صفحات این شماره

تعداد بازدید : 13
با خبرنگاران
کارآموزی غارپیمایی در بیرجند
دوره کارآموزی غارپیمایی با رعایت کلیه موارد ایمنی پیشگیری از انتقال ویروس کرونا طی دو روز در بیرجند برگزار شد.
به گزارش خبرنگارما، رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی شهرستان بیرجند به خبرنگار ما گفت: در این دوره آموزشی 12 کوهنورد حضور داشتند. به گفته «خسروی» تدریس این دوره آموزشی را استاد اشرفی و یساری به صورت نظری و عملی انجام دادند.
معرفی مربی تیم طلای سرخ
سرمربی و کمک مربی تیم فوتبال بزرگ سالان طلای سرخ قاین به عنوان نماینده جدید استان در مسابقات لیگ دسته 3 کشور مشخص شد. به گزارش خبرنگار ما، حمید چوپانی پس از توافق نهایی با مدیران باشگاه طلای سرخ قاین سکان هدایت این تیم در مرحله اول لیگ دسته 3 را برعهده گرفت و همچنین آرمان شکیبا به عنوان کمک مربی به کادر فنی تیم طلای سرخ قاین اضافه شد.
لبیک بسیج به ندای رهبری
سه هزار بسیجی در لبیک به ندای رهبری، اقدامات جهادگونه خود را بار دیگر برای مقابله با کرونا در خراسان جنوبی آغاز کردند. «هنری» مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) با بیان این که به دنبال فرمایش رهبر معظم انقلاب، مجمع جهادگران استان نیروهای بسیجی را برای این موضوع سامان دهی کرد، افزود: بسیجیان در مساجد هر محله متمرکز شدند و برنامه ریزی برای انجام اقدامات در این اماکن انجام شد.

بیشترین میزان اولین بارندگی پاییز امسال در نهبندان ثبت شد اما همین بارندگی رگباری خسارت هایی به راه های روستایی و شریان های مواصلاتی این شهرستان وارد کرد که به دلیل حجم بالای راه ها هنوز کارشناسان راهداری نهبندان در حال برآورد خسارت ها هستند.به گزارش «خراسان جنوبی» بروز خسارت در اولین بارندگی پاییزی سبب شد تا فرماندار نهبندان به همراه دیگر مسئولان این شهرستان از راه های روستایی که بیشترین آسیب دیدگی را داشته است، بازدید کند و بازگشایی و مرمت محورهای مسدود و تخریب شده را در اسرع وقت مورد تاکید قرار دهد.اما آن طور که مدیر راهداری و حمل و نقل جاده ای نهبندان اعلام کرد: با توجه به وسعت بیش از 3 هزار کیلومتری راه های این شهرستان ، ارزیابی ها توسط کارشناسان برای برآورد خسارت ها در حال انجام است و به محض برآورد اعلام می شود.مهندس«کاووسی» ادامه داد: اغلب محورهای روستایی نهبندان به دلیل داشتن آب نما خسارت دیده و محورهای مسدودی هم توسط عوامل راهداری بازگشایی شده است و در حال ترمیم آن هستیم.
کشاورزان کرونایی درمیان
8.7 درصد کشاورزان درمیان با کرونا دست و پنجه نرم میکنند. رئیس شبکه بهداشت و درمان درمیان درگفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به این که روستاییان جمعیت بالایی از این شهرستان را به خود اختصاص داده اند، گفت: در بازه زمانی اسفند تا پایان شهریور، حدود ۱۸۰ مورد مثبت کرونا در شهرستان درمیان ثبت شده است.
دکتر«عثمانی» با اشاره به رفت و آمد بالای روستاییان به شهرستان بیرجند و دیگر نقاط استان، ادامه داد: از مهر تاکنون 171 نفر دیگر به آمار مبتلایان اضافه شده است.
به گفته او از آغاز همه گیری بیماری کرونا 490 نفر مبتلا و 34 نفر هم فوتی در شهرستان داشته ایم.
او از خاموش شدن شمع وجود نوجوانی 14ساله در شهرستان درمیان گفت و ادامه داد: میانگین سنی ابتلا به کرونا در این شهرستان 30 تا 59 سال است.
همچنین حدود 350 نفر از کادر درمان در بیمارستان این شهر مشغول به فعالیت هستند که 70 نفر از آن ها به این بیماری مبتلا شده اند ولی خوشبختانه فوتی نداشته ایم.
