
اکبری
با مادر بر سر آن که کودک را قنداق بپیچد یا به او دواهای خانگی بدهد تا گریه اش کمتر شود و آرام بگیرد، بحث دارد. مادر می گوید: پنج تا بچه بزرگ کردم، می دانم راه و روش بچه داری چیست. اگر قنداقش کنی و کمی از این دواهای خانگی در دهانش بگذاری آرام می گیرد،ما هم در آن روزها بچه ها را این گونه آرام و بزرگشان کردیم ولی مادر جوان تجارب مادر را نادیده می گیردو می گوید: پزشک گفته است ؛تا قبل از شش ماهگی غیر از شیر مادر چیزی به نوزاد ندهید. عرق نعناع و کلپوره و دیگر گیاهان دارویی و دواهای خانگی مناسب نیست. حال مادر جوان بر سر دوراهی تجربه مادر و گفته های علم جدید پزشکی مانده است.
گفته های مادران قدیم
مادربزرگ امروز و مادر دیروز از بچه داری و فرزند پروری و رسم زندگی در گذشته چنین می گوید؛ مادرها در گذشته برای بزرگ کردن فرزند سختی بسیار می کشیدند. صبورتر بودند و رنج های بسیاری را متحمل می شدند. مادر باردار بود اما خروس خوان سحر قبل از همه بیدار می شد. هنوز خورشید سر نزده نصف کارها را انجام می داد. مادرانه خرج می کرد و یک بچه را در بغل می گرفت و دیگری را به پشتش می بست و همراه پدر عازم دشت و صحرا می شد. مادر با آن که فرزند دیگری در راه داشت اما خم به ابرو نمی آورد. همپای پدر مردانگی می کرد و زمین شخم می زد. ظهر که می شد زودتر به خانه بر می گشت تا بساط ظهرانه را مهیا کند. تا هنگام غروب لحظه ای آرام نمی گرفت. شاید برخی مادرهای امروزی هم این گونه باشند اما ... . مادر آن روزها که مادربزرگ امروز است و برای نوه های قد و نیم قد هم مادری می کند، می گوید: صاحب هشت فرزند هستم. خودم قابله خودم بودم و همه را در خانه به دنیا آوردم. یک فرزندم هنگام تولد جان داد. تجربه زیادی دارم اما ... . او می گوید: وقتی نوه هایم به دنیا آمدند تا حدودی حرف هایمان خریدار داشت و دخترها و عروس هایم از تجارب فرزندپروری ما بهره می بردند. اما حالا که نتیجه هایم به دنیا می آیند تمام حرف ها و تجارب ما بیهوده به نظر می رسد. آن ها نه تنها تجارب من بلکه تجارب مادرهایشان را نیز قبول ندارند. سبک مادران امروزی برای بزرگ کردن فرزند با زمان ما تفاوت بسیاری دارد. او می گوید: در گذشته برای این که فرزندی به دنیا بیاوریم سختی بسیاری می کشیدیم. نه بیمارستانی بود نه دکتر و تجهیزاتی. حتی به قول امروزی ها مامایی هم بالاسرمان نبود تا کمی کمتر رنج بکشیم. مادر به تنهایی در اتاق در شرایط نامناسب فرزندش را به دنیا می آورد، بند ناف فرزند را می برید و او را در پارچه می پیچید. نوزاد را تا دو ماهگی یا حتی بیشتر برای آن که راحت بغل کنیم در قنداق می پیچیدیم. از همان یک ماهگی یا شاید هم زودتر از هر چه در سفره بود با سر انگشت دردهانشان می گذاشتیم. قوروت و کشک محلی غذای ثابت نوزادمان بود.
دوای درد بی قراری نوزاد
وقتی فرزندمان بی قراری می کرد با پارچه درگوشه ای از اتاق تاب می بستیم و مقداری دوای خانگی را که شامل کلپوره، بادیان، زیره، جدوا و ... بود به همراه مقداری نبات آسیاب می کردیم و در پارچه ای تمیز قرار می دادیم و در دهانش می گذاشتیم تا بمکد و از بی قراری احتمالی جلوگیری می کردیم. کودک که بی قراری می کرد مقداری دوای خانگی مانند عرق کلپوره یا نعناع و ... به خوردش می دادیم و جالب بود که بعد از خوردن آرام می گرفت اما مادران امروزی شاید یک یا دو فرزند داشته باشند و برای بزرگ کردن فرزندانشان انگار که می خواهند شاخ غول را بشکنند، فهرستی بلند در دست دارند. خیلی از مادرها درد سزارین را بر درد زایمان طبیعی ترجیح می دهند. فرزند که به دنیا می آورند به اعتقادات قدیمی ها توجهی ندارند و فهرست بالایی از سیسمونی های گران قیمت را تهیه می کنند. تا شش ماهگی اگر ذره ای غذا به طرف دهان فرزندشان ببریم، زمین و زمان را به هم می دوزند. اگر کمی به فرزندشان دوای خانگی بدهیم هزار جور فلسفه می بافند که نباید این ها را به خورد نوزاد داد.
