صفحات این شماره

تعداد بازدید : 13
آتش کرونا بر جان 21 نفر
انصاری- روزهای کرونایی نفس گیر شده است، آمار ابتلا و مرگ و میرهای ناشی از آن روز به روز بیشتر می شود تا جایی که در 48 ساعت گذشته 607 ابتلای جدید ثبت و 21 نفر دیگر قربانی ویروس کشنده شدند. به گزارش خبرنگار ما روند ابتلا به کرونا در حالی از مهر شدت گرفته است که محدودیت های کرونایی از شنبه آینده با شدت بیشتری اعمال می شود و در کنار فعالیت محدود اصناف، بانک ها نیز از امروز به مدت یک هفته پذیرش حضوری نخواهند داشت و ادارات هم با کاهش یک سومی تعداد نیرو کار خواهند کرد. بنابر این گزارش طی دو روز گذشته هم هر چند ورود به آرامستان ها محدودیت داشت اما باز هم برخی حاضر به رعایت پروتکل ها نشدند و بر مزار درگذشتگان خود حضور یافتند در حالی که برخی بازماندگان قربانیان کرونا بودند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا گفت: در 48 ساعت گذشته 952 تست کرونا انجام شد که از این تعداد شاهد ابتلای 607 نفر از هم استانی های دیگر به کرونا بودیم و حال 16 نفر از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه وخیم است. به گفته دکتر «مهدی زاده» ؛ در 48 ساعت گذشته با فوت 21 بیمار کرونایی، آمار قربانیان ویروس کشنده در استان به 443 نفر افزایش یافت.
مدیرکل آموزش و پرروش استان هم از تمدید آموزش غیر حضوری در 10 شهرستان تا پایان آبان خبر داد و گفت: کلاسهای درس همه مدارس شهرستانهای بیرجند، فردوس، قاینات، نهبندان، طبس، بشرویه، سربیشه زیرکوه، سرایان و درمیان به مدت یک هفته دیگر غیرحضوری خواهد بود. به گفته «واقعی» فقط در خوسف آموزش به صورت حضوری و با رعایت موارد بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 8
دهه فجر، بهره برداری از فرهنگسرای بزرگ شهرداری
حسین قربانی - شهردار بیرجند برای تسریع در پیشرفت پروژه از پیمانکاران فرهنگسرای شهرداری خواست تا با هماهنگی و اهتمام مضاعف، این پروژه بزرگ را برای دهه فجر آماده بهره برداری کنند.شهردار بیرجند در جلسه بررسی روند اجرای پروژه فرهنگسرا گفت: فرهنگسرای شهرداری بیرجند جزو 10 پروژه برتر ساخت سالن همایش در کشور است که عملیات اجرایی این طرح با زیربنای ۱۵ هزار متر مربع و مساحت 3 هزار متر مربع با بیش از 95درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.به گفته «جاوید» با خرید سیستم صوت و صدای سالن اصلی فرهنگسرا، مناقصه آن در دو نوبت برگزار شد.نصب آن نیز در قالب پوشش سقف سالن اصلی انجام خواهد شد. او افزود: بر اساس قرارداد منعقد شده با پیمانکار، وی با گرفتن هشت میلیارد و 500 میلیون تومان متعهد شد تا پایان آذر برای نصب آن اقدام کند. به گفته وی ساختمان های الحاقی شماره یک، سه و چهار دارای پیشرفت فیزیکی 98 درصد و در حال تحویل موقت و رفع نواقص است و ساختمان الحاقی شماره 2 نیز حداکثر تا ماه آینده تکمیل می شود.
