دست مسکن مهر خضری دشت بیاض کوتاه از امکانات
تعداد بازدید : 23
خواسته های بر زمین مانده مردم
سدیدی - سر و صدای بازی بچه ها گوش محله را کر کرده است، آن ها در کنار ساختمان های مرتفع در زمینی خاکی دنبال توپ می دوند در حالی که بوی نامطبوع زباله های اطراف را به مشامشان فرو می برند.
اینجا محدوده مسکن مهر خضری دشت بیاض است که بدون امکانات میزبان 300نفر از شهروندان از سال 86 است.
مردمک نگاهم به اطراف می چرخد. فضایی محروم از امکانات شهری، زباله های انباشته شده داخل جوی ها و پیاده روهای پر از خار و خاشاک و حجمی از گرد و غبار که با جنب و جوش کودکان در زمین خاکی ایجاد می شود و ... تصویری ناخوشایند از حال و روز مسکن مهر خضری دشت بیاض پیش چشم هر رهگذری قرار می دهد.
سر و صدای بازی بچه ها گوش محله را کر کرده است، آن ها در کنار ساختمان های مرتفع در زمینی خاکی دنبال توپ می دوند در حالی که بوی نامطبوع زباله های اطراف را به مشامشان فرو می برند.
مادران زیادی در این محله دم در خانه هایشان نشسته اند و از دور فرزندانشان را زیر نظر دارند تا مبادا آسیبی به آن ها وارد شود چون می ترسند با وجود خزندگان و حشرات سمی در زمین های اطراف محل زندگیشان آسیبی به فرزندانشان وارد شود.
نبود فضای سبز
یکی از ساکنان مسکن مهر خضری دشت بیاض با بیان این که بیش از 8 سال است که در فاز اول مسکن مهر سکونت دارد و بارها شاهد به وجود آمدن مشکلات عدیده برای ساکنان بوده است می گوید: مسکن مهر این شهر جمعیت زیادی را در خود جای داده که نیاز به فضای سبز و پارک دارند اما هنوز پارک و محل بازی برای کودکان در نظر گرفته نشده به همین علت اگر عصر وارد این محدوده شوید کودکان زیادی را می بینید که یا در کوچه و یا در زمین خاکی بازی می کنند.
خطر در کمین
«قنبری» می افزاید: خیابان ها سرعت گیر ندارد و برخی وسایل نقلیه با سرعت عبور می کنند و هر روز خطر در کمین کودکانی است که در کوچه و خیابان در حال بازی هستند.
وی از دیگر مشکلات به فضای نامطلوب بهداشتی محل اشاره می کند، حتی بیماری پوستی هم کودکان این محله را تهدید می کند.
یکی دیگر از ساکنان مسکن مهر خضری دشت بیاض هم می گوید: چرا مسئولان برای این منطقه فکری اساسی نمی کنند این محله حتی یک میوه فروشی ندارد ومردم از وسط آغل های گوسفند، یک محله قدیمی با همه خطرات به خاطر مسافت کم تردد می کنند تا میوه را از محله ای دیگر تهیه کنند. «قلی زاده» می گوید: چرا هیچ مسئولی به فکر ساماندهی و تامین زیرساخت ها در این محله نیست.
او ادامه می دهد: این محله حتی مسجد ندارد و مسجدی هم که در حال ساخت بود نیمه کاره رها شده است و اهالی باید با پای پیاده از این قسمت که خزندگان زیادی دارد تردد کنند تا بتوانند در نماز یا مراسم مذهبی در مساجد دیگر شرکت کنند.
اونبود نانوایی در این محله را مورد اشاره قرار می دهد و می افزاید: گاهی برای تهیه نان باید با پای پیاده مسافتی طولانی را تا یک نانوایی طی کنیم و بعد از پیمودن این مسافت طولانی مجبور به تهیه نانی با کیفیت پایین هستیم.
وی ادامه می دهد: به دلیل نبود فروشگاه ها، میوه فروشی و حتی مراکز خرید باید اهالی محله برای تهیه بسیاری از اقلام مورد نیاز خود به مرکز شهر مراجعه کنند.
