رئیس شورای اسلامی شهر با حضور در دفتر روزنامه خراسان مطرح کرد:
تعداد بازدید : 2
مهم ترین اقدامات انجام شده برای توسعه فردوس
قاسمی- تاكنون برای احداث باند فرود اضطراری شهرستان فردوس 15 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و با توجه به انجام عملیات زیرسازی باند، محافظت از وضعیت موجود و آسفالت باند به همین میزان اعتبار نیاز دارد اما امسال هنوز اعتباری به این طرح اختصاص نیافته است.
رئیس شورای اسلامی شهر فردوس در دفتر روزنامه خراسان به خبرنگار ما گفت: از مشكلات منطقه نبود پزشك متخصص به ویژه در تخصص های قلب و چشم است.
بیمارستان فردوس با 40 سال عمر بافت فرسوده دارد اما با تلاش پزشكان، پرستاران و كادر اداری ظاهر آن عادی است.
میثمی ادامه داد: احداث بیمارستان 100 تخت خوابی فردوس مصوبه سفر اول رئیس جمهور و مربوط به قبل از الحاق شهرستان به خراسان جنوبی است كه مسئولان وقت خراسان رضوی نتوانستند كمیسیون ماده 32 را برای آن بگیرند اما استاندار خراسان جنوبی موفق به این كار شد.
به گفته وی این طرح 3 میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبار دارد و عملیات اجرایی آن از یك ماه قبل شروع شده است.
وی از پروژه های سفر اول رئیس جمهور به فردوس احداث 2 سالن ورزشی را نام برد كه به خاطر الحاق فردوس به خراسان جنوبی و واگذاری سازمان به مسكن و شهرسازی طولانی شده است.
احداث مجتمع فرهنگی و هنری نیز مصوبه دیگری است كه حدود 60 درصد پیشرفت دارد.
وی افزود: مجتمع فولاد و نیروگاه سیكل تركیبی، مصوبه سفر دوم هیئت دولت است كه مكان یابی آن ها انجام شده و منتظر سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم.
برای احداث مجتمع فولاد، سرمایه گذار از مراكز كشور موافقت اصولی را گرفته و به دنبال اخذ تسهیلات است.
آموزشكده فنی و مهندسی نیز از بهمن ماه سال گذشته فعال شده و دانشجو می پذیرد.
وی در خصوص وضعیت بیكاری فردوس توضیح داد: طبق آن چه اعلام شده نرخ بیكاری از 17 به 10 درصد رسیده است.
سال گذشته 12 میلیارد ریال تسهیلات صندوق مهر امام رضا(ع) جذب و برای حدود 300 نفر شغل ایجاد شده است و 550 نفر نیز متقاضی دریافت این وام هستند.
از محل اعتبارات بنگاه های اقتصادی زودبازده نیز در كارگروه اشتغال فرمانداری، اعتباراتی اختصاص یافت كه در كاهش نرخ بیكاری موثر بوده است.
به عقیده وی راه اندازی پروژه های شهرك صنعتی در افزایش امید به زندگی و ماندن جوانان در شهرستان فردوس موثر است.
وی به وجود 18 هكتار بافت فرسوده فردوس در منطقه جواد الائمه(ع) اشاره كرد و این كه 9 میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض برای بهبود شرایط بافت فرسوده اختصاص یافت كه از این رقم 2 میلیارد به بشرویه و یك میلیارد ریال به اسلامیه رسید.
میثمی گفت: پرداخت كمك بلاعوض به 300 واحد مسكونی در منطقه جواد الائمه(ع) باعث تحول در ساخت و ساز و بافت فرسوده شده است.
15 میلیون ریال به صورت بلاعوض به متقاضیان پرداخت می شود و امكان استفاده از 85 میلیون ریال تسهیلات ساخت مسكن روستایی نیز وجود دارد.
به گفته وی تاكنون 150 نفر برای دریافت كمك بلاعوض اقدام كرده اند و همین تعداد می توانند از این موقعیت استفاده كنند.
قسمتی از بافت فرسوده فردوس، در حد فاصل خیابان های حافظ، مدرس و امام خمینی(ره) قرار دارد كه حدود 38 سال از قدمت آن ها می گذرد، با توجه به تقاضای ساكنان آن برای دریافت كمك های بلاعوض، مساعدت مسئولان استان مورد انتظار است.
وی به بازسازی قسمتی از بافت تاریخی فردوس در محدوده خیابان فرهنگ شامل مدرسه اولیا، مسجد جامع قدیم، حوض سیدی و منزل افراشته اشاره كرد و این كه بناهایی در محله دشت، منزل یاحقی و ... نیازمند بازسازی و مرمت است.
