صفحات این شماره

تعداد بازدید : 6
پرتاب مشکلات دامداران به دولت جدید

کاهش 50 درصدی بارندگی در خراسان جنوبی، فقر مراتع و نبود علوفه، آتش به خرمن سرمایه های دامی دامداران زده است. اگر چه دامداران در این شرایط دست به هر روشی می زنند تا بتوانند سرمایه های خود را از مهلکه ای که در آن گرفتار شده اند، برهانند و در این بین برای سیرکردن دام های خود از گندم هایی که امسال نای ساقه زدن نداشت و همچنین خارشتر، سیب زمینی، نان خشک، کاهو و حتی گوجه و هندوانه استفاده می کنند اما باز هم چالش تغذیه دام ها به مشکلی برای آنان تبدیل شده است به گونه ای که روز به روز زیر بار سنگین آن بیشتر کمر خم می کنند. در این شرایط از یک سو دست دامداران به لحاظ نقدینگی خالی است و از سوی دیگر نهاده هایی که در اختیار آنان قرار می گیرد، کفاف تغذیه دام ها را نمی دهد و دامداران در ماه های آینده نه تنها شرایط بهتری نخواهند داشت بلکه به گفته یک مسئول، شرایط نامطلوب تری را هم تجربه خواهند کرد چراکه موجودی علوفه مزارع و مراتع دست کاشت تمام خواهد شد بنابراین باید تمهیداتی اندیشیده شود و ذخیره سازی مناسب علوفه را با نگاه به شش ماه پیش رو انجام دهند تا با حداقل تنش مواجه شوند.
براساس گفته کشاورزان، یک تومان پول نهاده دامی، غذای تنها یک شب خوراک آنان است البته چاره ای هم نیست و نمی توانند سرمایه خود را بدون آذوقه حفظ کنند. در این بین و از روی ناچاری نان خشک را هم به قیمت هفت هزار تومان برای تغذیه دام خریداری می کنند و به دام هایشان می دهند.
انبار نان خشک برای مصرف دام!
دامداری از خوسف می گوید: اوضاع دامداران منطقه رو به راه نیست و اکنون روستاییان با دست خالی نمی دانند که چه کنند.
«قیصری»، نماینده دامداران خوسف هم اظهار می کند نان خشک را با قیمت هفت هزار تومان و کاه را با قیمت پنج هزار تومان می خرم و به ناچار به دام هایم می دهم، حتی من و امثال من باید قرض کنیم تا به شکم گرسنه دام هایمان برسیم. در ماه 100 کیلو نان خشک می خرم و ماه دیگر شاید بیشتر هم از یک شرکت یا جای دیگر خوراک بخرم و انبار کنم. وی که به دلیل بارندگی کم و حاصل نداشتن گندمزار، ساقه های روییده را چراگاه دام کرده است، ادامه می دهد: همه دامداران با مشکل مواجه شده اند، شش میلیون تومان کاه خریداری کرده ام، هر کیسه 30کیلو وزن دارد و هر روز یک کیسه کاه باید به گوسفندانم بدهم، با این اوضاع گرانی نهاده، خرج دام ها بیشتر از درآمدشان شده است.
این دامدار با بیان این که بسیاری از دامداران به دلیل کمبود علوفه، سیب زمینی و هندوانه هم برای سیر کردن دام هایشان خریداری می کنند، می افزاید: یک تن سیب زمینی قابل استفاده دام را با قیمت هر کیلو دو هزار و 500 تومان خریده ام.
امسال بارندگی کم بود و مسئولان جهاد کشاورزی هم مقصر این مشکل نیستند اما دامداران انتظار دارند سازمان جهاد کشاورزی و شرکت های توزیع نهاده همکاری کنند و نهاده ها را به صورت مدت دار به کشاورزان بدهند و پول آن را در آینده دریافت کنند.
نبود نقدینگی
«هدایتی» هم از دامداران منطقه خوسف است که به خبرنگار ما می گوید: سهمیه ناچیز علوفه یارانه ای، سبب شده است دامداران با وجود نداشتن نقدینگی زیاد برای سیر کردن شکم دامها مجبور به خرید کاه، خیار، کاهو و سیب زمینی و ... شوند.