او که خود در گذشته نقش قابله در روستا را نیز داشته است، می گوید: مادران رنج زیادی می کشیدند و در برخی موارد چون به خیلی چیزها آشنا نبودند، فرزند به دلیل پیچیده شدن بند ناف به دور گردن و ... جانش را از دست می داد.
ناشناخته بودن بیماری ها
«قربانی» دیگر مادربزرگی است که افزون بر بزرگ کردن چهار فرزند، امروز زحمت نگهداری نوه ها را نیز به دوش می کشد. او می گوید: در قدیم امکاناتی نبود و فرزندان را یک به یک در خانه به دنیا می آوردیم. نمی دانستیم زردی و یرقان چیست. یک دست لباس برای بچه داشتیم و به جای پوشک، پارچه استفاده و قنداق شان می کردیم. از همان ماه های اول تولد ،انگشت در غذا می زدیم و به خوردشان می دادیم و برای درمان درد، از دوای خانگی استفاده می کردیم. به آن ها روغن زرد می خوراندیم و پس از سه ماهگی از همان غذایی که خود می خوردیم به خوردشان می دادیم. در سرما و گرما رعایت می کردیم تا فرزندمان در هر شرایطی عادت کند ولی بچه های امروزی با یک غوره سردی و با یک مویز گرمی شان می کند. آن قدر مادرها فرزندان را می پیچند که با کوچک ترین بادی سرما می خورند. برای خورد و خوراکشان فهرست بالایی دارند و هر چیزی را به کودک نمی دهند. در قدیم سفوف ( ترکیبی از چند داروی گیاهی آسیب شده) تهیه می کردیم و داخل پارچه ای قرار می دادیم و در دهان نوزاد می گذاشتیم تا با مکیدن آن کمتر شکم درد شود. اما این مادربزرگ، علم جدید را به روش های قدیم ترجیح می دهد. او می گوید: بچه های قدیم به لحاظ بدنی با خوردن خوراکی های سالم تر قوی می شدند. در گذشته به دلیل نبود و کمبود امکانات مادران زیادی هنگام فرزند آوری جانشان را از دست می دادند و دردهای زیادی برایشان باقی می ماند اما خم به ابرو نمی آوردند و با رنج ها زندگی می کردند. او می گوید: مادران قدیم صبر و تحمل بیشتری داشتند و مادران امروزی عصبی و کم تحمل هستند. با کوچک ترین گریه و بی قراری نوزاد از پا در می آیند و تمایلی به داشتن چند فرزند ندارند.
عوارض رفتار قدیمی ها
یک کارشناس تغذیه در این باره اظهار می کند: در گذشته والدین هر چه را خودشان می خوردند بدون توجه به این که ممکن است این مواد غذایی برای دستگاه گوارش فرزندانشان عوارضی داشته باشد و در بزرگ سالی خود را نشان دهد به خورد نوزاد و کودک می دادند. به گفته «امیرپور» در گذشته به سبب پیشرفت نکردن علم و ضعف زیرساخت های بهداشتی، مادران چنین اقدام می کردند که امروزه بیماری های دستگاه گوارش، سوزش سردل، عصبی بودن و ... عوارض چنین رفتاری است. به گفته وی شیر مادر تا شش ماه کامل ترین غذای نوزاد است و اگر خانواده ها با تجارب بزرگ ترها برنامه دیگری در پیش بگیرند ممکن است فرزندشان دچار حساسیت و بیماری دستگاه گوارش و ... شود بنابراین توصیه می شود طبق برنامه غذایی که برای نوزاد نوشته شده است، پیش بروند و سیستم گوارش نوزاد را مرحله به مرحله و کم کم با انواع مواد غذایی آشنا کنند تا از عواقب آن در آینده جلوگیری شود. او می افزاید: اگر چه در قدیم برای آرام کردن نوزاد از برخی گیاهان دارویی استفاده می شد اما این گیاهان به سبب وجود میکروب یا ... مشکلات و بیماری هایی ایجاد می کند که در سنین بالاتر خود را نشان می دهد و امروزه هم این مواد و داروهای گیاهی به صورت قطره ای با نظر پزشک نوزاد برای کاهش دردها تجویز می شود. به گفته وی مصرف هر گونه ماده غذایی یا داروی گیاهی باید استاندارد باشد و مصرف هر چیز بیش از قاعده سبب بروز بیماری و حساسیت می شود. او می افزاید: پس از شش ماهگی مادر با تهیه کردن مواد غذایی گفته شده کم کم مزاج و سیستم گوارش کودک را سازگاری می بخشد و ابتدا غذا دادن را با حریره بادام شروع و کم کم با شیرین کردن غذا و دادن سوپ ساده و ... معده را با مواد غذایی آشنا می کند. اگر هم در این بین فرزندش به ماده غذایی آلرژی داشت متوجه می شود و آن را از سبد غذایی اش حذف می کند.
