تعداد بازدید : 560
تیغ سوداگران بر تن سپیدارهای «خوان»
فرخ نژاد-بزم نواختن موسیقی ناب جنگل سپیدارهای روستای «خوان» آن هنگام که باد با هیاهو در میان درختان به چرخش در می آید بیش از پیش رونق می گیرد و باید ساعتی مهمان این بزم باشی تا با گوش دادن به این موسیقی ناب طبیعی به آرامش دست یابی. آن زمان هم که هوا آرام است می توانی در بزم موسیقی گنجشکان و بلبلان بر روی شاخسار سپیدارها بنشینی و ذهن و دل متلاطم را با این نواهای دلنشین و گوش نواز به آرامش برسانی.
سایه سار این درختان که سال هاست دست در دست هم گذاشته و سایه بان هایی در ورودی روستا و کوچه باغ ها برای رهگذران و اهالی ساخته است بهترین فضا برای نشستن، آرمیدن و لذت بردن از موسیقی ناب طبیعت است.
اما حدود یک سال است که عده ای سوداگر و دلال با تبر طمع به جان درختان بلند قامت «خوان» افتاده اند و می خواهند جنگل سپیدارهای این روستا را به خرمنی از سر بریده این درختان تبدیل کنند. هرچند تاکنون باغ های زیادی به این سرنوشت دچار شده اند اما اگر مسئولان چاره ای برای مقابله با این مشکل نیندیشند آن طور که ساکنان و اهالی روستا می گویند تا دو سال دیگر خبری از سپیدارهای روستای «خوان» نخواهد بود. اگر مسئولان امر دیر بجنبند دیگر از چند هزار اصله درختی که ریشه در جان روستا دارند چیزی باقی نمی ماند و طبیعت سرسبز روستا دستخوش سوداگرانی می شود که جیب طمع از این بابت برای خود دوخته اند. اهالی همه نگرانند از خرید و فروش چوب سپیدارهایی که دیگر از سودآوری به سوداگری مبدل شده است. این دلواپسی فقط مربوط به اهالی خوان نمی شود بلکه دوستداران طبیعت هم از این بابت مکدر و ناراحتند.
سوداگران مشغول به خویش
دو ساعتی از نیمه روز گذشته است و اهالی خوان هم به پذیرایی از مهمانانی مشغولند که از نزدیک برای بررسی مشکلات و شنیدن درد دل اهالی به خوان آمده اند اما دلالان و سوداگران چوب های درختان سپیدار به کار خویش مشغول هستند.
نیسانی هم پر از تنه های بریده درختان سپیدار و آماده رفتن به مقصد است اما اهالی بی خبر از این که چوب ها به کجا می رود و چه سرنوشتی در انتظار آن هاست.
اهالی از این که برخی از صاحبان باغ ها چوب حراج به طبیعت روستا زده اند نگرانند و گلایه دارند اما چون این باغ ها شخصی است کسی هم نمی تواند معترض شود و حرف بزند.
یکی از اهالی روستا می گوید: قطع درختان سپیدار از حالت سودآوری به سوداگری تبدیل شده است طوری که عده ای با قیمت ناچیزی آن را از اهالی می خرند و سپس با اره به جان درختان می افتند و بعد هم معلوم نیست این چوب ها را به کجا می برند.
او با اشاره به نیسانی که پر از چوب های قطع شده سپیدار است می افزاید: این نمونه کوچکی از تاراج این ذخیره طبیعی روستاست و هر روز این اتفاق رخ می دهد. او که از این بابت خیلی نگران است ادامه می دهد: اگر روند قطع درختان سپیدار به همین منوال ادامه یابد دو سال دیگر از سپیدارهای «خوان» که در کشور زبانزد خاص و عام است خبری نخواهد بود.
وی خاص بودن درختان سپیدار خوان را به لحاظ نوع بافت و قامت آن ها می داند که در کشور در نوع خود بی نظیر و تک است.
20 هکتار زیرکشت سپیدار
یکی از دوستداران طبیعت هم از این که حدود چندین هزار اصله درخت سپیدار «خوان» در حال از بین رفتن است ابراز نگرانی می کند و می گوید: این درختان در سطح حدود 20 هکتار از زمین های زراعی و باغی روستا به چشم می خورد.
او هم اطلاع درستی از این که چوب درختان «خوان» را به کجا می برند ندارد اما براساس گفته های دیگران می گوید که چوب ها را به آمل که خود سرزمین چوب است و همچنین معادن زغال سنگ طبس می برند، برخی هم می گویند آن ها را به مرکز استان حمل می کنند و از آن پالت و جعبه می سازند. به گفته او سال گذشته از باغ های یکی از اهالی 10 هزار اصله درخت را به قیمت هر سانتی متر هزار تومان خریدند اما خود دلالان و سوداگران هر سانتی متر را 2 هزار و 500 تومان می فروشند که ارزش افزوده آن به دلالان برمی گردد. بنا به اطلاعات این دوستدار طبیعت درگذشته تنها استفاده ای که از چوب درختان سپیدار می شد برای سقف خانه های روستا و نقاط اطراف بود زیرا موریانه این نوع چوب را نمی خورد اما اکنون به دلیل جنبه صادراتی آن جولان دلالان هم در این عرصه زیاد شده است. مهم ترین مسئله هم این است که با قطع درختان سپیدار، روستا زیبایی اش را از دست می دهد و لازم است مسئولان و متولیان امر در این زمینه با دلالان و واسطه ها برخورد کنند.
برخی هم که از موضوع خیلی نگرانند با جهاد کشاورزی درمیان تماس گرفته و گلایه کرده اند که مسئولان این مدیریت پاسخ دادند چون درختان شخصی و غیر مثمر است نمی توان با مالکان برخورد کرد.
قلع وقمع ادامه دارد
رئیس شورای اسلامی «خوان » هم به لرزه ای که سوداگران چوب با قلع و قمع درختان سپیدار به جان برخی اهالی انداخته اند اشاره می کند و می گوید: هر چند نسبت به سال گذشته قطع درختان در این روستا کمتر شده است اما هنوز هم این روند ادامه دارد.
به گفته وی برخی از سپیدارها به دلیل استمرار خشکسالی ها و بارندگی کم دچار آفت کرم خراط شده اند که باید نسبت به قطع این درختان اقدام شود زیرا اگر این کار را نکنند این آفت به دیگر درختان هم سرایت می کند اما صاحبان درختان نباید اجازه دهند که سوداگران چوب به جان درختان بیفتند و طبیعت روستا را از بین ببرند.
به گفته وی درختانی که آفت زده اند اگر قطع شود پاجوش هایی که از کنار آن ها می روید بعد از آن می تواند خیلی قوی و سالم تر از درختان فعلی رشد کند.
وی که نگران از بین رفتن اکولوژی روستا با قلع و قمع درختان سپیدار است از مسئولان و متولیان امر می خواهد برای افرادی که می خواهند نسبت به قطع درختان خود اقدام کنند مجوز صادر شود تا به این راحتی برخی نتوانند طبیعت روستا را تخریب کنند.
وی که این مشکل و نگرانی اهالی «خوان» را به گوش مسئولان جهاد کشاورزی درمیان رسانده است می افزاید: پاسخ این مدیریت هم این است که چون درختان شخصی و غیر مثمر است جهاد کشاورزی نمی تواند برای قطع آن با صاحبان آن ها برخورد کند.