وی که 10 تُن سیب زمینی را برای زنده ماندن گوسفندانش خریداری کرده است، ادامه می دهد: دام هایم از نوع مولد هستند و درست نیست که آن ها را راهی کشتارگاه کنم بنابراین مجبورم به هر طریقی شکم شان را سیر کنم.
نابرابری قیمت شیر با هزینه نهاده
«محمدی»، دامدار دیگری است که به پرورش گاو شیرده مشغول است و از نبود نهاده و گرانی ها گلایه دارد ، بیان می کند: به دلیل نیاز زیاد گاو به آذوقه، قصد داشتم گاو آبستن خود را بفروشم ولی کسی از من نخرید، با این که همه شیر گاوها را به شرکت پیام دام می دهم باز هم مجبورم همه پول آن را برای سیر کردن شکم گاو آذوقه بخرم؛ روز گذشته 6 میلیون تومان کاه، از شرکت پیام دام خریداری کرده ام که از این رقم پول شیر من دو میلیون تومان شده است. در این شرایط هزینه ها با درآمد برابری نمی کند و دولت باید نهاده یارانه دار بیشتری در اختیار دامداران قرار دهد.
به هر رأس گاوی که در روز باید ۱۴ کیلو کنسانتره بخورد تا روزی ۳۵ کیلو شیر بدهد فقط 3کیلو خوراک یارانهای میدهند و مانده ایم بقیه نیاز دام را از کجا تهیه کنیم؟
هزینه های سرسام آور تولید
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی نیز جمعیت دامی استان را دو میلیون و 300 هزار واحد اعلام و اظهار می کند: نهاده ای که دولت در اختیار دامدار قرار می دهد قسمتی از نیاز دام است که به صورت یارانه ای تامین می شود، این نهاده دامی وارداتی و همه ساله ، برنامه ریزی و تامین می شده است.
«ابراهیمی» با بیان این که نهاده با ارز چهار هزار و 200 تومان تامین می شود، می افزاید: نهاده دامی در سال های گذشته با ارز شناور تامین می شد که این گپ قیمتی بین نهاده تولید داخل و وارداتی مشهود نبود.
او با اشاره به این که نهاده ای که دولت وارد می کند از اقلام متراکم جیره دام محسوب می شود، می گوید: علوفه خشبی هر ساله از محل تولید داخل تأمین می شود که امسال در این قسمت مشکل داریم، افزایش هزینه های قابل حمل و بُعد مسافتی استان با مراکز تولید علوفه خشبی و از طرفی درگیری استان و کشور با خشکسالی فراگیر، سبب شده است تا هزینه های تولید در خراسان جنوبی افزایش بیشتری داشته باشد.
وی از تأمین یونجه دام استان از ایرانشهر و همدان خبر می دهد و می افزاید: پیگیری شده است علوفه تولیدی شرکت پیوند خاوران از استان خارج نشود و به مصرف تولید داخل برسد، در سال های گذشته، خشکسالی ها منطقه ای بود و جابه جایی دام از استان های همجوار همانند خراسان رضوی به صورت مقطعی انجام می شد و فشار روی دامدار کمتر بود اما امسال خشکسالی فراگیر است و همه استان های همجوار خراسان جنوبی، درگیر شدید خشکسالی هستند که این سبب شده است دامداران بیشتر در مضیقه باشند.
توزیع 20 هزار تُن نهاده
به گفته او سهمیه های دامی و دریافتی استان هر ماه رشد دارد و بیش از 20 هزار تن در ماه جاری به صورت مرحله ای از طریق تشکل های دامی وارد استان و توزیع خواهد شد.
وی تصریح کرد: شرایط دامداران در ماه های آینده نه تنها بهتر نخواهد شد بلکه بدتر می شود چراکه موجودی علوفه در مزارع و مراتع دست کاشت تمام خواهد شد، باید تمهیداتی اندیشیده و ذخیره سازی مناسب علوفه توسط دامدار با نگاه به 6 ماه پیش رو انجام شود تا در ماه های آینده با حداقل تنش مواجه شوند.
