صفحات این شماره

تعداد بازدید : 15
وعده خرید زعفران عملی نشد

وعده خرید دولتی زعفران از سوی جهاد کشاورزی نه تنها عملی نشد بلکه به منزله توپی بود که حتی ترکش هم نداشت! با وجود این که 10 روز از تاریخ اعلام آن می گذرد حتی یک مثقال زعفران هم از مردم نخریده اند و دلیل آن را اعلام نشدن قیمت آنالیز زعفران از سوی آزمایشگاه ها اعلام کردند. البته کشاورزان تنها از وعده خلافی در خصوص خرید گلایه ندارند بلکه می گویند، چرا فقط دو نوع زعفران نگین و پوشال مرغوب را می خرند در حالی که سال قبل دولت انواع زعفران را می خرید؟! به خصوص این که رهبر معظم انقلاب در خصوص زعفران توصیه های خاصی به دولت کردند و انتظار افکار عمومی این است که امسال این محصول از تدبیری دیگر و بهتر برخوردار شود.بالاخره وعده خلافی در خصوص خرید و این که انواع زعفران ها در دستور خرید قرار نگرفته مسئله ای است که دولت بر دردهای کشاورزان و بازار زعفران افزوده است البته مدیران ارشد جهاد کشاورزی در گفت و گو به این گلایه ها پاسخ دادند که در همین گزارش می خوانید.
هنوز خریدی انجام نشده است
یک زعفران کار بیرجندی با بیان این که هر چند قیمت خرید حمایتی زعفران توسط دولت در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته است اما با توجه به نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید، هزینه برداشت و پر کردن زعفران، مقرون به صرفه نیست. به گفته وی زعفران کاران گرفتار بحران شده اند و قیمت اعلام شده اگر چه در مقایسه با سال گذشته افزایشی است اما جوابگوی هزینه های تولید زعفران نیست. بنا به اظهار وی، قیمت هر کیلو گل زعفران از 80 هزار تومان به نرخ های 50 تا 70 هزار تومان طی روزهای گذشته افت داشته است و چون خرید حمایتی دو رقم پوشال مرغوب و نگین امسال توسط دولت انجام می شود و بیشتر زعفران استان دسته های دخترپیچ است، این نرخ گذاری تاثیری بر بازار نداشته است.
عمده زعفران استان دسته و پوشال معمولی
دیگر زعفران کار اهل قاینات هم اظهارکرد: هنوز مراکز، زعفران را تحویل نمی گیرند و چون بیشتر زعفران های برداشت شده تازه است برای تحویل به مراکز مناسب نیست. به گفته وی سال گذشته که بحرانی گریبان گیر زعفران کاران نبود، خرید حمایتی چهار رقم زعفران انجام می شد و امسال که در بحران هستیم و نیاز است که ارقام گوناگون زعفران خریداری شود، خرید آن محدود به دو رقم خاص و این ارقام در حالی اعلام شده که بیشتر زعفران استان دسته یا پوشال معمولی است. به گفته وی قیمت هر کیلو گل زعفران در برخی مناطق در حالی 55 تا 60 هزار تومان است که در مرحله اول، کارگری برای برداشت و پر کردن زعفران نیست و اگر باشد برای یک ساعت برداشت ساعتی 20 هزار تومان و پر کردن هر کیلو نیز 20 هزار تومان هزینه پرداخت می شود.