او افزود: سفیران سلامت، بسیجیان و رابطان بهداشت شهرستان درمیان برای جلوگیری از افزایش روند ابتلا و نهادینه شدن فرهنگ رعایت بهداشت شخصی، آموزشهایی به افراد ارائه داده اند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
آموزش در روستاها زیر تیغ نقد
کرونا مهلت نداد تا میز و نیمکت کلاس بیشتر با دانش آموز و معلم خو بگیرد. تیشه به ریشه آموزش حضوری زد و فضای مجازی و سامانه شاد، پل ارتباطی میان دانش آموز و معلم شد. حال آن چه این روزها دانش آموز، مدیر و آموزگار مدارس روستایی را می آزارد قوانینی است که شاید در سطح کلان کشور و مدارس شهری جواب دهد اما برای روستاها و مناطق روستایی که جمعیت دانش آموزی کمی دارد و زیرساختی هم برای آموزش مجازی وجود ندارد، پاسخ گو نیست. این دستورالعمل های دست و پاگیر، معلم و دانش آموز روستا را برای تحصیل سرگردان کرده است و آن طور که یک مدیر آموزگار مدرسه روستایی در نهبندان بیان کرد، هر روز باید در مدرسه حاضر باشیم و با آن که جمعیت دانش آموزان به هشت نفر هم نمی رسد اما بنا بر قوانین، دانش آموز نمی تواند در مدرسه حاضر باشد و باید آموزش غیر حضوری پیگیری شود. چرا که برخی والدین بر اساس شرایط اضطراب دارند که مبادا فردی کرونا داشته باشد و به دیگری منتقل کند. مدیر دیگری هم گفت: جمعیت دانش آموزان مدارس روستایی زیاد نیست اما مدیر آموزگار باید در مدرسه حاضر شود اما دانش آموزی نیست. تولید محتوا انجام می شود ولی برخی از دانش آموزان به تولید محتواها و به مسائل کتاب اهمیت نمی دهند.
به گفته وی فقط مطلب روی مطلب افزوده می شود و بهتر است برای هر شهرستان و روستاهای آن دستورالعمل مناسب تدوین شود. اولیای دانش آموزان روستایی هم به این وضعیت معترض هستند و می گویند: دانش آموز تمام روز را باید درگیر کارهای مدرسه باشد. بهتر است در روستاها شرایط بهتری در نظر گرفته شود تا دانش آموز در ساعت خاص در مدرسه حضور یابد و بقیه روز هم دیگر تکالیفش را انجام دهد. دیگر مدیر آموزگار هم اظهارکرد: برخی از خانواده ها از این موقعیت آموزشی سوء استفاده و دانش آموز را در ساعات روز به امور خانه و دامداری مشغول می کنند و عصر و شب دانش آموز را نزد معلمی که در روستا بیتوته دارد، می فرستند تا آموزش انجام شود. او افزود: هر چند معلمان وظیفه خود را انجام می دهند اما دانش آموزی که همه روز به کار مشغول است آیا برای ساعت آموزش توانایی دارد؟
مسئول روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش نیز با بیان این که تصمیم گیری ها بر اساس دستورالعمل های ستاد مقابله با کرونا انجام می شود، افزود: مدیران مدارس باید در ساعت آموزشی برای پاسخ گویی به والدین و دانش آموزان در مدارس حاضر باشند. «حسینی» از پیگیری برای برگزاری کلاس درس حضوری در مناطق روستایی با جمعیت کم خبر داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 11
دامداران؛ کارد به استخوان رسیده

افزایش 35 درصدی نرخ نهاده
بنا به گفته یکی از دامداران این منطقه، دامداران از صبح تا یک بعداز ظهر در صف تحویل گرفتن دو کیسه خوراک دام می مانند و جالب این جاست که قیمت ها نیز هیچ ثباتی ندارد طوری که هر روز با اوج گرفتن قیمت نهاده ها مواجه می شویم.«صفری» به افزایش 35 درصدی قیمت نهاده های دامی اشاره و اظهارکرد که در مقابل، شاهد کاهش 10 هزار تومانی قیمت دام زنده در بازار هستیم ، به طوری که گوسفند زنده بین 35 تا 40 هزار تومان به فروش می رسد.گفته های دیگر دامدار منطقه هم از این حکایت دارد که موضوع کمبود و گرانی نهاده های دامی و تناسب نداشتن قیمت آن با قیمت گوشت و شیر برای اولین بار نیست بلکه سال هاست دامداران با این معضل مواجه هستند.«میامی» با اشاره به بهره مند نبودن دامداران از بسته های حمایتی دولت، ادامه داد: در این شرایط بحرانی که باید نهاده های دامی ارزان تر به دست دامدار برسد، نهاده های یارانه ای به جای رسیدن به دست دامدار به دست واسطه ها می رسد.
