روش های جلوگیری از ریزش مو
ریزش چند تار مو در هر روز طبیعی است اما بعضی افراد بیش از حد طبیعی ریزش مو دارند.یك متخصص پوست و مو با بیان این كه در هر زمانی 10 درصد موهای سر در فاز استراحت هستند، می گوید: بعد از گذشت 2 تا 3 ماه، موهای در فاز استراحت می ریزند و موهای جدیدی به جای آن ها می روید.
به گفته دكتر عصمت شبان هر تار مو در ماه یك سانتی متر رشد می كند، بنابراین ریزش چند تار مو در هر روز به عنوان بخشی از این سیكل طبیعی است اما برخی افراد بیش از حد طبیعی ریزش مو دارند كه می تواند در كودكان، زنان و مردان متفاوت باشد.
وی در خصوص علل ریزش مو عنوان می كند: ریزش مو علل متفاوتی دارد به عنوان مثال بیماری یا انجام جراحی یكی از دلایل این مقوله است به طوری كه ممكن است حدود 3 تا 4 ماه بعد از یك بیماری یا جراحی ریزش مو روی دهد.
وی می افزاید: همچنین اختلالات (هورمون مردانه و حاملگی) می تواند باعث ریزش موها شود.
وی در ادامه با بیان این كه مهم ترین عامل ریزش مو، رژیم غذایی نامتعادل می باشد، خاطرنشان می كند: رژیم غذایی باید حاوی انواع مواد غذایی باشد چرا كه برای كاهش ریزش مو مصرف غذاهایی با پروتئین بالا و آهن كافی ضروری است، ضمن این كه مصرف میوه ها، سبزی های تازه، سالادها نیز مورد نیاز است.
عضو هیئت علمی دانشگاه پزشكی بیرجند در تشریح عوامل ریزش مو به استرس اشاره می كند و متذكر می شود: اضطراب، نگرانی و شوك ناگهانی از مواردی است كه در ریزش مو نقش دارد.
وی از برخی داروها به عنوان دیگر عامل موثر در ریزش مو یاد می كند و می گوید: مصرف برخی داروها نیز می تواند باعث ریزش مو شود كه در این زمینه می توان به داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین، هپارین و ... داروهای ضد افسردگی اشاره كرد.
وی اضافه می كند: باید توجه داشت بعضی از عفونت ها مانند عفونت های قارچی باعث ریزش مو می شوند كه با درمان آن با داروهای ضد قارچ می توان از ریزش مو جلوگیری كرد.
وی تصریح می كند: در بعضی بیماری ها مثل لوپوس یا دیابت می تواند ریزش مو اتفاق بیفتد.به عبارتی ریزش مو می تواند از علایم برخی از بیماری ها باشد بنابراین تشخیص و درمان علت ریزش مو می تواند سبب كشف بیماری و درمان به موقع آن شود.
وی می گوید: ریزش مو همچنین می تواند در بعضی از بیماری های مزمن مثل سیفلین، تیفوس، آنفلوآنزا، سرماخوردگی مزمن و كم خونی مشاهده شود.
وی تاكید می كند: كشش بیش از حد موها از علل مهم ریزش مو می باشد.وی در خصوص درمان ریزش مو می افزاید: درمان ریزش مو بستگی به علت آن دارد به طوری كه گاهی برای درمان داشتن یك رژیم غذایی مناسب با پروتئین ویتامین B، مس، روی و ید كافی نیاز است و اگر ریزش مو به دلیل عفونت باشد، باید برای درمان عفونت اقدام كرد.
وی اضافه می كند: اگر ریزش مو به دلیل نبود تعادل هورمونی باشد با متعادل كردن آن و اگر به دلیل مصرف دارو باشد می توان مصرف دارو را قطع و یا آن را با دارویی دیگر جایگزین كرد.
به گفته این متخصص پوست و مو، استفاده از داروهایی مثل مینوكسیدیل كه رشد مو را تسریع و تحریك می كند از دیگر روش های درمانی ریزش مو می باشد.
دكتر شبان معتقد است با كاشت موی ساده كه در این روش موهای پشت و كنار سر را در برداشته و آن را به جلوی سر منتقل می كنند و یا با كاشت مو تكه ای كه در این روش نیز پوست حاوی موی سر یا كنار سر را به جلوی سر پیوند می زنند می توان ریزش مو را درمان كرد.
وی می افزاید: همچنین با كاهش سطح پوست سر كه در این روش پوست میان فرق سر را شكافته و از طرفین پوست را به سمت همدیگر می آورند، می توان سطح پوست سر را كاهش و ریزش مو را درمان كرد.
نكات مراقبتی ریزش مو
وی در تشریح نكات مراقبتی ریزش مو می گوید: با گذشت زمان در شانه و برس مو گرد و غبار و آلودگی انباشته می شود بنابراین بهتر است برس و شانه را توسط شامپو یا محلول نشاسته شست و شو داد و موهای میان آن را بیرون آورد و تمیز كرد.