طراحی بدون خلاقیت
«قربانی»هم یکی دیگر از اهالی این محله است که می گوید: خانه های مسکن مهر بیشتر به شکل ساختمان های خوابگاهی ساخته شده اند و متاسفانه طراحان آن در معماری هیچ گونه خلاقیتی به خرج نداده اند تا فضای بهتری را برای ساکنان به وجود آورند.
وی می افزاید: اگرچه بعضی از مردم با وجود تمام سختی ها و دسترسی نداشتن به خدمات اولیه در این واحدهای مسکونی مستقر شده اند اما خیلی از متقاضیان ،اجاره نشینی در دیگر نقاط شهر را به اسکان در واحدهای مسکن مهر موجود به دلیل مشکلات این مسکن ها ترجیح داده اند.
به گفته وی اگر چه فراهم کردن امکان دسترسی شهروندان به خدمات عمومی و بالا بردن کیفیت ساخت این منازل می تواند تاثیر بسزایی در تصمیم گیری شهروندان برای سکونت دراین محل ها داشته باشد اما نبود امکانات و خدمات کافی در این شهرک های جدید یکی از دلایل استقبال پایین مردم از مسکن مهر است.
وی معتقد است باید شرایطی را ایجاد کرد که افراد با آرامش خاطر از زندگی در مسکن مهر استقبال کنند و اعمال این شرایط یک همت همه جانبه را می طلبد.
وی در ادامه می گوید: استقبال نکردن مردم از مسکن مهر در خضری دشت بیاض دلایل عمده ای دارد که از مهمترین آن ها کارشناسی نبودن مکان و موقعیت جغرافیایی، نبود نظارت درست وکافی برکیفیت و همچنین چگونگی ساخت و سازهاست و به همین دلیل بیشتر افراد مسکن های خود را بدون مستاجر خالی گذاشته و در دیگر نقاط شهر ساکن شده اند.
نبود اعتبار، بهانه مسئولان
یکی دیگر از اهالی محله می گوید: مسکن مهر فاز 4دو سال پیش در یک کیلومتری فاز اول ساخته شد ولی از آسفالت معابر و فضای سبز خبری نیست و در هر بار مراجعه به مسئولان برای رفع مشکلات نبود اعتبار را بهانه می کنند در حالی که برای فاز 3مسکن مهر که کنار جاده ترانزیتی ساخته شده اعتبار برای سنگفرش، ایجاد پارک و... هزینه شده است.
«بیکی» ادامه می دهد: اگر در روستا زندگی می کردیم مسئولان بیشتر به خواسته های ما توجه می کردند. شهرداری به دلایلی، کاری انجام نمی دهد و اعتبارات در دیگر نقاط هزینه می شود. نمی دانیم چرا مسئولان شهری این گونه رفتار می کنند و کسی به این کارها توجه نمی کند ؟
نبود وسیله ایاب و ذهاب
یکی دیگراز ساکنان محدوده مسکن مهر خضری دشت بیاض هم از نبود سرویس رفت وآمد به مرکز شهر گلایه می کند و می گوید: مینی بوس های زیادی در این شهر وجود دارند اما نمی دانیم چرا برای عبور و مرور مردم در محدوده مسکن مهر برنامه ریزی نمی شود و مسئولان به رفاه حال شهروندان این نقطه توجهی ندارند.
«عباسی» ادامه می دهد: تحمل این همه مشکل و بی مهری برای ساکنان مسکن مهر سخت است و چنانچه این روند ادامه پیدا کند دو سال دیگر این محله خالی از سکنه خواهد شد.
وی بیان می کند: اصطبل ها وآغل های دام مردم در نزدیکی مسکن مهر است که باعث ایجاد مشکلات بهداشتی از جمله بوی نامطبوع برای مردم می شود. اگرمسئولان برای خروج دام ها کاری نمی کنند حداقل به مشکلات دیگر رسیدگی کنند تا مردم محله این قدر دغدغه نداشته باشند.
برای دریافت پاسخ مسئولان به مشکلات مطرح شده درباره مسکن مهر خضری دشت بیاض با شهردار و رییس شورا تماس گرفتیم اما تا لحظه ارسال گزارش جوابی دریافت نشد.