صفحات این شماره

تعداد بازدید : 16
رفع کمبود تخم مرغ تا 2 روز دیگر
گروه خبر- در چند روز اخیر با توجه به کمبود تخم مرغ در خرده فروشی ها و نوسانات قیمتی، مقرر شد تخم مرغ از شنبه گذشته با قیمت 15 هزارتومان به دست مصرف کننده برسد، اما باز هم برخی این کالا را با نرخ بیشتری روی ترازو قرار دادند، از سوی دیگر برخی شهروندان هم از کمبود این محصول در خرده فروشی ها گلایه دارند. رئیس سازمان صمت از رفع کمبود تخم مرغ در خرده فروشی ها تا چند روز آینده خبر داد وگفت: نظارت ها بر عمده فروشی های تخم مرغ آغاز شده است.
به گفته «جرجانی» واحدهای مرغداری که بر اساس سهمیه در تامین نیاز بازار کوتاهی کنند، بر اساس قانون به دادستانی معرفی خواهند شد.وی گفت: در بحث تامین تخم مرغ خرده فروشی ها هیچ گران فروشی گزارش نشده است و این کمبود در دو روز آینده با همکاری سازمان جهاد کشاورزی برطرف خواهد شد.همچنین از روز یک شنبه هفته جاری طرح تشدید نظارت بر واحد های صنفی توزیع کننده اقلام اساسی و بهداشتی در خراسان جنوبی اجرایی خواهد شد.معاون حمایت از حقوق مصرف کنندگان این سازمان هم گفت: واحدهای خرده فروشی ملزم به ارائه فاکتور خرید به بازرسان و صدور فاکتور یا صورت حساب فروش در صورت درخواست به مصرفکننده هستند.«تهوری» در خصوص اعلام برخی از شهروندان مبنی بر کمبود تخم مرغ در بازار اظهارکرد: تولید و تامین تا مرحله عمده فروشی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است که مراتب به سازمان مربوط اعلام شدو در حال پیگیری است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 38
بلاتکلیفی جاماندگان بسته معیشتی

با شیوع کرونا دولت حمایتهای مختلفی از مشاغل و کسب و کارها انجام داد از جمله پرداخت وام یک میلیون تومانی به یارانه بگیران، پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا که آخرین مورد آن پرداخت وام یک میلیون تومانی و صد هزار تومان کمک معیشتی به هر یک از اعضای خانوارهای فاقد درآمد ثابت و بدون بیمه است. در حالی که چندی پیش اولین واریزی این بسته حمایتی انجام شد اما برخی از قشرهایی که درآمد زیادی ندارند از تعلق نگرفتن این بسته گلایه دارند. یکی از بانوان یارانه بگیر بیرجندی که سرپرست خانواده است، می گوید: با وجود این که درآمد ثابتی ندارم و مشمول این طرح می شوم اما هیچ مبلغی به حسابم واریز نشده است.یک راننده هم با ادعای این که هیچ یک از اعضای خانواده اش حقوق ماهانه دریافت نمی کنند اما مشمول دریافت بسته حمایتی نشده است، اظهار می کند: این در حالی است که برای یکی از آشنایان که تحت پوشش هیچ یک از نهادهای حمایتی نیست و درآمدی مشابه من دارد این رقم واریز شده است. یک کارگر ساختمانی که سرپرست خانواده ای پنج نفره است نیز می گوید: با این که حقوق ثابت و بیمه ندارم، بسته معیشتی به من و خانواده ام تعلق نگرفته و پیگیری هایم نتیجه ای نداشته است. وی ادامه می دهد: زمانی که این گونه طرح ها اجرا می شود دست کم باید آدرس الکترونیکی یا شماره ای هم برای رسیدگی به مشکلات اعلام شود تا شهروندان بتوانند پیگیری کنند. یکی دیگر از یارانه بگیران که تحت پوشش کمیته امداد است، اظهارمی کند: اکنون که یارانه معیشتی برای نیازمندان در نظر گرفته شده به من تعلق نگرفته است در حالی که برخی از افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند بسته حمایتی دریافت کرده اند. به گفته وی تعلق نگرفتن بسته حمایتی به قشرهای آسیب پذیر به قدری دور از انتظار است که حتی خانواده ام باور نمی کنند.
