نگاهی به ۷ فیلم که بر اساس وقایع مهم و واقعی ساخته شده استتعداد
تعداد بازدید : 15
سکانسهایی بر اساس واقعیت
گروه سینما و تلویزیون - فیلمهای مختلفی بر اساس اتفاق ها و ماجراهای واقعی در سینمای جهان و ایران ساخته شده است که تماشای آن ها جذابیت های خاص خود را دارد. این حوادث گاهی اوقات به قدری فراگیر و گسترده بوده اند که در حافظه جمعی میمانند و بخشی از تاریخ را رقم میزنند و ساخت فیلم و سریال بر اساس آن ها به نوعی سکانس هایی بر اساس از واقعیت را جلوی چشمان مخاطبان قرار می دهد. در این مطلب به سراغ ۷ فیلم مهم ایرانی رفتیم که درباره حوادث مهم و واقعی ساخته شده است، از پرداختن به موضوع زلزله در فیلم «زندگی و دیگر هیچ» به کارگردانی زنده یاد «عباس کیارستمی» تا موضوع «آتش سوزی» در فیلم «جنایت بی دقت» به کارگردانی «شهرام مکری».
کارگردان: عباس کیارستمی
فیلم درباره زلزله وحشتناکف مرگبار و ویرانگار سال 1369 رودبار و منجیل ساخته شده است زلزلهای به بزرگی 7.4 ریشتر که شهرهای رودبار، منجیل، لوشان و ۷۰۰ روستای اطراف را به نابودی کشاند و به ۳۰۰ روستای دیگر خسارت عمده وارد کرد. در این زلزله 100 هزار خانه خشتی و گلی با خاک یکسان شدند یا یا خسارتهای زیادی دیدند و بیش از ۳۵ هزار کشته، ۶۰ هزار زخمی و ۵۰۰ هزار بیخانمان شدند. «عباس کیارستمی» فیلم «زندگی و دیگر هیچ» را یک سال بعد از وقوع این زمین لرزه ساخت. داستان فیلم سه روز پس از زلزله خرداد ۱۳۶۹ در استان گیلان اتفاق میافتد. پدر و پسری از تهران به منطقه زلزلهزده و بهجستجوی «بابک» و «احمد احمدپور»، بازیگران فیلم «خانه دوست کجاست؟» میروند. بهدلیل راهبندان، آنها مجبور میشوند راههای فرعی مختلفی را برای رسیدن به روستای کوکر، محل زندگی پسربچهها، طی کنند. پدر و پسر، «احمدپور» ها را تا پایان فیلم نمیبینند اما خبرهایی از آنها بهدست میآورند. واکنش سریع «کیارستمی» به زلزله و اقدام سریعش برای ساخت فیلم در این باره با تحسین زیادی روبهرو شد. فیلم «زندگی و دیگر هیچ» هم در چهلوپنجمین جشنواره فیلم کن فرانسه، برنده جایزه بخش «نوعی نگاه» شد و همچنین در هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم سائوپولوی برزیل، جایزه ویژه انجمن منتقدان را به دست آورد.
کارگردان: عبدالحسن برزیده
فیلم «مزار شریف» درباره حمله نیروهای طالبان به کنسولگری ایران در شهر مزار شریف افغانستان در سال 1377 است که منجر به شهادت ۱۰ نفر از کارکنان شد. نیروهای طالبان در هفدهم مرداد سال ۱۳۷۷ شهر مزار شریف را اشغال کردند و گروهی از آن ها وارد کنسولگری ایران شدند و دیپلماتها و خبرنگار ایرانی حاضر در آنجا را به شهادت رساندند. «عبدالحسین برزیده »سال ۱۳۹۳ یعنی 16 سال بعد، فیلم «مزار شریف» را ساخت و به طور مستقیم روی روایت این واقعه دست گذاشته است. با این که برخی کارشناسان معتقد بودند «مزارشریف» فیلم درخور و مناسبی برای روایت این واقعه نیست و این اتفاق مهم را به صورت ساده و بدون التهاب پیش روی مخاطبان گذاشته است اما موافقهای زیادی هم داشت و در جشنوارههای مختلف با استقبال زیادی روبهرو شد. این فیلم توانست در سیوسومین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن و دیپلم افتخار بهترین جلوههای ویژه میدانی و بصری را دریافت کند، ضمن این که در بخشهای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین نقش اول مرد، بهترین صدابرداری، بهترین صداگذاری و بهترین چهرهپردازی نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده بود. این فیلم در جشنوارههای فیلم کانادا، استرالیا و هند هم موفقیتهایی به دست آورد.
