
دروگر
پس از هشت سال بسته بودن معبر تجاری یزدان زیرکوه پنج شنبه گذشته با حضور استاندار، نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس و جمعی از مسئولان استانی، شهرستانی و تجار ایران قفل گمرک یزدان باز شد.
به گزارش«خراسان جنوبی» باز شدن دروازه تجاری یزدان خوشحالی تجار ایرانی و افغانستانی و به ویژه اهالی روستای کلاته نظر افغانستان را درپی داشت و با باز شدن این گذرگاه تجاری، تجار افغانستانی و خرده فروشان وارد بازارچه یزدان شدند و در اولین روز معاملات تجاری خرده فروشی از سر گرفته شد.
بنابر این گزارش استاندار و همراهان ابتدا از زیرساخت هایی چون سامانه جامع امور گمرکی، گمرک مستقر، نانوایی و ... درمعبر تجاری مرزی یزدان بازدید کردند تا چینش مقدمات لازم برای بازگشایی انجام شود.
همچنین «ملانوری» و هیئت همراه در چهارمین جلسه شورای سامان دهی مبادلات مرزی استان در بازارچه مرزی یزدان شرکت کردند تا به بررسی آخرین وضعیت و اقدامات انجام شده در خصوص بازگشایی بازارچههای مرزی استان بپردازند.
استاندار در حاشیه شورای مبادلات مرزی استان اعلام کرد: با تامین منابع اعتباری و تلاش دستگاه های اجرایی، زیرساخت های لازم در این بازارچه فراهم شد.
ملانوری متذکر شد: مدت های مدیدی است که با توجه به درخواست های مردم در شهرستان های مرزی استان و برای استفاده حداکثری از موقعیت های مرزی موجود، موضوع بازگشایی بازارچه های مرزی به طور جدی دنبال می شود.
او با تأکید بر این که مرز از پیشران های مهم اقتصادی و توسعه ای استان است، گفت: با توجه به پیگیری های انجام شده و با حمایت دولت، تلاش ها نتیجه داد و امروز شاهد این هستیم که گلورده، یزدان و دوکوهانه هم می توانند همچون ماهیرود، شاهد فعالیت تجار باشند.همچنین با رایزنی ها و اقداماتی که انجام شده است ، به زودی شاهد بازگشایی همه بازارچه های مرزی استان خواهیم بود.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه نیز درباره بازگشایی این معبر گفت: به دلیل بهره مندی یزدان از پایانه گمرکی و خواست مردم و بزرگان ولایت هرات و روستای کلاته نظر افغانستان، خرده فروشی در این بازارچه دوباره از سر گرفته شد.
«اسحاقی» افزود: از طرف افغانستان، پلیس گمرک این کشور در یزدان مستقر شده است.
این گزارش حاکی است، بازارچه یزدان به دلیل موقعیت جغرافیایی می تواند به تقسیم بار ترافیکی در مرزهای ماهیرود در خراسان جنوبی و دوغارون در خراسان رضوی کمک کند و در نتیجه سبب کاهش زمان انتظار در این دو مرز شود.
همچنین این بازارچه، فرصت مناسبی برای صادرات اقلام مورد درخواست اهالی روستای پنج هزار نفری کلاته نظر و دیگر مناطق هرات دومین شهر پرجمعیت افغانستان است.
رصد گلوگاه گلورده
به گزارش «خراسان جنوبی» استاندار و هیئت همراه همچنین با هدف بررسی شرایط موجود و میزان آمادگی بازارچه گلورده درمیان برای انجام مبادلات مرزی از این گلوگاه تجاری هم بازدید کردند.
بنابر این گزارش بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این بازارچه می تواند در زمینه صادرات مصالح ساختمانی به ویژه سیمان (با توجه به وجود کارخانه سیمان باقران در این منطقه ) و دیگر اقلام مورد نیاز تجار افغانستان فعالیت کند.افزون براین معبر تجاری مرزی گلورده با وجود مجهز بودن به سامانه جامع امور گمرکی، امکان اظهار کالا را دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رزمایش طرح شهید سلیمانی در زهان
رزمایش طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در بخش زهان برگزار شد.