فرزندآوری با اصول مناسب
یک ماما هم می گوید: فرزندآوری طبیعی با پیشرفت علم و تجهیزات امروزی کمترین عوارض را برای مادران دارد و با نکات ارائه شده توسط پزشک پس از به دنیا آمدن فرزند مادر کمتر دچار مشکل می شود اما در گذشته از آن جا که امکاناتی نبود و در برخی نقاط فقط یک قابله برای به دنیا آمدن نوزاد کمک مادرها بود بیشتر مادرها پس از به دنیا آمدن فرزند مراقبت چندانی نداشتند و فرزند هم زیاد به دنیا می آوردند که بیماری های مختلفی دامن گیرشان می شد و وقتی پا به سن می گذاشتند عواقب این چنین رفتاری بیشتر خود را نشان می داد. به گفته «حسنی» هر چند نمی توان مشکلات مادر شدن در دنیای امروز را نیز نادیده گرفت اما فرزندآوری با اصول مناسب، سلامت را در پی دارد و در گذشته همین نبود امکانات سبب می شد تا فرزندان یا مرده به دنیا بیایند یا دچار نقص شوند. برخی مادرها در هنگام به دنیا آمدن فرزند از دنیا می رفتند و بسیاری هم دچار بیماری های عفونی و ... می شدند. واریس، کمر درد و پا درد و ... جزو بیماری های مادران قدیم است. البته برخی مادرهای امروزی هم با سزارین و ... برای خود دردسرهایی می سازند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کودکی پنج ساله دارم. در بسیاری از مواقع تمایل به خروج از منزل ندارد و در هنگام حضور در جمع و بازی با همسن و سالان تمایل دارد که همه بچه ها به میل او رفتار کنند.
هر گاه به خواسته خود نمی رسد و گروه همسن و سالش به میل او رفتار نمی کنند، نزد من یا پدرش گله می کند.
اگر چه خودش با صدای بلند می خندد و بازی می کند و تلویزیون می بیند اما در حضور جمع اگر صداها بلندتر باشد از والدین می خواهد تا صداها را کم کنند و اگر نشود به داخل اتاقی خلوت تر و ساکت تر می رود. برای این که کودک چنین رفتاری نداشته باشد چه باید کرد؟
مشاور و روان شناس کودک این چنین پاسخ می دهد: برخی رفتار کودک به سبب زندگی در خلوت و سکوت و بخشی از رفتار وی اکتسابی است و ریشه در کودکی والدین دارد.
گاهی کودک هیجان دارد و در برابر هیجانات رفتار متفاوتی از خود نشان می دهد. به گفته این مشاور بخشی از رفتار کودک و جدا شدن وی از جمع به این برمی گردد که بازخورد مورد انتظارش را از جمع نمی گیرد و والدین برای این که جلوی این رفتار کودک را بگیرند در مرحله اول باید بی اعتنا به رفتارش در جمع باشند.
