هوگوپوشان روی تاتامی کمبودها
زهرا قربانی
سال هاست فعالیت شان را روی تاتامی تکواندو شروع کرده اند. روزگاری رونق در این رشته زبانزد بود و در برخی از شیفت ها جای سوزن انداختن نبود اما در چند سال گذشته با شیوع کرونا و تعطیلی های مکرر و فعالیت های مجازی، انگیزه ها هم برای ورود به این رشته ورزشی کمتر شد. با وجود این هنوز علاقه مندان به این رشته که آرزویشان پوشیدن پیراهن تیم ملی و حتی حضور در المپیک است، کم نیستند و درخواست رفع کمبودها را دارند .
یکی از تکواندوکاران با اشاره به فعالیت های مجازی تکواندو در ایام کرونا می گوید: بر اساس برنامه ریزی های فدراسیون، آموزش ها و آزمون ها به صورت مجازی برگزار شد و در رقابت هایی که هیئت در شش ماه اول سال برگزار می کرد تعداد زیادی شرکت می کردند اما به دلیل ندادن حکم ها و مدال ها به ورزشکاران، انگیزه ها کمتر شد و ریزش نیروی زیادی در افراد شرکت کننده در این رقابت ها داشتیم.
یکی دیگر از ورزشکاران هم نبود زیرساخت و تجهیزات الکترونیکی را مهم ترین چالش پیش روی ورزشکاران این رشته بیان می کند و می گوید: سه مدیر کل قول تامین تجهیزات را به ورزشکاران دادند اما تغییر کردند و مدیریت فعلی هم قول تامین تجهیزات الکترونیکی را داده که هنوز عملیاتی نشده است.
به روز رسانی مربی ها
یک مربی هم برگزاری دوره آموزشی برای به روزرسانی مربی ها و داوران را اصلی ترین نیاز فعالان این حوزه می داند و اظهارمی کند: هیئت باید برای برگزاری این دوره ها برنامه ریزی کند هر چند که برخی از بانوان با همت خودشان و پرداخت هزینه ها چند وقت پیش این اقدام را عملیاتی کردند.
او همچنین از به کارگیری مدیرهای غیرورزشی در برخی از مسئولیت های هیئت گلایه می کند و می افزاید: برخی از آن ها اطلاعاتی از ورزش ندارند و همین موضوع سبب می شود در برنامه ریزی هایی که باید انجام دهند مشکلاتی را برای ورزشکاران ایجاد کنند.
یکی دیگر از ورزشکاران هم با اشاره به نبود امکانات و تجهیزات برای فعالیت می گوید: تکواندو در شرایط فعلی با توجه به الکترونیکی شدن رشته ای پر هزینه ای است و نیاز به حمایت بیشتری از سوی مسئولان دارد.
یکی دیگر از ورزشکاران هم با اشاره به این که از چند ماه پیش فدراسیون یک دستگاه و یک هوگوی شماره 3 در اختیار هیئت قرار داده است، تاکید می کند: این هوگو فقط برای یک رده سنی مناسب است و دیگر تجهیزات مربوط به آن وجود ندارد.
قول تامین تجهیزات
رئیس هیئت تکواندوی استان هم در پاسخ به گلایه های مطرح شده، می گوید: با رایزنی های انجام شده از سوی فدراسیون، سال گذشته سیستم اصلی به همراه دو هوگوی الکترونیکی به هیئت تحویل شد و برای تامین بقیه هوگوها درخواست دادیم و قول هایی داده شد که با توجه به نگاه مثبت ورزش استان به این رشته امیدواریم هر چه سریع تر تامین اعتبار شود.
«محمودی» با اشاره به این که اصل دستگاه از طریق فدراسیون داده شده است و باید حداقل 4 هوگو و کلاه به آن اضافه شود، ادامه می دهد: در زمان مدیریت قبلی در چندین جلسه خواسته اصلی که تجهیزات الکترونیکی بود، مطرح شد و در یکی از رقابت ها هم قول دادند که ۴۰ میلیون تومان برای خرید تجهیزات الکترونیکی در اختیار هیئت قرار دهند اما به رغم قولی که داده شد ، این اقدام انجام نشد و در مدیریت فعلی هم قول هایی داده شده است تا ما بتوانیم ، آن را دریافت کنیم اما افزایش قیمت ها نیز کار آن ها را برای تخصیص اعتبار سخت کرده است چرا که سال اولی که آمده بودم هوگوی الکترونیکی با ست کامل ۲۸ میلیون تومان هزینه داشت اما الان ۱۵۰ میلیون تومان است.
