اجرای طرح مدیریت پایدار سرزمین و جنگل سه قلعه در انتظار تصویب سازمان بین المللی «GEF»
محمدیان: طرح مدیریت پایدار سرزمین و جنگل برای مقابله با بیابان زایی در بخش سه قلعه شهرستان سرایان به منظور تصویب نهایی به سازمان بین المللی جف ارسال شد.
سرپرست بخشداری سه قلعه با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: طرح مدیریت پایدار سرزمین و جنگل(SLFM) با سازمان بین المللی جف، دفتر امور بیابان های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و تلاش اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستان سرایان در بخش سه قلعه مورد مطالعه قرار گرفت.
«پورشیان» با اشاره به این که مراحل مقدماتی اجرای پروژه تقریبا به پایان رسیده است، افزود: اجرای این طرح بزرگ و مهم با توجه به طبیعت و پارامترهای محیطی و شرایط آب و هوایی منطقه، نقش اساسی در زندگی عمومی مردم این بخش دارد.وی تاثیرات مثبت زیست محیطی، ارتقای مباحث بهداشتی، رفاهی و خدماتی، رونق وضعیت اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار را از مزایای اجرای این پروژه بزرگ برشمرد و گفت: به دلیل اهمیت پروژه پی گیری های زیادی توسط فرماندار و رئیس منابع طبیعی سرایان و بخشدار قبلی برای اجرای آن انجام شده است که با تشریح دلایل اجرایی و اهداف طرح برای مردم استقبال چشمگیری نیز توسط ساکنان سه قلعه و روستاهای اطراف صورت گرفت.
وی با بیان این که برنامه های پروژه تاکنون به خوبی پیش رفته است، افزود: طرح مدیریت پایدار سرزمین و جنگل در یک بازه زمانی 5 ساله در مساحت بیش از 20 هزار هکتار و با حدود 7 میلیون دلار اعتبار انجام خواهد شد و اعتبار پروژه را سازمان های جف و جنگل ها و مراتع کشور تامین خواهند کرد.وی ادامه داد: برای مطالعه این پروژه تاکنون چند بار کارشناسان دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها و مراتع کشور و سازمان بین المللی فائو از منطقه هدف بازدید کردند و دیدارهای مختلفی با مسئولان مربوط و مردم داشتند.وی با بیان این که کار تنظیم سند پروژه در ایران انجام شده است، گفت: این سند برای نهایی شدن به سازمان بین المللی جف از سازمان های فعال در عرصه محیط زیست وابسته به سازمان ملل ، ارسال شده و امید است براساس برنامه در این سازمان مصوب و همان طور که مسئولان قول داده اند از نیمه دوم سال مراحل عملیاتی اجرای آن آغاز شود.
وی گفت: در کنار این موضوع بخش داخلی طرح فعال است به طوری که 260 هکتار از اراضی مسیر تونل بادی کانون بحران که توسط کشاورزان منطقه برای کاشت درخت و جنگل اهدا شده بود، جنگل کاری شده است.
سرپرست بخشداری سه قلعه، افزود: کارگاه های آموزشی گسترده ای هم اواخر سال 88 در این زمینه با حضور کارشناسان بین المللی سازمان جف، دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها و مراتع کشور، محیط زیست و منابع طبیعی و قشرهای تاثیرگذار جامعه و تشکل های مردمی فعال طی چند روز در شهر سه قلعه برگزار و نظر و درخواست های مردم منطقه برای استفاده از تجربه هایشان جمع آوری شد.
وی به بازدید نمایندگان تشکل های فعال بانوان و زنان فعال عرصه های فرهنگی و اجتماعی از اراضی جنگل کاری شده اشاره و اضافه کرد: در این بازدیدها تشکل های بانوان آمادگی بیشتر خود برای همکاری در این طرح را اعلام کردند.
وی ادامه داد: فرماندار و مدیران دستگاه های اجرایی سرایان و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی هم به تازگی از این پروژه بازدید کرد و در مجموع همکاری خوبی در شهرستان و استان بین مردم و مدیران برای اجرای این پروژه وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد که براساس برنامه قبلی سند پروژه در سازمان بین المللی جف به تصویب نهایی برسد و هر چه زودتر شاهد آغاز عملیات اجرای کامل این پروژه باشیم.
افتتاح 2 پروژه صنعتی و بازدید از طرح های عمرانی و روستاهای فردوس توسط استاندار
باكمال: استاندار در سفر به فردوس 2 پروژه صنعتی را افتتاح و از طرح های بزرگ عمرانی و 2 روستای این شهرستان بازدید كرد.
به گزارش خبرنگار ما استاندار خراسان جنوبی روز گذشته در سفر به فردوس از ساختمان دانشكده پیراپزشكی، مجتمع رفاهی در حال تكمیل فرهنگیان و فازهای یك و 2 مسكن مهر این شهرستان بازدید كرد.