وی همچنین گفت: شبكه تغذیه گاز در شهر نصب شده اما برای شبكه توزیع و نصب علمك ها، شهرداری و اداره گاز قرارداد بسته اند. بعد از نصب علمك ها و شبكه عرضی ، نهضت آسفالت شروع می شود. این كار به همكاری مردم نیاز دارد. وی از اختصاص 10 دستگاه تاكسی برون شهری با استفاده از تسهیلات صندوق مهر امام رضا(ع) و ورود 5 دستگاه اتوبوس به سرویس حمل و نقل عمومی خبر داد.
وی به ایجاد اصطبل های نگهداری دام در شمال فردوس اشاره كرد و این كه آلودگی زیست محیطی برای مردم به دنبال دارد بنابراین مكان یابی ایجاد مجتمع دام پروری در مسیر جاده فردوس، حسین آباد، خانكوك انجام و مجتمع دام پروری به صورت شركت ثبت شده و منتظر كمك های جهاد كشاورزی و فرمانداری است تا در آینده با واگذاری زمین به سهام داران، شمال فردوس از مشكلات دام داری نجات یابد.
رئیس شورای اسلامی شهر فردوس به اتمام مرحله اول مطالعات شبكه فاضلاب اشاره كرد و این كه فاز دوم مطالعات در حال انجام است، امسال اجرای فاضلاب دو میلیارد ریال اعتبار دارد كه كافی نیست و تنها خریداری لوله ها را كفایت می كند.
فرماندار درمیان از كمك 90 میلیون ریالی به سیل زدگان خبر داد
تعداد بازدید : 0
طرح انتقال روستاهای شهرستان درمیان اجرا می شود
90 میلیون ریال اعتبار در قالب كمك های بلاعوض و وام قرض الحسنه به سیل زدگان شهرستان درمیان پرداخت می شود.فرماندار درمیان در جلسه تصمیم گیری در خصوص روستای سیل زده محمدآباد این شهرستان از پرداخت كمك های بلاعوض 15 میلیون ریالی به سیل زدگان روستاهای محمدآباد ساكن در شهرك جدید فیض آباد خبر داد و گفت: این كمك ها از محل اعتبارات دفتر حوادث غیر مترقبه استان و برای احداث سرویس بهداشتی و حصاركشی خانه های واگذار شده به سیل زدگان در شهرك فیض آباد اختصاص می یابد.
براتی با اشاره به تسهیلات بانكی اختصاص یافته افزود: علاوه بر این اعتبار، 75 میلیون ریال وام قرض الحسنه نیز برای خرید واحدها، واگذاری كامل و صدور سند به خانوارهای مستقر در شهرك فیض آباد پرداخت می شود.
وی با توجه به حوادث گذشته افزود: برای جلوگیری از خطرهای احتمالی، طرح انتقال روستاها به نقاط امن از جمله روستای محمدآباد و تعدادی از روستاهای اطراف كه در معرض سیل قرار دارند در دستور كار قرار گرفت.
وی اضافه كرد: بر این اساس آب و برق 80 منزل دارای سكنه روستای محمدآباد تا اول مرداد برای انتقال ساكنان باقی مانده این روستا به شهرك فیض آباد وصل خواهد بود و پس از پایان مهلت این امتیازها قطع و هیچ گونه خدماتی در این محل ارائه نخواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین تمام انشعاب های آب، خطوط تلفن و 142 مشترك برق روستای محمدآباد بدون هیچ هزینه ای به شهرك فیض آباد انتقال خواهد یافت.این مسئول توجه به ساختار اقتصادی مبتنی بر كشاورزی و دام داری منطقه خاطرنشان كرد: امكانات اولیه كشاورزی و دامی در شهرك فیض آباد مهیا خواهد شد و جا به جایی دو حلقه چاه كشاورزی و واگذاری اراضی حاصلخیز و مستعد كشاورزی از سوی امور اراضی استان به ساكنان این شهرك از دیگر برنامه های اجرایی در این منطقه است.
وی با اشاره به انجام مطالعات كارشناسی افزود: جایگاه نگهداری دام سبك یا سنگین از سوی جهاد كشاورزی در مكان مناسب و با استانداردهای بهداشتی در دسترس ساكنان شهرك فیض آباد قرار خواهد گرفت.