طعم کتاب در فضای مجازی
در هفته کتاب امسال، با توجه به شرایط حاصل از ویروس کرونا، بیشتر برنامهها در بستر فضای مجازی اجرا خواهد شد.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیست و هشتمین دوره هفته کتاب همزمان با سراسر کشور از ٢٤ تا ٣٠ آبان در استان با برنامههای ترویجی کتاب و کتاب خوانی برگزارمی شود.«نبی زاده» به شعار این هفته با عنوان "دانایی؛ مانایی" نیز اشاره کرد و افزود: حدود ۴۰ برنامه متنوع در شهرستانها تبیین شده که برپایی نمایشگاه کتاب از آن جمله است.او با اشاره به این که تقدیر از نویسندگان و ناشران فعال در سال ۹۹ نیز در دستورکار قرار گرفته است، از برگزاری طرح پاییزه کتاب از ۲۴ تا ۳۰ آبان خبرداد و افزود: میزان یارانه خرید برای کتاب ها، ۲۰ درصد اعلام شده است.
100 کارگر ساختمانی پشت در بسته بیمه
زهرایی – بیش از 100 کارگر ساختمانی پشت درهای بسته منتظر استفاده از مزایای بیمه هستند. رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان به خبرنگار ما گفت: از ابتدای مرداد با توجه به سهمیه بندی بیمه کارگران ساختمانی بیش از 100 کارگر منتظر استفاده از مزایای بیمه هستند. «علیزاده» با اشاره به بیمه 12 هزار کارگر ساختمانی استان، افزود: امسال 550 سهمیه بیمه کارگران ساختمانی برای استان تعیین شد و بعد از این باید منتظر ماند که سهمیه دیگری هم به استان تعلق خواهد گرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 13
آب های تانکری
آب شرب 15 هزار خانوار استان در حالی به وسیله تانکر تامین می شود که 30 مجتمع در مرحله احداث است. مدیرعامل شرکت آبفا با اعلام این که آب رسانی سیار به روستاهای استان در سال متفاوت است و هم اکنون به بیش از 430 روستای خراسانجنوبی آب رسانی سیار انجام میشود، گفت: در 6 ماه اول سال بیش از 140 هزار مترمکعب آب با 12 هزار سرویس به روستاهای استان حمل شده است. به گفته مهندس «امامی» هم اکنون 430 روستا با 15 هزار خانوار و60 هزار نفر جمعیت از آب رسانی با تانکر بهره مند می شوند البته احداث مجتمع های آب رسانی همچنان ادامه دارد و حدود 30 مجتمع آب رسانی از پیشرفت فیزیکی 55 درصدی برخوردار است و با 55 فقره قرارداد آب رسانی، 640 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است. وی گفت: 106 مجتمع آب رسانی در خراسانجنوبی تکمیل شده است که در آب رسانی به 89 آبادی با 234 هزار و 350 نفر و 71 هزار و 408 خانوار روستایی نقش دارد. وی اظهارکرد: خراسانجنوبی هزار و 753 آبادی دارای سکنه است که 918 آبادی بیش از 20 نفر جمعیت و 835 آبادی دارای کمتر از 20 نفر جمعیت است.
نویسندگان استان 110 کتاب نوشتند
حسین قربانی – 110 عنوان کتاب با 37 هزار جلد تا آخر مهر در استان منتشر شده که بیشترین آن توسط انتشاراتی های بیرجند بوده است.معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به خبرنگار ما گفت: موضوعات این کتاب ها بیشتر عمومی، آموزشی، معرفی استان ، شعر و... است.«رمضانی» در پاسخ به سوالی درباره انتخاب کتاب سال استان، افزود: برای برپایی این برنامه باید تعداد کتاب های منتشر شده در سال بین 300 تا 350 عنوان باشد که این شرط محقق نشده است و سال 1400 جشنواره انتخاب کتاب استان برگزار خواهد شد.
کتاب چینی قفسه های 4 کتابخانه
قاسمی- چهار کتابخانه عمومی تکمیل و تجهیز شد. به گزارش خبرنگار ما، هر چند کرونا شرایط بهره برداری از پروژه ها را سخت و غیر ممکن کرده است اما سرپرست کتابخانه های عمومی استان از تکمیل و تجهیز چهار کتابخانه عمومی در باغستان فردوس، روستای تیغاب قاینات، زیرکوه و معصوم آباد خوسف خبر داد که هرچند با توجه به شرایط کرونایی امکان افتتاح آنها وجود ندارد اما زمینه خدمات دهی به حدود 9 هزار نفر را فراهم می کند. «کاظم وفایی» تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان را حدود 50 هزار نفر اعلام و اضافه کرد: با افتتاح چهار کتابخانه یاد شده تعداد کتابخانه های عمومی استان به 83 باب می رسد.