«قهرمان رشید» در بازدید از پروژه مسكن مهر پیشرفت آن را با اشاره به بازدید 3 ماه قبل، مثبت ارزیابی كرد و گفت: پیشرفت فیزیكی این پروژه سیر صعودی داشته است به طوری كه فاز اول آن شامل 264 واحد 50 درصد پیشرفت دارد.
وی افزود: 475 واحد مسكونی فاز دوم نیز در مراحل پایانی است و تا شهریور بیشتر این واحدها تحویل متقاضیان خواهد شد.
وی گفت: در مجموع 700 واحد مسكونی مهر تا پایان سال به شهروندان فردوس واگذار خواهد شد.
استاندار با حضور در شهرك صنعتی فردوس نیز كارخانه اسید سولفوریك را افتتاح كرد. این كارخانه روزانه 60 تن اسید سولفوریك تولید و برای 100 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می كند، هزینه بهره برداری آن 25 میلیارد ریال است. در این مراسم استاندار گفت: پروژه های سیمان سفید، فولاد، شمش و لوله پلی اتیلن از مهم ترین طرح های در حال اجرای این شهرستان است.
وی با اشاره به فعالیت 17 واحد تولیدی در شهرك صنعتی فردوس افزود: رشد سرمایه گذاری ملی 4 سال گذشته در این شهرستان 500 درصد بوده است.
وی گفت: با توجه به محرومیت منطقه سرمایه گذاران از معافیت مالیاتی 10 ساله برخوردار هستند و حمایت های فنی، اعتباری بیشتری از آنان انجام خواهد شد.
وی با بیان این كه 200 هكتار زمین در فاز 2 شهرك صنعتی فردوس آماده واگذاری است، افزود: بسترهای توسعه این مجموعه اعم از گاز، آب و برق باید هر چه سریع تر تامین شود. به گزارش خبرنگار ما در این سفر كارخانه قند صنعتی فردوس نیز به صورت رسمی به بهره برداری رسید.
این كارخانه با ۷/۴ میلیارد ریال اعتبار كه 3 میلیارد ریال آن تسهیلات بانكی و یك میلیارد و 700 میلیون ریال آن آورده شخصی است برای تولید روزانه 8 تن قند هفته دولت سال قبل كلنگ زنی شد، این كارخانه برای 12 نفر شغل ایجاد كرده است.
استاندار از مراحل اجرای كارخانه كنسانتره انار هم بازدید كرد، اعتبار هزینه شده این واحد صنعتی 120 میلیارد ریال است و تا هفته دولت امسال به بهره برداری خواهد رسید.
وی از باند، امداد و نجات فردوس هم برای آن تاكنون 12 میلیارد ریال هزینه شده و 22 میلیارد ریال دیگر برای تكمیل و آسفالت آن نیاز است بازدید کرد.
در این بازدید استاندار و معاون عمرانی استانداری با توجه به مشكلات ناشی از بارندگی وارد شدن خسارات به پروژه بر تامین اعتبار مورد نیاز این باند 2 هزار و 200 متری تاكید كردند.
بازدید از روستاهای بیدسكان و گستج از دیگر برنامه های سفر استاندار به شهرستان فردوس بود.
در این بازدیدها مهم ترین مشكلات اهالی اعم از كم آبی، راه ارتباطی نامناسب و مبارزه جدی با آفات ثانویه مثل كرم خراط و سوسك سرشاخه خوار توسط دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی مطرح شد و استاندار و مدیران كل دستگاه های اجرایی برای كمك به رفع آن قول مساعد دادند.
توضیح
در خبر«دیدار کارکنان آموزش و پرورش خوسف با رئیس دادگاه» مندرج در صفحه 7 روزنامه 12 تیر، «مجرد» رئیس حوزه قضایی خوسف صحیح است.
آغاز ثبت نام از مالکان خانه های تاریخی استان برای پرداخت تسهیلات
فرخ نژاد: ثبت نام از مالکان خانه های تاریخی خراسان جنوبی برای پرداخت تسهیلات مرمت و احیا آغاز شد.
معاون حفظ، احیا و ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به خبرنگار ما گفت: سازمان میراث فرهنگی کشور براساس ماده 114 قانون برنامه چهارم توسعه کشور اقدام به تهیه بسته حمایتی از متصرفان و مالکان قانونی بناهای تاریخی کرده است و با تصویب این بسته در مراجع ذی صلاح و مربوط، قابلیت اجرایی پیدا می کند.
«حمید حلاج مقدم» با بیان این که حمایت های پیش بینی شده در بسته حمایتی از مالکان و بهره برداران شامل حمایت اقتصادی، حقوقی و قضایی، ارائه تسهیلات مناسب و ...است، افزود: برای تامین هزینه های مرمت و احیای بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی تا سقف 25 درصد به صورت بلاعوض به مالکان و متصرفان کمک ریالی می کند.
به گفته وی همچنین معافیت های قانونی همانند مالیات و عوارض با تصویب این بسته حمایتی شامل حال مالکان بناهای تاریخی خواهد شد و این اقدام رغبت بخش خصوصی و سرمایه گذاران برای احیای بناهای تاریخی را به دنبال خواهد داشت.
