنترل 200 هزار متر مکعب رسوب با آبخیزداری در خوسف
یکی از سودمندترین نتایج اجرای عملیات آبخیزداری مهار سیل و کنترل رسوب است که در خوسف بعد از اجرای عملیات آبخیزداری در دو سال گذشته این مهم به خوبی قابل مشاهده است. رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف گفت: با اقدامات انجام شده در حوزه آبخیزداری طی دو سال گذشته در حوزه آبخیز سیوجان و آرک و بین آباد حدود ۲۰۰ هزار مترمکعب رسوب کنترل شد و از خسارتهای احتمالی سیلابها به مناطق پایین دست جلوگیری به عمل آمد. «کرباسچی» اعتبار هزینه شده برای این پروژه ها را حدود 30 میلیارد ریال اعلام و اظهارکرد که پروژههای اجرا شده در قالب اقدامات مکانیکی شامل احداث یک بند خاکی، هفت سازه سنگی- ملاطی و یک سازه گابیونی به حجم عملیات حدود 95 هزار مترمکعب بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 22
خیراندیشی طبسی ها در عید قربان
مردم خیر و نیک اندیش طبس در عید سعید قربان 520 میلیون تومان به صورت نقدی و غیر نقدی به نیازمندان کمک کردند. مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) طبس اعلام کرد که باهمراهی و حمایت خوب خیران طبسی و خارج از شهرستان 218 راس گوسفند و بز، هفت نفر شتر و سه راس گاو و گوساله به ارزش 520 میلیون تومان در طبس، بخش مرکزی، دیهوک و دستگردان ،ذبح و بین خانواده های سالمند، بیماران صعب العلاج، ایتام و خانواده های نیازمند توزیع شد.مهندس «بیضی زاده» تاکید کرد: امسال طرح نذر قربانی با همراهی و حمایت مراکز نیکوکاری، خیران طبسی و حامیان خارج از شهرستان اجرا شد که امید است با حمایت آن ها طرح 10هزار پخت غذا در روز عید سعید غدیر برای اطعام نیازمندان به سرانجام برسد.
کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مجوز گرفت
رشته کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی قاینات تصویب شد و در سال تحصیلی جدید با 10 دانشجو به صورت رسمی تدریس می شود. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قاینات، گفت: مجوز دبیرستان دخترانه دوره اول نیز در شهر قاین دریافت شده است و افزون بر این دبستان های دخترانه و پسرانه وابسته به دانشگاه در شهر نیمبلوک نیز ایجاد می شود.دکتر «حمید طاهری» یکی از ویژگی های برجسته سال تحصیلی جدید دانشگاه را وجود سه اختراع اعلام و اظهارکرد که دستگاه برش چسب زخم در بیمارستان از طرح هایی است که با موفقیت در دانشگاه انجام می شود و اکنون در بیمارستان به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار می گیرد. او ساخت دستگاه ضد عفونی کننده سطوح را از دیگر طرح های اختراعی دانست و ادامه داد: پد کاهش قند خون از دیگر طرح های اختراعی دانشگاه است.

حدود 13 هزار تن جو از مزارع سطح زیرکشت این محصول در قاینات برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی قاینات گفت: امسال 3 هزار و 920 هکتار از مزارع شهرستان به زیر کشت جو آبی رفت که در مقایسه با سال گذشته افزایش داشت.
مهندس سید «عبدالحسین سجادی» با بیان این که برداشت جو توسط 18 دستگاه کمباین و 23 دستگاه دروگر و با دست انجام گرفت، افزود: برای حمایت از جو کاران 600 تن کودشیمیایی و 200 تن بذر اصلاح شده توزیع شد.
به گفته او همه جوهای برداشت شده به مصرف دام شهرستان می رسد.
مرگ در استخر
جسد نوجوان 17ساله غرق شده در استخر آب کشاورزی روستای نوغاب پسکوه قاینات پس از تلاش چند ساعته امدادگران پیدا شد. معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان گفت: با اعلام گزارش نیروی انتظامی مبنی بر گم شدن پسر17 ساله ای در محدوده روستای نوغاب پسکوه، تیمهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند و عملیات جست و جو تا پایان شب ادامه داشت.«اسدزاده» ادامه داد: بعد از تلاش چند ساعته نیروهای امدادی، جسد این نوجوان در کف استخر کشاورزی محدوده روستا پیدا شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 100
جوانه های توسعه در نهبندان

جوان ترین فرماندار حدود 14 ماه است که سکان عسلویه معدنی خراسان جنوبی را عهده دار شده است. دعوت «خراسان جنوبی» را می پذیرد و مهمان روزنامه می شود تا گام هایی که برای توسعه جنوبی ترین و کم برخوردارترین شهرستان استان برداشته شده است و دیگر پرسش ها ی ریز و درشت درباره نهبندان را پاسخ گو باشد.