توزیع نادرست
دامداری دیگر هم گفت که توزیع نهاده ها با همین قیمت های نجومی نیز به درستی انجام نمی شود و کارخانه های خوراک دام هر طور که دلشان می خواهد نهاده ها را توزیع می کنند.
او ادامه داد: خواسته دامداران این است که نهاده ها مستقیم به دست دامداران برسد نه از طریق واسطه ها توزیع شود.به گفته او در این شرایط اگر دامدار دام های خود را بفروشد کمتر ضرر می کند تا این که بخواهد آن ها را با قیمت های نجومی نهاده ها نگه دارد.
وی افزود: دامداران برای تامین نهاده های دامی از بانک ها تسهیلات گرفته اند اما اگر قرار باشد افزایش قیمت ها با شرایط فعلی ادامه یابد ،اغلب دامداران ورشکسته می شوند و نمی توانند پاسخ گوی بانک ها باشند.
مسئولان پاسخ گو نیستند
وضعیت بغرنج دامداران برای تامین نهاده ها داد امام جمعه خضری دشت بیاض را هم درآورد و زبان به گلایه گشود.
حجت الاسلام والمسلمین «یعقوبی» گفت: اکنون گوشت و شیر از دامداران با کمترین قیمت خریداری می شود اما در مقابل دامداران، باید نهاده های دامی را با بالاترین قیمت آن هم از بازار سیاه تهیه کنند.
به گفته او هیچ مسئولی پاسخ گوی چالش های پیش روی دامداران نیست و جالب این جاست که نهاده های یارانه ای یا بین دامداران توزیع نمی شود یا خیلی کم است.همچنین جای سوال است که چطور دامدار باید برای تهیه نهاده های دامی در بازار آزاد پول نقد بپردازد اما کارخانه دار شیر را از او با وعده پرداخت چند ماه بعد خریداری کند.درخواست او از مسئولان شهرستانی و استانی این است که کمی اوضاع وخیم دامداران را هم در این وضعیت کرونایی درک کنند و چاره ای برای آن بیندیشند.
سود در جیب دلالان
عضو شورای اسلامی خضری دشت بیاض هم اعلام کرد که افزایش قیمت و نبود ثبات قیمت در نهاده های دامی، ضررهای گزافی را به دامداران وارد کرده است. همچنین تامین نشدن نهاده های دامی از طرف دولت سبب شده است تا ضمن وارد شدن زیان گزاف به صنعت دامداری ،سودها به جیب دلالان سرازیر شود. خواسته «حسینیان» هم از مسئولان چاره اندیشی برای این قطب دامپروری استان است چرا که ارتزاق و اشتغال اغلب مردم بخش نیمبلوک از دامداری است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 10
تشر«تشی» به بنه زارهای نهبندان

فقر زیست بوم ها که از حدود دو دهه قهر طبیعت در خراسان جنوبی نشئت گرفته ، سبب شده است تا در این سال ها شاهد هجوم حیات وحش به عرصه های طبیعی و کشاورزی روستاها و خسارت به گونه های زیست محیطی و کشاورزی استان باشیم.
این هجوم که به طور معمول با کم شدن آذوقه حیات وحش در عرصه های زیست محیطی همزمان با رو به سردی نهادن هوا فزونی می یابد، داد کشاورزان و دامداران و پاسبانان عرصه های طبیعی را در آورده است چرا که هجوم این گونه های خاص جانوری (گرگ، روباه، شغال، تشی و...) سبب می شود تا به عرصه های کشاورزی از جمله زعفران زارها، جالیزها، درختان و... و گونه های خاص طبیعی مانند درختان بنه 400 تا 500 ساله خسارت های جبران ناپذیری وارد شود و گونه هایی مانند بنه را از حیز انتفاع خارج کند.به گزارش«خراسان جنوبی» هجوم برخی از گونه های جانوری حیات وحش فقط مختص تشی ها در نهبندان و خسارت به عرصه های کشاورزی و طبیعی از جمله زعفران زارها و بنه زارها نیست بلکه در دیگر نقاط استان هم روستاییان شاهد هجوم این گونه های جانوری به محل سکونت و باغ ها و مزارع کشاورزی خویش هستند طوری که گرسنگی این گونه های جانوری سبب شده است تا به درختان، دام ها (گوسفندان، طیور و...) برای سیر کردن شکم شان حمله کنند و در نتیجه خسارت هایی به بار آورند.آن طور که یکی از اهالی روستاهای نهبندان( شیور) به « خراسان جنوبی» گفت: گرسنگی تشی ها سبب شده است تا به زعفران زارهای او حمله و با خوردن پیازهای زعفران بیشتر مزرعه اش را از حیز انتفاع خارج کنند.
