
نگاهی به آسمان می کند و آهی از دل بر می آورد. رنگ به رخسار تکیده اش نیست. دندان های زرد و سیاهش توی ذوق می زند. قصد پنهان کردن دردها را دارد اما زیر بار سنگین آن طاقت نمی آورد و بغضش می ترکد. کودکش را به طور ناشیانه در آغوش می گیرد. نگاهی به در خانه پدر می اندازد. می خواهد از خطاهایش بگوید. خجل از روی مادر لب به سخن می گشاید. 13 سال بیشتر نداشتم که در کوچه پشتی خانه چشمم به جوانی افتاد که ظاهری معقول داشت. مریم که 18 سال دارد و در اوج خامی صاحب یک فرزند سه ساله است، می گوید: از همان کودکی بسیار لاغر بودم اما چهره ای موجه داشتم. وقتی برای اولین بار هیجانات روزهای نوجوانی به غلیان درآمد به دنبال محبت و نگاه دیگران در کوچه و خیابان بودم. هیچ گاه نخواستم باعث شرمندگی پدر شوم اما ... وقتی برای اولین بار چشم در چشم امید شدم با همان نگاه دل باختم. سن و سالی نداشتم. دور از چشمان همیشه نگران مادر در همان کوچه پس کوچه های اطراف خانه با امید، قرار می گذاشتم. او را مانند خود می دیدم. فکر می کردم می تواند پشت و پناهم شود. تک پسر بود و همه چیز در اختیارش. با هم دوست شدیم و یک سال از دوستی مان گذشت که تصمیم گرفتیم با هم ازدواج کنیم. خانواده من مخالفت چندانی نداشتند چون به هر حال نقص هایی داشتم که از کودکی مرا می آزرد. خانواده امید مخالف بودند اما با مقاومت او به عقد هم درآمدیم. اگر چه خطاهای بسیاری از ما سرزده بود اما بعد از عقد، راحت و آزادانه تر زندگی کردیم. تمام روزها و شب هایمان شده بود گشت و گذار و خوش گذرانی، به درس خواندن علاقه ای نداشتیم. هیچ گاه در روزهای خوشی حواسم به این نبود که امید چه می کند و دوستانش چه کسانی هستند. قصدم لذت بردن از زندگی بود. لحظاتی که از هم جدا بودیم امید با دوستانش می گشت و من هم درخانه به انتظار او. زمانی که پی بردم امید شیشه مصرف می کند، کار از کار گذشته بود. به اصرار خانه و زندگی را جدا کردیم. مدت کوتاهی پس از زندگی مشترک مادر شدم. برای آن که فراموش کنم چه بلایی به سرم آمده است همپای امید مصرف کردم و حال این روزگار من است. او سرباز فراری است و مدتی می شود که از خانه هم فراری شده است و من در خانه پدرم به سر می برم. مادرم از ترس این که آسیبی به فرزندم بزنم از من مراقبت می کند. می خواهم ترک کنم اما می دانم که ترک اعتیاد سخت است. در سن 18 سالگی با این سر و شکل به زن های 70 ساله می مانم. کاخ آرزوهایم فرو ریخته و ...
