
تعداد بازدید : 6
زیارت از راه دور

پرچم اربعین تا ابد پایدار و ماندگار است، 14 قرن که هیچ، تمام تاریخ اربعین را فریاد خواهد کرد همچنان که تاسوعا و عاشورا در زمان ماندگار شد. هر سال اربعین که می رسد خیل عاشقان اباعبدا...(ع) جابر می شوند و راه حرم عشق را در پیش می گیرند اما امسال شرایط به گونه دیگری رقم خورده است و بیماری کرونا راه را بر حضور در حرم بسته است با این حال باز هم دل، نمی تواند از عشق به حسین(ع) چشم بپوشد هرچند که راه کربلا بسته باشد و پیاده روی برگزار نشود. امسال در اربعینی دیگر از شهادت امام حسین(ع) خانه ها حسینیه می شود، حسینیه ای به وسعت ایران برای عرض ارادت به حضرت سیدالشهدا (ع).
به گفته مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی همزمان با سراسر کشور مراسم زیارت اربعین پنج شنبه در ۱۵ بقعه شاخص استان و در فضای باز برگزار میشود. حجت الاسلام« بخشی پور» گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا مراسم پیادهروی اربعین که هر سال به سمت بقاع متبرکه انجام میشد امسال برگزار نخواهد شد.
برنامه های اربعین با رعایت پروتکلها
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان هم تاکید کرد: ضرورت دارد برای عرض ارادت به ساحت حضرت سیدالشهدا(ع) به گونه ای که از شور، شعور و شکوه آن کاسته نشود طرح های جایگزینی مانند تاکید بیشتر بر تبلیغات محیطی، رسانه ای و فضای مجازی، عزاداری و عرض ارادت از منازل و مراسم منطبق با مصوبات ستاد مقابله با کرونا و با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی، برگزار شود.
حجت الاسلام «ملایی» قرائت خانوادگی زیارت اربعین در صبح روز اربعین در استان را مطرح و به فرموده مقام معظم رهبری اشاره کرد که اظهار ارادت از منازل هم می توان داشت.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان هم تاکید کرد :با توجه به شرایط کرونا، مانند دهه اول برنامه هایی برای پایان ماه صفر تدوین شده است البته هر گونه پیاده روی دسته جمعی به طرف امامزادگان و مشهد ممنوع است. فعالیت هیئت های مذهبی در مکان های ثابت با رعایت پروتکل ها و در همه شهرستان ها تجمع هیئت ها را شاهد خواهیم بود. حجت الاسلام «رضایی» برگزاری حدود 30 تجمع در روز اربعین در استان را مطرح و اضافه کرد: روضه های خانوادگی جانشین روضه های عمومی می شود و زیارت اربعین به صورت همزمان در بقاع شاخص برگزار و عصر همان روز در مزار شهدای بیرجند قرائت می شود.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات استان هم تاکید کرد: هر چند امسال مراسم پیاده روی اربعین برگزار نمی شود اما موکب ها برای کمک به خانواده زندانیان، تهیه لوازم تحریر دانش آموزان، مواد و لوازم بهداشتی و کمک های مومنانه اقدام می کنند.
«جوینده» شروع روضه نیابتی در عتبات عالیات از چهار روز قبل را مطرح و اضافه کرد: در کنار این اقدام ها ستاد برای توسعه و تقویت زیرساخت های پیاده روی اربعین در عراق برای سال آینده تلاش می کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 12
آب آشامیدنی سالم برای ۱٠٠٠ خانوار عشایری استان
پیش بینی میشود تا پایان سال بیش از هزار خانوار عشایری خراسان جنوبی از نعمت آّب آشامیدنی سالم برخوردار شوند.
این مطلب در دیدار دکتر کریمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون امور عشایری مجلس با نماینده ولی فقیه در استان مطرح شد. نماینده ولی فقیه گفت: مجلس شورای اسلامی تازه نفس و باانگیزه است و اگرچه موانع بسیار زیادی پیش روی مجلس وجود دارد ولی هر وقت آرمان های مجلس یازدهم تبیین یا در صحبت های ریاست مجلس منعکس می شود، بسیار لذت می بریم.
