صفحات این شماره

تعداد بازدید : 25
100 میلیون تومان تسهیلات صنایع دستی در سربیشه
100 میلیون تومان تسهیلات در بخش صنایع دستی سربیشه امسال پرداخت شد. این مبلغ البته در دو طرح هزینه شده که یکی راه اندازی فروشگاه صنایع دستی است و 50 میلیون تومان دیگر هم به گفته مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سربیشه برای کارگاه نساجی سنتی از ابتدای امسال پرداخت شد.
«حق پناه» تصریح کرد: برای مشاغل خانگی و پشتیبان صنایع دستی در یک سال گذشته طرحی معرفی شده و تقاضای آن چنانی هم دریافت نشده و بیشتر اشتغال ایجاد شده از محل منابع بنیاد برکت است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 19
مسجد جامع سه قلعه سرایان

این بنا فاقد سنگ لوح یا سندی است که دارای تاریخ ساخت باشد اما با توجه به شباهت هایی که با بعضی از مساجد دیگر متعلق به دوران صفوی دارد تاریخ این بنا نیز به احتمال فراوان به دوران صفوی برمی گردد که در دوره های بعد به خصوص قاجار تغییراتی در آن انجام شده است.
بنای تاریخی مسجد جامع سه قلعه از دو بخش تابستانی و زمستانی تشکیل شده و از مسجدهای تک ایوانی متعلق به دوره صفوی است. ایوان بنا در ضلع جنوب غرب صحن واقع شده و دارای پوشش طاق و تونده است. در انتهای ایوان محراب قرار دارد که با کاربندی های گچی تزیین شده و از ویژگی های منحصر به فرد آن آجرکاری هایی است که در ایوان به کار رفته است. بنای مسجد جامع سه قلعه بخشی به نام بخش زمستانی دارد که شامل ۳۰ ستون است و بار سقف را به زمین منتقل می کند، قطر ستون ها حدود ۵/۱ متر و مصالح به کار رفته در بنا نیز شامل آجر، خشت، گِل و گچ است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 80
موزه استکبار ستیزی نقطه سرخط

پروژه موزه بین المللی شکست استکبار در صحرای طبس، حدود هفت سال قبل و بعد از الحاق این شهرستان به خراسان جنوبی در حالی دوباره از سر گرفته شد که عملیات اجرایی آن از قبل آغاز شده بود و اگرچه انتقال این پروژه از استان یزد به خراسان جنوبی، کاری سنگین بود و در چند سال اخیر هم اقداماتی درباره آن انجام شد اما 6 سال در رکود و توقف به سر برد و اعتبار نداشت.
وضعیت در سال قبل
اردیبهشت سال قبل مدیر کل وقت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس درباره این پروژه گفته بود که در 12 ماه گذشته هم کاری برای احداث آن انجام نشده است اما همکاران سازمان در تهران پس از بازدید پروژه، قول همکاری دادند تا امسال(سال 98) قسمتی از پروژه به جایی برسد. افزون بر این استاندار برای پیگیری موضوع دستور جدی داده است. مرحوم «فخر»، اظهارکرده بود که در سال 97 برای این پروژه ملی اعتباری تخصیص نیافت و فقط با همکاری میراث فرهنگی، سرویس های بهداشتی در حال احداث است و این یعنی رکود پروژه ادامه دارد و عملیات متوقف است. سال 95 در برنامه ابلاغی، زمان اتمام پروژه موزه بین المللی شکست استکبار سال 99 تعیین و برای این کار حدود 10.5 میلیارد تومان از اعتبار تعریف شد که با توجه به افزایش قیمت ها به طور قطع، این رقم هم افزایش یافته است و هر سال که پروژه از برنامه پیش بینی شده عقب می ماند اصلاحیه می خورد و رقم آن بیشتر می شود به همین دلیل پنج تا هفت میلیارد تومان از پیش بینی سال های قبل بیشتر شده و به احتمال زیاد برای اتمام آن حدود 14 میلیارد تومان نیاز است. او درباره تداوم مشکل آب و برق موزه توضیح داده بودکه برق با همکاری راه آهن شرق کشور و آب مانند گذشته به وسیله تانکر تامین می شود و انتقال آب از نزدیک ترین چاه حدود 25 کیلومتر لوله کشی می خواهد.
