تعداد بازدید : 144
«کله خوران » حرفه ای
رضاپور- نشستن روی صندلی های کله پزی و سفارش چشم و زبان و مغز، به خصوص در روزهای سرد زمستان آن هم در گرگ و میش هوا جزئی از لذت های زندگی مشتری های سحرخیز این مغازه است.
در زیرزمین دنج و با صفای کله پزی چند مشتری میانسال با ولع در حال خوردن کله پاچه هستند و بوی نان تازه فضا را پر کرده است.
از رادیو موسیقی ملایمی پخش می شود؛ «آقا رضا» با روپوش سفید رنگش به سراغ دیگ نسبتا بزرگی می رود که در آن از شب قبل معجونی از کله، مغز و پاچه طبخ شده است.
صبحانه مردانه
سر و کله دیگر مشتری ها هم پیدا می شود؛ حالا دیگر پاتوق کله پاچه خورهای حرفه ای گرم گرم است.
اینجا همه مشتری ها آقا هستند، به عبارتی فقط یک مرد صبح ها می تواند در کله پزی کله پاچه بخورد.
«رضا سالاری فرد» 25 سال است در این کله پزی که مغازه پدر خدابیامرزش حاج«محمد علی» است و 60 سال قدمت دارد کار می کند و می گوید: هر چه داریم از قدیمی هاست. از ساعت 4:30 صبح وارد طباخی اش می شود و تا ساعت 10 کاسه های کله پاچه و سیخ های جگر را به دست مشتری می دهد.
او می گوید: 90 درصد مشتری هایم ثابت هستند؛ افرادی که در مشاغل سخت و پرتحرک کار می کنند مانند کارگرهای ساختمانی که اگر اول صبح کله پاچه نخورند کارشان لنگ می ماند. مشتری هایی دارم که تمام 365 روز سال را روی این صندلی می نشینند و نمی توانند از خوردن این صبحانه لذیذ دست بکشند.
پشت میز نشین ها کله پاچه نخورند
این کله پز با سابقه که خودش علاقه زیادی به خوردن چشم و پاچه دارد یک روز در میان یک شکم سیر از این غذا می خورد و می گوید: چون پله های مغازه را بالا و پایین می روم چربی زیادی می سوزانم و همه اش زود هضم می شود.
به تازگی هم آزمایش انجام دادم و قند و چربی خونم نرمال است. او به افرادی که تحرک زیادی ندارند توصیه می کند در خوردن این غذای مقوی و مفید کمی ملاحظه کنند؛ در واقع این غذا برای پشت میزنشین ها مناسب نیست، با این حال کله پاچه نوعی صبحانه سنتی و خوشمزه است که خوردن یک پرس از آن نیرویی به آدم می دهد تا تمام روز را کار کند.
چربی و روغن کله پاچه طبیعی است، نه افزودنی دارد و نه سرطان زاست و به نظر من باید اولین غذای دنیا شود.
«پرویز سبزه بین» که 58 سال سن دارد و از مشتری های قدیمی این مغازه است، می گوید: هر ماه دو بار سری به این مغازه می زنم و یک شکم سیر کله پاچه می خورم و چون به واسطه شغلم تحرک و فعالیت زیادی در طول روز دارم برایم مشکلی به وجود نمی آید.
کله پاچه خور، پیتزاخور نمی شود
او می گوید: یک قاشق کله پاچه را با هیچ فست فود و غذای آماده ای نمی توان عوض کرد، خوردن این خوراکی لوکس و دست نیافتنی برایم بسیار لذت بخش است.
او از همه قسمت های کله پاچه بیشتر به پاچه و صورت گوسفند علاقه دارد و با میل، قاشق پشت قاشق این غذا را نوش جان می کند. محمدرضا و جواد دو دوست جوان هستند که خودشان را به خوردن یک کله پاچه اول صبح دعوت کرده اند و می گویند: این غذا فقط باید صبح زود خورده شود که تا شب انرژی کافی داشته باشیم.
دوبار در هفته به این کله پزی می آیند و با به به و چه چه کله پاچه و مغز و زبان می خورند؛ آنقدر راحت از خوردن کله پاچه حرف می زنند که انگار با سالاد برایشان فرقی نمی کند.
آنها می گویند: همه کسانی که کله پاچه دوست ندارند و مدام می گویند چندش آور است به دلیل این است که نخورده اند، اگر یک بار بخورند دیگر این طور نمی گویند و برای همیشه کله پاچه خور می شوند.
مشتری ها می آیند و می روند و کله پاچه ها در دیگ بزرگ آماده خوردن است.
«غلامحسین سورگی» شاگرد این کله پزی هم یکسره سرویس می دهد و میزها را برای مشتری ها آماده می کند.
طباخی «آقا رضا» یکی از کله پزی های معروف بیرجند است که خیلی ها سراغش را می گیرند و مشتری های قدیمی اش خاطرات خوبی از این فضای دنج و لذتبخش دارند، شما هم مشتری شوید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 126
جان تازه در کالبد «خور»
فرخ نژاد-خشت خشت آن را که معماران یزدی روی هم می گذاشتند شاید در فکرشان هم نمی گنجید که بعد از سال ها وقتی فرسایش زمان رنگ از رخساره بناها پراند و پایه های آن با گذشت زمان سست شد معمارانی دیگر به فکر دمیدن روح در کالبد در حال زوال و نابودی آن بیفتند.
حیات مجدد، آن هم بعد از 6 قرن که شهری سبز در قلب کویر بنا نهاده شد شاید فقط ویژه فیلم های تاریخی باشد اما در نقطه ای از خراسان جنوبی معماران در کالبد خشت و گلی فرسوده آن نقطه دمیده و حیاتی دوباره به آن داده اند.
