
اکبری
انگار جا و مکانی برای توقف ندارند. معابر ناهموار شهر زیر چرخ غول های آهنی هر روز ناهموارتر می شود و در کنار ترافیک و سخت شدن تردد، هر از گاهی بوق مرگ هم در گوش شهر می پیچد. به گزارش خبرنگار ما، هر چند پایانه ای برای توقف کامیون ها، تریلرها و کشنده ها در نظر گرفته شده است اما بسیاری از رانندگان تردد در شهر و معابر و میادین خالی نهبندان را برای توقف و رسیدگی به این غول های جاده انتخاب کرده اند.
آلودگی توقف کامیون ها
یک شهروند گفت: روزانه تعداد زیادی از کامیون ها، تریلرها و کشنده های سوخت در معابر پرتردد و حتی با سرعت بالا حرکت می کنند که حادثه آفرین است. وی از پارک آن ها در معابر و میادین خاکی و خالی کنار ساختمان ها گلایه کرد و افزود: در بسیاری از این معابر که به محل پارک این غول های آهنی تبدیل شده ، روغن و ... ریخته شده است. فرزندان ما در کنار این میادین بازی می کنند و سلامتی و جانشان به خطر می افتد.
او با اشاره به تردد و توقف کامیون ها در محلات شهر و ... از آلودگی های ایجاد شده توسط این کامیون ها هم گلایه و اظهارکرد: بیشتر اوقات روز شاهد تردد کامیون های غول پیکر هستیم، بوق های کر کننده، دود و بوی روغن و گازوئیل ناشی از رفت و آمد آن ها آرامش را سلب کرده است.
بوق های کر کننده
دیگر شهروند هم با اشاره به صدای گوش خراش و بوق های کر کننده کامیون ها، از خطرات و تصادف های بسیار بالا گفت و افزود: هفته گذشته در اوج شلوغی با حرکت یک کامیون آن هم با سرعت بالا در یک معبر شهر حادثه رخ داد. او جدا از بوی روغن و دود پخش شده در فضا و ایجاد آلودگی توسط کامیون ها از خرابی آسفالت معابر و جدا شدن آن با تردد این کامیون ها گلایه کرد و ادامه داد: روکش آسفالت بسیاری از معابر فرسوده است و به سبب تردد و توقف این کامیون ها، سطح معبر با لایه های روغن کامیون ها پوشیده شده و ناهمواری آن بسیار است و شاهد جدا شدن آسفالت از معابر هستیم.
پایانه بدون امکانات
به گفته یک کامیون دار، دلیل حجم بالای تردد و توقف غول های بیابان در معابر شهر این است که پایانه در نظر گرفته شده هیچ امکاناتی ندارد و فقط یک چهار دیواری ساخته شده و از پمپ گازوئیل، استراحتگاه و دیگر امکانات رفاهی بی بهره است.افزون بر هزینه رفت و آمد و تردد راننده در شهر، هزینه توقف در پایانه ای که هیچ امکاناتی ندارد هم مزید بر علت است بنابراین رانندگان تمایل به توقف در آن را ندارند و می خواهند در نزدیکی محل سکونت خود کامیون را پارک کنند.
او بیشترین تردد را در معابر و محلات مسکن مهر شهرستان دانست و اضافه کرد: رانندگان این شهرستان نه اتحادیه و نه انجمنی دارند که مسائل و مشکلات را منعکس کنند و درد رانندگان را به گوش مدیران مرتبط برسانند برای همین وضعیت این گونه است. او ادامه می دهد: به سبب ضعف امکانات حتی رانندگان غیر بومی هم در شهر تردد و کامیون و تریلر را در معابر متوقف می کنند.
«کاووسی» رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان هم با اشاره به مشکلات مطرح شده، گفت: راهکارهایی برای حل مشکلات پایانه ارائه شده است و پیگیر مسائل هستیم و رانندگانی که در شهر تردد می کنند توسط راهنمایی و رانندگی جریمه می شوند.
