گفت و گو
تعداد بازدید : 234
پایان ماموریت 105 گروه جهادی در استان
فرخ نژاد- ماموریت 105 گروه جهادی که برای محرومیت زدایی از چهره روستاها به استان سفر کرده بودند پایان یافت.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان به «خراسان جنوبی» گفت: تابستان امسال اعزام 167 گروه جهادی به مناطق محروم استان هدف گذاری شد که از این تعداد تاکنون ماموریت 105 گروه جهادی پایان یافت و 62 گروه دیگر هم در حال انجام ماموریت هستند یا تا پایان شهریور به نقاط هدف می روند.
«محمد زهرایی» افزود: از این گروه ها که برای یاری رسانی به مناطق محروم استان اعلام آمادگی کردند 28 گروه دانشجویی، 93 گروه محلات، 27 گروه دانشجویی، یک گروه طلاب، 10 گروه مهمان و 8 تیم پزشکی هستند.
وی با بیان که از 10 گروه مهمان نیمی برای انجام ماموریت به استان آمده اند ادامه داد: 5 گروه دیگر تا پایان شهریور به استان می آیند و نقطه هدف این گروه های مهمان هم 6 دهستان قرارگاه پیشرفت و آبادانی است.
به گفته وی گروه های مهمان به دهستان های قرارگاه پیشرفت و آبادانی در زیرکوه، سربیشه و نهبندان رفته اند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان بیشترین اعزام گروه های جهادی را به شهرستان سربیشه عنوان کرد.
«زهرایی» افزود: سال گذشته 29 هزار و 135نفر در قالب هزار و 104 گروه به مناطق محروم استان اعزام شدند. به علاوه در تعطیلات نوروز امسال نیز هزار و 31 نفر در قالب 46 گروه به مناطق محروم استان رفتند که از این تعداد 10 گروه شامل 418 نفر از دیگر استان ها به صورت مهمان در نقاط هدف حضور یافته اند.
همچنین در تابستان امسال 167 گروه جهادی به تعداد 2 هزار و 493 نفر به مناطق محروم استان با اولویت دهستان های قرارگاه پیشرفت و آبادانی به مناطق محروم رفته یا می روند.
وی خاطرنشان کرد: دهستان های لانوی سربیشه و شوسف نهبندان با توجه به ضریب محرومیت و نیازمندی بالا بیشترین تعداد گروه های جهادی را به خود جذب کردند و دیگر دهستان ها نیز با توجه به عرصه های موجود در اولویت اعزام قرار گرفته اند.
به گفته وی تعامل دستگاه های اجرایی در استان و به ویژه شهرستان های دارای دهستان قرارگاه پیشرفت و آبادانی برای تسهیل فعالیت گروه های جهادی لازمه توزیع مناسب و اثربخش بودن فعالیت آن هاست.
به علاوه برگزاری ستاد پشتیبانی اردوهای جهادی در شهرستان ها یکی از مواردی است که به روند این تعامل کمک شایانی کرد.
وی با اشاره به فعالیت گروه های جهادی در حوزه عمرانی را شامل ساخت کانال آب، حصار مسجد و حسینیه روستا، خانه عالم، سرویس بهداشتی، تعمیر خانه محرومان، لوله گذاری آب شرب، ساخت استخر ذخیره آب و کانال آب قنات، دیوارکشی ساحلی جاده، تکمیل غسالخانه، لای روبی قنات ها، دیوارچینی مزار شهدای گمنام، کمک به ساخت دیوار مدرسه، ساخت حمام ورنگ آمیزی و نقاشی مدارس و پخش ارزاق و البسه عنوان کرد.
وی ادامه داد: عرصه فرهنگی اجرای مراسم مذهبی، احکام، روان خوانی حفظ و قرائت قرآن، برگزاری کلاس های تقویتی درسی، دیوارنویسی، آموزش سبک زندگی و برگزاری یادواره شهدا را شامل می شود.
وی عرصه آموزشی فعالیت گروه های جهادی را نیز آموزش بافندگی، خیاطی، گلیم بافی، گلدوزی، شیرینی پزی، به روز کردن مشاغل موجود، کامپیوتر، صنایع دستی، آموزش وپرورش زالو و چرم دوزی دانست و افزود: عرصه فعالیت کشاورزی جهادگران هم وجین کردن، هرس و اصلاح باغ ها، برداشت محصول، آموزش خشک کردن میوه ،آموزش کشاورزی نوین وباغداری و مبارزه با آفات را شامل می شود.
وی دیگر عرصه فعالیت گروه های جهادی را در زمینه بهداشت ودرمان عنوان کرد و گفت: حضور پزشک عمومی و متخصص، دندان پزشکی، سنجش سلامت، آموزش بهداشت فردی و بهداشت محیط، کمک های اولیه و ویزیت و داروی رایگان از فعالیت های جهادگران در این عرصه است.