کارگردان: مصطفی کیایی
مصطفی کیایی در «چهارراه استانبول» سعی کرد واقعه آتشسوزی و فرو ریختن ساختمان «پلاسکو»ی تهران را بازسازی کند. ساختمان پلاسکو پس از ات سوزی، فرو ریخت و تعدادی از مأموران آتشنشانی که در حال مهار آتشسوزی، در بیرون و داخل ساختمان بودند زیر آوارِ ناشی از فرو ریختن ساختمان ماندند و جان خود را از دست دادند. این حادثه صبح روز ۳۰ دی سال ۱۳۹۵ اتفاق افتاد و «مصطفی کیایی» مدتی بعد اعلام کرد که قصد دارد فیلمی درباره این حادثه بسازد. او یک سال بعد، فیلم «چهارراه استانبول» را در سال ۱۳۹۶ به جشنواره فجر سیوششم برد. «کیایی» ابتدای فیلمش چند شخصیت معرفی میکند که هر کدامشان به نحوی با ماجرای ریزش ساختمان پلاسکو ارتباط پیدا میکنند. ماجرای اصلی اما این است که پسری در شب قبل از حادثه، دختری را که از دست پدرش فرار کرده، در یکی از واحدهای پلاسکو جا میدهد و در را رویش قفل میکند و خودش به همراه دوستش به محل دیگری میروند و تا صبح همانجا میمانند. او صبح وقتی سراغ پلاسکو میرود متوجه میشود آتش گرفته است. با این ماجرا وارد آتشسوزی پلاسکو میشویم و مرحله به مرحله با وقایع این روز، تلاش آتشنشانها و نگرانی خانوادهها روبهرو میشویم. فیلم، اثر چندان موفقی نبود و بعضی از کارشناسان معتقد بودند «مصطفی کیایی» به خاطر عجلهای که برای ساخت اولین فیلم درباره این حادثه داشته، از حساسیتهای همیشگیاش فاصله گرفته و به گونه ای سوژهسوزی کرده است. با این حال «چهارراه استانبول» در دو بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین جلوههای ویژه بصری سیمرغ دریافت کرد.
کارگردان: محمدحسین مهدویان
«محمدحسین مهدویان» در فیلم «درخت گردو» به فاجعه بمباران شیمیایی سردشت و تاثیری که روی زندگی مردم گذاشته بود پرداخت. فیلم بر اساس زندگی «قادر مولانپور» یکی از آسیبدیدگان این فاجعه ساخته شده بود. او برای محاکمه یکی از دلالهای سلاحهای شیمیایی عراق در دادگاه لاهه شرکت کرد و سرگذشت خودش را تعریف کرد. بمباران شیمیایی سردشت هفتم تیر سال ۱۳۶۶ در چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت انجام شد. در این حمله ۱۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی جان خود را از دست دادند. «درخت گردو» اولین فیلمی بود که آن قدر دقیق به فاجعه بمباران شیمایی سردشت میپرداخت و درد و رنج اهالی سردشت را با جزئیات به تصویر میکشید و از این رو اهمیت بسیار زیادی داشت. «مهدویان» داستان این فیلم را در سه بازه زمانی سالهای ۱۳۶۶، ۱۳۸۴ و ۱۳۹۵ با تمرکز روی زندگی مردی رنج کشیده که در یکی از روستاهای نزدیک سردشت خانوادهاش را در این بمباران از دست داده روایت کرده است. «مهدویان» برای «درخت گردو» سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را از جشنواره سیوهشتم فیلم فجر گرفت و «پیمان معادی» هم برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد شد. «درخت گردو» در 11 رشته دیگر هم نامزد دریافت سیمرغ بود.