این که پس از رفتار او به قانع کردنش و صحبت کردن با او اقدام کنند، خواسته یا ناخواسته سبب تقویت این واکنش ها در او می شود. والدین باید قبل از حضور در جمع صحبت لازم را با او داشته باشند و خارج از موقعیت برای کودک خود نقش ایفا کنند. همچنین باید رفتار درست را تشویق کرد و به رفتار نادرست بی توجه بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مشاغل خانگی پشتیبان در اولویت پرداخت تسهیلات
مشاغل خانگی پشتیبان در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دارد. مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب، سهم استان را در پرداخت تسهیلات به مشاغل خانگی پشتیبان 400 نفر اعلام کرد و افزود: از ابتدای امسال 814 فقره مجوز مشاغل خانگی صادر شده که از این تعداد 768 فقره مربوط به متقاضیان مستقل و 46 فقره مربوط به متقاضیان پشتیبان است. به گفته «اشرفی» سهمیه ابلاغی استان 6 میلیارد و 300 میلیون تومان است و 53 طرح به میزان بیش از سه میلیارد تومان به بانک های عامل معرفی و به 31 طرح تسهیلات پرداخت شد.
دانش آموزان استان، لاغر و خیلی لاغر
امسال مرحله اول طرح کنترل اضافه وزن و چاقی (کوچ) برای اندازه گیری وزن دانش آموزان استان به اجرا در آمد و بر اساس آمارها شرایط لاغر و خیلی لاغری دانش آموزان نگران کننده بود ، افزون بر این حدود 18.1 درصد دانش آموزان هم در صف چاق ها قرار گرفتند. آن طور که رئیس اداره تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش به «خراسان جنوبی» گفت: بنا بر آمار گرفته شده، 3.15 درصد دانش آموزان استان خیلی لاغر، 8.07 درصد لاغر، 5.9 درصد چاق، 12.2 درصد دارای اضافه وزن و 70 درصد دانش آموزان دارای وزن طبیعی هستند. به گفته «گلدانی مقدم» بیشتر، لاغری و خیلی لاغری دانش آموزان خراسان جنوبی نگران کننده است و به سبب محرومیت، بسیاری از دانش آموزان نیازمند بسته های تغذیه ای هستند. او افزود: در این شرایط کرونا اگر چه به ظاهر باید کم تحرکی را شاهد باشیم اما از آن جا که بیشتر دانش آموزان مرکز استان زندگی آپارتمانی دارند برنامه ریزی برای داشتن تحرک دانش آموزان و زمینه های آن در بستر سامانه شاد فراهم شده و وضعیت استان مطلوب است.
به گفته وی اضافه وزن و چاقی دانش آموزان هم نگران کننده است اما نسبت به میانگین کشوری در رده پایین تری قرار داریم و برای مقابله با اضافه وزن آموزش های لازم به اولیا و مربیان ارائه شده است.
2 سال گذشت
بیمارستان محلی مهرشهر، بدون پیشرفت
سال 97 مجوز ساخت بیمارستان محلی در محله مهرشهر و حاشیه خیابان 9 دی بیرجند گرفته شد و با گذشت حدود دو سال از دریافت این مجوز، سهم ساکنان منطقه همان مجوز و یک زمین خالی با کمی خاکبرداری است. طبق گفته «دهقانی» معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، این پروژه پیشرفتی 5 درصدی دارد و یک پروژه خیرساز است و باید منتظر اقدام خیر بماند. «گلکاری» مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: زمین به خیر واگذار شده و دانشگاه پیگیر خرید انشعابات مورد نیاز است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

۴۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای اشتغال زایی در خراسان جنوبی به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی اختصاص یافت. به گفته مدیر صندوق کارآفرینی امید استان، این تسهیلات با سود 4 درصد و بازپرداخت پنج ساله به متقاضیان واجد شرایط پرداخت میشود. «زنگنه» افزود: این تسهیلات در زمینه فراوری محصولات کشاورزی، گلخانههای کوچک، صنایع دستی، گردشگری و بوم گردی، آی. تی، طرحهای دانش بنیان، ورزش و جوانان و خدمات و طرحهای کوچک مورد نیاز مردم استان در مناطق مختلف که توجیه اقتصادی و نیازمندی منطقه را داشته باشد، پرداخت میشود. وی، سقف تسهیلات قابل پرداخت به هر متقاضی را ۱۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: از آغاز امسال ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به هزار و 400 طرح اشتغال زایی در خراسان جنوبی پرداخت و با اجرای این طرحها برای هزار و 100 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد شده است. زنگنه ادامه داد: این تسهیلات در زمینه مشاغل