وی قسمت دیگر بسته حمایتی مالکان و متصرفان آثار تاریخی را حمایت های بنیادی دانست و اضافه کرد: این حمایت ها نیز به چند دسته تقسیم می شود که حمایت های آموزشی از جمله برگزاری دوره های آموزشی کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی در مراکز آموزش عالی زیرمجموعه بخش بنیادی است.
وی با اشاره به پیش بینی برگزاری دوره های آموزشی برای مالکان و دارندگان بناهای تاریخی در این بسته حمایتی ادامه داد: در این دوره های آموزشی مالکان و متصرفان آثار تاریخی با قوانین و مقررات صیانت از بناها و چگونگی نگه داری از این آثار آشنا می شوند.
وی حمایت های کارشناسی و فنی با هزینه میراث فرهنگی، شناسایی و معرفی بناهای قابل احیا و ارائه آن به مالکان یا سرمایه گذاران بخش خصوصی، بر آورد هزینه مرمت، احیا و تعیین کاربری متناسب با ویژگی های بنای تاریخی، تعیین کارشناس معین برای ارائه خدمات مشاوره ای، معرفی استاد کار و هنرمندان دست اندرکار مرمت و احیای بناهای تاریخی را از دیگر بخش های حمایتی این بسته عنوان کرد.وی فراهم کردن زیرساخت های لازم همانند راه، آب ،برق و ... توسط دولت در اماکن تاریخی خارج از مراکز جمعیتی مانند کاروان سراها، قلاع و ... را از دیگر بخش های بسته حمایتی دانست و گفت: حمایت از مالکان خانه های تاریخی اولویت اول این بسته است و براساس آن تمام خانه های تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی که مالکیت خصوصی دارد یا در اختیار بخش خصوصی با مالکیت حقوقی و حقیقی باشد براساس تفاهم نامه ای که بین سازمان میراث فرهنگی و مالک منعقد می شود هزینه های مرمت، به سازی و احیای آن اثر تاریخی به صورت مساوی تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین مالک می تواند با استفاده از تسهیلات بانکی کم بهره تا سقف 200 میلیون ریال قسمتی از سهم آورده خود را تامین کند.وی اضافه کرد: مالکان خانه های تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور برای بهره مندی از این بسته حمایتی می توانند با مراجعه به ادارات و نمایندگی های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یا اداره کل میراث فرهنگی اطلاعات کامل بسته حمایتی را دریافت کنند و از چگونگی شرایط ثبت نام مطلع شوند علاوه بر این متقاضیان می توانند از طریق سایت حمایت از مالکان آثار تاریخی ( HYPERLINK "http://www.hemayat.mirasaria.com" www.hemayat.mirasaria.com) ثبت نام کنند تا پس از تصویب این بسته حمایتی در هیئت وزیران بتوانند از مزایای آن برخوردار شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قبل از تهیه این بسته حمایتی نیز به مالکان بناهای تاریخی تسهیلاتی ارائه می شد، گفت: قبل از تهیه بسته حمایتی هم بخشی از هزینه های مرمت و احیای بناهای تاریخی به صورت توافقی و مشارکتی بین مالک و میراث فرهنگی تامین می شد اما این اقدام خیلی جدی نبود و در واقع حمایت های انجام شده از آثار تاریخی که در اختیار بخش خصوصی بود بیشتر مرمت و استحکام بخشی اثر تاریخی را شامل می شد.
به گفته وی بسته حمایتی از مالکان آثار تاریخی، تا مرحله احیای اثر پیش می رود و کاربری بنای تاریخی به لحاظ مسکونی، اقامتی، فرهنگی و ... مشخص می شود. وی اظهار داشت: همچنین با اجرای این بسته حمایتی مشکل مالکان آثار تاریخی به خصوص خانه های تاریخی موجود در نقاط شهری و روستایی برای مباحث تغییرات، نگه داری و استحکام بخشی رفع خواهد شد.
وی با بیان این که طرح حمایت از مالکان آثار تاریخی مشابه طرح های مسکن مهر و بازسازی بافت های فرسوده است، افزود: به این دلیل که آثار تاریخی متعلق به جامعه ایرانی است، دولت 50 درصد هزینه های مربوط به تهیه طرح مرمت و احیا، مصالح کارگر و ... را می پردازد و بقیه منابع مالی آن را هم باید مالک و متصرف پرداخت کند.
وی اضافه کرد: با اجرای بسته حمایتی از مالکان آثار تاریخی ارزش افزوده خوبی در بناهای تاریخی به دلیل سرمایه گذاری و احیای بافت های تاریخی ایجاد و تصور اشتباه شهروندان از افت ارزش سرمایه گذاری و ارزش ریالی بنا رفع خواهد شد و به سرعت شاهد ارزش افزوده بالایی در بناهای تاریخی خواهیم بود.
