صفحات این شماره

تعداد بازدید : 19
از گوشه و کنار استان

بر اساس آخرین نقشه وضع کرونا تعداد شهرستانهای خیلی پُرخطر در خراسان جنوبی افزایش یافت و بشرویه هم به جمع نقاط قرمز پیوست.
به گزارش«خراسان جنوبی» براساس این نقشه هفت شهرستان بیرجند، زیرکوه، فردوس، قاینات، نهبندان، طبس و بشرویه در وضعیت قرمز (خیلی پُرخطر)، سربیشه و درمیان در وضعیت نارنجی (پُرخطر)، خوسف و سرایان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارد.
آتش در نخلستان های بندان
حدود ٣٠ نفر نخل کوچک و بزرگ در نخلستان روستای گردشگری بندان نهبندان در آتش سوخت.
به گزارش «خراسان جنوبی» عصر جمعه گذشته بر اثر آتشی که مسافران در نخلستان های روستای گردشگری بندان به درستی خاموش نکرده بودند، ٣٠ نفر نخل کوچک و بزرگ و پاجوش بین ۶٠ تا ١۰٠ درصد از بین رفت.
بنابر این گزارش، این آتش سوزی برای چندمین مورد از نوع خود در سالهای اخیر است و هر بار مسئولان قول استقرار یک دستگاه خودروی اطفای حریق یا آتش نشانی داده اند، اما این وعده عملی نشده است.
با توجه به این که بندان از نقاط هدف گردشگری است و در حاشیه محور پر تردد زابل - نهبندان قرار دارد، مسافران در این نخلستان اتراق می کنند و آتش به جا مانده از این استراحتگاه موجب آتش سوزی در نخلستان میشود.
فاصله این روستا با مرکز شهرستان و با نزدیکترین مرکز آتش نشانی ٨۵ کیلومتر که ضروری است، یک دستگاه خودروی آتش نشانی در این روستا مستقر شود.
صادرات 48 میلیون دلاری تولیدات استان
48 میلیون دلار کالا با وزن بیش از 371 هزار تن مربوط به صادرات کالاهای تولیدی خراسان جنوبی طی چهار ماه ابتدای سال از معبر تجاری مرزی ماهیرود به افغانستان بود.مدیرکل گمرکات با اشاره به افزایش 26 درصدی صادرات تولیدات استان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل اعلام کرد: مجموع ارزش کالاهای صادراتی خراسان جنوبی طی چهار ماه امسال بیش از300 میلیون دلار بود که بیش از یک میلیون و 200 هزار تن وزن و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 41 درصد افزایش داشته است.
«رحیمی زاده» افزود: عمده کالاهای صادراتی از استان مصالح ساختمانی، محصولات فولادی، پتروشیمی، سوخت و مشتقات نفتی بود.همچنین افغانستان ، ترکیه، عراق و امارات مقصد کالاهای صادراتی خراسان جنوبی بود.
امام جمعه سربیشه مطرح کرد:
فاجعه حذف بومی گُزینی رشته های دانشگاه فرهنگیان
حذف سهمیه بومی شهرهای محروم و مرزی برای آموزش و پرورش یک خسارت و فاجعه بزرگ است.
امام جمعه سربیشه اعلام کرد: مسئولان استانی نگذارند این ناعدالتی موجب تضییع حقوق دانش آموزان مناطق محروم شود.
حجت الاسلام والمسلمین« نجمی پور» ادامه داد: کمترین آسیب آن شیب دایمی انتقال از مناطق مرزی به مناطق برخوردار و تخلیه دایمی معلمان مناطق کم برخوردار است و این کار موجب توزیع ناعادلانه فرهنگیان با تجربه در این شهرستان محروم می شود و ظلم بزرگی به دانش آموزان این خطه در بَرخواهد داشت و در نهایت موجب ضعف آموزشی این مناطق خواهد بود.
