
اکبری
«طرح ملی مسکن» وعده دو ساله دولت قبل برای خانه دار شدن و از همان ابتدا با اما و اگرهای بسیاری همراه بود. تسهیلات گران قیمت و کم، شرایط سختگیرانه و ... مدت ها افراد را در صف ثبت نام نگه داشت. در گزارش های مسلسل وار «خراسان جنوبی» طی این مدت هر روز یک کمبود و مشکل از این طرح و دردسرهای متقاضیان به رشته تحریر درآمد و این روزها متقاضیان مسکن ملی در مرکز استان که پس از کش و قوس فراوان و گذر از هفت خان به مرحله ساخت و ساز رسیده اند در مسیر آماده سازی اراضی شاهد فرصت سوزی ها هستند.
از همان ابتدای شروع طرح و در صف قرار گرفتن متقاضیان خانه، متولیان راه و شهرسازی دراخبار بارها از تامین شدن زمین برای متقاضیان طرح ملی مسکن گفتند، انتظار می رفت طی این دو سال در مرکز استان که بخش مسکن معضلات بیشتری دارد، تسطیح و آماده سازی اراضی در محل در نظرگرفته شده انجام شود و پس از مشخص شدن فهرست نهایی متقاضیان و انجام مراحل اداری، تحویل اراضی برای ساخت و ساز انجام شود اما تعلل ها سبب شد تا بسیاری از متقاضیان مرکز استان در صف هموارسازی اراضی باقی بمانند و با مشاهده فرصت سوزی و گرانی روز افزون مصالح ساختمانی مسیر ساخت مسکن را همچنان ناهموار ببینند.
یک متقاضی مسکن ملی که در گروه بندی پنج نفره اش موقعیت زمین مد نظر برای ساخت و ساز در حاشیه بولوار اعلام شده است به خبرنگار ما می گوید: سال گذشته دو ماه در صف ثبت نام بالا و پایین شدیم. با آن که هیچ تسهیلات دولتی مسکن دریافت نکرده بودیم اما به دلیل ثبت نام در طرح های قبلی فرم جیم قرمز اعلام شد و پس از طی کردن مراحل اداری فرم جیم سبز و ثبت نام انجام شد.
در آن زمان وعده بر این بود که طرح ساخت مسکن ملی دو ساله به سرانجام برسد و همین سبب شد تا به شدت پیگیر خانه دار شدن در این طرح باشیم. پس از دردسرهای ثبت نام در صف نامه نگاری های اداری اداره راه و شهرسازی و شهرداری بودیم و اکنون با انجام گروه بندی پس از دو سال با موافقت همگی با هزینه های نجومی اعلام شده توسط پیمانکار برای ساخت و ساز و عقد قرارداد، این روزها به دنبال زمین هستیم تا ساخت و ساز را شروع کنیم اما پس از دوسال، حالا اراضی در حال هموارسازی است و مشکل تحویل زمین وجود دارد. او می افزاید: متولیان مسکن در مرکز استان مگر از دو سال پیش این اراضی را برای طرح ملی پیش بینی نکرده بودند و چرا در دقیقه 90 می خواهند همه کارها را انجام دهند؟!
دیگر متقاضی هم با اشاره به هزینه های سرسام آور مصالح و افزایش روز افزون نرخ آن می گوید: سال گذشته اگر این همه مراحل اداری نبود با 300 میلیون تومان می توانستیم حداقل بخشی از کار را انجام دهیم اما اکنون با این وضعیت و هزینه های اعلام شده توسط پیمانکار با دو برابر این مقدار هم کار به اتمام نمی رسد. به گفته وی، جدا از تسهیلات 18 درصدی و ... متقاضیان باید به دلیل تعلل مسئولان ضرر و زیان زیادی را متحمل شوند. وی می افزاید: در تمام مراحل ساخت مسکن در این طرح با مشکل مواجه شدیم و جدا از 40 میلیون آورده که در همان ابتدا به حساب واریز کردیم تاکنون هزینه زیادی برای تامین نقشه، پیمانکار و صدور جواز ساخت پرداخت کرده ایم که در واقع هیچ است و هنوز آجری روی آجر نگذاشته ایم. این روزها در مرکز استان زمین هایی که قطعه بندی آن به گفته مسئولان راه و شهرسازی انجام شده در مرحله هموارسازی مانده است و باید منتظر بمانیم.