وی توصیه می كند: موهای خیس را به هیچ وجه شانه و برس نشود و از شانه زدن طرف عقب پرهیز كنیم چرا كه با این عمل به فولیكول های مو فشار وارد می شود در ضمن از خشك كردن مو با درجه خیلی گرم سشوار باید اجتناب كرد.
وی با تاكید بر تغذیه مناسب برای رشد مو، می گوید: رژیم غذایی باید حاوی ویتامین بیوتین، ویتامین B6، اسید فولیك، روی، سیلیس، بتاكاروتن ، پروتئین و سویا، تخم مرغ، ماست و حبوبات باشد.
وی در ادامه، سیگار كشیدن را در ریزش مو موثر بیان می كند و می افزاید: سیگار نكشیدن و پرهیز از نوشیدنی های حاوی كافئین از دیگر نكات مراقبتی ریزش مو است.
دكتر شبان توصیه می كند: لازم است استفاده از غذاهای چرب و شیرین محدودتر شود و مصرف غذاهایی مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر تخم مرغ و حبوبات مثل عدس، لوبیا و سبزی ها كه آهن فراوان دارد، بیشتر باشد.وی می گوید: خواب كافی، كوتاه كردن موها هر چند وقت یك بار و پرهیز از مصرف آب خیلی داغ به سر، ماساژ دادن پوست سر برای این كه گردش خون در سر به خوبی انجام شود از دیگر نكات مراقبتی بهداشت مو است كه باید رعایت شود.
درختچه كیوی برگ های نسبتا گرد و پوشیده از كرك دارد.میوه اش سبز رنگ بوده و به اندازه دلخواه و شبیه تخم مرغ است.این میوه انواع مختلف دارد، طعم آن شیرین و ترش است و هر چه نارس تر باشد ترشی آن بیشتر است.خوب است بدانید در صورت برداشتن كرك روی كیوی می توانید این میوه را با پوست مصرف كنید.
تركیبات غذایی:
كیوی سرشار از ویتامین C بوده و منبع خوبی از فیبر غذایی، پتاسیم و ویتامین E می باشد، با توجه به این كه ویتامین C میوه كیوی حتی بیشتر از مركبات است خاصیت ضد اسكوربوت داشته و برای پیشگیری از عوارض این بیماری هم چون خون ریزی لثه و زیر جلدی و... مناسب است.كیوی خاصیت ادرار آوری نیز دارد و از این رو در درمان سنگ كلیه و دیگر بیماری موثر می باشد.
خواص
مصرف كیوی از بروز سرطان جلوگیری و سیستم حفاظتی بدن را تقویت می كند.سیگاری ها به ویتامین C بیشتری نیاز دارند زیرا مواد سمی به خصوص رادیكال های آزاد موجود در دود سیگار ویتامین ها را از بین می برد، بنابراین سیگاری ها باید حدود 40 درصد ویتامین C بیشتری مصرف كنند كه این مقدار با خوردن دو عدد كیوی تامین می شود، البته با خوردن كیوی، مایعات مربوط به ویتامین C جبران می شود ولی ضرری كه كشیدن سیگار برای قلب، مجاری عروقی، ریه و دیگر اندام های بدن دارد جبران نمی شود.صبح، ظهر، بعدازظهر و سر شب كیوی بخورید چون بدن انسان نمی تواند ویتامین C را ذخیره كند، بنابراین در فواصل زمانی مشخص كیوی بخورید تا ویتامین بدنتان تامین شود.متخصصان تغذیه به افرادی كه رژیم غذایی كاهش وزن دارند، توصیه می كنند كیوی را در برنامه غذایی خود بگنجانند.هم چنین كیوی رقیق كننده خون است و از چربی خون بالا، فشار خون، سرماخوردگی، ورم لوزالمعده و روماتیسم پیشگیری می كند.مصرف 2 عدد كیوی در روز حدود 24 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C، 14 درصد نیاز به پتاسیم و 10 درصد نیاز به ویتامین E را تامین می كند.
نگهداری:
كیوی ها هنگامی كه سبز هستند، برداشت می شوند و به مدت 6 تا 10 ماه در جای سرد می توان آن ها را سالم نگه داشت، همین امتیاز باعث شده اغلب اوقات سال كیوی در بازار موجود باشد.