یک مشاور درباره هیجانات نوجوانی و جوانی و انتخاب های اشتباه می گوید: نوجوانان و تا حدودی جوانان با توجه به سن خود دچار یک گمان افسانه شخصی هستند. افسانه شخصی یعنی این که من با بقیه تفاوت دارم و به طور مثال رابطه من با جنس مخالف با رابطه بقیه نوجوانان با جنس مخالف متفاوت است و برای من مشکلی ایجاد نمی کند. به گفته «موهبتی» معمولا نوجوان ها قبول نمی کنند که یک کار بد برای همه بد است و مشکلات خانوادگی سبب می شود دوستی های خیابانی به دلبستگی افراطی ختم شود. احساس کمبودهای عاطفی در خانواده یا تنش های بین والدین، ناخودآگاه یک نوجوان یا جوان را برای رسیدن به آرامش و جبران نیاز عاطفی به سمت دوستی های نامناسب سوق می دهد. وی می افزاید: وقتی خانواده، فرزند را با مهارت خود مهارگری آشنا نکرده باشد، ممکن است نوجوان برای پاسخ به نیازهای طبیعی اش راه های غیر منطقی و اشتباه را انتخاب کند. البته کم توجهی به نیازهای فرزندان هم می تواند عاملی برای شروع دوستی های خیابانی باشد. خانواده باید فرزند را وادار به فکر کردن و تصمیم گیری درباره چنین دوستی هایی با در نظر گرفتن همه جوانب این قضیه کنند. به گفته وی وقتی نوجوان ، اختیار و فرصت فکر کردن را داشته باشد ، می تواند تصمیم گیری کند. خانواده ها باید به موضوع ازدواج فرزندانشان به عنوان یک نیاز طبیعی توجه کنند و زمینه ازدواج به موقع را برای نوجوان و جوان فراهم کنند تا فرزندان به این نتیجه برسند که خانواده ها مخالف اصل ازدواج کردن آن ها نیستند بلکه با توجه به شرایط و وضعیت فرد مد نظر تصمیم می گیرند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اکبری
درکنار گرانی های بی حد و حصر دارو و کمبود برخی اقلام دارویی، از سویی اصرار پزشک بر استفاده از نمونه خارجی و سازگاری همان داروی خاص با بدن بیمار و از سوی دیگر نوشتن داروی کمتر یا بیشتر از میزان نیاز از جمله معضلاتی است که بیماران جدا از مقاومت در برابر بیماری باید با آن دست و پنجه نرم کنند. همچنین بسیاری از بیماران در این روزهای کرونایی که در بن بست نبود و گرانی داروهای موردنیازشان گرفتار شده اند، برای استفاده از نمونه مشابه داروهایشان نیز میان مطب پزشک، بیمارستان و داروخانه ها سرگردان هستند و پزشکان هم با علم به این که می دانند نمونه خارجی دارو در بازار موجود نیست اما آن را نسخه می کنند و بیماران و خانواده هایشان را به دردسر می اندازند.
مراجعه ماهانه به پزشک برای تهیه یک دارو
بیماری اعصاب و روان دارد. حدود پنج سال است که یک داروی خاص را مصرف می کند. اگر چه همیشه با چالش گرانی و کمبود داروی خارجی دست و پنجه نرم می کند اما در این روزهای کرونایی که باید بیشتر در خانه بماند نبود داروی مد نظر و تامین مشابه ایرانی آن ، او را به دردسر انداخته است. «اکبری» می گوید: هر ماه باید به پزشک مراجعه کنم تا همان دارو برایم نسخه شود.
دیگری مدتی است سردردهای مداوم امانش را بریده است. پس از انجام MRI و مراجعه به پزشکان مختلف بالاخره مشخص شد علت دردش چیست. زن جوان درحالی که نسخه ای در دست دارد و با نگاهی سرگردان و جستجوگر به اطراف خیابان می نگرد، می گوید: پزشک تشخیص داده است غده ای در سرم قرار دارد که باید نوع خاصی از دارو را مصرف کنم تا غده کم کم کوچک و سردردهایم کمتر شود. « احمدی» ادامه می دهد: حدود هفت سال است که به این بیماری مبتلا هستم و پس از دو سال از این شهر به آن شهر شدن و مراجعه به پزشکان مختلف علت دردم مشخص شد. اوایل با گرانی دارو کنار می آمدم و به هر سختی بود با قالی بافی هزینه های درمان را تامین می کردم. اما مدتی است آمپول خاصی که تزریق می کنم و قرصی که می خورم به جز گرانی و قیمت چندین برابر، کمیاب و نایاب هم شده است. او می گوید: پزشک هربار نوع خارجی این دارو را می نویسد. چند مرتبه است که به داروخانه مراجعه می کنم و هربار مسئول داروخانه می گوید: نوع خارجی آن را نداریم، می توانید مشابه ایرانی آن را استفاده کنید. حال نمی دانم که مشابه آن با بدنم سازگار است یا نه؟ باید دوباره به پزشک هم مراجعه کنم.