او ادامه داد: این گونه جانوری سال های قبل هم در منطقه مشاهد شده و خسارت هایی به اهالی وارد کرده است.خواسته او از متولیان امر این است که تدابیر لازم را برای جلوگیری از خسارت های بیشتر به کشاورزان منطقه بیندیشند چرا که در این بحران اقتصادی ضررهای تشی به محصول زحمت کشی آن ها، غیر قابل پذیرش است.بنابراین گزارش، دراین سال ها شاهد حمله گرگ ها و شغال های گرسنه نیز به دامداری ها در روستاها بوده ایم و این گونه های جانوری نیز خسارت های فراوانی با دریدن و خفه کردن دام ها به دامداران وارد کرده اند.
فقر عرصه زیست محیطی
آن طور که مدیرجهاد کشاورزی نهبندان گفت: حمله گونه های جانوری وحشی در این سال ها به واسطه فقر عرصه های زیست محیطی موضوعی عادی در روستاهای این شهرستان به حساب می آید و هر سال شاهد حمله و خسارت این گونه های جانوری به عرصه های کشاورزی و دامی نهبندان هستیم.
خواسته مهندس«مالکی» از کشاورزان این است که به فنس کشی و دیوارکشی مزارع و باغ های خود اقدام کنند تا جانوری چون تشی نتواند خسارتی به زعفران زارها و باغ ها و دامداری ها وارد کند چرا که برخی از این گونه ها کمیاب است و نمی توان به شکار آن ها اقدام کرد.
تشی ها در بنه زارها
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نهبندان نیز هجوم تشی ها را به عرصه های طبیعی به ویژه بنه زارهای این شهرستان و درختان با قدمتی بیش از نیم قرن، تایید کرد و گفت: حصارکشی، سنگ چینی و فنس کشی این گونه های درختی ارزشمند و حافظان محیط زیست، نیاز به اعتبار ویژه ای دارد که در این اوضاع بحرانی اقتصادی (محدودیت های اعتباری) از توان این اداره خارج است.
مهندس «کدخدا زاده» تنها راه مقابله با گونه جانوری تشی را صدور مجوز شکار و کم کردن جمعیت این گونه دانست که باید محیط زیست ،زمینه آن را فراهم کند.
به گفته او در نهبندان حمله تشی ها به عرصه های کشاورزی و طبیعی در مقایسه با دیگر گونه ها بیشتر است هرچند که در دیگر نقاط استان حمله گونه های دیگری مانند گرگ ها، قوچ های اوریال و... گزارش می شود.
مجوز شکار
«کوهستانی» رئیس اداره حفاظت محیط زیست نهبندان هم با تایید حمله تشی ها به عرصه های طبیعی و کشاورزی و وارد کردن خسارت هایی به روستاییان و گونه های طبیعی از جمله درختان بنه، گفت: به دهیاران در روستاهای مورد حمله تشی اعلام شده است که مجوز شکار این گونه های جانوری بعد از ارزیابی های لازم صادر می شود و روستاییانی که باغ ها و مزارع آن ها مورد حمله این گونه جانوری واقع شده است، می توانند برای شکار آن ها اقدام کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 7
از گوشه و کنار استان
کتابدار نمونه کشوری
در مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتاب خوانی و کتابدار، فاطمه صالح نیا به عنوان کتابدار نمونه کشوری معرفی شد.به گزارش«خراسان جنوبی» در مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتاب خوانی و کتابدار، برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانههای عمومی شامل؛ کتاب خوانان و کتابداران برتر در حوزه فعالیتهای شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیتهای ترویجی، برگزیدگان فعالیت در فضای مجازی، خیران، کتابداران فنی، کتابخانههای مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیش کسوتان برتر، انجمنهای استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند.در این مراسم که همزمان با روز بزرگداشت کتاب، کتاب خوانی و کتابدار سال 99 به صورت مجازی در تهران برگزار شد، « فاطمه صالح نیا» از فردوس به عنوان کتابدار نمونه در حوزه فعالیتهای ترویجی معرفی شد.