یك مسئول در وزارت بهداشت :
تعداد بازدید : 0
بیماری های واگیردار و عفونی را در خراسان جنوبی باید جدی گرفت
پناهنده- بحث بیماری های واگیردار و عفونی در خراسان جنوبی را باید جدی گرفت.رئیس اداره بیماری های قابل پیش گیری با واكسن مركز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: خوشبختانه بیماری های قابل پبشگیری با واكسن در استان حالت بحرانی ندارد كه این مقوله ناشی از تلاش های مركز بهداشت است اما در زمینه بیماری های عفونی و واگیر باید تدابیر بیشتری اندیشیده شود تا آمار این بیماری ها به حداقل برسد.دكتر سید محسن زهرایی با اشاره به مجاورت استان با كشورهای همسایه از جمله پاكستان و افغانستان افزود: مراقبت های جدی از انتقال بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری فلج اطفال ، جلوگیری می كند.وی در پاسخ به این سوال كه با قرنطینه كردن اتباع بیگانه تا چه حد می توان از ورود بیماری در مناطق مرزی پیشگیری كرد؟ متذكر شد: بحث قرنطینه كردن تمام اتباع بیگانه به هیچ وجه میسر نیست و به لحاظ علمی جایگاهی ندارد.وی ادامه داد: درهیچ كشوری نمی توان با قرنطینه كردن افراد بیماری ها را كنترل كرد و آن چه در این زمینه حائز اهمیت است آمادگی سیستم نظام بهداشتی و درمانی كشور در موارد احتمال بروز بیماری ها و با رعایت احتیاط است.وی تاكید كرد: تصور این كه با قرنطینه كردن افراد می توان از ورود بیماری ها جلوگیری كرد نادرست است.
140 نفر در كارگاه آموزشی برنامه عملیاتی مركز بهداشت شركت كردند
پناهنده- 140 نفر از پزشكان، ماماها و پرسنل بهداشتی مركز بهداشت در كارگاه آموزشی برنامه عملیاتی شركت كردند.مسئول روابط عمومی حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی بیرجند به خبرنگار ما گفت: این كارگاه طی 2 روز در 2 مرحله با هدف تبیین ضرورت و جایگاه برنامه ریزی عملیاتی در فرآیند برنامه ریزی كلی سازمان و درگیر كردن تمام كاركنان و تعهد آن ها به امر برنامه ریزی برگزار شد.اسكندری با بیان این كه بدون شك یكی از فرآیندهای كلیدی و اصلی در سازمان ها برنامه ریزی است افزود: این فرآیند از جمله چالش های اصلی در سازمان ها می باشد و ارتقای این فرآیند تنها با كسب دانش و مهارت كافی در تمام ابعاد امكان پذیر است.وی اضافه كرد: در كارگاه مذكور اصول و مبانی برنامه ریزی، تحلیل وضعیت موجود، تهیه كلیات برنامه تفصیلی و بودجه بندی و پایش و ارزش یابی به شركت كنندگان آموزش داده شده و این كارگاه در سالن شهید محبیان شهرستان بیرجند برگزار شد.
60 نفر با مراقبت های سلامت مادران آشنا شدند
60 نفر از پزشكان ماماها و پرسنل بهداشتی شهرستان بیرجند، درمیان، سربیشه و نهبندان با مراقبت های قبل، بعد و دوران بارداری آشنا شدند.مسئول روابط عمومی حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی بیرجند با اشاره به برگزاری كارگاه 2 روزه مراقبت های ادغام یافته سلامت مادران گفت: این كارگاه توسط واحد سلامت خانواده و جمعیت مركز بهداشت شهرستان بیرجند با هدف ارتقای سلامت مادران و كاهش مرگ و میر و عوارض بارداری و پس از زایمان در سالن اجتماعات مركز بهداشت استان برگزار شد.به گفته اسكندری ارتقای سلامت مادران یكی از اركان اساسی مراقبت های بهداشتی درمانی است كه در سال های اولیه استقرار نظام بهداشتی درمانی در كشور، سلامت این قشر به عنوان گروه آسیب پذیر مورد توجه خاص سیاست گذاران برنامه سلامت قرار گرفته و با توسعه شبكه بهداشتی و درمانی محقق شد.وی اضافه كرد: با بهبود شاخص دسترسی و ارتقای كیفی خدمات از طریق تعیین رویكردهای مناسب به منظور شناسایی زود هنگام مادران درمعرض خطر و ارجاع به موقع آن ها، خدمات و امنیت مادران در 2 سطح خارج بیمارستان استاندارد و مقرر شد مجموعه مراقبت های ادغام یافته سلامت مادران به این گروه هدف ارائه شود.
از خلال دندان زیاد استفاده نكنید!
پناهنده- از خلال دندان در دراز مدت نباید استفاده كرد.مسئول واحد بهداشت دهان و دندان مركز بهداشت استان در پاسخ به این سوال كه آیا استفاده از خلال دندان مضر است می گوید: استفاده كم از خلال دندان برای برداشتن باقیمانده غذایی از روی دندان مفید است اما در دراز مدت استفاده از خلال دندان باعث سایش و تحلیل لثه می شود.دكتر محمد رضا غفرانی می افزاید: استفاده از خلال دندان به مدت طولانی و به صورت عادت ممكن است باعث جا به جایی دندان و در نهایت ناراحتی مفصل گیج گاهی فكی شود.وی متذكر می شود: همچنین باید دقت كرد خلال دندان در لثه نشكند.