
گروه شهرستان ها
معاون پارلمانی رئیس جمهور 12 آذر، لایحه بودجه 1400 کشور را تقدیم مجلس کرد تا نمایندگان به تجزیه و تحلیل آن بپردازند. در این میان، یکی از اقدامات نمایندگان افزون بر بررسی لایحه بودجه، پرداختن به وضعیت بودجه استان هاست و بر این اساس در کمیسیون های تخصصی به قصد افزودن منابع اعتباری مورد نیاز به ویژه برای پروژه های کلان، چانه زنی می کنند تا بتوانند مبلغی بیش از آن چه دولت برای حوزه انتخابیه آن ها در نظر گرفته است به ارقام پیشنهادی بیفزایند.به گزارش «خراسان جنوبی» براساس میزان منابعی که دولت برای هر استان در لایحه بودجه 1400 مصوب کرده ، خراسان جنوبی جایگاهش را همانند سال های 98 و 99 حفظ کرده و درجایگاه نوزدهم ایستاده است.
کاهش 219 میلیاردی تملک
بنابر این گزارش، اعتباری که دولت در بودجه 1400 برای خراسان جنوبی از دو سرفصل هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای مصوب کرده ، 867 میلیارد تومان است که از این میزان 480 میلیارد تومان هزینه ای و 387 میلیارد تومان تملک دارایی های سرمایه ای است.لازم به یادآوری است که مجموع منابع اعتباری تملک دارایی های سرمایه ای خراسان جنوبی در سال 99 حدود 606 میلیارد تومان بود اما در بودجه 1400، 219 میلیارد تومان کاهش دارد.
تصویر کلان منابع و مصارف
در جدول تصویر کلان منابع و مصارف استان ها نیز وضعیت خراسان جنوبی این گونه است که درآمدهای عمومی پنج هزار و 731 میلیارد و 226 میلیون ریال، درآمدهای اختصاصی 119 میلیارد و 90 میلیون ریال خواهد بود.همچنین سرجمع منابع هزینه ای خراسان جنوبی از دو سرفصل استانی و ملی نیز 42 هزار و 647 میلیارد و 892 میلیون ریال است و در سرفصل مصارف هم که شامل منابع تملک دارایی های سرمایه ای با زیر شاخه های تملک استان، اعتبارات قانون استفاده متوازن، استانی پیوست شماره یک و ملی است نیز سرجمع آن 12 هزار و 214 میلیارد و 669 میلیون ریال پیش بینی شده است.جمع کل منابع و مصارف استان نیز رقم 54 هزار و 843 میلیارد و 20 میلیون ریال است.این گزارش حاکی است، گویا هنوز سی دی بودجه 1400 را برخی از نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی دریافت نکرده اند برای همین تجزیه و تحلیل بودجه 1400 خراسان جنوبی و مقایسه آن با سال 99 را به چند روز آینده و زمانی که خودشان صلاح بدانند موکول کرده اند.
استان های اول و آخر
همچنین میزان تخصیص بودجه 31 استان کشور در لایحه 1400 نشان می دهد که در مجموع استان خوزستان با سه هزار و 900 میلیارد تومان، بیشترین سهم را در بودجه به خود اختصاص داده است و پس از آن استان های تهران، فارس، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در رتبه های بعدی ایستاده اند.افزون براین استان قم با 490 میلیارد تومان کمترین بودجه را دارد و در کنار آن استان های البرز، سمنان و قزوین در شمار کمترین دریافت کنندگان بودجه قرار دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

برداشت گل زعفران در قاینات از همه نقاط کشور زودتر آغاز می شود طوری که از اوایل مهر برداشت گل به تدریج از مناطق کوهستانی و سردسیر شروع می شود و نیمه آبان هم به اتمام می رسد. از آن جایی که بیش از 12 هزار خانوار قاینی در کار داشت و برداشت زعفران فعالیت دارند بنابراین کار برداشت گل زعفران به صورت دسته جمعی، گروهی و خانوادگی از صبح زود با حضور در مزارع آغاز می شود و در طول روز و شب ها نیز به صورت دسته جمعی اقدام به پر کردن گل ها می کنند طوری که مشاهده می شود مردم قاینات حتی یک کیلو گل زعفران را به فروش نمی رسانند و همه گل های برداشت شده را پر می کنند چون گل فروشی را عیب می دانند.