لغو عوارض
در تماس با روابط عمومی شهرداری نیز مسائل و مشکلات مطرح شد و آن طور که «صادقی» اظهارکرد: سال 88 مقرر شد برای رانندگان و کامیون هایی که در شهر تردد کنند، عوارض در نظر گرفته شود و پس از دو سال طرح منحل شد. از طرفی چون پایانه در 3 کیلومتری شهر تاسیس شده بود برخلاف پیگیری های سرمایه گذار برای دریافت تسهیلات و ایجاد امکانات رفاهی مانند پمپ گازوئیل و ... به سبب قرار گرفتن پمپ بنزین در مسیر این پایانه،طرح اجرایی نشد و سرانجام سبب شد که رانندگان توقف در معابر و میادین خالی را بر توقف در پایانه ترجیح دهند. او ادامه داد: رانندگان کامیون ها بیشتر در معابر خاکی و میادین توقف می کنند و اعتقاد دارند این نقاط حاشیه شهر است اما باید گفت این نقاط درمحدوده شهری است و توقف در آن قانونی نیست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

امروزه در کشور و به ویژه خراسان جنوبی بیشترین اشتغال در بخش کشاورزی و دامداری و به صورت سنتی است. اگرچه سیاست گذاری های دولت بر یکپارچه سازی زمین های کشاورزی واجرای شیوه های نوین آبیاری و ایجاد دامداری های صنعتی همراه با اصلاح نژاد است اما با توجه به شرایط موجود دربسیاری از مزارع کشاورزی، شرایط برای استفاده از شیوه های نوین آبیاری و یکپارچه سازی اراضی به ویژه در روستاها مهیا نیست و امکان صنعتی کردن دامداری های سنتی هم با توجه به بنیه ضعیف دامداران وجود ندارد. اشتغال ایجاد شده و میزان تولید اعم از محصولات کشاورزی و دام در بخش دامداری های خرد و کشاورزی های خرده مالکی به مراتب بیشتر از مجتمع های کشت و صنعت و دامداری های صنعتی است چرا که تعداد واحد های کوچک دامداری صدها برابر واحد های صنعتی و اراضی کشاورزی خرده مالکی و به همین میزان از مجتمع های کشت و صنعت بیشتر است.بنابراین بر دولتمردان است که از این قشر زحمتکش که توان اقتصادی چندانی ندارند و دستشان نیز همواره از نقدینگی خالی است حمایت جدی شود و با اعطای تسهیلات کم بهره و بلند مدت و تأمین نهاده های کشاورزی و دامی دستشان گرفته شود تا انگیزه لازم برای ادامه این کار را داشته باشند.بارها مشاهده شده است کشاورزان خرده مالک و دامداران سنتی از وضعیت موجود به شدت ابراز نارضایتی کرده اند و از این که برای تهیه یک یا دو کیسه کود شیمیایی آن هم با قیمت های گزاف، باید چندین خان را پشت سر بگذرانند یا برای خرید 100 کیلوگرم جو یا کنسانتره به ناچار مبالغ هنگفتی را به شرط بیمه کردن و هویت دارکردن دام ها بپردازند، اظهار یأس و نا امیدی کرده و عطای شغل دامداری وکشاورزی را به لقایش بخشیده و درگوشه و کنار شهر جذب مشاغل کاذب شده اند. چنان چه بخواهیم تولید را به معنای واقعی رونق بخشیم باید حمایت از تولید کنندگان داخلی را از حالت شعارگونه خارج کنیم و آن رابه شکل واقعی محقق سازیم.یکی از راهکارهای اساسی برای تحقق حمایت از تولید، کوتاه کردن دست مافیاست که سران سه قوه باید با عزمی جدی مبارزه با آن را در دستورکار قراردهند و نگذارند مافیا با کوبیدن برطبل واردات، تولید داخل را به زمین بزند و واحدهای تولید داخل را به نابودی بکشاند.وجود بسیاری از محصولات خارجی دلیل روشنی برای این ادعاست که با وجود تأکید های مکرر مقام معظم رهبری و برخی از مسئولان دلسوز کشور مبنی بر ممنوعیت واردات محصولات خارجی که مشابه داخلی دارد بازهم شاهد هستیم بسیاری از محصولات کشاورزی از خارج وارد می شود و همین واردات بی رویه سبب شده است تا انگیزه لازم از تولیدکنندگان داخلی گرفته شود.مسئولان باید به این باور برسند که واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارد به منزله ایجاد اشتغال برای جوانان آن طرف آب، بیکار کردن جوانان ایران و به تعطیلی کشیدن واحد های تولیدی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

خراسان جنوبی زیر صفر
برای دومین روز متوالی کمینه دمای همه شهرستانهای خراسان جنوبی، زیر صفر بود.
