صفحات این شماره

تعداد بازدید : 7
نام های قدیمی برای محلات
حسین قربانی – محلات بیرجند با نام های قدیمی نام گذاری می شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند با اعلام این که با توجه به تصویب و ابلاغ طرح محله بندی شهر بیرجند در وزارت کشور، لایه «محلات » منطبق بر اطلس تقسیمات فضایی و کالبدی شهر با امکان نمایش محدوده هر محله و درج عناوین عرفی و شماره محلات در سامانه شهرسازی تولید و بارگذاری شد،گفت: بر اساس این طرح، شهر بیرجند به دو منطقه و 4 ناحیه شهری و 56 محله تقسیم شد که در این تقسیم بندی جدید معصومیه پایین با وسعت 65 هکتار از محدوده منطقه 2 به منطقه یک الحاق و خیابان آیت ا... طالقانی و ارتش و امتداد آن ها به سمت خروجی های شهر به عنوان مرز و حریم مناطق تعیین شده است. به گفته «فخیم زاده» در این طرح سعی شده است با انتخاب نام های قدیمی برای تمامی محلات شهر امکان شناسایی آن ها برای عموم شهروندان فراهم شود.
وی افزود: این طرح می تواند به فراهم شدن زمینه لازم برای توزیع متوازن خدمات شهری و تامین مطلوب نیازهای اساسی هر محله و اداره بهتر امور محلی و فراهم شدن زمینه مساعد برای مشارکت هر چه بهتر شهروندان و در نتیجه بهبود شرایط محیطی محله، هویت بخشی ، تداوم حیات اجتماعی ، کالبدی محلات و در نهایت توسعه پایدار محلات کمک کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 10
مادر امروزی


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 14
کیفیت در پستوی برخی خدمات

هرسال به رسم گذشته در آستانه سال نو می خواهند گرد و غبار از سر و روی خانه و کاشانه بگیرند. عده ای خود دست به کار می شوند و عده ای هم به سراغ دست اندرکاران و مشاغل خدماتی می روند. از شستن فرش، موکت، پرده و مبل گرفته است تا نظافت منزل. این روزها برخی مشاغل فصلی مانند قالی شویی، خشک شویی و امور خدماتی منازل رونقی دیگر دارد. اگر چه کرونا و مشکلات اقتصادی بر کسب شان اثر گذاشته اما به واسطه سال نو کسب و کارشان پر رونق است و سفارش پشت سفارش تحویل می گیرند. در این بین اما نارضایتی هایی هم وجود دارد. این که به سبب شلوغی و پذیرش سفارش های بسیار در آستانه سال نو برای آن که کارها به موقع تحویل شود آن چنان که باید و شاید کیفیتی در شست و شو و خدمات ارائه شده، مشاهده نمی شود و گلایه های برخی از خدمات گیرندگان را در پی دارد. همچنین در کنار این بی کیفیتی ها چند نرخی بودن و این که در آستانه رونق گیری شاهد افزایش قیمت برخی خدمات ارائه شده هستیم، دیگر موضوعی است که شهروندان از آن گلایه دارند.
هزینه های بالا
شاغل است و چون نمی تواند خود کار خانه را انجام دهد به ناچار نظافت خانه و شست و شوی فرش ها را به مشاغل خدماتی سپرده است. می گوید: هزینه ها بسیار بالاست و برخی امور کیفیت چندان ندارد. فرش را به قالی شویی سپردم و نمی دانم که آن را چگونه شسته اند که پس از گذشت یک هفته لکه های روی فرش بازگشته است. وی می افزاید: پایان سال سفارش ها بسیار و این افراد سرشان شلوغ است و برای آن که به موقع سفارش را تحویل دهند گاهی کیفیت را فدای کمیت می کنند.
فرد دیگری هم که خود دست به شستن فرش ها برده است، می گوید: نمی دانم در قالی شویی چگونه و با چه موادی فرش را می شویند. وی از نخ نخ شدن قالی می گوید که در سال گذشته توسط یک قالی شویی ایجاد شده است و از این رو امسال رغبتی برای سپردن قالی به قالی شویی ندارد. وی می گوید: خسارت واردشده به فرش جبران نشد و در آستانه عید هم به سبب تعدد مشتری شست و شو به درستی انجام نمی شود.