تعداد نامشخص دریافت کنندگان کمک
مسئول روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در پاسخ به گلایه های مطرح شده می گوید: افراد جامانده معترض می توانند با در اختیار داشتن کارت ملی و شماره حساب بانکی که یارانه به آن واریز می شود به اداره کل مراجعه و درخصوص پیگیری اعتراض خود اقدام کنند. به گفته «مسلم دوست» افزون بر این مدیرکل پنج شنبه این هفته در سامانه سامد حضور خواهد داشت و افراد می توانند با تماس به این سامانه درخصوص طرح اعتراض خود اقدام کنند. او در پاسخ به این سوال که چه تعداد در استان از این بسته حمایتی بهره مند شده اند؟ می افزاید: بر اساس آخرین اطلاعات این آمار به صورت متمرکز کشوری بوده و به تفکیک به استان ها ابلاغ نشده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 34
اولین تحفه زمستان

اما در این بین بیش از همه کشاورزان و دامداران از این تحفه الهی خرسند شدند و شکر خالق را به جا آوردند و دعا کردند که این هدیه های زمستانی همچنان ادامه داشته باشد چرا که زمستان با نعمت، نوید بهار پربارتری را به آن ها می دهد.
در این بین راهداران، هرچند در گردنه های برفگیر استان به زحمت افتادند ولی همه راه ها را گشودند تا مسافری در راه نماند.
آن طورکه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای اعلام کرد، بارش برف و باران در همه محورهای خراسان جنوبی رخ داد و به همین واسطه در قرارگاه استانی راهداری زمستانی، بیش از 30باب راهدارخانه و بیش از ۵۰ گروه راهداری در محورهای مواصلاتی استان فعال شد.
«جلالزاده» افزود: با توجه به بارش برف در گردنه های برفگیر خراسان جنوبی در هشت شهرستان و بارش باران در چهار شهرستان دیگر، ۶۰ درصد راههای استان از بارشها تاثیر پذیرفتند که با تلاش مشترک گروه های راهداری و پلیس راه تردد در همه محورهای شریانی و اصلی استان به صورت روان برقرار است.
برف روبی 920 کیلومتر
به گفته او بیش از 70 دستگاه انواع ماشین آلات راهداری و بیش از 130 نفر نیروی راهدار با استفاده از حدود 530 تن شن و نمک 920 کیلومتر از راههای استان را بازگشایی کردند.همچنین به 272 خودرو امدادرسانی شد و 95نفر از مسافران در راهدارخانهها اسکان داده شدند.
همه محورها باز است
جانشین رئیس پلیس راه استان هم گفت: همه محورهای استان باز و تردد روان است.
سرهنگ «توفیقی نیا» افزود: محورهای شهرستانهای بیرجند (بیرجند-قاین، بیرجند-اسدیه، بیرجند-زاهدان)، سربیشه (سربیشه-ماهیرود، سربیشه-بیرجند، سربیشه-زاهدان)، فردوس (فردوس-بجستان، فردوس-گناباد)، قاین (قاین-بیرجند، قاین-گناباد) و زیرکوه (حاجی آباد-زهان-بیرجند) به دلیل بارش برف لغزنده است.
آرین شهر کانون برفی
«زارعی» کارشناس هواشناسی نیز اعلام کرد: آرین شهر قاینات با ثبت ۶ سانتی متر برف، بیشترین بارش برف خراسان جنوبی را به نام خود ثبت کرد.
همچنین برخورد یک دستگاه پراید با یک پیکان وانت در محور بشرویه- طبس یک کشته و دو مصدوم به جا گذاشت.