کارشناس هواشناسی اعلام کرد: کمینه دمای سربیشه، بیرجند و قاین 10 درجه زیر صفر ثبت شد.
«نخعی» از تداوم سرما و یخ بندان شبانه تا پایان هفته در استان خبر داد و گفت: از نظر شرایط جوی برای عصر و شب در نیمه جنوبی و برای سه شنبه تا چهارشنبه در اغلب شهرستانها افزایش ابر قابل پیش بینی است.
50 تبلت برای دانش آموزان نیازمند
۵۰ عدد تبلت با کمک خیران بین دانش آموزان نیازمند شهرستان درمیان توزیع شد.
مدیر آموزش و پرورش درمیان گفت: این تبلتها به ارزش 150 میلیون تومان با کمک خیران تهیه شدو در اختیار دانش آموزان قرار گرفت.
«مقیمی» افزود: از ابتدای سال 900 میلیون تومان توسط خیران به آموزش و پرورش درمیان کمک که 200میلیون تومان برای تامین تبلت و گوشی همراه دانش آموزان هزینه شد.
همچنین قرار است 110 تبلت دیگر به ارزش 340 میلیون تومان بین دانش آموزان خوسف، نهبندان و درمیان توزیع شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

40 جلد کتاب در قفسه نوسوادان
همزمان با هفته سوادآموزی و با هدف ترویج کتاب خوانی نوسوادان، ۴٠ جلد کتاب ویژه نوسوادان به کتابخانه عمومی قائم فردوس اهدا شد.
به گزارش «خراسان جنوبی» برگزاری رقابت های کتاب خوانی و عضویت رایگان سوادآموزان به همراه یک نفر از اعضای خانواده از دیگر اقدامات انجام شده در فردوس برای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در بین سوادآموزان بود.
نیاز آبی تالاب کجی، طرح برگزیده وزارت علوم
طرح مطالعه محاسبه نیاز آبی تالاب کجی نمکزار نهبندان به عنوان یکی از طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههایکشور معرفی شد. به گزارش «خراسان جنوبی» معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور را در سال 99 معرفی کرد که بر این اساس طرح مطالعه محاسبه نیاز آبی تالاب کجی نمکزار به عنوان یکی از طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها وپژوهشگاههای کشور معرفی شد.
تالاب کجی نمکزار نهبندان با برخورداری از تنوع زیستی بالا، نقش مهمی در عملکرد هیدرولوژیکی منطقه ایفا میکند.در این طرح بر اساس روش ترکیبی در ۶ سناریو، نیاز آبی اکوهیدرولوژی تالابکجی محاسبه شد.
بنابراین گزارش، نتایج نشان داد برای تامین حد متوسط لکه آب، به حجم آبی معادل 13.97 میلیون مترمکعب سالانه نیاز است که 12.2میلیون متر مکعب آن از طریق روان آب سطحی تامین میشود و 1.77 میلیون مترمکعب نیز کمبود وجود دارد که باید با کاهش حدود 20درصدی برداشت از آب های زیرزمینی منطقه برطرف شود.