به علاوه اگر از چوب این درختان در معادن زغال سنگ استفاده می شود به طورحتم جایگزینی برای آن وجود دارد که باید مسئولان در این زمینه هم چاره اندیشی کنند. به گفته وی در گذشته تنها استفاده چوب درختان سپیدار به عنوان یکی از مصالح ساختمانی برای سقف خانه های روستا و روستاهای اطراف بود زیرا موریانه این نوع چوب را نمی خورد.
به گفته وی چون در روزهای تعطیل به ویژه فصل تابستان 200 تا 300 گردشگر برای تفریح و لذت بردن از طبیعت خوان به این روستا سفر می کنند حیف است که طبیعت روستا با قطع درختان سپیدار از بین برود. روزنامه «خراسان جنوبی» 17 آذر سال گذشته نیز در گزارشی با عنوان «پایان مبهم سپیدارهای بر زمین افتاده خوان» به مشکل این روستا پرداخت.
دراین گزارش آمده بود مدتی است که عده ای تبر به دست گرفته و کمر به قطع این سپیدارها بسته اند و سپیداران برخی از باغ ها را از ریز و درشت به زیر تیغ برده اند. اما معلوم نیست که اره به دستان چرا این نقطه و سپیداران این روستا را هدف گرفته اند. داستان قطع درختان سپیدار «خوان» معمایی است که برخی از اهالی هم در حل آن مانده و نمی دانند چرا عده ای مدتی است به این روستا رفت و آمد دارند و به جان باغ های سپیدار افتاده اند.
خریدارانی از شمال
اهالی هم می گفتند: خریداران چوب از خطه شمال بوده و از معدن چوب به این روستا آمده اند.
عده ای هم بیان می کردند: آفت به جان این درختان افتاده و بهتر است که آن ها را به دم تیغ داد زیرا بقیه درختان روستا را آلوده می کنند.
برخی هم مدعی بودند این جا کوهستانی است و زمین برای کشاورزی نیست پس بهتر است این درختان بریده شود و به جای آن ها محصولی مانند زرشک که خریدار دارد کاشت شود. نکته ای جالب و قابل تامل در مورد خوان که دراین گزارش به آن اشاره شد این بود که این روزها پا به هر نقطه روستایی از خراسان جنوبی که بگذاری فریاد بی آبی آن گوش فلک را کر کرده است اما «خوان» چون درکوهسار واقع شده به درد بی آبی مبتلا نیست ولی زمین برای زیرکشت بردن ندارد و برخی از اهالی هم برای این که باغ های سپیدار را به زیرکشت ببرند اقدام به قطع درختان کرده اند.
در آن گزارش هم عده ای از اهالی می گفتند درختان سپیدار باغ ها را می برند و در منطقه کرمان و طبس در معادن زغال سنگ به عنوان داربست استفاده می کنند. این درحالی است که برخی حتی از قیمت خرید اطلاع دقیقی نداشته اما از خریداران چوب خواسته اند که درختان آن ها را قطع کنند.
یکی از اهالی که چند باغ خود را به تیغ چوب بران داده بود گفت: هر کیلوگرم چوب را 250 تومان و هزار سانت آن را هزار تومان فروخته است.
قصه به کجا برمی گردد
دهیار «خوان» هم در مورد قصه سپیدارهای «خوان» این طور گفت: چند وقت قبل عده ای آمدند و خانه ای در روستا اجاره کردند و حدود 20 روز هیچ اقدامی نمی کردند و فقط در حال وارسی باغ ها و درختان سپیدار بودند. بعد که مردم و مسئولان روستا دلیل حضورشان را در روستا جویا شدند گفتند: باغ سپیداری را از یکی از اهالی خریده ایم و منتظریم از شرکتی طلب خود را بگیریم تا بتوانیم هزینه درختان خریداری شده را بپردازیم زیرا تا هزینه را نپردازیم آن فرد اجازه بریدن درختان را نمی دهد.
بعد از مدتی پول فردی که درختان سپیدار او را خریده بودند را پرداختند و شروع کردند به قطع درختان.
در مدتی که در روستا حضور داشتند عده دیگری از اهالی «خوان» هم فریب این گروه را خوردند و قطع درختان سپیدار خود را به آن ها واگذار کردند که گویا هنوز پولی هم به آن ها پرداخت نشده زیرا این افراد رفته اند و هیچ خبری از آن ها نیست.
«حرمتی» موضوع جالب در مورد این گروه را این طور اظهار کرد که این گروه از شمال کشور که معدن چوب است به روستای خوان آمده و اقدام به خرید و قطع درختان سپیدار با قیمت بسیار پایین کرده اند.
به علاوه چون ملک شخصی افراد بود که صاحبان آن اقدام به فروش درختان کردند منابع طبیعی و جهاد کشاورزی هم گفتند هیچ کاری از دست آن ها ساخته نیست اما جالب تر این که اگر آن ها قصد تخریب سیمای طبیعی این روستا که تمام زیبایی آن به خاطر سپیدارهای آن هاست و در فصول مختلف همه برای لذت بردن از طبیعت این روستا به خوان می آیند نداشتند چرا زمان قطع درختان حتی درختانی که قطر آن ها خیلی کم و به اندازه یک قلم بیشتر نبوده است را هم بریده اند. نکته قابل تامل این است که افرادی هم که اقدام به قطع درختان یا به اصطلاح تغییر کاربری باغ های سپیدار کرده اند به این پول هیچ نیازی نداشتند زیرا از تمکن مالی لازم برخوردارند.
او هم اطلاع نداشت که چوب ها را به کجا منتقل کرده اند اما این مسئله را که زمین برای کشاورزی در خوان موجود نیست قبول نداشت و گفت: زمین های خالی زیادی برای کشاورزی در خوان وجود دارد که اهالی می توانند آن را زیرکشت ببرند.
به علاوه در گذشته چون از چوب این درختان به عنوان مصالح ساختمانی به ویژه برای سقف خانه ها استفاده می شد درختان سپیدار زیادی هم می کاشتند اما اکنون چون مصالح جدید آمده کمتر کسی از چوب در سقف خانه های روستایی استفاده می کند.
دهیار به این موضوع هم اشاره دارد که این روستا جزو روستاهای هدف گردشگری است و دهیاری اقدام به ایجاد سایت گردشگری در خوان کرده و تاکنون هم برای زیرساخت های لازم مانند نصب آلاچیق، احداث سرویس بهداشتی و... 20 میلیون تومان هزینه کرده است. به گفته «حرمتی» حدود 5 میلیون تومان دیگر هم نیاز است تا این سایت گردشگری کامل شود.
به علاوه استقبال گردشگران از این روستا به حدی است که آموزش و پرورش در این روستا دو سوئیت دارد که هر دو همیشه رزرو است و در فصل گرما روزی نیست که شاهد حضور گردشگران در خوان نباشیم.
روستای خوان در 85 کیلومتری مرکز استان، 95 کیلومتری شهرستان درمیان و 22 کیلومتری مرکز بخش قهستان با 120 خانوار جمعیت وجود دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تغییر وضعیت اراضی کشاورزی در نیم بلوک باعث شد
تعداد بازدید : 11
خانه نشینی روستاییان
سدیدی-خلع ید زمین ها از برخی کشاورزانی که ادعای مالکیت برخی اراضی کشاورزی را دارند از مهم ترین گلایه هایی بود که در دهگردشی نماینده مردم قاینات وزیرکوه درمجلس شورای اسلامی به 6 روستای بخش نیم بلوک مطرح شد.