«صمصامی» مدیر روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی در این باره می گوید: برای تامین زمین مشکلی وجود ندارد و اراضی مشخص و قطعه بندی انجام شده است. هموارسازی اراضی هم در حال انجام است و افرادی که پروانه ساخت دریافت کرده اند با مراجعه به اداره راه و شهرسازی می توانند زمین را تحویل بگیرند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حسین قربانی – حضور گاه و بیگاه معتادان متجاهر در بعضی از معابر شهر بیرجند با وضعیت بسیار نامناسب در این روزها
به دلیل آسیب هایی که به دنبال دارد نگرانی هایی را برای شهروندان به وجود آورده است. این درحالی است که چندی پیش در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان که به ریاست رئیس کل دادگستری برگزار شد، ضرورت راه اندازی مرکز ماده 16 برای جمع آوری ، نگهداری و درمان معتادان متجاهر مورد تاکید قرار گرفت و دستگاه های مربوط موظف شدند تا با مشخص کردن مکانی برای این منظور اقدامات لازم را انجام دهند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در این جلسه گفت که طی سال های گذشته مرکز ماده 16در استان وجود داشت اما به دلیل تعریف معتاد متجاهر در قانون و اختلاف نظر موجود بعد از دو سال این مرکز تعطیل و اعتبارات آن نیز قطع شد.
سال 98 برای درمان بیماران متجاهر یک ریال اعتبار نداشتیم که با کمک استانداری و ستاد مبارزه با مواد مخدر بخشی از هزینههای درمان معتادان متجاهر را پرداخت کردیم و با وجود پیگیریهای زیادی که انجام شد مکان مناسبی برای راه اندازی مرکز ماده 16مشخص نشده است و براساس مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سازمان مدیریت و برنامهریزی و معاونت توسعه منابع استانداری باید در ارتباط با تامین مکان همکاری لازم را انجام دهند.
به گزارش«خراسان جنوبی» با گذشت چند ماه از این جلسه و اهمیت این موضوع هنوز مکانی برای راه اندازی مرکز ماده 16 در بیرجند با وجود پیگیری های انجام شده مشخص نشده است.
400 معتاد متجاهر
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بعد از گذشت چند ماه از طرح این موضوع در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، با اعلام این که ۴۰۰ معتاد متجاهر شناسنامهدار در استان وجود دارد که اگر این مرکز راهاندازی شود بسیاری از معضلات این حوزه رفع خواهد شد، می گوید: به دلیل همکاری نکردن دستگا ه های اجرایی استان هیچ کاری در باره ایجاد مرکز ماده 16 انجام نشده است و سپاه استان هم که قرار بود مکانی را برای ایجاد این مرکز در بیرجند مشخص کند، مکانی برای راه اندازی آن معرفی نکرده است و مصوبه راهاندازی مرکز ماده 16که از مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان است هنوز اجرایی نشده است.
«حسنی مقدم» یادآور می شود که به دلیل نبود مرکز ماده 16در بیرجند، معتادان متجاهر جمع آوری شده در مراکز تبصره2 ماده 16 در کنار معتادانی که داوطلبانه برای ترک اعتیاد اقدام کرده اند، نگهداری می شوند و اگر مرکز ماده 16 به زودی در مرکز استان راه اندازی نشود، معلوم نیست در آینده هم بتوانیم کاری انجام دهیم.