معاون مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پاسخ به این سوال که بیشتر افرادی که در خانه های تاریخی ساکن هستند تمکن مالی لازم برای تامین 50 درصد هزینه مرمت و احیای آن خانه را ندارند از این افراد چگونه حمایت خواهد شد، گفت: حمایتی که دولت از مالکان انجام می دهد باعث خواهد شد سرمایه گذاران بخش خصوصی تشویق شوند و اماکن تاریخی را که مالکان آن بنیه مالی خوبی ندارند یا تملک و یا اجاره کرده و در آن سرمایه گذاری کنند زیرا سرمایه گذار خیلی سریع شاهد ارزش افزوده آن اثر خواهد بود.
به گفته وی تسهیلات این بسته حمایتی شامل حال بافت های تاریخی به عنوان یک اثر ملی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور هم خواهد بود.
وی با اشاره به این که تسهیلاتی که به بافت های فرسوده تعلق می گیرد برای نوسازی است، افزود: اگر فردی بخواهد در بافت تاریخی بنایی را تجدید یا احداث کند با رعایت ضوابط میراث فرهنگی و تسهیلاتی که به بافت های فرسوده تا سقف 200 میلیون ریال تعلق می گیرد می تواند ساخت و ساز انجام دهد.
مدیر پایگاه بافت تاریخی:
پرونده مستندسازی مشاهیر بیرجند برای ثبت در میراث معنوی آماده است
هاجری: پرونده مستندسازی مشاهیر شهر بیرجند برای ثبت در فهرست آثار معنوی کشور آماده است.
مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر بیرجند به خبرنگار ما گفت: این پایگاه قسمت عمده اطلاعات مربوط به مشاهیر بیرجند را در اختیار شهرداری قرار داده است و فضا و بستر کار برای پارک مشاهیر در کنار باغ اکبریه بیرجند آماده است اما تندیس های مشاهیر هنوز آماده نیست.
«محمدعلی جنتی» با بیان این که هنوز اعتباری به طرح مستند سازی ارگ بهارستان بیرجند توسط اداره کل اموال و املاک بنیاد مستضعفان و شهرداری بیرجند، با وجود آماده بودن طرح اختصاص نیافته است، افزود: در حد توان و تا جایی که اعتبارات اجازه می داد پایگاه بافت تاریخی بیرجند مرمت و به سازی ارگ بهارستان را انجام داد و سال گذشته هم بخش فضای تخریب شده این ارگ بازسازی شد.
وی ادامه داد: هم اکنون توقف کوتاهی به این اثر تاریخی داده شده است تا نشست آن انجام شود و سپس پوشش ها روی قسمت به سازی شده قرار گیرد.
به گفته وی اگر بنیاد مستضعفان و شهرداری اعتباری به طرح مستند سازی ارگ بهارستان اختصاص ندهند پایگاه بافت تاریخی بیرجند در حیطه خود به وظیفه و کارش عمل می کند.
وی گفت: بهتر است بنیاد مستضعفان و شهرداری برای اجرای طرح مستندسازی وارد عمل شوند زیرا اگر این اتفاق بیفتد مرمت، استحکام بخشی و احیا به صورت هم زمان انجام می شود و زمانی که ارگ آماده احیا شد دیگر سازمان متولی، مجبور نخواهد بود بعضی از قسمت هایی را که میراث مرمت و استحکام بخشی کرده است حفظ و آن را احیا کند.
وی اضافه کرد: هنوز بنیاد مستضعفان استان برای واگذاری ارگ بهارستان به شهرداری بیرجند اعلام آمادگی نکرده است.
وی با اشاره به این که برای طراحی مقدماتی فاز صفر معابر بافت تاریخی از محل اعتبارات پژوهشی بودجه اختصاص نیافت، گفت: با کمک همکاران و کارشناسان بافت تاریخی مطالعات طراحی مقدماتی این فاز انجام شد ولی ایرادهای آن باید بر طرف و برای اجرا به مشاور ارائه شود.
وی افزود: بخش عمده برنامه های پژوهشی سال گذشته بافت تاریخی شهر بیرجند به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار انجام نشد و تهیه طرح راهبردی و سامان دهی بافت تاریخی و برخی کارهای پژوهشی از قبیل مستند سازی و موسیقی مقامی بیرجند، تهیه شناسنامه فنی برای بناهای تاریخی از جمله طرح های پژوهشی پایگاه بود.
وی اضافه کرد: با وجود اختصاص نیافتن اعتبار بناهای منزل فروتنی و حسینیه بهرمان، مستندسازی و الگوهای معماری آن تجزیه و تحلیل و برای برخی از بناها هم شناسنامه فنی تهیه شد.
بررسی تعیین مهریه های متعارف و نامتعارف
محمود آبادی :موضوع مهریه همیشه با بیان های متفاوت و یکسان نقل هر مجلسی است. به خصوص برای خانم هایی که مهریه های نجومی را یک نوع کلاس یا پشتوانه محکم برای زندگی می دانند اما جمله معروف «مهریه را کی داده و کی گرفته» همیشه در پس مهریه های نجومی و برای جلوگیری از به هم خوردن وصلت بیان می شود.
