؛رئيس سازمان امور اقتصادي و دارايي استان عنوان كرد
تعداد بازدید : 0
؛ فرار مالياتي درخراسان جنوبي ٠٤ درصد اعلام شد
؛محمديان-فرار مالياتي درخراسان جنوبي حدود ٠٤ درصد است و اين مسئله در كل كشور طبيعي مي باشد.
رئيس سازمان امور اقتصادي و دارايي خراسان جنوبي با بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: درخراسان جنوبي هم مانند ديگر نقاط كشور و جهان فرار مالياتي وجود دارد ، چون زماني فرار مالياتي نخواهد بود كه تمامي اسناد و مدارك براساس قانون جمع آوري و تسليم شود.«مرادعلي مير» با اشاره به اين كه به طور كلي سيستم توليد داراي نظارتي ضعيف است تصريح كرد: بنابراين با اين شرايط فرار مالياتي به طور حتم وجودخواهد داشت.وي خاطرنشان كرد: هرچند درخراسان جنوبي اقدام هايي همچون سندسازي ، مدارك و دفترهاي صوري كمتر است اما اين گونه فعاليت ها تا حدودي در استان مشاهده مي شود و برخي افراد از اعلام درآمدهاي واقعي خود سر باز مي زنند و مامور مالياتي نيز امكان دسترسي به مدارك واقعي ندارد.وي ادامه داد: دليل فرار مالياتي نيز وجود نداشتن اسناد و مدارك براي ثبت و ضبط درآمد و نحوه مصرف كالاهاست.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ظرفيت هاي خالي مالياتي استان به طور كامل شناسايي شده است ؟ گفت: در اين خصوص پيرامون منابع ناشناخته شناسايي هاي لازم انجام شده كه در آينده اين امر كمك ارزنده اي در بخش وصول درآمدها محسوب مي شود . وي ادامه داد: در اين ميان پروژه دانشگاهي و... انجام نشده اما كارشناسان امور مالياتي استان باتوجه به بسترهاي اقتصادي موجود و فعاليت هاي انجام شده ، منابع موجود را شناسايي كرده اند كه بر آن اساس درآمدها جمع آوري مي شود.
اين مقام مسئول درباره اين كه مسئله ماليات بر مصرف دخانيات كه جزو سهم استان قرارگرفته بود در چه وضعيتي است ؟ خاطرنشان كرد: در حال حاضر دراين زمينه طرحي مصوب و تحت عنوان قانون ابلاغ نشده است.؛اظهارنامه مالياتي
؛وي درباره اظهارنامه هاي مالياتي گفت:سياست وزارت اقتصاد و دارايي و سازمان امور مالياتي كشور براساس جذب بيشتروصول مالياتي است و از آنجايي كه موديان اسناد و مدارك قانوني در دست ندارند بيشتر ماليات براساس توافق با مجامع و اتحاديه هاي صنفي انجام مي شود واين امر در حال حاضر دربرنامه و سياست سازمان امور مالياتي كشورقراردارد.
به گفته وي بنابراين با كساني توافق خواهد شدكه اظهارنامه هاي مالياتي خود را به موقع براي سال قبل تسليم كرده باشند و دراين ميان طرح خوداظهاري يا اظهارنامه مبناي توافق با مجامع قرار خواهد گرفت.
مراد علي مير با تاكيد براين كه روند مذكور روبه رشد است افزود: با تسليم به موقع اظهارنامه ها ، توافق با مجامع و اتحاديه هاي صنفي و مشاركت مناسب موديان در پرداخت حق و حقوق دولت ، خراسان جنوبي در افزايش درآمدهاي وصولي رشد چشمگيري خواهد داشت. وي اضافه كرد: خوشبختانه زماني كه مردم احساس مي كنند با پرداخت ماليات در درآمدها وهزينه هاي دولت نقش اساسي دارند مشاركت و حضور آنان پر رنگ تر خواهد بود.
رئيس سازمان امور اقتصادي و دارايي خراسان جنوبي در پاسخ به اين سوال كه علت بالا بودن درآمدهاي مالياتي در استان چيست ؟ تصريح كرد: درآمدها بالانيست و درآمدي كه بايد وصول شود هنوز وصول نشده است.
به گفته وي در حال حاضر درآمدهاي وصولي بيشتر ماليات حقوق كاركنان دولت است كه براساس فهرست در پايان هرماه به عنوان ماليات از حقوق كاركنان كسر مي شود.
وي افزود: سال گذشته ٠٢٢ ميليارد در استان درآمد مالياتي وصول شده كه نسبت به سال قبل درصدي رشد داشته و مازاد بر اين درآمد به استان برگردانده و صرف هزينه هاي جاري در اين چارچوب شده است.