به گزارش خبرنگار ما در برنامه دهگردشی نماینده مردم قاینات وزیرکوه در مجلس شورای اسلامی، کشاورزان گلایه کردند از این که با ملی اعلام شدن برخی اراضی که سالیان سال در آن اقدام به کشت و کار داشته اند وضعیت اقتصادی و معیشتی شان نامساعد و باعث مهاجرت به شهر و خانه نشینی آنها شده است.
به گفته آنها در حال حاضر برخی زمین ها خلع ید شده و برخی نیز در آستانه خلع ید توسط منابع طبیعی بوده و پرونده آن ها در محاکم قضایی است .
بنا بر این گزارش کشاورزان این روستاها خواستار پیگیری جدی این مشکل توسط «فلاحتی» شدند و تاکید کردند این زمین ها حق کشاورزان است و باید برای تولید و کشت و کار و درآمدزایی به آنها برگردانده شود.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در دهگردشی به روستاهای فیض آباد،مزدآباد،بسکاباد،کارشک،
بیناباج و ثغوری بخش نیم بلوک خالی شدن روستاها را معضلی بزرگ دانست که روز به روز گسترده ترمی شود.
«فلاحتی» به این نکته هم تاکید کرد که مهم ترین مشکل روستاییان نداشتن آب برای آبیاری زمین های کشاورزی بوده و بی توجهی به قنات ها باعث مهاجرت بیشتر روستاییان شده است .
احداث سدهای خاکی
وی با بیان این که برای جلوگیری از این مهاجرت ها مانند گذشته باید سدهای خاکی ایجادشود گفت: برهمین اساس دولت امسال 20میلیارد تومان اعتبار را فقط برای احیاوبه سازی قنوات واحداث سدهای خاکی درروستاهای خراسان جنوبی ،یزد وسیستان وبلوچستان تخصیص داده است.
وی درباره مشکل زمین های کشاورزان این منطقه هم تصریح کرد: در این زمینه طی چند جلسه با وزیر جهاد کشاورزی صحبت و دغدغه مردم درباره این زمین ها که به منابع طبیعی منتقل شده، گزارش و تصمیم بر این شد وزیر سفری به قاینات داشته باشد وازنزدیک این مشکل را رصد کند .
نظر وزیر جهاد کشاورزی
به گفته وی در این زمینه وزیر معتقد است باید همه زمین هایی که مربوط به کشت وزرع اهالی است واگذارشده و نقاطی که به عنوان اراضی ملی اعلام شده نیز توسط منابع طبیعی در اختیار روستاییان قرار گیرد تا برای خود کشت وکارانجام دهند.
وی گفت:در این راستا وزیر نیز پیگیر رفع این مشکل در خراسان جنوبی است و نماینده مردم نیز این موضوع را پیگیر خواهد بود.
فهرست مشکلات 6روستا
در این دهگردشی روسای شوراها ودهیاران این شش روستا خواسته هایی همچون حذف پیچ های خطرناک محور روستایی مزدآباد به سرایان،مرمت وبازگشایی جاده خطرناک کارشک به خضری دشت بیاض ، گازکشی روستای ثغوری،تسهیل درصدور پروانه ساخت وساز ،ممیزی کردن مراتع دامداری ، احداث خانه عالم درروستای بسکاباد و کاهش رقم آبونمان قبوض گاز را مطرح کردند و خواستار رفع جدی این مشکلات شدند.
پیرو این مباحث فلاحتی هم از اعتبارات خوبی که دولت برای به سازی ومرمت راه های روستایی وعشایری اختصاص داده خبر داد وافزود: براساس شاخص ها وجمعیت دهیاری ها اعتبارات این بخش جذب شده ضمن این که پیگیری برای به سازی راه ها همت دهیاران را می طلبد. «فلاحتی» افزود: اعتبار ویژه برای تامین ماشین آلات در روستاها هم در نظر گرفته شده و باید شوراها ودهیاران از طریق بخشداری موضوع را پیگیری کنند.
فلاحتی پرداخت تسهیلات 110میلیارد تومانی برای خراسان جنوبی در بخش کشاورزی با نرخ 6درصد در روزهای گذشته را یادآور شد و افزود: دو میلیارد تومان از این تسهیلات برای سرمازدگی وخشکسالی است که این رقم سهم ناچیزی برای جبران محصولات کشاورزی خسارت دیده است .
قول های نماینده
به گفته وی اگر جوانان بخواهند تسهیلات خود اشتغالی کشاورزی در مناطق محروم وروستاها به همراه طرح کارشناسی یا درموضوع صنایع دستی دریافت کنند می توانند از صندوق توسعه ملی این تسهیلات را دریافت کنند .
نماینده مردم قاینات وزیرکوه درمجلس شورای اسلامی برای گازرسانی به روستای ثغوری ، رفع مشکل نبود نانوایی درروستای بیناباج،وادامه کار احداث خانه عالم در روستای بسکاباد واستقرار روحانی در این روستا،قول مساعد داد و در تماس تلفنی با رئیس اداره راهداری ،رئیس اداره راه وشهرسازی قاینات و همچنین مدیر کل تبلیغات اسلامی استان خواستار پیگیری موضوعات شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 24
سرقت 9پراید فقط برای آزار شهروندان !
علیرضا رضایی – متهمی که اقدام به سرقت 9 دستگاه پراید در بیرجند کرده بود انگیزه خود را از این کار آزار و اذیت مالباختگان عنوان کرد. فرمانده انتظامی استان گفت: با وقوع چند سرقت سریالی پرایدهای مدل پایین در بیرجند پرونده ای پیش روی کارآگاهان شعبه دوم اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی استان گشوده شد. سردار«مجید شجاع» افزود: کارآگاهان با تحقیقات میدانی و تحلیل جزئیات سرقت ها از ابعاد مختلف به یک نفر مشکوک شدند که با همکاری تعدادی از همسایه های مالباختگان چهره واقعی متهم ترسیم شد .
وی ادامه داد: ماموران با هماهنگی قضایی ابتدا به منزل پدر او مراجعه کردند که با همکاری پدرش، منزل فرد مظنون تحت تعقیب قرار گرفت و پس از این که شک کارآگاهان به یقین تبدیل شد وی به پلیس آگاهی انتقال یافت. وی اظهار کرد: فرد دستگیر شده هنگام انتقال به پلیس آگاهی به 9 فقره سرقت پراید مدل پایین اعتراف کرد که در شعبه اول اداره مبارزه با سرقت زوایای پنهان 9 سرقت روشن شد. سردار«شجاع» اضافه کرد: متهم 38 ساله که سابقه بیش از 18 سال کار اداری دارد انگیزه خود از این کار را مردم آزاری ذکرو اظهار کرد پس از این که خودروها را سرقت می کردم آن را در همان نزدیکی پارک می کردم و وقتی ناراحتی و اندوه مالباخته را می دیدم لذت می بردم.
مقام ارشد انتظامی استان خاطرنشان کرد: این متهم سابقه ندارد و خودروهای سرقتی را از اتومبیل های مدل پایین که ایمنی کمتری دارند انتخاب کرده و پس از سرقت و طی کردن مسیرهایی در شهر دوباره آن را در نقطه ای نزدیک به محل سرقت رها می کرده است.