کارگردان: محمدحسین مهدویان
فیلم «ماجرای نیمروز» به ترور مقامات ارشد کشور در سال های اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی میپردازد. تمرکز اصلی فیلم روی ماجرای شناسایی خانههای تیمی سازمان مجاهدین و در نهایت شناسایی خانه «موسی خیابانی» است. این ترورها و ماجرای شناسایی خانههای تیمی در سال ۱۳۶۰ و به دنبال برکناری بنیصدر اتفاق افتاد. «محمدحسین مهدویان» فیلم «ماجرای نیمروز» را ۲۵ سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۵ ساخت. او پیش از آن در «آخرین روزهای زمستان» و «ایستاده در غبار» از تکنیک جدیدی استفاده و با استفاده از صداهای باقی مانده در آرشیو، اثرش را بازسازی کرده بود. این دو اثر در مرز میان داستانی و مستند ساخته شده بودند. «مهدویان» در «ماجرای نیمروز» هم سعی کرد تا حد امکان به این شیوه وفادار بماند. «ماجرای نیمروز» تا حدودی مشابه آثار مستند ساخته شده و «مهدویان» به جای پیش بردن این وقایع روی یک خط داستانی به نسبت فرعیتر یا محور قرار دادن یک شخصیت، سعی کرده همین واقع را به شیوهای داستانی کنار هم بچیند. «ماجرای نیمروز» در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر، برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد و همچنین «بهزاد جعفری طادی» سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس را دریافت کرد.
کارگردان: کیانوش عیاری
«کیانوش عیاری» فیلم «بیدار شو آرزو» را براساس حادثه تلخ زلزله بم ساخت؛ زلزلهای به بزرگی 6.6 ریشتر که شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند و تخریب کرد. زمینلرزه بم با حدود ۵۰ هزار کشته سومین زمینلرزه پرتلفات تاریخ ایران بعد از زمینلرزه های اردبیل و دامغان بود. زمان وقوع زلزله بم، بامداد جمعه ۵ دی ۱۳۸۲ بود و ۱۲ ثانیه هم طول کشید. «کیانوش عیاری» فیلم «بیدار شو آرزو» را یک سال بعد یعنی سال ۱۳۸۳ ساخت اما تا ۱۳ سال بعد از تولید، فرصت اکران عمومی پیدا نکرد تا این که در آذر سال ۱۳۹۶ در گروه «هنر و تجربه» اکران شد. «عیاری» محور اصلی فیلمش را یک آموزگار جوان روستایی در نظر میگیرد که در حاشیه شهر بم، بعد از بیرون آمدن از زیر آوار متوجه میشود همکارش جان سپرده است و به سوی شهر راه میافتد تا برای اهالی کمک بیاورد، اما با رسیدن به شهر ناباورانه میفهمد که فاجعه اصلی آن جا روی داده است. به پیشنهاد و راهنمایی مردی روحانی، معلم جوان به گورستان شهر می رود و به کار غسل و دفن اموات میپردازد. «بیدار شو آرزو» در جشنواره بیستوسوم فیلم فجر، برنده سیمرغ بهترین فیلم هنر و تجربه شد و همچنین در بخش مسابقه بینالملل، سیمرغ بهترین دستاورد هنری و فنی و بهترین کارگردانی را به دست آورد.
