صفحات این شماره

تعداد بازدید : 7
ازگوشه و کنار استان
500 بسته معیشتی برای نیازمندان فردوس
500 بسته معیشتی بین نیازمندان و قشرهای آسیب دیده از کرونا در فردوس توزیع شد. در ادامه طرح کمکهای مومنانه در شهرستان فردوس، این بسته های معیشتی به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان در اختیار نیازمندان و مددجویان بهزیستی و قشرهای آسیب دیده از کرونا در شهرستان قرار گرفت.
برنامه پیشگیری از اعتیاد در درح
برنامه جامع «پیشگیری و درمان اعتیاد» در بخش مرزی درح شهرستان سربیشه اجرا شد. معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان گفت: یکی از راههای پیشگیری از مصرف مواد مخدر و جلوگیری از اعتیاد جوانان و نوجوانان، آگاه شدن قشرهای جامعه از مضرات آن و زمینههای اعتیاد و نقش هر یک از آنها در جلوگیری از اعتیاد است.
«موهبتی»، افزود: بر این اساس کارگاههای آموزشی در 10 روستای علی هدیه، شورکه، دربلوند، گلوباغ، لانو، مشوکی، نوده علیا، تجشک، درخت توت و ازبک درح در شهرستان سربیشه فعالیت خود را آغاز کردند. به گفته وی، اجرای این طرح از مرداد آغاز شده است و تا پایان شهریور ادامه دارد.
روکش آسفالت سه راه
شهید زارع - دیهوک
عملیات روکش آسفالت در محور سه راهی شهید زارع به سمت دیهوک به طول 8 کیلومتر به اتمام رسید.رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای بشرویه گفت: محور شریانی فوق در حوزه استحفاظی شهرستان به طول ۱۷ کیلومتر به علت حجم بالای تردد و همچنین وجود ترکها نیاز مبرم به به سازی داشت که عملیات روکش حفاظتی به طول 8 کیلومتر انجام شد. «خیری» افزود: این پروژه به صورت پیمانی و با اعتباری حدود 16میلیارد ریال اجرا شد.
تن پوش نو 20 کیلومتر جاده طبس
امسال ۲۰ کیلومتر از راههای طبس با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال آسفالت شد. مدیر راهداری و حمل و نقل جادهای طبس گفت: طبس 2 هزار و ۲۰۱ کیلومتر جاده دارد که ۱۸۰ کیلومتر از راههای اصلی و روستایی شهرستان نیازمند روکش آسفالت است. «حیدری» با بیان این که هم اکنون راه چهار روستای شهرستان به طول 5/25کیلومتر و با مجموع ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در دست اجراست، افزود: طی چند روز گذشته عملیات احداث و اجرای آسفالت سرد راه روستایی دلاکوک به طول ۱۷ کیلومتر در بخش دستگردان شهرستان طبس به اتمام رسید.
به گفته وی راه روستای چاه ترخ نیز به طول 5/7 کیلومتر و با اعتبار حدود ۳۵ میلیارد ریال تا هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
برق خورشیدی در 75 محله عشایری زیرکوه
۷۵ محله عشایری زیرکوه با توزیع پنل های خورشیدی روشن شد.
مهندس «دادگر» مدیرعامل شرکت توزیع برق استان گفت: هزار و 200 پنل خورشیدی بین عشایر استان توزیع خواهد شد و هزینه هر دستگاه پنل خورشیدی ۹۸ میلیون ریال است که ۹۰ درصد هزینه آن کمک بلاعوض توانیر و 10 درصد سهم متقاضی است.
صعود کوهنوردان قاینات به 3 قله
45 کوهنورد باشگاه های ستاره کاویان، اتحاد و بزرگمهر قاین به صورت جداگانه به قله های علم کوه در مازندران، شاه البرز در زنجان و قله دماوند صعود کردند. این کوهنوردان طی دو روز کوهنوردی ارتفاعات 4 هزار و 850 متری، 4هزار و 170 متری و 5 هزار و 610 متری را پیمودند و پرچم یادبود 370 شهید سرافراز و دو خلبان تیزپرواز قاین را بر بلندای این ارتفاعات به اهتزاز در آوردند. سرپرستی این تیم ها را خاشاکی، فرهمند و یوسفی عهده دار بودند.