وی ادامه داد: با حضور کارآگاهان و متهم صحنه های سرقت بازسازی شد و متهم به دادسرا اعزام و با صدور قرار روانه زندان شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 7
رشد جوانه ها بر شاخسار شعر گویشی
زهرا خسروی-گویش های محلی همواره سرمایه های ارزشمند و اندوخته ای گران بها هستند که با دایره واژگان و قدرت ادبی وسیله ای برای انتقال فرهنگ و اندیشه هر قوم و منطقه محسوب می شوند، واژگانی که بسیاری از آن ها معادل فارسی ندارند.
در این بین تعدادی از شاعران خطه کویری خراسان جنوبی با گشودن فصل جدیدی در دفتر شعر استان و سرودن ابیاتی با گویش بیرجندی سعی در حفظ و ماندگاری فرهنگ، آداب و رسوم، سنت ها، ضرب المثل های بومی و... این منطقه کرده اند.
ضرورت حفظ گویش
یکی از شاعران فعال در عرصه شعر گویشی معتقد است: ارتباطات و تکنولوژی های عصر جدید نه تنها گویش ها که زبان های اصلی امروز را زیر سیطره برده و در این بین گویش های مختلف از همه مظلوم تر مورد هجوم قرار گرفته اند بنابراین حفظ زبان، باورها و گویش ها ضروری است.
«اشراقی» هرچند سال هاست در تهران سکونت دارد اما در زمینه شعر گویشی بیرجند فعال است و دلیل این کار را ضرورت آشنایی نسل جدید با این نوع اشعار بیان می کند چون بسیاری از آن ها حتی معنی کلمات را هم نمی دانند و برای اولین بار می شنوند.
وی اضافه می کند: بسیاری از افراد در هر شهر و مکانی که باشند روی لهجه خود تعصب دارند و با گویش خود سخن می گویند اما در بیرجند این طور نیست و گاه در برخی رسانه ها و فضاهای مجازی به عنوان ابزار تمسخرآمیز از این گویش استفاده می شود هرچند این موضوع در اشعار کمتر دیده شده است. وی با این که اشعارش در قالب طنز است اما هیچ گاه زبان را به تمسخر نگرفته است بلکه موضوعات طنز را با گویش بیرجندی انتخاب می کند چرا که نوعی جاذبه است و نسل جوان نیاز به جاذبه دارد. وی ادامه می دهد: باید روابط اجتماعی موجود در جامعه را در قالب شعر بیان کرد و با زبان مردم کوچه و بازار سخن گفت، اگر شعر به هر زبانی فارغ از دل مشغولی های جامعه بیان شود چندان مورد اقبال قرار نمی گیرد.
این شاعر با تاکید بر این که بسیاری از واژگان در زبان گویشی معادل فارسی ندارد، یکی از موارد موثر در فرهنگ و اشعار گویشی خراسان جنوبی را برگزاری جلسات و کلاس های دانشجویی و هدایت پایان نامه ها به این سمت می داند و اضافه می کند: هرچند به این مسئله زیاد خوش بین نیستم چون سیر و حرکت این عصر و روابط اجتماعی آن تغییر کرده و نه تنها گویش ها بلکه زبان فارسی هم در حال تحلیل رفتن است بنابراین باید خیلی در این زمینه کار کرد.
فصل شکوفایی
به گفته وی، قبل از این شعر گویشی سال ها فراموش شده بود اما با همکاری روزنامه ها و نهادهای فرهنگی دوباره شکوفا شد و شاید چند سال قبل اشعار گویشی استان منحصر به محفل های خصوصی بود اما 8 سال است که رونق گرفته و تعداد افرادی که از روی علاقه به شعر گویشی روی آورده اند نسبت به گذشته بیشتر شده است.
او که طنز را دستاویزی برای آشنا کردن مردم با شعر گویشی می داند می افزاید: هر محتوا و مضمونی مانند عاشقانه، اجتماعی، انتقادی و... را می توان در قالب شعر محلی یا گویشی سرود.
وی یکی از دلایل چاپ نشدن آثارش را انتقادی بودن برخی اشعار بیان می کند چون ممکن است خوشایند برخی نباشد البته این را هم اضافه می کند: منتقد فردی هستم که مردم را فراموش کند.
وی در یکی از اشعار خود به گویش بیرجندی این طور سروده است .
گفتم اول کِنه که در مزنه / نصف شو ورسرامو سرمزنه / یَکه گف آشنا، بیایی دمِ در / ورخوگَردی کهِ دِیرشو، زوتر / دیدم آخرکه در سِرا واشو / پنج شیش تا فرشته پیدا شو... / گفتن از مردمون بیرجند نیای / زوتره ورخزی از اینجه بری / مرگ خور پیش چش خو دیدوم / آخر از خَو خو ور درزگیدم
فراموشی شعر گویشی
دیگر شاعر استان که 30 سال در زمینه شعر گویشی فعالیت دارد، یکی از دلایل روی آوردن به شعر گویشی را فراموشی آن عنوان می کند و می گوید: بسیاری از نسل جوان معنی بیشتر کلمات را نمی دانند چون از بین رفته است.
«عبدالغفور عظیمی» هرچند هنوز اشعارش را به چاپ نرسانده است، اما آن ها را به وسیله فضای مجازی منتشر و اقبال عمومی به آن را مطلوب ارزیابی می کند. وی می افزاید : هدفش از سرودن اشعار گویشی حفظ اصطلاحات گویشی و آداب و رسوم منطقه بود اما کم کم آثارش جنبه طنز گرفت و به بیان مسائل اجتماعی و گاه سیاسی در قالب اشعار گویشی پرداخت. به گفته وی، سالانه یک همایش شعر گویشی در استان برگزار می شود اما کافی نیست چون اصطلاحات گویشی در تمام شعرها رو به فراموشی است بنابراین باید حمایت ها از شعرا و اشعار گویشی بیشتر و پررنگ تر باشد.
به نظر وی، اگر شاعران گویشی استان شناسایی و سامان دهی شوند و دعوت در همایش ها و برنامه ها محدود به یک نفر نباشد و جایی برای نقد اشعار وجود داشته باشد، بر رشد و شکوفایی شعر تاثیر بیشتری خواهد داشت، چراکه برخی مواقع اشتباهاتی در اشعار دیده می شود، البته فضای مجازی به ویژه گروه تخصصی کانون هنرمندان در به اشتراک گذاشتن تجربیات به ویژه بداهه سرایی موثر و موجب رشد است.
کارشناس ادبیات و عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند هم شعر گویشی را همان گویش و زبان مادری هر منطقه عنوان می کند و می گوید: این شعر می تواند تمام مفاهیم حوزه های مختلف زندگی را بازگو کند.
دکتر «زنگویی» زبان گویشی را مانند شیر مادر می داند که افراد را در مقابل بسیاری از بیماری ها واکسینه می کند، بنابراین فردی که گویش را در قالب گفتاری و شعر فراموش کند بسیاری از ارزش های فرهنگی را از دست می دهد چون شعر گویشی عصاره فرهنگ مردم هر منطقه است.