پیشرفت بوستان گفت و گو
موسوی - پیشرفت فیزیکی بوستان گفت و گوی سرایان 85 درصد است. شهردار سرایان زمان بهره برداری از این پروژه را دهه فجر اعلام کرد. به گفته «رضامطلبی پور» این پروژه در نقطه جنوبی و محروم شهر سرایان در حال احداث است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 10
زنگ خور تلفن روستایی در مسکن مهر خضری

او که پیگیر رفع این مشکل از اداره مخابرات قاینات شده است، افزود: مسئولان اعلام کردند که مشکل از خضری است و اختلالی در مرکز مشاهده نمی شود.
دیگر شهروند ساکن درمسکن مهر خضری دشت بیاض که هفت سال است دراین نقطه شهری سکونت دارد گلایه اش از این است که چندین مرتبه برای دریافت شماره تلفن ثابت به مخابرات بخش نیمبلوک مراجعه کرده اما پاسخ این بوده که هنوز خطی به مسکن مهر اختصاص نیافته است و باید از تلفن روستایی استفاده کنید.به گفته او بهره مند نبودن ساکنان مسکن مهرخضری دشت بیاض از تلفن ثابت سبب شده است تا نتوانند وای فا ی داشته باشند و دسترسی آن ها به اینترنت سهل تر از بسته های اینترنتی باشد.داد ساکنان مسکن مهرخضری دشت بیاض از این است که با این که بارها به شرکت مخابرات مراجعه کرده اند اما هیچ یک از مسئولان پیگیر این موضوع نیستند و هنوز این نقطه شهری از زیرساخت تلفن ثابت و اینترنت برخوردار نیست.
«خراسان جنوبی» پیگیر این موضوع از شرکت مخابرات قاینات شد اما مسئول این شرکت حاضر به پاسخ گویی نشد و اعلام کرد که درخواست خود را کتبی به شرکت مخابرات اعلام کنند تا پیگیری شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
357 روستا در صف اجرای طرح هادی
طرح هادی روستایی به منظور سامان دهی و اصلاح بافت موجود، نحوه استفاده از زمین برای عملکرد های مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی و ... در روستاهای بالای 20 خانوار از سال 66 اجرایی شد و با گذشت 33 سال از اولین قدم ها برای عمران و آبادانی روستایی به سبب پراکندگی روستاها، کمبود اعتبارات، تورم و ... برای 917 روستای بالای 20 خانوار خراسان جنوبی طرح تهیه شد که در 561 روستا فاز یک و 2 انجام شده است و 357 روستا هنوز در صف اجرای فاز اول این طرح هستند.
اما آن طور که گلایه روستاییان حکایت دارد، در برخی روستاها که طرح هادی اجرایی شده است، گاهی فقط یک کوچه سنگفرش شده است و تا چند سال بعد پیشرفتی در کار نیست. همچنین در برخی روستاها با آن که جمعیت بالایی دارد و تهیه طرح هم انجام شده اما هنوز یک وجب سنگفرش و آسفالت برای اجرای طرح انجام نشده است.
فقط برای ساخت مسکن و ... اعلام می شود روستا دارای طرح هادی است و بر اساس طرح تهیه شده باید ساخت و ساز انجام شود.
آن طور که مدیرکل بنیاد مسکن می گوید: خراسان جنوبی دارای 918 روستای بالای 20 خانوار است که برای تمام روستاها طرح هادی تهیه شده و در 561 روستا فاز یک یا 2 این طرح انجام و 357 روستای دیگر به سبب کمبود اعتبارات و هزینه بر بودن کار، طرح هادی به مرحله اجرا نرسیده است.
به گفته «آسمانی مقدم» برای یک روستا با جمعیت 100 خانوار با تورم این روزها بیش از پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با توجه به تعداد روستاهای خراسان جنوبی اگر بخواهیم طرح هادی در یک روستا تکمیل شود و بعد به سراغ روستای دیگر برویم بیش از 90 سال اجرای طرح هادی با اعتبار ثابت و بدون در نظر گرفتن نرخ تورم زمان می برد بنابراین برای پیشرفت سریع تر طرح و برخورداری روستاها، طرح در یک یا دو فاز انجام می شود و تا تخصیص اعتبارات مرحله دیگر باید منتظر ماند.
او می افزاید: برای طرح هادی امسال 17 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبارات مصوب استانی و بیش از هشت میلیارد تومان اعتبار ملی داشتیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.