از آن جایی که در نقاطی مانند سرایان، فردوس، تربت حیدریه و زیرکوه برداشت زعفران دیرتر از قاینات آغاز می شود بنابراین به دلیل نیروی انسانی فراوان و با توجه به این که مردم از برداشت گل زعفران قاین فارغ شده اند عده بسیاری از مردم روستاهای کلی، ذیقند، امیرآباد و باراز بخش مرکزی به صورت خانوادگی به این نقاط می روند و برای برداشت گل با زعفران کاران همکاری می کنند. اما برابر بررسی های به عمل آمده امسال به سبب بیماری منحوس کرونا و با توجه به محدودیت های در نظر گرفته شده مردم این نقاط رغبت چندانی برای رفتن به دیگر نقاط نشان ندادند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

برداشت 2 میلیارد آنغوزه
بهره برداران آنغوزه شیرین در قاینات هزار و 900 کیلوگرم از این گونه گیاهی با ارزش را از رویشگاه های آن برداشت کردند. رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قاینات، رویشگاه های این داروی گیاهی با ارزش را در منطقه پسکوه و روستاهای آویج، خنجوک، رومشتیک، کرچ، علی آباد و شهرک هاشمیه اعلام کرد و گفت: ارزش ریالی آنغوزه برداشت شده 20 میلیارد ریال است.
مهندس«گلی» با بیان این که برداشت آنغوزه توسط 25 بهره بردار انجام شد، افزود: این گیاه دارویی افزون بر اشتغال زایی و رونق اقتصادی روستاییان در مصارف دارویی، کشتی سازی و صنعتی نیز کاربرد دارد. به گفته او امسال دو فقره طرح بهره برداری برای محصولات مرتعی مانند آنغوزه و کندل در محمدآباد علم و اندریک صادر شد.
متقاضیان مسکن محرومان در بانک ها
282 متقاضی احداث مسکن محرومان شهری در قاینات برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی شدند. مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قاینات سهمیه این شهرستان را برای بهره مندی از تسهیلات مسکن محرومان شهری 700 واحد اعلام کرد و گفت: از این تعداد 211 واحد آن در مرحله عقد قرارداد، 199 واحد پی کنی، 145 واحد اسکلت، 122 واحد در مرحله سقف و 190 واحد در مرحله اجرای فنداسیون قرار دارد. مهندس «شیری» افزود: این واحد ها تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آماده باش 174 تیم
174 تیم عملیاتی و امدادی در 11 شهرستان از روز گذشته به حالت آماده باش درآمدند و تا صبح سه شنبه آماده خواهند بود. مدیرکل مدیریت بحران استانداری اعلام کرد: در پی پیش بینی هواشناسی مبنی بر بارندگی رگباری و شدید، همه نیروهای امدادی و عملیاتی در 11 شهرستان استان از شنبه تا صبح سه شنبه در حالت آماده باش خواهند بود. «میرجلیلی» از مردم خواست ضمن پرهیز از مسافرتهای غیرضروری از استقرار در حریم و بستر رودخانه خودداری کنند.
وی با اشاره به احتمال بارش برف در گردنههای خراسان جنوبی در روز دوشنبه ،گفت: مردم در صورت سفر ضروری ضمن رعایت نکات ایمنی، وسایل مورد نیاز سفر زمستانی را همراه داشته باشند. او به کاهش محسوس دمای هوا اشاره و به روستاییان، کشاورزان، دامداران، عشایر و گلخانه داران توصیه کرد برای تامین سوخت و حفاظت و ایمنی مستحدثات خود اقدام کنند.
گل های قدردانی
حقانی - اصناف قاینات در اجرای محدودیت های دوهفته ای مقابله با کرونا بسیار خوب عمل کردند.