ترمز پلیس بر حمل ۵۷۵ کیلو مواد مخدر
۵۷۵کیلو و ۸۰۰ گرم تریاک و حشیش در سه عملیات در بیرجند، سربیشه و نهبندان کشف شد. فرمانده انتظامی استان گفت: مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان ضمن کشف 108 کیلوتریاک از یک کامیونت و دستگیری یک متهم، هنگام انتقال خودرو به پارکینگ نیز ۲۴۶ کیلو تریاک و ۳۷ کیلو حشیش از آن به دست آوردند. به گفته سردار «فرشید» همچنین از یک پژو در نهبندان ۸۶ کیلو و ۸۰۰ گرم انواع مواد مخدر کشف و یک متهم دستگیر شد.
به گفته او مأموران سربیشه هم در بازرسی از یک پژو، سه کولهپشتی حاوی ۹۸ کیلوگرم تریاک به دست آوردند و یک متهم را دستگیر کردند .

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 10
معطلی 2 ساعته برای تست
اخبار حکایت دارد سرعت واکسیناسیون و ایمنی سازی در برابر کرونا بیشتر شده است اما گویا سرعت انتشار ویروس کرونا در بین شهروندان از سرعت واکسیناسیون پیشی گرفته است و شاهد هجوم دلتا کرونا از زمین و هوا هستیم. برای تهیه گزارش از آخرین وضعیت بیماری کرونا و رعایت پروتکل ها راهی مرکز نمونه گیری، بیمارستان محل بستری بیماران کرونایی و ... شدیم. انتظار پشت در مراکز تست کرونا کشنده و گلایه ها بسیار است.
مرکز نمونه گیری
این جا انگار کرونا توزیع می شود. افراد منتظر داخل سوله و پشت در، در حاشیه خیابان انتظاری کُشنده را تحمل می کنند. استرس در چشمان افراد موج می زند. ظرفیت صندلی های داخل سالن تکمیل است. افزون بر این افراد زیادی ساعت ها در آفتاب منتظرند تا شماره آن ها از جایگاه خوانده شود. تعدادی هم در خودروهایشان نشسته اند تا نوبت به آن ها برسد. با این که مشکوک به کرونا هستند اما سعی دارند فاصله را حفظ کنند تا اگر حتی یک درصد هم کرونا نداشته باشند از دیگری که شاید ناقل باشد کرونا نگیرند. اما شلوغی گاهی سبب می شود که افراد در کنار یکدیگر تردد داشته باشند. این، وضعیت صبح روز گذشته در مرکز منتخب کرونا در چهارراه بهداری است. بیشتر مراجعان از انتظار بالا برای نوبت دهی گلایه دارند طوری که یکی از آن ها گفت: ساعت ۹ به این مرکز مراجعه کردم و هم اکنون که ساعت 10:30 است هنوز منتظر هستم.
یکی دیگر از شهروندان که به دلیل ابتلای همسرش به کووید مجبور شده است،برای تست به این مرکز مراجعه کند از وضعیت موجود و انتظار بالا به دلیل افزایش تعداد مراجعه کنندگان به این مرکز گلایه کرد و از شهروندان خواست کرونا را جدی بگیرند و تا حد امکان از حضور در مراکز پر جمعیت، مجالس و ... پرهیز کنند تا مجبور نشوند به مراکز تست کرونا مراجعه کنند.
شلوغی مرکز مهرشهر
مرکز منتخب کرونا در مهرشهر مکان دیگری است که این روزها مراجعه کنندگان بسیاری دارد و روز گذشته هم افراد زیادی برای گرفتن نمونه در صف انتظار بودند که عده ای از آن ها از وضعیت موجود گلایه داشتند. فردی اظهار کرد: با این شلوغی و تردد اگر کرونا هم نداشته باشیم و فقط مشکوک به کرونا باشیم احتمال ابتلا شدن در همین محل ها بالا می رود.
بیمارستان محل بستری
اجازه ورود به بخش کرونا را نداریم اما سری به اورژانس و محل پذیرش بیماران حاد تنفسی می زنیم. تردد در سالن بسیار است. نمی توان بیمار تنفسی را از غیر تنفسی تشخیص داد. عده ای به پزشک حاضر در اورژانس مراجعه می کنند و برخی هم به سراغ پذیرش می روند و به انتظار می نشینند. در سالنی دیگر افرادی بستری هستند که دیگران حق ورود ندارند.
مراجعان به بیمارستان ولیعصر(عج) محل بستری بیماران حاد تنفسی و کرونا هم بر اساس گفته کادر درمان حاضر در این بیمارستان روز به روز بیشتر می شود طوری که وضعیت بخش کرونا چندان تعریفی ندارد.