وي درخصوص اين كه سهم استان از درآمدهاي عمومي و تملك دارايي هاي سرمايه اي چه ميزان است ؟ گفت: كل درآمد هاي وصول شده در استان نسبت به هزينه هاي موجود به ٦ درصد هم نمي رسد و پرداختي ها و هزينه ها خيلي بيشتر از وصول درآمدهاست طوري كه طي سال گذشته ٠٠٢ ميليارد ريال درآمد وصولي كسب و در مقابل ٠٠٧ ميليارد ريال پرداختي وجود داشت.
وي نوپا بودن استان و رونق نيافتن بسترهاي اقتصادي و سرمايه گذاري را از جمله علل رشد نداشتن درآمدهاي مالياتي عنوان كرد وافزود: در حال حاضر شركت هاي تازه تاسيس و طرح هاي اقتصادي وجود دارد كه از معافيت ها استفاده نمي كنند و تا زماني كه معافيت باشد رشد بايد و شايد وجود نخواهد داشت و با فراهم شدن بسترهاي لازم رشد درآمدهاي مالياتي هم ايجاد خواهد شد.
«مير » در پاسخ به اين سوال كه سيكل رشد اقتصادي در استان تابع گردش كدام بخش از فعاليت هاي اقتصادي است؟ گفت: سيكل رشد اقتصادي در استان قبلا مربوط به بخش كشاورزي بود ولي در حال حاضر اقتصاد استان وابسته به كشاورزي نيست.
وي خاطرنشان كرد: براي رشد اقتصادي در ساير زمينه ها بسترسازي هاي لازم پيگيري مي شود طوري كه مي توان گفت هم اكنون اقتصاد استان بيشتر مرهون بازرگاني و بخش صنعتي است و نحوه توسعه اقتصادي از كشاورزي به ساير بخش ها منتقل شده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اعتبارات سفر رئيس جمهور به استان به طور كامل تخصيص يافته است ؟ افزود: اعتبارات سفر رئيس جمهور به خراسان جنوبي تخصيص يافته و تمام پروژه ها و طرح ها در مرحله انجام كار و يا اتمام است.وي درباره عملكرد ستاد جذب بودجه دستگاه هاي دولتي استان تصريح كرد: اين ستاد در حال حاضر مستقر بوده و در زمينه درآمدها ، تقسيم بودجه و... انجام وظيفه مي كند و جذب به موقع اعتبارات ، وصول درآمدها در زمان مقرر و تقسيم بندي اعتبارات بين دستگاه ها از جمله عملكردهاي مثبت اين ستاد دراستان مي باشد.
؛بازاريابي اجتماعي؛ حلقه گمشده تجارت زعفران
؛بعضي از لغات و جملات ضمن ساده بيان شدن و ساده به نظر رسيدن بسيار پرمعنا و پرمحتوا هستند زيرا برگرفته شده از علوم مختلفند اما به علت ظاهري ساده كمتر به محتواي دروني آنها دقت و توجه مي شود مانند مديريت، بازاريابي و مديريت بازاريابي، علومي كه از گذشته هاي بسيار دور هدايت سكان اقتصادي، صنعتي، بازرگاني و اداره منابع جهان را به نحوي به عهده دارند كه حاصل آن پيشرفت هاي عظيمي است كه امروز در ابعاد مختلف شاهد آن هستيم. اين عوامل سازمان ها را طوري هدايت و اداره مي كنند كه توليد را به سلاح رقابتي در جهان تبديل كرده اند. بنابراين بازاريابي و توجه به علوم مديريت بازاريابي يك ضرورت براي تحقق هرچه بهتر تطابق منابع با فرصت هاي بازار در بازارهاي رقابتي امروز است و براي اداره صحيح بازار و محصول يك اصل اجتناب ناپذير به حساب مي آيد.
بازارشناسي، بازارسازي، بازارداري و بازارگرداني ضرورت هاي انكارناپذيري هستند كه تحقق هريك از آنها بدون كاربرد مديريت علمي و علم بازاريابي نمي تواند موثر واقع شود. مديريت بازاريابي كوششي آگاهانه براي دستيابي به مبادلات مطلوب با بازارهاي هدف است.
اكنون چه فلسفه هايي بايد راهنماي اين تلاش هاي بازاريابي باشد و در اين ميان منافع سازمان، مشتريان و جامعه هريك چه ارزشي دارد؟ به خصوص كه در اغلب موارد اين منافع با يكديگر در تضاد هستند.
