گفت و گو با كارآفرین نمونه ملی:
تعداد بازدید : 0
ایده ها را به خلاقیت و خلاقیت ها را به كارآفرینی تبدیل كنیم
باخبر شدیم بانوی كارآفرین نمونه شهر مود بار دیگر در چهارمین جشنواره كارآفرینان برتر كشور اول شد.برآن شدیم تا با این بانوی نمونه كارآفرین موفق گفت وگویی داشته باشیم.
*خودتان را بیشتر برای ما معرفی كنید؟
مریم همت پور، متولد 1344 هستم و 5 فرزند دارم.
*كمی در مورد چهارمین جشنواره كارآفرینان برتر بگویید؟
این جشنواره در تهران برگزارشد و من در بخش كارآفرین در بحث های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و اشتغال زایی كارآفرین ملی شدم.
*عامل موفقیت شما در این زمینه چه بوده است؟
ایمان قوی، پشتكار و همت، از خود گذشتگی و عشق به كار و خدمت به زن روستایی از عوامل موفقیتم هستند. وقتی فردی خود را باور داشته باشد اعتماد به نفس بالایی پیدا می كند و می تواند با دور اندیشی و بهره گیری از نكات آموزشی كارشناسان به هدفش برسد.
*در راه موفق شدن مشكلات زیادی وجود دارد، مشكلات شما در این راه چه بود و چگونه آن ها را از سر راه برداشتید؟
به نظر من یك كارآفرین موفق كارآفرینی است كه اگر مشكلی برایش پیش آمد به دنبال راه حل آن باشد و باید یاس و نا امیدی را از خود دور كند.
من نیز در ابتدای راه با مشكلاتی از جمله كمبود سرمایه مواجه بودم، همچنین مشكل بزرگی كه در جامعه شهری كوچك وجود دارد این است كه اگر كسی به موفقیت بیشتر برسد دیگران برای او مشكلاتی را به وجود می آورند تا روحیه اش ضعیف شود و از كار كنار بكشد، این باید نهادینه شود كه كارآفرین از فرصت هایش به نحو شایسته استفاده می كند و فرصت طلب نیست و برای خدمت به مردم فعالیت می كند.خیلی ها كارآفرین را با سرمایه دار اشتباه می گیرند در صورتی كه سرمایه دار یك سرمایه بزرگ دارد كه به دنبال مكانی برای به دست آوردن سود بیشتر است ولی كارآفرین وقتی در مسیر كارآفرینی قرار می گیرد یك نیروی مضاعف به نام عشق خدمت به مردم در او به وجود می آید و به دنبال بها دادن به مردم به خصوص قشر جوان است تا خود را اثبات كند.
*اولین نه كه تبدیل به بله كردید چه بود؟
وقتی می خواستیم تعاونی روستای زنان الزهرای مود را راه اندازی كنیم بیشتر مردم می گفتند این كار نشدنی است، زنان استقبال نخواهند كرد یا همسرانشان مانع آمدنشان به اجتماع خواهند شد، ولی من و دیگر خواهران عضو تعاونی با عمل خودمان با صبوری و بردباری به مرور زمان این را ثابت و نه آنان را به بله تبدیل كردیم و به آن ها فهماندیم هیچ كاری نشدنی نیست.
*آن لحظه ای كه اسم شما به عنوان كارآفرین برتر ملی خوانده شد اولین جمله ای را كه در ذهن شما نقش بست چه بود؟
خداوند بزرگ را سپاس گفتم و احساس كردم اگر او نبود هیچ وقت موفق نمی شدم، این ها همه خواست اوست.
یادمه یه معلمی داشتم كه توی دفترچه خاطراتم نوشت «باخدا باش پادشاهی كن، بی خدا باش هر چه خواهی كن» از خدا خواستم جلوی او هم برتر باشم چون برتری در دنیا لحظه ای و گذراست، اصل این است كه جلوی خدای بزرگ برتر باشی، احساس كردم این موفقیت حاصل نان حلال و شیر پاكی است كه پدر و مادرم به من دادند، یك پدر و مادر كشاورز.