کارگردان: شهرام مکری
«جنایت بیدقت» یادآور واقعه آتشسوزی سینما رکس آبادان در سال 1357 است. این سینما در حین نمایش فیلمی به کارگردانی «مسعود کیمیایی» به آتش کشیده شد و دست کم ۴۲۰ نفر کشته شدند. این رویداد زمانی آغاز شد که افرادی، قبل از آتش زدن، ساختمان سینما را به سوخت هواپیما آغشته کرده بودند. این آتشسوزی بزرگ ترین حمله تروریستی در تاریخ تا قبل از کشتار سال ۱۹۹۰ افسران پلیس سریلانکا و حملات ۱۱ سپتامبر معرفی شد. سینما رکس آبادان ۲۸ مرداد سال ۱۳۵۷ به آتش کشیده شد و «شهرام مکری» فیلمش را سال ۱۳۹۸ ساخت. «مکری» مستقیم دست روی این واقعه نگذاشته و درواقع بازسازی آتشسوزی سینما رکس آبادان، در لایههای مختلف این فیلم قابل دریافت است. بخش عمدهای از روایت اول «جنایت بیدقت» درباره چهار نفری است که برای آتشسوزی یک سینما روانه میشوند و اشاره به جمع چهارنفرهای دارد که برای به آتش کشیدن سینما رکس به سینما رفتند. «جنایت بیدقت» در هفتادوهفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز موفق به کسب جایزه بهترین فیلمنامه از منتقدان سینمایی شد. همچنین این فیلم در چهاردهمین جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک، نامزد دریافت جایزه بهترین فیلمنامه، برای «شهرام مکری» و «نسیم احمدپور» شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
سرو مهمویی قاینات گنجنیه زنده خراسانجنوبی
️ پیرترین موجود زنده دنیا سرو ابرکوه یزد است آن هم با بیش از ۵ هزار سال سن اما در دیگر نقاط ایران نیز از این گونه موجودهای زنده با سن و سال بالا کم نداریم که بسیاری از آنها در جغرافیای ایران زمین ناشناس ماندهاند. ️ یکی از این گنجینههای زنده درختان سرو روستای مهمویی قاینات است که با قطعیت میتوان از این درختان به عنوان اولین موجودات زنده خراسان جنوبی یاد کرد چرا که قدمت این گنجینه زنده به ۱۵ قرن قبل یعنی زمان زرتشتیان و ساسانیان بر میگردد.
️ سه همسایهای که یکی از آنها هزار و ۵۰۰ سال، دیگری با کمی فاصله بین هزار تا هزار و ۲۰۰ سال و کوچکترین آنها هم در همسایگی سرو کهنسال هزار و ۵۰۰ ساله قرار دارد که بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ سال سن دارد.
️ تن پوشهایی که این کهن گنجینههای زنده خراسان جنوبی کهنه کردهاند را میتوان در پوسته و تنه قطور آنها به وضوح دید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
ساخت مسکن در ۲۱۷ هزار مترمربع از اراضی شهید صیاد شیرازی بیرجند
مدیرعامل و عضو شرکت تعاونی مسکن ۰۴ بیرجند گفت: ۲۱۷ هزار مترمربع زیربنا در قالب فاز سوم و چهارم پروژه شهید سپهبد صیاد شیرازی بیرجند در حال ساخت است. علی طحان در حاشیه بازدید از بیست و دومین نمایشگاه صنعت ساختمان و صنایع وابسته خراسان جنوبی اظهار داشت: نمایشگاه صنعت ساختمان با مدیریت اتاق تعاون خراسان جنوبی برپا شده که زمینه تعامل فعالیت بخش صنعت، پیمانکاران و خدمات وابسته بخش صنعت استان را فراهم کرده است. وی با بیان اینکه 217 هزار مترمربع زیربنا در قالب فاز سوم و چهارم پروژه شهید سپهبد صیاد شیرازی بیرجند در حال ساخت داریم، گفت: این نمایشگاه زمینهای را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم فناوریهای نوین صنعت ساختمان را بشناسیم، قیمتها را تحلیل و از تجهیزات ساختمانی استان استفاده کنیم. به گزارش تسنیم مدیرعامل و عضو شرکت تعاونی مسکن 04 بیرجند تصریح کرد: در حوزه صنعت ساختمان در خراسان جنوبی شهرک صنعتی فعالی نداریم و این یکی از معضلات ما است چراکه سبب شده هزینهها با توجه به حمل ونقل کالا و تجهیزات از سایر استانها افزایشی باشد، این مهم باید پیگیری شود تا فعالین اقتصادی در بخش صنعت بتوانند در حوزه کیفیت کالا در سطح کشور با یکدیگر رقابت کنند. طحان گفت: هدف اصلی ما استفاده از محصول با کیفیت است و اگر محصولات ساختمانی با کیفیت در استان عرضه شود ما هم از آن استفاده خواهیم کرد. مدیرعامل و عضو شرکت تعاونی مسکن 04 بیرجند گفت: محصولات ساخت اسکلت فلزی، سرامیک آیداسرام، آجر رومنجان از محصولات با کیفیت و تولیدی صنعت ساختمان استان هستند که قابل رقابت با دیگر محصولات استانها هستند. برای ساخت مسکن در استان خراسان جنوبی مطابق طرح تفصیلی و مطابق قانون، ساخت و سازها را رعایت میکنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 7
حضور وزیر کشور در محل آتشسوزی مینی پالایشگاه بیرجند
وزیر کشور روز گذشته در محل حادثه آتشسوزی مینی پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند حضور یافت و روند عملیات اطفای حریق در این مجموعه را از نزدیک بررسی کرد.
