در گفت و گو با رئیس فدراسیون مطرح شد
تعداد بازدید : 112
ورزشکاران نابینا دیده نمی شوند
زهرایی – ورزش علاوه بر اینکه ابزار ارزشمندی برای حفظ سلامت جسمانی است رابطه نزدیکی با سلامت و بهداشت روانی دارد و اهمیت این مقوله در افراد معلول به دلیل شرایط خاصی که دارند، بیشتر و نیازمند توجه ویژه ای است.
اما آن چه از واقعیت بر می آید حکایت از کم کاری ها در این زمینه دارد و موید آن هم محدودیت هایی است که نابینایان و کم بینایان ورزشکار استان با آن مواجه اند و همین بی توجهی ها سبب شده نه تنها بسیاری از این ورزشکاران از ادامه فعالیت دلسرد شوند بلکه مسئولان هم از فعالیت در این حوزه نا امید شوند همان طور که رئیس سابق هیئت نابینایان و کم بینایان استان یک سال پیش به دلیل همین بی حمایتی ها در حالی که کارنامه درخشانی را از دوره فعالیتش به جا گذاشته بود از این سمت کناره گیری کرد.
در یک کلام بر اساس ارزیابی فدراسیون جایگاه هیئت نابینایان و کم بینایان خراسان جنوبی تا حد زیادی افت کرده و راهکار رئیس فدراسیون نابینایان و کم بینایان برای تحول و برون رفت از وضعیت موجود همت و همکاری مسئولان و متولیان این حوزه است.
«محمد رضا مظلومی» که برای حضور در مجمع انتخاب رئیس هیئت استان به بیرجند سفر کرد در گفتگوی اختصاصی با «خراسان جنوبی » از وضعیت حمایت از این ورزشکاران ابراز نارضایتی و به این نکته تاکید کرد: با وجود استعدادهای ورزشی خوبی که در بین نابینایان و کم بینایان وجود دارد اما حمایت های زیادی از آنان نمی شود. وی تاکید کرد: ورزشکاران نابینا برای حضور در تمرین و رقابت های ورزشی با مشکلات زیادی روبرو هستند و حتی فدراسیون نیز از نظر سخت افزاری به دلیل کمبود امکانات ورزشی با شرایط ایده آل فاصله زیادی دارد.
به گفته وی هیئت نابینایان و کم بینایان تعداد اندکی از استان ها از سالن اختصاصی برخوردارند و حتی در برخی استان ها ، هیئت ها دفتری برای فعالیت و رسیدگی به امور هیئت ندارند.
وی با بیان این که خراسان جنوبی جزو استان هایی است که ورزشکارانش از نبود سالن اختصاصی رنج می برند ابراز امیدواری کرد: با حمایت های متولیان و مسئولان اداره کل ورزش و جوانان شرایط برای این قشر که حقشان ورزش و داشتن تحرک است فراهم شود و آن ها هم بتوانند با تلاش ، همت و موفقیت در مسابقات مختلف استعدادهای خود را به مسئولان نشان دهند.
رده آخر
رئیس فدراسیون نابینایان و کم بینایان به این سوال که وضعیت هیئت نابینایان و کم بینایان خراسان جنوبی را چه گونه ارزیابی می کنید هم پاسخ داد: این هیئت سال گذشته در بین 31 استان کشور در جایگاه سی ام قرار داشت که این کاهش رتبه بیشتر به نوسانات مدیریتی هیئت بر می گشت.وی البته امیدوار است در سال جاری با تثبیت مدیریت و انتصاب یک مدیر ورزشی شرایط بهتر شده و این رتبه ارتقا یابد.
وی هم چنین به این نکته اشاره کرد که اقداماتی در سال های گذشته انجام شده اما چون تداومی نداشته ورزشکاران عقب افتاده اند که بر اساس صحبت ها با مدیر کل ورزش و جوانان استان قرار است با همکاری اداره کل ، رئیس هیئت و فدراسیون به این ورزشکاران کمک شود تا بتوانند به جایگاه واقعی که در سال های نه چندان دور در آن قرار داشتند، برسند.