*چه افرادی در موفقیت شما سهیم هستند؟
فكر كنم خیلی ها باشند، ولی نقش اصلی را همسر فداكارم داشت.من علاوه بر این كه یك كارآفرینم، یك همسر و یك مادرم و باید در همه جا نقشم را به خوبی ایفا كنم تا زندگی خوبی داشته باشم و دعای خیر پدر و مادرم و این جمله معروف آن ها كه می گفتند الهی همیشه خیر ببینی. هر وقت موفق می شوم سر مزار مادرم می روم (اشك در چشمانش جمع می شود) و می گویم این ها از دعای خیر شما بود كاش زنده بودی،كاش زنده بودی، (و اشك از گونه هایش جاری می شود ) همچنین همه همكارانم و مسئولان در سازمان كار و امور اجتماعی، سازمان تعاونی روستایی، جهاد كشاورزی، امور بانوان استانداری و دیگر مسئولان به خصوص سازمان كار و امور اجتماعی كه با برگزاری این جشنواره ها و معرفی كارآفرینان برتر را به ادامه راه دلگرم می كنند و جوان های خلاق را تشویق می كنند كه وارد عرصه كارآفرینی شوند.
*هرشخصی در زندگی خود یك الگو برای كارهای خود دارد، الگوی شما در زندگی چه كسی بوده است؟
الگوی من در زندگی مادر زحمتكش ام بود. او هم مادر بود و هم توی مزرعه پا به پای پدرم كار می كرد، پارچه های سنتی می بافت، مامای روستا بود، اوقات بیكاری خود را به كوه می رفت و به تنهایی گیاهان دارویی جمع آوری می كرد و عرق آن ها را می گرفت و رایگان به مردم روستا می داد.
او به «خاله لیلا» مشهور بود. من به جرات می توانم بگویم به توانمندی مادرم نرسیده ام و شاید یك ذره از آن را به ارث برده ام، همیشه مادرم وقتی مرا نصیحت می كرد، می گفت: هر كاری كه از دستت برمی آید برای مردم انجام بده.
*شما به عنوان یك كارآفرین نمونه چه قدر سعی كردید این روحیه را به فرزندانتان نیز منتقل كنید، و چگونه دوری از فرزندانتان را برای آن ها توجیح كردید؟
تا جایی كه توانستم سعی كردم بین كار بیرون و منزل تداخلی ایجاد نشود، ولی خواه ناخواه مشغله های زیاد شاید رخنه هایی ایجاد كرده كه احساس می كنم با صحبت كردن با بچه هایم از دلشان درآوردم و قانع شان كردم.وقتی آن ها نتیجه كار و ثواب آن را می بینند. نه تنها از من دور نمی شوند بلكه در كنار من هستند.همیشه به دخترم می گویم ان شاء ا... كارآفرین آینده تو باشی و نذاری پرچم من روی زمین بماند، منظورم این نیست كه كاری را كه من شروع كردم را ادامه بدهد بلكه كاری را با عشق و شور و خودش شروع كند و این را علاوه بر بچه های خودم به دیگران نیز گفتم كه می خواهم خودتان باشید یك كارآفرین.
چون من به نوعی كارآفرینی را مثل جهاد در راه خدا می دانم همان طور كه یك رزمنده در جبهه علیه دشمن می جنگد كارآفرین علیه بیكاری می جنگد و همه را تشویق می كنم كه یك رزمنده باشند.
*برای چه همه نمی توانند كارآفرین باشند؟
چون خودشان را باور ندارند و اعتماد به نفس ضعیف و قدرت ریسك پذیری كمی دارند و احساس می كنند كه نمی توانند در صورتی كه خداوند به همه انسان ها یكسان استعداد داده است.اگر بخواهیم می توانیم شكوفایش كنیم، چون خواستن توانستن است.