گزارشی از اجرای محدودیت کرونایی در شهر
کرکره های پایین
حسین قربانی – اعمال محدودیت منع فعالیت اصناف در حالی از سه شنبه شب گذشته در استان آغاز شد که هرچند تعداد زیادی از اصناف بیرجند در دو شب اول چندان به این موضوع توجه نداشتند اما از پنج شنبه و جمعه شب گذشته تعداد زیادی از صاحبان کسب و کار، در ساعت مقرر دست از کار کشیدند و چراغ فعالیت را خاموش کردند تا آن ها نیز به سهم خود در کوتاه شدن زنجیره کرونا سهیم شوند. به گزارش «خراسان جنوبی» همزمان با اجرای محدودیت در فعالیت واحدهای صنفی استان که براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از ۲۰ آبان آغاز شد، ۳۰ تیم بازرسی بنا بر گفته مسئولان صمت بر نحوه اجرای این طرح در مرکز استان نظارت دارند و اصناف در اجرای این طرح با تعطیلی مغازه ها از ساعت 18 شب همراه شدند.بر اساس این طرح که با هدف کاهش انتقال ویروس کرونا در جامعه اجرا می شود، همه واحدهای صنفی و غیرصنفی مربوط به گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ تا ساعت ۱۸ اجازه فعالیت دارند که براساس مشاهدات خبرنگار ما این طرح در خیابان های مدرس، معلم و... بیرجند به خوبی اجرا می شود و تنها مشاغل گروه شغلی یک بعد از ساعت ۱۸ به فعالیت خود ادامه میدهند.«تهوری» معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت از تشکیل۳۰ تیم نظارتی شامل بازرسان اتاق اصناف، سازمان صمت و اتحادیههای صنفی و اماکن، نیروی انتظامی برای نظارت بر فعالیت اماکن عمومی خبرداد و گفت: آن دسته از واحدهای صنفی که بخواهند از رعایت مصوبات امتناع کنند، براساس دستور دادستان مرکز استان و مصوبات ستاد استانی کرونا، متخلف شناخته میشوند و واحد صنفی آن ها بین ۱۰ روز تا یک ماه پلمب خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 89
ایمیدرو شریک جدید انتقال آب عمان به استان
انصاری
اهمیت و ضرورت انتقال آب به خراسان جنوبی از زمانی بیشتر احساس شد که منابع آبی آن روز به روز تحلیل رفت و سال به سال هم با خشک شدن آب منابعی چون چشمه ها، قنات ها و چاه ها، کمبود آب خود را بیشتر نشان داد طوری که گاهی کف شکنی چاه ها نیز بی نتیجه ماند. در این شرایط انتقال آب از خارج مرزهای استان و برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی برای تامین آب منطقه مطرح شد و انتقال آب از دریای عمان در برنامه های بلند مدت متولیان امر قرار گرفت و حال آخرین خبرها حاکی است که با تغییر مدیریتی در شرکت اجرای طرح، قرار است جنب و جوشی در آن به وجود آید اما خبر ویژه تر این که ایمیدرو نیز برای مشارکت در اجرای طرح ورود کرده است.