افزایش قیمت ها
یک شهروند هم با اشاره به این که قصد دارد چند پتو را به خشک شویی بسپارد، می گوید: وقتی در محیط خشک شویی حاضر شدم چون بهداشت چندان رعایت نمی شد از این کار صرف نظر کردم. وی می افزاید: امسال قیمت ها برای شست و شوی پتو و فرش دو برابر شده است، اما کیفیت کار چندان مطلوب نیست و می طلبد در آستانه سال نو نظارت بر این مشاغل خدماتی بیشتر باشد. به گفته وی سال گذشته برای شست وشوی قالی 12 متری هزینه 40 تا 50 هزار تومانی دریافت می شد و امسال این مبلغ به حدود 120 هزار تومان رسیده است.
شهروندی هم که پرده های خانه اش را به خشک شویی سپرده است، می گوید: قیمت هر متر مربع پرده برای شست و شو سال گذشته 900 تومان بود و امسال به حدود دو هزار تومان رسیده است. او از کاهش کیفیت در پایان سال برای شست و شو و ... گلایه می کند و می افزاید: لباس را برای رنگ و اتو به خشک شویی سپردم و در زمان تحویل با آن که هزینه بسیاری پرداختم، آب رفت لباس را به سبب تنظیم نادرست دما و ترکیب رنگ مشاهده کردم. او می افزاید: در خشک شویی نرخ نامه هم مشاهده نکردم و قیمت ها هم در قالی شویی و خشک شویی متفاوت است.
شهروندی هم که از یک شرکت خدماتی برای شست و شو و نظافت خانه درخواست کارگر داده است، می گوید: دستمزد نظافت منزل متفاوت است و هر شرکت یک قیمت اعلام می کند. او می افزاید: برای هر ساعت کار، بسته به نوع خدمات ارائه شده و ... قیمت بین هفت تا 11 هزار تومان متغیر است. در کنار قیمت های متغیر، این که کیفیت کار چگونه است هم جای سوال دارد.
خدمات چند نرخی
مدیر یک قالی شویی می گوید: سال گذشته برای شست و شوی قالی 12 متری هزینه 60 هزار تومان دریافت می شد و امسال با توجه به افزایش قیمت شوینده ها، هزینه کارگر و ... رقم دریافتی برای هر فرش 12 متری 110 هزار تومان و برای هر فرش 6 متری 60 هزار تومان است. وی برای شست و شوی فرش پس از این که تعداد فرش ها چند مورد اعلام شد برای هر فرش تخفیف 10 تا 20 هزار تومانی را ارائه می کند و می افزاید: به میزان کثیف یا تمیز بودن فرش و میزان آب و مواد شوینده مصرف شده این قیمت متغیر است. دیگر مدیر قالی شویی هم با بیان این که از هفته گذشته قیمت شست و شوی فرش تغییر کرده است، بدون احتساب هزینه حمل و نقل ،قیمت شست و شوی هر فرش 12، 9 و 6 متری را بسته به تعداد شانه های فرش 90، 70 و 50 هزار تومان بیان می کند.مدیر یک خشک شویی هم برای شست و شوی پتوی یک و دو نفره قیمت 15 و 20 هزار تومانی را اعلام می کند و می گوید: برای شست و شوی هر متر مربع پرده هزار و 500 تومان دریافت می شود و این نرخ از سال گذشته افزایش چند درصدی دارد. وقتی از او می پرسم چرا این افزایش قیمت را داریم، می گوید: همه اجناس دایم در حال تغییر قیمت و افزایش قیمت است، در صنف ما نیز بر همین اساس است.