خانگی، خوداشتغالی، کارآفرینی و اشتغال روستاییان بوده و با ایجاد این تعداد شغل از آغاز امسال، تعهد ایجاد اشتغال صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی ۱۲۰ درصد محقق شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سال تحصیلی مجازی به نیمه و نوبت ارزشیابی فرا رسیده است و دانش آموزان، دانشجویان و والدین پشت خط آزمون مجازی حاضر شده اند. در بازار داغ امتحانات عده ای خودشان بر اساس آن چه آموخته اند دست به قلم می شوند و می نویسند و عده ای هم با کمک والدین امتحان می دهند. عده ای هم بی خیال درس و مدرسه استرس شان را به والدین تحمیل می کنند و در مسیر بی خیالی قدم می زنند اما در عوض هر چه بخواهند والدین اضطراب دارند. برای گروهی هم بازار سودجویی داغ شده است و با دریافت هزینه، آماده امتحان دادن به جای دانشجویان و دانش آموزان هستند. معلم از دو روز پیش برای دانش آموزان در تاریخ و ساعت مشخص ساعت امتحان گذاشته است. ساعت آزمون فرا می رسد و دو ساعت برای پاسخ دادن به 20 سوال وقت تعیین شده است. کودک استرس دارد و انگار هیچ چیز تاکنون نیاموخته است. مادر که از همان اول بالای سر فرزند بوده و آن چه را آموخته در اختیار فرزند گذاشته است با دیدن 20 سوال از نقاط مختلف کتاب دچار استرس شدید می شود. برای پاسخ دادن به سوالات دستشان می لرزد. اما دست و پا شکسته پاسخ هر سوال را می دهند و پس از حدود یک ساعت و 40 دقیقه با گرفتن عکس پاسخ را می فرستند. اما عده ای که تحمل این استرس ها را ندارند و نمی خواهند فرزندشان از آموزش عقب بیفتد به دنبال فردی هستند که به جای فرزندشان با اطلاعات کامل در صحنه حاضر باشد و آزمون دهد. در واقع رقابت بین والدین است در این تحصیل مجازی. افراد هم میدان را باز می بینند و قیمت هایی را برای یک آزمون اعلام می کنند که گاهی والدین انگشت به دهان می مانند. یک دانشجو که شنیده است افرادی پول می گیرند و امتحان می دهند سایت ها را برای پیدا کردن این کانال ها بالا و پایین می کند و می گوید: شنیده ام افرادی هستند که پول می گیرند و به جای شخص امتحان می دهند. دانش آموزی دیگر هم کتاب را مقابل خود باز گذاشته است و همراه دیگراعضای خانواده صفحات کتاب را برای پاسخ سوالات زیر و رو می کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گیاه خارشتر که در طب سنتی، هم گل و برگ و هم ترنجبین حاصل از آن برای درمان بسیاری از امراض موثر است به طور ویژه به عنوان تب بر و دفع سنگ کلیه مصرف می شود. آن طور که یک محقق گیاهان دارویی می گوید: جوشانده این گیاه مسهل است و برای ناراحتی های ریوی استفاده می شود. این جوشانده معرق است و مالیدن روغن برگ های آن برای روماتیسم آثار مفیدی دارد. به گفته دکتر«زنگویی» از گل های این گیاه برای درمان بواسیر استفاده می شود و مصرف مداوم عرق خارشتر برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است. همچنین از ترنجبینی که از این گیاه به دست می آید برای درمان سرفه، دردسینه، تسکین عطش و تب های شدید استفاده می شود و افزون بر این مسهل صفراست. او ادامه می دهد: مصرف ترنجبین برای افرادی که مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، آبله و خون ادراری هستند ممنوع و میزان مصرف خارشتر روزانه سه استکان و ترنجبین حداکثر 30 گرم در روز است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مواد لازم :
گوشت: 400گرم
سیب زمینی: 3عدد
لپه: 100 گرم
پیاز: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
لیمو عمانی: 3 عدد
کره:3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران ساییده شده: به میزان لازم
طرز تهیه: کره یا مقداری از دنبه گوشت را در ظرفی قرار دهید و پیازها را در آن سرخ کنید.گوشت را پس از خرد کردن در پیاز داغ تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس لپه را به مواد اضافه کنیدو کمی تفت دهید. ادویه را به مواد بیفزایید و کمی هم بزنید تا مزه خامی آن از بین برود. مقداری آبجوش به مواد اضافه و صبر کنید غذا خوب بپزد. پس از پخته شدن گوشت، سیب زمینی ها و لیمو عمانی های شسته و هسته گرفته شده را به غذا اضافه و صبر کنید غذای شما جا بیفتد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.