او خاطر نشان کرد: مسئولان استانی نگذارند این ناعدالتی موجب تضییع حقوق مناطق محروم شود و اگر این کار انجام شود دیگر شاهد قبولی دانش آموزان این شهرستان ها در دانشگاه فرهنگیان نخواهیم بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 8
دسترنج کشاورزان در تله آفت تار عنکبوتی

تیغ بران خشکسالی این بار با هجوم آفات به باغ و بنه کشاورزان چهره اش را نشان داده است و کارد را به استخوان 40 هزار بهره بردار کشاورز رسانده است. کشاورزان در فراز و نشیب بسیار امسال، این روزها پس از وزش بادهای 120 روزه که خسارت زیانباری را بر آن ها تحمیل کرد، درگیر مبارزه با آفات ناشی از حاکم شدن خشکسالی هستند. گزارش ها حاکی است بسیاری از باغ ها در کنار آفات ماندگار شده و زخم های کهنه، گرفتار زخم کاری کنه تارعنکبوتی و آفت سرشاخه خار شده است. گفته های کشاورزان حکایت دارد که درختان گردو، بادام، عناب، زرشک و دیگر محصولات باغی و زراعی استان افزون بر کاهش باردهی و ریزش بسیار بر اثر توفان، این روزها درگیر این آفات است.
گزارش خبرنگار ما از باغ های بادام و گردو در برخی مناطق درمیان نیز حاکی است که افزون بر خسارت زیانبار سرما و توفان های 120 روزه که حجم زیادی از بارهای نشسته بر درختان را نقش زمین کرد، این روزها برگ این درختان خزانی زودرس را تجربه می کند و رنگ و رویی متفاوت به خود گرفته اند.
کنه تار عنکبوتی در کمین باغ ها
آن طور که گفته های مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی حکایت دارد، جدا از آفاتی که در گذشته کشاورزی استان را درگیر کرده است، طی امسال و روزهای اخیر بر اثر خشکسالی و وزش بادهای 120 روزه، آفت کنه تار عنکبوتی در کمین محصولات باغی استان و برخی نقاط را درگیر کرده است.
به گفته مهندس «یوسفی» خشکسالیهای اخیر سبب توسعه و گسترش بسیاری از عوامل خسارتزا علیه گیاهان زراعی و باغی استان شده است و با توجه به افزایش زیاد دمای هوا در اواخر تیر و اوایل مرداد،کاهش رطوبت نسبی هوا، وجود ریزگردها و وزش بادهای گرم و خشک فصلی شرایط لازم برای فعالیت، افزایش نسل و طغیان کنه تارعنکبوتی در استان فراهم است. او ادامه می دهد: این آفت، فتوسنتز گیاه را مختل میکند و با تغذیه از شیره گیاهی، سبب خشکیدگی و چروکیدگی در میوهها می شود و اگر خسارت ادامه یابد اندازه میوه و ارزش غذایی و بازار پسندی آن بسیار کاهش می یابد. وی بیان می کند: در صورت تداوم فعالیت این آفت، گیاه حالت غبارآلود به خود می گیرد و تارهایی در فاصله بین میوهها تنیده میشود که محل تردد و تخمگذاری آفت است و باغ هایی که در مسیر تردد فراوان خودروها یا کنار جاده و در معرض خاک است بیش از بقیه در معرض ظهور و بروز این آفت قراردارد.
آماری از خسارت نداریم
یوسفی هر چند آماری از میزان خسارت آفات را اعلام نمی کند اما با تاکید بر این که باغداران و کشاورزان باید با اقدام به موقع و هوشمندانه با این آفت مبارزه کنند، می افزاید: کشاورزان درصورت مشاهده اولین علایم ظهور آفت ضمن مشورت با کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی و با مراجعه به کلینیک های گیاه پزشکی و استفاده از روش های مبارزه تلفیقی (شیمیایی و غیرشیمیایی همزمان) درخصوص کنترل آن اقدام کنند.
همه گرفتار آفت سرشاخه خواران
معاون بهبود تولیدات باغی سازمان جهاد کشاورزی نیز با بیان این که آماردقیقی در اختیار نیست، می گوید: طی این مدت بیشتر محصولات باغی هسته دار و درختانی مانند بادام، گردو، گیلاس، گلابی، آلو، زردآلو و به تازگی زرشک و عناب و ... گرفتار آفت سرشاخه خوار شده و این آفت به محصولات خسارت وارد کرده است.
به گفته مهندس«دره کی»، کنه دیگر آفتی است که در این گرما و خشکسالی به جان کشاورزی و محصولات استان افتاده است و اگر زعفران را نادیده بگیریم بین 30 تا 35 درصد محصولات گرفتار این آفات است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 9
با خبرنگاران
فهرست خواسته های 6 روستای درمیان
اهالی 6 روستای درمیان در دهگردشی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف و فرماندار این شهرستان، خواسته های خود را فهرست کردند.