صحبت از روستای «خور» خوسف است که قدمت آن به حدود 6 قرن قبل و در زمان شاه سلیمان صفوی برمی گردد . برای اثبات این ادعا هم باید به شعر روی سنگ لوح سردر حمام قدیمی این روستا رجوع کرد تا با به هم پیوستن حروف ابجد آن به تاریخ و قدمت خور دست یافت.
بعد از تجربه موفقی که بنیاد مسکن در بازسازی بافت با ارزش روستای «فورگ» درمیان که قدمت آن به دوره هخامنشیان برمی گشت داشت، بهسازی و مرمت بافت های با ارزش روستاهای «خور» خوسف و «نایبندان » طبس را هم در استان در دستور کار قرار داد.
استارت کار از قلعه
معماران هم استارت کار را از قلعه تاریخی این روستا که در ورودی آن قرار گرفته زدند و تاکنون هم خانه ها و بناهای تاریخی مانند مسجد کهنه که در این مسیر قرار داشته است را بهسازی و مرمت کرده و کار را تا محله پایین روستا رسانده اند.
با بازسازی که دراین محدوده انجام شده این روستای تاریخی به هویت 6 قرن قبل خود بازگشته است و می توان احساس سرزندگی را در ساباط ها و کوچه های تنگ وباریک آن به ویژه وقتی که کمی نم باران هم بر در دیوارهای کاهگلی و چوبی بزند با تمام وجود حس و لمس کرد. با تجدید هویتی که در خور اتفاق افتاده خاطراتی که اهالی این روستا با تک تک کوچه و پس کوچه های آن داشته اند دوباره زنده شده است از جمله این نقاط خانه «قرشمال» است که قربتا می آمدند و ابزارآلات کشاورزی آن ها را درست می کردند و در این نقطه بار می انداختند.
یکی از اهالی روستا که حالا سن وسالی از او گذشته هر وقت که از زیر ساباط های بازسازی شده روستا رد می شود تک تک خاطراتش را با آن ها که سال هاست قرین خاک شده اند به یاد می آورد .
نشستن در ساباط ها
او به یاد دارد که چطور زن و مرد، خرد و کلان در چله تابستان زیر سایه این محیط های طبیعی یعنی ساباط ها می نشستند و افسانه ها تعریف می کردند.گاهی دو بیتی می خواندند،گاهی هم هیراب هیراب بازی می کردند.
البته نباید از نظر دور داشت که بافت تاریخی خور متاثر از شرایط اقلیمی و جغرافیایی آن است و خانه های گلی، پوشش گنبدی، حیاط مرکزی، بادگیرها، اتاقهای دور تا دور حیاط، هشتیها و دهلیزها، دیوارهای قطور، حوض و باغچه وسط حیاط به صورت هماهنگ و یکنواخت از ویژگیهای معماری خانههای روستای خور به حساب می آید که معمارانی با نام «شمسایی» که پدر و پسر اهل یزد بودند مطابق با اقلیم کویر طبس گلشن بنا نهادند. تراکم خانهها و کوچههای پرپیچ و خم و همچنین بادگیرها از شاخصهای عمده روستای خور است که متناسب با وضعیت اقلیمی منطقه شکل گرفته است.
همچنین در بافت خور بناهایی مانند قلعه، آب انبار، مسجد، حسینیه، حمام و خانههای قدیمی وجود دارد که بیشتر آن ها متعلق به دوره صفویه است.
به طورحتم همین بافت تاریخی این روستای کویری سبب شده تا ضمن اجرای طرح بافت با ارزش آن ، «خور» به عنوان روستای هدف گردشگری نیز معرفی شود و در کنار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی میراث فرهنگی هم برای ایجاد زیرساخت های لازم مانند نصب و ایجاد آلاچیق و... در خور اقدام کند طوری در حال حاضر تورهای گردشگری زیادی از کشورهای مختلف از این روستا دیدن می کنند که همین رفت و آمد تورهای گردشگری داخلی و خارجی خود می تواند منبع درآمدی برای اهالی این روستا باشد.
سنگ های رنگارنگ عقیق
اهمیت این موضوع وقتی دو چندان می شود که علاوه برصنایع دستی چون جاجیم و گلیم که زنان روستا تولید می کنند و به گردشگران عرضه می کنند سنگ های رنگارنگ عقیقی هم که در کویر خور وجود دارد و در خانه های هرکدام از اهالی هم چندین گونی از این سنگ های خام روی هم تلنبار شده است متولیان امر برای فرآوری با کمک اهالی اقدام کنند تا دراین سال خشکی ها که منبع درآمدی از ناحیه دامداری و پرورش شتر ندارند ممر درآمدی برای آن ها باشد.
آن طور که رئیس شورای اسلامی خور می گوید: بناهای تاریخی ازجمله مسجد کهنه، خانه های تاریخی «غلام حسین بیک نخعی»، «احمد بیک مالکی» و «محمد قلی بیک خلیلی»، حسینیه و... این روستا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و برخی از این آثار مانند مسجد کهنه، قلعه و حسینیه خور بازسازی و مرمت شده است.
به گفته «عزیزی» آن قسمت از بافت با ارزش روستای خور که اجرا شده محله بالای این روستا را شامل می شود و هنوز در محله پایین روستا این طرح عملیاتی نشده است. زمان شروع اجرای طرح بافت با ارزش خور نیز براساس آنچه که او اطلاع دارد به سال های 90 و 91 برمی گردد که در این مدت در قسمت اعظم این روستا که از قلعه آن شروع شده علاوه بر سنگ فرش معابر، جداره سازی و... طرح اگو هم اجرا شده است.