جمع آوری با نیروی انتظامی
وی با بیان این که وظیفه جمع آوری معتادان متجاهر با نیروی انتظامی است، خاطر نشان می کند که مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی استان مکانی را برای این منظور مشخص کرده که به تایید کارشناس حقوقی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور هم رسیده است اما از آن جایی که این مکان چهار سال باید در اختیار شورای هماهنگی باشد، این احتمال وجود دارد که مدیرکل زندان های استان با این شرط موافقت نکند و در جلسه این هفته شورای مبارزه با مواد مخدر استان با حضور استاندار این موضوع مطرح خواهد شد.
حجت الاسلام «وحدانی نیا» معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هم با اشاره به این که سپاه استان ایجاد اردوگاه کار و درمان معتادان را مطرح کرده که هزینه بر و زمانبر است، می گوید: استاندار به عنوان رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان باید از دستگاه های اجرایی بخواهد تا یکی از ساختمان های خالی مناسب این کار را برای راه اندازی مرکز ماده 16در اختیار این شورا قرار دهد.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان هم از نگهداری معتادان متجاهر در مراکز مجری تبصره 2 ماده 16 ذیل مراکز ماده 15 به دلیل نبود مرکز ماده 16 در بیرجند خبر می دهد و می گوید: تا پایان مرداد 209 معتاد متجاهر در این مرکز پذیرش شده اند که بعد از طی دوره درمان براساس حکم صادر شده ترخیص می شوند.
به گفته «شرفی» چهار مرکز تبصره 2 ماده 16 در بیرجند وجود دارد که یکی به زنان و سه مرکز دیگر به مردان اختصاص یافته است و معتادان متجاهر 14یا 15 روز باید در قرنطینه باشند تا بعد از تایید دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر مبتلا نبودن به کرونا برای طی دوران درمان وارد این مرکز شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دلیل کمبودهای ورزشی نهبندان
از همه کمبودهای حوزه ورزش این شهرستان عذرخواهی می کنم چراکه اگر مشکلاتی در حوزه ورزش نهبندان وجود دارد به دلیل چالش های کشوری و بیماری کروناست. مدیرکل ورزش و جوانان در نشست با فرماندار نهبندان با اشاره به موضوع کمک به هیئت های ورزشی شهرستان، گفت: سال گذشته، 206 میلیون تومان به هیئت های ورزشی شهرستان کمک شد.
به گفته «عزیزی» 100 میلیون تومان دیگر برای کمک هیئت های ورزشی ابلاغ که با اولویت تحقق نیافتن وعده ها به شهرستان ها تزریق می شود.
وی تصریح کرد: برای تجهیز اماکن ورزشی، سال آینده یک میلیارد تومان اعتبارات افزایش می یابد، همچنین تجهیز سالن حاج قاسم سلیمانی بانوان نهبندان در اولویت است و تامین تجهیزات ورزشی روستایی هم در دستور کار خواهد بود.
او ادامه داد: عقب ماندگی تاریخی در نهبندان وجود دارد اما در بحث زیرساخت های ورزشی ایجاد 17 چمن مصنوعی در نهبندان یک رکورد است که یا اجرا شده یا در دست اجراست که ناشی از نگاه عدالت محور دولت در منطقه کمتر توسعه یافته نهبندان است.
«چالش های قانون گذار» پشت ویترین
کتاب چالشهای قانونگذار تألیف موسی قربانی نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی قاینات طی مراسمی با حضور مولف و مسئولان کتابخانههای عمومی و امام رضا (ع) قاین به این دو کتابخانه اهدا شد.
به گزارش« خراسان جنوبی» این کتاب در سه جلد و در مجموع با هزار و 791 صفحه با همکاری کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به چاپ رسید و در اختیار کتابخانهها و کتابفروشیها قرارگرفت .
