مشخص کردن میزان اجاره بهای غرفه های بازارروز خیابان پاسداران، صدور رایگان پروانه ساخت ساختمان ستاد بازسازی عتبات عالیات، تعیین چگونگی پرداخت باقی مانده بهای ملک خریداری شده توسط شهرداری در کنار آرامگاه حکیم نزاری و تصمیم گیری برای پاسخ به نامه ارسالی به شورا در زمینه برگزاری مزایده برای میدان میوه و تره بار بیرجند از جمله موضوعاتی بود که در یکصد و بیستمین جلسه شورای اسلامی شهر بیرجند با حضور همه اعضا و شهردار مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه شورای شهر که پس از تشکیل نشدن جلسه روز شنبه به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضا ، به سه شنبه شب موکول شده بود پس از طرح موضوعات در دستور کار و اعلام نظرات اعضا، باز شدن پاکت یک درخواست و بیان موضوع آن باعث بگو مگوهایی بین اعضا شد تا جایی که به هم خوردن نظم شورا را در پی داشت.
عضو شورا در زمینه اعلام کمیته تطبیق مبنی بر این که افزایش درصدی به اجاره بهای غرفه های بازارروز پاسداران با قوانین موجود مغایرت دارد و باید غرفه ها از طریق مزایده واگذار شود، گفت: املاک متعلق به شهرداری باید از طریق مزایده واگذار شود و انجام این موارد را نمی توان به اما و اگر واگذار کرد و بهترین راه در این زمینه استعلام کتبی از کمیته تطبیق است. دکتر «طاهری» با اعلام این که با برگزاری مزایده می توان جلوی رانت خواری در این زمینه را گرفت، افزود: چندی پیش غرفه ای در روز بازار خیابان پاسداران بدون رعایت موارد قانونی برای راه اندازی تاکسی تلفنی واگذار شد که خود از مصادیق رانت خواری است. برای این که کالاها و خدماتی که در بازار روز ارائه می شود با قیمت ارزان تر در اختیار مردم قرار گیرد، باید غرفه ها نیز ارزان تر به متقاضیان واگذار شود و از آنها بخواهیم که کالاها و خدمات خود را ارزانتر به مردم ارائه کنند. او با تاکید بر این که شورای اسلامی شهر در واقع مجلس محلی هر شهر است و باید طوری در چارچوب قانون عمل کرد که الگویی در زمینه قانون مداری برای دیگران باشد، ادامه داد: در عمل به قانون به هیچ کس زیانی وارد نمی شود و دور زدن قانون مشکلاتی را به دنبال دارد.
در این هنگام «هلال بیرجندی» دیگر عضو شورا که احساس می کرد مورد خطاب دکتر طاهری در زمینه واگذاری غرفه ای در روز بازار بیرجند اوست، با اعلام این که فردی که در این غرفه کار می کند از دوستان من است و هر چند در مراسم افتتاح آن حضور داشته ام اما تاکسی تلفنی مورد نظر متعلق به من نیست و هیچ ارتباطی به من ندارد.
«یزدان شناس» دیگر عضو شورای اسلامی بیرجند هم گفت: در واگذاری غرفه های روز بازار پاسداران به غرفه داران باید به گونه ای عمل شود که نتیجه آن ارائه کالاها و خدمات ارزان تر به مردم باشد و برای رسیدن به این هدف باید تسهیلاتی برای غرفه داران در نظر بگیریم. رئیس شورای اسلامی بیرجند هم که تلاش می کرد نظم جلسه شورا را حفظ کند با بیان این که چکش ما را برای برقراری نظم جلسه از ما گرفته اید، گفت: اعضای شورا در دفترچه بهای خدمات شهرداری با افزایش ضریب در این زمینه موافقت کرده اند اما کمیته تطبیق برای افزایش درصدی به اجاره بهای غرفه های روز بازار ایراد گرفته است و از ما خواسته که این کار در قالب برگزاری مزایده انجام شود. به گفته «زنگویی» از آن جایی که برگزاری مزایده بر قیمت کالاها و خدماتی که در روز بازار به مردم ارائه می شود تاثیرگذار است توضیح داد: بهترین راه برای حل مشکل این است که درصدی به اجاره بهای قبلی غرفه ها افزوده شود.