نیروهای امدادی پلیس راه، راهداری و هلال احمر در اولین دقایق در صحنه حاضر شدند و مصدومان را به بیمارستان منتقل کردند.
مهندس«میرجلیلی» مدیرکل مدیریت بحران استانداری گفت: 235 تیم امدادی عملیاتی در سراسر استان آماده باش بودند که در این مدت به 294 خودروی گرفتار در برف و سیلاب نیز امدادرسانی کردند و 142 نفر از افراد در راه مانده را در راهدارخانهها و مکانهای ازقبل تعیین شده اسکان دادند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 82
«اتلو» و «چولی قزک»

« اتَلویِ ما تشنه شده، آبِ غدیرش مَیِه، قاشقِ شیرش مَیِه، نونِ پنیرش مَیِه، اَتلّو مَتلّو تَالِ مَتالِ اتَلّو ...»
پسرکان جوان و نوجوان این شعرها را می خوانند و در کوچه های ده دور می زنند، گاهی جلوی در خانه ای می ایستند، یکی دو نفر این شعرها را می خوانند و بقیه بعد از چند بند جواب می دهند: « اَتلّو مَتلّو تَالِ مَتالِ اتَلّو» و عروسک چوبی را هم جلوی خودشان می برند، «اَتلّو» نای رفتن ندارد و خشکی و بی آبی رمقی برایش نگذاشته است. اَتلّو عروسکی چوبی و در واقع مترسکی است که به جای ترساندن پرنده ها از خوردن محصول مزرعه و کشت و کار روستاییان، حالا از خشکسالی ترسیده است. قصه اتلو برخاسته از فرهنگ مردم خراسان جنوبی و از باورها و آیین هایی است که ریشه در خشکسالی این سرزمین دارد و مردم زمانی که خود را در برابر قهر طبیعت بی سلاح می دیدند دست به دامن این باورها و سنت ها می شدند.
برای این که نهایت عجز، استغاثه و وضعیت تاسف بار خود را نشان دهند با هم عروسکی با عنوان «اَتَلو» را از چوب درست و لباس های کهنه بر تن او می کردند و با دور زدن در کوچه ها، خواندن شعر و جمع آوری کمک های مردم غذا یا غلورمی پختند و بارش باران را از خدا می خواستند.
این یکی از مراسم باران خواهی در استان است و به جز آن سنت های دیگری از جمله نماز باران به ویژه در مناطق خشکسالی رایج بوده و هست.
اتلو، نماد انسان تشنه
معاون پژوهشی و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، قصه اتلو متلو را این طور بازگو می کند که این عروسک نمادی از انسان است که از خدا می خواهد باران ببارد تا سیراب شود. باوری که بیشتر در روستاها رایج است و در خیلی از نقاط کشور، مراسمی مشابه یا عروسکی برای باران خواهی دارند اما آن چه در خراسان جنوبی اجرا می شود، مختص استان و ثبت ملی است.
بنا به توضیح «برآبادی» در مراسم اتلو متلو یا همان طلب باران، تعدادی از جوانان و نوجوانان که حوصله بیشتری دارند عروسکی با چوب درست می کنند و در روستا می چرخانند، جلوی بعضی خانه ها می ایستند و پس از خواندن اشعاری در مدح و ثنای خداوند و ائمه اطهار(ع)، به فراخور موقعیت آن خانواده، شعری می خوانند و از او درخواست کمک و در نهایت دعا می کنند که باران ببارد. به گفته وی، با پول یا موادی که جمع می شود غذایی پخته و بین افراد توزیع می شود.
وی طلب باران را در همه مناطق رایج می خواند با این تفاوت که آیین هر ناحیه متفاوت است ولی باورهایی برای باران خواهی وجود دارد. اتلو متلو عروسک طلب باران در برخی مناطق مانند بیرجند، خوسف و حتی سربیشه است و در نقاطی از جمله فردوس، طبس و سرایان عروسک دیگری به نام «چولی قزک» ساخته می شود.