داروی مشابه ناسازگار
«حسینی» دیگر بیماری است که برای تهیه داروهای خود سرگردان بین داروخانه ها ، در رفت و آمد است. او هنگام کار با دستگاه به مویرگ های سرش آسیب رسیده و به ناراحتی اعصاب مبتلا شده است. حدود چهار سال است که با این بیماری دست و پنجه نرم می کند و ماهانه حدود 400 هزار تومان از حقوق از کار افتادگی اش را برای تهیه دارو هزینه می کند. مدتی است برای تامین داروها که بیشتر اوقات نوع خارجی اش را مصرف می کند به در بسته خورده است و توصیه کرده اند که نمونه ایرانی آن را مصرف کند. اما این نمونه دارو را هرچند به سختی تهیه کرده است ولی گویا با بدنش سازگار نیست و دوباره تشنج ها و حالت های عصبی اش برمی گردد. دیگر بیمار هم که چند ماه قبل عمل قلب باز انجام داده است به تجویز پزشک باید در سال اول درمان، نوع خارجی یک داروی قلب را مصرف کند که در بازار موجود نیست. اما پزشک می گوید: به طورحتم نیاز است در سال اول نوع خارجی مصرف شود. او می گوید: این دارو نایاب است و نمی دانم چه کاری انجام دهم؟ می خواهم نمونه ایرانی را مصرف کنم شاید چاره ساز باشد اما قبل از آن نیاز به معاینه دوباره پزشک است.
کم یا زیادنویسی دارو
اما در کنار کمبود دارو و اصرار پزشک بر مصرف نوع خارجی، آن هم در شرایطی که در بازار وجود ندارد و شاید نوع ایرانی آن سازگار با بدن بیمار باشد دیگر موضوعی که بیماران سرگردان مقابل داروخانه ها به آن اشاره کردند کم نوشتن یا زیاد نوشتن برخی داروهاست. یک بیمار می گوید: خانه ام تبدیل به داروخانه شده است. نمی دانم با داروهای اضافه در خانه چه کنم؟ مسئول یک داروخانه با تایید حرف این بیمار می گوید: مراجعان زیادی داریم که وقتی با حجم دارو و قیمت بالای آن مواجه می شوند با مشورت با متصدی داروخانه از میزان داروها کم می کنند. وی اظهار می کند: بسیاری از داروها بیشتر از دوره درمان تجویز می شود. برخی افراد که با سواد هستند و کم و بیش آشنایی دارند از دریافت داروی اضافه خودداری می کنند و برخی هم که از راه های دور تر آمده اند اگر چه هزینه نسخه هایشان بالاست اما آن را به خانه می برند و چندی بعد در مراجعه به داروخانه می گویند، داروهایشان در دوره قبل خیلی اضافه آمده است و مجبور شده اند یا درخانه ذخیره کنند یا دارو را بدون مصرف دور بیندازند. او می گوید: برخی بیماران می خواهند داروهایی را که تاریخ مصرف دارد و اضافه است، از آن ها بخریم که چنین امکانی برای ما وجود ندارد. دیگر بیمار هم می گوید: هر ماه برای یک بیماری ثابت باید به پزشک مراجعه کنم،هزینه ویزیت بدهم و گاهی پزشک آن قدر کم می نویسد که تا وسط ماه هم دارو کفایت نمی کند و دوباره باید به پزشک و بیمارستان مراجعه کنم. وقتی هم اعتراض می کنم پزشک می گوید؛ حداقل برای یک ماه می توانم بنویسم، ماه بعد فقط دفترچه را بیاورید تا دوباره بنویسم. او می گوید: هرماه برای تامین دارو باید سرگردان داروخانه ها باشم و در چند وقت اخیر برای تامین دارو با سختی های زیادی مواجه شده ام. در این گزارش آن طور که متصدیان داروخانه نیز اظهار می کنند، اقلام دارویی که کمبود دارد، بسیاراست و در طول شبانه روز مراجعان بسیاری به سبب نبود داروهایشان بین داروخانه ها سرگردان هستند. دیگر متصدی هم می گوید: کمبود در برخی اقلام دارویی داریم اما در این شرایط باید گفت اوضاع خوب است.