فعاليت هاي بازاريابي سازمان ها عمدتا تحت مفاهيم پنجگانه اي اداره مي شود كه عبارتند از مفهوم توليد، كالا، فروش، بازاريابي و بازاريابي اجتماعي. با توجه به اهميت موضوع و نقش بسيار مهم بازاريابي اجتماعي درمحدوده بازاريابي زعفران مختصرا به اين مهم مي پردازيم.
يكي از جديدترين مفاهيم بازاريابي مفهوم بازاريابي اجتماعي است. يعني بازاريابي مبتني بر حفظ حقوق سه گانه ( منافع جامعه، مصرف كننده و سازمان)
متاسفانه افزايش بي رويه، ناكارآمد و غيرموثر صادرات زعفران در سال هاي گذشته به صورت فله فروشي باعث صادرات ارزش افزوده و فرصت هاي شغلي اين محصول استراتژيك بخش كشاورزي شده است. از طرف ديگر فرسايش خاك و استفاده بي رويه از كودهاي شيميايي در تضاد با توسعه پايدار كشاورزي است. توسعه پايدار يعني حفظ رفاه در طول زمان يعني برآوردن نيازهاي نسل كنوني بدون صدمه زدن به منابع بدون آن كه جلوي تامين نيازهاي نسل آينده گرفته شود. بنابراين آنچه انجام گرفته براي بستر اساسي توسعه جريان ندارد و تهديد جدي براي زعفران ايران در آينده است. وجود زعفران هاي تقلبي در بعضي از بازارهاي عمده زعفران جهان( كه خطر جدي و بزرگي براي سلامت انسان ها و محيط زيست است) و انواع تقلب در اين محصول ارزشمند كه توسط عده اي سودجو با زيرپاگذاشتن تعهدات تجاري و عدم رعايت اصول اخلاقي در رويه هاي بازاريابي انجام مي شود و وضعيت موجود همه گواه نقض فلسفه بازاريابي اجتماعي و بر خلاف رفتار حرفه اي و اخلاقي است.
بي توجهي به حقوق مصرف كنندگان زعفران باعث شده است كه بسياري از مردم در كشورهاي مختلف به خاطر نداشتن آگاهي و شناخت كامل از زعفران خالص، مصرف كننده رنگ هاي شيميايي به جاي زعفران طبيعي باشند. از طرف ديگر بي توجهي به فلسفه بازاريابي اجتماعي و نداشتن احساس مسئوليت بازاريابان به رفتار حرفه اي خود باعث شده است كه بعضي از تجار و بازاريابان در حيطه قيمت گذاري، قيمت غيرمنصفانه را مبناي خريد زعفران از كشاورزان زحمتكش قرار دهند. آيا قيمت خريد زعفران در سال هاي گذشته از كشاورزان، قيمت واقعي زعفران بوده است، كه بر اساس اصل صداقت و انصاف صورت گرفته باشد؟ آيا آنچه امسال با توجه به وضع موجود بازار زعفران اتفاق افتاده منصفانه است كه دسترنج كشاورزان زحمتكش يعني قوت لا يموت زنان و مردان دست پينه بسته و چشمان به گود نشسته با صداقت، سخت كوش و آفتاب سوخته حاشيه كوير را در اول فصل با قيمت پايين خريد و بعد با ٠٠٥ برابر قيمت به مصرف كننده تحميل كرد و صادركنندگان اصيل و واقعي را در تامين تعهدات تجاري خود در سطح بازارهاي جهاني منزوي و سرمايه گذاري هاي صنعتي و اصولي را مختل و رو به نابودي كشاند. اينها همه زيرپاگذاشتن فلسفه بازاريابي اجتماعي و اصول اخلاقي است كه بايد به طور جدي مورد توجه قرار گيرد.
آيا كساني كه دست به رقابت هاي ناسالم موذيانه و مكارانه مي زنند آگاهي از اصول اخلاقي و عرف و قواعد تجاري دارند؟ همه اين موارد بر خلاف رسالت بازاريابي اجتماعي است، زيرا مفهوم بازاريابي اجتماعي بازاريابان را به در نظرداشتن ملاحظات اجتماعي و اخلاقي در رويه هاي بازاريابي شان فرا مي خواند يعني حفظ حقوق مصرف كننده، حفظ حقوق كشاورزان زحمتكش، حفظ حقوق منافع جامعه و در نهايت حفظ منافع سازمان. طرح خريد توافقي زعفران از كشاورزان بخش كوچكي از زيرمجموعه تحقق بازاريابي اجتماعي در حوزه حفظ حقوق كشاورزان و مصرف كنندگان بود كه در سال گذشته توسط دولت اجرا شد و معلوم نيست آخر به كجا ختم شد! اگر سال گذشته با همكاري بخش خصوصي برنامه ريزي و براي آن استراتژي تبيين و به موقع اجرا مي شد قطعا شاهد وضعيت تاسف بار بازار زعفران نبوديم.