شهردار بیرجند هم با تاکید بر این که نظر کمیته تطبیق وحی منزل نیست، ادامه داد: اگر برای واگذاری غرفه های روز بازار مزایده برگزار شود، ممکن است عده ای به دلیل اطلاع نداشتن از اجاره بهای واقعی غرفه ها، باپیشنهاد دادن قیمت زیاد در مزایده شرکت کنند که این امر موجب به وجود آمدن مشکلاتی در آینده خواهد شد. از طرف دیگر هم در قانون شهرداری ها ترک تشریفات پیش بینی شده است. اما وقتی حجت الاسلام «عبدالرزاق نژاد» دیگر عضو شورا هم گفت که هم باید حق غرفه داران فعلی روز بازار رعایت شود و هم با برگزاری مزایده زمینه حضور افراد جدید در آن فراهم شود، تعدادی از اعضای شورا با استفاده از یک ضرب المثل از وی خواستند که موضع خود را به طور دقیق در این زمینه مشخص کند که آیا موافق با برگزاری مزایده است یا این که معتقد است باید تنها درصدی به اجاره بهای غرفه ها افزوده شود.
دکتر «بهترین» راه حل رفع این مشکل را مراجعه به توافق نامه شهرداری با غرفه داران که در گذشته تنظیم شده است، دانست و از اعضای شورا خواست در این زمینه طبق مفاد این توافق نامه عمل شود. به گفته وی در گذشته برای واگذاری غرفه های میدان میوه و تره بار طبق نظر وزارت راه وشهرسازی مبنی بر این که به افراد غیر و از طریق مزایده غرفه های میدان میوه وتره بار واگذار نشود عمل کردیم. در ادامه بررسی طرح واگذاری غرفه های بازار روز بیرجند به غرفه داران مصوب و مقرر شد برای حل این مشکل تا زمانی که جواب استعلام از کمیته تطبیق برای شورا ارسال شود، غرفه های مورد نظر با افزایش 10 درصدی اجاره بهای قبلی در اختیار غرفه داران باقی بماند. دستور جلسه بعدی شورا مشخص کردن چگونگی پرداخت باقی مانده مبلغ مورد نظر برای تملک یکی از املاک مجاور آرامگاه حکیم نزاری بیرجند بود که با تصویب اعضای شورا مقرر شد مبلغ مورد نظر با توافق طرفین با مالک به شکل اقساطی پرداخت شود. همچنین اکثر اعضای شورا بر نظر خود مبنی برصدور رایگان پروانه ساخت ساختمان ستاد بازسازی عتبات عالیات استان که کمیته تطبیق بر آن ایراد گرفته بود، تاکید داشتند.
در ادامه جلسه شورا نامه های ارسال شده به کمیته خدمات قرائت شد. در بین این نامه ها، نامه ای که تعدادی از جوانان با هدف درخواست برگزاری مزایده برای واگذاری غرفه های میدان میوه و تره بار بیرجند به شورای شهر نوشته بودند و رونوشت آن برای نماینده ولی فقیه، نماینده شهرستان های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی ارسال شده بود، بیش از دیگر نامه ها موجب درگیری لفظی اعضای موافق و مخالف شورا در این زمینه شد و یزدان شناس عضور شورا که قرائت این نامه موجب عصبانیت او شده بود، با تاکید بر این که از پشت پرده این موضوع به طور کامل اطلاع دارد، گفت: هیچ یک از افرادی که این نامه را نوشته و در خواست کرده اند که با برگزاری مزایده زمینه اجاره این غرفه ها برای آنها نیز فراهم شود، پروانه کسب ندارند و تا زمانی که این افراد برای گرفتن پروانه کسب اقدام نکنند، نمی توانند در مزایده شرکت کنند. وی مخالفت خود را با برگزاری مزایده برای این کار اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار ما طرح این نامه در شورا موجب به هم خوردن نظم جلسه و بلند شدن تعدادی از اعضا از جای خود شد و به دنبال این اقدام ختم جلسه شورا اعلام و بحث و بررسی بیشتر در این زمینه به جلسه آینده شورا موکول شد.