به گفته وی، چولی قزک، مترسک و آدمک چوبی است که کودکان و نوجوانان در روستاها با حرکت دادن آن به در منزل افراد مراجعه می کنند و اشعار زیر را می خوانند: «چولی قزک بارون کن، بارون بی پایون کن، گندم به زیر خاکه، از تشنگی هلاکه، گل های سرخ لاله، از تشنگی مناله، چولی قزک، بیا بیا، با ابرای سیا بیا، بارون بیا جر جر، تو ناودونا شر شر)).
غلورپزان
وی پخت غلور نذری برای طلب باران در فرهنگ سنتی منطقه را هم مطرح و اضافه می کند: افرادی در خانه ها می روند و کمک های نقدی، گوشت و حبوبات را جمع آوری می کنند غلور می پزند و دعا می کنند که باران ببارد. از سنت حسنه و رایج نماز باران هم نام می برد که در بیشتر شهرها و روستاها خوانده می شود و به طور معمول، روحانی یا فرد بزرگ آن منطقه که از بقیه قالب تر است و مردم به او اعتقاد بیشتری دارند یک روز را برای خواندن نماز اعلام می کند و معمولا در خارج شهر نماز خوانده می شود.
در روستاها گاهی پس از نماز یا پخت غلور، کشاورزان برای مشکل نیامدن باران برنامه ریزی می کردند برای مثال، این که وقتی آب قنات کم شود،کشت اشتراکی داشته باشند و در زمینی نزدیک به قنات، کشاورزی مشترک انجام شود و این تصمیم و نتیجه آن از برکات نماز یا غلور برای طلب باران است.
تنوع آیین باران خواهی
یک پژوهشگر فرهنگ عامه در استان هم، متلو را همان مترسک سر جالیز می خواند که در کوچه ها می چرخد و باران می خواهد. پشت سرش می خوانند: اَتلّو تال مَتال تَالو، اَتلو ای سر کو ژَالِه مِیَه، او سر کو ژَالِه ، میون کو قَرقَر بُزغَالِه مِیَه، ای خدا بَارُو کو، وَر جون چُوپُونو کو، وَر بیل دِهقونو کو ... .
«محمد زارع» از شعرهای رایج در منطقه ماژان در طلب باران این را می خواند که ای خدا بارو کن، ور تگ مختارُو کن، ور کویه باقرو کن و در فخرود هم این طور باران طلب می شود: هی هی کنی که رود میه، ای رود از فخرود میه و... .
او با این شعرها نکته مهمی را بیان می کند و می گوید: صداقت و سادگی مردم روستا هم باعث می شد که واقعا هم با انجام این مراسم باران بر آن ها می بارید تا آن جا که چند سال قبل برای تهیه مستند باران خواهی و انجام مراسم پس از پخت غلور، برف و بارانی آمد که ادامه فیلم ناتمام ماند. این برکت ناشی از دل و باطن صاف و پاک مردم بوده و هست.
روایت های متفاوت درباره باران خواهی
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند و پژوهشگر فرهنگ عامه هم که در حال تدوین اثری در باب باران خواهی است، فلسفه این آیین را با گفته هایش تکمیل می کند: 25 روایت درباره باران خواهی به دست آورده ام که تاکید دارد بشر همیشه در مقابل خداوند و قهر طبیعت خود را مقهور می دانسته و برای طلب رحمت خداوند کارهایی انجام می داده است، بزرگان با یک رویکرد و جوانان با کارهایی دیگر در این زمینه تلاش می کردند.
دکتر «زنگویی» می گوید: بزرگان براساس باورهای دینی سه روز، روزه می گرفتند و نماز باران می خواندند یا غلور می پختند ، خیرات می دادند و نذر باران می کردند و حتی غلور سرکوچه می دادند تا با این کار، رحمت خداوند را جلب کنند.
