
پاسخ به یک گزارش
تعداد بازدید : 3
آب رسانی به مجتمع دهستان کویر در دست مطالعه
در پاسخ به گزارشی با عنوان «تیر بی آبی بر قلب هزار نفر از اهالی کویر» که 12 تیر در روزنامه خراسان جنوبی منتشر شد،روابط عمومی شرکت آبفا اعلام کرد که خشکسالی بی سابقه و کاهش شدید نزولات جوی در سال آبی جاری (مهر 99 تا مهر 1400) افت شدید سطح منابع آب زیرزمینی (چاه ها) و منابع سطحی (سدها و چشمه ها) را در پی داشته که ابتدا این موضوع در خراسان جنوبی و به ویژه طبس بسیار شدیدتر بوده است و تحت تاثیر موضوع فوق، کاهش آبدهی چاه ها و برداشت از بقیه منابع و به تبع آن،کاهش فشار یا قطعی موقت آب در بسیاری از نقاط کشور مسئله ای اجتناب ناپذیر و تنها راه مدیریت بحران پیش آمده فقط و فقط صرفه جویی مشترکان است که به صورت گسترده اطلاع رسانی شده است و خوشبختانه تاکنون در طبس موردی از قطعی یا جیره بندی نداشتیم و در عین حال این اداره به منظور ایجاد شرایط مطلوب تر و استفاده بهینه از ظرفیت موجود اقدامات ذیل را انجام داده است:
1-کاهش آب ورودی به روستاهای دهنو و عرب آباد با بستن شیر فلکه برای ذخیره آب در مخزن از ساعت 23 تا قبل از اذان صبح با هماهنگی شورای اسلامی و دهیار، نماینده بخشداری و نیروی انتظامی که خوشبختانه تاکنون نتیجه مطلوبی داشته و در طول روز از ذخیره مناسبی برای استفاده اهالی محترم برخوردار است. در ضمن دو دستگاه تانکر آب رسانی به حجم 18 هزار و 12 هزار لیتر در مرکز بخش مستقر است که کمک خوبی به تامین آب مورد نیاز روستاست.
2- با اقدامی که در بند یک ذکر شد آب ورودی به مخزن روستای اسفندیار نیز روزانه تا 100 مترمکعب افزایش دارد تا آن جایی که مجموع ذخیره روستا روزانه به 400 مترمکعب می رسد که با توجه به تعداد مشترکان مسکونی در حد استاندارد است.
در ضمن تعداد محدودی از مشترکان با نصب پمپ روی شبکه از رسیدن آب به املاک بالادست جلوگیری که افزون بر ارتکاب جرم طبق قوانین شرکت آبفا، حقوق دیگر اهالی را تضییع می کنندکه ضمن تقاضا از شورای اسلامی و معتمدان محلی در برخورد با افراد خاطی در صورت ادامه موضوع، شرکت آبفا هم درخصوص پیگیری حقوقی موضوع اقدام خواهد کرد.
لازم به ذکر است این شرکت در خصوص آب پایدار و رفع مشکل مجتمع دهستان کویر در حال مطالعه طرح آب رسانی به این مجتمع است که به زودی شاهد اجرای آن خواهیم بود.
اما در خصوص روستاهای اقماری بخش دیهوک نیز پروژه آب رسانی به این روستاها شروع شده و اعتبار تامین شده در حال اجراست و پیشرفت آن منوط به تامین اعتبار مورد نیاز خواهد بود.
مدیر روابط عمومی و آموزش همگانی