احمد وحیدی بعد از ظهرگذشته به منظور بررسی آخرین وضعیت آتشسوزی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند وارد خراسان جنوبی شد و بلافاصله از محل حادثه بازدید کرد.
وی با همراهی معاون عمرانی خود، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان استان از مسئولان مربوطه درباره این پالایشگاه کوچک مقیاس، نوع سوخت، نحوه شروع آتشسوزی و گسترش آن توضیح خواست که پاسخهای لازم ارائه شد.
نحوه امدادرسانی و اجرای عملیات اطفای حریق از سوی آتش نشانی، هلال احمر، شرکت نفت و دیگر دستگاههای مربوطه نیز به صورت میدانی بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ دکتر احمد وحیدی عصر دیروز در حاشیه ستاد مدیریت بحران استان در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: میعانات گازی در محل این پالایشگاه کوچک در منطقه ویژه اقتصادی که دچار حریق شده، تبدیل به هیدروکربن و صادر می شد.
وزیر کشور با بیان اینکه حدود ۱۸ مخزن در این مینی پالایشگاه وجود دارد که بخشی سوخته و برخی هنوز در حال سوختن است، گفت: برای بررسی علل حادثه و اقدامات انجام شده به بیرجند سفر کردیم و در ستاد مدیریت بحران خراسان جنوبی حضور یافتیم.
وی با اشاره به گزارش اقدامات انجام شده توسط مسئولان استانی و آتش نشانی برای اطفای حریق، گفت: هنوز مقداری از آتشسوزی وجود دارد که در حال تلاش برای اطفای آن هستند. به گفته وی؛ فوم موجود در منطقه کفایت نکرده لذا مقداری فوم دیگر وارد استان میشود تا به کمک آن، آتش خاموش شود. وزیر کشور بیان کرد: ارزیابی حادثه و علت دقیق آتشسوزی مینی پالایشگاه در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیاز به بررسی بیشتر دارد که در وقت خود رسیدگی می شود. وحیدی با ذکر این نکته که کمیته ای برای بررسی این حادثه وجود دارد، متذکر شد: اولین مسئولیت مربوط به بخش خصوصی است که این حادثه برای او پیش آمده و بعد در سطح استان با مدیریت بحران و استاندار و مشارکت بخشهای زیربط باید بررسی شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون پژوهشی، نوآوری و فناوری دانشگاه بیرجند
تعداد بازدید : 1
دانشگاه بیرجند ۳۶ تفاهمنامه پژوهشی امضا کرد
معاون پژوهشی، نوآوری و فناوری دانشگاه بیرجند از انعقاد ۳۶ تفاهمنامه پژوهشی دانشگاه با دستگاههای اجرایی داخل و خارج از استان خبر داد و گفت: تعداد تفاهمنامهها نسبت به سال گذشته چهار برابر شده است.