وی با مثالی توضیح می دهد: شعر «دروِ» مرحوم معاضدی در حقیقت یک دایره المعارف از مجموعه دانش ها، کنش ها و باورهایی است که در شغل دروگری وجود دارد، یعنی اگر فردی خارج از حوزه خراسان جنوبی شعر «درو» را بخواند با تمام آداب و رسوم، حرکات، فعالیت ها، اسباب، ابزار و... مربوط به درو آشنا می شود. به نظر وی، شعر گویشی توانمند است در صورتی که توسط افراد اهل آن زبان و منطقه سروده شود و به تصویرگری زوایای پنهان زندگی مردم بپردازد، شعر معاضدی را این گونه می داند، هرچند شعرای دیگری مانند بهدانی، آذری و... به تازگی وارد این حوزه شده اند و کمک خوبی به فرهنگ ما خواهند کرد.
وضعیت رو به بهبود
وی وضعیت کنونی شعر گویشی را نسبت به گذشته بهتر می داند به این دلیل که سال 1210 یا 1211 شمسی فقط 200 بیت شعر گویشی در «نصاب صبوحی» دیده می شود و در دهه های بعد هم تنها سه مصرع شعر گویشی در دیوان نزاری وجود دارد که به دلیل جابه جایی، تحریف یا گذشت زمان ناخواناست و مفهوم آن درک نمی شود.
وی اضافه می کند: با توجه به پیشرفت زبان و با گذشت زمان، شعر و زبان گویشی رشد بیشتری داشته طوری که امروزه بیشتر نقاط استان مانند فردوس، قاین، سرایان، درمیان و بیرجند شاعر گویشی دارد و توجه مردم به قدرت شعر و توانمندی شعر گویشی در حفظ ارزش ها و بیان مسائل؛ ذخیره، حفظ و توسعه واژگانی زبان فارسی را نشان می دهد. به نظر وی، هرچند اقبال شاعران به اشعار گویشی نسبت به دهه های قبل بیشتر شده اما کافی نیست و نیازمند توجه و اقبال بیشتر و حضور شاعران و سرودن اشعار در مجامع، برنامه های مختلف، برگزاری سمینارها و... است تا جای خود را بیشتر و بهتر باز کند. وی با توجه به شیب تصاعدی شعر گویشی از دهه های گذشته تاکنون آینده شعر گویشی را مطلوب ارزیابی می کند هرچند ممکن است زبان های معیار اجازه ندهد. وی معتقد است تا خانواده و معلم ها به ضرورت و اهمیت فرهنگ بومی هر منطقه شامل آداب و رسوم، گفتار و گویش توجه نکنند و ندانند چه ارزش هایی در قالب این زبان منتقل می شود و چه قابلیت ها و ظرفیت های زبانی دارد و در صورت فراموشی چه دستاوردها و رهاوردهای فرهنگی از دست می رود به جایی نخواهیم رسید و تا زمانی که این گویش وارد کسب و کار نشود به جایگاه مطلوب خود نخواهد رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 10
کلاس اولی را چگونه راهی مدرسه کنیم ؟
ترس از مدرسه از اختلال های روانی شایع دوران مدرسه است که در کودکان دبستانی بیشتر دیده میشود.
به گزارش «بیتوته» بسیاری از کودکان به ویژه در خانوادههایی که به صورت افراطی از آن ها حمایت میشود هنگام جدا شدن از والدین ناراحت و درگیر اضطراب جدایی می شوند که به صورت بیاشتهایی، دردهای شکمی، حالت تهوع، مشکلات خواب، سردرد و کابوسهای شبانه بروز می کند که بررسی جدی آن ضروری است چرا که در برخی موارد علایم اولیه افسردگی نوجوانان ناشی از همین اضطراب جدایی است.
در واقع هراس از مدرسه، ترس شدیدی است که فقط در مورد مدرسه وجود دارد و میتواند ناشی از عملکرد تحصیلی، محیط مدرسه یا در اثر تجربه اتفاقهای ناخوشایند مانند آزاردیدن از دوستان در مدرسه یا مشکلاتی از مسیر خانه تا مدرسه باشد. در این موارد پی بردن به علت هراس برای اقدامهای درمانی ضروری است.
چند توصیه :
1- برخورد مناسب در منزل: کودکان درگیر هراس از مدرسه به نظر دیگران در مورد خود حساس هستند بنابراین از سرزنش، مقایسه و تحقیر این کودکان پرهیز کنید و دوست داشتن آن ها را مشروط به مدرسه رفتن نکنید.
همچنین وقتی کودک از مدرسه رفتن اجتناب میکند، پیامهای هیجانی مانند «من دیگر مادرت نیستم» را به او منتقل و مسئله را شخصی نکنید چون کودک نباید حس کند برای خوشحالی مادر باید به مدرسه برود.
علاوه بر این لازم است با همسرتان در مورد لزوم حضور کودک در مدرسه، همسو باشید.
2- تجربه جدیدی به نام مدرسه رفتن: پیش از شروع مدرسه، حتی هنگام ثبتنام، کودک را با خود به مدرسه ببرید و فضای داخل مدرسه را به او نشان دهید و مربی و ناظم مدرسه را معرفی کنید تا آمادگی و آشنایی لازم را به دست بیاورد و به ایمن بودن محیط پی ببرد.
همچنین می توانید خاطرههای خوب و شاد مدرسه تان را بازگو کنید اما با او در مورد مشکلات مدرسه نرفتن صحبت نکنید و از سفارشهای مختلف بپرهیزید و توجه داشته باشید اضطراب والدین به فرزندان منتقل میشود.
3- وقتی کودک در مدرسه است: به او توانایی مراقبت از خود در مدرسه را بیاموزید و بررسی کنید در مدرسه مشکلی نداشته باشد ضمن این که آسان جلوه دادن مقررات مدرسه و وجود مربی که ارتباط خوبی با کودک برقرار کند به آسانشدن حضور او در مدرسه کمک میکند علاوه بر این کودک نباید بهعلت گریه کردن مورد تمسخر قرار بگیرد و مربیان مدرسه او را بهعلت گریه کردن به خانه نفرستند.
4- وقتی کودک از مدرسه برمیگردد: وقتی کودک از مدرسه به منزل برمیگردد، باید یکی از اعضای خانواده در کنار او باشد. پس از انجام تکالیف و درس خواندن، اجازه دهید اوقات فراغت، بازی و استراحت داشته باشد و بگذارید درباره احساسش در مورد مدرسه صحبت کند.
کودک را برای مدرسه رفتن تشویق کنید و اگر در خانه ماند، اجازه بازی و تماشای تلویزیون را در ساعتهایی که باید در مدرسه باشد، به وی ندهید.
همچنین توجه داشته باشید که کودک به جزئیات همه قوانین و مقررات مدرسه واقف نیست و تهدید و ترساندن او میتواند مشکلآفرین باشد، به عنوان مثال هرگز به کودک نگویید: « اگر غذا نخوری به معلمت خواهم گفت».
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آیت ا... «عبادی» در دیدار وزیر کشور
تعداد بازدید : 41
امیدوارم انتصاب استاندار جدید زمینه ساز موفقیت هایی برای استان باشد
حسین قربانی – امیدواریم در شرایط فعلی با انتصاب استاندار جدید خبرهای خوشی از موفقیت ها در زمینه رفع مشکلات مختلف باقیمانده از گذشته را از این استان بشنوید.