رئیس شورای اسلامی خور اشاره ای به این موضوع هم دارد که در ابتدا بسیاری از اهالی که در بافت قدیمی این روستا سکونت داشتند با وجود تسهیلاتی که بنیاد مسکن در اختیار آن ها قرار می داد حاضر نبودند برای بهسازی و مرمت واحدهای مسکونی خود اقدام کنند اما وقتی که بنیاد مسکن عملیات اجرایی طرح بافت با ارزش را شروع کرد و اهالی حیات و سرزندگی را در روستا مشاهده کردند اقدام به بهسازی و مرمت بناهای موجود دراین بافت با سبک و سیاق گذشته کردند.
گاهی وقت ها هم شورا با مالکانی که حاضر به بهسازی و مرمت نبودند صحبت کرد و آن ها را راضی به این کار کرده است.
بودجه اجرای طرح بافت با ارزش خور هم بنابر اطلاعات او ملی و 5 ساله است که هنوز یک سال دیگر آن باقی مانده و تاکنون هم یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای اجرای این طرح هزینه شده است و اگر قرار باشد به گفته «عزیزی» تمام روستا بازسازی شود حداقل 2 تا 3 میلیارد دیگر هزینه نیاز دارد تا بافت باارزش آن تکمیل شود.
ریشه خور
ریشه خور از کجا گرفته شده است؟
آن طور که کهنسالان روستا می گویند در گذشته «خور » نقطه ای گرم نشین و شهر بوده طوری که به آن شهر سبز می گفتند و آن طور که نسل به نسل از گذشتگان نقل شده و به مردم حال حاضر رسیده در گذشته مردم این شهر سبز در قلعه ای زندگی می کردند که دور تا دور آن خندقی پر از آب بوده که گاهی عمق آن به دو متر هم می رسیده است.
اما در آن سال ها وقتی راهزنان آوازه این شهر سبز را در دل کویرمی شنوند تصمیم می گیرند به این شهر سبز حمله کنند و در بین راه سراغ آن را از چوپانی که با او برخورد کردند می گیرند.
او هم می گوید مستقیم حرکت کنید به شهر سبز می رسید و چون شبانه حرکت می کردند همه آن ها به داخل خندق یا همان «گوده خور» سقوط می کنند طوری که همه آن ها جان خود را از دست می دادند و خون به راه می افتاد و از آن زمان به این روستا می گویند خور.
خور چون دارای موقعیت ویژه بوده به طور کامل امنیتی ایجاد شده طوری که ازقلعه قدیمی مستقیم به صورت زیرزمینی به آب انبار آن راه داشته است.
علاوه براین روستای خور در گذشته که از آن به عنوان شهر سبز یاد می شده 72 رشته قنات رو به قبله داشته است و در حال حاضر هم 5 رشته قنات جاری دارد.
آن طور که ریش سفیدان می گویند قلعه خور دارای سه طبقه بوده که بعدها به خاطر پیدا کردن گنج این اثر تاریخی را تخریب کرده اند.
در مورد قدمت این روستا یکی از اهالی که اکنون سن و سالی از او گذشته می گوید: وقتی کلاس سوم ابتدایی بودم از داخل سوراخ موش سکه ای پیدا کردم که روی آن نوشته شده بود سکه ماد اما دیگر به یاد ندارم این سکه را چه کار کردم.
شهرک جدید
این روستا هزار و 200 نفر جمعیت دارد و همه آن ها در بافت تاریخی خور سکونت ندارند و عده ای از اهالی این روستا در سمت توسعه روستا (شهرک جدید) و درست آن طرف جاده خور که یک دهنه پل هم برای رفت و آمد بدون ترس و دلهره در جاده خور طبس ایجاد شده ساکن شده اند. آن طور که رئیس شورای اسلامی خور می گوید: این شهرک روز به روز در حال توسعه و پیشرفت است و جمعیت آن رو به فزونی دارد اما در شهرک جدید و بافت قدیمی خور حدود 100 خانوار اقدام به ساخت واحدهای مسکونی جدید کرده ند اما حالا که می خواهند امتیاز آب و برق دریافت کنند از آن ها جواز پایان کار می خواهند که این افراد هم ندارند.
به گفته«عزیزی» آن زمان که باید جلوی افراد را می گرفتند، نگرفتند و اکنون که واحدهای مسکونی را ساخته اند نمی دانیم چرا به آن ها امتیاز نمی دهند؟
اهالی خور بیشتر مالدار و شتر دارند و این سال خشکی ها به گفته او سبب شده تا منابع درآمدی خود را از دست بدهند طوری که در چند سال اخیر 100 خانوار از خور مهاجرت کرده و راهی شهرها شده اند و اگر مسئولان و متولیان امر اقدامی برای ایجاد اشتغال در این روستای پرجمعیت و هدف گردشگری انجام ندهند کم کم بقیه اهالی هم مجبور به مهاجرت خواهند شد.
پرورش شتر
قابلیت دیگر این روستا پرورش شتر است طوری که اگر فردی بخواهد از نزدیک این حیوان بیابان و کویر را ببیند و شتر سواری کند این امکان برای او فراهم است. هرچند قهر طبیعت دراین سال ها سبب شده تا تعداد شتران خور هم نسبت به قبل از سال خشکی ها به یک سوم کاهش یابد.
رئیس شورای اسلامی خور که خود یکی از پرورش دهندگان شتر دراین روستاست و حدود 70 نفر شتر در روستا و تعداد زیادی هم در صحرا دارد در معرفی شتر هایی که پرورش می دهد این طور می گوید: آن هایی که دو سال سن دارند«بله بون» ، کوچک ترها «هاشم» و وقتی که شتر سه ساله شد می گویند«حق» ، 4 سال می شود «جد»، 5 سال «کل» و 6 سال، چهار دندان و بعد از آن یک پا به نیش دو پا به نیش و همین طور می رود بالا.