به گفته حجت الاسلام «عبادی» در برخی مواقع عشایر را در چارچوب زحماتی که می کشند و تولیداتی که به جامعه عرضه می دارند، در بعد اقتصادی تعریف می کنند که این تعریف در جای خودش درست است، اما این یک بخش قضیه است چرا که بخش مهم آن فرهنگ عشایر است و باید نیازهای عشایر برآورده شود.
رئیس سازمان امور عشایر کشور هم گفت: یکی از پروژههای مهم عشایری در خراسانجنوبی مربوط به منطقه خواجه منجیکو در شهرستان نهبندان است که فاز یک آب رسانی به این منطقه عشایری به اتمام رسیده و فاز دوم آن نیز تا دهه فجر به اتمام خواهد رسید.
«قندالی» با اشاره به این که فاز سوم آن نیز از محل ۵۰ میلیارد فاینانس تأمین اعتبار خواهد شد، ادامه داد: چهار پروژه در زمینه آب رسانی به عشایر خراسانجنوبی مطالعه شده است و تا پایان سال بیش از هزار خانوار عشایر خراسانجنوبی از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد هرچند در سال آینده نیز هزار تا هزار و ۳۰۰ خانوار دیگر به آب آشامیدنی سالم دسترسی پیدا خواهند کرد. وی با اشاره به این که ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال و تولید و در زمینه پرواربندی به عشایر خراسانجنوبی تخصیص یافته است، یادآور شد: ۱۵ میلیارد تومان دیگر نیز در این زمینه در مرحله دوم خواهیم داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 9
24 قرارداد برای محرومیت زدایی درح
تاکنون ۲۴ قرارداد برای محرومیتزدایی بخش دُرح شهرستان مرزی سربیشه با13 دستگاه اجرایی منعقد شده است و چند قرارداد دیگر تا هفته آینده به امضا میرسد.مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام کرد: سربیشه یکی از مناطق کمتر توسعهیافته است که در این شهرستان، درح در بخشهای عمرانی و اقتصادی توسعه کمتری داشته بنابراین کمیته امداد این بخش را انتخاب کرد تا معین دولت در رفع این محرومیتها باشد.«سلم آبادی» با بیان این که تفاهمنامه محرومیتزدایی درح در بخشهای عمرانی، اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و زیرساختی به امضا رسیده است افزود: بعد از امضای تفاهمنامه قرار بر این بود که سند توسعه نیز نوشته شود که تنظیم این سند برای درح با همکاری دستگاههای اجرایی تا پایان سال قبل طول کشید.وی با اشاره به تعیین اولویتهای محرومیتزدایی در این سند توسعه اضافه کرد: مدت زمان اجرای تفاهمنامه پنج ساله بود که بعد مقرر شد در مدت سه سال اجرایی شود.همچنین برای کل اجرای تفاهمنامه مقرر شد کمیته امداد114 میلیارد تومان در حوزه بلاعوض و 127میلیارد تومان هم از طریق منابع وام حوزه اشتغال را یاری دهد.به گفته وی ،با توجه به اولویتبندی مشخص شده امسال بنا بود 30میلیارد تومان به توسعه بخش درح کمک شود که با ابلاغ اولویت دستگاههای اجرایی تخصیص مییابد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 18
مهمانی کرونا در دورهمی های خانوادگی

خراسان جنوبی یکی از استانهایی است که با توجه به جدی نگرفتن مردم و کم توجهی به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، در چند ماه اخیر همواره در وضعیت قرمز قرار گرفته است و ظرفیت بیمارستانها رفته رفته تکمیل میشود.از سوی دیگر، افزون بر این که کارشناسان توصیه میکنند از حضور در تجمعات پرهیز شود اما به گونه ای رفتار شده که ابتلای خانوادگی در استان رو به افزایش است و گاهی مشاهده میشود که از یک خانواده چند نفر در بیمارستان بستری شدهاند.