«خسروی» و «بخشی» از روستاهای تشوند، تخویج، چک، نوزاد، خونیک باز و بورنگ بازدید به عمل آوردند و از نزدیک با مسائل و مشکلات این روستاها آشنا شدند و به بررسی موارد مطرح شده توسط مردم این روستاها پرداختند.

عملیات اجرایی مرمت و بازسازی ۳۲ رشته قنات با اعتبار ۳۵ میلیارد ریال در یک سال گذشته توسط بسیج سازندگی شهرستان درمیان به اتمام رسید.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه درمیان گفت: عملیات اجرایی مرمت و بازسازی ۳۸ رشته قنات با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و بنیاد علوی آغاز شد که از این تعداد ۳۲ رشته قنات به اتمام رسیده است.
سرهنگ « بشیری» با بیان این که ۴۰۱ طرح محرومیتزدایی کوچک و زودبازده با اعتبار ۶۴ میلیارد ریال توسط بسیج سازندگی شهرستان در دست اجراست، افزود: از این تعداد ۳۵۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام بود که با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال در دست ساخت است.
به گفته او این طرحها که با مشارکت بنیاد علوی اجرایی شد، ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به زودی به اتمام میرسد.
وی از اتمام عملیات اجرایی ۱۲ واحد مسکن محرومان با همکاری کمیته امداد و با اعتبار ۶ میلیارد ریال خبرداد و گفت: تصفیهخانه روستای آویشک بخش قهستان نیز با اعتبار یک میلیارد ریال به اتمام رسیده است.
گردهمایی روحانیان و مداحان قاین
همایش روحانیان، مسئولان هیئت های مذهبی و مداحان قاینات برگزار شد.مدیرکل تبلیغات اسلامی در این همایش اعلام کرد: نوکری اهل بیت(ع) بالاترین مدال افتخار برای همه ماست.حجت الاسلام« رضایی» با بیان این که قیام حضرت سیدالشهدا (ع) سیاسی، عبادی و فرهنگی بود، افزود: ریشه انقلاب از هیئت های مذهبی جان گرفت.در ادامه نماینده شبکه بهداشت و درمان و عضو ستاد ملی مبارزه با کرونای شهرستان با تأکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده عزاداران و همه اعضای هیئت از ماسک افزود: متأسفانه شهرستان در مرحله بحران قرار دارد.
جهادگران در 418 روستای محروم
دو هزار و 658 جهادگر در قالب 339 اردوی جهادی به 418 روستای محروم خدمات رسانی کردند.مسئول بسیج سازندگی گفت: این جهادگران با حضور در 418 روستای خراسان جنوبی به ۴۰ هزار و 964 نفر خدمت ارائه کردند.«هنری» افزود: این جهادگران از همه شهرستانهای استان و دانشگاههای مختلف تهران در اردوهای جهادی مشارکت داشتند.به گفته او تا پایان سال ۵۰۰ اردوی جهادی دیگر در خراسان جنوبی برگزار می شود.
او ادامه داد: خدمات این اردوها در همه عرصهها از جمله عمرانی، کشاورزی، اشتغال، فرهنگی، پزشکی و کمک مومنانه است.
آغاز به سازی محور دیهوک - راور
عملیات به سازی و روکش آسفالت گرم محور دیهوک - راورآغاز شد.رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای دیهوک از اجرای روکش آسفالت گرم 15 کیلومتر از محور دیهوک – راور خبر داد و گفت: در این محور، انجام عملیات روکش آسفالت رگلاژی به طول 5 کیلومتر و به سازی و روکش آسفالت گرم به طول 10کیلومتر و با اعتباری حدود 10 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی شروع شد.«کیانپور» ادامه داد: از ابتدای امسال اجرای عملیات روکش آسفالت گرم به طول 7 کیلومتر، روکش آسفالت سرد به طول 18 کیلومتر و انجام عملیات لکه گیری آسفالت به میزان700 تن در محورهای حوزه استحفاظی بخش دیهوک از جمله اقدامات این اداره در حوزه نگهداری از راه های مواصلاتی در این مدت بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
چرایی توقف احداث پلی کلینیک تامین اجتماعی قاینات