بازی هیراب هیراب
اهالی این روستا یک بازی محلی با نام «هیراب هیراب» هم دارند که ویژه خور است.
بنابر گفته رئیس شورای خور دراین بازی دو گروه با هم جفت و دو نفر باهم بل می شوند و یک سراستاد هم دارند. وقتی دوتا دوتا باهم بل بستند وسط میدان روستا جمع شده و می گویند میان اینجا ، می گویند کی حسن و می خواد کی حسین.
«عزیزی» می افزاید: با یک تکه سنگ تر و خشک می کنند و سپس گروهی که انتخاب شد داخل میدان رفته و آن هایی که داخل میدان هستند کلاهی سرشان می گذارند و دایره هم می کشند ، آنها نباید از داخل دایره بیرون بیایندو اگر یکی از افرادی که داخل دایره است پایش را از خط بیرون بگذارد و گروهی که خارج از دایره هستند کلاه یکی از افراد گروه داخل دایره را بردارند فردی که کلاهش را برداشتند باید او را روی دوش یا پشتش گذاشته و تا سر میدان روستا وی را کول کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گزارشی از اکران فیلم های جشنواره فجر در بیرجند
تعداد بازدید : 46
استقبال سرد
قاسمی- فیلم های بزرگترین رویداد سینمایی کشور برای سومین دوره در خراسان جنوبی روی پرده رفت .
هر چند این بار انتظار می رفت که این کار با استقبال تماشاگران مواجه شود اما این طور نشد و صندلی های سالن علامه فرزان به خصوص در روزهای اول تقریبا خالی بود و فقط دو روز پایانی اکران فیلم های این جشنواره با استقبال تماشاگران در برخی سئانس ها همراه بود .
جشنواره فیلم فجر در استان در حالی به پایان رسید که شواهد باز هم بی رغبتی شهروندان به تماشای فیلم را نشان می داد و عوامل مختلفی این بی توجهی را رقم زد.
یک دانشجو ضعف اطلاع رسانی را در این موضوع موثر می داند و تاکید می کند: در حالی که جوانان زیادی علاقه مند به تماشای فیلم های جشنواره فجر هستند اما از اکران آن ها در بیرجند و به ویژه در سالن علامه فرزان بی خبر ماندند.
«کاظمی» و دوستش فروش اینترنتی و بسته ای فیلم ها در روزهای اول برگزاری جشنواره را هم از دیگر عوامل خالی ماندن صندلی ها بیان می کند و می پرسد در یک روز چند ساعت می توان فیلم دید و یا وقتی امکان انتخاب نیست چطور توقع استقبال از جشنواره هست؟
البته اکران نشدن فیلم ها درسینماهای بیرجند را هم به این مسائل اضافه می کند واین که خوب بود حداقل در این نقاط و جاهای پر تردد در مورد جشنواره اطلاع رسانی می شد.
یک بازیگر و کارگردان تئاتر هم که به دلیل نوع کار و رفت و آمد به فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری این جشنواره در بیرجند مطلع شده و از فیلم های اکران شده بیشتر آثار را دیده است می گوید:دو بلیت را از طریق دوستانش هدیه گرفته اما برای دیدن بقیه فیلم ها هزینه کرده است. وی استقبال را بیشتر مربوط به گروه هنرمندان و جوانان می داند و تاکید می کند که طبق معمول رغبت مردم بیرجند از فضاهای هنری افتضاح است.
«میثم صدرا» که تقریبا پای ثابت دیدن فیلم های جشنواره است و دستی درکار تئاتر دارد این حرف را با استناد به برخوردها و استقبال از تئاترهایش عنوان می کند اما از طرف دیگر گلایه مند است که فیلم هایی که از تهران به استان ارسال شده کیفیت پایینی دارد و آنچه در تهران اکران می شود به بیرجند نمی فرستند.
به نظر او در بیرجند هنوز، قضیه تئاتر و سینما آن طور که باید جا نیفتاده وبرداشت ها از فیلم فقط طنز و کمدی است.
وی اکران در آمفی تئاتر فرهنگ وارشاد اسلامی را اقدامی خوب از طرف مسئولان این اداره کل می داند و توضیح می دهد: باتوجه به سینماهای موجود شهر بهترین انتخاب همین فضا است به عنوان مثال در سینما فردوسی بیرجند، پس از دیدن یک فیلم کمتر امکان دارد تماشاگر با صندلی های غیر استاندارد این محل رغبتی به تماشای فیلم بعد داشته باشد.
وضعیت گرمایشی وسرمایشی سالن و اکران هم به نظر او خوب بود . همچنین زمان های اکران و سئانس ها به خوبی برنامه ریزی شد و به نظرم به شیوه ای بود که همه گروه ها می توانستند فیلم های جشنواره را ببینند .درست است که آمفی تئاتر استانداردهای لازم را ندارد اما سینماهای مرکز استان همین وضعیت را دارند.
به نظر وی تبلیغ برای اکران در محیط سینما شاید در جذب مخاطب موثر باشد اما تصمیم فرهنگ وارشاد اسلامی برای اکران در این سالن خوب بود.
کیفیت نامطلوب فیلم ها
یک هنرمند و دانشجوی ارشد پژوهش و هنر هم که بیشتر فیلم های جشنواره را دیده و به واسطه رفت و آمدهای کاری و هنری از اکران فیلم های جشنواره مطلع شده است کیفیت فیلم های انتخاب شده را رضایت بخش نمی داند و توضیح می دهد: تعداد کمی از فیلم ها استانداردها و کیفیت مورد انتظار جشنواره را داشت و همه آثار خوب نبود. در تهران به گیشه و فروش نگاه و فیلم ها ارسال می شود درحالی که باید سعی شود مخاطبان بیشتری جذب شوند تا به این دقت شود که سال قبل چه فیلمی و چه میزان فروش داشته و براساس آن فیلم های قابل اکران در شهرستان ها انتخاب شود.
«هادی صباغی» می گوید: فیلم هایی که حرفی برای گفتن و در جامعه تاثیر دارد در شهرهای بزرگی چون تهران، شیراز، اصفهان ، مشهد و...اکران می شود وبقیه استان ها از آن ها بهره ای نمی برند. کیفیت فیلم های استان راضی کننده نیست و در انتخاب واکران فیلم ها دوگانگی بین استان ها است. به عقیده وی مردم فیلم های خوب را می خواهند و در صورت اکران این اثرها را به دیگران نیز منعکس و از اکران استقبال می کنند.
کارمند بانکی که همراه خانواده اش تقریبا هرشب مهمان سالن علامه ارشاد بوده می گوید: اکران همزمان فیلم ها در تهران و بیرجند یک امتیاز است اما متاسفانه کیفیت اثرهای ارسال شده به خراسان جنوبی رضایت بخش و حتی در حد جشنواره نبود و از تماشای آنها لذت نبردم.
به نظر «حسنی» و خانواده اش نیاز به فروش اینترنتی بلیت نبود، آنها در روزهای اول اکران موفق به حضور در سالن نشدند اما با شرایط پیش آمده و استقبال کم مردم تهیه بلیت از طریق گیشه راحت تر و بهتر بود.
او استقبال از جشنواره فیلم فجر را نا مطلوب عنوان می کند و می گوید:حتی در روزهای اول اکران، 15 تا 20 نفر در هر سئانس فیلم می دیدند اما 2 روز آخر جشنواره وضع بهتر شد با این وجود جای خیلی از هنرمندان در سالن خالی بود . به نظر این شهروند تبلیغات واطلاع رسانی از اکران فیلم های جشنواره ضعیف بود و حتی به محل کار وی خبررسانی نشده بود و او هم از طریق عضویت در کانال سینما و پیگیری خبرهای مرتبط از برگزاری جشنواره مطلع شد.
نارضایتی از استقبال
سرما وبرودت هوا به نظر نماینده سازمان امورسینمایی کشور ازعوامل کم بودن استقبال از اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر دربیرجند بود ، البته تبلیغات ناکافی هم در این موضوع نقش داشت. وی معتقد است محل اکران وضعیت خوب ومناسبی دارد.
« صادقی» با بیان این که محل اکران فیلم ها خوب و مناسب بود، تبعیض در نوع فیلم های اکران شده در استان ها را نمی پذیرد وتوضیح می دهد: هیئت انتخاب، فیلم ها را در تهران تقسیم بندی کرده و برخی آثار در بعضی استان ها اکران نمی شود اما چیدمان عادلانه است. نماینده بنیاد سینمایی فارابی از استقبال از جشنواره فیلم فجر در بیرجند ناراضی است و می گوید: در روزهای اول اکران، سرما و برف در بی توجهی نسبت به جشنواره موثر بود البته ضعیف بودن فیلم ها بی تاثیر نیست، با این وجود آمار فروش در دو روز آخر جشنواره بهتربود زیرا فیلم های اکران شده و تبلیغات خوب بود.
«علی صادقی» هم ضعف اطلاع رسانی را تایید و بیان می کند:مردم در این زمینه کم کاری را مطرح می کردند البته برگزار نشدن جشنواره درسینما هم تا حدودی در ریزش استقبال موثر بود زیرا مردم با سینما برای دیدن فیلم آشنا شده اند . در این بین نصب بیلبورد در نزدیکی سینما هم می توانست در استقبال از تماشای فیلم موثر باشد.
رضایت در روزهای آخر
بنا به ارزیابی و اطلاعاتی که معاون هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم دارد استقبال از جشنواره فیلم فجر در دو روز آخر و به علت تبلیغات صدا و سیما و معرفی فیلم ها و همچنین اکران فیلم های کاندیدای دریافت سیمرغ خوب بود البته مردم هم در روزهای آخر بیشتر از برگزاری جشنواره مطلع شدند ، همچنین چون سرمای هوا کمتر شد همه این عوامل رغبت مخاطبان را بیشتر کرد.
«زمزم» از کم کاری رسانه ها برای تبلیغ در مورد جشنواره هم گلایه می کند ، البته اطلاع رسانی فرهنگ وارشاد و نصب 7بیلبورد در نقاط مختلف شهر، از جمله ورودی دانشگاه، جلوی اداره کل ، میدان دوم مدرس و... را هم گوشزد می کند .
با این وجود کمرنگ بودن استقبال در روزهای اول جشنواره در بیرجند را بی ارتباط با برف و سرما و فروش اینترنتی و بسته ای نمی داند ومی گوید:اجازه فروش آزاد بلیت از گیشه دیر اعلام شد از طرف دیگر اکران فیلم ها همزمان با تهران نبود و چند روز زودتر از اینجا در مرکز کشور نمایش داده و نقد و معرفی می شد ودر بی انگیزه شدن مخاطبان موثر بود.