این جمله را نماینده ولی فقیه در استان روز گذشته در دیدار با وزیر کشور بیان کرد.
آیت ا... «عبادی» در این دیدار که نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم حضور داشتند، برای همکاری با استاندار جدید در همه عرصه ها به ویژه رونق صنایع دستی با هدف جلوگیری از مهاجرت روستاییان از روستاها به شهرها اعلام آمادگی کرد و تحقق این امر را نیازمند برنامه ریزی مناسب دانست. وی در ادامه با تاکید بر این که وظیفه ما حمایت از مدیریت هایی است که در صدد حل مشکلات موجود در جامعه هستند، افزود: مدیریت در هرکشور حرف اول را می زند و با توجه به سوابقی که از مردم مومن استان دارید مطمئن باشید مردم خراسان جنوبی اگر برخوردها عاقلانه وحساب شده باشد از همکاری دریغ نمی کنند.
وزیر کشور هم در این دیدار گفت: با توجه به این که استاندار جدید خراسان جنوبی در خراسان قبل از این مسئولیت هایی داشته و به این منطقه هم رفت وآمد داشته است معرف حضور شماست. «عبدالرضا رحمانی فضلی» افزود: «پرویزی» استاندار سابق دو سال در خدمت مردم این استان بود ودر این مدت تلاش های بسیاری برای خدمت در حوزه های مختلف انجام داد و در عرصه ای دیگر از دولت از وی استفاده خواهد شد. وی از ولی فقیه در استان به عنوان پدر استان یاد کرد و افزود: در 4 سال گذشته اقدام های بسیار خوبی از سوی دولت انجام شد اما تا نقطه مطلوب و عمل به دغدغه های رهبری به ویژه در زمینه اقتصاد مقاومتی، امنیت و آسیب های اجتماعی فاصله است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 373
معارفه ششمین استاندار و گزارشی تلخ از وضعیت استان
حیدری- طی مراسمی روز گذشته از زحمات یک سال و چند ماهه مهندس «پرویزی» استاندار پیشین خراسان جنوبی تقدیر و دکتر «مروج الشریعه» به عنوان استاندار جدید این استان از سوی وزیر کشور معرفی شد همچنین در این مراسم گزارشی هر چند تلخ از وضعیت فعلی استان در حوزه های مختلف ارائه شد.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در این مراسم به بیان برخی مشکلات مردم استان پرداخت و افزود : مشکلات استان آن قدر زیاد است که بدون نگاه ویژه دولت از بین نخواهد رفت، خشکسالی ها امان مردم را بریده و حدود 500 روستای استان با تانکر آب رسانی می شود و در بسیاری از این روستاها حتی کشاورزی هم نمی شود و بسیاری از مردم استان تنها با 45 هزار تومان یارانه زندگی می کنند.
حجت الاسلام «عبادی» گفت : مشکلات اقتصادی مردم باعث مهاجرت آن ها از روستاها به حاشیه شهرها شده و این موضوع مشکلات دیگری را به وجود آورده است. وی ادامه داد: هنوز برای انتقال آب از دریای عمان به استان کار خاصی نشده و هر چه بوده تنها مطالعات بوده است و از سویی آبیاری ها در این استان به صورت سنتی است که این روش ها از نظر اقتصادی قابل قبول نیست .
موانع سرمایه گذاری
وی به مشکلات سرمایه گذاری در استان هم اشاره کرد و گفت : زیرساخت هایی برای جذب سرمایه گذار در استان لازم است که در تامین آن ها ضعف داریم از جمله حمل و نقل ، راه آهن ، حمل و نقل هوایی ، آب ، بهره بالای بانکی ، نبود مشوق های صادراتی و ... که از موانع جذب سرمایه گذار است و به مساعدت دولت نیاز دارد.
حجت الاسلام «عبادی» افزود : در راه سازی هم استان نیازمند توجه ویژه دولت است و باید هر چه زودتر فکری اساسی برای این موضوع شود چرا که سالانه تعداد زیادی از هم وطنان در جاده های استان به ویژه در محور بیرجند – قاین جان خود را از دست می دهند. به گفته وی به دلیل نبود راه آهن در استان فعالیت های معدنی رونق خاصی ندارد و واحدهای معدنی با رکود سنگینی مواجه هستند و از سویی سایه معوقات بانکی ، مشکلات بیمه ای و مالیاتی و ... بر سر سرمایه گذاران بخش های صنعت و معدن استان سنگینی می کند طوری که هر روز بر تعداد نیروهای تعدیل و یا اخراج شده واحدهای صنعتی و تولیدی استان افزوده می شود.وی همچنین توریسم درمانی ، گردشگری ، استفاده از صنایع دستی و فرش ، استفاده از محصولات استراتژیک استان ، کشت گیاهان دارویی ، بازارچه های مرزی و منطقه ویژه اقتصادی استان ، معادن و نیروی انسانی متخصص را از جمله ظرفیت های استان برشمرد که باید از آن ها به خوبی استفاده شود .
استاندار سابق خراسان جنوبی هم در این مراسم با تشکر از همراهی و همکاری مدیران، فرمانداران و مردم که وی را در اجرای سیاست های دولت و نظام در این استان یاری کردند بیان کرد: امیدوارم باز هم با تلاش بیشتر همه مدیران مشکلات مردم خراسان جنوبی رفع شود چرا که در این استان فضای کار بسیار است . مهندس «پرویزی» گریزی به اقدامات انجام شده در دوره مسئولیت خود در خراسان جنوبی زد و این اقدامات را حاصل دسترنج همه مدیران استان دانست و افزود : در بخش درمان در این مدت 2 بیمارستان نیمه تمام تکمیل ، تجهیز و نیروی آن ها تامین شد ، اورژانس بیمارستان قاین و مرکز رادیوتراپی در این مدت راه اندازی شد و طرح توسعه بیمارستان های نهبندان و خوسف هم در حال اجراست. وی ادامه داد: راه آهن در دولت های نهم و دهم مصوب شد و در سفر رئیس جمهور به استان هم قول هایی برای این موضوع داده شد و در مدت خدمت در این استان هم کنسرسیوم ریل خراسان جنوبی ایجاد شد و مناقصه قطعه اول آن برگزار شد که به زودی عملیات اجرایی فاز اول آن شروع می شود.
وی در ادامه به موضوع آب در استان اشاره کرد و افزود : وسعت خراسان جنوبی زیاد است و این موضوع خدمت رسانی در زمینه آب را برای دولت دشوارتر کرده است طوری که برخی نقاط به سختی آب رسانی می شود اما در مدت خدمتم در این استان 60 روستا از چرخه آب رسانی سیار خارج شده است. «پرویزی» با بیان این که وضع بارندگی ها در استان مطلوب نیست و پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، افزود : در این مدت موضوع خرید تضمینی آب از پیمانکاران پروژه انتقال آب به خراسان جنوبی مصوب شد ، در کشور یک چاه ژرف حفر شده است و دومین چاه نیز در خراسان جنوبی حفر خواهد شد که این موضوع هم برای بهره برداری از آب های استان امری مهم است.