جولان کرونا در بازار
در کنار این موارد، رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کانون های تجمعی و از جمله هسته های مرکزی شهر و از جمله بازار بیرجند کم است و مشاهدات خبرنگار ما حاکی از آن است که چندان نظارتی بر این موضوع برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا وجود ندارد و اگر هم اقداماتی در این باره انجام می شود به دلیل مقطعی بودن از بازدارندگی لازم برخوردار نیست.به گزارش «خراسان جنوبی» آن چه در قلب تجاری شهر مشاهده می شود این است که هر چند بیشتر شهروندانی که برای خرید به بازار آمده اند، با زدن ماسک تلاش می کنند تا دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند ولی در مقابل برخی ازکسبه بازار به ویژه جوانان نه تنها ماسک نزده اند، بلکه رفتار آن ها نشانگر آن است که توجه چندانی به رعایت دستورالعمل های مربوط ندارند و خطر گسترش ویروس کرونا را جدی نگرفته اند.
یکی از شهروندان می گوید: برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا باید همه مردم به خصوص زمانی که در مراکز پرجمعیت مانند بازار حضور می یابند دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.
به گفته «رضایی» با توجه به این که عده ای از کسبه بازار بیرجند درخصوص رعایت دستورالعمل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک کوتاهی می کنند، زیان های ناشی از این موضوع گرفتار افرادی خواهد شد که برای خرید به بازار می آیند اما گویا نظارتی در این باره در بازار بیرجند وجود ندارد.
ابزاری برای جریمه متخلفان نداریم
رئیس اتاق اصناف استان هم با اشاره به مباحث مطرح شده در کمیته مقابله با کرونای استان و این که دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وظیفه نظارت بر بازار برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی با هدف جلوگیری از گسترش کرونا را دارد، می گوید: ابزاری برای جریمه متخلفان از دستورالعمل های بهداشتی نداریم و اخطار دادن هم به تنهایی از باز دارندگی لازم برخوردار نیست البته در جلساتی که در استان برگزار شده است، آمادگی خود را برای حضور در گشت های مشترک در این خصوص اعلام کرده ایم.
«علیزاده» با تاکید بر این که اگر می خواهیم گشت ها از بازدارندگی لازم برخوردار باشد نباید به صورت مقطعی اجرا شود، می افزاید: با توجه به گسترش ویروس کرونا در استان بر اساس برنامه ریزی انجام شده، قرار است محدودیت هایی در بازار بیرجند اعمال شود که بعد از ابلاغ آن توسط استاندار به اتاق اصناف و صمت اجرایی خواهد شد و اتاق اصناف از آن زمان اهرمی برای نظارت بر بازار در این باره خواهد داشت .
60 درصد ابتلا در خانواده ها
شیوع کرونا در استان در حالی رو به افزایش است که دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در استان از شدت افزایش موارد بستری در بیمارستانها طی دو هفته اخیر خبر می دهد و می گوید: بر اساس آخرین اطلاعات تا ظهر سه شنبه 15 مهر تعدادکل آزمایش های انجام شده در استان 15 هزار و 757 نمونه بوده است و هم اکنون بیش از 200 نفر با علایم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند.به گفته «شریف زاده» در دو هفته اخیر موارد بستری در بیمارستانهای استان به شدت افزایش یافته و ۶۰ درصد موارد ابتلا به کرونا خانوادگی بوده است.رتبه نخست در تعداد بیماران کرونایی استان، بیرجند است و شهرستان های سربیشه، بشرویه، طبس و درمیان در رتبه های بعد قرار دارند.وی با اشاره به روند رو به گسترش این ویروس در استان تاکید می کند که مردم استان زدن ماسک را فراموش نکنند و از دورهمی های خانوادگی نیز به طور جدی پرهیز کنند چراکه 60 درصد موارد ابتلا به کرونا، خانوادگی است.
247 بیمار حاد تنفسی در بیمارستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هم با اعلام این که آمار بیماران حاد تنفسی و کرونای مثبت بستری شده در بیمارستانهای استان روز به روز در حال افزایش است، می افزاید: هم اکنون 247 بیمار با علایم حاد تنفسی در بیمارستان های استان بستری شده اند که از این تعداد ۱۱۶ نفر مبتلای قطعی بیماری کرونا هستند. دکتر «دهقانی» با اشاره به این که ۲۳ نفر از مبتلایان کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده اندو حال عمومی ۹ نفر از آنان وخیم است، اضافه می کند: در شبانه روز گذشته مورد جدید فوت بر اثر کرونا نداشتیم و تعداد قربانیان این ویروس کشنده ۱۷۲ نفر است.