به گزارش«خراسان جنوبی» با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در پنجمین مرحله از طرح سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی رزمایش این طرح در قالب ۴۰ تیم (حمایتی، نظارتی، مراقبتی ) و با حضور حدود 200 نفر از بسیجیان خواهر و برادر عضو این طرح در قالب گروه های جهادی در بخش زهان انجام شد.
هدف از اجرای این رزمایش کمک به کادر درمان در مقابله با ویروس کرونا، واکسیناسیون عمومی و حمایت از خانواده های آسیب دیده از کروناست.
زیباسازی 70 مدرسه فردوس
70 مدرسه فردوس در آستانه سال جدید تحصیلی با اعتباری حدود ۵۰۰ میلیون تومان توسط شورای پروژه مهرفردوس مرمت، به سازی و زیباسازی می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش در شورای آموزش و پرورش فردوس گفت: هم اکنون ۶ طرح آموزشی و پرورشی با میانگین پیشرفت فیزیکی 43 درصد در شهرستان با اعتبار ۶ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان در حال احداث است.
«واقعی» ادامه داد: در سال تحصیلی جدید پیشبینی شده است سه هزار ماسک و ۶۰۰ لیتر مایع ضدعفونی کننده در مدارس فردوس توزیع شود.
شکار شکارچیان
دو شکارچی غیر مجاز یک راس قوچ چهارساله در طبس دستگیر شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست طبس گفت: ماموران اجرایی یگان حفاظت شهرستان در یکی از زیستگاههای قوچ و میش وحشی، دو شکارچی را که اقدام به شکار غیرمجاز یک راس قوچ چهارساله کرده بودند به دام انداختند.
«تقی زاد» افزود: از این افراد لاشه یک راس قوچ وحشی چهار ساله، یک قبضه سلاح شکاری ساچمه زنی و چهار عدد فشنگ و دو عدد چاقوی مخصوص شکار کشف و پرونده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی ارسال شد.
کمبودهای بخش سرداران
توجه به توسعه و تکمیل زیرساخت های منطقه عربخانه و بخش سرداران نسبت به گذشته به طور چشمگیر بیشتر شده است اما کمبودها نیز وجود دارد.
فرماندار نهبندان در دیدار با بخشدار و اعضای شورای بخش سرداران اعلام کرد: سیمای امروز منطقه نهبندان با قبل از سفر مقام معظم رهبری قابل مقایسه نیست.
«بیکی» ادامه داد: توجه به بخش سرداران در سال های اخیر بیشتر شده و افزایش چشمگیری داشته است که می توان به مواردی از جمله بهره مندی اینترنت، گازرسانی، لایه روبی قنوات، اجرای طرح هادی، مسکن محرومان و ... اشاره کرد.
6 درصد سربیشه ای ها دوز اول را دریافت کردند
میانگین درصد پوشش دوز اول واکسیناسیون کرونا در سربیشه 96.37 درصد است.دکتر« بیازی» رئیس شبکه بهداشت و درمان سربیشه در ستاد شهرستانی مدیریت بیماری کرونا گزارشی از وضعیت واکسیناسیون کرونا در تزریق دوز اول ارائه داد و گفت: اکنون برای تامین واکسن مشکلی وجود ندارد و گروه های هدف با مراجعه به مراکز ، ما را در انجام واکسیناسیون همراهی کنند.
« میرزاجانی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار نیز ضمن تشکر از همراهی مردم و هیئت های مذهبی در برگزاری باشکوه مراسم محرم، حساسیت و دقت در رعایت پروتکل های بهداشتی را اصل مهم در کاهش ابتلا به بیماری دانست.
لزوم اصلاح سهمیه آرد سربیشه
باید سهیمه آرد اختصاصی به سربیشه اصلاح شود.
فرماندار سربیشه درکمیته آرد و نان شهرستان با اشاره به افزایش فعالیت در مرز ماهیرود و رشد جمعیت شهرستان، از مدیرکل غله استان درخواست کرد تا برای اصلاح سهمیه آرد اختصاصی به شهرستان سربیشه اقدام کند.
«محمدی» بر افزایش نظارت ها در موضوع توزیع آرد و همچنین رعایت ساعات پخت از سوی نانوایان و افزایش کیفیت نان تاکید کرد .
«اسداللهی» مدیرکل غله استان نیز در این جلسه گزارشی در زمینه تامین و تهیه سهمیه آرد به سربیشه ارائه کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

803 همیار طبیعت
بشرویه 803 همیار طبیعت دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری بشرویه در مراسم رونمایی از کارت همیار طبیعت در این شهرستان اعلام کرد: حفاظت از منابع طبیعی بدون مشارکت مردمی ممکن نیست.
مهندس«نصرآبادی» ادامه داد: همیاران طبیعت با آگاهسازی و توجیه افکار عمومی نقش مهم و اثرگذاری در ارتقای فرهنگ مردم جامعه در حفاظت از عرصه های طبیعی دارند.
معارفه امام جمعه زهان
امام جمعه جدید شهر زهان معرفی شد.
به گزارش«خراسان جنوبی»، حجت الاسلام و المسلمین« فرح بخش » در مراسمی با حضور مسئولان و مردم بخش به عنوان امام جمعه شهر زهان معارفه شد.وی پیش از این امام جمعه آرین شهر بود.
اقدامی برای
صرفه جویی آب
طرح هوشمند سازی مخزن های آب رسانی شهر سربیشه که نقش بسزایی در صرفه جویی آب دارد در آینده ای نزدیک به اجرا در می آید.«سمیعی» مدیر امور آب و فاضلاب سربیشه در دیدار با اصحاب رسانه شهرستان درباره روش های اقناع سازی افکار عمومی درباره صرفه جویی در مصرف آب با توجه به شرایط موجود تبادل نظر کرد.
نهضت مواسات در درح
در قالب نهصت مواسات (گروه جهادی به زیستن ) 50 بسته غذایی بین نیازمندان درح توزیع شد.
به گزارش«خراسان جنوبی» ارزش هر بسته غذایی که بین روستاییان محروم مرزی بخش درح سربیشه توزیع شد چهار میلیون ریال است. همچنین در حاشیه توزیع بسته ها نیز خدمات آرایشگری با همکاری اداره بهزیستی سربیشه و مرکز خدمات بهزیستی زندگی بخش درح انجام شد.
توقیف موتورسیکلت
طرح برخورد با موتورسیکلت سواران متخلف ( موتورسیکلت های دارای پلاک ناخوانا، صداهای ناهنجار و حرکات خطر آفرین ) در شهر سربیشه اجرا شد.به گزارش« خراسان جنوبی» در پایان اجرای این طرح هفت دستگاه موتورسیکلت متوقف و روانه پارکینگ شد.
شنیده ها از انتخاب کلیددار قاین
شنیدهها حاکی از آن است که اعضای شورای اسلامی قاین گزینه هایی را برای تصدی شهردار شهر قاین، پایتخت طلای سرخ جهان فهرست کرده اند.به گزارش«خراسان جنوبی» در فهرست پارلمان شهری قاین گزینه هایی چون دکتر وثوق مدیر حریم شهر مقدس مشهد، خانم شایق معاون فرهنگی ناحیه 11 تهران و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در کلان شهر تهران، مهندس بلالی شهردار بشرویه، مهندس بیکی فرماندار نهبندان، مهندس عرب پور معاون منطقه 9 شهرداری مشهد به چشم می خورد.
برداشت انجیر
برداشت انجیر از 14 هکتار باغ های آبی و 32 هکتار باغ های دیم قاینات آغاز شد.مدیر جهاد کشاورزی قاینات پیش بینی کرد که از این سطح زیرکشت 45 تن انجیر برداشت شود که افزون بر نیاز شهرستان به صورت تازه ، به صورت برگه انجیر نیز خشک و به بازار عرضه شود. مهندس «سجادی» افزود: انجیر تولیدی شهرستان بیشتر از نوع زرد، سیاه، قرمز و کماچی است. وی بیشترین سطح زیر کشت را در روستاهای زول، پهنایی،گوشیک، ورزگ، نیک، سراب و آویج اعلام کرد.
انشای فرماندار برای آموزش و پرورش نهبندان
فرماندار در دیدار با مدیر و معاونان آموزش و پرورش نهبندان خواسته ها از این حوزه را اعلام کرد.«بیکی» در این دیدار گفت: شهرستان دارای 12 تا 13 هزار دانش آموز با بیش از هزار معلم است و 80 درصد خانواده ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با حوزه آموزش و پرورش ارتباط دارند و می طلبد با توجه به وضعیت کرونا در کشور و به خصوص در شهرستان فرهنگ سازی لازم در خصوص فضای آموزشی، فاصله اجتماعی و زدن ماسک انجام گیرد.وی ادامه داد: با توجه به موقعیت شهرستان باید ایجاد زیرساخت و خدمات روبنایی لازم در بخش های آموزشی، اقتصادی، اشتغال، سرگرمی و ... افزایش یابد تا کمتر شاهد مهاجرت جمعیت به بقیه نقاط استان و کشور باشیم.همچنین به منظور هر چه بهتر برگزار شدن پروژه مهر و تحقق آموزش مناسب در نقاطی که دسترسی به زیرساخت های ارتباطی ندارند، طرحی تهیه و به شورای آموزش و پرورش استان ارسال تا نحوه برگزاری آموزش های حضوری و غیرحضوری باتوجه به موقعیت شهرستان ها و مناطق دیده شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کاربران جاده ای مسیر مواصلاتی دهستان براکوه به دهستان جلگه ماژان (پروژه روستای سلم آباد خوسف) می گویند حدود 6 سال است که این پروژه راه روستایی در حال تکمیل است.
این مسیر در مجموع 15 کیلومتر بیشتر نیست و هر چند بعد از 6 سال بالاخره طی دو سال گذشته 10 کیلومتر آن آسفالت اما بقیه مسیر(5 کیلومتر) به حال خود رها شده است.
به گزارش«خراسان جنوبی» هرچند مسئولان راهداری و حمل و نقل جاده ای خبر از اتمام 5 کیلومتر باقی مانده این معبر روستایی می دهند اما نکته جالب توجه این است که حساب به سازی و ساخت راه های روستایی استان صفر است و از محل منابع شهرستانی باید اعتبار مورد نیاز جاده های روستایی تامین شود.
کاربران جاده ای این معبر روستایی در باره این محور ناتمام چه می گویند و پاسخ مسئولان چیست؟
کسی به فکر نیست
به گفته یکی از اهالی روستای سلم آباد خوسف کسی به فکر مردم و خطر آفرین بودن جاده یا تعیین تکلیف آن نیست.
«سلم آبادی» افزود: حدود یک ماه پیش در این مسیر یک نفر کشته شد و دومین حادثه در تنها راه ارتباطی دهستان براکوه به بخش جلگه ماژان چند شب گذشته رخ داد و یک خودروی نیسان از کنار جاده به پایین پرت شد.
دهیار روستای سلم آباد هم گفت: از 15 کیلومتر مسیر مواصلاتی دهستان براکوه به دهستان جلگه ماژان 10 کیلومتر آسفالت شده است اما برای 3 کیلومتر باقی مانده بیش از دو سال می گذرد که راه روستا مسدود است، جاده آماده آسفالت بود اما چون روند اجرایی آسفالت طولانی شد، مردم محلی راه را باز کردند و هر روز شاهد حوادثی هستیم، حتی این مسیر یک کشته به جا گذاشته است.«محمد ابراهیمی» ادامه داد: این مسیر، جاده ای عمومی است که از جلگه ماژان تا مختاران را در بر می گیرد، 10 تن سنگ در مسیر جاده ریخته شده است ولی مردم این سنگ ها را برای تردد کنار می زنند.
تکمیل تا پایان سال
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای خوسف نیز گفت: زیرسازی جاده سلم آباد به ماژان به طول 4 کیلومتر تمام شده و تنها روکش آن باقی مانده است که تا پایان سال تکمیل می شود.«ابطحی» افزود: اعتبارات شهرستان کفاف راه های روستایی را نمی کند و هم اکنون عملیات راه ها به صورت دیون در حال انجام است.
او ادامه داد: این جاده تا حدودی اعتبار دارد ولی از آن جایی که اعتبارات راهداری شهرستان کمتر از 6 میلیارد تومان است و این مسیر (5 کیلومتر) نیاز به چهار میلیارد تومان اعتبار دارد قول می دهیم تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
مشکل با پیمانکار
او تصریح کرد: برای تکمیل این جاده با پیمانکار هم به مشکل خورده ایم، چراکه برای پرداخت دیون متاسفانه اعتبار استانی هم برای راه های روستایی تخصیص نمی یابد.
به گفته وی راه روستایی روبیات- عیلکی به طول 4.5 کیلومتر خاک برداری و عملیات اجرایی ابنیه فنی شروع شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال ابنیه فنی آن تکمیل شود و خاکریزی محور پایان یابد.ابطحی در خصوص پروژه راه روستایی مزار شاه سلیمان علی به طول 4 کیلومتر، افزود: عملیات خاکی این مسیر انجام شد و پیش بینی می شود خاک برداری ترانشه ها و ابنیه فنی تا پایان امسال تکمیل شود.
وی ادامه داد: همچنین عملیات خاکی راه روستایی کفتر میلان به طول 7 کیلومتر در دست اجراست که با توجه به اعتبار کار می شود اما به دلیل اندک بودن اعتبار هنوز تکمیل نخواهد شد.
حذف ردیف ملی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هم در خصوص تکمیل مسیر مواصلاتی دهستان براکوه به دهستان جلگه ماژان اظهار کرد: از دو سال پیش ردیف اعتبار ملی راه های روستایی به طور کامل حذف شد و اعتبارات، استانی است به همین سبب شورای برنامه ریزی شهرستان باید برای راه های روستایی اعتبار در نظر بگیرد.
«جلال زاده» با بیان این که اداره کل راهداری، اعتباری برای راه های روستایی ندارد، افزود: نمی توانیم اعتباری برای راه های روستایی تخصیص دهیم و در دهستان براکوه بیشتر روستاهای بالای 20 خانوار آن از راه روستایی بهره مند هستند.او در خصوص مسیر مواصلاتی دهستان براکوه به دهستان جلگه ماژان گفت: اکنون روستای سلم آباد یک جاده آسفالته دارد و بر اساس برنامه توسعه ششم روستاهای بالای 20 خانوار که بدون یک راه آسفالته بود، در اولویت کار است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مرمت فاز دوم خانه تاریخی کیهان مود با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر مود و اداره میراث فرهنگی سربیشه آغاز شد و قرار است به خانه نساجی استان تبدیل شود.سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سربیشه از مرمت فاز دوم خانه تاریخی کیهان شهر مود با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال با همکاری شهرداری و شورای اسلامی این شهر خبرداد و گفت: در این مرحله از مرمت، استحکام بخشی قسمتی از بنا، اندود گچ دیوار اتاق ها و گازکشی در دستور کار قرار گرفته است.«حق پناه» افزود: شهرداری و شورای اسلامی شهر مود نیز برای جابه جایی نخاله های ساختمانی، حمل مصالح مورد نیاز پروژه و تامین برخی از اقلام ساختمانی قول همکاری داده اند.به گفته او فاز اول مرمت خانه تاریخی کیهان سال ۹۸ انجام که طی آن حدود 70 درصد این خانه به صورت کامل بازسازی شد و در سال گذشته نیز با اقدام فرهنگی قابل توجه وارثان مرحوم کیهان این بنای با ارزش به اداره میراث فرهنگی اهدا ومقرر شد با توجه به جایگاه برتر شهر مود در نساجی سنتی شرق کشور این خانه بعد از مرمت کامل به عنوان اولین خانه نساجی سنتی استان فعالیت خود را آغاز کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.