وی به پروژه های راه سازی استان هم اشاره و اظهار کرد : محور بیرجند – قاین یکی از راه های اصلی و پرحادثه استان به شمار می رود که در سفر سخنگوی دولت به استان 50 میلیارد تومان اعتبار برای آن اختصاص داده شد و در حال حاضر هم پیشرفت خوبی دارد و پیمانکاران آن به صورت شبانه روزی کار می کنند تا سال آینده به بهره برداری برسد. به گفته وی اعتبارات خوبی هم برای سایر محورهای ارتباطی استان مثل دیهوک – کرمان ، و یزد – طبس گرفته شده است.
وی به موضوع سرمایه گذاری ها در استان اشاره کرد و افزود : با وعده نمی توان سرمایه گذار را برای این استان جذب کرد و از طرفی امنیت و فرهنگ لازمه جذب سرمایه گذار در استان است و از سویی هم باید کارشناسان در بدنه دستگاه ها بر روی کارها تمرکز کرده و به گونه ای با سرمایه گذار برخورد کنند که افراد دلسرد نشوند.
«پرویزی» همچنین با اشاره به سهم کم اعتبارات استان از بودجه کشور افزود: در گذشته سهم استان از بودجه کشور 1.1 درصد بود اما این رقم امسال افزایش یافته و به 375 میلیارد تومان رسید که این موضوع نشان می دهد با پیگیری می توان هر کاری را به سرانجام رساند.
کار برای مردم
وزیر کشور هم در این مراسم اقدامات انجام شده در مدت فعالیت مهندس «پرویزی» را مثبت ارزیابی کرد و گفت : امروز هر چه داریم از مردم است و باید از این به بعد هم هر کاری می کنیم برای مردم باشد چرا که مردم اصلی ترین محور تحولات ، امنیت ، اعتقادات دینی و فرهنگ هستند.
«رحمانی فضلی» افزود: باید با مردم با شهامت سخن گفت و بستر فعالیت را برای آنان فراهم و موانع را رفع کرد تا مشکل مردم حل شود . وی اضافه کرد: زمانی که دولت کشور را تحویل گرفت شرایط اقتصادی بسیار سخت و رشد اقتصادی منفی 5.8 درصد بود و از طرفی هم تحریم ها و تهدید ها بر کشور فشارهایی وارد کرده بود که امروز با وجود همه این ها موانع را پشت سر گذاشته ایم و گشایش های خوبی در زمینه های اقتصادی حاصل شده است و این فراز و فرودها نتایج مثبتی برای ما داشت. وی اولویت اول دولت را حل مشکلات اقتصادی برشمرد و افزود : اولویت دوم کشور رفع آسیب های اجتماعی و اولویت سوم تامین امنیت است که در تلاشیم تا همه این اولویت ها را به درستی اجرا کنیم.
استاندار جدید خراسان جنوبی هم در این مراسم با تشکر از برگزاری این جلسه افزود : امیدوارم بتوانم از این به بعد در این استان برای همه مردم به گونه ای خدمت کنم که شعارهای رئیس جمهور عملی شود. دکتر «مروج الشریعه» از همه مدیران استان خواست تا برای اجرای سیاست های دولت و نظام به وی کمک کنند .
وی اظهار کرد: از همه تشکل های مردمی و سیاسی ، مدیران و مردم می خواهم تا در مسیر رفع دغدغه های جامعه به من کمک کنند.به گزارش «خراسان جنوبی» در پایان این مراسم حکم دکتر «محمد مهدی مروج الشریعه» به عنوان استاندار جدید خراسان جنوبی قرائت و از زحمات مهندس «سیدعلی اکبر پرویزی» استاندار سابق تقدیر شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 14
افتتاح سامانه فرزند خواندگی
مهر - رئیس سازمان بهزیستی از افتتاح سامانه فرزندخواندگی خبر داد و گفت: با افتتاح این سامانه زوجین متقاضی راحت تر از گذشته می توانند برای فرزندخواندگی ثبت نام کنند.
محسنی بندپی در حاشیه همایش منطقه ای بزرگداشت روز ملی خانواده افزود : این طرح به صورت پایلوت(آزمایشی) در تهران انجام می شود و پس از گذراندن فاز آزمایشی به سرعت در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس جمهور:
تعداد بازدید : 15
تبلیغات جهانی علیه ایران با واقعیت فاصله دارد
صدا و سیما - تبلیغات جهانی به طور معمول علیه کشورهای اسلامی به ویژه راجع به کشورمان با واقعیت فاصله زیادی دارد.
رئیس جمهوری پیش از عزیمت به نیویورک به منظور شرکت در هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران گفت: اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که به طور معمول سالانه با حضور سران بسیاری از کشورها برگزار می شود فرصت بسیار مناسبی است هم برای این که صدای مردم ما به گوش جهانیان برسد و هم شبهاتی که در میان افکار عمومی آمریکا و غرب وجود دارد زدوده شود.
حجت الاسلام روحانی افزود: در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشستی هم با مدیران رسانه های آمریکا ، مسئولان و اعضای اندیشکده ها و رهبران اسلامی آمریکا و یک جلسه هم با ایرانیان مقیم این کشور خواهیم داشت .
رئیس جمهور گفت: از 365 روز سال 363 روزش را آنان تبلیغ می کنند و دو سه روز هم نوبت ما می شود که مطالب مدنظر را در جلسات و مصاحبه های مطبوعاتی یا اختصاصی برای مردم آمریکا و جهان بیان کنیم . وی گفت: بسیار مهم است که روابط دو جانبه، مسائل منطقه ای، برجام و دیگر موضوعات جهان مانند مسئله میانمار در حاشیه اجلاس سازمان ملل و نشست های پیرامونی آن بررسی شود و نشستی هم برای مسئله آب و هوا و محیط زیست برگزار خواهد شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فرمانده معظم کل قوا در مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی:
تعداد بازدید : 34
هر حرکت غلط در برجام با عکس العمل جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد
مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی صبح روز گذشته با حضور فرمانده معظم کل قوا برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری حضرت آیت ا... خامنه ای در ابتدای ورود به دانشگاه علوم انتظامی در محل یادمان شهدا حضور یافتند و با قرائت فاتحه، علو درجات شهدای نیروی انتظامی را از خداوند مسئلت کردند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس از یگان های انتظامی، مرزبانی، و راهنمایی و رانندگیِ حاضر در میدان سان دیدند.
ایشان همچنین جانبازان سرافراز حاضر در میدان را مورد تفقد قرار دادند.
در این مراسم حضرت آیت ا... خامنهای با اشاره به سابقه سردمداران نظام سلطه به ویژه آمریکا و دنباله روهای آن ها در ایجاد نا امنی در ایران، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، افزودند: با وجود همه اقدامات و حرکات شرارت آمیزی که برای سلب امنیت از کشور در طول ۳۸ سال گذشته انجام شد، اما سازمانهای مسلح از جمله نیروی انتظامی و جوانان مؤمن، با کمال رشادت و قدرت ایستادند و از امنیت کشور دفاع کردند.
ایشان به مأموریت های متنوع و گسترده نیروی انتظامی در سراسر کشور اشاره کردند و گفتند: هیچ سازمان و نیرویی به اندازه نیروی انتظامی در مقابل چشم مردم قرار ندارد و برهمین اساس، «توانایی، قدرت، اقدام بهموقع و رشادت این نیرو»، مایه افتخار و سربلندی برای نظام است.