هشدار دادستان به ناقضان دستورهای بهداشتی
دادستان مرکز استان هم به افرادی که دستورالعملهای بهداشتی را در اماکن عمومی رعایت نمی کنند هشدار می دهد و می گوید: با افرادی که در جامعه از ماسک استفاده نکنند و به فاصله گذاری اجتماعی بی توجه باشند، در چارچوب قانون و مقررات برخورد میشود.
به گفته حجت الاسلام «نسایی» این افراد اگر کارمند ادارات و دستگاههای اجرایی باشند، براساس قوانین اداری با آنان برخورد میشود و از توبیخ، انفصال و کسر حقوق به عنوان تنبیه استفاده خواهد شد و متخلفان غیر کارمند از ارائه خدمات دولتی محروم می شوند.همچنین واحدهای صنفی که مسائل بهداشتی را رعایت نکنند، پس از تذکر درصورت تکرار با معرفی بهداری، درچارچوب قانون به تخلفات شان رسیدگی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ما، اوایل شهریور امسال با افزایش بیماران تنفسی، استان به وضعیت هشدار بازگشت اما سه هفته است که جزو استانهای در وضعیت قرمز قرار دارد.
روند ابتلا به کرونا در خراسان جنوبی پس از خیزهای اول و دوم بیماری در فروردین و خرداد امسال، بار دیگر در شهریور صعودی شد و این روند همچنان ادامه دارد.«معتمدیان» استاندار خراسان جنوبی در نشست اخیر ستاد استانی مدیریت کرونا از احتمال بازگشت محدودیتها در این استان خبر و به کمیته مربوط ماموریت داد تا موارد پیشنهادی را بررسی و اعلام کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 12
معطلی کمبودها

ازدحام خودروهای ترافیکی هم آن طور که متولیان اعلام می کنند بنابر تقاضاهای فصلی کشور همسایه است چرا که از زمان حاضر تا حدود یک ماه آینده این کشور نیاز به نهاده های کشاورزی (کود شیمایی) دارد و همین تقاضای بسیار سبب ترافیک در این معبر مرزی شده است.
آن طور که رئیس گمرک ماهیرود به «خراسان جنوبی» گفت: دلیل این صف های عریض و طویل خودروهای ترانزیتی به دلیل افزایش صادرات و رونق تجارت خارجی است چرا که ترانزیت در این معبر مرزی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل دو برابر و همین افزایش 100 درصدی سبب شده است 200 تا 250 دستگاه کامیون ترانزیتی یک شب یا بیشتر در مرز معطل انجام تشریفات گمرکی بمانند.
ترافیک فصلی
«کیانی» با بیان این که یک شب معطلی کاربران ترانزیتی در گمرک ماهیرود در مقایسه با مرزهایی مانند دوغارون که هفت شب شاید معطل بمانند خیلی کم است، افزود: دلیل ترافیک خودروهای ترانزیتی نیز در مرز ماهیرود فصلی است و در این فصل به دلیل تقاضای کشور همسایه به کود شیمیایی شاهد این اتفاق هستیم و یک ماه آینده هم این اتفاق ادامه دارد.
افزون براین بسته بودن دیگر مرزها مانند پاکستان و آسیای میانه سبب شده است تا تقاضای دیگر کشور ها هم از افغانستان تامین شود به همین دلیل شاهد ازدحام در مرز ماهیرود هستیم.
به گفته او اگر بخواهد این اتفاق نیفتد باید زیرساخت ها در تنها معبر مرزی فعال استان متناسب با تقاضاهای فصلی افزایش یابد.
همچنین به دلیل بسته بودن دیگر مرزها مانند پاکستان و آسیای میانه صدور کالاهایی مانند سیمان، کود شیمیایی و... تغییر شیفت یافته است ،از تنها مرز فعال خراسان جنوبی به افغانستان صادر و از افغانستان به این کشور ارسال می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.