به گزارش خبرنگار ما، سال گذشته نخستین بار در کشور سند سازگاری با کمآبی خراسان جنوبی در شورای عالی آب تصویب شد و در چارچوب این سند دو پروژه اساسی استفاده از آبهای نامتعارف (آبهای شور و لب شور) و انتقال آب از دریای عمان در دستور کار قرار گرفت. استارت واقعی پروژه انتقال آب از دریای عمان از سال ۹۷ برای سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در برنامه قرار گرفت و امسال مصوبه پدافند غیرعامل، مصوبه تخصیص آب از دریای عمان و مصوبه زیست محیطی را دریافت کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای درباره آخرین وضعیت پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان، آن را یکی از پروژه هایی دانست که مورد تاکید رئیس جمهور، وزیر نیرو، مدیران شرکت منابع آب ایران و سه استان خراسان جنوبی، رضوی و سیستان و بلوچستان است.
به گفته دکتر «قندهاری» وزیر صمت چه زمانی که به عنوان استاندار خراسان رضوی فعال بود و چه حالا که وزیر صمت است تاکید زیادی براجرای این پروژه دارد و استاندار سابق هم برای اجرای این پروژه پیگیری های زیادی داشت و هم اکنون شرکتی که برای اجرای این طرح ایجاد شده در چند وقت اخیر تغییر مدیریت داشته است و به زودی شاهد جنب و جوش بیشتری در این پروژه خواهیم بود.
وی با بیان این که اگر چه پروژه تحرک زیاد و قابل لمسی در چند ماه گذشته نداشته است، افزود: وزارت نیرو خرید آب شرب را تضمین کرده و سهمیه آب سه استان هم از حجم آب انتقالی مشخص شده است.
او ادامه داد: خراسان جنوبی به این پروژه نیاز حیاتی دارد و به عبارتی حیات و ممات استان به این آب وابسته است چرا که خشکسالی ها توان دشت های منطقه را گرفته است و امیدواریم با انتقال آب به استان همه دغدغه های کم آبی پایان یابد.
قندهاری با اعلام این که هم اکنون پروژه انتقال آب در مرحله مطالعات قرار دارد اما قرار است هفته آینده هم در کمیسیون عمران مجلس برای این پروژه پیگیری شود، افزود: با ورود ایمیدرو که یکی از سهامداران اصلی این طرح است امیدواریم گام های موثرتری نسبت به قبل برداشته شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 11
تماس های بی پاسخ صمت
حافظ- قصه کمبود روغن خوراکی در استان همچنان ادامه دارد و اگرچه صحبت ها از ورود این کالای پر مصرف خبر می دهد اما کمبود روغن جامد و عرضه محدود و پنهانی روغن خوراکی مایع در برخی فروشگاه ها همچنان ادامه دارد. در 10 روز اخیر روغن ذرت هم به عنوان یک کالای پر مصرف با کمبود، سپس افزایش و تفاوت قیمت مواجه شد. سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هفته قبل اظهارکرد که هر روز بین 5 تا 7 تن روغن خوراکی در چند فروشگاه زنجیره ای توزیع می شود اما جای سوال است که بیرجند چند هزارنفر جمعیت دارد که با وجود توزیع فراوان باز هم کمبود وجود دارد و این روغن ها به کجا می رود؟یک هفته از این گزارش می گذرد و اگر چه روغن ذرت با قیمت جدید و گران تر از قبل در بازار وجود دارد اما روغن جامد فقط در یک فروشگاه در بیرجند عرضه می شود. روغن خوراکی مایع هم هر چند در معرض دید نیست اما در برخی مغازه ها به صورت پنهان و به تعداد یک بطری عرضه می شود. افزون بر این در یک فروشگاه زنجیره ای معروف روغن مایع با شرط 50 هزار تومان خریداری یا همراه با روغن سرخ کردنی، عرضه می شود. به گزارش خبرنگار ما، قرار بود هفته گذشته سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان میزان توزیع روغن خوراکی از ابتدای مهر را اعلام کند و پس از بررسی دقیق درباره علت افزایش روغن ذرت توضیح بدهد. قرار بود «جرجانی» درباره این که چرا روغن جامد فقط در یک فروشگاه زنجیره ای عرضه می شود، پاسخ دهد. وی حتی زمانی را هم برای تماس گرفتن تعیین کرد و روزی را هم وعده داد اما به وعده روز و هفته گذشته خود عمل نکرد و پاسخی به تلفن خود نداد هر چند یک ساعت بعد را برای جواب دادن تعیین کرده بود. این در حالی بود که معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان در گفت وگو با خاورستان اعلام کرده است که فروش روغن جامد فقط در فروشگاه اتکا، انجام می شود چون کارخانه روغن نباتی ورامین متعلق به اتکاست.
