استمداد از آستان قدس رضوی برای کمک به توسعه استان
حیدری - مسئولان استانی از تولیت آستان قدس رضوی برای کمک به توسعه استان استمداد طلبیدند.به گزارش «خراسان جنوبی» روز گذشته تولیت آستان قدس رضوی با نماینده ولی فقیه در استان دیدار و گفت و گو کرد.
در ابتدای این دیدار آیت ا... «عبادی» نماینده ولی فقیه در استان با بیان این که انقلاب ما با اسلام در یک رده است و در عرصه بین الملل طرفداران خاصی دارد گفت: انقلاب اسلامی ایران در عرصه بین الملل ظلم را از عدل جدا کرده است.
تولیت آستان قدس رضوی نیز در این دیدار گفت: مردم خراسان جنوبی در همه عرصه ها امتحان خود را به خوبی پس داده اند و هرچند از نظر نزولات آسمانی و محرومیت مشکلاتی بر مردم ایجاد شده است اما باز هم پای کار بوده اند و امروز نوبت مدیران است که به این مردم خدمات خود را ارائه کنند.
آیت ا... «رئیسی» به دیدار خود با رئیس کل بانک مرکزی در فرودگاه بیرجند اشاره کرد و گفت: در این دیدار بر رفع مشکلات بانکی و پولی در این استان تاکید و مقرر شد مردم این استان به صورت ویژه ای دیده شوند.
وی با تاکید بر سرمایه گذاری در این استان اضافه کرد: باید سرمایه گذاری ها در این استان متناسب با اقلیم آن باشد تا نتیجه بهتری حاصل شود.
وی ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه را مهم برشمرد و افزود: با ایجاد صنایع تبدیلی می توان بهره وری را افزایش داد و به اقتصاد استان کمک کرد.
وی با بیان این که موقوفه های زیادی از آستان قدس رضوی در خراسان جنوبی وجود دارد تاکید کرد: از این به بعد درآمدهای این موقوفه ها در همین استان هزینه می شود و از طرفی هم باید قهر طبیعت را تبدیل به فرصت کنیم چون فقر و محرومیت زیبنده این مردم نیست.
به گزارش خبرنگار ما در این دیدار تعدادی از مسئولان نیز به بیان مشکلات استان پرداختند.
نماینده مردم فردوس، بشرویه، سرایان و طبس در مجلس شورای اسلامی در این دیدار با بیان این که مردم همیشه انتظار دارند که مشکلات آن ها را در جمع مسئولان بازگو کنیم گفت: خراسان جنوبی 17 سال است با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند و این موضوع مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است.«امیرحسنخانی» خواستار ورود بخش اقتصادی آستان قدس رضوی برای ایجاد واحدهای صنعتی در استان شد و افزود: بخش اقتصادی آستان قدس رضوی می تواند در هر یک از شهرستان های استان و یا در روستاها حداقل یک صنعت راه اندازی کند و از این طریق بر رونق منطقه بیفزاید.
وی به تسهیلات صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: این صندوق تسهیلات خوبی به روستاییان ارائه می کند اما روستاییان استان توان سرمایه گذاری در طرح های بزرگ را ندارند و نمی توانند به صورت یکجا سرمایه گذاری کنند.
وی موضوع تامین منابع آبی برای خراسان جنوبی را از اولویت ها برشمرد و تاکید کرد: در حال حاضر موضوع اصلی استان آب است و از این رو از آستان قدس رضوی می خواهیم تا از هر طریقی که می تواند در این زمینه به استان کمک کند.
مسئول حوزه های علمیه استان هم گفت: با این که خراسان جنوبی 16 مدرسه و حوزه علمیه دارد و در مجموع بیش از 2 هزار نفر در آن مشغول به تحصیل هستند اما باز هم در امور حوزوی به آن کم توجهی شده است.
حجت الاسلام «نصیرایی» افزود: امسال 750 نفر از دانش آموختگان حوزه های علمیه استان جذب می شوند اما این رقم در خور شأن این استان با قدمت و پیشینه تاریخی و فرهنگی نیست و اولویت توسعه استان باید در فرهنگ سازی و توجه به اعتقادات مردم باشد.
وی اضافه کرد: آستان قدس رضوی می تواند با ایجاد مراکز علمی، فرهنگی و تحقیقاتی در خراسان جنوبی از بخش حوزه حمایت کند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) هم گفت: 25 درصد از خانوارهای استان زیر پوشش این نهاد هستند و خراسان جنوبی با وجود داشتن یک درصد از جمعیت کل کشور اما حدود 2 درصد از رقم کل مددجویان کمیته امداد کشور را دارد که این بیانگر فقر اقتصادی برخی خانوارهاست.
«سلم آبادی» افزود: تاکنون هزار و 600 روستا در استان به دلایلی از جمله خشکسالی و نبود شغل به طور کامل خالی از سکنه شده و 436 روستا هم با تانکر آب رسانی می شوند.وی از تولیت آستان قدس رضوی خواست به منظور کمک به محرومان و ساخت مسکن برای این خانوارهای استان کمک کند.