برای این که نهایت تضرع و نیاز خود را نشان دهند تعدادی نوجوان بی گناه را جمع می کردند و مترسکی با لباس های کهنه که مظهر عجز و ناتوانی بود به دست شان می دادند. او دور زدن نوجوانان و خواندن اشعار در مقابل منزل افراد متمکن را هم یادآوری می کند، شعرهایی که عجز و ناتوانی همه موجودات از چوپان گرفته تا بز و بزغاله، درخت و ... را بیان و شعرهایی که تشنگی و گرسنگی موجودات را مطرح می کند. در این آیین، ناله و عجز خود را با زبان بچه های بی گناه به خداوند اظهار و رحمت و لطف او را درخواست می کردند.
ترحم بر گوسفند، چوپان، درخت و ... تا باران رحمتی ببارد و همه موجودات زندگی بیابند.
تاکید وی بر این است که گذشتگان ما بسیار دانا بودند و در مقابل قدرت خداوند متعال دست روی دست نمی گذاشتند و عجز و ناتوانی خود را فراموش نمی کردند ولی حالا درماندگی خود را در برابر قدرت خداوند متعال فراموش کرده اند و نمی دانند نان یا گوشتی که به راحتی می خرند با چه زحمتی تهیه می شود و چه عناصری باید دست به دست هم دهد تا گیاهی بروید گوسفندی آن را بخورد تا خوراک انسان شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 30
هدر رفت 32 درصدی آب در استان


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 25
دامداری در محله تاریخی سردشت

محله سردشت فردوس با چند اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی از جمله حمام، خانه های طبسی، و... می توانست به عنوان یک مرکز به محل رفت و آمد گردشگران و دوستداران تاریخ کهن «تون» تبدیل شود اما اکنون این میراث باقی مانده از زلزله مهیب سال 47 به محل نگهداری دام ها تبدیل و همین بی توجهی ها سبب شده است تا چهره آثار باقی مانده از دوران قاجاریه و صفویه در این محله روز به روز بیشتر خراشیده و فرسوده شود و هر آن بیم آوار و تخریب آن بر اثر زلزله بی توجهی وجود داشته باشد.
به گزارش «خراسان جنوبی» این محله، میراث دار محله های قدیمی فردوس است که در زلزله مهیب سال 47 کمتر تخریب شد و برخی از حوض انبارها، حمام ها و تعدادی از واحد های مسکونی آن که مربوط به دوره های قاجاریه و صفویه است، خسارت کمتری از زلزله دید.
بیش از 30 سال است که تعدادی از اهالی فردوس درخانه های پدر و پدربزرگان خود در این محله به دامداری مشغول هستند و دام های سبک و سنگین را در واحدهای دامداری محله سردشت نگهداری می کنند.
تاکنون ده ها جلسه برای انتقال دامداری ها از این محله قدیمی برگزار شده اما هیچ نتیجه ای دربرنداشته و هیچ مسئولی نیز هنوز اصل ماجرا را بیان نکرده است. البته این موضوع نیز مطرح است که دلیل اصلی منتقل نشدن دامداران از محله سردشت، کمبود اعتباراست چرا که به محض واگذاری زمین برای مجتمع، دولت باید تأسیسات زیرساختی از قبیل برق و آب و... را فراهم کند تا دامداران بتوانند دام های خود را به این مجتمع انتقال دهند.
4 دامدار در مجتمع حسین آباد
بنابر این گزارش، مجتمع دامداری حسین آباد هم برای انتقال دام های سنگین اطراف شهر توسط سازمان جهاد کشاورزی تأسیس شده است ولی از پنج سال قبل فقط چهار واحد دامداری در آن مستقر شده اند و به گفته «مجید زراعتی» یکی از دامداران مجتمع، آب چاهی که برای تامین نیاز شرب دام در مجتمع حفر شده، دارای املاح مضر و اسیدی است و ما چهار نفر هم دلسرد و از آمدن پشیمان هستیم.