بازخوانی طراحی قبلی
معاون امور موزه ها و یادمان شهدای دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان هم مراحل طراحی این موزه را بیان و اظهار کرده بود که در مرحله اول، مسجد شکر احداث و سال 85 بهره برداری شد. در مرحله بعد بخش ابنیه و تالار اسناد و رستوران دیده شد که در مرحله سفت کاری باقی مانده است. در مرحله سوم ایجاد محوطه سایت قرار دارد که بازسازی واقعه در آن پیش بینی و برخی ادوات مانند لاشه 130C، اتوبوس و ... به محل منتقل شده است. «محبوب»، پرداخت نشدن رقمی طی چند سال گذشته را تایید و تصریح کرده بود که پروژه از چند سال قبل متوقف شده و بناهای ساخته شده توسط عوامل طبیعی و انسانی در حال تخریب است در حالی که حدود چهار میلیارد و 500 میلیون تومان برای این پروژه هزینه شده است.
مشارکت آستان قدس در یک بخش
یک سال از این حرف و حدیث ها در حالی می گذرد که مسئول جدیدی برای موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس تعیین شده و او هر چند از مشارکت آستان قدس برای اجرای این پروژه خبر می دهد اما حذف طرح های قدیمی را هم مطرح می کند. تفاهم نامه ای با آستان قدس رضوی و واگذاری مسجد شکر به آن برای ایجاد مجتمع فرهنگی بین راهی امضا و هفته قبل جلسه آن نهایی شده است.
البته «جهانبخش» تایید می کند که این تفاهم نامه سال قبل مطرح و 20 اسفند امضا شد اما به دلیل شیوع کرونا به تاخیر افتاده است با وجود این تا یک ماه دیگر و پس از اتمام طراحی ها آستان قدس کارش را شروع می کند.
بنا به گفته وی کارشناس و مسئولانی از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور به تازگی از صحرای طبس بازدید کردند و قرار بر انجام فراخوان داخلی و خارجی برای طراحی المان های این موزه بین المللی شده است. در یک سال گذشته هم کار اجرایی برای این پروژه مهم انجام نشده است فقط پس از رایزنی با کمیسیون تلفیق مجلس پنج میلیارد تومان اعتبار برای امسال اختصاص و از این مبلغ دو میلیارد تومان تخصیص یافت که یک میلیارد و 500 میلیون تومان اوراق بهادار برای کار عمرانی و 500 میلیون تومان نقد است.
افزایش چند برابری رقم مورد نیاز
اما پیش بینی جدید درباره هزینه احداث این موزه بزرگ در استان در برآوردهای او 100 تا 120 میلیارد تومان و در زمانی پنج ساله است که به یقین مشمول زمان شدن پروژه بر هزینه آن اضافه می کند با وجود این و به نظر وی بعد از 40سال غفلت و فراموشی از آن، کار شروع شده و در سال های گذشته آن چنان اعتباری نداشته است طوری که با 70 تا 80 میلیون تومان اعتبار حتی حقوق چند سال کارکنان هم تامین نشده است.
برای حل مشکل آب و برق پروژه هم با استاندار جلسه هایی برگزار شد که به برخی دستگاه های متولی دستوراتی داده و در این خصوص مقرر شد با توجه به این که برق پروژه از راه آهن تامین و شبکه برق اجرا شده است، شرکت برق، برای تامین برق پروژه اقدام کند. وی می گوید: برای آب موزه بین المللی هم چاره اندیشی شد چون از قبل هشت حلقه چاه در منطقه حفر شده بود، آب منطقه ای استان با اضافه برداشت آب توسط معدن زغال سنگ و انتقال آن به پروژه موزه موافقت کرد. مجتمع فرهنگی بین راهی را هم آستان قدس اجرا می کند و اعتبار موزه از محل منابع ملی تامین خواهد شد.وی حذف طراحی های قبلی را هم بازگو می کند و این که موزه در سایت های روباز و بسته با استفاده از نظر طراحان و اندیشمندان با تجربه و بر اساس طرحی نو اجرا می شود و این یعنی شروعی نو برای موزه ای که چهل سال پیشتر ، واقعه ای راه اندازی آن را رقم زد اما اگر باد و آفتاب کویری چیزی از امکانات و تجهیزات در سایت روباز موزه باقی بگذارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 89
فرهنگستان
کتابی برای8 نمایش برگزیده دفاع مقدس
هشت متن نمایش با محتوای دفاع مقدس از هشت نویسنده استان در یک کتاب جمع آوری می شود.