وی از مسئولان دستگاه ها هم گلایه کرد که با وجود اطلاع رسانی و اعلام آمادگی برای فروش بسته ای بلیت به پرسنل، همکاری آنچنانی از طرف آنها انجام نشده و جای گلایه مندی کارمندان را باز گذاشته است در حالی که فرهنگ و ارشاد اسلامی 40 سهمیه رایگان در اختیار برخی مدیران، هنرمندان و گروه های مرتبط گذاشت که باز هم استقبال چندانی از اکران فیلم ها نشد.
به گفته وی بنا به نظر وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و دبیرخانه جشنواره، اکران فیلم ها باید در سالنی به ظرفیت 500 نفر باشد اما در استان چنین سالنی نیست با این وجود آمفی تئاتر فرهنگ وارشاد اسلامی به این کار اختصاص یافت و با همکاری سیستم سینما فردوسی جشنواره برگزار وبا نصب تابلو اکران فیلم های جشنواره و تعطیل بودن سینما اعلام شد. سالن علامه ارشاد بنا به توضیح وی 370 نفر ظرفیت دارد که در روزهای آخر جشنواره تقریبا تکمیل شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هواشناسی اخطاریه داد
تعداد بازدید : 43
موج برف و باران از عصر امروز در استان
رحیم زاده -موج برف و باران از عصر امروز در استان آغاز می شود.
مدیر کل هواشناسی استان با اعلام این خبر از بارش باران و برف در تمام نقاط استان خبر داد و برای دستگاه های اجرایی،کشاورزان و....اخطاریه های لازم را صادر کرد.
به گفته مهندس«خندان رو» سامانه بارش وموج اول بارندگی ها از عصر امروز و فردا وارد استان می شود و بارندگی را در همه نقاط استان به ویژه فردوس ، سرایان و طبس خواهیم داشت و احتمال وقوع سیلاب در این مناطق وجود دارد .
وی افزود: موج دوم بارندگی هم از 5 شنبه هفته جاری از غرب وارد استان می شود و بر اساس پیش بینی انجام شده بارندگی های خوبی را به همراه داشته و احتمال وقوع برف هم در این مناطق وجود دارد.
وی میزان بارندگی به وقوع پیوسته از ابتدای سال زراعی جاری در استان را تاکنون 33.5 میلیمتر بیان کرد و افزود: این میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16 درصد افزایش و نسبت به دراز مدت 35 درصد کاهش دارد .
به گفته وی در مناطقی مانند نهبندان وزش باد شدید و کاهش دید افقی وجود دارد و احتمال بروز اختلال در تردد وجود دارد .
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
تعداد بازدید : 286
بستر صادرات برای 93 درصد مرزنشینان استان فراهم شد
رحیم زاده -93 درصد مرزنشینان استان کارت الکترونیکی مبادلات مرزی خود را فعال کردند.
معاون امور تعاون اداره کل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان به «خراسان جنوبی» گفت: بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال 90، 51 هزارو 547 خانوار مشمول دریافت کارت الکترونیکی بودند در حالی که در سال جاری حدود 53 هزارو 434خانوار مشمول دریافت کارت مبادلات مرزی در استان شدند.
مهندس«سروری» با بیان این که تا کنون 53 هزارو 434 خانوار مرزی ( 145 هزار و 649 نفر) نسبت به ثبت نام در دفاتر پیشخوان اقدام کرده اند ، افزود: از این تعداد تاکنون 93 درصد یعنی 136 هزارو 682 نفر کارت مبادلات مرزی خود را در دفاتر شرکت های تعاونی مرزنشین استان فعال کردند.
به گفته وی 7 درصد افراد باقی مانده باید نسبت به فعال سازی کارت های مرزی خودبرای بهره مندی از مزایای آن اقدام کنند.
وی روند صدور وفعال سازی کارتهای الکترونیکی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: پس از فعال سازی کارت در دفاتر شرکت های تعاونی، عضویت دارنده کارت در تعاونی قطعی می شود و تعاونی اجازه صادرات و واردات به میزان هرکدام 130 دلار را دارد . وی میزان برنج وارداتی در سال جاری توسط تعاونی های مرزنشین برای هر نفر را 25 کیلوگرم بیان کرد وگفت:تمرکز بیشتر شرکت تعاونی مرزنشین در استان برای واردات برنج ،چای وشکراست.
وی کالاهای وارداتی به استان را شامل کنجد ،خوراک دام وطیور وآبزیان، انواع تخمه بو داده، نارگیل ،زیره سیاه وسبز،بادام زمینی وچلغوز بیان کرد و کاهش اقلام صادراتی مرزنشینان از 71 به 41 قلم کالا وهمچین کاهش تعرفه گمرکی مواد غیر خوراکی از 50 به 30 درصد ومواد خوراکی از 100 به 70 درصد طی چند ماه اخیر را از مهمترین مشکلات تعاونی های مرزنشین برشمرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت معاون سردبیر
تعداد بازدید : 16
نرگس خراسان جنوبی یک جشنواره و دیگر هیچ
نویسنده : مجید فکری
مجید فکری -اولین جشنواره گل نرگس شهرستان خوسف در حالی برگزار شد که اگر بپرسند خروجی این جشنواره چه بود، نمی توان پاسخ روشنی به این پرسش داد.
یادم می آید در آخرین گزارشی که همین چندی پیش از نرگس های بی نظیر خراسان جنوبی کار کردیم و از زبان نرگس کاران، مشکلات حاد آن ها را مطرح کردیم، یکی از فعالان این عرصه حتی پیش از آن که سوالی مطرح کنیم با دلخوری شدید گفت: "که چه؟ باز هم حرف های تکراری؟ باز هم شما می آیید، عکس می گیرید، ما از مشکلاتمان می گوییم و استمداد رسیدگی داریم.
سپس شما می روید و دیگر هیچ. نه آقا کسی به فکر ما نیست. اصلا برایشان مهم نیست که این صنعت بی نظیر از بین برود. شما هم وقتتان را تلف نکنید."
همان جا بود که تصمیم گرفتیم مشکلات نرگس کاران را رها نکنیم و پی گیر رونق مجدد این پتانسیل مغفول استان که می تواند در کشور جایگاه واقعی خود را بیابد باشیم. طبیعی است هنگامی که نرگس کاران از برگزاری اولین جشنواره گل نرگس باخبر شدند بارقه امیدی در دلشان درخشیدن گرفت مبنی بر اینکه شاید بالاخره در پس عطر خوش نرگس، سختی های آن نیز دیده شد. اما . . .
خبرها زیاد جالب نبود. در این جشنواره فقط اطلاعات و آمار همیشگی و صورت مسئله ای که همه می دانند و می دانستند ارائه شد و این افتخار که کیفیت نرگس خراسان جنوبی در کشور اول است.
در این همایش ساماندهی نشدن گلخانه ها، نبود تعاونی نرگس کاران ، معرفی نشدن گل نرگس به مکان های مختلف و استان های کشور و نبود کارخانه فرآوری از مهمترین مشکلات نرگس کاران برشمرده شد و گره گشایی و چاره اندیشی صورت نگرفت.
هرچند معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در این جشنواره گفت که این جشنواره سال آینده نیز در خوسف برگزار و در استانداری نیز کمیته ای در بحث گل نرگس تشکیل خواهد شد و متذکر شد که برگزاری جشنواره گل نرگس دلیلی برای تاسیس دبیرخانه دائمی گل نرگس در خوسف است تا مشکلات نرگس کاران به صورت تخصصی برطرف شود اما به قول کشاورزان سالی که نکوست از بهارش پیداست .بهرحال ظاهرا پرداختن رسمی به مشکلات نرگس کاران و نابودی این صنعت مهم، تمام شد تا یکسال دیگر.
امید که این جشنواره و این وعده ها مثل بسیاری مراسم و وعده های دیگر در حد رفع تکلیف و یک کار فرمایشی و سمبولیک نباشد و این بار با درک صحیح از این پتانسیل بزرگ در ایجاد اشتغال و رونق توریسم در استان و همچنین توسعه پایدار خراسان جنوبی، به مشکلات نرگس کاران به طور جدی پرداخته شود و به زودی شاهد آن باشیم که نرگس خراسان جنوبی نه تنها برندی کشوری بلکه جهانی شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 75
بریدن ترمز کامیون حادثه ساز شد
رضایی – بریدن ترمز کامیون حامل بار در تقاطع خیابان آیت ا... غفاری بیرجند به دو خودروی سواری خسارت زد و یک نفر را راهی بیمارستان کرد.
کارشناس تصادف های پلیس راهور استان گفت: ساعت 7:30 روز گذشته یک دستگاه کامیون بنز در مسیر شمال به جنوب بلوار شهید ناصری در تردد بوده که در سرازیری بلوار راننده 33 ساله متوجه بریدن ترمز شده و تصمیم می گیرد با بوق خودروها را از مسیرش دور کند.
سرگرد«خسروی» افزود: این کامیون در نزدیکی تقاطع غفاری ابتدا به یک دستگاه پراید و سپس به پژو پارس برخورد می کند و در نهایت به دلیل ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه، کامیون واژگون می شود.
وی ادامه داد: در این سانحه رانندگی به سواری پراید و پژو خسارات زیادی وارد شد و یک سرنشین پژو پارس خانم 45 ساله ای بود که از ناحیه کتف دچار مصدومیت و به بیمارستان امام رضا(ع) منتقل شد.
به گزارش خبرنگار ما ،آتش نشانان ایستگاه شماره سه هم برای ایمن سازی محل در صحنه حاضر شدند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 28
تشکیل پرونده حادثه پلاسکو در دادستانی تهران
فارس - سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده حادثه پلاسکو در دادسرای تهران تشکیل شده است و هیاتی در این خصوص بوجود آمده اما هنوز این هیات گزارشی نداده است.
اژهای درخصوص حادثه پلاسکو و پروندهای که بعد از آن ایجاد شد و اینکه در کدام مرجع قضایی قرار دارد و آیا مسئولان برای این پرونده احضار شدهاند اظهار داشت: پرونده در دادسرای تهران تشکیل شده و تحت نظر دادستان و مدعیالعموم است. وی عنوان کرد: دو نفر در این خصوص بازداشت هستند یعنی اینکه اتهام متوجه آنها بوده است و در خصوص سایر علل که سبب شده این حادثه گسترش یابد و نیز منجر به فرو ریختن شود هیاتی مرکب از کارشناسان تشکیل شده تا ابعاد آن را بررسی کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آغاز دورههای آموزشی استخدامیها از ۲۰ فروردین ماه ۹۶
تعداد بازدید : 32
ورود ۱۰ هزار نفر به مدارس از مهر سال آینده
رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش گفت: از ۲۰ فروردین ماه سال آینده کلاسها و دورههای آموزشی ۱۰ هزار نفری که از طریق آزمون استخدامی وارد آموزش و پرورش میشوند آغاز شده و تا پایان مردادماه ادامه خواهد داشت.
اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس در خصوص استخدام و ورود 10 هزار نفر به آموزش و پرورش اظهار داشت: مرحله نخست مصاحبه پذیرفته شدگان آزمون استخدامی به پایان رسیده است و تا پایان بهمن ماه نیز لیست تکمیلی در اختیار آموزش و پرورش قرار میگیرد.
وی افزود: از 20 فروردین ماه سال آینده کلاسها و دورههای آموزشی این 10 هزار نفر آغاز میشود و تا پایان مردادماه ادامه خواهد داشت.