پاسخ به گلایه ها
مسئول اداره نظارت بر امور دارویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با اشاره به کمبود و گرانی برخی اقلام دارویی، در پاسخ به گلایه های مطرح شده، می گوید: این که دارویی کم یا زیاد نوشته می شود بر اساس نظر و تشخیص پزشک است و مطابق با شرایط بیمار اقدام به نسخه نویسی می شود. به گفته دکتر«راستی» برخی خانه ها تبدیل به داروخانه شده است و عده ای هنگامی که کمبود دارویی را حس می کنند از آن دارو چند نوع را تهیه می کنند به طوری که تا مدت ها این دارو را در اختیار دارند که این درست نیست چرا که برخی از داروهایی را که در خانه نگهداری می کنند ممکن است در شرایط مناسب نباشد و در آینده مصرف آن درمانگری و کارایی لازم را نداشته باشد. او ادامه می دهد، بعضی از بیماران پس از مراجعه به پزشک و تامین دارو متوجه می شوند که این نوع دارو را در خانه دارند، بنابراین برای جلوگیری از انبار شدن داروها در خانه توصیه می شود بیماران داروهای خود را هنگام مراجعه به پزشک در اختیار داشته باشند تا هم در هزینه و هم در مصرف آن صرفه جویی شود. بنا به گفته وی، دارونویسی بر اساس استاندارد میانگین کشوری است و اگر پزشکی بیشتر از حد اعلام شده دارویی نسخه کند باید پاسخ گو باشد چون نظارت بر نسخه نویسی پزشکان انجام می شود. پزشک برای بیماری که دایم دارو مصرف می کند ، براساس تشخیصی که داده است، کم نویسی دارد، شاید به این دلیل که نیاز به کنترل وضعیت است و پس از مصرف دارو و مراجعه دوباره بیمار، پزشک تشخیص لازم را برای مصرف دارو می دهد. به گفته وی اگر در برخی اقلام خارجی دارو کمبود است ، مشابه ایرانی آن موجود است و اگر مشابه باشد در بسته کمبود قرار نمی گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همت 113 معلم برای خرید 60 گوشی
۱۱۳ معلم برای ۶۰ دانشآموز محروم گوشی خریدند. «واقعی» مدیرکل آموزش و پرورش با اعلام این خبر، گفت: در دومین گام پویش لبخند رضایت، با مشارکت بیش از ۵۰۰ دانش آموز و فرهنگی ۳۰۰ بسته معیشتی، کمک آموزشی و نوشت افزار به ارزش ۳۶۵ میلیون تومان توزیع شد.
38 درصد کاهش برو بیا در ورودی شهرها
آمد و شد خودروهای شخصی از مبادی ورودی استان 38 درصد کاهش یافت.
«بهمنی» رئیس اداره مرکز مدیریت راه های استان با بیان این خبر، افزود: از ابتدای طرح محدودیت ترددها، بیش از چهار هزار و 200 جریمه به دلیل رعایت نشدن محدودیت ها و پروتکل های بهداشتی توسط سامانه های ثبت تخلف استان به ثبت رسیده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روزهای برداشت محصول زعفران از مزارع ارغوانی است و برای برخورداری از خواص این گیاه موثر ،پخت شیرینی زعفرانی مخصوص فصل پاییز توصیه می شود. عفران خواص آنتی اکسیدان ، آنتی باکتریال و ضد سرطان دارد و انرژی بخش است. آرام بخشی و تقویت سیستم ایمنی بدن از دیگر معجزه گری های این ماده دارویی و گیاه موثر است. به گفته یک محقق گیاهان دارویی، مصرف زعفران باعث کاهش درد قولنج و بهبود عملکرد قلب می شود. ه گفته مهندس «پویان» استفاده مداوم از زعفران، فعالیت مغز را افزایش می دهد و از زوال آن جلوگیری می کند.
مواد لازم:
آرد : ۲۰۰ گرم-کره یا روغن جامد : ۱۵۰گرم - پودر قند : ۱۲۰ گرم - تخم مرغ: یک عدد-گلاب : یک قاشق-زعفران دم کرده : 2 قاشق-وانیل : نصف قاشق چای خوی-مارمالاد یا مربا : به مقدار لازم
دستور پخت: کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. سپس پودر قند را به آن بیفزایید و هم بزنید تا یکدست شود. تخم مرغ ها را نیز دانه دانه اضافه کنید و زعفران دم کرده و وانیل را نیز بیفزایید و سپس به مدت یک دقیقه هم بزنید .
