سرمایه گذاری در مدار انرژی نو جریان گرفت
انتخاب 5 کانون برای احداث نیروگاه های بادی و خورشیدی
در استان
حیدری – 5 شهر استان برای سرمایه گذاری در زمینه احداث نیروگاه های بادی و خورشیدی انتخاب شد.
معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان در گفت و گو با «خراسان جنوبی» این مطلب را گفت و از افزایش سرمایه گذاری ها در حوزه برق استان خبر داد.
بنا بر گفته «دادگر» در گذشته یک شرکت خصوصی در درح سربیشه و شرکت شستا در نهبندان برای احداث نیروگاه های بادی اقدام کرده اند و چند سرمایه گذاری جدید در این زمینه توسط سرمایه گذاران در حال انجام است.
وی همچنین به دریافت مجوز احداث نیروگاه بادی در قاین توسط یک شرکت خارجی از وزارت نیرو اشاره کرد که مطالعات آن در حال انجام است. وی درباره احداث نیروگاه بادی درح گفت: دکل بادسنجی نصب و در یک بازه زمانی عملیات بادسنجی انجام شد و پس از آن عملیات اجرایی آغاز خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان ادامه داد: در سال جاری و به تازگی 4 سرمایه گذار جدید در شهرستان های سربیشه ، قاینات و طبس برای احداث نیروگاه بادی اقدام کرده اند که برخی در مرحله انجام مطالعات بادسنجی هستند و پس از این اقدام باید مطالعات اتصال به شبکه انجام شود. «دادگر» در مورد ظرفیت این نیروگاه ها به این نکته اشاره کرد که در واقع هر یک از این نیروگاه ها به یک مزرعه بادی تبدیل خواهد شد که میزان تولید برق آن ها به ظرفیت تولید بستگی دارد.
معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان همچنین به سرمایه گذاری در زمینه انرژی خورشیدی در استان اشاره و اضافه کرد : در نیروگاه های خورشیدی هم تعداد زیادی سرمایه گذاری کرده اند اما در حال حاضر آماری از آن ها در دست نیست.
به گفته وی مهم ترین این نیروگاه ها نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی خوسف ، نیروگاه 20 مگاواتی مود و نیروگاه 10 مگاواتی سربیشه است که به مرحله انجام مطالعات اتصال به شبکه رسیده است.
«دادگر» اضافه کرد : سرمایه گذارانی از کشورهای ایتالیا و آلمان هم در زمینه تولید نیروگاه 50 مگاواتی خورشیدی سرمایه گذاری و مجوزهای احداث و مطالعات آن را دریافت کرده اند و اطلاعات تکمیلی آن در آینده منتشر خواهد شد .
وی به اجرای طرح خرید تضمینی نیروی برق در استان اشاره کرد و افزود: در این طرح هر یک از مشترکان خانگی می توانند با سرمایه گذاری کمتر و با استفاده از تسهیلات یک نیروگاه خورشیدی کوچک در پشت بام منزل خود احداث کرده و علاوه بر بهره مندی از نیروی برق برای خود درآمدزایی کنند.
«دادگر» ادامه داد : در این طرح وزارت نیرو ، انرژی برق تولید شده را از افراد به صورت تضمینی تا 20 سال می خرد . به گفته وی تا کنون مشترکان زیادی در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند.
نمایش دستاوردهای پژوهشی، فناوری ، صنعتی استان
رحیم زاده-اولین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی ، فناوری و صنعتی استان در نمایشگاه بین المللی بیرجند گشایش یافت.
مسئول برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی ، فناوری و صنعتی استان روز گذشته در حاشیه افتتاح آن با بیان این که در این نمایشگاه 40 دستگاه اجرایی پاسخگوی سوالات و مشکلات مردم هستند، گفت: این دستگاه های اجرایی آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناوری خود را ارائه می کنند .
«حاجی رضایی» هدف از برگزاری این نمایشگاه را پیوند بین دانشگاه ، صنعت و دستگاه های اجرایی بیان کرد و افزود: در این نمایشگاه 3 روزه 60 شرکت دانش بنیان از استان شرکت دارند.
وی تعداد غرفه های موجود در آن را 60 غرفه اعلام کرد. مدیر کل هماهنگی و امور اقتصادی منابع انسانی استانداری هم گفت: درحوزه پژوهش دانشگاه ها به این نتیجه رسیده اند که باید پژوهش و تحقیقات به سمت ارتقاء کیفیت زندگی مردم برود.
«سرفرازی» افزود: صنعت هم به این نتیجه رسیده که برای برخورداری از مزیت های رقابتی باید با دانشگاه ها پیوند برقرار کند .