وی ایجاد دفتر ICT ، آسفالت دو خیابان اصلی، جدول گذاری و بازسازی معابر شهرك فیض آباد را از دیگر اقدامات در دست اجرا برای تامین رفاه ساكنان این شهرك عنوان كرد.
وی با اشاره به كمك دستگاه های دولتی به سیل زدگان گفت: تاكنون 310 میلیون ریال كمك نقدی از سوی كمیته امداد امام(ره) به سیل زدگان پرداخت شده است و سبد غذایی و بهداشتی به ارزش 300 میلیون ریال نیز بین سیل زدگان توزیع خواهد شد.وی خواستار اعطای تسهیلات از سوی كمیته امداد امام(ره) برای مساعدت مددجویان در بازسازی خانه هایشان شد.به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان درمیان، در این جلسه كه با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و اعضای شورای اسلامی روستای محمدآباد برگزار شد بر پی گیری مسئولان در اجرای تعهدات و مشاركت مردمی در طرح ها تاكید شد.
شهرك فیض آباد با 371 واحد مسكونی در مكان مناسب و با امكانات لازم از جمله مسجد و مدرسه برای اسكان اهالی روستاهای مجاور كه در حریم و مسیل رودخانه ها قرار داشته اند احداث و تا قبل از سیل اخیر به دلیل استقبال نكردن مردم خالی از سكنه بود.
230 نفر در فردوس آموزش های صنایع دستی را فرا گرفتند
اكبری- 233 نفر در 10 ماه گذشته در كلاس های صنایع دستی شهرستان فردوس آموزش دیدند.مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فردوس به خبرنگار ما گفت: خوشبختانه استقبال جوانان برای حضور در كلاس های صنایع دستی و فراگیری رشته های مرتبط در این شهرستان بسیار خوب بوده و در 10 ماه گذشته 233 نفر در این كلاس ها شركت كردند.كاظم شبنم زاده افزود: این كلاس های آموزشی رایگان در رشته های گلیم بافی، سفالگری، معرق و سكه و سرمه دوزی برگزار و در پایان دوره به هنرآموزان گواهینامه رسمی اعطا شد.
توزیع 62 میلیارد ریال بن غیر نقدی بین مددجویان قاینات
حقانی -سال گذشته 62 میلیارد و 218 میلیون ریال بن غیر نقدی بین مددجویان و اقشار كم درآمد و آسیب پذیر شهرستان قاینات توزیع شد.
رئیس كمیته امداد امام(ره) قاین در گفت و گو با خبرنگار ما، پرداخت 26 میلیارد و 937 میلیون ریال مستمری نقدی و غیر نقدی به 13 هزار و 390 مددجوی زیر پوشش این نهاد، توزیع 11 هزار و 888 برگ سهام عدالت مرحله دوم به مددجویان و سبد مواد خوراكی و پروتئینی به ارزش 232 میلیون و 800 هزار ریال بین 291 كودك كمتر از 6 سال دچار سوء تغذیه را از دیگر اقدامات حمایتی این نهاد در سال گذشته برشمرد.فارابی اضافه كرد: در این مدت همچنین یك میلیارد و 80 میلیون ریال در اجرای كمك های فرهنگی و آموزشی به یك هزار و 582 دانش آموز و 250 دانشجو و طلبه پرداخت شد.وی اهدای جهیزیه و هدیه به 269 دختر و 27 پسر به ارزش یك میلیارد و 139 میلیون ریال، پرداخت 551 میلیون ریال كمك هزینه تحصیلی و زندگی از سوی 614 حامی به 671 یتیم و 7 میلیارد و 701 میلیون ریال به یك هزار و 991 مددجوی نیازمند را از دیگر اقدامات این نهاد در سال گذشته عنوان كرد.وی درآمدهای اختصاصی كمیته امداد امام(ره) قاینات اعم از صدقه، زكات و غیره را 3 میلیارد و 701 میلیون ریال برشمرد و از برگزاری همایش تجلیل از خیران این نهاد در اواخر اردیبهشت خبر داد.
فرماندار: 102 هزار نفر در قاینات واجد شرایط رای دادن هستند
حقانی- 102 هزار نفر در حوزه انتخابیه شهرستان قاینات می توانند در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شركت كنند.فرماندار قاینات در جلسه هیئت اجرایی این شهرستان گفت: برای حوزه انتخابیه این شهرستان 119 شعبه اخذ رای در نظر گرفته شده كه شامل یك حوزه در بخش مركزی و مركز شهرستان و حوزه فرعی در بخش های زیركوه، سده، زهان و نیمبلوك است.طاهری افزود: مقدمات برگزاری انتخابات فراهم و هیئت های نظارت، اجرایی و بازرسی مشخص شده و شروع به كار كرده اند.