فرماندار قاینات روز گذشته به همراه اعضای ستاد مبارزه با کرونای شهرستان با حضور در خیابان امام خمینی (ره) با اهدای شاخه گل از همه اصناف این خیابان قدردانی کرد. «کریمی» افزود: اصناف در همه صحنه ها، حمایت و همراهی خوبی با مسئولان داشته اند و این همراهی سبب شده است تا وضعیت شهرستان از قرمز به نارنجی تبدیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

زهرا قربانی - روزگاری قرار بود سومین مجتمع شتر شیرده جهان در طبس افتتاح شود اما برای بهره برداری، تسهیلات به آن تعلق نگرفت و به سرانجام نرسید. افزون بر این در حالی که همیشه صحبت از رونق تولید به میان می آید اما آمار شترهای این شهرستان کویری که یک دهه قبل 16 هزار نفر بوده امروز به چهار هزار نفر یعنی یک چهارم کاهش یافته است.دیگر چالش های پیش روی این صنعت متناسب با اقلیم طبس نیز تعلق نگرفتن آذوقه یارانه ای، قرق مراتع برای شترها و تردد آن ها در جاده ها و مخاطرات ناشی از آن است.
نماینده شترداران طبس و مدیرعامل شرکت تعاونی ساربان کویر گلشن با گلایه از وضعیت موجود این صنعت در شهرستان به خبرنگار ما گفت: برای دریافت تسهیلات مجتمع شتر شیرده در طبس با این که وثیقه گذاشتیم و حتی شتر از نژادهای دوکوهانه، پاکستانی، ایرانی، عربی، هندی و آفریقایی به عنوان گله الگویی برای تحقیقات و پرورش در مجتمع صنعتی جمع آوری شد، اما رقمی پرداخت نشد و بعد از به سرانجام نرسیدن این موضوع مجبور به فروش گله شدیم و فقط یک مجموعه ۵۰ نفری شتر شیرده در اختیار داریم.
اولین چالش
«عراقی» به مشکلات این روزهای شترداری در طبس هم اشاره کرد و اولین آن را مربوط به تعلق نگرفتن آذوقه یارانه ای به شتر دانست و افزود: در حالی که به گاو کنسانتره یارانه ای تعلق می گیرد اما برای شتر این طور نیست و به تازگی اعلام کرده اند که قرار است به ازای هر ماه 15کیلوگرم به هر نفر شتر اختصاص یابد که این میزان حتی یک دهم نیاز دامی را که قرار است شیر بدهد یا پروار شود، تامین نمی کند.او از مسئولان خواست در گام اول ، سهمیه یارانه ای را برای شترهای پرواری و شیری در نظر بگیرند و افزون براین، این سهمیه حداقل ۵۰ درصد نیاز دام سنگین باشد.
قرق مراتع برای شتر
او در کنار این به مشکل پرورش دهنده های شتر با اداره منابع طبیعی هم اشاره کرد و این که هیچ نهادی هم دراین باره کمک نمی کند و به دلیل نداشتن برنامه از سوی اداره منابع طبیعی با وجودی که شتر اصلاح دهنده مرتع است اجازه استفاده از مراتع را نمی دهند طوری که سال گذشته برای استفاده دام سبک، قرق شکسته شده اما برای شتر آزاد نشده بود. البته مرتع بعد از مرگ صاحب، قابل استفاده برای شترهای دیگران هم نیست و در صورت استفاده از آن، توسط اداره منابع طبیعی جریمه اعمال می شود.به گفته وی با وجود پیگیری های متعدد اما هنوز به نتیجه نرسیده ایم و خواهشی که از نمایندگان مجلس داریم این است که اگر این مشکل مربوط به قانون است در بهارستان به دنبال رفع آن باشند و اگر مشکل مربوط به خراسان جنوبی است در همین استان رفع شود.