براساس توضیح معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و برای اولین بار کتابی شامل مجموعه ای از بهترین متون نمایشی در حوزه ایثار و شهادت گردآوری و منتشر می شود و به واسطه هشت سال دفاع مقدس هشت متن برای چاپ در این کتاب انتخاب خواهد شد و علاقه مندان تا 15 مرداد برای ارسال آثار مهلت دارند.
«زمزم» گفت: با چاپ این کتاب نویسنده های استان در کشور معرفی می شوند و همچنین با چاپ متن نمایشی نویسنده امتیاز و رتبه تالیف کتاب نیز به نویسنده تعلق می گیرد.
قفل کرونا بر حمام تاریخی سرایان
بهره برداری از حمام تاریخی سرایان به دلیل شیوع کرونا به تاخیر افتاد. به گزارش خبرنگارما، مرمت و بازسازی حمام تاریخی سرایان در چند سال اخیرتسریع شد و اگرچه قرار بود این بنای تاریخی بهار امسال به بهره برداری و استفاده عموم برسد اما شیوع کرونا آن را به تاخیر انداخت.
به گفته مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان، اگرچه مردم منتظر بازگشایی این حمام تاریخی هستند اما به دلیل خطرات این بیماری تا بهبود شرایط مورد استفاده عموم قرار نمی گیرد. براساس آمار « عرب))برای مرمت و احیای این بنای قدیمی که در بافت تاریخی سرایان واقع شده 450 میلیون تومان هزینه شده و عملیات مرمت به پایان رسیده و فقط جزئیاتی از محوطه سازی باقی مانده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 27
سگ دُونه و لَخّه دوز که دَر اَمبُو، چیس
مثل «سگ دُونه و لَخّه دوز که دَر اَمبُو، چیس» در کتاب دستان ها و داستان ها به عنوان یک عبارت قدیمی قید شده است. مولف کتاب درباره آن توضیح می دهد: در زبان معیار این عبارت به سگ داند و کهنه دوز که در انبان چیست، معنا می شود یعنی افراد ذی نفع و مرتبط با هر موضوعی، بهتر می دانند که در حقیقت و باطن آن کار، چه رازی نهفته است و از ریز و درشت قضایا با خبرهستند. دکتر «زنگویی» میگوید: گاهی ابهامی یا اشکالی درباره فردی یا موضوعی پیش می آید که پی بردن به راز آن، می تواند مشکلی را حل یا ابهامی را رفع کند.
در این مواقع برای آن که بگویند موضوع داخلی است و برای حل مشکل باید کار را از نزدیکان و دست اندرکاران شروع کرد این مثل را به کار می برند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 12
نوک قله
مخور دریغ که صحرا پر از مغیلان است
که در نظام فلک زین نسق فراوان است
بلندی ار طلبی از نهیب دهر مترس
که نوک قله همی زیر برف پنهان است
همیشه حبس و قفس از سر عداوت نیست
بسی چو یوسف محبوب، کنج زندان است!...
ببین که مسند شاهی چه آمدش بر سر
مبند پس تو بر آن دل، که سخت لرزان است!