حذف كامیون های 40 سال به بالا در مجلس بررسی می شود
محمدیان- جزئیات اخبار دیروز مجلس را از زبان نماینده مردم شهرستان های بیرجند و درمیان شنیدیم.دیروز مسئله حذف كامیون های فرسوده با حضور مسئولانی از وزارت راه و ترابری، نیروی انتظامی، كمیسیون عمران و غیره در مجلس به بحث گذاشته شد كه به خاطر برخی توضیحات بخشی از این موضوع در جلسه غیر علنی بررسی شد.به قول نمایندگان به دلیل مصرف بالای سوخت، حذف این گونه وسایل نقلیه از گردنه حمل و نقل ضروری است.به علاوه در حال حاضر كامیون های ساخت چین وارد بازار شده كه كیفیت خوبی ندارد و دولت و مجلس در حال پی گیری این مسئله و جایگزینی مناسبی برای كامیون های فرسوده است.دیروز همچنین با رای گیری مقرر شد نمایندگان هفته منتهی به انتخابات را در حوزه انتخابیه شان حضور یابند و نقش موثری در حضور پر شور، سالم و حداكثری انتخابات داشته باشند.مجلس همچنین موضوع اصلاح نژاد گیاهان و حیوانات با همكاری وزارت جهاد كشاورزی و محیط زیست را در دستور كار قرار داد كه بخش هایی از این موضوع به تصویب نمایندگان رسید.
بازدید اعضای سازمان دانش آموزی از ادارات خوسف
مشمولی- نمایندگانی از گروه های پیشتازان و فرزانگان و مربیان سازمان دانش آموزی خوسف به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس این سازمان از ادارات و نهادهای این شهر بازدید كردند.به گزارش خبرنگار ما حسینی رئیس كمیته امداد امام(ره) خوسف در این بازدیدها اظهار امیدواری كرد.گروه های دانش آموزی در برنامه های فرهنگی این نهاد به ویژه جشن عاطفه ها و نیكوكاری همكاری كنند.در این گزارش آمده بخشدار، شهردار و روسای ادارات جهاد كشاورزی، بهزیستی، امور مالیاتی و آموزش و پرورش نیز از عملكرد گروه های پیشتاز و فرزانه تقدیر كردند.
زائران مرقد امام خمینی(ره) از قاینات عازم تهران می شوند
زائران مرقد مطهر امام خمینی(ره) از شهرستان قاینات با مدیریت و هماهنگی ناحیه مقاومت بسیج عازم تهران خواهند شد.معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری قاینات در جلسه ستاد بزرگ داشت بیستمین سالگرد ارتحال امام راحل(ره) با اشاره به نقش موثر رهبر كبیر انقلاب در تحولات منطقه، كشور و جهان گفت: امام(ره) نظام 2 هزار و 500 ساله شاهنشاهی و هیمنه استعمار و استكبار را فرو ریخت.
فلاحتی افزود: تمام موضع گیری های امام(ره) در زمینه های سیاسی، فرهنگی، ادبی و مدیریتی الهام گرفته از آیات قرآن و احادیث ائمه اطهار(ع) بود و باید به حریت و اصالت كلام، علم و عرفان امام(ره) پرداخته شود.
وی با تاكید بر هر چه با شكوه تر برگزار شدن مراسم بیستمین سالگرد ارتحال امام(ره) گفت: برگزاری مراسم سوگواری، مسابقات فرهنگی، هنری و علمی، برپایی ایستگاه های صلواتی و اعزام كاروان زیارتی از جمله برنامه های ستاد ارتحال امام راحل(ره) در این شهرستان خواهد بود.
ضرورت مشارکت کودکان و نوجوانان در فعالیت های اجتماعی
مشمولی- جوامع توسعه یافته، آموزش و پرورش را برای رسیدن به هدف های آگاهانه اجتماعی بسیار موثر و مهم می دانند ولی مدارس ما مرکز وعظ و خطابه یا پند و اندرز است.هر چند تا حدودی این شیوه موثر است ولی هدف جامعه متعالی را برآورده نمی كند.