پیگیری برای خرید پوشال معمولی
اما معاون سازمان تعاون روستایی علت خریداری نشدن و راه نبردن زعفران امسال به انبارهای درنظر گرفته شده برای خرید حمایتی را این چنین بیان کرد. درست است که ابلاغ خرید حمایتی زعفران توسط دولت 10 روز پیش انجام شد اما ساز و کار خرید مشخص نبود و باید آزمایشگاه ها فهرست آنالیز قیمت ها را به سازمان تعاون روستایی اعلام می کردند که تا لحظه تنظیم گزارش انجام نشده بود. به گفته «جعفری» از آن جا که هزینه نمونه گیری برای تعیین قیمت زعفران ارسالی به مراکز خرید را باید زعفران کار بپردازد بنابراین پس از ابلاغ خرید حمایتی توسط سازمان تعاون روستایی کشور که به طور همزمان به سه استان خراسان شمالی، جنوبی و رضوی انجام شد از آزمایشگاه ها خواسته شد تا قیمت خود را برای نمونه گیری زعفران اعلام کنند که انتظار می رود طی امروز این آنالیز قیمتی انجام شود و سازمان تعاون روستایی استان با انتخاب آزمایشگاهی که کمترین قیمت نمونه گیری را اعلام کند انعقاد قرارداد انجام می دهد. او افزود: اگر چه تیم ها و مراکز خرید همه مهیا هستند اما تا آنالیز قیمت آزمایشگاه ها انجام نشود نمی توان خریدی انجام داد. او همچنین دیگر علت خرید نکردن زعفران را این گونه بیان کرد که به سبب نوع اقلیم خاص استان، هنوز زعفران به طور یکجا جمع آوری نشده است و کار خشک کردن زعفران ادامه دارد. او با اشاره به دیگر مشکل مطرح شده که همان خرید دو رقم خاص زعفران است، از درخواست برای تمدید مهلت خرید حمایتی زعفران خراسان جنوبی و خرید دیگر ارقام زعفران گفت و افزود: برای صادرات و کیفیت بالاتر زعفران، امسال خرید محدود به دو نوع زعفران نگین و پوشال مرغوب است اما از آن جا که عمده زعفران استان دسته های دختر پیچ و پوشال معمول است درخواست برای خرید رقم پوشال معمولی هم داده شد که امیدواریم با این موضوع موافقت شود.
سقف خرید ، ۱۰ کیلوگرم
«قوسی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی هم با اشاره به این که سقف خرید حمایتی زعفران از هر کشاورز ۱۰ کیلوگرم است، گفت: ۱۶ هزار و ۸۰۷ هکتار از مزارع استان زیر کشت زعفران است و پیشبینی میشود امسال ۷۰ تن زعفران از اراضی زیر کشت این محصول در استان برداشت و میزان تولید 3.5 درصد افزایش یابد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 17
گزارش خبری
8 سال پس از کلنگ زنی
70 درصد پیشرفت فیزیکی پیر پروژه درمانی خوسف
هشت سال پس از کلنگ زنی ساخت بیمارستان خوسف، پیشرفت فیزیکی این پیرپروژه نزدیک به 70 درصد اعلام شد. به گزارش «خراسان جنوبی» سال 92 کلنگ ساخت بیمارستان 32 تختخوابی در خوسف با اعتبار پنج میلیارد تومان به زمین زده شد و طی سال های گذشته به دلیل نبود وکمبود اعتبارات در صف پروژه های ناتمام شهرستان قرار گرفت و پس از مدتی وقفه با تزریق اعتباری هشت میلیاردی طی سال گذشته جان دوباره گرفت. این پروژه که وعده های متفاوتی از مدیران را برای اتمام به خود دیده است چندی پیش با خلف وعده پیمانکار دوباره متوقف شد و با پیگیری های انجام شده، کار ساخت و ساز آن ادامه دار اما این کش و قوس ها سبب شد تا بار دیگر به سرغ مدیران مرتبط با این حوزه برویم و آن طور که گفته ها حکایت دارد، اگر چه قرار بود خوسفی ها فقط تا پایان سال برای درمان عازم بیرجند شوند و از سال هزار و 400 با اتمام بنای ساختمان بیمارستان و تجهیز آن توسط دانشگاه علوم پزشکی رفت و آمد به مرکز استان برای درمان پایان یابد و در بیمارستان شهرستان مداوای بیماران انجام شود اما به سبب وقفه ها، خلف وعده پیمانکاران، تزریق قطره چکانی اعتبارات، تورم، کرونا و ... وعده دیگری برای ساخت بیمارستان به پایان بهار سال آینده داد شد و حال خوسفی ها باید یک بهار دیگر را بگذرانند تا شاید بیمارستان خوسف به اتمام برسد و دردسرهای درمان شهرستان کمتر شود.