به گفته وی سال ۹۹ هشت دوره مسابقات برگزار کردیم که آخرین آن مربوط به مسابقات جام رمضان بود و به تازگی هم مسابقه ای را به صورت یک چالش با اهدای جوایز ویژه برگزار خواهیم کرد که برای برترین های همه رقابت ها حکم و مدال تهیه شده است و می خواستیم با حضور مدیرکل ورزش و جوانان استان جلسه ای برگزار کنیم اما به دلیل کرونا شرایط برای برگزاری این جلسه فراهم نشد و مجبوریم که حکم ها و مدال ها را به شهرستان ها بفرستیم و جلسه هم در صورت بهبود شرایط برگزار شود.
وی از فعالیت این رشته ورزشی در شهرستان های بیرجند، نهبندان، قاین، سربیشه، درمیان، خوسف، زیرکوه، سرایان، فردوس، بشرویه و طبس هم صحبت می کند و ادامه می دهد: فعالیت ها در برخی از شهرستان ها به دنبال شیوع کرونا کمتر اما رایزنی هایی انجام شده است که از این ماه فعالیت ها بیشتر شود چرا که قرار است در المپیاد استعدادهای برتر شرکت کنیم.
وی می گوید: بر اساس آمار ثبتی در بانک اطلاعاتی، بیش از ۴ هزار تکواندوکار در استان داریم که قابل تفکیک نیست و با توجه به کرونا و تعطیلی باشگاه ها به طور حتم ریزش خواهیم داشت و بیمه ورزشی هم سالانه است که با توجه به تعطیلی ها آمار دقیقی نداریم .
نبود فضا
او با اشاره به چالش فضا برای تیم های استان می گوید: مشکل اساسی در آموزش و قهرمان پروری، مکان است وخانه تکواندوی بیرجند در اختیار هیئت شهرستان قرار دارد و اگر قصد برگزاری اردو برای تیم های استان را داشته باشیم باید با هیئت شهرستان هماهنگ شویم اما اگر خانه تکواندو در اختیار هیئت استان قرار می گرفت دیگر این مشکلات را نداشتیم.
وی تاکید می کند: هیئت زمانی که فضا نداشته باشد فعالیتش مشابه آب در هاون کوبیدن است چرا که تیم های استان برای این که دارای عملکرد خوبی باشند باید مشابه قهرمانان مدام در تمرین ها حضور داشته باشند.
وی با اشاره به این که در مجموع در دو بخش آقایان و بانوان ۱۰ تیم وجود دارد، ادامه می دهد: با توجه به برگزاری المپیاد استعدادهای برتر در بهمن تاکید زیادی شده است که تمرین تیم های استان هر چه سریع تر شروع شود واگر خانه تکواندو در مدیریت هیئت استان بود بهتر می توانستیم این اردوها را برگزار کنیم. تا قبل از واگذاری خانه تکواندو به هیئت شهرستان، در اختیار بخش خصوصی قرار داشت که با آن ها هم برای برقراری تمرین های تیم استان مشکل داشتیم.
وی برگزاری اردوهای تیم استان، پیگیری تمرینات تیم و رقابت های انتخابی را از برنامه های هیئت برای حضور نتیجه گذار در المپیاد استعدادهای برتر بیان می کند و می گوید: در گذشته هم گفته شده است که با هیئت های ورزش رزمی با هم هماهنگ شویم و مکانی را جداگانه برای تمرین تیم های استان داشته باشیم که بتوانیم اردوها را برگزار کنیم اگر این هم بهعنوان یک پیشنهاد عملیاتی شود شرایط بهتر می شود.وی ادامه می دهد: تکواندو در فهرست رشته های مدال آور معرفی که اعتباراتی هم به هیئت برای برنامه ریزی و نتیجه گیری در المپیاد واریز شده است و امیدواریم که مشکل مالی نداشته باشیم بیشترین مشکل هم مربوط به مکان است که اگر مکان مناسبی داشته باشیم مشکلات تا حدودی مرتفع خواهد شد.