طرح «طاها»
بازار عرضه و فروش کالاهای غیراستاندارد با عملیاتی شدن طرح اجرای هماهنگ استاندارد (طاها) در فردوس محدودتر میشود.
رئیس اداره استاندارد فردوس اعلام کرد: این طرح در مراکز عرضه کالای شهرستان به منظور نظارت بر اقلام مشمول استاندارد اجباری است و باعث ارتقای سلامت و ایمنی مصرف کنندگان می شود.
«ناصر فلاحت» هدف از اجرای این طرح را حمایت از مصرف کننده و نظارت بر بازار عرضه کالا در فردوس، سرایان و بشرویه دانست.
ویروس کرونای گردشگری
179 فعال حوزه گردشگری طبس به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تاسیسات گردشگری از سال گذشته دچار زیان و خسارت جدی شدهاند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس گفت: 100درصد تاسیسات گردشگری شهرستان از بهمن سال گذشته غیرفعال است و بر اثر آن ۴۶ بنگاه اقتصادی،179 مدیر و فعال حوزه گردشگری و 379 خانوار دچار آسیب و زیان شدهاند.«نجاتیان» ادامه داد: طی دو ماه اخیر تسهیلاتی برای جبران خسارت بنگاههای اقتصادی حوزه گردشگری در نظر گرفته شد که از جمله میتوان به امهال بازپرداخت تسهیلات مدیران تاسیسات گردشگری از سوی همه بانکها و امهال پرداخت قبوض آب، برق و گاز مصرفی این بنگاهها تا پایان امسال اشاره کرد ولی هنوز دستگاههای متولی همچون بانکهای عامل، تامین اجتماعی، شرکتهای برق و گاز زیر بار نرفته و ۴۶ بنگاه اقتصادی آسیبدیده حوزه گردشگری طبس با وجود پیگیریهای فراوان، از این تسهیلات بیبهره ماندهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مشکلات اجرای پروژه فیبر نوری مسیر نهبندان - شهداد بررسی شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اعلام کرد: کاستن قوانین دست و پاگیر اداری، افزون بر این که رضایتمندی مردم را به همراه دارد، از عوامل توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری در استان به شمار می رود. «حسینی» از مدیران حاضر در جلسه خواست؛ بهبود کیفیت خدمات و همچنین تسهیل شرایط دسترسی مردم به این خدمات در دستگاههای اجرایی، مهم ترین انتظاری است که از مدیران داریم. به گفته او موضوع توسعه شبکه فیبر نوری با توجه به نیاز روز جامعه از مطالبات به حق مردم است. او ادامه داد: زیرساخت فیبر نوری از زیرساخت های توسعه به شمار می رود. او با اشاره به رضایت مردم، توفیقات بی شماری را که برای دستگاه های اجرایی به همراه دارد، متذکر شد و افزود: با عنایت به این که شیوع ویروس کرونا، بخش عمده ای از فعالیت های آموزشی و تجاری را به فضای مجازی کشیده است بنابراین تأمین این زیرساخت، قطع به یقین رضایتمندی مردم و جامعه هدف را به همراه دارد. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان نیز ضمن ارائه پیشنهادی درخصوص تشکیل کمیسیون تخصصی زیرساخت ارتباطی خراسان جنوبی، پیک مصرف پهنای باند استان را از زمان شیوع ویروس کرونا ۳۵ گیگا بیت بر ثانیه اعلام کرد و به تشریح پروژه پرداخت.
بهی طول مسیر اجرای پروژه را حدود ۴۰۰ کیلومتر اعلام و اظهار کرد که میزان اعتبار مورد نیاز و تخصیص یافته پروژه ۱۰۰ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به این که مقدار باقی مانده طرح ۳۰ کیلومتر است، پیشنهادهای خود را برای رفع مشکلات و موانع موجود بیان کرد.