به گفته رئیس شبکه بهداشت و درمان خوسف پس از مشکل پیش آمده و خلف وعده پیمانکار گفت و گوها برای ادامه کار انجام شد و پیمانکار پروژه موظف به انجام تعهدات خود است. هم اکنون ساخت بیمارستان نیز ادامه دارد و امیدواریم با وعده های داده شده اردیبهشت یا خرداد آینده ساخت بیمارستان به اتمام برسد. دکتر «احمدی» پیشرفت بنای ساختمان را حدود 70 درصد بیان کرد و گفت: اعتبارات این پروژه از محل منابع ملی سالانه تزریق می شود و امسال در تخصیص اعتبارات مشکلی وجود نداشته است.

با گذشت دو سال از طرح موضوع پی. وی. سی از کک طبس، سهم اشتغال و تولید از این طرح فقط یک مجوز است و این پروژه اقتصادی که اشتغال بیش از 300 نفر به طور مستقیم را در پی دارد برای شروع گرفتار اما و اگرهاست. به گزارش «خراسان جنوبی» برای اولین بار در کشور،طرح تولید پی. وی. سی از کک در طبس، سال 97 مطرح شد و با گذشت دو سال از اولین گفته ها و ورود سرمایه گذار، پس از دریافت مجوز برای شروع پروژه اقدامی انجام نشده است. در پیگیری های گذشته آن طور که متولی صنعت شهرستان گفت: تولید پی. وی. سی از کک منتظر ارزیابی سرمایهگذار است و از آن جا که سرمایه گذاری ریسک زیادی دارد باید منتظر این ارزیابی ها ماند. حال با گذشت یک سال و نیم از این پیگیری ها آن طور که گفته ها حکایت دارد هنوز این پروژه وارد مرحله اجرایی نشده است و این پروژه بزرگ اقتصادی که اشتغال 300 نفربه صورت مستقیم و 16 هزار نفر غیر مستقیم را در پی دارد همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد. آن طور که رئیس ادره صمت طبس اظهارکرد: هر چند پیگیری هایی از سوی سرمایه گذاران کارخانه کک و طرح تولید پی وی سی از کک طی امسال انجام شده اما این طرح وارد مرحله اجرایی نشده است و از آن جا که تولید پی وی سی ازکک وابسته به کارخانه کک سازی شهرستان است بنابراین باید توافقات بین دو سرمایه گذار این پروژه ها انجام شود. به گفته «زارع نیا» مدتی پس از ارائه طرح تولید پی. وی. سی از کک که برای اولین بار درکشور انجام می شود، در زمان کوتاهی مجوز تاسیس کارخانه تولید پی. وی. سی از کک صادر شد اما سرمایه گذاری 9 هزار و 500 میلیارد ریالی برای این کارخانه ریسک زیادی دارد و سرمایه گذار باید تمام جوانب کار را در نظر بگیرد. وی ادامه داد: تولید کک باید به شرایط مطلوب برسد تا سرمایه گذار تولید پی. وی. سی از کک بتواند برنامه ریزی بلند مدت داشته باشد. به گزارش «خراسان جنوبی» کارخانه کک طبس نیز از پروژه های اقتصاد مقاومتی شهرستان و حدود 10 سال ساخت و ساز این کارخانه زمان برده است. ساخت کارخانه تولید پی. وی. سی از کک که برای 300 نفر مستقیم اشتغال در پی دارد ، جزو صنایع پرکاربرد و محصول تولیدی هم استراتژیک است که هزاران کارخانه دیگر از آن سود می برند. پی. وی. سی در تولید بسیاری از مواد مصرفی زندگی از جمله سقف، دستکش، پنجره، چکمه، کفش، میز، روکش، جلد گوشی، فاکس، لوله و بسیاری موارد دیگر قابل استفاده است. همچنین بنا به اخبار گذشته طبق برنامه سرمایه گذار اگر در سال 1401 تولید پی وی سی به بهره برداری برسد نه تنها می توان نیاز کشور بلکه بخشی از نیاز خاورمیانه را هم تامین کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 13
8 شهرک و ناحیه صنعتی بدون گاز