وکیل پایه یک دادگستری درباره مهریه متعارف و نامتعارف و هدف قانون گذار گفت: به نظر می رسد هدف از تقسیم بندی مهریه به متعارف و نامتعارف، تشویق زنان به تعیین مهریه های پایین و کاهش تجمل گرایی و چشم و هم چشمی و تفاخر از طریق تعیین مهریه های بالا و نجومی است.
*در ظاهر تعیین مهریه متعارف یا نامتعارف به عهده قوه قضاییه گذاشته شده است تا هر 3 سال یک بار مهریه های متعارف را اعلام کند. حال این سوال مطرح می شود که ملاک تعیین مهریه متعارف چگونه است و آیا ملاک متعارف بودن مهریه زمان تعیین و ثبت آن در سند ازدواج است، یا زمان مطالبه آن توسط زوجه.
این وکیل در این باره پاسخ داد: به طور قطع این مهم ترین نکته در تعیین مهریه های متعارف است، ممکن است مهریه در زمان تعیین و ثبت در سند ازدواج نامتعارف باشد اما بعد از گذشت 15 سال به تدریج همان مهریه نامتعارف به مهریه متعارف تبدیل شود. محمدی افزود: در این صورت اعمال مقررات ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و بازداشت در یک مقطع زمانی تغییر می کند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال زنی که یک سال قبل ازدواج کرده و مهریه او معادل مهریه زنی است که 15 سال پیش ازدواج کرده است و بر حسب اعلام دولت مهریه او در زمان ثبت متعارف بوده است امکان استفاده از مقررات ماده 2 قانون را خواهد داشت.
به گفته وی این کار در رویه عملی منجر به تعارض و حمایت نابرابر قانون از همه زنان متاهل می شود. وی اضافه کرد: این موارد و تبدیل مهریه نامتعارف به متعارف و برعکس، ممکن است در طول زمان دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه تا زمان صدور حکم یا در زمان اجرای آن تغییر کند که این موارد نیز مسئله ای جداگانه است.
وی با اشاره به این که یک قانون باید شامل همه افراد جامعه شود، خاطرنشان کرد: ممکن است آن چه برای گروه خاصی از افراد جامعه نامتعارف تعیین می شود با وجود موقعیت اجتماعی و فرهنگی و... بسیار معمولی و متعارف باشد پس باید متعارف شامل همه افراد جامعه اعم از ثروتمند، متوسط و فقیر باشد، این در حالی است که میزان مهریه تعیینی توسط قوه قضاییه ممکن است هم زمان در خانواده های متوسط از نظر مالی، متعارف و همان مهریه در خانواده های فقیر و تهیدست نامتعارف باشد.
وی گفت: کسی که با آزادی و با اقدام خود مهریه سنگین همسرش را می پذیرد خود نیز پاسخ گو و متعهد به پرداخت آن خواهد بود بنابراین دخالت قانون گذار در این موارد آزادی اراده افراد را در قراردادهای خصوصی محدود می کند.
به گفته این وکیل دادگستری، اگر هدف از تصویب ماده 25، کاهش زندانیان مالی مهریه است، دولت می تواند با فرهنگ سازی و توسعه و بسط مفهوم عند الاستطاعه، ثبت مهریه های عند الاستطاعه را افزایش دهد و به هدف اصلی خود که جلوگیری از بازداشت مردان در قبال ناتوانی در پرداخت مهریه و تراکم زندانیان مالی است برسد.
یک سردفتر ازدواج نیز گفت: مهریه بهتر است بر اساس میزان تحصیلات، وجاهت و شأن خانوادگی زن تعیین شود.
حجت الاسلام «حاجی آبادی» افزود: وقتی قرآن محدودیتی برای این موضوع تعیین نکرده است نمی توان برای آن قانون و تبصره تعیین و آن را در چارچوب قوانین محدود کرد.
وی ادامه داد: شارع اسلام حتی میزان نفقه را برای زنان متفاوت عنوان می کند بنابراین به نظر می رسد نمی توان تمام جامعه را به یک صورت و قاعده مشخص کرد.
وی با اشاره به این که افراد زیادی در جامعه در بحث مهریه صحبت از پرداخت نکردن را مطرح می کنند یا با این نیت که قرار نیست چنین مهریه ای را (مثلا 500 سکه یا کمتر و بیشتر) را پرداخت کنند آن را قبول می کنند که باید این مردها بدانند صیغه ای که به قصد پرداخت نکردن مهریه برای مرد خوانده شود اشکال شرعی دارد.
وی اضافه کرد: عده زیادی قصد پرداخت دارند اما توان مالی شان این اجازه را به آن ها نمی دهد که این مسئله جداست.
بهتر است اشاره کنیم در مجلس هفتم و در سال 1383 فوریت طرحی با عنوان «سامان دهی ازدواج» به تصویب مجلس رسید که براساس آن قرار بود کمیته ای برای تعیین سقف مهریه زنان در مناطق مختلف کشور تشکیل شود که از وظایف این کمیته آن بود تا سقف متفاوتی برای مهریه زوجین در مناطق مختلف کشور تعیین و برای اجرا به دولت ارسال کند و دولت هم موظف بود به این وسیله از ثبت ازدواج های بدون این شرط خودداری کند که این طرح به علت ایرادهای بیان شده به تصویب نهایی نرسید.
