مصرف آب شهروندان 13 درصد افزایش یافت
تعداد بازدید : 365
زنگ کمبود آب در تابستان داغ طبس
توسلی- در 10 روز اول تیر ماه سال جاری میزان مصرف آب طبسی ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 13 درصد افزایش یافته و با توجه به کمبود منابع آبی ، این افزایش میزان مصرف جای نگرانی دارد و زنگ خطری برای مصرف این ماده حیاتی در فصل تابستان است.
مدیر آب و فاضلاب طبس در نشست با اصحاب رسانه با بیان این مطلب گفت: میزان مصرف آب از ابتدای سال جاری تا 10 روز اول تیر ماه به میزان هفت درصد افزایش نشان می دهد.
«محمدزاده »با بیان این که شهر طبس 17 هزار و700 مشترک دارد، افزود: 75 درصد مشترکان مسکونی و بقیه غیرخانگی هستند.
وی یادآور شد: طبس پارسال با بحران آب مواجه شد که با همکاری و اطلاع رسانی رسانه ها در فصل گرما، میزان مصرف هفت تا 10 درصد نسبت به سنوات قبل کاهش یافت. به گفته وی خرداد ماه سال 96 میانگین بیشینه دمای هوا 42.9 درجه سلسیوس ثبت شد که 1.9 درجه نسبت به خرداد ماه پارسال هوا گرم تر شده است.
وی با بیان تاثیر افزایش دمای هوا بر میزان مصرف آب تاکید کرد که در 10 روز اول تیر ماه میانگین بیشینه دما به 43 درجه سانتیگراد رسید و نسبت به سال گذشته 2.9 درجه هوا گرم تر شده است.
او درباره وضعیت مهم ترین سد این شهرستان و البته کیفیت آب مصرفی هم گفت: سد تاریخی نهرین طبس در بارندگی های سال آبی 96-95 آبگیری شد. در حال حاضر حدود 20 درصد آب شهر از این سازه آبی تامین میشود به همین دلیل کیفیت آب نسبت به سال قبل کمی بهبود یافته است.البته آبی که در شبکه منازل جاری است از حداقل استاندارد های شرب برخوردار است و توصیه می شود مردم برای مصرف شرب خود از ایستگاه های برداشت آب استفاده کنند.
مدیر آب و فاضلاب طبس در خصوص سیمای کلی آب و فاضلاب شهرستان تصریح کرد: آب شرب شهر طبس از 25 حلقه چاه و تصفیه خانه سد نهرین تامین می شود.آب های زیرزمینی استحصالی پس از عبور از 100 کیلومتر خط انتقال، وارد مخازن پنج گانه شهر با ظرفیت 28 هزار متر مکعب می شود و پس از آن در شبکه بهداشتی به طول 240 کیلومتر و شبکه شرب به طول 58 کیلومتر توزیع می شود. وی با بیان افزایش 13درصدی میزان بارندگی نسبت به سال گذشته افزود: این عدد نسبت به میانگین بلند مدت 30 ساله، 47 درصد کاهش دارد. «محمدزاده» گفت: سال گذشته آب مورد نیاز شهر از منابع زیرزمینی تامین شد و کل چاه هایی که در اختیار داشتیم ۲۱۳ لیتر بر ثانیه آب داشت اما به دلیل خشکسالی و استفاده مداوم و بی وقفه از منابع آب زیرزمینی آبدهی این چاه ها به ۱۹۶ لیتر بر ثانیه رسیده است و در برخی چاه ها بیش از ۴۰ درصد کاهش داشته است.
وی یادآور شد: شهر طبس از شهرهای دارای تنش آبی در کشور و در معرض بحران آب به ویژه در بخش شرب است که تامین آب در شرایط موجود چیزی مثل معجزه است.
وی با اشاره به این که بر اساس گفته های مسئولان استانی 174 روستای استان در وضعیت تنش آبی قرار دارند تصریح کرد:در حال حاضر علاوه بر شهرهای قهستان، طبس مسینا و گزیک از توابع شهرستان درمیان ، طبس گلشن و همچنین بیرجند به عنوان مناطق دارای تنش آبی شناسایی شده اند.
8هزار متر اصلاح شبکه
مدیر آب و فاضلاب طبس به اقدامات سال گذشته برای کاهش هدر رفت آب اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته حدود ۷ هزار و ۸۰۰ متر اصلاح شبکه انجام شد و حدود ۵۱۰ انشعاب نوسازی و استاندارد سازی شد ولی باز هم هدر رفت ما بالاتر از میانگین کشوری است.
وی به انشعابات غیرمجاز اشاره کرد و افزود : سال گذشته ۱۶ مورد انشعاب غیرمجاز در شهر داشتیم که از طریق محاکم قضایی با افراد برخورد شده است . وی با اشاره به اعتبارات مصوب در بخش آب شهرستان گفت: امسال در کمیته برنامه ریزی طبس یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان یعنی ۱۵ درصد افزایش اعتبار مصوب شده است .
وی بیان کرد: درحال حاضر تصفیه خانه طبس با یک چهارم ظرفیت در مدار بهره برداری است و آب مورد نیاز ۲۰ درصد شهر از آنجا تامین می شود با این حال هدر رفت آب در طبس بالاتر از میانگین کشوری است.