تولید 57 محصول زراعی و باغی در طبس
فرخ نژاد- 57 نوع محصول زراعی و باغی در طبس تولید می شود.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی طبس به «خراسان جنوبی» گفت: شرایط آب و هوایی و وضعیت آبی و خاکی هر منطقه مشخص کننده نوع محصولاتی است که در آن قابل کشت است. مهندس «جواد موسوی» افزود: برای طبس با داشتن آب و هوای گرم وخشک، خاک سبک و منابع زیر زمینی لب شور تا شور و نزولات جوی اندک باید تمهیداتی اندیشیده شود که با استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی، انتخاب الگوی کشت مناسب، محصولات کم آب خواه و توسعه کشت های گلخانه ای حداکثر بهره وری اقتصادی را داشته باشیم.
به گفته وی، وسعت زیاد و وجود مناطق مختلف آب و هوایی باعث شده تا 34 نوع محصول زراعی و 23 نوع محصول باغی در این شهرستان به عمل آید.
وی مهم ترین محصولات زراعی و باغی طبس را شامل غلات (گندم، جو، ارزن و برنج) سبزیجات برگی، جالیز، سیر، زعفران، خرما، پسته و مرکبات عنوان کرد و ادامه داد: سطح زیرکشت محصولات زراعی و باغی در این شهرستان 9 هزار و 625 هکتار یعنی 6.4 درصد سطح زیرکشت استان است که از این میزان 6 هزار و 68 هکتار سطح زیرکشت محصولات زراعی با تولید سالانه 71 هزار و 317 تن و3 هزار و 557 هکتار نیز زیرکشت محصولات باغی با تولید سالانه 7 هزار و 841 تن محصول است.
به گفته وی، برای افزایش کمی و کیفی محصولات و صیانت از تولیدات کشاورزان، مبارزه به موقع با روش های مکانیکی، زراعی، شیمیایی، تلفیقی و بیولوژیکی در سطح قابل توجهی انجام می شود. وی تعداد گلخانه های در حال بهره برداری طبس را 13 باب اعلام کرد و گفت: ایجاد 27 گلخانه دیگر مجوز گرفته است.
16 هزار تن زرشک تر در قاینات برداشت می شود
پیش بینی می شود در سال جاری 16 هزار تن زرشک تر در قاینات برداشت شود
مدیر جهاد کشاورزی قاینات سطح زیر کشت زرشک این شهرستان را 3 هزار و 962 هکتار اعلام کرد و گفت: از این سطح زیر کشت 3 هزار و 327 هکتار آن بارور و 634 هکتار غیر بارور است که پیش بینی می شود از سطوح بارور 16 هزار تن زرشک تر برداشت شود.مهندس «سجادی» با اشاره به شروع برداشت زرشک از اواسط مهر افزود: کار برداشت تا نیمه آبان ادامه دارد. به گفته وی با توجه به افزایش سطح زیر کشت، میزان تولید نسبت به سال قبل حدود 10 درصد افزایش خواهد داشت. وی تعداد بهره برداران محصول زرشک قاینات را 9 هزار و 500 خانوار دانست و ادامه داد: زرشک بی دانه در سال های اخیر به صورت تازه خوری به بازار عرضه و از آن برای تهیه شربت، مربا و چاشنی انواع غذاها استفاده می شود.
همچنین 30 درصد محصول به صورت تازه خوری و استفاده در صنایع و 70 درصد خشک شده و به صورت خشکبار عرضه می شود.
به گفته وی، به دلیل شرایط خاص آب و هوایی منطقه و اختلاف زیاد دمای شب و روز در اوایل پاییز، محصول زرشک منطقه قاینات از کیفیت و رنگ خوبی برخوردار است.
وی صنایع و واحد های فرآوری این محصول در قاینات را شامل کارخانه های تولید کنسانتره ، شربت ، زرشک خشک کنی و بسته بندی و صادرات زرشک هرکدام یک واحد عنوان کرد و گفت: بزرگ ترین واحد صنعتی فرآوری زرشک که در چند سال گذشته افتتاح شده در سال های قبل بیشترین خرید زرشک تر را داشته است ولی هم اکنون نداشتن نقدینگی لازم، فروش نرفتن کنسانتره های تولیدی سال های قبل و دوری آن از سرد خانه باعث شده شرکت در سال جاری حتی یک کیلوگرم زرشک تر نخرد.