وی ادامه داد: براساس ماده 1080 قانون مدنی تعیین میزان مهریه منوط به تراضی طرفین است. همچنین مطابق ماده 1078 قانون مدنی هر آن چه را که مالکیت داشته و قابل تملک نیز باشد می توان به عنوان مهریه در نظر گرفت.
ظرفیت بیمارستان ارتش بیرجند به 96 تخت افزایش می یابد
پناهنده: افزایش ظرفیت تخت های بیمارستان 552 ارتش بیرجند از 50 به 96 تخت در پایان سال گذشته توسط ستاد کل نیروهای مسلح مصوب شد اما آیین نامه اجرایی آن هنوز ابلاغ نشده است. بیمارستان 552 ارتش بیرجند حدود 45 سال پیش توسط اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش با 30 تخت و فعالیت بخش های ژنرال (جراحی و داخلی) و البته كادر پرسنلی پزشكی متخصص تاسیس و تجهیز شد. بنا به گفته رئیس این بیمارستان به طور تقریبی تا اوایل جنگ عمده بحث درمان بیرجند با توجه به تاسیس نشدن دانشگاه علوم پزشكی بر عهده این بیمارستان بود و به عبارتی تا آن زمان تنها بیمارستان تخصصی و كامل این شهر بیمارستان 552 ارتش بود.سرهنگ پزشك «نجارزاده» با بیان این مطلب گفت: براساس اسناد موجود پزشكان متخصص این بیمارستان تا زمان جنگ در شیفت های كاری بیمارستان امام رضا(ع) را هم زیرپوشش قرار می دادند اما با شروع جنگ تحمیلی ماموریت هایی برای بیمارستان تعریف و برخی نیروهای تخصصی به بیمارستان های مناطق جنگی یا یگان های رزمی منتقل شدند و بر همین اساس ركودی در ارائه خدمات بیمارستان ایجاد شد. وی افزود: بعد از جنگ تحمیلی هم با توجه به این كه تعدادی از نیروهای آموزش دیده تخصصی به علت مسائل درمانی یا سنوات خدمتی منتقل یا بازنشسته شدند به طور تقریبی كادر تخصصی بیمارستان خالی و از طرف دیگر با توجه به قدمت 45 ساله ساختمان بیمارستان در عمل ارائه خدمات بسیار ضعیف بود به طوری كه فعالیت در حد یك درمانگاه عمومی انجام می گرفت. به گفته وی مرداد ماه سال 85 اعتباری بیش از ۵/۶ میلیارد ریال برای بازسازی و تجهیز این بیمارستان به نیروهای تخصصی و امكانات جدید اختصاص داده شد كه با این اقدام تمام قسمت ها از جمله اتاق های بخش های عمل، آزمایشگاه، درمانگاه، رادیولوژی، آزمایشگاه و قسمت های اداری به شكل قابل استفاده بازسازی شد.
3 مولفه لازم برای فعالیت
رئیس بیمارستان ارتش بیرجند برخورداری از 3 مولفه مكان، نیروی تخصصی و تجهیزات را برای فعالیت هر بیمارستان و ارائه خدمات پزشكی ضروری دانست و اضافه كرد: همگام با بازسازی ساختمان بیمارستان اقداماتی در زمینه تجهیزات و تامین كاركنان توسط اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش صورت گرفت به طوری كه خرداد ماه سال 87 اولین عمل جراحی در این بیمارستان انجام شد. وی گفت: اتاق عمل دوم در سال 88 به بهره برداری رسید و نیروهای تخصصی اعم از جراحی عمومی، ارتوپدی و بیهوشی توسط اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش تامین و دیگر پزشكان مورد نیاز به صورت قراردادی برای همكاری در این بیمارستان دعوت شدند. وی با اشاره به فعالیت تمام رشته های تخصصی بیمارستانی از جمله ارتوپدی، گوش، حلق و بینی، اعصاب و روان، جراحی عمومی، داخلی، ارولوژی و اطفال در این مركز درمانی ادامه داد: در شرایط فعلی فقط بخش های قلب، جراحی مغز و اعصاب و چشم در بیمارستان فعال نیست. وی تعداد تخت های بیمارستان را 50 تخت اعلام كرد و گفت: با توجه به این كه ستاد كل نیروهای مسلح 96 تخت را برای بیمارستان مصوب كرده، گسترش تخت ها و بخش های بستری از برنامه های مدنظر است. وی با بیان این كه بیمارستان به عنوان یك مركز درمانی عمده به لحاظ موقعیت استراتژیك و هم جوار بودن با مرز به شمار می رود، اضافه كرد: نیروی زمینی ارتش به این بیمارستان نگاه ویژه ای دارد.