آن طور که مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی گفت: تامین زیرساخت ها در برخی شهرک های صنعتی در حال انجام است و اختصاص 6 میلیارد تومان اعتبار برای تامین زیرساخت شهرک صنعتی نهبندان و چهار میلیارد تومان برای تامین زیرساخت گاز شهرک شهید رحمانی خوسف از جمله این طرح هاست. به گفته «پارسا» عملیات گازرسانی به ناحیه صنعتی شهرستانهای سربیشه و خوسف در دست انجام است که این طرح ها تا پایان امسال به بهرهبرداری می رسد. به گفته وی از مجموع ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی استان که زمین های آن در حال واگذاری است، عملیات گازرسانی به ۱۰ شهرک و ناحیه صنعتی انجام شده است. وی میزان اعتبار برای عملیات گازرسانی به ناحیه صنعتی شهرک سنگ سربیشه را ۷۰۰ میلیون تومان و ناحیه صنعتی شهید رحمانی خوسف را چهار میلیارد تومان بیان کرد و افزود: هم اکنون ۹۴ درصد واحدهای صنعتی مستقر در نواحی و شهرکهای صنعتی استان از گاز برخوردار هستند و مطالعات عملیات گازرسانی به شهرک صنعتی نهبندان، ناحیه صنعتی شهرستانهای سرایان، درمیان و زیرکوه در حال انجام است. او گفت: هزینه گازرسانی تا ورودی نواحی و شهرکهای صنعتی توسط شرکت گاز و عملیات گازرسانی در داخل این مجموعهها توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان تامین میشود. او از ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب خبرداد که از این تعداد ۱۸ ناحیه و شهرک صنعتی در حال واگذاری زمین و انعقاد قرارداد است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 16
از گوشه و کنار استان

شهرستان قاینات با وجود جوانان تحصیل کرده که مهد پرورش نخبگان ورزشی استان و کشور بوده است تا چه زمانی باید چشم انتظار وعده های بی عمل برخی مسئولان در تامین زیرساخت های ورزشی باشد ؟در سال های میانی دهه 60 بود که مجموعه ورزشی شهید امین زاده قاین به بهره برداری رسید. این مجموعه ورزشی و زمین چمن به فراخور آن روزگار ساخته شد و خاطراتی خوش برای جامعه ورزشی قاینات به یادگار گذاشت اما حالا پس از گذشت سه دهه و افزایش جمعیت منطقه، نه تنها این مجموعه ورزشی توسعه نیافته بلکه در حفظ و نگهداری آن نیز توفیقی حاصل نشده است.زمین فوتبالی که روزگاری فوتبالیست های قَدَری در آن توپ می زدند و میزبان تیم های فوتبال بزرگی بود ، این روزها حال خوشی ندارد. طوری که می توان گفت به حال خود رها شده است چرا که هزینه نگهداری چمن سنگین است و کسی عملا مسئولیت نگهداری از آن را برعهده نمی گیرد.سال 95 بعد از پنج سال تعطیلی کامل برای تعمیر و بازسازی، میدان چمن شهید امین زاده به بهره برداری رسید و لبخند رضایت مجدد بر لبان فوتبالیست های شهرستان نقش بست اما این لبخند به یک سال نرسیده، جای خود را به افسوس داد و این روزها دل هر ورزشکاری از حال ناخوش این ورزشگاه به درد می آید.بررسی ها نشان می دهد که عجله در استفاده از زمین چمن و همچنین ترکیدگی لوله آب در برخی از نقاط زمین و نشت آب باعث فرورفتگی چمن در زمین شده و وضعیت نامطلوبی را در زمین چمن ورزشی قاین به وجود آورده است.حالِ ناخوش ورزش منحصر به میدان چمن طبیعی شهرستان نیست بلکه زمین چمن مصنوعی قاین هم به حال خود رها شده و قول 500 میلیون تومانی وزیر ورزش و جوانان برای سامان دهی آن روی کاغذ مانده و به شهرستان نرسیده است تا جایی که ورزشکاران امیدی به سامان گرفتن این میدان هم ندارند.