حجت الاسلام «قربانی» مؤلف کتاب گفت: این کتاب به بررسی و تبیین ساختار و جایگاه مجلس شورای اسلامی در قانون اسلامی، انتخابات و چگونگی گزینش نمایندگان مردم و مراحل تشکیل مجلس، کمیسیونها و انتخاب هیئت رئیسه، رسیدگی به اعتبار نامهها و تدوین تصویب قوانین، چگونگی کارشناسی طرحها و لوایح، اولویتها، چالشهای رأی گیری در مجلس و چالشهای نظارتی درون مجلس و چالشهای نظارت بر قوای قضاییه ومجریه و دستگاههای وابسته به نهاد رهبری پرداخته است.
پرداخت حق پرستاری 600 معلول قاینات
با حمایت وتصویب دولت 600 معلول در قاینات هر یک ماهانه 10 میلیون ریال حق پرستاری در خانواده دریافت می کنند.
رئیس اداره بهزیستی قاینات گفت: اکنون سه هزار و 314 معلول شدید، خفیف و خیلی شدید با معلولیت های جسمی و حرکتی، شنوایی ، بینایی ، ذهنی ، گفتاری، اعصاب و روان و چند معلولیتی و سالمندان شناسایی شده اند.
« ابراهیم زنگنه» از راه اندازی خانه کوچک پناهگاه معلولان ذهنی پسر و دختر به طور جداگانه در قاین خبرداد و افزود: در هر یک از این مراکز 20 دختر و پسر نگهداری میشوند.
به گفته او در مجموع 9 مرکز نگهداری شبانهروزی به معلولان خدمات ارائه میدهند.
رئیس اداره بهزیستی قاینات به مسئله مسکن معلولان شهرستان اشاره و اظهار کرد: 41 واحد معلولان به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار گرفته است. وی با بیان این که سال گذشته نیز به 120 معلول هر یک 50 میلیون تومان وام خوداشتغالی پرداخت شد، افزود: اکنون معلول سرپرست خانوار بدون مسکن نداریم.
181 هزار راس دام در تالار سلامت
181 هزار رأس دام در بشرویه واکسینه شد.رئیس شبکه دام پزشکی بشرویه اعلام کرد: در پنج ماه امسال جمعیت قابل توجهی از دام های شهرستان علیه بیماریهای تببرفکی، آبله، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تبمالت، آگالاکسی، قانقاریا و ... با رعایت شرایط بیماری کرونا واکسینه شدند.
«عبدی» اضافه کرد: اولویت اصلی واکسیناسیون ایمنسازی علیه تب مالت و طاعون نشخوارکنندگان کوچک است که درصد قابل توجهی دام سبک و سنگین علیه این بیماری واکسینه شدند.به گفته او از ابتدای امسال توسط دو گروه، واکسیناسیون برای پوشش حداکثری جمعیت دامی شهرستان که حدود 90 هزار رأس گوسفند و بز، سه هزار رأس گاو و هزار و 200 نفر شتر است، آغاز شد.
زلزله در دستگردان
زلزله 9/3 ریشتری مرز بخش دستگردان خراسان جنوبی و شهرستان خور اصفهان را لرزاند.
به گزارش«خراسان جنوبی» زمین لرزه ای در مقیاس 3.9 ریشتر ساعت 8:51 روز گذشته مرز بخش دستگردان طبس و خور اصفهان را لرزاند .مرکز این زمین لرزه با شهر عشق آباد ۹۴ کیلومتر فاصله داشت.
به گفته «میرجلیلی» مدیرکل مدیریت بحران استانداری این زمین لرزه خسارتی نداشت.
سارقان کابل برق در حلقه قانون
سارقان کابل برق در فردوس دستگیر شدند. فرمانده انتظامی شهرستان فردوس گفت: با توجه به وقوع چند فقره سرقت کابل برق در شهرستان، شناسایی سارق یا سارقان در دستور کار ماموران قرار گرفت که با اخبار و اطلاعات به دست آمده مشخص شد سارقان کابل برق با خودروی ال ۹۰ به سمت کرمان متواری شده اند که طی یک عملیات، ماموران پاسگاه عملیاتی شهید زارع خودرو و سرنشینان آن را متوقف کردند.