دغدغه تردد شتر در جاده
وی گفت: دغدغه بعدی شترداران طبس، جاده است در شرایط فعلی که آذوقه یارانه ای تعلق نمی گیرد و برای استفاده از مراتع هم مشکل داریم، مدام به شتردار فشار می آورند که شترها را جمع کنید تا تصادف جاده ای رخ ندهد که در این صورت برای تغذیه شترها به مشکل می خوریم.او ادامه داد: همه این مشکلات سبب شده است تا جمعیت شتر طبس در10 سال گذشته از 16هزار نفر به چهار هزار نفر کم شود و با توجه به شرایط پیش آمده به طور حتم روز به روز آمارها کمتر خواهد شد و مسئولان باید پاسخ بدهند که چرا در حالی که همه صنعت ها رو به افزایش و رونق تولید است، این صنعت باید با این شرایط روبه رو باشد؟
او آمار شترهای استان را حدود 25 هزار نفر اعلام کرد که طبس بعد از نهبندان دومین شهرستان پرورش دهنده شتر در استان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رونق صندوق های اشتغال بانوان در سربیشه
صندوق اعتباری خرد زنان در 14 نقطه روستایی و شهری سربیشه فعال است. مدیر جهادکشاورزی سربیشه اعلام کرد که این صندوق ها در روستاهای مختاران، رزق، حاجی آباد، هریوند، کلاته پدران، بشگز، علی آباد، شورستان، سلم آباد، نوده، لانو، درخت توت و شهرهای مود و درح راه اندازی شده است. «جوادی» افزود: اعضای این صندوقها در زمینههای حوله بافی، قالی بافی، گلیم و جاجیم بافی، نانوایی، شیرینی پزی، فراوری محصولات منطقه مثل تولید زیتون شور، رب انار، ترشی و مربا، دامداری، لبنیات، تهیه انواع نخ و کرک پارچه بافی، تولید گل و محصولات گلخانه ای، تولید کفش وکیف، عروسک بافی، پرده دوزی و خیاطی فعالیت میکنند. به گفته او تولیدات صندوقهای اعتباری خرد زنان سربیشه در نمایشگاههای شهرستان، استان و کشور ارائه شده که بازخورد آن، کسب رتبه زن کارآفرین برتر کشور در سال 97 توسط یکی از اعضای این صندوقها بوده است.
4 سیلوی نهاده دامی
چهار سیلو برای ذخیره نهاده های دامی زیرکوه به ویژه ذرت علوفه ای فصل زمستان در این شهرستان در حال بهره برداری است.
مدیر امور عشایری زیرکوه گفت: ظرفیت دو سیلوی ذخیره نهاده دامی زیرکوه تکمیل شده و سومین سیلو در حال پر شدن و سیلوی چهارم در حال ساخت است.
«حیدری» ظرفیت ذخیره نهاده دامی این سیلوها را 6 هزار تن اعلام و اظهارکرد که 3 هزار تن ذرت علوفه ای در حال حمل به سیلو برای ذخیره سازی است.
به گفته او برای ساخت و آماده سازی چهار سیلوی ذخیره نهاده دامی در زیرکوه 300 میلیون تومان هزینه شده است.
او با بیان این که وجود چهار سیلو سبب شده است تا عشایر زیرکوه برای تامین علوفه دام های خود مشکل نداشته باشند، افزود: عشایر برای تأمین جو و کنسانتره بازهم مشکل خواهند داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اداره اوقاف همچون بقیه دستگاه های اجرایی برای کمک به خانوارهای نیازمند و آسیب دیده ناشی از شیوع ویروس کرونا به میدان آمده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قاینات اعلام کرد؛ باهدف اجرای طرح شهید سلیمانی در این شهرستان از محل درآمد موقوفات توزیع بسته های غذایی، بهداشتی ، پوشاک و کفش در دستور کار قرار دارد.حجت الاسلام «رمضان پور» با بیان این که به منظور اجرای طرح شهید سلیمانی ۵۰ بسته غذایی بین خانوارهای آسیب دیده ناشی از شیوع ویروس کرونا در قاین توزیع می شود، افزود: برای هر بسته ۲۰۰ هزار تومان هزینه شده و شامل مواد غذایی مختلفی از جمله کنسرو و حبوبات است.همچنین توزیع 100بسته بهداشتی در طرح شهید سلیمانی در دستور کار قرار دارد که برای هر بسته اعتباری بیش از ۳۰۰ هزار تومان از محل درآمد موقوفات این شهرستان هزینه شده است.
افزون براین به منظور اجرای رزمایش کمک های مومنانه در این شهرستان نیز از ابتدای سال تا پایان صفر 500 بسته معیشتی، 600 پرس غذای گرم و 200 بسته بهداشتی توزیع شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.