نرخ گذاری بر اساس درجه
رئیس اتاق اصناف بیرجند هم با اشاره به این که تمامی خشک شویی و قالی شویی ها و دیگر مشاغل خدماتی دارای نرخ نامه هستند و باید قیمت ها بر این اساس اعلام شود، از سه قالی شویی فعال در بیرجند خبر می دهد و می گوید: پس از بازدید میدانی از مراکز قالی شویی و این که برخی افراد خدمات بیشتری برای شست و شو داشتند به دو دسته درجه یک و 2 تقسیم شدند و نرخ گذاری انجام شد. به گفته «علیزاده» قالی شویی ها بر اساس درجه بندی انجام شده نرخ ارائه می کنند و اگر خسارتی در زمان انجام کار به فرش وارد شد موظف به جبران خسارت و پاسخ گویی هستند. «بیدار» رئیس اتحادیه خشک شویی مرکز استان هم با بیان این که در طول سال یک نرخ برای خشک شویی ها متناسب با درجه بندی مصوب شده است و در این روزهای پایانی سال افزایش قیمت قانونی نیست، از نرخ توافقی در برخی موارد می گوید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 10
اخبار
مهرشهر، به استقبال عید می رود
برای توزیع و توسعه متوازن شهری احداث پارک های آیت ا... بهجت، پارک 9 دی، پارک مائده مهرشهر و بوستان احمدی روشن انجام شد و برای ادامه زیباسازی فضای شهری، اجرای پروژه رودپارک مهرشهر و ... در حال انجام است. شهردار بیرجند با بیان این مطلب، از وجود پنج محله از 56 محله شهر در مهرشهر خبرداد و افزود: توزیع عادلانه خدمات و منابع بین محلات در شمال و جنوب شهر بیرجند و دستیابی برابر شهروندان به امکانات، همواره مورد تاکید و توجه به مناطق کم برخوردار جزو اولویت های شهرداری است. به گفته «جاوید» امسال بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد معابر خاکی مهرشهر با متراژ 50 هزار مترمربع زیرسازی و آسفالت شده است که می توان آسفالت کوچه های امام علی(ع)، ولی عصر(عج) ، سلمان ،۹دی، احمدی روشن و شرافت، سعدی ، امیر کبیر و... را از آن جمله نام برد. وی از 10 کیلومتر جدول گذاری در معابر مهرشهر خبر داد و افزود: در طرح استقبال از بهار نیز گلکاری آیلندها و میادین مهرشهر، نورپردازی میدان دکتر حسابی در انتهای مهرشهر و نصب المان ها و یادمان های نوروزی نیز در دستور کار است.
سرانه فضای سبز بیرجند، نرمال
سرانه فضای سبز در مرکز استان برای هر نفر 12.5 متر مربع و با میانگین کشوری برابر است و بنا به افق پیش بینی شده به 15 متر مربع خواهد رسید. به گفته «ابراهیم زاده» رئیس سازمان سیما ،منظر و فضای سبز شهرداری بیرجند ، برای رسیدن به این افق و تامین منابع آبی مورد نیاز ،قرار بر استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب است و بنا به برنامه ریزی میان مدت انجام شده رسیدن به این میزان سرانه فضای سبز حداقل دو تا سه سال زمان می برد.
اتصال 80 روستا به شبکه ملی اطلاعات
80 روستای دیگر در استان به شبکه ملی اطلاعات متصل و مدارس آن ها از اینترنت برخوردار شد. «واقعی» مدیرکل آموزش و پرورش گفت: 28 هزار و 537 نفر از مردم روستاهای 10 شهرستان استان از نعمت اینترنت و شبکه ملی اطلاعات برخوردار هستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 13
مرغ تنوری

مرغ خرد شده: یک عدد
پیاز: یک عدد
سس مایونز: یک قاشق غذاخوری
ماست: 3 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا: به مقدار لازم.