فرمانده کل قوا با تأکید بر این که نیروی انتظامی با تأمین امنیت مردم، زمینهساز تأمین آبروی نظام جمهوری اسلامی میشود، امنیت کشور را در نا امنی کنونی منطقه، مثالزدنی خواندند و خاطرنشان کردند: در شرایطی که دستهای آلوده دشمنان، بذر تروریست را در منطقه پاشیدهاند، تأمین امنیت کشور و همچنین مقابله نیروی انتظامی با مفاسد و اشرار، بسیار حائز اهمیت است و این نقش باید از بُعدِ علمی، تحقیقی، تجربی و مهارت آموزی در مراکزی همچون دانشگاه نیروی انتظامی، روزبه روز تقویت و با جدیت پیگیری شود.
حضرت آیت ا… خامنهای تأکید کردند: ما باید نیروی انتظامی در تراز جمهوری اسلامی و دولت اسلامی و یک جامعه اسلامی و قرآنی داشته باشیم و به توفیق الهی می توانیم به چنین هدفی برسیم.
ایشان با تأکید بر لزومِ اقتدار همراه با محبت و صمیمیت با مردم، افزودند: پایبندی به قانون و جرئت و دلیری برای اجرای بی ملاحظه آن، وظایف اصلی نیروی انتظامی است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس در تبیین علت نا امنی کنونی در منطقه، به دخالتهای شرارتآمیز و شیطنتآمیز آمریکا و صهیونیسم برای نفوذ در منطقه و تأمین منافع نامشروع خود و تضعیف ملتها اشاره کردند و افزودند: آن ها یک روز، داعش را بهوجود میآورند و هنگامی که با همت مقاومت و جوانان مؤمن، داعش به نفسهای آخر خود رسیده است، به دنبال راه های خباثتآمیز دیگر میروند اما به توفیق الهی و به همت جوانان ایران و جوانان مقاومت، بار دیگر بینی کارگزاران نظام سلطه به خاک مالیده خواهد شد.
حضرت آیت ا... خامنهای، تنها راه مقابله با نفوذ و طمعورزی قدرتهای سلطهگر به ویژه آمریکا را، احساس توانایی ملتها و دولتهای منطقه و به کارگیری آن، دانستند و تأکید کردند: اگر ما کوتاه بیاییم، دشمن جلو خواهد آمد.
ایشان در همین خصوص به گستاخی و وقاحت آمریکا در قضیه برجام اشاره کردند و افزودند: آن ها در این موضوع، هر روز از خود یک شرارت و یک شیطنت نشان می دهند که نشانگر صحت فرمایش امام بزرگوار است که آمریکا را شیطان بزرگ میخواندند، و حقیقتاً رژیم ایالات متحده آمریکا، خبیثترینِ شیطانهاست.
رهبر انقلاب اسلامی با مروری کوتاه بر علت تلاش و رویکرد علمی دانشمندان ایرانی برای دستیابی به دانش هستهای گفتند: بر اساس برآورد کارشناسی و دقیق متخصصان، کشور تا چند سال آینده برای تأمین برق خود، نیازمند حداقل ۲۰ هزار مگاوات برق تولیدی از نیروگاههای هسته ای است، و بر همین اساس ملت ایران برای تأمین نیاز خود، بهدنبال یک مسیر علمی و عملی و یک اقدام مشروع و صحیح و بیخطر رفت اما آمریکا که مخالف پیشرفت علمی ملت ایران و دیگر ملت ها ست، در مقابل این حرکت مشروع ایستاد و تحریمهای ظالمانه را تحمیل کرد.
حضرت آیت ا... خامنهای افزودند: مسئولان کشور به این نتیجه رسیدند که مذاکره کنند و از بخشی از حق خود نیز صرفنظر کنند تا تحریمها برداشته شود اما امروز میبینیم علیرغم همه قرارها و تعهدها و بحثهای فراوان در مذاکرات، برخورد آمریکا با این مذاکرات و نتیجه آن، کاملاً ظالمانه، قلدرمآبانه و زورگویانه است.
ایشان با طرح این سؤال که «ملت ایران و مسئولان در مقابل این حرکت خصمانه دشمن، چه اقدامی باید انجام دهند؟» تأکید کردند: مسئولان باید به سردمداران فاسدِ رژیم ایالات متحده آمریکا اثبات کنند که به مردم خود متکی هستند و ملت ایران که ملتی مقتدر است، به برکت اسلام، زیر بار زور نمی رود و کُرنش نخواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آمریکاییها بدانند ملت ایران بر مواضع شرافتمندانه و قدرتمندانه خود خواهد ایستاد و در مسائل مهمِ مربوط به منافع ملی، عقبنشینی در قاموس جمهوری اسلامی معنی ندارد و پیش خواهد رفت.
حضرت آیت ا... خامنه ای تأکید کردند: دشمن بداند، اگر زورگویی و قلدرمآبی در نقاط دیگر جهان جواب میدهد، در جمهوری اسلامی، جواب نخواهد داد و این نظام، راستقامت و مقتدر ایستاده است.
ایشان، علت خصومتورزی روزافزون با ملت ایران را «الهامبخشی برای ملتهای دیگر» دانستند و افزودند: مسئولان فاسد، دروغگو و فریبکارِ آمریکا، وقیحانه ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی را به دروغگویی متهم میکنند، در حالیکه ملت ایران صادقانه حرکت و اقدام کرده و صادقانه نیز این مسیر را تا آخر خواهد پیمود.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به مسئولان آمریکایی تأکید کردند: دروغگو شما هستید؛ دروغگو کسانی هستند که برای هیچ ملتی، سعادت و خوشبختی قائل نیستند و تامین منافع نامشروع خود را به هر قیمتی جایز میدانند.
حضرت آیت ا... خامنه ای افزودند: ملت ایران محکم ایستاده است و هر حرکت غلط نظام سلطه در قضیه برجام، با عکس العمل جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.
ایشان در بخش پایانی سخنان خود ، به موضوع تصادفات جاده ای اشاره کردند و با تأکید بر لزوم برنامه ریزی دقیق، سریع و جامع برای مقابله با این مسئله و موضوعاتی همچون مقابله با قاچاق مواد مخدر و اشرار، افزودند: در موضوع تصادفات جاده ای باید نیروی انتظامی و دستگاه های دیگر همچون وزارت راه و مراکز صنعتی، سهم خود را در جلوگیری از بروز چنین حوادث تلخ و ناگواری مشخص کنند و با برطرف کردن نقاط ضعف، وظیفه خود را انجام دهند.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین به مسئولان دولت برای کمک به نیروی انتظامی، تأکید کردند.
در این مراسم، سردار سرتیپ اشتری فرمانده نیروی انتظامی در سخنانی با بیان این که خادمان مردم در این نیرو برآنند تا پلیسی شایسته برای نظام و خدمتگزاری بیمنت برای مردم باشند، افزود: «ارتقای توانمندیهای مأموریتی و رزمی»، «تشکیل قرارگاههای عملیاتی»، «مراقبت مستمر از مرزها» و «مقابله بیامان با اخلالگران در نظم و امنیت عمومی» سرلوحه برنامههای نیروی انتظامی است.
سردار بختیاری فرمانده دانشگاه علوم انتظامی نیز گزارشی از اقدامات و برنامههای علمی، فرهنگی، آموزشی و تقویت توان رزمی این دانشگاه بیان کرد.همچنین در این مراسم، یگان های حاضر در میدان از مقابل فرمانده کل قوا رژه رفتند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.