قبل از رسمی شدن گفت و گو، به نقش توانمند و گویای رسانه ها به ویژه روزنامه خراسان جنوبی که طرح دغدغه ها و مطالبه های مردمی را در راس برنامه کاری خود دارد ،قدردانی می کند و تشکر ویژه اش هم به گزارش های مسلسل وار روزنامه درباره هجوم ملخ های صحرایی برمی گردد.
دیگر قدردانی «بیکی» از «خراسان جنوبی» برای پیگیری های مستمر درباره زرشک هایی است که روی دست 18 هزار زرشک کار استان مانده است.
البته از بحران روز یعنی گرفتاری های مربوط به کرونا نیز غافل نشد و وضعیت شهرستان را در خصوص این ویروس همه گیر تشریح کرد و گفت که در ابتدا این شهرستان جزو نقاط سفید بود و بعد از مدتی به دلیل رفت و آمد ها در فهرست نقاط قرمز قرار گرفت و اکنون نیز نارنجی است و می خواهیم که مردم رعایت پروتکل ها و ماسک زدن را جدی بگیرند تا شرایط بازگشت به وضعیت سفید فراهم شود.
اما آن چیزی که سکاندارعسلویه معدنی خراسان جنوبی دنبال می کند دستیابی نهبندان به توسعه پایدار است چرا که اگر این گونه برنامه ها رقم بخورد توسعه همه جانبه و متوازن را در جنوبی ترین و کم توسعه یافته ترین نقطه استان شاهد خواهیم بود.
غنای معدنی با بیش از 23 نوع ماده معدنی
به گفته بیکی، آن چه این مسیر را هموار می کند غنای معدنی نهبندان آن هم با بیش از 23 نوع ماده معدنی است طوری که در ذخایر برخی از این کانی ها، قطب به حساب می آید و تعداد معادنی که در آن قطب شمرده می شود ، در دیگر نقاط کشور به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد.
ذخایر معدنی این خطه کم برخوردار در سنگ گرانیت به حدی است که قطب اصلی این نوع ماده معدنی در دنیا به حساب می آید و در نمایشگاه های بین المللی که در داخل و خارج برگزار می شود از آن به عنوان سنگ گرانیت نهبندان یاد می شود.
هرچند ذائقه بازار با ورود دیگر سنگ ها تغییر کرده است اما هنوز گرانیت نهبندان در خارج مرزها خواهان دارد ولی آن چه مانع بهر برداری و فراوری این کانی های غنی در شاهکوه نهبندان (قطب گرانیت جهان) شده، ضعف زیرساخت هاست که با در دستور کار قرارگرفتن برق رسانی به این معادن با سرمایه گذاری 270 میلیارد تومانی ( براساس تفاهم نامه امضا شده بین توانیر، ایمیدرو، استانداری و وزارت صمت ) نه تنها معادن سنگ منطقه شاهکوه بلکه 50 معدن دیگر منطقه نیز از مزایای آن بهره مند می شوند.
فرماندار نهبندان به برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار طی یک ماه آینده اشاره می کند که بعد از این موعد ایمیدرو متعهد شده است تا طی 9 ماه کار برق رسانی را به سرانجام برساند. او این نکته را نیز یادآور شد که برق رسانی به معادن شاهکوه مطالبه 20 ساله معدن داران منطقه است که مرحله عملیاتی شدن را سپری می کند.
همچنین با بهره برداری از معدن سیلیس دهسلم، شروع فاز دوم آندولوزیت، در حال احداث بودن یک واحد کنسانتره آهن با سرمایه گذاری بیش از 120 میلیارد تومان و اشتغال حدود 180 نفری در این واحدهای تولیدی معدنی گام های بلندی در توسعه معدنی عسلویه خراسان جنوبی برداشته می شود.
او تاخیر در عملیات احداث این واحدهای معدنی به دلیل شیوع کرونا را هم یادآور می شود و به تقویت و رفع دغدغه های سرمایه گذاری در شهرک صنعتی نهبندان با تزریق 6 میلیارد تومان اعتبار از محل منابع مختلف برای تکمیل زیرساخت های این شهرک اشاره می کند.