در پایان فرماندار شهرستان نهبندان و همچنین مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز آمادگی کامل خود را برای همکاری در اجرای هر چه سریع تر پروژه اعلام کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مردم همراهان خوب
پورغزنین - مردم بشرویه در اجرای دستورالعمل های ستاد کرونا همراهی خوبی دارند.
فرماندار بشرویه در ستاد مدیریت بیماری کرونای شهرستان، اعلام کرد: همراهی مردم امروز سبب کاهش تعداد موارد مثبت مبتلا به کرونا شده است.
«شفیعی» تاکید کرد: هرگونه کوتاهی در اجرای دستورالعمل های ستاد کرونا ما را به شرایط حاد قبل بر می گرداند.
به گفته او باتوجه به وضعیت بشرویه که به رنگ زرد تغییر یافته است اما باید بدانیم که طرح محدودیت هوشمند در رنگ زرد نیز اعمال می شود.
وی با قدردانی از بسیجیانی که در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی کمک بسیارخوبی برای کادر درمان شهرستان بودند، ادامه داد: در ایام دهه فاطمیه دستورالعملی برای برگزاری مراسم مذهبی ابلاغ نشده است اما باید بدانیم هیچ گونه روضه خانگی نباید برگزار شود چرا که در این صورت شرایط گذشته، بازخواهد گشت.
درخشش در، نَه به دورهمی ها
حقانی - دانش آموزان بیرجند، قاین، طبس و فردوس با شرکت در مسابقه «نه به دورهمی های شب یلدا» خوش درخشیدند.
معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش قاینات گفت: در این رقابت ها که از طریق این معاونت با شرکت 240 نفر از شرکت کنندگان شهرهای یاد شده برگزار شد، دانش آموزان شرکت کننده با نقاشی، عکاسی و داستان نویسی، سنت ها و آداب و رسوم ایرانی و محلی شب یلدا را به تصویر کشیدند.
« عبدالهی» افزود: به 20 نفر از شرکت کنندگان از چهار شهرستان شرکت کننده که بهترین آثار را ارائه دادند، جوایزی اهدا شد.
اعضای شورای آموزش و پرورش در جبل النور
رئیس اداره سواد آموزی به اتفاق اعضای شورای آموزش و پرورش و چند نفر از سوادآموزان با رعایت پروتکل های بهداشتی با حضور در گلزار شهدای گمنام واقع در جبل النور قاین با شهدا تجدید میثاق کردند.
رئیس اداره سواد آموزی قاینات، قرائت زیارت عاشورا، برگزاری مسابقه کتاب خوانی بین دانش آموزان و توزیع کتاب سرباز وطن بین سواد آموزان، تجلیل از آموزش دهندگان و سواد آموزان موفق و مقام شامخ سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی را از جمله برنامه های سالروز تأسیس نهضت سواد آموزی اعلام کرد. «شاهرخ عباس پور» افزود: امسال 200 سوادآموز بی سواد و کم سواد باز مانده از تحصیل به طور رایگان توسط آموزش دهندگان اداره نهضت سواد آموزی از نعمت سواد آموزی بهره مند شدند.
مدیریت هرزآب
پروژه مدیریت هرزآب با عنوان عملیات احداث هلالی آبگیر همراه با بذرکاری به مساحت 150 هکتار در سربیشه از محل منابع صندوق توسعه ملی در حال اجراست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سربیشه، اعتبارات اختصاص یافته به این پروژه را 127.5 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این پروژه در طرح مرتع داری منطقه سرزه در حوزه طرح توسعه آبخوان مود اجرا می شود.
«فتحی» افزود: سال گذشته در این خصوص حدود 400 هکتار احداث هلالی همراه بذرکاری انجام شد و امسال هم در ادامه آن، اجرای پروژه 150 هکتاری مدیریت هرزآب در دستور کار قرار گرفت.
او میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه را حدود 80 درصد اعلام و ابراز امیدواری کرد؛ تا چند روز آینده این پروژه تکمیل و به اتمام برسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.