سرهنگ «فولادی» افزود: متهمان زوج غیر بومی و سابقه دار بودند و در تحقیقات پلیس به چندین فقره سرقت اعتراف کردند و با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شدند.
ایست به پراید آویشنی
ماموران انتظامی طبس در بازرسی از یک سواری پراید، ۱۹۰ کیلو آویشن قاچاق در این شهرستان کشف کردند.
فرمانده انتظامی طبس گفت: مأموران انتظامی پاسگاه ده محمد هنگام کنترل خودروهای عبوری در محورهای مواصلاتی یک سواری پراید را برای بازرسی متوقف کردند.
سرهنگ «علی پور» افزود: مأموران در بازرسی از سواری پراید ، ۱۹۰ کیلوگرم آویشن قاچاق به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال به دست آوردند. به گفته او در این زمینه، خودرو توقیف و متهم به مراجع قضایی معرفی شد.
اجرای طرح «313»
طرح «313» با بهرهگیری از ظرفیت دینی و علمی روحانیان با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) زیرکوه همزمان با ماه محرم و صفر در این شهرستان اجرایی می شود.
مسئول تبلیغات اسلامی زیرکوه گفت: تقویت باورهای دینی خانوادههای مددجوی تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره)، تحکیم بنیان خانواده ، کنترل آسیبهای اجتماعی و تبلیغ چهره به چهره از جمله اهداف اجرای این طرح است.حجت الاسلام «اسماعیلی» با بیان این که طرح 313 به نیت یاران امام زمان (عج) و در قالب افزایش اعتقادات معنوی درخانوادههای تحت حمایت اجرا می شود، افزود: سهمیه شهرستان 15 خانواده مشخص شده است که در سه مرحله اجرا می شود و در هر مرحله پنج خانواده زیر پوشش فعالیت های فرهنگی و دینی این طرح قرار می گیرند.به گفته او در طرح 313 ، خانواده های دارای آسیب های اجتماعی مشخص می شوند و روحانی اعزامی هر ماه سه بار به منازل مراجعه می کند و ضمن روضه خوانی و بیان احکام به بررسی مشکلات خانواده می پردازد.همچنین به منظور اجرای این طرح مشکلات خانواده های تحت حمایت به مشاوران و مددکاران کمیته امداد امام خمینی(ره) زیرکوه ارجاع می شود و به دنبال این هستیم تا این طرح تا پایان سال به صورت مستمر اجرا شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


*به گزارش «خراسان جنوبی» طی مراسمی گرامی داشت روز بهورز با حضور فرماندار سربیشه، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار ، مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، رئیس شبکه بهداشت و درمان سربیشه و جمعی از بهورزان شهرستان برگزار شد.
*گمرک ماهیرود تا دی به دستگاه ایکس ری مجهز می شود. «کیانی» مدیر گمرک ماهیرود هزینه راه اندازی دستگاه ایکس ری در مرز ماهیرود را 95 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: گمرک کشور 23میلیارد تومان برای زیر ساختهای مورد نیاز اختصاص داده است.
*«میرزاجانی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار در جلسه بررسی مسائل و مشکلات زیستی مرزی سربیشه بر آمادگی و پیش بینی های مدنظر دستگاه های مستقر در مرز ماهیرود برای مدیریت و مقابله با مخاطرات با توجه به همسایگی با کشور افغانستان تاکید کرد و خواستار هم افزایی برای ایجاد این آمادگی و رفع موضوعات مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نبود زمین معضل بزرگ در بشرویه
یکیاز بزرگ ترین معضلات و مشکلات شهر بشرویه نبود زمین برای واگذاری است.امام جمعه بشرویه اعلام کرد: در شهر کویری که سرتاسر آن زمین خالی حتی از بوته است، نباید مشکل زمین برای واگذاری وجود داشته باشد ، مسئولان بومی فکری به حال جوانان برای ساخت مسکن کنند.