نکته مهم دیگر این که باید حرف صاحبان دامداری های محله سردشت را هم گوش کرد. آن ها می گویند، ما خانه های پدر یا پدر بزرگ خود را ترمیم و اصلاح کرده ایم و چندین سال است که در این محل دامداری می کنیم. اگر قرار است دامداران این محله را انتقال دهند ابتدا باید مکانی مشخص و یک مجتمع دامداری سبک با زیرساخت های لازم از جمله برق و آب احداث شود تا دام ها را به آن جا انتقال دهیم.
«حیدرخورشیدی» یکی ازدامداران محله سردشت درگفت و گو با خبرنگار ما اظهارکرد که در منزل قدیمی خود به دامداری مشغول هستم. از ما خواسته اند که دام های خود را از محله سردشت خارج کنیم، حال سوال این است که من 10 رأس گاو را به کجا ببرم؟ باید ابتدا یک مکان را مشخص کنند تا زمینه انتقال دام ها از محله سردشت فراهم شود.
به گفته او مجتمع حسین آباد، هم دور است و هم آب مناسبی ندارد و همان چهار دامداری هم که در آن مستقر شده اند، پشیمان هستند چون آب چاه مجتمع برای دام ها مضر است و باعث بیماری آن ها می شود. بنابراین اگر قرار است انتقال دام از محله سردشت انجام شود، مسئولان باید فکر اساسی بردارند و تسهیلاتی قائل شوند تا بتوانیم دام های خود را از محله سردشت خارج کنیم.
بی مایه فطیر است
یکی دیگر از دامداران هم گفت: آمادگی داریم تا دام های خود را خارج کنیم اما دست ما از نقدینگی خالی است تا بتوانیم زمینی را خریداری و در آن آغل احداث کنیم. ضمن این که از عهده هزینه های برق و آب آن هم بر نمی آییم. به گفته وی، اگر مسئولان اصرار دارند که دامداران را از محله سردشت خارج کنند تنها راهش ایجاد یک مجتمع دام سبک است. البته باید زیرساخت های لازم مانند برق و آب نیز فراهم شود تا دامداران اطراف شهر با میل و رغبت به آن جا نقل مکان کنند.
14 اثر ثبت شده در محله سردشت
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فردوس نیز از وجود 14 اثر به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی در محله سردشت خبرداد وگفت: کاربری محله سردشت، تاریخی و فرهنگی و وجود دام در چنین بافتی از نظر بهداشتی وکاربری، غیرقانونی است و دامداران باید دام های خود را به مکانی دیگر انتقال دهند.
مهندس«صداقت طالبی» افزود: چندین جلسه برگزار و بارها مقرر شده تا دامداران دام های خود را از محله سردشت که به عنوان محوطه تاریخی به ثبت رسیده است، خارج کنند ولی این اتفاق رخ نداده است.
به گفته او یکی از پیامدهای جلسه های قبلی، اقدام سازمان جهاد کشاورزی در مشخص کردن 10 هکتار زمین برای تأسیس یک مجتمع دام سبک در شمال شرق فردوس است که مقدمات تامین زیرساخت های آن فراهم شده و قرار است زمین های این مجتمع دراختیار دامداران محله سردشت قرار گیرد.
به دنبال مجوز تاسیس
مدیرجهاد کشاورزی فردوس هم گفت: 10 هکتار زمین در فاصله یک کیلومتری شمال پارک جنگلی برای احداث مجتمع دام سبک واگذار و استعلام های مربوط و پروانه بهداشتی نیز دریافت شده است و با دریافت مجوز تأسیس به هر یک از دامداران متقاضی و واجد شرایط یک قطعه زمین واگذار می شود.مهندس«سلیمانی» افزود: تامین تأسیسات زیرساختی همچون برق و آب نیز پیگیری می شود که به محض تأمین زیرساخت های مجتمع، دامداران اطراف شهر و به خصوص دامداری های محله تاریخی سردشت به این مجتمع انتقال خواهند یافت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 22
دور باطل تعیین تکلیف اراضی پادگان در شورای شهر
حسین قربانی – نهایی شدن طرح جامع شهر بیرجند در مرحله استانی تا پایان سال، موافقت مشروط شورا با برگزاری مزایده زمین شهرداری در جنب مجتمع هلال، مخالفت شورا با تخفیف 50 درصدی عوارض صدور پروانه برای پروژه های طرح اقدام ملی مسکن از مهم ترین مباحث مطرح شده در جلسه روز گذشته شورای اسلامی شهر بیرجند بود.