*توصیه شما به افرادی كه تازه وارد وادی كارآفرینی می شوند چیست؟
برای شروع هر كاری قبل از تصمیم گیری باید با افرادی كه در همین زمینه تجربه دارند مشورت كنند و قبل از این كه تصمیم خود را به مرحله عمل برسانند، خوب فكر كنند چون یك ساعت تفكر بهتر از هفتاد سال عبادت است.از ابتدای راه صداقت را پیشه خود كرده تا بتوانند اعتماد دیگران را به خود جلب و با علاقه حركت كنند، با مشكلات سر راه دست و پنجه نرم كنند و با صبوری و بردباری آن ها را از جلویشان بردارند و نا امید نشوند چون مشكلات و سختی هاست كه یك كارآفرین را توانمند تر می كند.
*یك جمله كه بتواند قوانین كارآفرینی را تكمیل تر كند، چیست؟
پله پله از نردبان ترقی صعود كنید و هر شكستی را پایان كار ندانید.
*آیا از ابتدا كار خود را با سرعت شروع كردید؟
معتقد بودم كه قدم های بزرگ را از ابتدا نباید برداشت، چون سریع خسته می شویم، من آهسته و پیوسته رفتم و سنگ ریزه های مسیرم را با آرامش كنار زدم، ناملایمات زیادی را پشت سر گذاشتم اما امروز كه نتیجه آن ناملایمات را می بینم، خیلی خوشحالم.
*چگونه می توان به جوانان انگیزه كارآفرینی داد؟
اعتقاد من براین است كه با آموزش های درست، جوانان به ایده برتر دست می یابند و برای عملی ساختن ایده هایشان باید برای آن ها با روش های مختلف انگیزه ایجاد كرده و حمایتشان كنیم و در نهایت ناظر بر كارشان باشیم.
*برنامه های شما برای آینده چیست؟
در حال راه اندازی یك كانون فرهنگی اجتماعی بانوان هستیم كه اهداف این كانون آموزش كارآفرینی و اشتغال زایی بانوان است.كه اگر خدا بخواهد در این بحث هم فعالیت خواهم كرد، مجری پروژه مركز رشد و كارآفرینی زنان بخش كشاورزی خراسان جنوبی در سال 88 هستم كه اهداف آن آموزش مقدماتی كارآفرینان، مشاوره به افرادی كه دوره های كارآفرینی را دیده اند و بازدید از طرح های موفق كارآفرینی، مجوز كارخانه عرقیات و گلاب را نیز دریافت كردم كه اگر عمری باقی بود و خدا یاری ام كرد آن را در شهرك صنعتی مود راه اندازی می كنم، مجوز مهد كودك نیز دریافت كردم كه برنامه های خوبی برای آن دارم و همچنین دوست دارم صنعت برك بافی و پارچه های سنتی كه مادرم می بافت را احیا كنم
*از مسئولان چه درخواستی دارید؟
از مسئولان می خواهم دورا دور ما را یاری كنند چون احساس می كنم اگر مستقیم حمایتمان كنند ما كارآفرینان متكی به آن ها می شویم، در صورتی كه به عقیده من كارآفرین واقعی كسی است كه باری از دوش دولت بردارد و به دولت كمك كند، در یك جمله حمایت و راهنمایی هایشان را می خواهیم و اگر كارآفرین شكست خورده ای می بینند كمكش كنند تا از زمین بلند شود، نه این كه رهایش كنند.
حرف پایانی...
به تمام دانش آموختگان و افرادی كه دارای ایده های نو هستند می گویم ایده هایشان را به خلاقیت و خلاقیت را به كارآفرینی تبدیل كنند.
با عشق جلو بروند نه با مدرك تحصیلی.
امیدوارم روزی برسد دیگر جوان بیكار در ایران عزیزمان نداشته باشیم، این تنها آرزوی من است.