دانش آموزان آن چه در مدارس می آموزند كمتر در محیط اطرافشان به كار می آید.ارتباط نهادهای مختلف با آموزش و پرورش در رسیدن به اهداف اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از آن جمله تعامل آموزش و پرورش و شهرداری است كه می تواند در بحث تربیت شهروند خوب به نتایج خوبی برسد در واقع بهترین مكان برای آموزش های یك شهروند خوب مدارس به ویژه مدارس ابتدایی هستند و اصلی ترین گام در این زمینه مشاركت دادن كودكان در امور است.آموزش شهروندی برای پیشبرد امور فرهنگی، آموزش و جلب مشاركت كودكان و نوجوانان در فعالیت های اجتماعی اعم از نگهداری و حفاظت از فضای سبز، ایمنی و آتش نشانی، بهداشت محیط، اصول راهنمایی و رانندگی، جمع آوری صحیح و به موقع زباله، نهادینه كردن فرهنگ و دانش شهرنشینی، تقویت روحیه جامعه پذیری و قبول مسئولیت های اجتماعی در كودكان و نوجوانان در مدارس می تواند بسیار موثر باشد.اصولا مشاركت فرآیند سهیم شدن فرد در تصمیم های اثرگذار جامعه است و مشاركت حق طبیعی شهروندی به شمار می آید.به عقیده بسیاری از جامعه شناسان كودكان ناجیان بالقوه جامعه محسوب می شوند آموزش به كودكان بسیار سریع به خانواده منتقل شده و این جامعه كوچك در اجرای این آموزش ها كوشاتر هستند.هماهنگی بین آموزش و پرورش و شهرداری در دنیای جدید علاوه بر غلبه بر بسیاری از موانع می تواند ائتلاف های جدیدی در زمینه مشاركت اجتماعی و داشتن فردایی بهتر در پیشبرد جامعه ایجاد كند.البته برنامه هایی از سوی شهرداری و آموزش و پرورش در این خصوص انجام و در حال اجراست كه در آینده تاثیر آن را در جامعه خواهیم دید و در شهر خوسف هم قدم های مثبتی برای نهادینه كردن فرهنگ ایمنی و دانش شهرنشینی در قالب سخنرانی، آشنایی با آتش نشانی، آموزش نكات ایمنی، مسابقات مقاله نویسی، نقاشی، برگزاری مانورهای درون و برون شهری، راهپیمایی عمومی، برپایی كلاس های امداد و نجات با كمك هلال احمر برداشته شده است.
جهانی مسئول تربیت بدنی نهبندان گفت: مسابقه دو و میدانی با حضور ده شركت كننده ذر ایتم دوی 60متر در سالن شهید غازی نهبندان برگزار شد و در پایان مرضیه هاشمی، وجیهه قاسم پور و تكتم ضامنی به ترتیب مقام های اول تا سوم را به دست آوردند.
مشمولی- زمین لرزه بخش خوسف شهرستان بیرجند را لرزاند.مسئول روابط عمومی بخشداری خوسف به خبرنگار ما گفت: روز گذشته حدود ساعت 6 و 7 دقیقه صبح، زمین لرزه ای به بزرگی 4 و 3 دهم در مقیاس امواج درونی زمین ریشتر منطقه خوسف را لرزاند.مصطفوی مركز این زمین لرزه را روستاهای تقی آباد ماژان و اكبرآباد گیو عنوان كرد و افزود: خوشبختانه این زمین لرزه خسارات جانی و مالی نداشته است.
احتراما پیرو مطلب منتشر شده در صفحه آخر شماره 159 روزنامه خراسان جنوبی در خصوص مطالعات حوضه آرك توضیحات ذیل جهت تنویر افكار عمومی ارائه می شود.
1-تیتر انتخابی، با توضیحات رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند هم خوانی ندارد.«فرهنگی» در سخنان خود به این نكته اشاره كرده كه تاكنون كار مطالعاتی طرح به پایان نرسیده است.
2- پروژه مطالعات تفصیلی- اجرایی حوضه آبخیز آرك- بین آباد شهرستان بیرجند با هدف بررسی كامل مشكلات مربوط به آب و خاك، خشكسالی، سیل و فرسایش خاك منطقه و شناسایی پتانسیل ها و ارائه راه كارهای فنی و جامع برای اجرا به مشاور واگذار گردید و به لحاظ زمانی تاخیری در انجام طرح وجود نداشته و در سال جاری به اتمام می رسد.3- در صورت تامین اعتبار در سال 1389 اجرا و احداث سازه های آبخیزداری این حوضه آغاز خواد شد.شایان ذكر است قبلا مراتب حسب پیگیری یكی از اعضای محترم شورای اسلامی روستا به اطلاع ایشان رسیده است.
روابط عمومی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی