اوقات فراغت در فراغ برنامه ریزی
گروه مدرسه: تابستان است و فصل خوش به حال نوجوانان و جوانانی که تا همین چند هفته پیش سخت مشغول درس و کتاب و مدرسه بودند.
نوجوانانی که برای رسیدن به 3 ماه تعطیلی روزشماری کردند و حال با این همه اوقات فراغتی که روی سرشان ریخته در فکرند چه بکنند.
«حمید» از دانش آموزان سال دوم دبیرستان است، او می گوید: پس از 9 ماه درس خواندن و مدرسه رفتن، تمام شدن امتحانات و رسیدن به اوقات فراغت آرزویم بود اما هنوز چند هفته نگذشته خسته شدم.
او در مورد کلاس های اوقات فراغت می افزاید: سال گذشته در یکی از کلاس های تابستانی محله مان ثبت نام کردم و قرار شد دوره تکمیلی آن در این تابستان برگزار شود اما با گذشت چند هفته از شروع ایام تعطیلی دانش آموزان، هنوز از ثبت نام این کلاس خبری نیست.
«مسعود» هم دیگر دانش آموزی است که در 4 کلاس هنری شرکت کرده است و به قول خودش وقت سر خاراندن ندارد، او می گوید: به اصرار والدینم هر سال مجبورم تمام تابستان را در کلاس های خصوصی سفارش شده پدرم شرکت کنم و از یک تفریح درست و حسابی با دوستان و هم سن و سال هایم محروم باشم. وی ادامه می دهد: پدر و مادرم معتقدند باید از تعطیلات تابستان بیشترین استفاده را برای شكوفایی استعدادهایم ببرم اما گاهی اوقات از این همه شكوفا شدن اجباری خود نگران می شوم.
«سهیلا» دانش آموز مقطع دبیرستان هم كه به گفته خود، تاكنون از تابستان ها و تعطیلات خیری ندیده است، می گوید: هیچ علاقه ای به رشته های هنری، ورزشی و علمی ندارم و ترجیح می دهم در این هوای گرم در خانه بنشینم و زیر كولر سرد به تماشای تلویزیون و چت كردن با دوستانم بپردازم.
وی كه به اصرار و اجبار خانواده چند جلسه در كلاس های زبان شركت كرده است، ادامه می دهد: با این كه درسم در دوران مدرسه خوب است و خوب هم تلاش می كنم اما ترجیح می دهم در ایام فراغت در كلاس های درسی ثبت نام نكنم و به اصطلاح پایه ام را برای سال بعد و كنكوری كه در پیش دارم قوی كنم.
وی با خنده می افزاید: آن قدر هوا گرم است كه مجبور نیستم برای حضور در كلاس آن هم در بدترین شرایط روز برای سوار شدن در اتوبوس و تاكسی انتظار بكشم و به خودم سخت بگذرانم.
«شاهین» یكی دیگر از دانش آموزان كه قرار است تابستان امسال مسافرتی داشته باشد، می گوید: تداخل كلاس ها با مسافرت های تابستانی بهانه است و خانواده ها باعث می شوند 3 ماه تمام از ثبت نام در كلاس ها محروم باشیم.
وی می گوید: یك ماه است كه برای گرفتن مرخصی پدر و یك سفر تابستانی به انتظار نشسته ایم و از ثبت نام در كلاس های مورد علاقه هم محرومیم.
«رحیم» هم دانش آموز دبستانی در حالی كه دسته ای از پول های كهنه را در دست دارد در جواب سوالمان می گوید: باز تابستان شد و یار با ما همراه است.
او كه آدامس فروش است و گاهی هم روزنامه می فروشد با خوشحالی تمام ادامه می دهد: كار و كاسبی ما در ایام تابستان خوب است و روزی چند هزار تومان دخلمان می شود. 9 ماه سال مجبوریم درس بخوانیم و در كنار درس در خیابان های شهر كار كنیم اما این ایام فارغ از درس و مدرسه، می توانیم صبح تا شب فقط كار كنیم و پول دربیاوریم و حتی ساعاتی از شبانه روزمان را برای تفریح و بازی كردن در كوچه های محله اختصاص دهیم.
وی می گوید: 6 برادر و 3 خواهریم كه باید هر كدام مان در این ایام كار كنیم و خرجی خانه و حتی مدرسه مان را درآوریم.
او در پاسخ به این سوال كه آیا علاقه ای به شركت در كلاس های اوقات فراغت دارد می گوید: ما فقیر و فقرا علاقه داشته باشیم یا نداشته باشیم، مجبوریم فقط كار كنیم.
«سیما» دانش آموز مقطع راهنمایی درباره برنامه ریزی در ایام فراغت می گوید: 3 ماه تعطیلی فرصت خوبی است تا دانش آموزان به استعدادهای هنری، ورزشی و حتی علمی خود توجه كنند و قسمتی از استعدادهای خود را در این زمینه ها بروز دهند.
وی كه چند سال در یكی از رشته های ورزشی به موفقیت هایی دست یافته است، ادامه می دهد: با توجه به علاقه ام به رشته ورزشی پینگ پنگ و شركت مستمر در كلاس های تابستانی موفقیت های زیادی كسب كرده ام و ترجیح می دهم هر سال این رشته را ادامه دهم.
هر چند كه ستاد اوقات فراغت برای شكوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان استان برنامه های مناسبی در نظر گرفته است اما...
«بابك» دانش آموز مقطع پیش دانشگاهی كه چند سال ساكن یكی از شهرهای بزرگ كشور بوده و 3 سال است در بیرجند زندگی می كند از جای خالی برخی رشته ها در استان گلایه مند است و می گوید: ورزشم در چند ساله اخیر اسب سواری بود و این رشته را به طور جدی پی گیر بودم اما با انتقال خانواده به این استان، چند سال است حسرت اسب سواری در دلم مانده است و از نبودن برخی رشته های جذاب در این استان ناراضی ام.
«رضا اعتبار» دانش آموز سال دوم راهنمایی هم می گوید: با توجه به علاقه ام به ساخت ابتكارات جدید و استعدادی كه در این زمینه در خود می بینم از ابتدای 3 ماه تعطیلی پی گیری زیادی برای ثبت نام در این گونه كلاس ها داشتم اما منبع درستی از اطلاعات كلاس های اوقات فراغت پیدا نكردم و با گذشت یك ماه، هنوز نتوانسته ام در كلاسی ثبت نام كنم.
وی كه از كودكی خلاقیت های زیادی از خود بروز داده و با كمترین وسایل ابتكاراتی ارائه كرده است، می افزاید: امسال پی گیر كلاس های ساخت روبات و وسایل الكترونیكی بودم اما هنوز موفق نشده ام در این زمینه ثبت نام كنم.
وی می گوید: با توجه به این كه بسیاری از دانش آموزان پسر مقاطع مختلف به ساخت روبات و وسایل الكتریكی علاقه مندند بهتر است سازمان ملی جوانان و به خصوص آموزش و پرورش در این مقوله همت بیشتری كنند و در شناسایی استعدادهای دانش آموزان خلاق و توانمند نقش داشته باشند.
یكی از دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی نیز با تایید گفته های رضا اضافه می كند: در تابستان كه فصل اوقات فراغت دانش آموزان است و بسیاری از آن ها زمان زیادی برای بروز خلاقیت و استعدادهای خود دارند برخی امكانات در استان نیست و توجهی هم به تامین آن نشده است.
«محمود» كه به انجام پژوهش و كارهای آزمایشگاهی علاقه مند است، می گوید: بسیاری از تحقیقات، نیازمند كار آزمایشگاهی است و در خانه امكان عملی كردن آن نیست، بنابراین جا دارد مسئولان، زیرساخت های لازم و ابتدایی را در این زمینه فراهم كنند و آزمایشگاه های شهرستان و مدارس را در اختیار دانش آموزان علاقه مند قرار دهند.
یكی از دانش آموزان مقطع ابتدایی هم كه در مسابقات مدارس در شطرنج رتبه كسب كرده و به طور جدی پی گیر ادامه این ورزش فكری است، می گوید: قرار بود تابستان امسال برای مسابقات شطرنج مدارس آماده شوم اما شانس با من یار نیست و هر بار كه برای ثبت نام به مدرسه شطرنج می روم با درهای بسته مواجه می شوم.
«مریم» كه در كلاس های قرآن و نهج البلاغه محله خود شركت می كند از كیفیت آموزش ها خرسند است.
و «مهسا» كلاسی می رود از نوع دیگر، او می گوید: از آن جا كه همه اعضای خانواده در ایام درس و مشق مدرسه دست به سیاه و سفید نمی زدیم و همه كارهای خانه را به مادر تحمیل می كردیم امسال به دستور پدر، قرار شد خانه نشینی اختیار كنیم و در كنار مادر 3 ماه تمام به غذا پختن و نظافت منزل بپردازیم.
به هر حال این هم یك نوع گذران اوقات فراغت است دیگر.
افزایش 30 درصدی اعزام دانش آموزان استان به مسابقات ورزشی
حسینی: تعداد دانش آموزانی كه امسال به مسابقات ورزشی دانش آموزان كشور اعزام می شوند نسبت به سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش دارد.
مدیر گروه تربیت بدنی اداره كل آموزش و پرورش استان با بیان این كه در اولین برنامه تیم پینگ پنگ راهنمایی پسران12 تیر ماه به استان گلستان اعزام شد به خبرنگار ما گفت: در مجموع 156 پسر و 67 دختر ورزشكار در رشته های مختلف از 12 تیر تا 19 مردادماه به این رقابت ها اعزام خواهند شد و این در حالی است كه سال گذشته 167 پسر و دختر به این مسابقات اعزام شدند.
«حسن رضا عمیدیان» با اشاره به مشكلات موجود در اعزام دانش آموزان گفت: با دستور قائم مقام وزیر در امور ورزش و سلامت، مسابقات ورزشی دانش آموزان به میزبانی 14 استان برگزار می شود كه پراكندگی شهرهای میزبان مشكلات زیادی را به وجود آورده است.
وی ادامه داد: اعزام دانش آموزان در سال گذشته در 3 مرحله صورت گرفت، اما امسال هر چند روز یك اعزام داریم كه این خود باعث بالاتر رفتن هزینه ها و مشكلات دیگر می شود.وی خاطرنشان كرد: برای میزبانی مسابقات سال آینده در بسیاری از رشته ها اعلام آمادگی كرده ایم و قول های مساعدی را نیز در این رابطه از مسئولان مربوط گرفته ایم.
وی درباره اردوهای آمادگی ورزشكاران هم عنوان كرد: هر چند تمرینات دانش آموزان تیم های منتخب در شهرهای خودشان در حال انجام است ولی به علت پراكندگی استان ما فقط یك هفته برای هر رشته در مركز استان اردوی متمركز خواهیم داشت.
وی در پاسخ به پرسشی در رابطه با كیفیت فنی تیم های اعزامی هم گفت: با توجه به مشكلات موجود سعی بر این بوده است بیشتر روی تیم هایی سرمایه گذاری شود كه توان حضور در جمع 10 تیم برتر كشور را دارند كه از آن جمله می توان به دو و میدانی، پینگ پنگ (3 مقطع) و دوچرخه سواری متوسطه اشاره كرد.
«عمیدیان» طولانی بودن مسیر را یكی از مشكلات هر ساله كه در كسب نتایج تاثیرگذار است، دانست و افزود: به علت بعد مسافت استان های میزبان دانش آموزان ورزشكار پس از حدود 20 ساعت پیمودن مسیر دچار افت بدنی می شوند كه این مسئله و به ویژه در اولین روز مسابقات باعث می شود نتوانند نتایج قابل انتظاری كسب كنند.
به گفته وی تعداد زیادی از رشته ها در استان های دور دست مانند آذربایجان غربی و شرقی، كرمانشاه، همدان، زنجان و... برگزار می شود.وی افزود: با وجود این كه هنوز اعتباری از طرف وزارت خانه برای اردوهای آمادگی و اعزام دریافت نكرده ایم، با حمایت های مدیر كل آموزش و پرورش استان و معاون توسعه، تدابیر برای تجهیز، سامان دهی و اعزام صورت گرفته است تا تیم های منتخب با كیفیت هر چه بهتر به این رقابت ها اعزام شوند.
ای مردم بدانید كسی كه از گفته ناحق دیگران درباره خود دلگیر شود خردمند نیست و كسی كه از ستایش نادان درباره خود خرسند شود، فرزانه به شمار نمی آید.
تحف العقول از سخنان امام علی(ع)
خاطرات مدرسه
تعداد بازدید : 2
آینه دیروز و فردا
چند روز قبل برای انجام كاری به اداره آموزش و پرورش رفته بودم.
مثل همیشه علاوه بر مراجعه كنندگان عادی، تعدادی از مدیران مدارس و معلمان هم برای انجام كارهای خود در رفت و آمد بودند. با عجله ای كه این روزها بیشتر ما آدم ها رو اسیر خود كرده، درگیر كار خود بودم. وقتی می خواستم به سرعت از پله های طبقه دوم پایین برم دیدم پیرمردی با عصا و خیلی آهسته در حال پایین رفتن است. به ناچار پشت سر پیرمرد و به آهستگی پله ها را پایین آمدم. ناگهان عصای پیرمرد از روی پله لغزید و نزدیك بود زمین بخورد ولی هر طور بود خودش را از این حادثه حفظ كرد.
در این لحظه صورت پیرمرد رو دیدم و او رو شناختم، معلم درس دینی سال دوم دبیرستان من در بیست و چند سال قبل بود.ولی چرا این قدر پیر و شكسته شده بود؟
برای عرض ارادت جلو رفتم، هر چند او دیگه منو یادش نمی اومد ولی من تمام لحظاتی كه این مرد بزرگوار با آرامش و متانت خاص در كلاس حاضر می شد رو به یاد آوردم. او همیشه سعی می كرد به همراه هر درس، چند حكایت رو كه از بار معنوی زیادی برخوردار بود در كلاس نقل كنه تا درس دینی برای ما جذاب تر بشه. به همین دلیل یادم میاد هر روز كه درس دینی داشتیم تا چند مدت تحت تاثیر مسائل معنوی مطرح شده در كلاس بودم.
به این فكر می كردم كه بالاخره اگه خدا عمری بده این آینه فردای ماست و ما هم این روزها رو تجربه می كنیم كه به طبقه پایین رسیدم. در حالی كه هنوز تحت تاثیر این دیدار بودم با صدای سلام یك جوون به خودم اومدم. سرم رو به سمتش برگردوندم دیدم مصطفی یكی از دانش آموزان خودمه كه حدود 9 سال قبل در كلاس اول راهنمایی معلمش بودم و حالا یك جوون مودب و با وقار شده. من كه دیگه حساب سال و ماه از دستم در رفته بود از مصطفی پرسیدم دبیرستان رو تموم كردی؟ كه با خنده گفت: دبیرستان چیه آقا، من حالا دیگه سر كارم.
-چه كاری؟
-معلمم، توی یكی از روستاهای دور دست، امسال هم سال اول خدمتم بود.
جالب بود مصطفی با احتساب 2 سال تحصیلی در مركز تربیت معلم، حالا دارای 3 سال سابقه خدمت بود و من در مورد تمام شدن دبیرستان از او می پرسیدم! از طرفی خیلی خوشحال شدم و از طرفی یاد سال های اول خدمتم توی روستا افتادم كه بهترین خاطرات معلمی من رو شامل می شد. اون روز برام روز جالبی بود، چون هم دیروز و هم فردای خود رو دیدم. با خود گفتم هر روز ممكنه در اطراف ما خیلی از این اتفاقات بیفته كه اگه به هر كدومش درست فكر كنیم می تونه باعث بهتر شدن دیدگاهمون نسبت به زندگی بشه، ولی ما آدم ها با عجله ای كه همیشه درگیرش هستیم و معلوم نیست این عجله آخر كار قراره ما رو به جایی برسونه یا از چی دور كنه، خیلی ساده از كنارش می گذریم.
نتایج نهایی آزمون ورودی استعدادهای درخشان به زودی اعلام می شود
صبا: نتایج مرحله دوم آزمون ورودی مدارس راهنمایی استعدادهای درخشان در روزهای آینده اعلام می شود.به گفته مسئول نمایندگی استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نتایج مرحله اول آزمون ورودی مقطع دبیرستان نیز به زودی از طریق سایت http.//aee..medu.ir اعلام خواهد شد.«محمد راستگو» با بیان این که مرحله دوم آزمون ورودی دبیرستان ها 25 تیر ماه برگزار می شود به تعداد پذیرفته شدگان در این مراکز اشاره و تصریح کرد: در بخش راهنمایی 100 دانش آموز پسر و دختر در شهرستان بیرجند پذیرفته خواهند شد و در شهرستان فردوس به این دلیل که امسال برای اولین بار پذیرش صورت می گیرد تعداد قبول شدگان براساس ظرفیت اعلام شده توسط سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) و با توجه به امکانات اعلام خواهد شد.وی ادامه داد: در مقطع دبیرستان نیز براساس آمار اعلام شده، اسامی حدود 180 دختر و پسر در بیرجندو حدود 50 نفر در هر یک از شهرستان های فردوس و قاین هم براساس اعلام ظرفیت توسط«سمپاد» اعلام خواهد شد.
20 نفر از معلمان مراکز استعدادهای درخشان به کلاس های ضمن خدمت می روند
20 نفر از سرگروه های ویژه تیزهوشان با هدف ارتقای بنیه علمی و آمادگی بیشتر در کلاس های آموزشی ضمن خدمت تهران شرکت خواهند کرد.به گفته مسئول نمایندگی استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش معلمان اعزامی از همه رشته ها و مقاطع تحصیلی هستند.
یک داستان و یک نکته
تعداد بازدید : 0
افکار دیگران
مردی در کنار جاده، دکه ای درست کرد و در آن ساندویچ می فروخت.
چون گوشش سنگین بود، رادیو نداشت و از آن جا که چشمش ضعیف بود روزنامه هم نمی خواند.
او تابلویی بالای سر خود گذاشته و به خوبی های ساندویچ هایش اشاره کرده بود.
خودش هم در کنار دکه به تبلیغ می پرداخت.با این اوصاف روزبه روز تعداد خریداران ساندویچ های او افزایش می یافت و او هم ابزار کار خود را زیادتر کرد تا وقتی که پسرش از مدرسه تعطیل شد و برای کمک به نزد او آمد.کم کم وضع تغییر کرد، پسر مرد خطاب به او گفت: پدر جان، مگر به اخبار رادیو گوش نکرده ای؟ اگر وضع پولی کشور به همین منوال ادامه پیدا کند کار همه خراب خواهد شد و شاید یک کسادی عمومی به وجود آید، بنابر این باید خودت را برای این وضعیت آماده کنی.پدر با خود فکر کرد هر چه باشد پسرش به مدرسه رفته است ، به اخبار رادیو گوش می دهد و روزنامه هم می خواند پس حتما آن چه می گوید درست است.
بنابراین کمتر از گذشته نان و گوشت سفارش داد و تابلوی خود را هم پایین آورد، او دیگر در کنار دکه خود نمی ایستاد تا مردم را برای خرید ساندویچ دعوت کند.
فروش او ناگهان به طور محسوسی کاهش یافت.
پس از این اتفاق مرد رو به فرزند خود کرد و گفت: پسرجان حق با توست. کسادی عمومی شروع شده است.یک روان شناس در این باره می گوید: اندیشه های خود را شکل بدهید در غیر این صورت دیگران اندیشه های شما را شکل می دهند، خواسته های خود را عملی سازید وگرنه دیگران برای شما برنامه ریزی می کنند.