29 تیر 1400 مطلبی با عنوان «گلایه های رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان از ضعف امکانات درمانی: شرح حال وخیم 57 هزار بیمه شده قاینی» در روزنامه خراسان جنوبی منتشر شد که مدیر درمان استان هم به این گلایه ها پاسخ داد.در پاسخ آمده است که در جریان سفر وزیر وقت تعاون ؛کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل فقید سازمان تامین اجتماعی و با حضور استاندار وقت خراسان جنوبی، فرماندار و مسئولان شهرستان کلنگ پلی کلینیک تامین اجتماعی قاین به زمین زده و طی صورت جلسه ای مقرر شد زمین اداره امور عشایری این شهرستان که در مجاورت درمانگاه فعلی تامین اجتماعی قاین است به صورت رایگان به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود تا کار احداث پلی کلینیک تامین اجتماعی آغاز شود متاسفانه با وجود پیگیری های مکرر مدیریت درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی تاکنون این زمین تحویل این مدیریت نشده است.درمانگاه تامین اجتماعی قاین با تجهیزات و امکانات درمانی مناسب تجهیز شده و توسعه خدمات نیازمند به کارگیری پزشک متخصص و افزایش فضای فیزیکی است. راه اندازی نشدن دستگاه سونوگرافی نیز به دلیل نبود پزشک متخصص رادیولوژی است.یادآور می شود که براساس قانون برنامه پنج ساله و تفاهم نامه مابین سازمان تامین اجتماعی و وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی موظف شده اند پزشک متخصص مراکز درمانی تامین اجتماعی را تامین کنند و با توجه به این که در استان های کشور این طرح اجرا شده است،امیدواریم هر چه سریع تر در این استان نیز دانشگاه علوم پزشکی اجازه فعالیت متخصصان در مراکز درمانی تامین اجتماعی را صادر کند.همچنین به منظور رفاه بیمه شدگان تامین اجتماعی قاینات و با همکاری بیمارستان شهید دکتر رحیمی بیرجند امکان نمونه گیری آزمایش های تخصصی و ارسال به مرکز استان فراهم شده و انجام این آزمایش ها در مرکز درمانی شهرستان منوط به ارتقای سطح درمانگاه است که با ساخت پلی کلینیک انجام خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 7
احداث پادگان قاین روی ریل پیشرفت
با گذشت حدود دو ماه از آغاز عملیات احداث پادگان غدیر قاین پیشرفت قابل توجهی در آن مشاهد میشود.نماینده مردم قاینات و زیرکوه در بازدیدی که همراه با فرماندار، امام جمعه اسبق و رئیس حوزه علمیه قاین از پادگان غدیر داشت، گفت: مسئولان ارتش به عهد خود به موقع عمل کردند. دکتر« اسحاقی» ادامه داد: این طور که مشاهده میشود طی مدت تعیین شده عملیات سازه ها به اتمام میرسد.
به گفته او بزرگ ترین اجتماع ارتش با ساخت پادگان غدیر در قاین تشکیل خواهد شد.همچنین محل احداث 580 واحد مسکونی کارکنان این پادگان نیز جانمایی شده است و عملیات احداث آن به زودی آغاز میشود. به گزارش«خراسان جنوبی» در این دیدار مقرر شد طی هفته آینده جلسه ای با حضور استاندار و مدیران کل راهداری، راه و شهرسازی و آب و فاضلاب برای تأمین آب شرب مورد نیاز پادگان و احداث ایستگاه پمپاژ تشکیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 7
درگذشت مادر شهید پردل
مرحومه یتیمی مادر شهید حسین پردل در قاین به فرزند شهیدش پیوست.به گزارش«خراسان جنوبی» مرحومه یتیمی به علت کهولت سن و بیماری در بیمارستان شهدای قاین دارفانی را وداع گفت و در قبرستان فرخ آباد به خاک سپرده شد.
شهید حسین پردل سال 64 در منطقه عملیاتی شلمچه (پاسگاه زید عراق) به فیض شهادت نایل شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
عزاداری های محله محور در نهبندان

فرماندار نهبندان بیان کرد: مراسم عزاداری ایام محرم باید به صورت مسجد محله محور باشد تا از تجمع مردم در یک نقطه خاص جلوگیری شود.امام جمعه نهبندان نیز در این جلسه ضمن تاکید بر رعایت ضوابط بهداشتی توسط هیئت های مذهبی، گفت: همه مساجد برنامه های سنتی خود را در ایام محرم انجام می دهند تا جمعیت در یک مکان سرریز نشود، همچنین متولیان مساجد باید از ظرفیت فضای بیرونی آن استفاده کنند.حجت الاسلام والمسلمین«خزاعی»، اظهارکرد: اهتزاز پرچم عزای امام حسین (ع) عصر دوشنبه هفته جاری، به صورت نمادین برای استقبال از ماه محرم در نهبندان برگزار خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.