خراسان جنوبی کد بین المللی IR گرفت
فاطمی- یکی از کشتارگاههای طیور استان کد بین المللی IR دریافت کرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان این مطلب گفت: از فروردین ماه سال گذشته تاکنون انجام صادرات منوط به کد IR شده است و خراسان جنوبی در گروه 7 استان دارای این کد قرار دارد.
دکتر «رفیعیپور» اعتبار هزینه شده برای انتقال دستگاه های مرتبط با کد IR و نصب خط 2 کشتارگاه را بیش از 40 میلیارد ریال عنوان و اضافه کرد: حدود 50 میلیارد ریال برای دریافت 303 آیتم مورد نظر و 300 میلیارد ریال هم برای توسعه زیر ساخت های صادرات نیاز است.
وی افزود: با پیگیری های انجام شده یک کشتارگاه و دو کارخانه خوراک طیور نیز در مسیر دریافت این کد قرار دارند.
وی با بیان این که کشتارگاه دارای این کد بین المللی در حال حاضر بین 2 تا 4 هزار قطعه مرغ کشتار دارد ، افزود: با این کد کشتارگاه می تواند ساعتی 8 هزار قطعه تولید داشته باشد و به همین میزان صادراتش هم افزایش می یابد ضمن این که محدودیتی برای صادرات و میزان آن در صورت داشتن کد وجود ندارد. به گفته وی قبل از دریافت کد IR برای یک واحد تولیدی و یک کشتارگاه دام باید پروانههای نظامنامه HASSP و GMP دریافت شود.
وی گفت: صادرات 58 محصول متنوع توسط دامپزشکی انجام می شود.
وی تعداد واحد های دامی استان را 3 هزار و 500 واحد عنوان کرد و با اشاره به کنترل 100 درصدی بیماری تب برفکی در استان به این نکته اشاره کرد که تاکنون موردی از بیماری گزارش نشده و با اجرای برنامه ها و واکسیناسیون از ابتدای سال جاری تاکنون میزان گزارش بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هم 75 درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به تامین 30 درصدی مرغ سبز بدون آنتی بیوتیک در استان ابراز امیدواری کرد: با وجود تامین زیر ساخت ها تولید مرغ سبز در استان به 95 درصد برسد.
وی با توجه به نزدیکی عید قربان از طرح تشدید نظارت خبر داد و گفت: 27 اکیپ ثابت، 28 سیار،26 کارشناس و دامپزشک، 58 بازرس بهداشتی و 10 ناظر شرعی در این طرح مشارکت دارند.
اهالی کند رود در اولویت استفاده از آب سد سیاهو
فرخ نژاد-اهالی روستای کندرود سربیشه برای استفاده از آب سد سیاهو در اولویت قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در گفتگو با خبرنگار ما در باره خواسته اهالی کند رود سربیشه که می خواهند سهمی از آب سد سیاهو داشته باشند گفت: رود تلخابی که در بالادست سد سیاهو جاری است دارای یک دبی پایه است که در فصول پر آب دبی آن به 70 لیتر در ثانیه می رسد.
مهندس«امامی» افزود: دبی این رودخانه در فصول کم آب مانند تابستان و پاییز به 45 لیتر در ثانیه کاهش می یابد.
به گفته وی افرادی حق استفاده از آب این رودخانه را دارند که حقابه بر باشند و زمانی از آب این رودخانه برای ذخیره سازی پشت سد سیاهو استفاده می شود که کمیته بهره برداری و تخصصی وزارت نیرو تشکیل شده و خواسته اهالی کند رود بررسی شود.
وی ادامه داد: اگر این کمیته با خواسته اهالی کند رود موافقت کند می توانند سهمی از آب سد سیاهو داشته باشند.
وی گفت: چون اهالی این روستا در نزدیکی این سد قرار دارند به همین دلیل خواسته آن ها در اولویت قرار دارد اما به طورحتم باید در کمیته بهره برداری و تخصصی آب وزارت نیرو بررسی شود.