وی ادامه می دهد: سازمان جهاد کشاورزی هم به خواسته های دامداران ورود کرده است و می دانیم که هزینه های سربار همانند حمل و نقل آب، برق و گاز بیشتر شده است، قیمت هر کیلو شیر چهار هزار و 500 تومان ثابت تعیین شده اما هزینه ها تغییر زیادی داشته است. همچنین هزینه های تولید خرید علوفه خشبی در بحران خشکسالی در همه کشور بیشتر شده است و در استان ما بیشتر احساس می شود بنابراین تدابیر کارشناسی، لازم است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی در خصوص افزایش قیمت شیر برای جبران گرانی قیمت نهاده های دامی می افزاید: قیمت شیر افزایش نیافته و قیمت چهار هزار و 500 مصوب نشده است، قیمت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی به سازمان حمایت 6 هزار و 400 تومان و این قیمت کف کارشناسی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
چاقوی شکسته خرید تضمینی دام
جمعیت دامی عشایر استان بیش از یک میلیون راس از نوع سبک و سنگین است که بخش عمده ای از سرمایه دامی منطقه را در بر می گیرد. عشایر استان نیز در کنار دیگر تولید کنندگان حوزه کشاورزی امسال با چالش حفظ سرمایه های خود مواجه شدند تا جایی که به دلیل نبود علوفه حتی مجبور شدند دام های تازه متولد شده را به حراج بگذارند بلکه آنان را از مرگ نجات دهند. در سفری که چندی پیش رئیس سازمان امور عشایری کشور به خراسان جنوبی داشت اعلام کرد که برای کمک به این قشر طرح خرید تضمینی دام عشایر اجرا و روزانه 600 تا 700 راس دام در استان خریداری خواهد شد.
به گزارش«خراسان جنوبی» حال با این که حدود یک ماه از شروع این طرح در استان می گذرد و حدود 21 هزار راس دام عشایر باید خریداری می شد اما به دلیل زیرساخت های ضعیف کشتارگاهی در خراسان جنوبی، فقط هزار و 100 راس دام عشایر خریداری شده و حتی در برخی مناطق این موضوع سبب شده است تا خرید دام متوقف شود.
بنابر این گزارش چالش اساسی در زمینه خرید دام به کامل نبودن زنجیره کشتارگاهی استان برمی گردد به طوری که ظرفیت کشتارگاه های موجود در مرحله پیش سرد 100 راس است و بیشتر از این را جوابگو نیست. گلایه عشایر دامدار هم از این است که ظرفیت خرید خیلی کم و سهمیه بسیار اندک است به طوری که در طبس طی یک روز سهمیه تعیین شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری شد و باید عشایر این شهرستان منتظر بمانند تا سهمیه دیگری برای آن ها در نظر گرفته شود.
آن طور که مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان به «خراسان جنوبی» گفت: شنیده ها حکایت از خرید یک میلیون راس دام عشایر کشور دارد و هنوز سهمیه خراسان جنوبی اعلام نشده است.
مهندس«روشن» مسئول جمع آوری و شناسایی دام های قابل خریداری از محله های عشایری نقاط مختلف استان را، اداره کل امور عشایری و تشکل های آن دانست و ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام فقط عامل خرید است.
او دلیل کندی کار و تعداد کم دام های خریداری شده را حلقه ناقص زنجیره های کشتارگاهی استان اعلام و اظهار کرد که زیرساخت های ضعیف کشتارگاهی به حدی است که فقط ظرفیت روزانه 100 راس دام را دارد و دلیل آن هم فراهم نبودن زیرساخت پیش سرد در کشتارگاه برای نگهداری تعدادی بیش از این است.او به انعقاد قرارداد با کشتارگاه بزرگ یزد برای کشتار دام اشاره و اعلام کرد که این قرارداد هنوز روند اداری را طی می کند.
او به این نکته نیز اشاره کرد که هر چند ظرفیت کشتارگاه یزد هزار راس دام است اما این کشتارگاه قراردادهایی با استان های دیگر از جمله کرمان و... هم منعقد کرده است.
سهمیه خرید دام عشایر طبس تمام شد!
آن طور که رئیس اداره عشایری طبس هم اعلام کرد: خرید دام مازاد عشایر بخش دستگردان توسط شرکت امور پشتیبانی دام خراسان جنوبی، روز شنبه در منطقه عشایری دهستان کوه یخاب شهرستان آغاز شد اما روز گذشته با خرید 240 راس بز سهمیه تعیین شده به پایان رسید.«مهرور» با انتقاد از سهمیههای ابلاغی به شهرستانها برای خرید دام افزود: فقط مجوز خرید همین تعداد دام در این منطقه ابلاغ شده است.وی با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای کشتار و خرید بیشتر دام گفت: در این باره قراردادی امضا شده است تا کشتارگاه مهریز یزد روزانه هزار و 500 راس دام مازاد را از طبس برای ذبح تحویل بگیرد، اما مشکل اصلی مجوز حمل بین دو استان خراسان جنوبی و یزد است که پیگیریهای لازم باید انجام شود.وی تاکید کرد: در این زمینه میطلبد مقامات اجرایی مسئول، هر چه سریع تر ورود و مجوز حمل دام بین دو استان را دریافت کنند که در این صورت پیش بینی میشود حدود 20هزار رأس دام مازاد عشایر بخش دستگردان طی دو هفته خریداری شود.
کندی خرید تضمینی دام
مدیرجهادکشاورزی زیرکوه هم با بیان این که خرید تضمینی دام به دلیل کمبود کشتارگاه در زیرکوه بسیار کم و کند شده است اظهارکرد: اگر امکان استفاده از کشتارگاه های استان های مجاور فراهم شود به طور قطع رضایت دامداران را به همراه خواهد داشت.
مهندس«درویشی» با اشاره به این که طرح خرید تضمینی دام عشایر در شهرستان از خرداد آغاز شد، افزود: از ابتدای اجرای طرح خرید تضمینی دام در زیرکوه 210 راس دام خریداری شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
از گوشه و کنار استان
دیدار با 4 خانواده شهید
فرماندار فردوس به همراه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان با چهار خانواده شهید سرافراز دوران دفاع مقدس در این شهرستان دیدار کرد. به گزارش «خراسان جنوبی» ،«حلاج مقدم» و «عزیزی» با خانواده شهیدان سید کاظم آقایی، ولی ا... وطن پرست، غلامعلی وطن پرست و محمد حسن علیزاده دیدار کردند و جویای حالشان شدند.

2 سال تعطیلی شورای فرهنگ عمومی سرایان !
امام جمعه جدید سرایان از تعطیلی دو ساله جلسه های شورای فرهنگ عمومی این شهرستان گلایه کرد.حجتالاسلام والمسلمین «مرتضایی نیا» در دیدار با امام جمعه آیسک و جمعی از معتمدان و بسیجیان ،از تعطیلی دوساله جلسه شورای فرهنگ عمومی در سرایان گلایه کرد و از برنامه ریزی برای فعال کردن این شورا و شورای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان خبر داد.
وی بر استفاده از همه قابلیت های شهرستان و بخشهای تابعه به ویژه نیروی انسانی برای توسعه سرایان تاکید کرد و توسعه متوازن در شهرها و روستاها را وظیفه دستگاههای اجرایی دانست.امام جمعه سرایان همگرایی در شهرستان برای مطالبه گری و تحقق خواستههای منطقی مردم را مورد تاکید قرار داد.
در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین«رادمرد» امام جمعه آیسک با تبریک انتصاب وی از آمادگی مردم و مسئولان این بخش برای همراهی در توسعه شهرستان و تقویت جایگاه فرهنگی و اجتماعی آن خبر داد.