آرد را الک کنید و پس از آن به آرامی به مواد بیفزایید و مواد را مخلوط کنید تا خمیر لطیف و نرمی حاصل شود. سپس حدود نیم ساعت اجازه دهید خمیر استراحت کند. پس از آن می توانید روی یک سینی پهن کنید و به اندازه های دلخواه برش بزنید. همچنین می توانید از مواد به اندازه یک توپ کوچک بردارید و در کف دست ، آن را گرد کنید . شیرینی را در طبقه میانی فر قرار دهید دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد برای پخت مناسب است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نگرانی ها از حمایت نشدن در دور جدید کمک های کرونایی
سبد حمایتی، خالی برای برخی کارگران
چند روز پیش خبر جدید پرداخت کمک هزینه ماهانه 100 هزار تومانی برای هریک از افراد خانوارهای کم درآمد و بدون درآمد، ارائه وام یک میلیونی به افراد یارانه بگیر و ... سبب شد تا بسیاری از افرادی که مشمول این کمک ها می شوند به ادارات مرتبط مراجعه و درخواست کنند تا این مرحله مانند مراحل گذشته خارج از گود حمایت قرار نگیرند. به گزارش «خراسان جنوبی» نبود آمار دقیق و درست از مشمولان طرح، سبب شده است تا بسیاری از کارگران و افراد بی بضاعت جامعه مشمول این بسته های حمایتی نشوند و در دور جدید نیز دغدغه آن ها این است که این بار هم کمک ها شامل حالشان نشود.کارگر است و بیمه ای هم ندارد. اگر چه یارانه می گیرد اما در هیچ کدام از مراحل قبلی سبدهای حمایتی دولت، مشمول حمایت ها نشده است. یک روز سر کار می رود و باز چند روز بیکار است، نمی داند خرج چهار سر عائله اش را چگونه تامین کند، نگران است که نکند در این مرحله هم مشمول حمایت نباشد. او می گوید: نمی دانم کمک ها بر چه اساس است و به چه کسانی تعلق می گیرد یا شناسایی افراد چگونه انجام می شود؟ نمی خواهم آه و ناله کنم. شاید حتما دردمندتر از من و خانواده ام نیز وجود دارد. دیگر کارگر ساختمانی هم که در دوره قبل برای دریافت وام یک میلیونی پیامک داده اما موفق به دریافت آن نشده است، اظهار می کند: با این که کارگر هستم ولی مشمول هیچ بسته حمایتی نشده ام. به اداره کار و کانون کارگران هم رفته ام اما هنوز خبری نیست.در این باره «تیزکاری» مسئول روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی می گوید: هنوز ابلاغیه و دستورالعملی برای شناسایی افراد فاقد بیمه به این سازمان اعلام نشده است.مسئول روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز اظهار می کند: این که به چه افرادی این کمک ها تعلق می گیرد در اختیار استان نیست و در سامانه ای که اطلاعات افراد به ثبت رسیده است، پایش و شناسایی آنان انجام می شود. به گفته «مسلم زاده» برای این موضوع افراد زیادی به این اداره مراجعه داشته اند و هم اکنون شناسایی افراد از اختیارات ما خارج است. او ادامه می دهد، در این مرحله کمک های دولتی به افراد یارانه بگیری که فاقد درآمد و بیمه هستند تعلق می گیرد و کسانی که در مراحل قبل جامانده اند به احتمال زیاد جاماندگان از ثبت نام برای یارانه هستند.
5000 دانش آموز، مددجوی بهزیستی
پنج هزار دانش آموز تحت پوشش بهزیستی هستند. معاون امور مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی با بیان این مطلب، از توزیع هزار و 500 کوله پشتی و بسته تحصیلی از ابتدای سال بین دانش آموزان تحت حمایت این نهاد خبرداد و افزود: با هدف پویش پازل همدلی دو هزار کوله و بسته تحصیلی را بین دانش آموزان تحت پوشش این نهاد حمایتی در استان توزیع می کنیم. به گفته «رحیمی» برای این تعداد کوله پشتی و بسته تحصیلی که دانش آموزان شهرهای نهبندان، زیرکوه، سربیشه و درمیان از آن بهره مند می شوند، بیش از 200 میلیون تومان کمک جمع آوری شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آن روزها که خبری از آسفالت و ایزوگام نبود، پیش از شروع فصل بارندگی، همه اهالی خاک را از جایی خاص تهیه می کردند. چند روزی آن را همراه کاه خیس می کردند تا رطوبت به عمق خاک ها نفوذ کند. بعد از چند روز مردان روستا را برای ریختن گل ها بر پشت بام فرا می خواندند. سنت قدیمی اندود و کاهگل در روستاها برای مقاوم کردن سقف خانه ها و جلوگیری از آسیب های احتمالی و نفوذ باران و برف هنوز هم در خانه های خشت و گلی انجام می شود. اگر چه تعداد خانه های قدیمی روستایی روز به روز درحال کاهش است و منازل مسکونی مقاوم تازه ساز جای آن را می گیرد اما هنوز هم این سنت برجاست و کسانی که از این خانه های مقاوم و تازه ساز محروم هستند با کاهگل، بام خانه ها را در مقابل برف و باران برای چند سال مقاوم سازی می کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.