معاون اشتغال و کارآفرینی بهزیستی:
تعداد بازدید : 0
557 مددجوی بهزیستی مشغول به كار شدند
رضاپور- زمینه اشتغال 557 نفر از مددجویان زیر پوشش بهزیستی سال گذشته فراهم شد.
معاون اشتغال و كارآفرینی سازمان بهزیستی استان گفت: این افراد از طریق معرفی به كارفرما (بدون تسهیلات) یا از طریق دریافت وام به مبلغ 4 هزار و 365 میلیون ریال مشغول به كار شده اند.به گزارش روابط عمومی این سازمان، «محمد علی شاهی» افزود: سال 86 زمینه اشتغال 469 نفر با مبلغ 2 هزار و 208 میلیون ریال فراهم شده كه در مقایسه با سال 87 قبل از آن، 23 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: این میزان اشتغال فراهم شده از محل اعتبارات بیمه سهم كارفرما 198 نفر، بیمه خویش فرما 20 نفر، جبران كارایی معلولان 53 نفر، بنگاه های اقتصادی زودبازده 12 نفر، سرمایه كار بلاعوض 72 نفر، اشتغال بدون تسهیلات كارفرمایی 61 نفر، آموزش فنی و حرفه ای 105 نفر، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار 46 نفر، باقیمانده وجوه اداره شده سال 85، 9 نفر و تسهیلات صندوق مهر امام رضا (ع) یك نفر در سال گذشته فراهم شده است.وی ادامه داد: پی گیری های لازم برای پرداخت یارانه بنگاه های زودبازده اقتصادی از طریق سازمان كار و امور اجتماعی به 18 نفر از مددجویان به مبلغ 103 میلیون ریال كه در سنوات قبل از محل اعتبارات بنگاه های زودبازده وام دریافت كرده بود از دیگر اقدامات این معاونت بوده است.وی تصریح كرد: پی گیری پرداخت تسهیلات به 5 مركز غیر دولتی زیر نظر این سازمان به مبلغ 300 میلیون ریال از دیگر امور انجام شده در سال گذشته می باشد.
نكته
تعداد بازدید : 0
كودكان دیروز، كودكان امروز
گروه جامعه - در گذشته تفریح، بازی و سرگرمی های كودكان با امروز تفاوت زیادی داشت.یادم می آید زمان كودكی، بیشتر وقت خود را با بازی های كودكانه مثل لی لی، گرگم به هوا، قایم باشك، مطالعه كتاب های داستان، دوچرخه سواری، هفت سنگ، توپ در دایره، اسم و فامیل و بازی هایی از این قبیل می گذراندیم.این بازی ها در واقع یك نوع ورزش برای ما بود و از قدرت تفكر و خلاقیت خود نیز استفاده می كردیم، این بازی ها چون به صورت گروهی انجام می شد در نتیجه دوستان زیادی پیدا می كردیم و چه بسا این دوستی ها به روابط چندین و چند ساله می انجامید.ولی كودكان امروز، بیشتر اوقات خود را پای رایانه و تلویزیون می گذرانند به همین دلیل چون تحركی ندارند، چاق می شوند و این معظل بزرگی برای آینده آن ها خواهد بود، خیلی از كودكان امروز را می بینیم كه عینكی هستند. یكی از علت ها این است كه بیشتر وقت خود را پای رایانه می گذرانند.كودكان امروز، زیاد معاشرتی نیستند و بازی با رایانه را بر بازی با دوستان خود ترجیح می دهند، حتی زمانی كه به مدرسه می روند به درس و مشق خودكمتر می رسند و ترجیح می دهند بیشتر وقت خود را با رایانه سرگرم باشند.این یك مشكل بزرگ برای كودكان امروز است، به نظر من پدرها و مادرها نقش مهمی در این مسئله دارند، نباید به كودكان اجازه داد كه بیشتر وقت خود را پای رایانه بگذرانند باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.به امید این كه در آینده این كودكان به جوانانی خوب و با مسئولیت تبدیل شوند و برای جامعه مفید باشند.