بنابراين بازاريابي اجتماعي بازاريابي مبتني بر احساس مسئوليت سه گانه است. از اين رو بايد تلاش كنيم اگر آنچه را كه درست است انجام دهيم مطمئنا پاداش خود را از بازار خواهيم گرفت. امروز در بازار ما شاهد هستيم شركت هايي كه توجه به مصرف كننده و جامعه را در خلال ساليان دراز هدف عمل خود قرار داده اند به صورت يكي از قابل ستايش ترين و همچنين سودآورترين شركت ها درآمده اند. شركت هايي كه با تغييرات و تحولاتي كه در محيط هاي كسب و كار در حال انجام است بتوانند راهكارها و فوايد نويني را به گونه اي كه مسئوليت هاي اجتماعي هم در آن لحاظ شده باشد ابداع كنند شركت ها و بازاريابان موفقي خواهند بود. اميد است با گسترش علم مديريت بازاريابي و مبنا قرار گرفتن در فعاليت هاي اقتصادي شاهد تحولاتي ارزشمند در بازار زعفران و ديگر محصولات در سال هاي آتي باشيم و تمام فعاليت هاي تجاري فعالان اين محصول و محصولات ديگر در جهت تجارت تحسين برانگيز باشد.
مهندس محسن احتشام
؛مكاتب اقتصادي
؛اخلاق گرايي(مكتب اسكولاستيك)، سوداگري(مركانتيليسم)، اصالت طبيعت (فيزيوكراسي)، كلاسيك(سنت گرايي)، نهادگرايي، تاريخي قديم، سوسياليسم تخيلي، نيوكلاسيسم (مارژيناليسم يا نهايي گرايي) مكتب كينز، نئوليبراليسم، نيوكينزيسم، مكتب شيكاگو(مانيتاريسم يا پول محوري)، سوسياليسم ، كلاسيك هاي جديد جديد، كينزگرايان جديد، ساختارگرايان، مكتب اتريش، مكتب طرفداران طرف عرضه و مكتب دورهاي تجاري حقيقي از جمله مكاتب اقتصادي است.
؛جستارهاي وابسته
؛سرمايه داري، بازار، بازاريابي، بانك، بهره وري، فهرست كشورها بر پايه توليد ناخالص داخلي، علوم مديريت، اصناف و فقر از جستارهاي وابسته به اقتصاد است.
؛فقر
؛فقر يا تهيدستي به معناي كمبود امكانات براي پيشبرد زندگي در سطح نازل آن است. مقياس، سطح و تصورات در پيرامون علل فقر ازنگاه زمان و مكان متفاوت است.
؛سطح زندگي
؛درك مفهوم اين اصطلاح و جوانب مختلف آن حائز اهميت است زيرا ما را با يكي از مقوله هاي مهم اقتصادي كه با ماهيت دوران اقتصادي- اجتماعي مربوط، داراي ارتباط است، آشنا مي كند.
سطح زندگي اصطلاحي است كه براي نشان دادن حدود مصرف هاي مادي و معنوي اهالي يك كشور به كار مي رود. سطح زندگي به ميزان و چگونگي برآوردن نيازهاي مادي و معنوي بستگي داشته و در ساختارهاي اقتصادي- اجتماعي و در مراحل مختلف رشد تاريخي و بر حسب كشورهاي مختلف فرق مي كند.
سطح زندگي به طور مستقيم به توليد اجتماعي، درآمد اهالي، ميزان مصرف كالاهاي بلند مدت و كوتاه مدت و چگونگي ارضاي حوائج فرهنگي و بهداشتي واسطه است.؛علت ها
؛فقر و بدبختي به علت تفاوت طبقاتي جامعه بروز مي كند كه بعد از دوران اوليه انسان هاي بدوي كه سال ها پيش زندگي مي كردند به بار آمده است. نتيجه آن تفاوت هاي اجتماعي در سطوح طبقات متفاوت جامعه است و تا زماني كه اين شرايط حاكم باشد جامعه به ٢ شاخه فقير وغني تقسيم بندي مي شود. يكي ديگر از دلايل فقر به طرز تفكر اشخاص فقيربر مي گردد انسان هايي كه سواد مالي ندارند و قادر به تحليل مسائل مالي خود و حتي به دنبال بهبود وضعيت موجود نيستند.