دلم خوش است در این چله پر از غوغا
کنار بوده ام از آن چه خوف طغیان است
چگونه شکر نمایم خدای را که مرا
معاف کرده از آن هر چه بیم نیران است
محمدحسین پژوهنده ملقب به دیانتی- قاین
*****
گشته آوازه به هر جا، غم پنهانی ما
تو نداری خبر از بی سر و سامانی ما
سوختم زاتش هجران تو شب های فراق
نیست امید سحر در دل زندانی ما
روزگاری بود از اشک سراغت گیرم
کس نیامد به جز از اشک به مهمانی ما
شده غم خوار کسان آن که غمش کشت مرا
نیست آگه مگر از درد پریشانی ما
چه غم از آن که شوم کشته آن چشم سیه
مُهر غم خورده ز آغاز به پیشانی ما
هم به هجران و به وصل تو بسی سوخته ایم
وای از سوز و گداز و غم و حیرانی ما
دود آه شب من دوش به افلاک رسید
بر ملا گشت( رها) آتش پنهانی ما
علی میرزائی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 47
مجتمعی که نوجوانان خوسفی شروعش را به یاد ندارند

عملیات احداث مجتمع فرهنگی هنری ارشاد اسلامی خوسف سال 84 در حالی شروع شد که بنا بود طبق قرارداد اولیه در سال 96 به پایان برسد اما نه تنها این برنامه محقق نشد بلکه این پروژه هنوز کار زیادی تا اتمام دارد. سال قبل این پروژه به اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس که مجری پروژه های زیادی در استان است واگذار شد تا شاید زودتر به نتیجه برسد چرا که شهرستان خوسف به گفته مسئولان فرهنگی و هنری آن در حوزه تئاتر و سینما مشکل دارد طوری که سالن و فضای مناسبی برای علاقه مندان نیست و گاهی با هماهنگی فرمانداری از سالن این اداره به عنوان سینمای سیار استفاده می شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوسف، سال قبل گفته بود درصورت تخصیص اعتبار شاید این پروژه سال 99 به پایان برسد.
آن طور که «قیاسی» شرح داده بود این مجتمع فرهنگی هنری شامل دو فاز آمفی تئاتر با پیشرفت 60 درصدی و بخش آموزشی و اداری است که اعتبار برآوردی برای اتمام آن بیش از دو میلیارد است و محوطه سازی و تکمیل محوطه پروژه ای جداگانه است و نیاز به اعتباری مجزا دارد. این در حالی است که سال 99 و به عبارتی زمان احتمالی بهره برداری در حال به نیمه رسیدن است اما آن ها که از کنار این پروژه 15ساله می گذرند تفاوت محسوسی در ظاهر این پروژه احساس نمی کنند.
ادامه عملیات این پروژه سال قبل به اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان واگذار شد اما شواهد اتفاق چشمگیری را نشان نمی دهد و موضوع در گفته های مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی تایید می شود. او می گوید: از زمان واگذاری، این پروژه 7 درصد پیشرفت دارد و در این مدت در حد سفت کاری، کار انجام و حدود 300 میلیون تومان هزینه شده است.
دکتر«چاوشان» اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه قدیمی را پنج میلیارد تومان براساس نرخ روز محاسبه و اضافه می کند: زمانی برای اتمام آن نمی توان تعیین کرد اما بسته شدن این پرونده بستگی به تخصیص اعتبار دارد.
به گفته وی عملیات مجتمع فرهنگی هنری خوسف در مجموع 45 درصد پیشرفت دارد. با این حساب و با توجه به روند تخصیص اعتبارات استانی به این پروژه فرهنگی، زمان قطعی برای اتمام آن نمی توان برآورد کرد اما آن چه مسجل است این که قبل از اتمام، مستهلک شده است و هزینه های سرباری بر آن تحمیل خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 20
گلیم سوزنی در 14 روستای نهبندان نقش می خورد
بافت گلیم سوزنی در 14 روستای نهبندان آموزش داده می شود. این هنر سر سبد صنایع دستی نهبندان شده است و بر همین اساس آموزش گلیم سوزنی در چاه دراز، مزار سید علی، میغان، بندان، طبسین و ... امسال در دستور کار است و به گفته رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهبندان با همکاری هلال احمر به علاقه مندان آموزش داده می شود. «شبانی» گفت: آموزش بافت گلیم سوزنی برای کاهش آسیب های اجتماعی، از سال قبل شروع شده است و 150 نفر در روستاهایی از جمله بمبور، دهک، برک، چاهداشی و ... در این رشته آموزش دیدند و 18 کارگاه تولید گلیم سوزنی هم در شهرستان فعال است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.