به گزارش «خراسان جنوبی» مدیرکل راه و شهرسازی استان در این جلسه در خصوص طولانی شدن زمان تهیه طرح جامع شهر بیرجند،گفت: به دلیل نبود عکس های هوایی در نهایت از نقشه های پایه شهرداری و شرکت گاز برای این منظور استفاده شد اما بعضی از دستگاه ها به استعلام ها در زمان مشخص شده پاسخ ندادند با وجود این تا پایان سال مرحله استانی آن انجام می شود تا برای تایید در اختیار شورای عالی معماری و شهرسازی کشور قرار گیرد.
در ادامه این نشست اعضای شورا، نگرانی های خود را در خصوص تسلط کم مشاور این طرح به اطلاعات مورد نیاز و دارا نبودن انگیزه لازم برای این منظور مطرح کردندو بر ضرورت اعلام اسامی دستگاه هایی که به استعلام اداره راه و شهرسازی پاسخ نداده اند برای آگاهی افکار عمومی و شفافیت در این زمینه و... تاکید کردند.
«داعی» مدیرکل راه و شهرسازی همچنین اظهار کرد که ۴۵ قطعه زمین بابت سهم ۱۰درصدی شهرداری بیرجند از اراضی پادگان به شهرداری واگذار شده است اما شهردار در پاسخ ،گفت تا این لحظه موردی در این خصوص به ما اعلام نشده است.
دکتر «تقی زاده»رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: طرح هایی در خصوص احداث واحدهای مسکونی از جاهای مختلف برای برخورداری از تخفیف عوارض در قالب طرح اقدام ملی مسکن به شورا ارسال می شود که نیاز است اداره راه و شهرسازی در این خصوص اطلاع رسانی مناسب داشته باشد تا شورا بداند چه کند.
مدیرکل راه و شهرسازی در پاسخ اظهارکرد: براساس تفاهم نامه وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور، باید شهرداری ها تخفیف 50 درصد را در این مورد اعمال کنند ولی اعضای شورا با توجه به موارد مشابه مبنی بر پرداخت نشدن سهم دولت به شهرداری، بر مصوبه گذشته خود مبنی بر تخفیف فقط 25 درصدی برای پروژه های اقدام ملی مسکن تاکید کردند.
در ادامه این جلسه موضوع تعیین تکلیف اراضی پادگان بیرجند برای چندمین بار در شورا مطرح شد و اعضا و شهردار نگرانی های خود را در این ارتباط بیان کردند اما هر چند «داعی» هم پاسخ هایی برای پرسش های اعضای شورا ارائه کرد ولی در نهایت تصمیمی که حل کننده این موضوع باشد گرفته نشد و باز هم به آینده موکول شد.
در این جلسه اعضای شورا همچنین با توجه به نظر شهردار مبنی بر این که شهرداری 50 میلیارد تومان برای ساخت پارکینگ طبقاتی در زمین کنار مجتمع هلال را ندارد ، مصوب کردند بعد از تغییر کاربری این زمین از آموزشی به پارکینگ توسط کمیسیون ماده پنج، شهرداری این زمین را به مزایده عمومی بگذارد مشروط بر این که پول فروش آن برای تامین پارکینگ طبقاتی در خیابان طالقانی بیرجند هزینه شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.