وی درباره برنامه های فدراسیون برای حمایت از ورزشکاران استان هم گفت: با توجه به مشکل ایاب و ذهاب ورزشکاران و این که تعداد رشته هایی که این ورزشکاران می توانند در آن فعالیت داشته باشند زیاد است، اختصاص سالنی از طریق ماده 88 به هیئت نابینایان و کم بینایان خراسان جنوبی درخواست شد و مدیر کل هم قول هایی داده است .
وی ابراز امیدواری کرد: با در نظر گرفتن یک سالن متمرکز شرایط برای تمرین ورزشکاران فراهم شود .
به گفته وی فدراسیون هم در بعد مالی و امکانات سخت افزاری مثل توپ گلبال ، شطرنج ، توپ فوتبال کمک می کند تا این ورزشکاران بتوانند در عرصه ورزش باعث افتخار کشور شوند.
استعدادیابی
رئیس فدراسیون نابینایان و کم بینایان در این زمینه که هیئت استان باید چه برنامه هایی را دنبال کند که بتواند از شرایط موجود خارج و به جایگاه واقعی اش نزدیک شود هم تاکید کرد: باید مسئله استعدادیابی سرلوحه کار قرار گیرد و ارزیابی شود که جامعه هدف در چه رشته هایی برای فعالیت استعداد دارند.به گفته «مظلومی» پس از شناسایی مستعدان باید تمرینات آن ها با برنامه ریزی پیش رود تا ورزشکاران به درجه ای برسند که در کشور حرفی برای گفتن داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیت ورزشکاران نابینا و کم بینا در 8 رشته ورزشی ویژه آقایان و 4 رشته ویژه بانوان ادامه می دهد : استان ها به طور قطع نمی توانند در تمام این رشته ها فعال باشند و به طور میانگین هر استان در 2 تا 3 رشته موفق است که آن هم بستگی به استعداد ورزشکاران و امکاناتی که در اختیار آن ها قرار می گیرد، دارد.
وی ادامه داد : گلبال ، فوتبال 5 نفره ، دو و میدانی شامل دو و پرش ، شنا ، جودو ، شطرنج ،پاورلیفتینگ و دوچرخه سواری دو نفره جزو رشته هایی است که آقایان نابینا و کم بینا می توانند در آن فعالیت کنند و هم چنین گلبال ، دو و میدانی ، شطرنج و شنا رشته های ویژه بانوان است که فدراسیون بر اساس وظیفه اش رقابت های بانوان را در رده های مختلف سنی اعم از جوانان ، بزرگسالان و پیشکسوتان برگزار می کند.
وی در مورد برنامه های فدراسیون برای برگزاری دوره های داوری و مربیگری در استان هم توضیح داد: داوری و مربی گری درجه 3 بر اساس تقاضای استان برگزار و حتی در بعد مدرسی اگر خراسان جنوبی تقاضا کند کمک می شود و اگر فدراسیون دوره ای داشته باشد که استان تمایل به حضور در این دوره را داشته باشد می تواند به صورت رایگان شرکت کند.
رتبه 3 جهانی
او در مورد وضعیت ورزشکاران نابینا و کم بینای کشور نیز گفت: در رشته گلبال در رقابت های جهانی مقام سوم را به دست آوردیم .
وی با اشاره به نتایجی که ورزشکاران نابینا و کم بینا در رقابت های پارالمپیک به دست آورده اند، افزود: در فوتبال 5 نفره نائب قهرمان شدیم و 3 ورزشکار دو و میدانی را به رقابت های پارالمپیک اعزام کردیم که 2 نفر آن ها نقره به دست آوردند و در رشته جودو دو مقام پنجمی و یک هفتمی را به دست آوردیم.
وی تاکید کرد: ورزشکاران نابینا و کم بینا در مسابقات آسیایی و پارالمپیک دارای مدال های زیادی در رشته گلبال هستند و امید است سال آینده با راه اندازی ورزش بولینگ در این فدراسیون بتوانیم ورزشکارانی را از ایران به مسابقاتی که در اندونزی برگزار می شود اعزام کنیم.به گفته وی باید کار کارشناسی در رشته های مختلف انجام شود و مسئولان کمک کنند این ورزشکاران که خود جزو افراد خاص جامعه اند خاص دیده شوند و بودجه خاص برای آن ها در نظر گرفته شود و راه برای فعالیت و پرورش استعداد ها باز شود.