فلفل دلمهای: یک عدد
هویج: یک عدد
آب لیمو: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: به میزان لازم
مراحل پخت: پیاز و فلفل دلمهای خرد شده، نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا، سس، ماست، روغن زیتون و آب لیمو را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط و مرغهای تکه شده را به این مواد آغشته کنید (داخل این مواد بریزید) و در ظرف را بگذارید. سپس ظرف را داخل یخچال به مدت 7 تا 8 ساعت بگذارید تا مزه دار شود. بعد از مزه دار شدن مرغ آن را از مواد جدا کنید. در یک ظرف مناسب که قرار است داخل فر بگذارید یک قاشق کره آب کنید. مرغها را داخل ظرف بچینید. به موادی که مرغ را داخل آن گذاشته بودید تا مزه دار شود به غیر از فلفل دلمهای که از مواد جدا میکنید، کمی آب اضافه و بعد از صافی رد کنید تا پیاز ها نیز جدا شود. سپس روی مرغها بریزید تا جایی که تقریبا رویه مرغ را بگیرد. فلفل دلمه ای ها را با یک هویج حلقه شده روی مرغ و آب آن قرار دهید. روی ظرف فویل بپیچید و داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ساعت قرار دهید. پس از یک ساعت فویل را بردارید و روی مرغها را با قلم مو ،زعفران و کره آغشته کنید و دوباره در فر قرار دهید و تا یک ساعت دیگر هم صبرکنید. به مرغ هراز گاهی سر بزنید و گاهی اوقات از مواد سس روی مرغها بریزید. پس از 2 ساعت مرغ شما آماده سرو است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 13
اسیردخالت

موهای چند رنگش از زیر شال بلندی که بر سر دارد، پیداست. چهره اش غرق در آرایش و روی صندلی کنار پدر نشسته است. نصحیت های پدر را خریدار نیست. می گوید: آشی است که خودتان برایم پخته اید. حالا هم با این وضعیت نمی خواهم به این زندگی ادامه دهم. پدر «مهسا» از زندگی دخترش این چنین پرده بر می دارد و می گوید: این ازدواج دوم دخترم است.
نمی خواهم در این زندگی هم شکست بخورد. بار اول انتخاب خودش بود و این بار ما برایش تصمیم گرفتیم. با همسر اولش در دانشگاه آشنا شد و با اصرار دخترم و علاقه ای که به ظاهر بین آن ها می دیدم با ازدواجش موافقت کردم.
همسر اولش هنوزدانشجو بود و شغلی نداشت ولی ما سخت گیری چندانی نکردیم و معتقد بودیم روزی هم با کار و تلاش می رسد. دو سال از عقد دخترم گذشت و همسر اول او درسش را تمام کرد. این دو سال مانند پسر خودم تمام امکانات زندگی و تحصیل را برایش مهیا کردم و با دخترم در کنار ما بودند. بعد از اتمام تحصیل قرار بر رفتن به سربازی بود و او به هر دلیلی تمایل نداشت. مدتی بالا و پایین کرد و از او خواستیم که به دنبال کار باشد اما گویا این داماد قصد کار کردن نداشت و پس از مدتی درحالی که دخترم پا را در یک کفش کرده بود تا جهیزیه را آماده کنیم، من که از آینده چنین زندگی بیم داشتم ،مخالفت کردم و در نهایت دخترم با فرار از خانه راهی خانه مادر شوهرش شد و زندگی حقیرانه ای را شروع کرد. پس از حدود یک سال زندگی روزی دست از پا درازتر به خانه برگشت و از عیاشی و بی توجهی همسرش به زندگی گفت. وقتی این بی خیالی ها ادامه دار شد دخترم طلاق گرفت. دو سال از جدایی اش گذشت و با اصرار من و مادرش به عقد پسری که خودمان در نظر گرفته بودیم درآمد و زندگی مشترک دیگری را از سر گرفت. اما نمی دانم کجای کار ایراد دارد، اخلاق دخترم یا ... ؟ هنوز یک ماه بیشتر نیست که دخترم را راهی خانه بخت کرده ام ولی او می خواهد، جدا شود.دخترم از دخالت های مادر شوهر گلایه می کند که مدام سرکوفت مطلقه بودن می زند.
اومی گوید: ما از همان ابتدا چیزی را پنهان نکردیم و وقتی خانواده پسر به خواستگاری آمدند، ماجرای ازدواج و طلاق دخترم را گفتیم. اما نمی دانم این سرکوفت ها برای چیست؟ دخترم زودرنج است و انگار طلاق گرفتن را به این شرایط زندگی کردن ،ترجیح می دهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 10
آویشن


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.