چهاربند در خصوص زمان ورود پذیرفته شدگان آزمون استخدامی به مدارس خاطرنشان کرد: پس از اتمام دورههای آموزشی این افراد در مرحله نخست آزمون پیش از ورود به مدارس شرکت میکنند و افرادی که در آزمون فوق قبول شوند میتوانند از اول مهر ماه به کلاسهای درس بروند که ضمن تدریس، کارورزی و کارآموزی خود را نیز طی خواهند کرد
رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی احکام استخدامی این افراد صادر میشود، گفت: احکام آزمایشی پیمانی این 10 هزار نفر از اول مهر ماه صادر خواهد شد مشروط بر اینکه زیر نظر اساتید راهنمای خود در آزمون جامع و پایانی که تابستان 97 برگزار میشود شرکت کنند که در صورت قبولی گواهینامه صلاحیت حرفهای دریافت می کنند و سپس رسما به عنوان معلم استخدام آموزش و پرورش میشوند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
روحانی در جشنواره بینالمللی فارابی:
تعداد بازدید : 30
برگزاری مداوم انتخابات و تصمیم گیری مردم از افتخارات انقلاب است
رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از افتخارات انقلاب، برگزاری مداوم انتخابات و تصمیم گیری مردم است، گفت: تا حق انتخاب هست، انقلاب جوان و پویا است.
به گزارش مهر حجتالاسلام حسن روحانی روز گذشته در هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی با اشاره به اینکه
در ایام پیروزی انقلاب و جشن سالگرد انقلاب اسلامی هستیم، افزود: این انقلاب وارد سی و نهمین سال از پیروزی خود شده است. هنوز هم از صاحبنظران علوم انسانی و اسلامی درخواست میکنم برگردند و انقلاب اسلامی را بازخوانی و تحلیل کنند که چطور و چگونه در یک عصر دو اردوگاهی و در دوران جنگ سرد، ملتی که به هیچ یک از اردوگاهها تکیه نکرد، توانست بزرگترین انقلاب مردمی را به پیروزی برساند.
رئیسجمهور ادامه داد: امام راحل به عنوان راهبرد انقلاب، فیلسوف، صاحبنظر اخلاقی و مرجع تقلید چگونه توانست این انقلاب بزرگ را به نتیجه برساند؟
وی تصریح کرد: امام خمینی (ره) به مردم و قدرت مردم باور داشت که این نکته بسیار مهمی است.
رئیسجمهور با بیان اینکه از طریق ادبیات و زبان است که دریچهای به فرهنگ واقعی ملتها باز میشود، گفت: در تمام علوم اسلامی و انسانی به غیر از بخش بنیادی آن باید به فکر کاربردی کردن این علوم باشیم.
روحانی با اشاره به مشکلات امروز جامعه ما گفت: آیا فقط علوم تجربی و پایه میتواند راه درمان باشد یا بیشترین بار مسئولیت بر دوش عالمان اسلامی و انسانی است؟ مشکل اقتصاد ما را چه کسانی باید حل کنند؟ مگر امروز اقتصاد یکی از بزرگترین مشکلات ما نیست؟ مگر یکی از مشکلات ما رکود نیست؟ علم مدیریت بر دوش کدام رشتههاست؟ وی با بیان اینکه تشریح و تبیین قوانین سیاسی بر دوش عالمان انسانی است، گفت: اگر در جامعه قواعد بازی مراعات نشود و فرهیختگان نتوانند افکار صحیح را منتقل کنند، همین وضعی به وجود میآید که امروز در آمریکا شاهد هستیم.
در آمریکا این سؤال پیشروی مردم است که با وجود این همه دانشگاه، دستگاههای تبلیغاتی و عالم و فرهیخته چطور نتوانستهاند افکار عمومی مردم را قانع کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار در گفتگوی اختصاصی با «خراسان جنوبی» خبر داد
تعداد بازدید : 317
مذاکره با بنیاد برکت برای اجرای طرح های بزرگ اقتصادی در استان
فرخ نژاد- مذکراتی با هیئت مدیره بنیاد برکت برای اجرای طرح های بزرگ اقتصادی متناسب با قابلیت های خراسان جنوبی انجام شد.
استاندار خراسان جنوبی در گفت گو با خبرنگار ما به مذاکراتی که با هیئت مدیره بنیاد برکت برای اجرای طرح های بزرگ اقتصادی متناسب با قابلیت ها و پتانسیل های این استان انجام شده است اشاره کرد و گفت: هنوز اجرای این طرح ها نهایی نشده است اما به محض نهایی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.
مهندس سید«علی اکبر پرویزی» افزود: علاوه براین توافقاتی به صورت کلی با بنیاد برکت در زمینه اجرای طرح های آبرسانی روستایی، اتمام مدارس نیمه تمام، احداث خانه های بهداشت و اورژانس های جاده ای در همه شهرستان های استان انجام شده است که برخی از این پروژه ها در حال اجراست.
به گفته وی در زمینه بهسازی و آسفالت راه های روستایی هم با این نهاد توافقاتی شده که مطالعات مربوط به این حوزه هم اکنون برای راه های روستایی نهبندان در حال انجام است که به محض اتمام برای دیگر نقاط استان هم اقداماتی مدنظر قرار خواهد گرفت.
عالی ترین مقام اجرایی استان تاکید کرد: مشاوران بنیاد برکت هم برخی پیشنهادات را درزمینه اجرای طرح های توافق شده داشته اند طوری که به همین منظور چند مرتبه برای بازدید به خراسان جنوبی آمده اند که هنوز نتیجه اش اعلام نشده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.