خبرنگار ما برای مشاهده وضعیت واکسیناسیون هم به دو مرکز بهداشت در شهر مراجعه کرد که در این مراکز واکسن تزریق نمی شد. بر اساس اطلاعات دریافتی فقط در سه مرکز تجمیعی تالار غدیر سپاه، سوله ستاد بحران و سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی واکسیناسیون انجام می شود. در مراجعه به مرکز تالار غدیر سرعت واکسیناسیون خوب و تعداد افراد منتظر زیاد بود. رضایت نسبی وجود داشت اما عده ای برای نوبت گیری از سامانه به دردسر افتاده بودند و برخی بدون ثبت نام در سامانه به دلیل خرابی و ... حاضر شدند تا بر اساس سال تولد واکسینه شوند.
320 بیمار جدید
در شرایطی که استان وضعیت مناسبی ندارد و روند ابتلا به کرونا صعودی است، حالا تعداد تست های مثبت روزانه هم به 300 مورد و بیش از آن افزایش یافته است. در 24 ساعت گذشته بنا به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 320 بیمار جدید در فهرست کرونایی های استان قرار گرفتند.
دکتر «مهدی زاده» افزود: هم اکنون ۳۳۰ بیمار با علایم تنفسی در بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و از این تعداد ۱۸۳ نفر را مبتلایان به کرونا تشکیل می دهند که ۲۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۶ نفر وخیم است. وی افزود: در شبانه روز گذشته ۹۳ بیمار با علایم تنفسی در بیمارستانها پذیرش و ۸۷ بیمار شامل ۶۰ بیمار کرونا مثبت ترخیص شدند.
او تعداد فوتی های جدید را سه مورد اعلام کرد و گفت: کرونا در استان ۹۵۹ قربانی داشته است. بنا به اظهار وی افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کرده به ۱۰۹ هزار و ۳۸۰ نفر رسیده اند و ۲۹ هزار و ۵۵۵ نفر نیز تزریق واکسن نوبت دوم داشته اند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 9
با خبرنگاران
پروژه های اولویت دار بعد از محور دلهره
احداث پل در نقاط مورد نیاز قاینات بعد از اتمام محور قاین- بیرجند در دستور کار قرار می گیرد.
«داعی» مدیرکل راه و شهرسازی اعلام کرد: اکنون احداث پل های رضوان و شاهیک قاین از اولویت دوم برخوردار است و به محض اتمام محور قاین- بیرجند فوری عملیات اتمام آن آغاز می شود.
8 پایگاه تابستانی
8 پایگاه تابستانی باهدف پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان قاینات در تابستان امسال تشکیل شده است.معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش قاینات گفت: این پایگاه ها در مدارس سعادت، آینده سازان و معصوم زاده، صدیقه طاهره(س)، امام حسن مجتبی(ع) و فتح المبین قاین و آیت ا... خامنه ای شهر خضری دشت بیاض تشکیل شده است. «عبدالهی» افزود: کلاس ها به صورت حضوری و در فضای مجازی برگزار می شود.
200 هنرمند جدید
بیش از 200 نفر در سربیشه آموزش صنایع دستی دیدند.سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سربیشه گفت: با هدف ایجاد اشتغال پایدار در بخش صنایع دستی به بیش از200 نفر در یک سال گذشته در رشته نساجی سنتی در سطح مقدماتی و تکمیلی آموزش داده شد.«حق پناه» ادامه داد: این دوره ها بیشتر در روستاهای شهرستان برگزار شد.
انتقاد امام جمعه از
بی تدبیری در حمایت از دامداران
امام جمعه آیسک از بی تدبیری دولت در حمایت از دامداران انتقاد کرد.حجت الاسلام و المسلمین «رادمرد» با انتقاد از بی تدبیری در حمایت از دامداران، نحوه تامین و واردات نهاده های دامی به کشور را بسیار نامطلوب خواند و گفت: دام های مولد در حال حذف و این خطر بسیار جدی است.او ادامه داد: مسئولان مرتبط بیش از این مردم و دامداران را معطل روندهای باطل اداری نکنند و سریع تر به فکر رفع مشکل این قشر زحمتکش باشند قبل از آن که تمام سرمایه آنان از بین برود.