ضریب اشغال تخت بالای 40 درصد است
سرهنگ پزشك «نجارزاده» با اشاره به این كه ضریب اشغال تخت بیمارستان بالای 40 درصد است، عنوان كرد: عمده كاری كه بر اساس شرح وظایف در این بیمارستان انجام می شود جلوگیری از گسیل و اعزام نیروهای نظامی تحت امر به دیگر بیمارستان های شهر است ضمن این كه این بیمارستان آمادگی ارائه خدمات به دیگر نیروهای نظامی و انتظامی استان و خانواده های آن ها را دارد. وی یكی از موفقیت ها را فعال شدن بخش ها و تامین نیروهای تخصصی و قراردادی در بیمارستان دانست و گفت: به دنبال این موضوع اعزام بیماران به دیگر بیمارستان های شهر كاهش یافته است. وی ظرفیت پذیرش روزانه بیمار را در این بیمارستان به لحاظ مسائل درمانی و ویزیت جدای از بحث امور تشخیص بین 80 تا 150 نفر اعلام كرد و با اشاره به انعقاد قرارداد بیمارستان با بیمه های كاركنان دولت، تامین اجتماعی و كمیته امداد امام خمینی(ره) از حدود یك سال گذشته خاطرنشان كرد: هزینه خدمات برای این قبیل مراجعه كنندگان مطابق تعرفه های دولتی است اما افراد زیرپوشش نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه و نیروی انتظامی از امتیاز كاهش دریافتی معادل 30 درصد كمتر از تعرفه دولتی برخوردار می شوند.
درجه بیمارستان در ارزشیابی ها
وی با استناد به ارزشیابی های انجام شده خاطر نشان كرد: وضعیت این بیمارستان در سال 84 زیر استاندارد بود كه در سال 85 به درجه3 ارتقا یافت و براساس آخرین ارزشیابی در سال 87 بیمارستان 552 ارتش دارای درجه 2 است ضمن این كه نتایج آخرین ارزشیابی كه در خرداد 89 انجام شده هنوز مشخص نیست. وی درباره وضعیت نیرو در این بیمارستان توضیح داد: به لحاظ كادر پرستاری و تكنسین های مختلف اعم از جراحی، اتاق عمل، رادیولوژی، بی هوشی و علوم آزمایشگاهی وضعیت مطلوب است به طوری كه برخی بیمارستان های شهر از نیروهای این بیمارستان استفاده می كنند. به گفته این مسئول در ازای هر 4 تخت یك نرس و یك بهیار در بیمارستان فعالیت دارد. وی با اشاره به مراجعات زیاد به كلینیك دندان پزشكی بیمارستان به كمبود نیروی تخصصی دندان پزشك در این بیمارستان اشاره كرد و خواستار همكاری دندان پزشكان با این بیمارستان شد. وی درباره تجهیزات پزشكی بیمارستان ابتدا به واگذاری 65 میلیارد ریال اعتبار از طرف اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش اشاره و اضافه كرد: با این اعتبار تمام تجهیزات بیمارستان اعم از تخت ها، امكانات اتاق عمل و ... نو شد ضمن این كه تمام امكانات آزمایشگاهی در این بیمارستان موجود است به طوری كه حدود 90 درصد آزمایش ها در آزمایشگاه های بیمارستان انجام می شود. وی ادامه داد: در بحث اورژانس به طور تقریبی تمام امكانات و تجهیزات مورد نیاز خریداری شده و قابل استفاده است.
شرایط مطلوب ساختمان، تجهیزات و كاركنان
وی شرایط فعلی تجهیزات، ساختمان و كاركنان بیمارستان را مطلوب ارزیابی كرد و گفت: راه اندازی بخش ICU با 4 تخت در صورت موافقت دانشگاه علوم پزشكی از برنامه های مدنظر بیمارستان است. ضمن این كه نباید فراموش كرد ارزیابی و تعامل دانشگاه و بیمارستان در راه اندازی بخش های مختلف بسیار مطلوب بوده است. به گفته این مسئول، بیمارستان های غیردانشگاهی به لحاظ ضوابط و مقررات باید تابع وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكی و دانشگاه های علوم پزشكی در استان ها باشند.
طرح تفكیك بخش های بیمارستان اجرا می شود
رئیس بیمارستان ارتش بیرجند از اجرای طرح تفكیك بخش های بیمارستان به 2 بخش كلی زنان و مردان خبر داد و گفت: این طرح به زودی عملیاتی می شود. وی درباره وضعیت بیمه ها هم توضیح داد: تاكنون بیمه های نیروهای مسلح، خدمات درمانی، تامین اجتماعی و كمیته امداد به لحاظ پذیرش شرایط، تعاملات مطلوبی با بیمارستان داشته اند و مشكلی به این لحاظ وجود نداشته است. وی از جمله مشكلات بیمارستان به موضوع اعتبارات در سطح ملی اشاره كرد و افزود: علاوه بر این از دیگر مشكلات سیستم بروكراسی اداری است كه باعث شده برخی امور با تاخیر محقق شود. وی در پاسخ به این سوال كه با توجه به تصویب 96 تخت برای بیمارستان ارتش چه برنامه ای برای تحقق آن در نظر است، گفت: این مسئله تاكنون ابلاغ نشده است اما برای تحقق آن باید تجهیزات، نیرو و گسترش بخش ها انجام شود. وی درباره وضعیت دارو در بیمارستان هم اضافه كرد: برای افراد زیرپوشش به لحاظ دارو كمبودی وجود ندارد و داروهای مورد نیاز از شركت های مختلف تامین می شود به طوری كه 95 درصد مراجعه كنندگان مشكلی به لحاظ كمبود دارو در این بیمارستان ندارند.