ابوالفضل اکبرپور در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندیهای دانشجویان در محل سالن امید دانشگاه بیرجند در جمع خبرنگاران افزود: در حوزه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت هم قراردهای ما ۲ برابر سال گذشته و به ارزش بیش از ۹ میلیارد تومان بوده است.
وی بیان کرد: امسال در حوزه پژوهش ۱۹۳ مقاله علمی و پژوهشی انجام و ۱۶۲ مقاله ISI دانشگاه بیرجند نیز چاپ و ۳۳۰ مقاله نیز در همایشهای ملی و داخلی منتشر شده است.
معاون پژوهشی، نوآوری و فناوری دانشگاه بیرجند گفت: امسال تاکنون این دانشگاه هفت نمایشگاه داخلی و خارجی برگزار و ۹ طرح مصوب داخلی را اجرا کرده است.
به گزارش ایرنا اکبرپور با اشاره به برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش هفته گذشته در دانشگاه بیرجند، تصریح کرد: هدف از این نمایشگاه هم پیوند دانشجویان با بخش صنعت و بازار کار بود تا ایدههای جذاب و نو در خصوص نیازهای صنعت ارائه شود.
وی گفت: امسال آزمایشگاه مرجع دانشگاه بیرجند رتبه یک آزمایشگاههای کشور و رتبه ۴۱ را در بین ۳۶۰ آزمایشگاه زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را کسب کرد.
اکبرپور با اشاره به نمایشگاه توانمندیهای دانشجویان گفت: در این نمایشگاه در حوزه پژوهشی دستاوردهای دانشجویان در حوزه شرکتهای دانشبنیان زیر نظر پارک علم و فناوری و مراکز آموزشی و پژوهشی استان، کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، الکترونیک، آب و معدن به نمایش گذاشته شده است.
معاون پژوهشی، نوآوری و فناوری دانشگاه بیرجند افزود: امسال قرص زعفران با خاصیت دارویی مبارزه با سرطان و افسردگی با مجوز سازمان غذا و دارو برای نخستین بار در دانشگاه بیرجند تولید شد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه معدن نیز اعضای هیات علمی دانشگاه و دانشجویان محصول پهبادی را تولید کردند که میتواند به شکل سه بعدی توپوگرافی سطح زمین را برداشت کند و اطلاعات را در اختیار فعالان حوزه معدن قرار دهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
به بهانه روز قاینات
مردم قاینات از دیرباز مردمی مبارز و انقلابی بوده که به دلیل سوابق مبارزاتی با رژیم ستم شاهی همیشه مورد بی مهری مسئولان رژیم قبلی بوده و به همین دلیل از تمامی امکانات و تجهیزات محروم بوده اند. سوابق مبارزاتی مردم قاین به خرداد سال 42 زمانی که ماموران ستم شاهی به دستور وزیر دربار شاه علم مزدور انگلیسی به مدرسه جعفریه قاین هجوم برده و جمعی از طلاب قاینی دستگیر و تعدادی را تبعید و مدرسه را تخریب و تصرف می نمایند .از آن زمان خفقان شدیدی در قاینات حاکم و تعدادی از جوانان مبارز قاینی دستگیر و تا پیروزی انقلاب اسلامی در زندان های رژیم شاهنشاهی زندانی می باشند. پس از ازاین حرکت همزمان با شروع مبارزات مردم علیه رژیم شاهنشاهی در شهرهای تهران،قم،یزد و مشهد اولین راهپیمایی با شکوه مردم از اول مهرماه سال 57 آغاز و بعد از هر روز مردم در اعتراض،تحصن بر علیه رژیم ستم شاهی بوده به طوری که قاین جز شهرهای علامت قرمز بوده و تردد بیش از دو نفر در شب ممنوع بوده و یک گردان نیروی نظامی نیز از شهرهای هنجوار جهت سرکوب مبارزات مردم قاین از آبان سال 57 در قاین مستقر می شوند. در روز 22 آذر سال 57 دومین راهپیمایی باشکوه مردم قاین از مهدیه به سمت مسجد جامع آغاز که این اعتراض و راهپیمایی مورد خشم نیروهای ستم شاهی واقع و راهپیمایی مردم قاین را به خاک و خون می کشند و 5 تن از مبارزان به اسامی شهیدان صبیانی،نصیری زاده،مهدوی ،ریاحی،لاخی در دم به شهادت و 5 تن از مبارزان مجروح می شوند که در شورای فرهنگ عمومی شهرستان و استان این روز تاریخی به عنوان روز قاینات انتخاب و به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور می رسد و از آن زمان همه ساله مراسم بزرگداشتی در این روز برگزار می شود