شلاق 19 میلیاردی توفان بر کشاورزی قاینات
حقانی- توفان به باغ های پسته، انار، عناب وگلخانه های قاینات 187 میلیارد ریال خسارت وارد کرد.مدیر جهاد کشاورزی قاینات گفت: توفان اوایل مرداد به بیش از 300 هکتار از باغ های پسته، 30 هکتار باغ عناب و 20 هکتار باغ انار در شهرهای سده، اسفدن و روستاهای تیقاب، نیگ، آویج، آفریز و عباس آباد دشت و ورزگ و محمد آباد علم خسارت وارد کرد. مهندس «سجادی» افزود: توفان افزون بر خسارت به باغات پسته، عناب و انار به یک واحد گلخانه ای به متراژ 1500 مترمربع 600 میلیون ریال خسارت زد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
چند خط خبر
* با حضور جمعی از مسئولان و به مناسبت گرامی داشت دهه ولایت و امامت، ۱۴۸ پنل برق خورشیدی یک کیلو وات در اختیار ۱۴۸ خانوار در ۱۱۰ محله عشایری بخش های سه قلعه و آیسک قرار گرفت.
*پنج وقف جدید در خضری دشت بیاض برای برپایی جشن های غدیر و ولادت حضرت فاطمه (س) به ثبت رسید. «حسن زاده» مدیر اوقاف و امورخیریه بخش خضری دشت بیاض ارزش این موقوفات را پنج میلیارد ریال اعلام کرد.
* صد و بیست و سومین مسابقه آنلاین شطرنج به مناسبت دهه امامت و ولایت در شهر آیسک درهفت دور به روش سوئیسی برگزار شد و نوری، میربلوکی و محمدزاده در بخش آقایان و سعیده میربلوکی در بخش بانوان برتر شدند.
*سرهنگ«حسنی» فرمانده سپاه بشرویه گفت: به منظور بزرگداشت دهه ولایت و امامت مراسم مختلفی چون اجرای سرود، کمک مومنانه و توزیع گوشت قربانی با رعایت پروتکل های بهداشتی در بشرویه با همکاری پایگاه های مقاومت بسیج انجام شد.
*با حضور نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه از کارگاه تولید شن و ماسه و سنگ شکن شهرداری حاجی آباد به نمایندگی از ۶ طرح عمرانی این شهرداری با اعتبار بیش از ۱۰ میلیارد تومان بهره برداری شد.
*«آهنی» سرپرست شبکه دام پزشکی نهبندان گفت: خودروی حامل سه رأس قاطر و دو راس الاغ بدون هویت و سابقه بهداشتی مشخص و همچنین بدون مجوز حمل بهداشتی – قرنطینهای با همکاری پلیس آگاهی شهرستان متوقف شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 8
گزارش خبری
نقشه برداری2 خانه تاریخی
خانههای تاریخی سلیمانی و خاوری سرایان برای ثبت در فهرست میراث ملی کشور نقشه برداری شد.مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان از برداشت و تهیه نقشه دقیق خانههای تاریخی سلیمانی و خاوری (هامن پور) شهرستان از پلاکهای با ارزش بافت شهر سرایان همراه با ثبت همه جزئیات موجود در هر بنا شامل پلان های معماری، معرفی بنا، معکوس، برش و نما خبر داد.«محمد عرب» گفت: بنای تاریخی سلیمانی در مجاورت مسجد جامع و در محدوده تاریخی شهر سرایان توسط مالک به اداره میراث فرهنگی اهدا شد و خانه تاریخی خاوری (هامن پور) در اختیار مالک شخصی و در حال تملک توسط شهرداری سرایان است.
به گفته وی در محدوده تاریخی شهر سرایان، ۱۴ اثر تاریخی در فهرست آثار ملی، یک اثر در فهرست میراث منقول (منبر مسجد) و ۴ اثر در فهرست میراث معنوی کشور (زنگوله سازی، خراطی، مراسم روز برات، آبگیری آب انبارها) به ثبت رسیده است و پرونده این دو اثر نیز برای ثبت به شورای ثبت کشور ارسال می شود.
سرایان ۲۸۶ اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی شناسایی شده دارد که ۶۲ اثر در فهرست آثار ملی، معنوی، طبیعی و منقول کشور به نام شهرستان به ثبت رسیده و کاروانسرای سرایان نیز برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو تایید شده است.
حرکت لاک پشتی توسعه مرکز خدمات سلامت درح
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه از روند کند ساخت و توسعه ساختمان جدید مرکز خدمات جامع سلامت درح انتقاد کرد.