پاسخ به گلایه
وی در پاسخ به گلایه برخی از شهروندان مبنی بر مناسب نبودن امكانات تشخیصی و درمانی در این بیمارستان اظهار داشت: در بحث تشخیصی و درمانی موفقیت های استانی در این بیمارستان وجود داشته است ضمن این كه كم بودن تعرفه های درمان تاثیری در كیفیت خدمات ندارد زیرا پرداختی به پزشكان براساس تعرفه های دولتی است و تخفیف های موجود از سهم بیمارستان كسر می شود.
پیش بینی گرمای 41 درجه ای برای استان تا پایان هفته
محمودآبادی: براساس نقشه های هواشناسی شرایط گرم استان با 41 درجه تا پایان هفته پایدار خواهد بود.سرپرست اداره تحقیقات اقلیمی و هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی استان به خبرنگار ما گفت: دیروز دمای هوا در مرکز استان به 2/41 درجه سانتی گراد رسید که نسبت به میانگین 20 سال گذشته حدود 2 درجه گرم تر گزارش شده است.«برهانی» با اشاره به این که نمی توان گرمای هوا را دقیق پیش بینی کرد، افزود: براساس نقشه های هواشناسی فردا و پس فردا شرایط گرمی بر استان حاکم خواهد بود.وی پیش بینی میانگین دمای استان را تا پایان هفته 40 تا 41 درجه عنوان و تصریح کرد : در روزهای گذشته بشرویه با 45 درجه گرم ترین شهر استان بوده و بین ایستگاه های هواشناسی منطقه، دهسلم از توابع شهرستان نهبندان با 47 درجه گرم ترین نقطه گزارش شده است.
تشکل های بخش کشاورزی از مصوبه احداث سردخانه استقبال نکردند
فرخ نژاد:مجوز تاسیس 8 سردخانه با ظرفیت 40 هزار تن در استان صادر شد ولی تشکل های بخش کشاورزی از احداث این سردخانه ها استقبال نکردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در پاسخ به سوال خبرنگار ما که برای اجرای مصوبه سفر دوم رئیس جمهور درباره احداث 8 باب سردخانه بزرگ در استان چه اقداماتی انجام شده است، گفت: مجوز تاسیس این سردخانه ها با ظرفیت 40 هزار تن صادر شده ولی تاکنون فقط یک نفر متقاضی از شهرستان فردوس داشته است و این فرد هم با دریافت تسهیلات، ایجاد سردخانه ای با ظرفیت 3 هزار تن را شروع کرده است.
دکتر«هادربادی» اعلام کرد: تسهیلات ویژه ای برای تشکل های بخش کشاورزی فراهم شده است که در صورت مراجعه می توانند اقدام به ایجاد سردخانه کنند و با این کار مهم و موثر جدا از به وجود آوردن تعادل در بخش کشاورزی، در چرخه تولید استان هم موثر باشند.
وی خاطرنشان کرد: هیچ محدودیتی برای ایجاد این سردخانه ها وجود ندارد و هر زمان که فرد متقاضی برای احداث سردخانه مراجعه کند می تواند از تسهیلات مورد نظر استفاده کند.
وی توسعه و تکمیل شرکت های سهامی زراعی را یکی از سیاست های اصولی جهاد کشاورزی استان دانست و تصریح کرد: بر همین مبنا مکاتبات و پی گیری های حضوری با وزارت خانه انجام شده و تامین اعتبارات مطالعاتی شرکت های سهامی زراعی سفر سوم از محل بودجه های امسال در دست پی گیری است.
به گفته وی همچنین توسعه، تکمیل و ایجاد شرکت های سهامی زراعی به عنوان یک سیاست اصولی نه تنها در بحث اختصاص اعتبار بلکه مباحث تخصیص امکانات، ادوات، تجهیزات و ... را نیز شامل می شود.
وی اضافه کرد: به عبارت دیگر تمرکز سیاست های سازمان جهاد کشاورزی روی مدیریت واحد در بخش کشاورزی است که شرکت های سهامی و زراعی یکی از آن هاست.
وی با اشاره به این که 5 شرکت سهامی زراعی مصوبه سفر دوم رئیس جمهور ایجاد شده است، گفت: از سفر سوم هیئت دولت به استان هم ایجاد 2 شرکت سهامی زراعی در شهرستان های فردوس و درمیان در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی همانند گذشته عزم خود را جزم کرده است تا با کمک کشاورزان در قالب یک برنامه پیش برود و امسال صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی نیز به طور حتم تحرک بیشتری خواهد داشت.