حجت الاسلام والمسلمین«معلمی» افزود: در کنار همه موارد بهداشتی و دستورالعمل ها ،باید از فریضه دعا به ویژه دعای هفتم صحیفه سجادیه غافل نبود و این موضوع در همه مساجد وتکایا براساس سفارش مقام معظم رهبری در بشرویه اجرایی خواهد شد.
در عین خشکسالی اتفاق افتاد
پسته کاران قاینی در حال شکر گذاری
برداشت پسته از سطح 3 هزار و 200 هکتار باغ های قاینات آغاز شد.
مدیر جهاد کشاورزی قاینات پیش بینی کرد: تا پایان برداشت، هزار و 600 تن پسته خشک از این سطح زیرکشت به عمل آید.
مهندس «سجادی» افزود: مهم ترین نقاط تولید کاشت پسته شهر اسفدن و روستاهای خونیک، تیغاب، چاهک موسویه، محمدآباد علم و مهم ترین ارقام پسته تولیدی اکبری، سفید، احمدآقایی، علی آباد قریشی، بادامی و کله قوچی است. به گفته او امسال ارقام کله قوچی به دلیل سرمازدگی کاهش 90 درصدی اما بقیه رشد 20 درصدی دارد.
او از برگزاری کلاسهای آموزشی حضوری و مجازی خبرداد و افزود: در مجموع دو هزار نفر در این کلاسها شرکت کرده و با روشهای نوین کاشت، داشت ، برداشت و مبارزه با آفات آن آشنا شده اند. مدیرجهاد کشاورزی قاینات ادامه داد: یک باغ الگویی در روستای خونیک با هدف بهره وری از روشهای غیرشیمیایی و 100 درصد ارگانیگ احداث شده است.
به گفته وی پنج ترمینال ضبط پسته و 10 واحد پسته پوست کنی در شهرستان فعالیت دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

با توجه به نبود سردخانه و صنایع بستهبندی در نهبندان خرماکاران ناچار هستند هنگام برداشت، محصول خود را به صورت فلهای عرضه کنند. مدیر جهاد کشاورزی نهبندان گفت: نبود سردخانه و صنایع بستهبندی مشکل اصلی نخلداران شهرستان است که باعث شده است عایدی چندانی از دسترنج خود نداشته باشند.
به گزارش ایرنا، «حیدرپور» افزود: سطح زیرکشت خرما در نهبندان ۳۶۵ هکتار که از این وسعت ۲۵۰ هکتار بارور است و پیشبینی میشود از این سطح ۶۷۵ تن خرما برداشت شود.
وی با اشاره به این که امسال برداشت خرما حدود ۲۰ درصد کاهش دارد و علت اصلی آن وقوع توفان در خرداد و مرداد بود، اظهارکرد: بیشتر نخلستانهای نهبندان در روستاهای دهسلم، بندان و چاهداشی وجود دارد و ۳۵۰ بهره بردار در زمینه تولید این محصول فعالیت می کنند.
وی با بیان این که برداشت خرما تا اوایل آبان ادامه دارد، افزود: خرمای نهبندان بیشتر در شهرستان و استان به مصرف میرسد البته به صورت محدود به خارج از استان هم صادر میشود.
وی کبکاب، زاهدی، مضافتی، ارقام محلی، خاره خوش و پرکو را از مهم ترین ارقام تولیدی خرمای نهبندان ذکر کرد و گفت: شهرستان نهبندان دومین تولیدکننده خرما در خراسان جنوبی است.
به گفته وی هم اکنون قیمت هر کیلوگرم خرمای تازه بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان است که در صورت فراوری ارزش آن افزایش خواهد یافت، البته نبود واحد فراوری از دیگر مشکلات نخلداران منطقه است.
وی گفت: طرح احداث سردخانه در نهبندان از طریق ستاد توسعه خاوران ارائه و در این ستاد مصوب شده اما سرمایهگذار مراجعه نکرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.