درخشش دانشجوی فردوسی
در جشنواره کمند
فهیمه ایادی دانشجوی اهل فردوس در دومین جشنواره کشوری کمند رتبه دوم را کسب کرد.به گزارش«خراسان جنوبی»، فهیمه ایادی دانشجوی دانشگاه الزهرا (س) تهران که چهار سال سابقه فعالیت در زمینه توبافی و پارچه را دارد در دومین جشنواره کشوری کمند رتبه دوم بخش طراحی شال و پارچه را کسب کرد.این دانشجو برای پنج نفر هم در این زمینه اشتغال ایجاد کرده که محصولات تولید شده اغلب شال و روسری است و از طریق فضای مجازی به فروش میرسد.این محصولات افزون بر خراسان جنوبی در بقیه استانها به ویژه استانهای غربی مشتری دارد.
312 اشتغال زایی صنعتی
طی یک سال اخیر 19 جواز تاسیس در بشرویه برای رونق اشتغال و توسعه بخش صنعتی این شهرستان صادر شد که با این تعداد جواز زمینه اشتغال 312 نفر فراهم شد. رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بشرویه پیش بینی سرمایه گذاری این تعداد جواز صنعتی را 15 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: طی یک سال گذشته چهار پروژه صنعتی دراین شهرستان با اشتغال زایی 55 نفر و سرمایه گذاری 10 میلیارد تومان به بهره برداری رسید.«خدایی» با اشاره به این که از ابتدای سال گذشته تا تیر امسال هفت فقره پروانه اکتشاف در حوزه معدن این شهرستان صادر شده است، ادامه داد: این تعداد پروانه با پیش بینی سرمایه گذاری 224 هزار و 760 میلیون ریال صادر شد.همچنین از ابتدای سال گذشته تا تیر امسال حدود سه پروانه در حوزه معدن با ذخیره قطعی یک میلیون و 621 هزار و 400 تُن به بهره برداری رسید و در این زمینه برای 23 نفر با سرمایه گذاری 321هزار و 375 میلیون ریال اشتغال ایجاد شد. او با بیان این که بشرویه از معادن غنی از جمله سدیم، آهن و سولفات سدیم برخوردار است، افزود: بشرویه منطقه پایلوت( آزمایشی) سرب و روی در خراسان جنوبی است و در آینده واحدهای فراوری سرب و روی در این شهرستان راه اندازی می شود.به گفته او برای افزایش و توسعه سرمایه گذاری ها در بخش صنعت و معدن این شهرستان نیازمند تامین زیرساخت های لازم و نیروهای انسانی کافی هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
فرجام 2 قاچاقچی پوشاک

مدیرکل تعزیرات حکومتی گفت: بر اساس گزارش ماموران ایست و بازرسی سهل آباد نهبندان در بازرسی انجام شده از یک دستگاه کامیون 36 کیسه پوشاک مستعمل قاچاق به وزن هزار و 275 کیلوگرم که به صورت ماهرانهای زیر بار علوفه مخفی شده بود، کشف شد.
«حسن پور» افزود: پرونده دو متهم قاچاق پوشاک در اداره تعزیرات حکومتی این شهرستان رسیدگی شد.به گفته او محکومان پس از رویت رای ابلاغی، اعتراض خود را درخصوص دادنامه صادرشده اعلام کردند تا پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه تجدید نظر رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز استان ارسال شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
فرمان ایست بر 2محموله قاچاق
مأموران انتظامی نهبندان در بازرسی از یک اتوبوس و یک کامیون ، انواع کالای قاچاق به ارزش 730 میلیون ریال کشف کردند.فرمانده انتظامی نهبندان گفت: مأموران هنگام کنترل خودروهای عبوری به بررسی اتوبوس و کامیون پرداختند.
سرهنگ «رحیمی» افزود: مأموران در بازرسی از خودروها ، دو دستگاه اسپیلت و 9 هزار و 800 نخ سیگار کشف و کارشناسان ارزش ریالی آنها را حدود 730 میلیون ریال برآورد کردند.
به گفته او مأموران در این زمینه دو متهم را بازداشت و به مراجع قضایی معرفی کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.