صنایع تبدیلی زیتون و بنه کوهی
دیگر بخش هایی که نهبندان حرف برای گفتن دارد حوزه کشاورزی آن است . به طوری که رتبه اول سطح زیرکشت زیتون را به خود اختصاص داده است و اگر صنایع تبدیلی این محصول و بنه کوهی که دیگر قابلیت منطقه است با همراهی و سرمایه گذاری تعاون روستایی فراهم شود، می توان گفت گام های خوبی در اشتغال و ارزش افزوده این محصولات برداشته می شود. نکته جالب توجه این است که سرمایه گذارانی از کرمان در مناطق سهل آباد و چاهداشی با خرید 35 حلقه چاه اقدام به پسته کاری در این نقاط کرده اند.
رتبه دوم تولید خرما با 380 هکتار نخیلات بعد از طبس، دیگر مزیت این شهرستان است و پیشنهاد بیکی برای بهره وری بیشتر از این محصول و دیگر تولیدات بخش کشاورزی ورود سرمایه گذاران با ترغیب متولیان در این حوزه برای احداث کارخانه بسته بندی محصولات کشاورزی است چرا که ایجاد صنعت تبدیلی یک محصول خاص در نهبندان صرفه اقتصادی ندارد. افزون براین واحد بسته بندی نباید مختص به تولیدات نهبندان باشد بلکه شهرستان های همجوار این شهرستان را هم پوشش دهد.
استقبال از نهضت گلخانه ای
اما مسیر دیگری که می تواند توسعه و رونق بخش کشاورزی نهبندان را با اقلیم خشکش در پی داشته باشد اجرای نهضت گلخانه ای است . به طوری که از هزار هکتار سهم استانی، سهم نهبندان 60 هکتار است و اجرای این نهضت نیز سبب شد تا استقبال برای ایجاد گلخانه در شهرستان رو به افزایش گذارد و از مجتمع 54 قطعه ای نهبندان که هیچ قطعه ای تا سال گذشته در آن فعال نبود پنج واحد فعال شود.
افزون بر این نهبندان نیز از جمله شهرستان هایی بود که در فهرست فراخوان سرمایه گذاری در نهضت گلخانه ای قرار گرفت اما عملیاتی شدن این کلان پروژه کشاورزی با توجه به کسری سالانه آب مخازن نیازمند کار ستادی و میدانی است و دنبال کردن کار از پشت میز میسر نیست. به اعتقاد او اگر این نهضت در مسیر اجرای درست قرار گیرد چون همه زنجیره آن پیش بینی شده است ،می تواند به طور حتم رونق بخش کشاورزی در استان کم آبی مانند خراسان جنوبی باشد.
هاب شتر
هاب شتر دیگر زنجیره حوزه کشاورزی و دامداری نهبندان به حساب می آید و یکی از مسیرهای صحیح دستیابی قطب شتر استان ، توسعه در این بخش است که ورود ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در این مسیر و تامین زیرساخت های آن به طور حتم بر سرعت آن خواهد افزود. به طوری که مرکز قرنطینه دام در حیدرآباد نهبندان مراحل ساخت را می گذراند و عملیات اجرایی یک بازار فروش دام سبک و سنگین نیز در نهبندان آغاز شده است.
پرداخت 30 میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان این بخش نیز از جمله فعالیت های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است که بخش عمده آن مربوط به واردات دام سبک و سنگین از پاکستان و افغانستان است. ایجاد دیگر زیرساخت ها و صنایع پایین و بالادست مربوط به شتر نیز در دستور کار قرار دارد تا با زنجیره کامل آن سرمایه گذاران دچار چالش نشوند.
تحرک در دوبانده سازی
دیگر حوزه ای که شاهراه دستیابی نهبندان به توسعه را فراهم می کند بخش زیرساختی حمل و نقل جاده ای آن است چرا که ضعف در این حوزه زیرساختی سبب شده است جنوبی ترین نقطه خراسان جنوبی کمتر طعم توسعه را بچشد و گام در راه رونق و آبادانی گذارد.
بنا به گفته فرماندار تا سال 97 خودروهای غول پیکر راه سازی کمتر در حوزه مواصلاتی نهبندان به چشم می خورد اما با تحرکی که در حوزه راه های شهرستان ایجاد شده است، 12 کیلومتر از محور سربیشه - نهبندان زیربار ترافیک رفته است و 17 کیلومتر دیگر نیز سال آینده دوبانده می شود و زیربار ترافیک می رود.
همچنین تزریق اعتبار سبب شد تا همه قطعات این محور تعیین تکلیف شود و عملیات احداث 28 کیلومتر از این محور را هم آستان قدس بر عهده گرفته است.افزون براین از محور 85 کیلومتری نهبندان- زابل نیز 6 کیلومتر سال قبل به بزرگراه ارتقا یافت و عملیات اجرایی 24 کیلومتر هم به تازگی شروع شده است.به گفته او سرجمع عملیات احداث 52 کیلومتر از دو محور مواصلاتی نهبندان- سربیشه و نهبندان - زابل امسال با 170 میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته است.