به گزارش«خراسان جنوبی»، دکتر«نخعی» در بازدید از مرکز خدمات جامع سلامت درح که با همراهی اعضای شورای اسلامی این شهر انجام شد ضمن گلایه از تاخیر در ساخت و توسعه فیزیکی ساختمان جدید این مرکز، گفت: مسائل و مشکلات حوزه بهداشت و درمان جزو بیشترین مطالبات و دغدغه های مردمی این بخش مرزی است که با وجود پیگیری های انجام شده اما هنوز بسیاری از مشکلات آن حل نشده است.
وی افزود: سال قبل با پیگیری های انجام شده توسعه فیزیکی مرکز خدمات جامع سلامت درح برنامه ریزی و مقرر شده بود با کار مشترک اجرایی شود اما امروز شاهد روند کند اجرای این طرح هستیم که از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و بقیه متولیان مربوط درخواست تسریع در اجرای این طرح را داریم.
وی همچنین به مشکلات کادر درمان مرکز خدمات جامع سلامت درح اشاره و اظهارکرد: با پیگیری هایی که سال گذشته انجام شد ساعت کاری این مرکز افزایش یافت اما شرایط موجود از نظر پزشک، پرستار و کادر درمان متناسب با نیاز منطقه نیست و باید زیرساخت های لازم برای افزایش نیروهای درمانی در این مرکز فراهم و خدمات بهتری در حوزه بهداشت و درمان به مرزنشینان این بخش ارائه شود.
ثبت ملی 12 اثر تاریخی سه قلعه
حسین قربانی – 12 اثر از 25 اثر تاریخی موجود در شهر سه قلعه ثبت ملی شد. مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان به خبرنگار ما گفت: 25 اثر تاریخی در شهر سه قلعه شناسایی شده است که از این تعداد 12 اثر در فهرست میراث ملی قرار گرفته و پرونده 10 بنا هم برای ثبت به تهران ارسال شده است.
به گفته «محمد عرب» برای تهیه نقشه این 10 اثر اعتباری حدود سه میلیارد و 500 میلیون ریال از محل منابع ملی وزارت هزینه شد که خانه خسروی ، مسجد ملاکاظم ، مسجد قدیم ته ده، خانه و برج نیازعلی حسامی معروف به بردبار، مسجد خواجه مینا، خانه تاریخی صباغ، خانه احمد جهانی، حمام ارگ قلعه ، بازارچه صنایعدستی قدیمی و بنای مقبره حسامی در این فهرست قرار دارد.
به گفته وی مرمت 9 اثر تاریخی شهر سه قلعه در برنامه قرار گرفت که از این تعداد پنج اثر به طور کامل مرمت و در مجموع حدود 400 میلیون تومان هزینه شد و برای مرمت کامل همه این آثار حدود 500 تا 600 میلیون تومان اعتبار دیگر نیاز است.
مصوبه آبی برای شهرستانهای غرب استان
مصوبه بهرهمندی شهرستانهای غرب خراسان جنوبی از خط دوم انتقال آب خلیج فارس نهایی شد.
نماینده مردم شهرستانهای طبس، فردوس، بشرویه و سرایان ضمن بیان این مطلب ، افزود: پس از تلاشهای بسیار و پیگیری مجدانه و برگزاری جلسات متعدد با مدیران عالی وزارت نیرو و مسئولان عالی استان، مصوبه بهرهمندی شهرستانهای طبس، بشرویه، فردوس و سرایان از خط دوم انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران دریافت و نهایی شد.
حجت الاسلام «نصیرایی» افزود: خط انتقال آب خلیجفارس به فلات مرکزی ایران، انقلابی بزرگ در عرصه تامین آب صنایع و شرب مردم ساکن در استان های کم آب است که عملیات اجرایی مرحله دوم، سوم و چهارم انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به شرق کشور 24 اسفند 99 آغاز شد و خط انتقال خراسان جنوبی نیز در مهر امسال استارت می خورد و براساس برنامه زمانبندی از سوی پیمانکار در سه سال آینده آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وی گفت: خط دوم طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی خواهد رسید و حجم سرمایه گذاری خط دوم به طول هزار و 550 کیلومتر به 47 هزار میلیارد تومان می رسد و سهم خراسان جنوبی از این آب به صورت قطعی 60 میلیون مترمکعب است و تا حدود 100 میلیون مترمکعب امکان افزایش دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.