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون بازرگانی سازمان صمت خراسان جنوبی خبر داد؛
تعداد بازدید : 2
امکان خرده فروشی مرزنشینان در بازارچه های مرزی استان
معاون بازرگانی سازمان صمت خراسان جنوبی گفت: طرح خرده فروشی برای مرزنشینان استان در تمام بازارچه های مرزی خراسان جنوبی قابل اجرا است. الیاس جویبان پیش از ظهر یک شنبه در نشست خبری اظهار کرد: چهار روش برای تجارت در مرزها وجود دارد. وی با بیان اینکه یکی از این روشها تجارت از طریق کارت بازرگانی بوده که از پایانههای رسمی انجام میشود، تصریح کرد: روش دوم مرزنشینی بوده که سهمیه مرز نشینی وجود دارد و به ازای هر نفر ۳۰۰ دلار در نظر گرفته شده و امکان صادرات و واردات ۴۸ قلم کالا در استان وجود دارد. معاون بازرگانی سازمان صمت خراسان جنوبی ادامه داد: در این روش ۱۰۰ درصد معافیت حقوق ورودی در کالاهای خوراکی و ۷۰ درصد معافیت در اقلام غیرخوراکی وجود دارد.
جویبان روش دیگر تجارت در مرزها را از طریق کارت پیلهوری عنوان کرد و یادآور شد: کلیه اقلام مجازی که با کارت بازرگانی میتوان انجام داد از طریق کارت پیلهوری نیز در استان انجام میشود منتها فقط از بازارچههای مرزی استان این امر مجاز است. وی افزود: افرادی که در شعاع ۵۰ کیلومتر مرز سکونت دارند میتوانند این کارت را دریافت کنند و اقلام مورد نیاز خود را از طریق بازارچههای مرزی استان صادر و وارد نمایند. به گزارش مهر معاون بازرگانی سازمان صمت خراسان جنوبی با بیان اینکه رویه دیگری که برای تجارت جز رویههای جدید محسوب میشود خرده فروشی است، بیان داشت: این رویه در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در حال انجام بوده و زیرساخت سامانهای آن از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعیین اقلام آن در کارگروه ماده ۱۲ انجام شده که اقلام زیادی را شامل میشود.
جویبان ادامه داد: این کالاها در واقع هم اقلام مرزنشینی را شامل شده و هم اقلامی که در استان پیشنهاد شده است. وی اضافه کرد: تمام اقلام مورد پیشنهاد استان در حوزه خرده فروشی مورد تأیید کارگروه ماده ۱۲ قرار گرفته است. معاون بازرگانی سازمان صمت خراسان جنوبی تصریح کرد: هر چهار بازارچه مرزی که از طرف جمهوری اسلامی ایران آزاد ولی از طرف افغانستان دارای محدودیت بوده اما برای همه آنها کد گمرکی گرفته شده و اگر متقاضی وجود داشته باشد که از بازارچههای گلورده و دوکوهانه کالایی را وارد کند با اینکه در حال حاضر تعطیل هستند امکان واردات کالا وجود دارد. جویبان خاطرنشان کرد: یک سری ملاحظاتی در مورد نحوه ورود، نحوه پرداخت و غیره در این روش از تجارت در مرزها وجود دارد. وی با اشاره به اینکه سهمیهای که برای هر خانوار در طرح خرده فروشی در نظر گرفته شده برای خانوارهای حداقل ۵ نفره ۴۰۰ دلار در ماه معافیت حقوق گمرکی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.