«جویبان» ادامه داد: در خراسانجنوبی فروش این روغن زیاد است بنابراین این استان برای فروش در اولویت قرار گرفته است و روغن به فروشگاههای اتکای خراسانجنوبی ارسال میشود.
وی در خصوص محدود بودن فروش روغن در فروشگاه اتکا، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی و وجود ویروس کرونا متاسفانه گاهی اوقات شاهد ایجاد صفهایی برای تهیه روغن هستیم که این موضوع در شرایط فعلی بسیار خطرناک است و با توجه به هشدارهای دانشگاه علوم پزشکی و سازمان صمت مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، روغن جامد در اتکا به صورت محدود توزیع میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
رکود بازار بیرجند
روزنامه خراسان در شماره 3191 به تاریخ 24 تیر 1339در مطلبی در صفحه 6 آورده است: بازار بیرجند در یک رکود بیسابقه فرو رفته است، معاملاتی انجام نمیپذیرد و تجار و کسبه و اصناف سخت ناراحت و مایوس بنظر میرسند و پیوسته در مساجد و پای منابر دعا میکنند و از خداوند میخواهند که این کسادی و بی رونقی از بازارشان رخت بربندد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 9
رویداد
افزایش 52 درصدی معاملات بازار بورس
۵۲ هزار و853 سهم به ارزش ۶۷میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان طی مهر در تالار بورس منطقهای خراسان جنوبی معامله شد.
مدیر بورس منطقه ای استان گفت: این میزان معامله در مقایسه با شهریور ازنظر حجم معاملات ۱۱۷درصد و از نظر مبلغ معاملات ۵۲ درصد افزایش دارد.«هریوندی» با اشاره به این که در مهر شاخص کل ۱۸۲هزار و 806 واحد کاهش داشته است، افزود: مجموع معاملات تالار بورس استان از ابتدای سال تا پایان مهر452 میلیارد تومان است که 45 درصد آن مربوط به خرید و55 درصد آن مربوط به فروش سهام بود.
هزینه 7.5 میلیاردی حمل آب برای عشایر
سالانه 200 هزارمتر مکعب آب برای عشایر خراسان جنوبی حمل و برای آن 75 میلیارد ریال هزینه می شود.
مدیرکل امور عشایری با بیان این که آب شرب ۶ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایر استان با تانکر تامین می شود، افزود: امسال 41 طرح عمرانی و خدماتی با هفت میلیارد و834 میلیون ریال اجرا شد و بیش از570 خانوار از مزایای این طرح ها برخوردار شدند.
«عصمتی پور» با اعلام این که از اسفند سال۹۶ تا شهریور امسال ۱۴۶میلیارد ریال اعتبار ارزش افزوده به عشایر استان اختصاص یافت و برای طرحهای زیرساختی و تامین آب عشایر هزینه شد، گفت: خراسان جنوبی با ۱۵هزار و ۶۷۶خانوار عشایر و بیش از یک میلیون و ۶۶ هزار رأس دام سبک، چهارمین استان عشایری کشور است و ۸۰درصد عشایر استان در شهرستانهای مرزی زیرکوه، درمیان، سربیشه و نهبندان سکونت دارند.
وی ادامه داد: توزیع پنل خورشیدی، تجهیز چاه مالداری، خرید مخزن ذخیره آب، نصب تلمبه بادی، مرمت و به سازی قنات، احداث استخر ذخیره آب و احداث بندخاکی از جمله طرحهایی که اجرا شده است و اجرای این طرحها به صورت مستمر تا پایان سال ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.