شهداد همچنان مسدود
دغدغه فرماندار در حوزه راه های نهبندان محور شهداد است که بیش از 15 ماه از انسداد آن می گذرد اما هیچ اقدامی از سوی استان کرمان برای 30 کیلومتر این محورکه از فروردین سال قبل براثر سیل تخریب شد ، انجام نشده است و همین اهمال کاری سبب شده است تا پمپ بنزین، پایگاه هلال احمر و دیگر تاسیسات و امکانات مسیر جمع شود و ترددکنندگان این جاده از مسیر فرعی که خود احداث کرده اند ، عبور کنند. این موضوع تاثیر بسیار بدی بر اقتصاد گردشگری به دلیل قرارگیری در مسیر کلوت ها و... داشته است. به گفته او این چالش مطالبه استانی است و نمایندگان استان کرمان و نهبندان و سربیشه هم پیگیر رفع این مشکل هستند.
اوضاع وخیم راه های روستایی
وخامت اوضاع راه های روستایی نهبندان نیز دیگر دغدغه ای است که فرماندار از آن سخن می گوید طوری که در هر دهگردشی که به همراه مسئولان به روستاها دارد ترمیم و آسفالت جاده های روستایی در صدر اولویت خواسته های مردم است.
خواسته اش هم از «خراسان جنوبی» این است که به طورحتم مطالبه روستاییان نهبندان را در خصوص آسفالت بد راه های روستایی در دستور کار قرار دهد و گزارش های میدانی از آن تهیه کند تا شاید مسئولان و متولیان چاره ای برای آن بیندیشند.
نماینده عالی دولت در شهرستان کلان پروژه های مسکن محرومان روستایی و شهری را محرکی بسیار تاثیر گذار در رونق صنعت ساختمان استان و نهبندان می داند. در این بین سهم نهبندان از مسکن روستایی هزار و 600 واحد بود و توانست سهم برخی دیگر از شهرستان ها را که نتوانسته بودند این سهمیه را جذب کنند به خود اختصاص دهد.
بیکی به این موضوع اشاره می کند که هرچند اجرای این پروژه تاثیر بسیاری بر مقاوم سازی مسکن روستایی در نهبندان داشت اما هنوز هم به دلیل حادثه خیز بودن شهرستان باید بیش از این ها احداث مسکن مقاوم روستایی مورد توجه باشد.
40 میلیارد برای محرومیت زدایی
براساس تفاهم نامه ای که 15 مهر سال گذشته در روز ملی روستا با حضور معاون اول رئیس جمهور منعقد شد، بنیاد برکت به عنوان دستگاه معین در محرومیت زدایی از این شهرستان معرفی شد و این نهاد به گفته فرماندار 40 میلیارد تومان برای اشتغال زایی در حوزه زیرساختی نهبندان پرداخت کرده است.
او این نکته را هم یاد آور می شود که برای تامین زیرساخت های فرهنگی و مقابله با آسیب های اجتماعی نیز یک میلیارد تومان به دستگاه های متولی به منظور کاهش آسیب های اجتماعی پرداخت شده که از جمله این اقدامات توسعه کارگاه های صنایع دستی در روستاهاست.
همچنین گلیم سوزنی نهبندان به عنوان خوشه صنایع دستی شهرستان معرفی شده است که بیش از 30 نفر از هنرمندان این رشته برای دریافت تسهیلات معرفی شدند اما دغدغه این هنرمندان بازار فروش است که به طورحتم باید در این باره هم تدبیر لازم اندیشیده شود تا دسترنج آن ها را دلالان و واسطه ها ارزان نخرند.
بعد از این توضیحات فرماندار معتقد است که اگر سند توسعه نهبندان که بعد از سفر مقام معظم رهبری به این شهر تهیه و تدوین شد به طور کامل اجرایی می شد به طور حتم توسعه شهرستان سرعت می گرفت اما اجرایی نشدن همه مفاد این سند جامع سبب شد هنوز هم شاهد شکاف های متعدد در نهبندان و در نقطه ای باشیم که روی گنجینه ای از معادن خوابیده است.به گفته فرماندار لحاظ نشدن وسعت در شاخص تخصیص اعتبار سبب شده است همچنان این نقطه مرزی دومین شهرستان محروم خراسان جنوبی بعد از طبس به حساب آید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.