یکی دیگر از اماکن ورزشی شهرستان، استخر امید است که با دوبار افتتاح شدن، هنوز هم قابل استفاده برای مردم نیست و قول های مسئولان برای بهره برداری از آن، غرق دیگر وعده هاست.یکی دیگر از امیدهای ورزشکاران شهرستان ساخت سالن ورزشی دو هزار و 500 نفری بود که کلنگ آن با حضور وزیر ورزش و جوانان در 15 مهر 98 به زمین خورد و قرار بود تا پایان اسفند همان سال فنداسیون آن اجرایی شود اما اکنون به جز آثار کلنگ زنی چیز دیگری در آن مشهود نیست و این پروژه هم اکنون درگیر وعده هایی است که زمانی برای تحقق آن مشخص نیست. حال باید پرسید این شهرستان که روزگاری مهد پرورش نخبگان ورزشی منطقه بوده است تا چه زمانی باید چشم انتظار تحقق وعده های مسئولان در تامین زیرساخت های ورزشی بماند؟ آیا سزاوار نیست مسئولان از خود سوال کنند؛ برای جوانان مستعد و توانمند شهرستان چه خدماتی انجام داده اند و از آنان چه انتظاری دارند؟
شکارچی «تگ جوزو»
شکارچی غیر مجاز که اقدام به شکار سه راس قوچ وحشی در منطقه «تگ جوزو» قاینات کرده بود ،دستگیر شد.جانشین انتظامی قاینات گفت: ماموران انتظامی شهرستان با انجام اقدامات اطلاعاتی اخباری دریافت کردند که یک شکارچی غیرمجاز در منطقه «تگ جوزو» این شهرستان فعالیت دارد که تیمی از ماموران انتظامی و محیط بانی به محل اعزام شدند. سرهنگ«بلوکیان» افزود: ماموران مخفیگاه متهم را شناسایی و در بازرسی از محل و خودروی وی یک اسلحه شکاری غیرمجاز و سه لاشه قوچ کوهی کشف کردند.
نجات پیرمرد مفقود شده
پیرمرد 62 ساله مفقود شده در ارتفاعات ازمیغان طبس بعد از پنج ساعت تلاش نیروی های امدادی پیدا شد. «اسعد زاده» معاون امداد و نجات سازمان هلال احمر استان گفت: بعد از اعلام گرفتار شدن فردی در ارتفاعات روستای ازمیغان، سه تیم امدادی با همراهی یک تیم از هیئت کوهنوردی شهرستان به محل اعزام شدند و مصدوم را در ارتفاعات کوه های ازمیغان با ضعف و بی حالی شدید پیدا کردند.
دستور به بخشداران
فرماندار درمیان در جلسه هماهنگی احداث مسکن قشرهای کم درآمد شهری در شهرستان از بخشداران و شهرداران خواست هر چه سریع تر فهرست متقاضیان را با توجه به داشتن زمین یا نبود آن به بنیاد مسکن اعلام کنند. «بخشی» ادامه داد: همه متقاضیان، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی ساکن در شهرها نیز برای برخورداری از مزایای این طرح باید به منظور تشکیل پرونده و نام نویسی اعطای تسهیلات به بنیاد مسکن شهرستان مراجعه کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
«درمیان» عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستان درمیان مشاهده نشده است. «بخشی» فرماندار درمیان در جلسه هماهنگی و توجیهی برای مقابله با ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شهرستان با بیان این که مواردی از شیوع این بیماری در طیور بعضی نقاط کشور مشاهده شده است، بر رعایت نکات و دستورالعمل های بهداشتی برای پیشگیری و مقابله با شیوع آن در شهرستان درمیان تأکید و دستور اجرای صحیح این موارد را ابلاغ کرد. «عارفی نیا» رئیس شبکه دامپزشکی درمیان نیز در این جلسه نکات آموزشی و توجیهی درباره مقابله با شیوع این بیماری را برای اعضا بیان کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.